Știrea zilei
Cum se execută un comisar de la Garda Financiară - DOCUMENTE
Câştigarea proceselor cu Comisariatul General al Gărzii Financiare de către comisarii botoşăneni disponibilizaţi în această vară n-ar trebui să mire pe cineva. Botoşăneanul.ro a intrat în posesia unor acte oficiale care pun sub un mare semn de întrebare nu atât corectitudinea, cât mai ales profesionalismul şi seriozitatea celor implicaţi în organizarea testării profesionale care a adus la concedierea a aproximativ un sfert dintre angajaţii secţiei de la Botoşani.

De la explicaţii amuzante…
După cum v-am informat la data respectivă, concursul a fost unul cel puţin ciudat, în sensul că acei comisari care au obţinut cele mai mici note la scris au luat altele, considerabil mai mari, la interviu. În schimb, au căzut la cea de a doua probă comisarii cu calificative mai bune la scris. Cel mai ciudat lucru s-a petrecut însă la anunţarea rezultatelor finale, după analizarea contestaţiilor, când fostul comisar şef  Laur Nechita a apărut pe lista celor care au absolvit testarea. A figurat în rândul celor care au absolvit testarea preţ de doar câteva minte, pentru ca apoi să fie scos de acolo şi să devină din nou picat. El a reclamat acest lucru la Comisariatul General, însă a primit un răspuns care frizează penibilul. „Referitor că pe site-ul instituţiei ar fi apărut iniţial o listă cu candidaţii a căror contestaţii au fost admise şi în care vă regăseaţi şi dvs., după care acelaşi pe acelaşi site a fost publicată o altă listă finală în care numele dvs. nu regăsea, este evident că s-a produs o veritabilă eroare materială, ce nu s-a putut datora decât volumului mare a celor examinaţi, precum şi a condiţiilor dificile în care s-a desfăşurat întreaga examinare a candidaţilor”, se arată într-o adresă trimisă de Arpad Ladanyi, comisarul general al Gărzii Financiare. Numai acest pasaj conţine câteva elemente incredibile. În primul rând se spune că pe site-ul instituţiei „ar fi apărut”, adică se pune pe semnul întrebării publicarea a două liste diferite cu candidaţi admişi, deşi există copii după acestea cu amintita diferenţă privitoare la comisarul menţionat. Trecând pe lângă faptul că se mănâncă şi un cuvânt – „numele dvs. nu regăsea” (poate „nu se regăsea" – n.r.) se vorbeşte de o „veritabilă eroare materială”, fără a se preciza cum a survenit, în ce a constat, etc. şi care este pusă pe seama „condiţiilor dificile” în care s-a desfăşurat examenul. Nu se specifică nici care ar fi aceste condiţii dificile. De altfel, a doua probă a fost un interviu pur şi simplu, iar prima - un test grilă.

 

... La o tehnoredactare care joacă feste
Oricum, concluzia este că „această eroare materială nu constituie un motiv de suspendare sau de anulare a deciziei de încetare a raporturilor de muncă”. Laur Nechita a sesizat şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală despre amintitul aspect. „Înscrierea dvs. pe lista funcţionarilor publici cărora li s-a admis contestaţia la proba de interviu a examenului de testare profesională organizat la Garda Financiară cu un punctaj de 64,67 s-a datorat unei erori de tehnoredactare”, se arată în răspunsul semnat de Marius Gaga, de la corpul de control al ANAF. Explicaţia este însă una puţin plauzibilă. La o eroare de tehnoredactare s-ar putea greşi o cifră, o literă, însă Comisariatul General a publicat pur şi simplu doar numele şi notele celor cărora li s-au admis contestaţiile pe şase centre din ţară. Erau opt persoane, iar una dintre ele era Laur Nechita de la Botoşani. Ce nu a obţinut prin sesizările depuse de la Comisariatul General şi ANAF a reuşit însă la Curtea de Apel Suceava, care ca şi în cazul celorlalţi comisari de la Botoşani, a hotărât suspendarea deciziei de suspendare până la terminarea procesului pe fond privind anularea acestei decizii.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
POVESTEA CIUDATĂ A DISPONIBILIZĂRII:
 ŞOC la Gardă : Comisari de renume concediaţi prin interviu – VEZI LISTA NOTELOR
 EXCLUSIV : Nechita reangajat la Gardă şi dat afară într-un minut – DOCUMENT ULUITOR


Acuzații GRAVE: Un copil ar fi fost bătut de învățătoare până l-a învinețit, s-a declanșat o anchetă – FOTOGALERIE
Un nou incident neplăcut s-ar fi petrecut în învățământul botoșănean. O mamă acuză că al ei copil a fost bătut de învățătoare chiar la școală.
Tentativă de OMOR: Doi șoferi s-au luat la bătaie din cauza locului de parcare, unul a fost înjunghiat în ficat
Criza locurilor de parcare își spune cuvântul în municipiul reședință de județ. Și nu de puține ori șoferii se iau la ceartă din acest motiv. În cazul a doi conducători auto lucrurile au degenerat și totul s-a terminat cu dosar penal.
Lucrări pe drumul groazei DOAR înainte de alegeri, după s-a lăsat totul de izbeliște: Șeful județului dă vina pe vreme – FOTOGALERIE
Drumul care a scos sute de șoferi botoșăneni în stradă în luna aprilie 2019 arată în continuare într-o stare deplorabilă. Vorbim de acel drum strategic care cuprinde mai multe tronsoane. Așa cum s-a promis, s-a încercat să se intervină pe partea de întreținere, însă și aici lucrurile s-au împotmolit.
Tânără din Botoșani moartă împreună cu fiica sa într-un accident produs în Franța
Trei români au murit, iar alţi patru au fost grav răniţi, după ce maşina în care se aflau a intrat în coliziune cu un camion pe o autostradă din apropierea oraşului Novy-Chevrieres din Franţa, relatează presa franceză. Accidentul a avut loc pe 1 iunie și printre victime se regăsește și două botoșănence.
Monument istoric din Botoșani transformat în șezătoare de bețivi cu mucuri de țigară și pahare – GALERIE FOTO
Astăzi și la Botoșani se sărbătorește Ziua Eroilor, dar puțini sunt botoșănenii care trec pe lângă acest monument și își dau seama ce reprezintă pentru istoria noastră, a locuitorilor acestui județ. Dacă la alte astfel de monumente de câteva ori pe an sunt depuse coroane de flori de către oficialități, iar altele sunt expuse în zone circulate ale orașului, în cazul de față, construcția din piatră este sprijin pentru bețivii Centrului Istoric.
Hotel cu parcări și spații comerciale în bulevardul Mihai Eminescu, în dezbatere publică la Primărie - GALERIE FOTO
Un nou proiect imobiliar se află în etapa de pregătire, documentația necesară fiind în dezbatere publică la Primăria Botoșani.
POVESTEA fetei născută la 900 grame și FĂRĂ șanse de supraviețuire, ajunsă olimpică cu media 10 pe linie – FOTOGALERIE
Oana Silivăstru este o adolescentă plină de vise și o elevă eminentă. În spatele unui zâmbet frumos se află însă o poveste extrem de dureroasă.
Au început lucrările la unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Botoșani, clădire uriașă demolată, furnicar de oameni pe șantier - FOTO
După aproape un an de zile de la discuțiile privitoare la construirea unui nou magazin Lidl la Botoșani a fost deschis și șantierul efectiv. O firmă din Iași lucrează în aceste momente pe terenul amplasat lângă ISU Botoșani unde se află clădirea Simcos.
UNICAT: Un tânăr de la PSD o face pe-a directorul la o instituție FĂRĂ să fi fost numit în funcție - DOCUMENT
În data de 7 mai 2019 tânărul Andrei Beilic, declara pentru Botoșăneanul, oficial, că a preluat prin detașare atribuțiile de conducere al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Botoșani.
Profesori și elevi, practică de peste un milion în Europa. La Botoșani nu este teren și nici firme nu prea sunt - FOTOGALERIE
”Optimizarea instruirii practice în context european”, acesta este titlul unui proiect european care poate schimba mentalitatea și atitudinea profesorilor și elevilor de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Flămânzi.
Suntem din altă lume! Botoșani, pe primul loc în țară cu NU la referendum, avem cei mai mulți votanți care vor grațierea corupților
Asemeni votului de la alegerile europarlamentare și la referendum Botoșanii par să nu facă parte din România. Dacă la noi câștigă PSD, în timp ce în țară învinge PNL, la plebiscit suntem campionii votului împotrivă.
Facturi plătite de Direcția Județeană de Drumuri a CJ-ului pentru lucrări neexecutate în realitate, la o investiție marca PSDragnea
Două firme, una din Iași și alta din Buzău, care au participat la licitația pentru „reabilitarea podului metalic cu grinzi principale cu zăbrele pe DJ 292 peste râul Jijia, în localitatea Broscăuți”, au încasat facturi pentru lucrări care nu au fost executate și în realitate.
Noaptea cea mai grea la PSD Botoșani: Politicienii Puterii în poate cea mai neagră agonie, șefa lăsată cam singură, s-a pronunțat cuvântul „demisie”
O înfrângere la alegerile europarlamentare era de neconceput, cel puțin în interiorul PSD Botoșani. Numeroasele semnale că social-democrații vor pierde au fost puse pe seama ”haștagiștilor”, ”rezistenților” și nu s-a ținut cont de ele. Anti-pesediștii au fost clar, subestimați de PSD-iștii botoșăneni. Iar scrutinul a reprezentat o palma dată de popor unui partid condus de un lider care-și pierduse controlul.
REZULTATE EUROPARLAMENTARE: PNL câștigă în România, PSD victorie ”scurtă” la Botoșani
PNL câștigă alegerile europarlamentare la nivel național și termină pe locul al doilea în județul nostru, aceasta este concluzia principală după numărarea voturilor a aproape 95% din secțiile existente în România și, cu două excEpții, a tuturor din Botoșani.
Botoșaniul VOTEAZĂ! Zeci de mii de oameni așteptați la scrutin dublu, REZULTATELE transmise în timp real, sute de polițiști și jandarmi la datorie
367.298 de botoșăneni așteptați la urne. Secțiile de votare din județul Botoșani, 425 la număr sunt deschise în intervalul orar 7:00 – 21:00. Aceștia vot vota reprezentanții României în Parlamentul European și, după caz, referendumul pe justiție. Acestea sunt principalele coordonate ale zilei de astăzi.
POVESTE de film: Un botoșănean se luptă să facă acte la doi copii, mama luată de Interpol, un micuț are certificat de naștere valabil… 2 ani – FOTO
Transpirat din cauza efortului, cu o pungă plină cu tot felul de acte amestecate și traduse în limbile română și italiană, un botoșănean de 42 de ani a ajuns pe holurile Primăriei Botoșani pentru a intra în audiență la viceprimarul Cosmin Andrei.
TRAGEDIA auto de la Orășeni Deal: Moment CHEIE în proces, tot dosarul trimis la București
Au trecut aproape patru ani de la groaznicul accident rutier în care doi tineri părinți au murit și au lăsat în urmă doi copii orfani. Patru ani în care familia a așteptat ca justiția să facă dreptate, iar vinovatul de acest accident, dacă există, să fie tras la răspundere. 
Poveștile nespuse de la festival: Vestiarul buclucaș, meciurile dintre doi artiști uriași, dansatoarele din Ucraina și cheful celor patru fete – VIDEO & GALERIE FOTO
Unul dintre vestiarele de la Cornișa Aquapark & Sports Cornișa s-a transformat pe perioada festivalului într-una dintre cele mai importante încăperi din Botoșani. Și aceasta pentru că acolo și-au pregătit artiștii aparițiile în fața publicului.
Hai sus, Botoșani! Zilele Orașului s-au terminat cu mii de luminițe și mii de oameni sărind în miez de noapte la Cornișa – VIDEO & GALERIE FOTO
Zilele Orașului Botoșani s-au încheiat apoteotic, după miezul nopții, la concertul susținut de Voltaj. Trupa condusă de Călin Goia a reușit să implice publicul în recital mai mult decât orice alt artist prezent la festival, fie el din România sau din străinătate.
SURPRIZA de la inaugurarea Cornișa!!! Nana s-a îndrăgostit la Botoșani și a refuzat să mai plece la aeroport
Rapperul german de origine ghaneză este stabilit în prezent în Germania și ar fi trebuit să părăsească orașul în cursul amiezii de sâmbătă, 18 mai 2019.
DOAMNE FERESTE,ALA A FOST CONCURS?FUGEA FIECARE DUPA PILE SI NU STIAU CUI SA DEA SPAGA,VAAAI DE MAMA LOR,pina la urma au plecat cei care erau foarte bine pregatiti.S-AU BAZAT PREA MULT PE CORECTITUDINEA EXAMENULUI
24 noiembrie 2011, 20:52
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Trebuie scoase actualele tramvaie din circulație?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Parlamentarii de la PSD Botoșani au fost prezenți în Parlament, dar nu au votat moțiunea de cenzură pentru că doresc să își respecte angajamentele față de botoșăneni: continuarea modernizărilor de spitale, școli și gră ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7249 lei
USD
Dolarul SUA
4.2241 lei
CHF
Francul elveţian
4.2222 lei
GBP
Lira sterlină
5.2925 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8996 lei
XAU
Gramul de aur
182.6326 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2315 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4662 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8905 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1455 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1846 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6328 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.