Știrea zilei
Cum se execută un comisar de la Garda Financiară - DOCUMENTE
Câştigarea proceselor cu Comisariatul General al Gărzii Financiare de către comisarii botoşăneni disponibilizaţi în această vară n-ar trebui să mire pe cineva. Botoşăneanul.ro a intrat în posesia unor acte oficiale care pun sub un mare semn de întrebare nu atât corectitudinea, cât mai ales profesionalismul şi seriozitatea celor implicaţi în organizarea testării profesionale care a adus la concedierea a aproximativ un sfert dintre angajaţii secţiei de la Botoşani.

De la explicaţii amuzante…
După cum v-am informat la data respectivă, concursul a fost unul cel puţin ciudat, în sensul că acei comisari care au obţinut cele mai mici note la scris au luat altele, considerabil mai mari, la interviu. În schimb, au căzut la cea de a doua probă comisarii cu calificative mai bune la scris. Cel mai ciudat lucru s-a petrecut însă la anunţarea rezultatelor finale, după analizarea contestaţiilor, când fostul comisar şef  Laur Nechita a apărut pe lista celor care au absolvit testarea. A figurat în rândul celor care au absolvit testarea preţ de doar câteva minte, pentru ca apoi să fie scos de acolo şi să devină din nou picat. El a reclamat acest lucru la Comisariatul General, însă a primit un răspuns care frizează penibilul. „Referitor că pe site-ul instituţiei ar fi apărut iniţial o listă cu candidaţii a căror contestaţii au fost admise şi în care vă regăseaţi şi dvs., după care acelaşi pe acelaşi site a fost publicată o altă listă finală în care numele dvs. nu regăsea, este evident că s-a produs o veritabilă eroare materială, ce nu s-a putut datora decât volumului mare a celor examinaţi, precum şi a condiţiilor dificile în care s-a desfăşurat întreaga examinare a candidaţilor”, se arată într-o adresă trimisă de Arpad Ladanyi, comisarul general al Gărzii Financiare. Numai acest pasaj conţine câteva elemente incredibile. În primul rând se spune că pe site-ul instituţiei „ar fi apărut”, adică se pune pe semnul întrebării publicarea a două liste diferite cu candidaţi admişi, deşi există copii după acestea cu amintita diferenţă privitoare la comisarul menţionat. Trecând pe lângă faptul că se mănâncă şi un cuvânt – „numele dvs. nu regăsea” (poate „nu se regăsea" – n.r.) se vorbeşte de o „veritabilă eroare materială”, fără a se preciza cum a survenit, în ce a constat, etc. şi care este pusă pe seama „condiţiilor dificile” în care s-a desfăşurat examenul. Nu se specifică nici care ar fi aceste condiţii dificile. De altfel, a doua probă a fost un interviu pur şi simplu, iar prima - un test grilă.

 

... La o tehnoredactare care joacă feste
Oricum, concluzia este că „această eroare materială nu constituie un motiv de suspendare sau de anulare a deciziei de încetare a raporturilor de muncă”. Laur Nechita a sesizat şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală despre amintitul aspect. „Înscrierea dvs. pe lista funcţionarilor publici cărora li s-a admis contestaţia la proba de interviu a examenului de testare profesională organizat la Garda Financiară cu un punctaj de 64,67 s-a datorat unei erori de tehnoredactare”, se arată în răspunsul semnat de Marius Gaga, de la corpul de control al ANAF. Explicaţia este însă una puţin plauzibilă. La o eroare de tehnoredactare s-ar putea greşi o cifră, o literă, însă Comisariatul General a publicat pur şi simplu doar numele şi notele celor cărora li s-au admis contestaţiile pe şase centre din ţară. Erau opt persoane, iar una dintre ele era Laur Nechita de la Botoşani. Ce nu a obţinut prin sesizările depuse de la Comisariatul General şi ANAF a reuşit însă la Curtea de Apel Suceava, care ca şi în cazul celorlalţi comisari de la Botoşani, a hotărât suspendarea deciziei de suspendare până la terminarea procesului pe fond privind anularea acestei decizii.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
POVESTEA CIUDATĂ A DISPONIBILIZĂRII:
 ŞOC la Gardă : Comisari de renume concediaţi prin interviu – VEZI LISTA NOTELOR
 EXCLUSIV : Nechita reangajat la Gardă şi dat afară într-un minut – DOCUMENT ULUITOR


Fetiță de 9 ani, fără centură, moartă în mașină! Mama ei la volan a supraviețuit, în urmă au rămas pete de sânge și rucsăcelul roz – GALERIE FOTO
În urmă cu câteva zile, Ana, o asistentă SMURD a fost nefericita martoră la decesul unei fetițe găsită în stop cardio-respirator, la un accident rutier. Copila nu era prinsă în centură de siguranță. Părinții ei, da. A murit la spital.
DELAPIDARE la o sală de jocuri de noroc din Botoșani, angajată condamnată la închisoare
O tânără din Botoșani a fost anchetată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie, iar mai apoi trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare.
SCANDAL în club: Un șofer s-a trezit cu anvelopa tăiată din greșeală, vizat ar fi fost patronul
O seară de distracție s-a terminat cu un dosar penal pentru un petrecăreț și cu un proces început de ani buni pe rolul Judecătoriei Botoșani.
Un botoșănean care a condus beat și fără permis judecat în proces: Și-a DISTRUS viața, cere iertare de la judecători
Pe 20 martie anul acesta Alin P. din municipiul Botoșani s-a urcat în mașina sa personală care era parcată undeva în zona Pieței Centrale pentru a o muta în alt loc. Era beat și nici nu obținuse încă permisul de conducere, deși făcuse cu un instructor aproximativ 30 de ore de șofat. A lovit o altă mașină parcată regulamentar.
REPORTAJ în elicopterul MAI care a survolat Botoșaniul, orașul așa cum poate nu o să îl vezi niciodată – GALERIE FOTO & VIDEO
Un elicopter ce aparține Unității Speciale de Aviație Iași din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a survolat Botoșaniul în prima parte a zilei de miercuri, 11 septembrie 2019. Este un model MI – 17, construit în 1998 și cu o durată de viață de 40 de ani. A fost construit de ruși, iar salvatorii români încă se folosesc de acest aparat de zbor, pentru tot felul de misiuni dificile.
JUDEȚUL în care o femeie naște 6 copii într-o casă cu găuri în loc de geamuri! Botoșănenii DONEAZĂ bani și mâncare... dar ce face STATUL? – GALERIE FOTO
Fotografiile postate în mediul online cu familia din localitatea Gorbănești, din județul Botoșani, au șocat și revoltat deopotrivă mulți oameni. Daniel Câșlariu, reprezentantul Grupului Civic, a aflat despre situația acestei familii și a mers la locul care se presupune că ar fi căminul în care cresc cei șase copii.
Un preot și soția sa profesor au amenajat pe cheltuiala lor o grădiniță unde copiii sunt primiți gratuit: Dacă vrem ca neamul să dăinuie... – GALERIE FOTO
Dacă la Liceul Pedagogic, pe 9 septembrie clopoțelul a sunat pentru a suta oară, la celălalt capăt al orașului clinchetul său s-a auzit pentru prima oară. Și nu la un liceu sau la o școală, ci la o grădiniță.
SCANDAL național la început de an școlar cu slujbele religioase, cadrele didactice chemate la Poliție
Noul an școlar care debutează pe 9 septembrie 2019 este deschis cu o serie de controverse pe marginea ceremoniilor religioase, dar și a unor declarații la Poliție pe care ar trebui să le dea profesorii și învățătorii. Exceptând acest aspecte, la Botoșani lucrurile sunt gata să intre în făgașul normal.
PREMIERĂ în Poliție la Botoșani: Câine de urmăriri speciale adus de la Sibiu! Ploaie de infracțiuni asupra copiilor: Te cam strânge în spate
Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani a achiziționat recent un câine de urmăriri în mediul natural, o premieră pentru poliția botoșăneană. Este dresat special pentru a acționa mai ales în cazuri de dispariție, cea mai mare atenție fiindu-le acordată categoriilor vulnerabile, în special copii sau vârstnici. Este primul câine de căutare - salvare, pe țară, și se află la Botoșani. 
Vechiul sediu al RAR-ului ras de pe fața pământului pentru o investiție privată uriașă care va schimba circulația în Calea Națională – GALERIE FOTO
Fostul sediu al Registrului Auto Român din bulevardul Mihai Eminescu a devenit o amintire în cel mai propriu sens al cuvântului. Halele care câțiva ani au găzduit una dintre cele mai aglomerate instituții din Botoșani au fost dărâmate în doar câteva zile.
Salvamarul care a intervenit în ziua înecului de la Cornișa a fost internat la Psihiatrie – DETALIILE anchetei DSPSA
Bărbatul care lucrează ca salvamar în Parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa a suferit o traumă în urma tragediei care a avut loc pe data de 27 august la piscina exterioară, când Sorin Ciolac a murit înecat.
Ca-n comunism! Încă o societate de transport din Botoșani își bate joc de călători, oamenii s-au călcat în picioare – FOTOGALERIE
Cazul botoșănenilor care veneau de pe litoral și au rămas blocați la Brăila timp de șase ore este repetat, în alte circumstanțe dar în același ton de bătaie de joc, de alt transportator.
Botoșăneni MORȚI sau expulzați din alte țări și trimiși cu forța acasă
Într-o țară tot mai dezbinată unde traiul devine din ce în ce mai greu, românii și în speță botoșănenii aleg calea străinătății. Pleacă pentru o viață mai bună, pentru a le oferi copiilor tot ceea ce au nevoie.
Nopțile însângerate la Botoșani – COINCIDENȚĂ fatidică repetată în apropierea unei sărbători, cu morți tineri
Ultimii ani la Botoșani în apropierea sărbătorilor pascale, pe lângă credința generală care-i unește pe creștini și obiceiurile specifice acestei importante date din calendarul ortodox, au însemnat și o repetiție de accidente tragice și inexplicabile.
Loading...
„Cazul Caracal” la Botoșani, Poliția a intrat în ALERTĂ după un apel la 112: Bună, sunt Luiza, sunt răpită…
După desfășurarea în detaliu la toate televiziunile naționale a cazului Caracal, polițiștii botoșăneni s-au regăsit, în două rânduri, față în față cu o situație similară celei în care s-a aflat Alexandra Măceșanu. Și au simțit iureșul prin care, în timp record și cu toate privirile ațintite asupra instituției, au trebuit să localizeze telefoanele de pe care s-au efectuat apelurile pentru identificarea fetelor care strigau după ajutor.
Businessul anului: Sală de nunți cu piscină și spații de recreere construită la marginea orașului, restaurantele nu mai fac față valului de petreceri
O altă afacere care nu are cum să dea greș la Botoșani este aceea de a oferi un spațiu, mirific dacă se poate, tinerilor care decid să se căsătorească și caută locul perfect pentru petrecerea de nuntă.
Magazinele săracilor „cu produse din trecut, pentru viitor” au EXPLODAT la Botoșani, au apărut și la sate
Există și afaceri care prosperă la Botoșani. Spre exemplu, micii antreprenori par se orienteze tot mai mult spre magazinele second-hand.
Botoșăneancă CHINUITĂ de boală în casă, NU este primită de niciun spital din Botoșani, se caută ajutor la Suceava – FOTO ȘOCANTE
O femeie din Botoșani îndură zilnic dureri crunte cauzate de un ulcer varicos cumulat cu o infecție dobândită într-un spital de stat.
Sute de botoșăneni au ocupat centrul orașului: Vedeţi numai aici câţi au venit. Ar fi o bucurie mare să îi vedem şi la... - FOTO&VIDEO
Patru zile de sărbătoare pentru melomanii din Botoşani, care au ieşit cu sutele pentru a se bucura de acordurile simfonice pe care Orchestra Filarmonicii şi invitaţii ei le-au rostogolit cu generozitate nu doar în centrul oraşului, ci şi în noul amfiteatru al municipalităţii, cel de la Cornişa.
Șeful unei instituții a interzis angajatelor decolteurile & fustele cu fermoar și cele scurte, bărbații nu au voie cu pălărie
Proaspăt numit șef la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Miron-Horia Constantinescu - nepotul lui Miron Constantinescu, unul dintre liderii politici care au contribuit la instaurarea comunismului în România - s-a gândit să reglementeze ținuta angajaților.
DOAMNE FERESTE,ALA A FOST CONCURS?FUGEA FIECARE DUPA PILE SI NU STIAU CUI SA DEA SPAGA,VAAAI DE MAMA LOR,pina la urma au plecat cei care erau foarte bine pregatiti.S-AU BAZAT PREA MULT PE CORECTITUDINEA EXAMENULUI
24 noiembrie 2011, 20:52
kurtmann.ro%20
Sondaj
Pe traseele tramvaielor preferați să circulați cu autobuze noi aduse de SC Eltrans SA sau cu maxi-taxi de la SC Microbuzul SRL?
Cu autobuze de la Eltrans
Cu maxi-taxi de la Microbuzul
Nu folosesc mijloacele de transport în comun
Declaraţia zilei
”Se presupune că este o suspiciune și atunci cercetează ceilalți care au competențe mai mari decât noi. Eu vreau să văd dacă fac plățile, dacă în dosarul de solicitare a subvenției nu sunt anumite nereguli. Este o măsur ...
Loading...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
20 septembrie 2019
EUR
Euro
4.7432 lei
USD
Dolarul SUA
4.2921 lei
CHF
Francul elveţian
4.3319 lei
GBP
Lira sterlină
5.3799 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9747 lei
XAU
Gramul de aur
207.5291 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2430 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4261 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9158 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2356 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1831 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6352 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.