Știrea zilei
Cum se execută un comisar de la Garda Financiară - DOCUMENTE
Câştigarea proceselor cu Comisariatul General al Gărzii Financiare de către comisarii botoşăneni disponibilizaţi în această vară n-ar trebui să mire pe cineva. Botoşăneanul.ro a intrat în posesia unor acte oficiale care pun sub un mare semn de întrebare nu atât corectitudinea, cât mai ales profesionalismul şi seriozitatea celor implicaţi în organizarea testării profesionale care a adus la concedierea a aproximativ un sfert dintre angajaţii secţiei de la Botoşani.

De la explicaţii amuzante…
După cum v-am informat la data respectivă, concursul a fost unul cel puţin ciudat, în sensul că acei comisari care au obţinut cele mai mici note la scris au luat altele, considerabil mai mari, la interviu. În schimb, au căzut la cea de a doua probă comisarii cu calificative mai bune la scris. Cel mai ciudat lucru s-a petrecut însă la anunţarea rezultatelor finale, după analizarea contestaţiilor, când fostul comisar şef  Laur Nechita a apărut pe lista celor care au absolvit testarea. A figurat în rândul celor care au absolvit testarea preţ de doar câteva minte, pentru ca apoi să fie scos de acolo şi să devină din nou picat. El a reclamat acest lucru la Comisariatul General, însă a primit un răspuns care frizează penibilul. „Referitor că pe site-ul instituţiei ar fi apărut iniţial o listă cu candidaţii a căror contestaţii au fost admise şi în care vă regăseaţi şi dvs., după care acelaşi pe acelaşi site a fost publicată o altă listă finală în care numele dvs. nu regăsea, este evident că s-a produs o veritabilă eroare materială, ce nu s-a putut datora decât volumului mare a celor examinaţi, precum şi a condiţiilor dificile în care s-a desfăşurat întreaga examinare a candidaţilor”, se arată într-o adresă trimisă de Arpad Ladanyi, comisarul general al Gărzii Financiare. Numai acest pasaj conţine câteva elemente incredibile. În primul rând se spune că pe site-ul instituţiei „ar fi apărut”, adică se pune pe semnul întrebării publicarea a două liste diferite cu candidaţi admişi, deşi există copii după acestea cu amintita diferenţă privitoare la comisarul menţionat. Trecând pe lângă faptul că se mănâncă şi un cuvânt – „numele dvs. nu regăsea” (poate „nu se regăsea" – n.r.) se vorbeşte de o „veritabilă eroare materială”, fără a se preciza cum a survenit, în ce a constat, etc. şi care este pusă pe seama „condiţiilor dificile” în care s-a desfăşurat examenul. Nu se specifică nici care ar fi aceste condiţii dificile. De altfel, a doua probă a fost un interviu pur şi simplu, iar prima - un test grilă.

 

... La o tehnoredactare care joacă feste
Oricum, concluzia este că „această eroare materială nu constituie un motiv de suspendare sau de anulare a deciziei de încetare a raporturilor de muncă”. Laur Nechita a sesizat şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală despre amintitul aspect. „Înscrierea dvs. pe lista funcţionarilor publici cărora li s-a admis contestaţia la proba de interviu a examenului de testare profesională organizat la Garda Financiară cu un punctaj de 64,67 s-a datorat unei erori de tehnoredactare”, se arată în răspunsul semnat de Marius Gaga, de la corpul de control al ANAF. Explicaţia este însă una puţin plauzibilă. La o eroare de tehnoredactare s-ar putea greşi o cifră, o literă, însă Comisariatul General a publicat pur şi simplu doar numele şi notele celor cărora li s-au admis contestaţiile pe şase centre din ţară. Erau opt persoane, iar una dintre ele era Laur Nechita de la Botoşani. Ce nu a obţinut prin sesizările depuse de la Comisariatul General şi ANAF a reuşit însă la Curtea de Apel Suceava, care ca şi în cazul celorlalţi comisari de la Botoşani, a hotărât suspendarea deciziei de suspendare până la terminarea procesului pe fond privind anularea acestei decizii.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
POVESTEA CIUDATĂ A DISPONIBILIZĂRII:
 ŞOC la Gardă : Comisari de renume concediaţi prin interviu – VEZI LISTA NOTELOR
 EXCLUSIV : Nechita reangajat la Gardă şi dat afară într-un minut – DOCUMENT ULUITOR


REZULTATE BOTOȘANI: PSD, izbândă cu mari emoții în județ, PNL câștigă municipiul reședință, surpriză colosală pe 3
Social-democrații botoșăneni reușesc să câștige alegerile prezidențiale la nivel județean în ciuda celui mai slab scor din istorie obținut de candidatul PSD la nivel național.
Curentul a picat în oraș când se făcea recepția buletinelor de vot pentru alegerile prezidențiale: Absolut suspect
Stingerea pentru câteva secunde a instalației de nocturnă de la finalul primei reprize dintre FC Botoșani și FCSB, meci desfășurat sâmbătă seară pe Stadionul Municipal, a făcut parte dintr-o pană de proporții care a afectat urbea.
Fosta elevă a Liceului Pedagogic din Botoșani, mucenița de la Petru Vodă care s-a sfințit prin suferință: Ea a luptat până la sfârșit cu o vitejie fără seamăn - FOTOGALERIE
Fosta elevă a Liceului Pedagogic din Botoșani este înmormântată în cimitirul Mănăstirii Petru Vodă. Înainte de a muri, Părintele Justin Pârvu îi binecuvânta călugăria, Svetlana primind astfel nume și veșnicie de muceniță: Heruvima.
PNL-ul ”rașchetează” tot: La ceas de seară s-a făcut comisie specială pentru desemnarea directorilor, se depun CV-uri
Comitetul Director al PNL Botoșani s-a întrunit miercuri seară la Hotel Premier pentru prima dată după preluarea guvernării. Pe lângă problemele organizatorice privitoare la alegerile prezidențiale de duminică, s-au pus în discuție și câteva aspecte extrem de importante pentru un partid aflat la putere.
Tânără jefuită în stația de maxi-taxi de o altă femeie în văzul tuturor, a rămas fără 500 de euro după un „filaj” în toată regula: Banii nu sunt ai mei
O tânără botoșăneancă nu va uita prea curând ziua de 6 noiembrie 2019, după ce a fost jefuită în zona Pieței Centrale. S-a întâmplat în timp ce voia să urce în maxi-taxi.
A.U.R. - Romii și-au făcut un nou partid cu planuri mari: Putem chiar să avem primariGALERIE FOTO
Luni seară a fost o zi importantă pentru comunitatea romă din Botoșani. La 30 de ani de la revoluție a apărut și în acest colț de țară o a doua formațiune care își propune să reprezinte interesele acestei minorități.
TRAGEDIA de la Săveni: Drama nespusă a femeii care și-a înjunghiat propriul copil: CUM și-a motivat gestul - FOTOGALERIE
Un caz șocant a zguduit Săveniul în dimineața zilei de luni, 4 noiembrie 2019. O femeie în vârstă de 52 de ani și-a înjunghiat propriul copil și a aruncat cu apă fiartă către soț, opărindu-l.
Lina și Gherghina, fetele salvate de medicul providențial cu rădăcini botoșănene, istoria NEȘTIUTĂ a unei familii care a dat numele unei școli
Pe 15 noiembrie se împlinesc 29 de ani de la dispariţia uneia dintre cele mai importante personalităţi botoşănene. Este vorba despre tatăl unui medic celebru în România.
Iftime a cerut parlamentarilor să-și plătească meniul la Balul Afaceriștilor Camerei de Comerț, politicienii au dat bir cu fugiții – GALERIE FOTO
Au trebuit să treacă XXV de ediții a Balului Oamenilor de Afaceri pentru ca la a XXVI – a, care a avut loc vineri seară la salon Luceafărul de la Popas Cucorăni, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani să introducă și parlamentarii în rândul oamenilor.
Crima din Centrul Vechi! Plângeri penale pentru martori analfabeți care au dat declarații scrise, apărarea atacă probele acuzării
De aproape doi ani și jumătate, bărbatul judecat pentru moartea lui Ioan Bălan, în centrul istoric al orașului, se află după gratii, în stare de arest preventiv. Omorul care avea să zguduie orașul a avut loc pe 23 august 2017 și a fost una dintre cele mai controversate tragedii prin prisma evenimentelor ulterioare care au urmat și care au avut în centru comunitatea romă de la Botoșani.
Procesul lui Florin Țurcanu își ia avânt! Fost parlamentar, mare director de la stat și… soacră chemați la Tribunal
După trei ani de zile în care a schimbat doi judecători și mai mulți avocați, fostul președinte al Consiliului Județean face un salt uriaș în procesul în care este judecat pentru fapte de corupție, alături de socrul său, Aristomel Anușcă, tatăl Roxanei Anușcă Țurcanu.
PRIMELE DECLARAȚII ale juristului votat director general în locul lui Eugen Țurcanu, prefectul are ULTIMUL cuvânt
Până la urmă, soarta lui Eugen Țurcanu, directorul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) din cadrul Primăriei Botoșani, se află în mâinile prefectului județului, Dan Șlincu.
LOVITURĂ în procesul fostului inspector școlar care a primit bani pe urma unei fete în scaun cu rotile, MAMA a cerut daune morale uriașe
Dacă în fața colegilor de la Inspectoratul Școlar Județean, a Consiliului de Administrație al Școlii Speciale Sfântul Stelian și a jurnaliștilor, fostul inspector școlar Cătălina Hodan a negat categoric acuzațiile care i-au fost aduse, în schimb, în instanță a recunoscut totul.
Angajat de la un amanet din Botoșani, pagubă uriașă într-o singură lună: Bijuterii lipsă, contracte FALSE
În doar o lună de zile, un angajat a reușit să-și înșele patronul cu peste 12.000 de lei.
În prag de iarnă și sărbători, peste 120 de angajați din Botoșani DISPONIBILIZAȚI! Două fabrici închise, una la Botoșani și alta la Dorohoi
O secție de confecții a unei fabrici din Suceava care era funcțională în cel de-al doilea municipiu al județului și-a suspendat activitatea. Salariații au fost trimiși acasă. La fel s-a întâmplat și cu altă fabrică din Botoșani, un brand pe piața locală cu decenii de activitate în spate. Patronii păstrează doar paznicii, toți salariații au fost concediați.
Ghinionul carierei pentru șeful Poliției! Ultima zi la muncă pentru Viorel Șerbănoiu, politicienii l-au trimis la pensie
Vineri, 25 octombrie 2019, ar putea fi ultima zi de activitate în fruntea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani pentru Viorel Șerbănoiu.
Adolescent de 17 ani lovit din senin cu toporul în cap! Agresorul vrea să se împace - SUMA oferită pentru a fi iertat
Un caz șocant zguduia comunitatea din apropierea municipiului Botoșani în luna iulie a acestui an. Atunci, un adolescent de 17 ani era lovit cu o toporișcă în cap de un bărbat care îi putea fi tată, sau chiar bunic.
Spălătorie auto pe terenul unei Biserici, afacerea pornită de fiul unui fost parlamentar în centrul orașului Botoșani – FOTOGALERIE
O situație neobișnuită l-a determinat pe unul dintre viceprimarii municipiului reședință de județ să le ceară colegilor din Consiliul Local să reflecteze asupra oportunității unei investiții care urmează a fi concretizată într-una dintre cele mai aglomerate zone ale orașului.
Cornel Șfaițer intră în forță pe piața imobiliarelor: A cumpărat un fost sediu de instituție și ridică un bloc – GALERIE FOTO
Clădirea din zona ultracentrală a orașului, abandonată și acoperită aproape în totalitate de vegetație abundentă, urmează să dispară. În locul ei, omul de afaceri Cornel Șfaițer, cunoscut mai ales pentru implicare în domeniul producerii și comercializării băuturilor alcoolice, urmează să ridice un imobil cu spații locative.
De la Cannes la Botoșani: Vlad Ivanov și Irina Margareta Nistor, îndelung aplaudați la proiecția filmului ”La Gomera” - GALERIE FOTO & VIDEO
O sală generoasă, duminică seara, la proiecția filmului în care Vlad Ivanov deține rolul principal. Cinefilii au ieșit în număr destul de mare pentru a-l vedea pe actorul născut în Botoșani, dar și pe îndrăgita Irina Margareta Nistor.
DOAMNE FERESTE,ALA A FOST CONCURS?FUGEA FIECARE DUPA PILE SI NU STIAU CUI SA DEA SPAGA,VAAAI DE MAMA LOR,pina la urma au plecat cei care erau foarte bine pregatiti.S-AU BAZAT PREA MULT PE CORECTITUDINEA EXAMENULUI
24 noiembrie 2011, 20:52
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7669 lei
USD
Dolarul SUA
4.3343 lei
CHF
Francul elveţian
4.3832 lei
GBP
Lira sterlină
5.5740 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9887 lei
XAU
Gramul de aur
204.6051 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2472 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4287 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9446 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2672 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1866 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6380 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.