Știrea zilei
Dan Nechifor împins de pe fotoliul de prefect, un tânăr om de afaceri pregătit să-i ia locul

Valul de schimbări de prefecți și subprefecți USR-PLUS demarat de premierul Florin Cîțu în decursul zilei de joi, 9 septembrie 2021, ar putea continua la Botoșani și cu schimbarea prefectului PNL.

Pleacă și Dan Nechifor după Magda Oleniuc?

 

Este vorba despre Dan Nechifor, care ocupă funcția de prefect la Botoșani din martie 2020, aflându-se la cel de-al doilea mandat.

 

Totul a început de la alegerile interne din PNL care au avut loc în luna iulie a acestui an și când, cu doar două zile înainte de scrutin, Dan Nechifor l-a contracandidat pe Costel Șoptică pentru funcția de președinte al Organizației Județene a PNL Botoșani.

 

În momentul în care prefectul a pierdut alegerile, practic și-a pecetluit soarta, iar ceea ce se întâmplă în prezent nu este decât o consecință a ceea ce s-a petrecut atunci.

 

La câteva săptămâni după alegerile interne din PNL, Costel Șoptică i-ar fi propus inițial lui Dan Nechifor o rocadă cu Gheorghe Sorescu, subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

 

Strălucește prin absență 

 

Surse liberale susțin că ulterior a renunțat la această variantă, cerându-i să revină pe postul blocat de la Administrația Județeană a Finațelor Publice (AJFP). Costel Șoptică și Dan Nechifor au avut o întâlnire duminică, 29 august, la sediul PNL din strada Teatrului și au discutat timp de aproximativ o oră despre modificările care urmează a fi operate în conducerea Prefecturii, finanțistul nemaifăcând parte din planurile liderului liberal.

 

I-ar fi acordat termen de o săptămână pentru a lua o decizie privitoare la modul în care dorește să părăsească Prefectura. Ulterior însă, așteptat de Costel Șoptică la întâlniri pe la Tudora sau Leorda, prefectul nu și-a mai făcut apariția.

 

„Cumva parcă singur se trage deoparte”, spun sursele din cadrul partidului.

 

Premieră ”proaspătă” pentru postul de prefect 

 

În aceste condiții, Costel Șoptică a găsit deja variante pentru postul de prefect de la Botoșani, una fiind cea cunoscută, adică Gheorghe Sorescu.

 

A doua persoană care intră în calcule pentru postul de prefect este chiar prim-vicepreședintele PNL, Sorin Cornilă, om de afaceri, una dintre tinerele speranțe ale liberalismului botoșănean și care ar fi preferat de deputat.

 

Președintele PNL Botoșani ar fi obținut de la Florin Cîțu ”dezlegare” pentru schimbarea prefectului cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o la Botoșani pe 28 august, întâlnirea imediată ulterioară Șoptică - Nechifor nefiind una întâmplătoare. 

 

Ar fi pentru prima dată în ultimii 15 ani când Botoșaniul ar avea un tânăr ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, iar în interiorul PNL se discută despre un alt „vibe” care să fie adus din punct de vedere politico-administrativ.

 

Dan Nechifor tocmai a devenit liberal cu acte în regulă

 

Revenind la Dan Nechifor, acesta a devenit oficial membru PNL abia spre finele lunii august, deși declarase că avea adeziune depusă din martie. Iar asta deoarece, potrivit statutului partidului, simpla depunere a unei adeziuni nu este suficientă pentru obținerea calității de membru. Adeziunile depuse în PNL, atât a lui Dan Nechifor cât și cea a lui Gelu Graur spre exemplu, au fost luate în discuție într-o ședință a Biroului Politic Municipal care a avut loc abia spre sfârșitul lunii august.

 

Imediat după alegerile interne, în contextul scandalului care s-a iscat pe scena de la Casa Sindicatelor, Costel Șoptică explica faptul că Dan Nechifor a plătit o cotizație la partid, însă aferentă funcției de prefect.

 

Aceste cotizații sunt de mai multe tipuri, atât pentru parlamentari, consilieri județeni sau locali cât și pentru șefi de instituții publice deconcentrate.

 

loading...
ANUNȚ de ultim moment: ”Subprefecta” USR-PLUS de Botoșani, trimisă acasă de Cîțu
Flutur, poziție fățișă împotriva lui Șoptică: De ce cineva care a pierdut alegerile, candidează? Primar din sală: Și din cauza ta a pierdut VIDEO
Dan Nechifor, la alegerile de infarct din PNL: Câștigătorul este hotărât prin vot și nu prin jocuri de culise - VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
POVESTEA medicilor care salvează suflete, în locul autorităților - Aș fi vrut să-mi strângă mâna un oficial, să-mi zică: bravo că ai făcut astaVIDEO
Sunt oameni care trăiesc mai puțin pentru sine și mai mult pentru ceea ce se întâmplă în jur. Botoșăneni cu multe nopți albe și cu sentimentul că reușesc mult prea puțin, într-un noian apăsător de lucruri care funcționează anapoda. Oameni care dăruiesc tot câștigul pentru care muncesc aproape fără oprire.
Nova Apaserv trimite executorii pe urma hoților de apă: Am prins pe cineva, i-am imputat o sumă, el fură în continuare
În doar câteva luni de activitate, de când Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA a fost preluat de Sorin Ciobanu, au fost depistate zeci de cazuri de consum fraudulos de apă.
Un om de afaceri din Botoșani va deschide un restaurant cu mâncare „ca acasă”, mustărie și terasă deschisă pe timpul iernii
Unii dintre botoșăneni își amintesc probabil terasa amenajată pe perioada verii pe centura Pacea, înconjurată de gard de stuf.Mâncarea era 100% tradițională iar clienții primeau inclusiv bere la metru.
Gelu Graur și Sînziana Secrieru și-au vândut clubul din centrul orașului! Old School preluat de un cunoscut om de afaceri
Decizia de a vinde clubul a fost anunțată și în trecut pe rețelele de socializare, după perioada grea de pandemie în care HoReCa a suferit enorm. A fost concretizată în urmă cu o săptămână.A contat în luarea deciziei și faptul că există o avalanșă de controale la cluburile cu vizibilitate la public, în timp de alte unități, cu mai multe presupuse probleme, sunt verificate arareori. 
Tot mai strâmtorați din cauza scumpirilor: Peste 8.000 de botoșăneni au câte două locuri de muncă
Scumpirile din ultima vreme afectează traiul botoșănenilor. Oamenii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru plata facturilor, a alimentelor și carburantului și nu numai. 
Sclavagism modern: OPT adolescenți prinși muncind „la negru” la o terasă din municipiu, lucrau și câte 16 ore pe zi
Unii dintre angajatori profită de tinerii care urmăresc să câștige propriii bani de buzunar și îi folosesc într-un soi de „sclavagism modern”, fără să aibă vreo temere că ar putea să răspundă din punct de vedere legal pentru sustragerea de la plata dărilor specifice către stat. Patronii profită astfel de adolescenți, pe care-i exploatează la un program de lucru mult peste cel reglementat legal. 
Directoarea și diriginta unei școli botoșănene au refuzat să sune la 112 pentru un elev cu mandibula ruptă: Copilul mănâncă cu paiul în prezentVIDEO
Agresiunea a avut loc la ore, într-o unitate de învățământ a județului, și s-a încercat ascunderea ei.Copilul a rămas cu traumatisme care-l afectează și în prezent.
LUCRURILE care nu s-au văzut în procesul care a decis soarta orașului: Eram puși în fața faptului de a săvârși o infracțiune / A fost o muncă acerbă, am avut ore nedormite VIDEO
Alegerile locale din 2020, anul în care s-a stabilit componența legislativului local, dar și primarul pentru patru ani, au avut un caracter aparte. Între cei doi principali candidați la postul de edil-șef au fost doar 16 voturi. Cu o diferență atât de mică, evident că lucrurile au degenerat și a fost nevoie de deciziile judecătorilor.
Iftime scos din fotbal 6 luni de federație și amendat cu o sumă amețitoare – DOCUMENT 
Comisia de Disciplină și Etică (CDE) a Federației Române de Fotbal a adoptat vineri o hotărâre extrem de dură la adresa omului de afaceri care controlează FC Botoșani. Valeriu Iftime a fost sancționat cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru șase luni și, în plus, i s-a aplicat și o amendă de 20.000 lei. 
Doamna din Botoșani care a căutat afacerea perfectă! De la broker de credite la litigii sau activități de înfrumusețare din care a ieșit din cauza evaziunii din dormitor – VIDEO
Gabriela Ciobanu este antreprenor din 2004 și se poate spune că a încercat mereu să-și adapteze afacerile în funcție de cererea pieței. În unele cazuri a reușit, din greșeli a învățat. A deschis uși, altele i s-au închis fără să se descurajeze nicicum.
Un funcționar de la Casa de Asigurări s-a aruncat în gol din apartamentul în care se mutase de puțină vreme
Bărbatul lucra de mai mulți ani în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, la compartimentul decontări și servicii.
25 de tone de mere aruncate pe câmp la marginea orașului, în piețe se vând fructe cu proveniență mincinoasă: Cine să ia măsuri? Noi avem țară? Avem Guvern, avem guvernanți? GALERIE FOTO
În vremuri în care campaniile pentru o alimentație sănătoasă ne invadează și într-un context în care conviețuim într-un județ cu profil preponderent agricol, consumăm fructe și legume din import, iar producția din Botoșani se strică pe câmpuri.
RAZIE uriașă pe Calea Națională! Polițiștii rutieri dar și criminaliștii au percheziționat mașini: au găsit un șofer drogat, fițe pe mașini scumpe și altele – VIDEO & GALERIE FOTO
Au participat probabil la această acțiune preventivă toate echipajele Biroului Rutier de la Botoșani, pe Calea Națională, pentru că strada s-a umplut de polițiști și autospeciale de Poliție. Și, un lucru mai inedit, au luat parte la razie și ofițerii de la Serviciul Investigații Criminale, dar și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică.
A trecut un an de când Primăria a preluat Cinematograful Unirea: NU s-a difuzat nici măcar un singur film
Prin protocolul prin care Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a cedat Cinematograful Unirea către administrația publică locală condiția principală a fost continuarea difuzării de film la Botoșani.
Elevul care la 13 ani a strâns mașini pline de ajutoare pentru cei aflați în suferință – VIDEO & FOTOGALERIE 
Trăim într-o societate în care ajung să fie apreciați cu precădere oamenii care își fac publicitate agresivă pe spatele nevoiașilor în detrimentul celor care le rezolvă problemele fără să popularizeze în exces acest lucru. 
DEZVĂLUIRE despre cum ajungi director prin concurs la Botoșani: Există un schimb de plicuri cu unele și cu alteleVIDEO 
”Mi-am luat concediu și am învățat”, ”chiar a fost pe bune, s-a putut înscrie oricine”, ”am luat biografia și am parcurs toată legislația de acolo”. Am enumerat doar câteva dintre explicațiile pe care candidații cu susținere politică la posturile de director la unitățile de stat le dau după promovarea examenelor și obținerea funcțiilor mult dorite. Oficial, bineînțeles... 
Primăria vrea să ia în administrare „fosta casă a PDL-iștilor” și să mute acolo un serviciu important: Cad dosarele pe ei, nu încap în birouri
Inițiativa ar urma să fie supusă dezbaterii și votului în ședința ordinară din data de 28 iulie 2022.
Din seria furturilor de apă: Fost polițist depistat cu branșament ilegal pentru livadă, seră și piscină – FOTOGALERIE
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să identifice situații de furturi de proporții din rețeaua publică.
Gata și nu prea: Recensământul populației și locuințelor NU s-a terminat la Botoșani, recenzorii încă bat la uși închise
Săptămâna trecută, în urma unui anunț al Institutului Național de Statistică (INS), presa națională, dar și cea locală, scria că județul Botoșani este primul din România care a terminat de numărat populația. Ba mai mult, o mulțime de politicieni care au simțit că ar avea de câștigat ceva capital electoral din asta s-au ”lipit” rapid la postări pe această temă. 
Aventurile modernizării drumului spre Târgu-Frumos: Botoșănean blocat în curte fiindcă era plecat de acasă – VIDEO & GALERIE FOTO
Una dintre multiplele vizite ale prefectului pe șantierul de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos l-a găsit din cale afară de nervos pe un botoșănean din satul Zăicești. 
Tanarul asta intreprinzator de afaceri doar cu statul se pricepe bine la AFACERI
10 septembrie 2021, 22:54
Chiar ma bucur că unui tanar i se dă o șansă să demonstreze că si ei sunt capabili ! Felicitari PNL pentru alegere! Lasati rautatile, ca nu face față. Dacă a etalat -o PNL pe Aneta care nu stie să scrie corect și știm cu toții că e pusă prin puterea în partid a lui Gireadă, de ce nu ar face față un tanar care vine din mediul de afaceri pe propriile picioare? Mai ieri critica presa ca PNL are doar oameni cu functii la stat....Succes ii dorim!
10 septembrie 2021, 18:52
Știți bancul cu Sorescu?S-o resculăm!
10 septembrie 2021, 18:50
Deci rafuielile nu sunt doar cu USR+ ci golanii isi trag la gioale si in interiorul PNL :)))Sa vezi distractie daca iese Orban la alageri...
10 septembrie 2021, 17:45
Normal ca trebuie rasplatit si Cornila pentru mizeria care a creat-o cu adeziunea…ăla prefect?…habar nu are cu ce se va confrunta, astept sa-l vad la “fotoliu”, va pleca mai repede decât Diaconu
10 septembrie 2021, 17:19
Nechifor - un ticalos de om!
10 septembrie 2021, 13:14
Aceeasi Marie cu alta palarie!
10 septembrie 2021, 11:09
vai si-amar de județul asta...vai si-amar. as fi curios, la următoarele alegeri sa vad ce scor o sa scoată pnl botomani cu soptica și sorescu/cornila în frunte.
10 septembrie 2021, 11:08
cea mai buna alegere este inlocuirea acestui bufon de prefect
10 septembrie 2021, 10:39
buna alegere! bravo
10 septembrie 2021, 08:03
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Politicienilor le urăm vacanţă plăcută în continuare, să ne urmărească la televizor. Probabil că trebuie mai multe rezultate, iar dacă vom reuşi atunci sper că vor face un mic deranj şi vor veni aici alături de noi ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8831 lei
USD
Dolarul SUA
4.8176 lei
CHF
Francul elveţian
5.0705 lei
GBP
Lira sterlină
5.7936 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5918 lei
XAU
Gramul de aur
275.0848 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2071 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3706 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7331 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1990 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6566 lei
Vremea
astăzi
Botosani
21.0 o C
Dorohoi
19.0 o C
Bucecea
19.5 o C
Darabani
18.5 o C
Saveni
19.3 o C
Ştefăneşti
19.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.