Știrea zilei
Dan Nechifor împins de pe fotoliul de prefect, un tânăr om de afaceri pregătit să-i ia locul

Valul de schimbări de prefecți și subprefecți USR-PLUS demarat de premierul Florin Cîțu în decursul zilei de joi, 9 septembrie 2021, ar putea continua la Botoșani și cu schimbarea prefectului PNL.

Pleacă și Dan Nechifor după Magda Oleniuc?

 

Este vorba despre Dan Nechifor, care ocupă funcția de prefect la Botoșani din martie 2020, aflându-se la cel de-al doilea mandat.

 

Totul a început de la alegerile interne din PNL care au avut loc în luna iulie a acestui an și când, cu doar două zile înainte de scrutin, Dan Nechifor l-a contracandidat pe Costel Șoptică pentru funcția de președinte al Organizației Județene a PNL Botoșani.

 

În momentul în care prefectul a pierdut alegerile, practic și-a pecetluit soarta, iar ceea ce se întâmplă în prezent nu este decât o consecință a ceea ce s-a petrecut atunci.

 

La câteva săptămâni după alegerile interne din PNL, Costel Șoptică i-ar fi propus inițial lui Dan Nechifor o rocadă cu Gheorghe Sorescu, subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

 

Strălucește prin absență 

 

Surse liberale susțin că ulterior a renunțat la această variantă, cerându-i să revină pe postul blocat de la Administrația Județeană a Finațelor Publice (AJFP). Costel Șoptică și Dan Nechifor au avut o întâlnire duminică, 29 august, la sediul PNL din strada Teatrului și au discutat timp de aproximativ o oră despre modificările care urmează a fi operate în conducerea Prefecturii, finanțistul nemaifăcând parte din planurile liderului liberal.

 

I-ar fi acordat termen de o săptămână pentru a lua o decizie privitoare la modul în care dorește să părăsească Prefectura. Ulterior însă, așteptat de Costel Șoptică la întâlniri pe la Tudora sau Leorda, prefectul nu și-a mai făcut apariția.

 

„Cumva parcă singur se trage deoparte”, spun sursele din cadrul partidului.

 

Premieră ”proaspătă” pentru postul de prefect 

 

În aceste condiții, Costel Șoptică a găsit deja variante pentru postul de prefect de la Botoșani, una fiind cea cunoscută, adică Gheorghe Sorescu.

 

A doua persoană care intră în calcule pentru postul de prefect este chiar prim-vicepreședintele PNL, Sorin Cornilă, om de afaceri, una dintre tinerele speranțe ale liberalismului botoșănean și care ar fi preferat de deputat.

 

Președintele PNL Botoșani ar fi obținut de la Florin Cîțu ”dezlegare” pentru schimbarea prefectului cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o la Botoșani pe 28 august, întâlnirea imediată ulterioară Șoptică - Nechifor nefiind una întâmplătoare. 

 

Ar fi pentru prima dată în ultimii 15 ani când Botoșaniul ar avea un tânăr ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, iar în interiorul PNL se discută despre un alt „vibe” care să fie adus din punct de vedere politico-administrativ.

 

Dan Nechifor tocmai a devenit liberal cu acte în regulă

 

Revenind la Dan Nechifor, acesta a devenit oficial membru PNL abia spre finele lunii august, deși declarase că avea adeziune depusă din martie. Iar asta deoarece, potrivit statutului partidului, simpla depunere a unei adeziuni nu este suficientă pentru obținerea calității de membru. Adeziunile depuse în PNL, atât a lui Dan Nechifor cât și cea a lui Gelu Graur spre exemplu, au fost luate în discuție într-o ședință a Biroului Politic Municipal care a avut loc abia spre sfârșitul lunii august.

 

Imediat după alegerile interne, în contextul scandalului care s-a iscat pe scena de la Casa Sindicatelor, Costel Șoptică explica faptul că Dan Nechifor a plătit o cotizație la partid, însă aferentă funcției de prefect.

 

Aceste cotizații sunt de mai multe tipuri, atât pentru parlamentari, consilieri județeni sau locali cât și pentru șefi de instituții publice deconcentrate.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
ANUNȚ de ultim moment: ”Subprefecta” USR-PLUS de Botoșani, trimisă acasă de Cîțu
Flutur, poziție fățișă împotriva lui Șoptică: De ce cineva care a pierdut alegerile, candidează? Primar din sală: Și din cauza ta a pierdut VIDEO
Dan Nechifor, la alegerile de infarct din PNL: Câștigătorul este hotărât prin vot și nu prin jocuri de culise - VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Bolnavii de la Botoșani care primesc indemnizație de 1.000 de lei ca să stea acasă – VIDEO
Potrivit legii acest beneficiu este acordat sub forma unei indemnizații de hrană.
Valul de șantiere din școli și licee ar putea afecta alegerile la Botoșani: Mii de botoșăneni rămân fără secții de votare
În municipiul Botoșani sunt înregistrate în total 85 de secții de votare. Toate sunt amenajate în unități de învățământ.
Vânt de Dan Nechifor pe la Prefectură: Eu îl apreciezVIDEO
Lupta pentru putere din interiorul PNL nu vizează doar obținerea nominalizărilor la posturile cheie din administrația publică locală, adică președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani, ci și funcția de prefect.
Surpriză uriașă pentru șefia județului, Iftime ia în calcul probabil cel mai tânăr candidat la CJ din istoria Botoșanilor – VIDEO
Când trei se bat în PNL Botoșani, s-ar putea să câștige al patrulea. Aceasta dacă Valeriu Iftime va reuși până la urmă să preia președinția organizației județene a liberalilor și să își pună în practică planurile privind nominalizarea candidatului la șefia Consiliului Județean.
REZULTATE OFICIALE ale sondajului liberal în municipiu: Printre variante se regăsesc și două femei! Cine ar ieși primar?
Sondajul comandat de Partidul Național Liberal (PNL) a fost efectuat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) în perioada 24 ianuarie – 6 februarie 2024.
E haos la PNL, Șoptică și-a anulat demisia cu jumătate de oră înainte de conferință, Iftime începe să își piardă răbdarea: Nici eu n-am înțeles mare lucru / Ne batem la retrogradare VIDEO
Cu mai puțin de patru luni înaintea alegerilor europarlamentare la PNL Botoșani domnește incertitudinea. În ciuda mai multor runde de discuții pe care președintele Nicolae Ciucă le-a purtat atât cu liderul în funcție al organizației județene, cât și cu potențialul înlocuitor, situația nu a fost tranșată.
Inspectoratul de Muncă NU face anchetă în cazul actorului împușcat, pistolul adus de acasă: Această armă a fost acceptată de regizor
Conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” a anunțat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) incidentul care a avut loc la finalul săptămânii trecute.Cu toate acestea, inspectorii ITM nu au demarat propria lor anchetă.
Bucurie pentru primari și o armată de peste 1.000 de consilieri botoșăneni: Se pregătește creșterea mandatelor de la 4 la 5 ani
Aleșii locali ar putea rămâne în funcții timp de cinci ani din momentul validării mandatelor. Aceasta dacă proiectul inițiat de Uniunea Democrată Maghiară din România va fi votat de Parlament.
Dr. Claudia Malancea înlocuită din funcția de șef secție terapie intensivă de la Spitalul Mavromati
Aflată în arest la domiciliu până la începutul lunii martie, medicul Claudia Malancea a fost înlocuită din funcția de conducere de la Spitalul Județean Mavromati.
Negocierea anului: Peste 3 milioane de euro pentru o fabrică, în loc s-ar putea ridica un spital - FOTOGALERIE
Problemele cu care se confruntă fabricile de confecții din Botoșani pot deschide noi oportunități de afaceri. Iar una dintre acestea s-a ivit chiar în centrul orașului.
Întâlnire de gradul zero Iftime – Șoptică la conac, se prefigurează un ”careu de ași” pentru alegeri
După câteva zile de dispute la nivel declarativ, președintele grupului ”Elsaco” și președintele PNL Botoșani s-au întâlnit. Luni seară, cei doi au avut o întrevedere la Conacul Zăicești, parte a grupului de firme condus de omul de afaceri.
Inimă de salvator: Oamenii care îndură ger și viscol și cumpără dulciuri pentru copii, din banii lor – VIDEO & GALERIE FOTO
Pompierii se bucură de un grad de 83% de încredere acordată de români, fiind urmați de 67% pentru Armată și 64% către Biserică, conform unui sondaj CURS efectuat în martie 2023.
Primăria împrumută aproape 25 de milioane de euro pentru tot felul de investiții, de la străzi la școli și grădinițe – LISTA obiectivelor
Accesarea împrumutul bancar de către Primăria Botoșani a fost aprobată de consilierii locali într-o ședință care a avut loc spre finele lunii decembrie 2023.
„Se coace” încă o MĂRIRE salarială pentru angajații CJ-ului și ai altor trei instituții din subordine
Proiectul de hotărâre care vizează creșterea salariilor va fi supus dezbaterii în cadrul unei ședințe extraordinare programată luni, 5 februarie 2024, de la ora 14:00.
O tânără campioană a devenit cetățean de onoare: Prin seriozitate, profesionalism a reușit să se impunăGALERIE FOTO
Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali miercuri, 31 ianuarie 2024.
Primarul și fostul parlamentar, proces început cu listă de contestații împotriva DNA Suceava
Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava în cursul lunii martie a anului trecut.
OFICIAL: Municipiul Botoșani mai are puțin peste 90.000 de locuitori, o singură comună „și-a păstrat” oamenii
Recensământul populației a ajuns în punctul final, fiind publicate rezultatele definitive ale acestui demers important. Datele oficiale arată o scădere a populației atât în județ, cât și în municipiul reședință.
Posturile de stat considerate neatractive la Botoșani dar cu impact uriaș în comunitate: Orice polițist ar putea veni
Există o instituție de mare impact la Botoșani care se confruntă cu lipsă de polițiști deoarece beneficiile financiare nu sunt îndeajuns de atractive.
Preotul care „mângâie” sufletele bolnavilor din spital: Pereţii spitalelor au ascultat mai multe rugăciuni, decât pereţii bisericilor
Pe lângă personalul medical care îngrijește pacienții, preotul de caritate Teodor Ciurariu care slujeşte la Spitalul Municipal Dorohoi le este alături prin îndrumare, credință şi rugăciune.
Anul în care Teatrul Mihai Eminescu este redat botoșănenilor! Primarul, dezvăluiri despre ultima sută de metri – VIDEO
Chiar ministrul Culturii, Raluca Turcan, vorbea despre perioada de aproape un deceniu în care actorii au fost privați de clădirea în care și-au desfășurat activitatea zeci de ani la rând.
Imediat după ce Cornilă a fost ,,îmbălsămat” prefect, acesta ne-a comunicat cu mare emfază că la începutul lunii iulie Punctul vamal de la Racovăț va fi deschis, apoi ne-a spus că acțiunea este amânată pentru 25 iulie, apoi a tăcut mâlc și tare mi-e teamă că va trece anul 2022 fără să seîntâmple nimic. Este un exemplu de cum crede Cornilă să-și țină promisiunea. Sigur că nu ține de el în primul rând, însă avea datoria să stea la ușa prim-ministrului pentru a-și onora cuvântul dat. Și Șoptică a ,,amuțit”; s-a dat la fund, tace !
10 septembrie 2022, 16:09
Tanarul asta intreprinzator de afaceri doar cu statul se pricepe bine la AFACERI
10 septembrie 2021, 22:54
Chiar ma bucur că unui tanar i se dă o șansă să demonstreze că si ei sunt capabili ! Felicitari PNL pentru alegere! Lasati rautatile, ca nu face față. Dacă a etalat -o PNL pe Aneta care nu stie să scrie corect și știm cu toții că e pusă prin puterea în partid a lui Gireadă, de ce nu ar face față un tanar care vine din mediul de afaceri pe propriile picioare? Mai ieri critica presa ca PNL are doar oameni cu functii la stat....Succes ii dorim!
10 septembrie 2021, 18:52
Știți bancul cu Sorescu?S-o resculăm!
10 septembrie 2021, 18:50
Deci rafuielile nu sunt doar cu USR+ ci golanii isi trag la gioale si in interiorul PNL :)))Sa vezi distractie daca iese Orban la alageri...
10 septembrie 2021, 17:45
Normal ca trebuie rasplatit si Cornila pentru mizeria care a creat-o cu adeziunea…ăla prefect?…habar nu are cu ce se va confrunta, astept sa-l vad la “fotoliu”, va pleca mai repede decât Diaconu
10 septembrie 2021, 17:19
Nechifor - un ticalos de om!
10 septembrie 2021, 13:14
Aceeasi Marie cu alta palarie!
10 septembrie 2021, 11:09
vai si-amar de județul asta...vai si-amar. as fi curios, la următoarele alegeri sa vad ce scor o sa scoată pnl botomani cu soptica și sorescu/cornila în frunte.
10 septembrie 2021, 11:08
cea mai buna alegere este inlocuirea acestui bufon de prefect
10 septembrie 2021, 10:39
buna alegere! bravo
10 septembrie 2021, 08:03
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
13.5 o C
Dorohoi
12.1 o C
Bucecea
11.1 o C
Darabani
10.4 o C
Saveni
14.3 o C
Ştefăneşti
12.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.