Știrea zilei
De la Cannes la Botoșani: Vlad Ivanov și Irina Margareta Nistor, îndelung aplaudați la proiecția filmului ”La Gomera” - GALERIE FOTO & VIDEO

O sală generoasă, duminică seara, la proiecția filmului în care Vlad Ivanov deține rolul principal. Cinefilii au ieșit în număr destul de mare pentru a-l vedea pe actorul născut în Botoșani, dar și pe îndrăgita Irina Margareta Nistor.

Vlad Ivanov şi Irina Margareta Nistor au fost prezenți, duminică seara, la proiecția filmului ”La Gomera”, în cadrul Les Films de Cannes à Botoșani, eveniment aflat la prima ediție.

 

Cinefilii botoșăneni au urmărit cel mai recent film semnat de Corneliu Porumboiu, ”La Gomera”, peliculă selectată în competiţia oficială la Cannes şi care îl are în distribuţie pe actorul botoșănean Vlad Ivanov. Filmul este, totodată, și propunerea României la Premiile Oscar. ”Să îi țineți pumnii”, a fost îndemnul Margaretei Nistor către botoșăneni.

 

În filmul lui Porumboiu, Vlad Ivanov interpretează rolul lui Cristi, un poliţist român care trebuie să ajute un traficant să evadeze din închisoare. Pentru a reuşi, el merge în La Gomera, o insulă din Canare, unde trebuie să înveţe un limbaj fluierat care va deveni codul folosit în operaţiunea de eliberare.

 

”La Gomera” înseamnă un Vlad Ivanov așa cum nu ați mai văzut. În primul rând mult mai slab, dar cu același timbru inconfundabil. Înseamnă, apoi, un limbaj non-verbal, acțiune, împușcături, scene tari și personaje cu care filmul românesc nu prea a fost obișnuit.

 

El Silbo. Un limbaj specific populației băștinașe din insula La Gomera, din Spania. Deși părea a fi o găselniță cinematografică, românii au aflat cu acest prilej că El Silbo există. Mai mult, face parte din patrimoniul UNESCO și este predat astăzi în zonă nu ca pe o extravagantă preocupare, ci drept necesitate. Insula fiind o zonă cu multe roci vulcanice și cu căi limitate de acces, comunicarea între oameni este foarte dificilă. Astfel că fluieratul a devenit un limbaj aproape comun, de vreme ce oamenii îl folosesc chiar și atunci când comandă o bere. Metodă probată, de altfel, de însuși Vlad Ivanov în timpul filmărilor, după cum a povestit, duminică seara, publicului prezent în sala Cinematografului Unirea din Botoșani.

 

Vlad Ivanov a trebuit să slăbească pentru acest film. Și nu a fost deloc ușor să ”dea jos” 14 kg într-o lună și jumătate. Însă noul Vlad Ivanov este nou, tonic, iar personajul Cristi surprinde în primul rând prin felul suplu în care se strecoară prin situațiile ce devin din ce în ce mai periculoase pentru el.

 

”La Gomera” este, așadar, un noutate pentru cinematograful românesc. Și asta nu doar datorită acestui limbaj fluierat care, de-a lungul filmului, traversează mai multe nuanțe, de la bizarerie la curiozitate, pentru ca la final comunicarea să devină una firească în desfășurarea poveștii. Dar ”La Gomera” este, în primul rând, un film comercial. De care românii, să recunoaștem, se cam feresc. Un film care reunește toate ingredientele , pornind de la intrigă, cu accente de thriller. Are poveste și personaje pe care mintea spectatorului începe să le caute în jur, în societatea românească, de la polițiști corupți la femei cuceritoare, de la naivitate și onestitate la cruzime specifică lumii mafiote.

 

Prezența actorului la Botoșani alături de Irina Margareta Nistor, în cadrul Les Films de Cannes à Botoșani, a fost o reală încântare pentru public și, se pare, și atracția principală a serii. Altfel nu se explică de ce, deși filmul a mai rulat pe ecranele Cinematografului Unirea în această vară, el a trecut aproape neobservat.

 

A fost nevoie, așadar, ca actorul să pășească pe covorul roșu și să apară în fața publicului pentru ca filmul să capete aplauzele meritate.

 

”Se cade în primul rând să mulțumim celor care au făcut posibilă această întâlnire, Primăria Municipiului Botoșani, Elsaco, pentru că iubesc arta și au făcut posibil acest eveniment. Este a zecea ediție Les Films de Cannes à București, prima ediție Les Films de Cannes à Botoșani, trebuie să îi mulțumesc și celui care are sufletul în toată această sală, cel care se prezintă: Sunt Viorel, de la Cinema Unirea Botoșani, și iubesc filmul”,

Vlad Ivanov, actor

 

Irina Margareta Nistor a fost prezentă alături de Vlad Ivanov, susținându-l și apreciindu-i nu doar talentul, ci și modestia, manifestându-și încrederea că filmul va avea un parcurs internațional excelent.

 

”Este un film în care am urcat niște trepte împreună cu Vlad și la Cannes, unde am fost extrem de mândră pentru că, după ce s-a terminat filmul, lumea a aplaudat în picioare minute întregi. Ceea ce nu se întâmplă întotdeauna la Cannes”,

Irina Margareta Nistor

 

În spatele peliculei, a ținut să puncteze actorul născut la Botoșani, se află întotdeauna o echipă fără de care nici un film nu poate exista.

 

”Un film înseamnă o echipă, nu înseamnă un singur om. De aceea cei care iubesc filmul lasă genericul de final, nimeni nu iese din sală până nu vede ultimul om din echipă, pentru că fără această echipă fantastică din spate filmele nu pot exista”,

Vlad Ivanov

 

Actorul a povestit în fața cinefililor din Botoșani momente din timpul filmărilor, oferind amănunte și în ceea ce privește limbajul fluierat, pe care a fost nevoit să îl învețe pentru a interpreta acest rol.

 

Luni, 21 octombrie, de la ora 16:00, are loc o proiecţie specială a filmului ”Cannes, le festival libre”, realizat de Frederic Chaudier şi Frederic Zamochnikoff. Documentarul spune povestea celor două personalităţi care au pus bazele Festivalului de Film de la Cannes, Philippe Erlanger şi Jean Zay, doi vizionari cu extrem de mult curaj.  Irina Margareta Nistor va fi prezentă şi va deschide evenimentul. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Seara de luni se încheie, de la ora 20:00, cu proiecţia filmului ”Maria, Regina României”, o poveste bazată pe fapte reale ce are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria. Realizat de regizorul Alexis Sweet Cahill, filmul redă eforturile pe care regina le-a făcut la Conferinţa de Pace de la Paris, din 1919, pentru ca unirea României să fie recunoscută. 100 de ani mai târziu, publicul are ocazia să vadă o dramatizare a evenimentelor care aveau să modeleze destinul României. Actorul Adrian Titieni va fi prezent la proiecția filmului.

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Șefii de la Apă au vrut să-și majoreze indemnizațiile în plină pandemie
În ședința ordinară de Consiliu Județean aferentă lunii iunie 2020 a fost dezbătută și o solicitare din partea administratorilor de la compania de apă și canalizare pentru majorarea indemnizației.
Fiul fostului fotbalist Ionuț Matei diagnosticat cu o boală grea! Familia are nevoie de ajutorul NOSTRU pentru ca Nicholas să se facă bine – FOTOGALERIE
Georgiana și Ionuț Matei au devenit părinți în decembrie 2016, când familia lor s-a completat prin venirea pe lume a lui Nicholas, un băiețel frumos de aproape 4 kilograme care s-a născut în zi de mare sărbătoare creștină: Sfântul Nicolae. Părinții, stabiliți în Anglia de aproape 6 ani de zile, i-au dat numele Sfântului, însă în concordanță cu țara în care s-a născut.
Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
inpuff.ro
Loading...
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Loading...
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Recunosc că am spus și eram foarte hotărât să nu mai revin niciodată în politică, dar având în vedere că am avut timp în 2015 – 2019, spre sfârșit, vă dați seama că sunt un număr de ani. Am stat și am urm ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8418 lei
USD
Dolarul SUA
4.2893 lei
CHF
Francul elveţian
4.5555 lei
GBP
Lira sterlină
5.4092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0161 lei
XAU
Gramul de aur
249.1146 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2488 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3699 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6500 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.