Știrea zilei
De la Cannes la Botoșani: Vlad Ivanov și Irina Margareta Nistor, îndelung aplaudați la proiecția filmului ”La Gomera” - GALERIE FOTO & VIDEO

O sală generoasă, duminică seara, la proiecția filmului în care Vlad Ivanov deține rolul principal. Cinefilii au ieșit în număr destul de mare pentru a-l vedea pe actorul născut în Botoșani, dar și pe îndrăgita Irina Margareta Nistor.

Vlad Ivanov şi Irina Margareta Nistor au fost prezenți, duminică seara, la proiecția filmului ”La Gomera”, în cadrul Les Films de Cannes à Botoșani, eveniment aflat la prima ediție.

 

Cinefilii botoșăneni au urmărit cel mai recent film semnat de Corneliu Porumboiu, ”La Gomera”, peliculă selectată în competiţia oficială la Cannes şi care îl are în distribuţie pe actorul botoșănean Vlad Ivanov. Filmul este, totodată, și propunerea României la Premiile Oscar. ”Să îi țineți pumnii”, a fost îndemnul Margaretei Nistor către botoșăneni.

 

În filmul lui Porumboiu, Vlad Ivanov interpretează rolul lui Cristi, un poliţist român care trebuie să ajute un traficant să evadeze din închisoare. Pentru a reuşi, el merge în La Gomera, o insulă din Canare, unde trebuie să înveţe un limbaj fluierat care va deveni codul folosit în operaţiunea de eliberare.

 

”La Gomera” înseamnă un Vlad Ivanov așa cum nu ați mai văzut. În primul rând mult mai slab, dar cu același timbru inconfundabil. Înseamnă, apoi, un limbaj non-verbal, acțiune, împușcături, scene tari și personaje cu care filmul românesc nu prea a fost obișnuit.

 

El Silbo. Un limbaj specific populației băștinașe din insula La Gomera, din Spania. Deși părea a fi o găselniță cinematografică, românii au aflat cu acest prilej că El Silbo există. Mai mult, face parte din patrimoniul UNESCO și este predat astăzi în zonă nu ca pe o extravagantă preocupare, ci drept necesitate. Insula fiind o zonă cu multe roci vulcanice și cu căi limitate de acces, comunicarea între oameni este foarte dificilă. Astfel că fluieratul a devenit un limbaj aproape comun, de vreme ce oamenii îl folosesc chiar și atunci când comandă o bere. Metodă probată, de altfel, de însuși Vlad Ivanov în timpul filmărilor, după cum a povestit, duminică seara, publicului prezent în sala Cinematografului Unirea din Botoșani.

 

Vlad Ivanov a trebuit să slăbească pentru acest film. Și nu a fost deloc ușor să ”dea jos” 14 kg într-o lună și jumătate. Însă noul Vlad Ivanov este nou, tonic, iar personajul Cristi surprinde în primul rând prin felul suplu în care se strecoară prin situațiile ce devin din ce în ce mai periculoase pentru el.

 

”La Gomera” este, așadar, un noutate pentru cinematograful românesc. Și asta nu doar datorită acestui limbaj fluierat care, de-a lungul filmului, traversează mai multe nuanțe, de la bizarerie la curiozitate, pentru ca la final comunicarea să devină una firească în desfășurarea poveștii. Dar ”La Gomera” este, în primul rând, un film comercial. De care românii, să recunoaștem, se cam feresc. Un film care reunește toate ingredientele , pornind de la intrigă, cu accente de thriller. Are poveste și personaje pe care mintea spectatorului începe să le caute în jur, în societatea românească, de la polițiști corupți la femei cuceritoare, de la naivitate și onestitate la cruzime specifică lumii mafiote.

 

Prezența actorului la Botoșani alături de Irina Margareta Nistor, în cadrul Les Films de Cannes à Botoșani, a fost o reală încântare pentru public și, se pare, și atracția principală a serii. Altfel nu se explică de ce, deși filmul a mai rulat pe ecranele Cinematografului Unirea în această vară, el a trecut aproape neobservat.

 

A fost nevoie, așadar, ca actorul să pășească pe covorul roșu și să apară în fața publicului pentru ca filmul să capete aplauzele meritate.

 

”Se cade în primul rând să mulțumim celor care au făcut posibilă această întâlnire, Primăria Municipiului Botoșani, Elsaco, pentru că iubesc arta și au făcut posibil acest eveniment. Este a zecea ediție Les Films de Cannes à București, prima ediție Les Films de Cannes à Botoșani, trebuie să îi mulțumesc și celui care are sufletul în toată această sală, cel care se prezintă: Sunt Viorel, de la Cinema Unirea Botoșani, și iubesc filmul”,

Vlad Ivanov, actor

 

Irina Margareta Nistor a fost prezentă alături de Vlad Ivanov, susținându-l și apreciindu-i nu doar talentul, ci și modestia, manifestându-și încrederea că filmul va avea un parcurs internațional excelent.

 

”Este un film în care am urcat niște trepte împreună cu Vlad și la Cannes, unde am fost extrem de mândră pentru că, după ce s-a terminat filmul, lumea a aplaudat în picioare minute întregi. Ceea ce nu se întâmplă întotdeauna la Cannes”,

Irina Margareta Nistor

 

În spatele peliculei, a ținut să puncteze actorul născut la Botoșani, se află întotdeauna o echipă fără de care nici un film nu poate exista.

 

”Un film înseamnă o echipă, nu înseamnă un singur om. De aceea cei care iubesc filmul lasă genericul de final, nimeni nu iese din sală până nu vede ultimul om din echipă, pentru că fără această echipă fantastică din spate filmele nu pot exista”,

Vlad Ivanov

 

Actorul a povestit în fața cinefililor din Botoșani momente din timpul filmărilor, oferind amănunte și în ceea ce privește limbajul fluierat, pe care a fost nevoit să îl învețe pentru a interpreta acest rol.

 

Luni, 21 octombrie, de la ora 16:00, are loc o proiecţie specială a filmului ”Cannes, le festival libre”, realizat de Frederic Chaudier şi Frederic Zamochnikoff. Documentarul spune povestea celor două personalităţi care au pus bazele Festivalului de Film de la Cannes, Philippe Erlanger şi Jean Zay, doi vizionari cu extrem de mult curaj.  Irina Margareta Nistor va fi prezentă şi va deschide evenimentul. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Seara de luni se încheie, de la ora 20:00, cu proiecţia filmului ”Maria, Regina României”, o poveste bazată pe fapte reale ce are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria. Realizat de regizorul Alexis Sweet Cahill, filmul redă eforturile pe care regina le-a făcut la Conferinţa de Pace de la Paris, din 1919, pentru ca unirea României să fie recunoscută. 100 de ani mai târziu, publicul are ocazia să vadă o dramatizare a evenimentelor care aveau să modeleze destinul României. Actorul Adrian Titieni va fi prezent la proiecția filmului.

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Procesul lui Țurcanu s-a încheiat la audieri de martori cu soacra ex-președintelui și un fost deputat
Ultimii doi martori care au fost audiați în lungul proces în care este judecat Florin Țurcanu, fost președinte al Consiliului Județean, împreună cu socrul său, Aristomel Anușca, a ajuns la final cu al treilea judecător.
Interes matinal la deschiderea noului magazin Lidl, peste 100 de botoșăneni s-au îmbulzit să intre – GALERIE FOTO & VIDEO
În mai puțin de un an de zile, consorțiul care deține lanțul german de magazine a reușit în cazul Botoșaniului să elibereze un teren, să demoleze o clădire părăsită și să ridice în loc un magazin modern cu o parcare extrem de generoasă.
Trei directori de la Modern Calor judecați pentru fapte de corupție, dosarul reluat de la zero la Tribunal, s-a ivit și o dublă calitate
Așa cum s-a întâmplat și în alte cauze judecate de Secția Penală a Tribunalului Botoșani, și procesul care vizează actuali și foști directori sau angajați ai regiei de termoficare a fost reluat de la zero, după aproximativ un an de zile în care s-a administrat o parte din probatoriu.
Spargere ca-n filme la Carrefour: Un hoț misterios a plecat cu brațele pline de iPhone-uri
Un furt desprins parcă din filmele produse la Hollywood a avut loc săptămâna trecută la unul dintre cele mai mari centre comerciale din Botoșani. S-a întâmplat joi dimineață, exact după deschiderea Botoșani Shopping Center.
La mulți ani, români! La mulți ani, botoșăneni! 101 ani de România sărbătoriți în stradă la Botoșani
Astăzi, 1 Decembrie 2019 este Ziua Națională a României.
DOCUMENT: Capii fostului PDL și-au ”uitat” pixurile acasă, ei NU demisionează pentru noul prefect - FOTOGALERIE
”Primarii PNL anunță că susțin reprezentantul PNL pentru funcția de prefect al județului Botoșani. În caz contrar primarii își vor da demisia în bloc”.
FEMEI PUTERNICE - Ieva Lykos, actrița din Top 100 Români de Pretutindeni: Faptul că provin din Botoșani, oraș minunat, dar luat în derâdere de mulți, mi-a dat și mai multă putere GALERIE FOTO
Este mândră de oraşul ei, de originile româneşti, de tot ce ţara ei a învăţat-o. Însă drumul întoarcerii acasă este dificil. Din cauza birocraţiei, a lentorii în tot şi toate, a promiscuităţii în care se complace de 30 de ani politica românească.
Antreprenoare botoșăneană, petrecere exclusivistă la Palatul Culturii din Iași – GALERIE FOTO
Peste o sută de afaceriști din județele Moldovei au participat în penultima vineri din noiembrie la ”Romanian Business Party”, o întâlnire care a avut loc la Palatul Culturii din Iași și în care utilul a fost combinatul cu plăcutul.
Dedesubturile izbânzii lui Iohannis, între foamea urbană de voturi și transferurile decisive dintre cele două tururi – REZULTATE PE LOCALITĂȚI
Liberalii botoșăneni au reușit să câștige turul al doilea al alegerilor prezidențiale deși, paradoxal, social-democrații au învins în mai multe localități. O analiză a rezultatelor obținute în fiecare municipiu, oraș și comună scoate la iveală cum a fost posibil așa ceva.
PSD-ul mumifiat de-o femeie în CINCI ani de zile, PNL-ul împins de partidele mici spre victorie – PREZIDENȚIALE 2019 în oglindă cu PREZIDENȚIALE 2014
În urmă cu cinci ani de zile, votanții de la Botoșani, dar și din țară, s-au mobilizat să iasă la vot din fața televizoarelor. Pe fondul unei revolte generale față de cum erau tratați frații români din Diaspora, care au stat la cozi kilometrice degeaba, cei din țară au ieșit masiv și au votat candidatul opoziției.
Klaus Iohannis, victorie incredibilă la Botoșani în fața Vioricăi Dăncilă, PNL bate pentru prima dată PSD-ul în județ – REZULTATE
Cu sprijinul USR, ALDE, PMP și Dreapta Liberală, PNL-iștii botoșăneni au reușit să întoarcă rezultatul din primul tur al alegerilor prezidențiale și să obțină victoria în județ.
S-au deschis urnele pentru turul doi: Botoșănenii își aleg președintele
427 de secții de votare sunt deschise în județul Botoșani pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.
Botoșani a ajuns județul cu cea mai mică pensie din România, viața de la peste 30.000 de lei la numai 1.000 de lei
Botoșaniul a ajuns să ocupe primul loc pe țară într-un nedorit clasament. Este vorba de cel al veniturilor persoanelor ieșite din câmpul muncii.
PETIȚIE publică semnată de zeci de oameni pentru scoaterea din închisoare a unui bărbat judecat că a lovit un băiat
Sunt depuse eforturi considerabile pentru eliberarea unui bărbat care stă după gratii de câteva luni de zile. Din partea familiei, a avocatului angajat pentru a-l reprezenta în fața instanței de judecată, dar și a comunității din care provine acest bărbat.
Centrele (in)existente de la Botoșani: Bani decontați pentru medici care NU vin la program, pacienții botoșăneni buluc cu scandal la Urgențe
Zilnic la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) care aparține de Spitalul Județean de Urgență Mavromati ajung sute de pacienți. Mulți dintre ei cu probleme minore, nefiind neapărat cazuri de urgență. Vorbim de acei botoșăneni care vin cu dureri de cap, de dinți sau care tușesc de câteva săptămâni. Așa se face că Urgențele sunt din ce în ce mai aglomerate, asta în timp ce, centrele de permanență, sunt ocolite de botoșăneni.
Șeful Poliției Suceava, șeful Poliției Siret, un polițist cântăreț, personal medical și polițiști audiați la Tribunalul Botoșani într-un dosar celebru
A fost un maraton de audieri într-o sală de judecată de la parterul Tribunalului Botoșani, în dimineața zilei de 19 noiembrie 2019. Nu mai puțin de zece martori au primit citație pentru a fi ascultați de instanță într-un dosar de luare de mită.
BOMBĂ în procesul lui Țurcanu: Procurorii DNA au cerut o măsură mai blândă pentru fostul șef al județului, Verginel adus cu jandarmii
După cinci ani de zile, procesul în care este judecat fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu, împreună cu tatăl soției sale, Artistomel Anușca, se apropie de final. Un final surprinzător, cel puțin prin prisma mutărilor pe care le face acuzarea.
„Dinozauri” la volan: Peste 5.500 de șoferi din Botoșani au peste 70 de ani
Parcul auto este într-o vizibilă creștere la nivelul județului Botoșani astfel că numărul șoferilor la nivelul județului a trecut de 121.000. Dintre aceștia 5.690 de conducători auto au peste 71 de ani.
Minune electorală: PSD-ul a câștigat la Botoșani și după ce a ”îngropat” 45.000 de voturi
Victoria PSD-ului la Botoșani în turul I al scrutinului prezidențial ascunde de fapt o prăbușire fără precedent a partidului în istoria alegerilor pentru funcția supremă de conducere în Statul Român.
Polițist de frontieră cercetat pentru că ar fi agresat sexual două fetițe orfane, de câțiva anișori! O familie din alt județ a sesizat procurorii
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au în cercetare o anchetă extrem de delicată care privește o presupusă faptă de agresiune sexuală asupra a două fetițe aflate în rețeaua de asistență maternală.
kurtmann.ro%20
Sondaj
Se va schimba România în bine după votul de la prezidențiale?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu aveam la cine să merg și vorbeam singur. Chiar dacă solicitările noastre erau pertinente, corecte, legale și nu numai, le făceam doar pentru municipiului Botoșani și în numele locuitorilor municipiului Botoșani. La î ...
fashiondays.ro
inpuff.ro%20
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7791 lei
USD
Dolarul SUA
4.2931 lei
CHF
Francul elveţian
4.3703 lei
GBP
Lira sterlină
5.6655 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9511 lei
XAU
Gramul de aur
203.5745 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2487 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4503 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9552 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2598 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1873 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6395 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.