Știrea zilei
Deja-vu cu daune de 70.000 de lei: Adjunctul de la Urban mai retează cinci capete de șefi și aruncă societatea din nou în aer

Ceea ce s-a presupus a fi o poveste cu final fericit se transformă încă o dată în coșmar pentru directorul general al societății Urban Serv, dar mai ales pentru acționarul de la această unitate, Consiliul Local şi nu în ultimul rând pentru locuitorii municipiului Botoşani, cărora li se ridică tot mai rar gunoiul.

Poveste fără sfârșit

 

Noul Consiliu de Administrație, al treilea deja în decurs de câteva luni de zile, a început bine, dar sfârșește la fel de rău precum precedentele.

 

Structura formată din cei cinci membri - Viorica Andronachi, Andrei Beicic, Remus Dulgheru, Dan Pădurariu și Florin Egner - urma să fie înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului (ORC), zilele astea.

 

Procedura se suspendă însă pentru că pe data de 2 iulie 2018 a fost depusă o cerere de intervenție.

 

Al treilea CA piere pe limba lui

 

Este semnată de Gabriel Apotrosoaei, fost membru în CA de la Urban Serv timp de un an de zile, care solicită neînregistrarea noului CA pe motiv că nu s-a respectat principiul simetriei.

 

Adică nu s-au respectat prevederile legale la două proceduri identice.

 

Și astfel se ajunge de unde s-a plecat, societatea neavând administratori care să poată gestiona activitatea în mod firesc.

 

Remember... politic

 

Totul a plecat din culpa consilierilor locali PSD care în data de 9 martie 2017 și-au impus propriii oameni la conducerea Urban Serv, deși la concurs au obținut punctaje mai mari alți candidați, după cum se poate observa în tabelul de mai jos:

 

Rezultatul votului secret din ședința de Consiliul Local de atunci a fost însă următorul:

-    Ion Sorici – 12 voturi

-    Iulian Apotrosoaei – 12 voturi

-    Gheorghe Pricopi – 1 vot

-    Constantin Zărnescu – 0

-    Cezar Nicuță – 12 voturi

-    Nicolina Chirilă – 0

-    Manuela Aniței – 12 voturi

-    Mioara Jurgiu – 12 voturi

 

Acest CA constituit practic pe criterii politice a funcționat doar un an și a culminat cu demisiile lui Ion Sorici şi ale Mioarei Jurgiu și Manuelei Aniței.

 

Rămas cu doi membri, conform prevederilor legale ar fi trebuit ca posturile rămase libere să fie completate cu candidații de pe lista de așteptare, adică Gheorghe Pricopi, Constantin Zărnescu și Nicolina Chirilă.

 

Nu s-a întâmplat așa.

 

PSD-iștii din Consiliul Local intervin din nou politic, demit întregul CA şi impun trei colegi de partid care n-au dat vreodată concurs pentru aceste posturi: Sergiu Marian, Cătălin Olaru și Constantin Pătrăuceanu. Cei trei, nu numai că nu ajung administratori, dar refuză în scris acest lucru, deși sunt PSD-iști, deci colegi de partid cu cei care i-au propus.

 

Și s-a ajuns astfel la al treilea CA cu componența de cinci membri enumerată mai sus. Dar care la rându-i a avut viață scurtă.

 

Daune de 70.000 de lei 

 

Iar conflictul politico-administrativ va continua probabil până la repararea erorilor legislative care s-au produs în Consiliul Local şi care a fost acționat în instanță pentru Hotărârea prin care s-au numit Sergiu Marian, Cătălin Olaru și Constantin Pătrăuceanu membri provizorii.

 

„Plângerea în instanță și-a pierdut obiectul având în vedere că CL a abrogat HCL care a fost contestată”, spunea Simion Drelciuc, directorul general al Urban Serv la începutul săptămânii.

 

Fals, este răspunsul adjunctului său, care consideră că respectiva hotărâre și-a produs efectele când a intrat în circuitul civil și a generat o altă decizie a Adunării Generale a Acționarilor (AGA) de numire a noului CA.

 

A doua plângere înaintată instanței este decizia AGA.

 

„La un moment dat, în primul aviz negativ pe care îl dă Oana Georgescu vorbește despre faptul că administratorii numiți atunci nu îndeplinesc condițiile prevăzute de Ordonanța 109. Păi, ăștia îndeplinesc? Nici unul. Și atunci? Cum îi numiți?”,

Cezar Nicuță, director adjunct SC Urban Serv SA

 

Secretarul Primăriei a refuzat să semneze numirea celor trei administratori (Sergiu Marian, Constantin Pătrăuceanu, Cătălin Olaru), însă a contrasemnat pe hotărârea prin care a fost numit ultimul CA de la Urban Serv.

 

Aşadar, am avut un prim CA numit de Consiliul Local, teoretic în urma unui concurs, dar de rezultatele căruia nu s-a ţinut seama: Ion Sorici, Mioara Jurgiu, Cezar Nicuţă, Iulian Apotrosoaei şi Manuela Aniţei. Acest CA a fost destituit de Consiliul Local.

A urmat al doilea CA, în care au fost numiţi trei membri ce au refuzat însă funcţiile: Sergiu Marian, Constantin Pătrăuceanu, Cătălin Olaru.

Cum aceştia au refuzat, secretarul Primăriei a dat aviz negativ hotărârii, iar prefectul a cerut revocarea, s-a desemnat al treilea CA: Viorica Andronachi, Andrei Beicic, Remus Dulgheru, Dan Pădurariu și Florin Egner.

 

Iar pe rolul Tribunalului abia au început procesele cu privire la modul în care a fost demis primul CA.

 

„Noi vrem ca instanța să constate că am fost revocați fără justă cauză. Iar fără justă cauză presupune plata de daune. Solicităm diferența indemnizației până la finalul mandatului inițial, adică în jur de 35.000 de lei de administrator. O să plătească daune”,

Cezar Nicuță, director adjunct SC Urban Serv SA

 

Pe lângă daunele egale cu indemnizaţia pe trei ani, câte 35.000 de lei de fiecare membru CA, foștii administratori de la Urban Serv, Cezar Nicuţă şi Iulian Aprotrosoaei, susțin că vor anuleze actul prin care au fost revocați din CA. Și asta deoarece membrii revocați nu pot fi repuși în funcție și nu pot participa la nici un concurs pe o perioadă de cinci ani de zile.

 

loading...
Șefă pe tocuri la una din societățile Primăriei 
DOCUMENT UNICAT: Trei PSD-iști au semnat cu mână lor că NU vor să fie șefi la o unitate de stat

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
REVOLTĂTOR! Autoritățile i-au lăsat copilul asistentei de la Infecțioase fără pensie! Fiica unei alte colege moarte de COVID a depus deja actele
Familia Elenei Buta, traumatizată deja din cauza decesului survenit pe 23 mai, primește o nouă lovitură, de această dată din partea instituțiilor statului.
FABRICĂ din Botoșani închisă după ce 10 angajați au fost depistați pozitiv la COVID! Sute de salariați trimiși la izolare
Virusul SARS-COV-2 mai lovește într-o unitate de producție de la Botoșani care avea pe statul de plată în jur de 300 de salariați care lucrau cu normă întreagă.
Soțul asistentei moarte este pompier și e internat într-un spital din Iași: Ne este greu să găsim cuvintele potrivite
Elena Buta, asistenta decedată sâmbătă într-un spital din Iași, fusese diagnosticată cu Covid-19 încă din luna aprilie. Tot de atunci și soțul acesteia a fost depistat pozitiv.
Puhoi de lume în centrul Botoșanilor: starea de alertă moare în nepăsare, îmbulzeală și cozi uriașe – VIDEO & GALERIE FOTO
Distanțarea socială, dacă a existat vreodată la Botoșani în pandemie, a pierit cu siguranță după terminarea Stării de Urgență. Deși regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului au rămas în mare parte aceleași și în Starea de Alertă, unii botoșăneni le ignoră în totalitate.
Radu Malancea aproape dat afară a doua oară de la Spitalul Județean, de data aceasta fără avocat: Luăm în calcul
Grija pentru combaterea pandemiei cu COVID-19 pălește în fața aranjamentelor politice. Iar un exemplu grăitor este ceea ce se întâmplă în această perioadă în România, unde cea mai mare preocupare a politicienilor PSD este să le facă loc pe funcții managerilor de spitale dați afară de PNL-iști. Sau să le cimenteze posturile directorilor care au scăpat deocamdată de valul de demiteri. 
ȘASE asistente medicale cazate la un hotel INFECTATE cu coronavirus! ANCHETĂ derulată de DSP: Să vedem unde a fost sursa, dacă ele au interacționat în hotel
Un nou val de cadre medicale a fost depistat pozitiv la noul coronavirus. Este vorba despre un lot de asistente medicale care provin de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati și care au fost detașate pentru o perioadă de două săptămâni de zile la Secția de Boli Infecțioase.
Zeci de angajați de la Spitalul de Recuperare ținuți acasă pentru că directoarea „n-are ce să facă cu ei”
Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
”Decât” un salariu: 500 de euro amenda medie în pandemie la Botoșani! Sancțiunile aplicate de Poliție au atins un nivel istoric
Disputele pe seama amenzilor aplicate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în Starea de Urgență au determinat ExpertForum.ro să întocmească un studiu mai aprofundat al politicii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu privire la pedepsirea cetățenilor în perioada pandemiei.
Viceprimarul Murariu lăsat fără cele mai importante atribuții: Este clar răzbunare! Flutur: Erau disperați oamenii
Contrele politice din fruntea Primăriei municipiului reședință de județ se amplifică pe final de mandat. Ultima ședință de Consiliu Local a fost poate și cea mai încrâncenată, mai ales prin limbajul folosit de unii aleși locali, și a avut repercusiuni la scară mai largă.
inpuff.ro
Loading...
Covidul a doborât și barilul: Benzina din Botoșani, cea mai ieftină din ultimii 10 ani - FOTOGALERIE
În urma cu exact un an și jumătate Botoșăneanul remarca într-un articol creșterea accelerată a prețurilor carburanților la principalele stații PECO din oraș și, mai ales, faptul că la toate acestea motorina ajunsese mai scumpă decât benzina de cea mai bună calitate.
Director de instituție publică internat în spital cu simptome de COVID, la serviciu un coleg este POZITIV
Lucrurile par să se fi schimbat într-atât în ultimele două luni de zile încât normalitatea de dinaintea pandemiei pare că nu va mai reveni curând, așa cum era percepută în accepțiunea generală a oamenilor. Iar între timp, SARS – COV- 2 mai cucerește o instituție publică de la Botoșani.
Misterul celor 61 de botoșăneni care au... dar nu au Covid: Nu mai iau nici un fel de tratament
Ciudățenia bolii care a blocat mapamondul produce situații neobișnuite inclusiv în statistici și chiar la Botoșani. Județul nostru ocupa joi, 7 mai, locul 6 la nivel național ca număr total de persoane infectate.
DONAȚIILE botoșănenilor încep să producă efecte! Peste 250 de teste efectuate ZILNIC la Botoșani
Începutul a fost unul anevoios, într-un context epidemiologic care nu a putut fi anticipat și care a forțat la maximum resursele de orice fel ale statului, fie că vorbim de mediul economic sau de sistemul sanitar local și național.
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.
Loading...
OPT copii infectați cu COVID internați la Secția de Boli Infecțioase, cel mai mic are 10 ani
Coronavirusul îi afectează pe adulți, dar și pe copii deopotrivă. La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati sunt internați mai mulți copii infectați cu virusul COVID.
SPERANȚĂ: Sute de copii născuți la Maternitatea Botoșani în plină pandemie, unele mămici suspecte de COVID
Există și vești bune în toată această perioadă dificilă pe care întreaga omenire o traversează.
Câți medici bolnavi am fi avut oare? Primul pacient infectat, testat abia la insistența aproape disperată a doctoriței omorâte de Covid
Nici mai mult, nici mai puțin de 199 lucrători în sistemul sanitar botoșănean, într-o proporție covârșitoare angajați ai Spitalului Județean, au fost diagnosticați cu Covid 19, potrivit datelor furnizate miercuri seară de către Centrul Județean de Comunicare.
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice
Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.
26 aprilie, ziua dezastrului: Ceaușescu în alertă la cinci zile de la EXPLOZIE, iar la Botoșani ”bate-un vânt ciudat, dar e cald”
Cernobîl, 26 aprilie 1986. Mai exact, la 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. Un dezastru considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.
CRIZA coronavirusului doar în buzunarele botoșănenilor! Statul a dat amenzi de peste 7,5 milioane, dar a plătit șomaj în bătaie de joc
La Botoșani vorbim despre o sumă de peste 1,5 milioane euro aplicată ca amenzi de la începutul intrării în Starea de Urgență și a emiterii primelor ordonanțe militare care au restricționat libera circulație a populației.
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
Propune o definiție pentru 1 iunie! - 1 iunie, ziua în care toți copiii, până și tinerii - adulți se simt fericiți.-1 iunie = cadou, petrecere, grătar. -Fericire, distracție, liniște. -1 iunie ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8426 lei
USD
Dolarul SUA
4.3517 lei
CHF
Francul elveţian
4.5273 lei
GBP
Lira sterlină
5.3509 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0583 lei
XAU
Gramul de aur
241.3579 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2496 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3886 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8967 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1635 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1795 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6496 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.