Știrea zilei
Deja-vu cu daune de 70.000 de lei: Adjunctul de la Urban mai retează cinci capete de șefi și aruncă societatea din nou în aer

Ceea ce s-a presupus a fi o poveste cu final fericit se transformă încă o dată în coșmar pentru directorul general al societății Urban Serv, dar mai ales pentru acționarul de la această unitate, Consiliul Local şi nu în ultimul rând pentru locuitorii municipiului Botoşani, cărora li se ridică tot mai rar gunoiul.

Poveste fără sfârșit

 

Noul Consiliu de Administrație, al treilea deja în decurs de câteva luni de zile, a început bine, dar sfârșește la fel de rău precum precedentele.

 

Structura formată din cei cinci membri - Viorica Andronachi, Andrei Beicic, Remus Dulgheru, Dan Pădurariu și Florin Egner - urma să fie înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului (ORC), zilele astea.

 

Procedura se suspendă însă pentru că pe data de 2 iulie 2018 a fost depusă o cerere de intervenție.

 

Al treilea CA piere pe limba lui

 

Este semnată de Gabriel Apotrosoaei, fost membru în CA de la Urban Serv timp de un an de zile, care solicită neînregistrarea noului CA pe motiv că nu s-a respectat principiul simetriei.

 

Adică nu s-au respectat prevederile legale la două proceduri identice.

 

Și astfel se ajunge de unde s-a plecat, societatea neavând administratori care să poată gestiona activitatea în mod firesc.

 

Remember... politic

 

Totul a plecat din culpa consilierilor locali PSD care în data de 9 martie 2017 și-au impus propriii oameni la conducerea Urban Serv, deși la concurs au obținut punctaje mai mari alți candidați, după cum se poate observa în tabelul de mai jos:

 

Rezultatul votului secret din ședința de Consiliul Local de atunci a fost însă următorul:

-    Ion Sorici – 12 voturi

-    Iulian Apotrosoaei – 12 voturi

-    Gheorghe Pricopi – 1 vot

-    Constantin Zărnescu – 0

-    Cezar Nicuță – 12 voturi

-    Nicolina Chirilă – 0

-    Manuela Aniței – 12 voturi

-    Mioara Jurgiu – 12 voturi

 

Acest CA constituit practic pe criterii politice a funcționat doar un an și a culminat cu demisiile lui Ion Sorici şi ale Mioarei Jurgiu și Manuelei Aniței.

 

Rămas cu doi membri, conform prevederilor legale ar fi trebuit ca posturile rămase libere să fie completate cu candidații de pe lista de așteptare, adică Gheorghe Pricopi, Constantin Zărnescu și Nicolina Chirilă.

 

Nu s-a întâmplat așa.

 

PSD-iștii din Consiliul Local intervin din nou politic, demit întregul CA şi impun trei colegi de partid care n-au dat vreodată concurs pentru aceste posturi: Sergiu Marian, Cătălin Olaru și Constantin Pătrăuceanu. Cei trei, nu numai că nu ajung administratori, dar refuză în scris acest lucru, deși sunt PSD-iști, deci colegi de partid cu cei care i-au propus.

 

Și s-a ajuns astfel la al treilea CA cu componența de cinci membri enumerată mai sus. Dar care la rându-i a avut viață scurtă.

 

Daune de 70.000 de lei 

 

Iar conflictul politico-administrativ va continua probabil până la repararea erorilor legislative care s-au produs în Consiliul Local şi care a fost acționat în instanță pentru Hotărârea prin care s-au numit Sergiu Marian, Cătălin Olaru și Constantin Pătrăuceanu membri provizorii.

 

„Plângerea în instanță și-a pierdut obiectul având în vedere că CL a abrogat HCL care a fost contestată”, spunea Simion Drelciuc, directorul general al Urban Serv la începutul săptămânii.

 

Fals, este răspunsul adjunctului său, care consideră că respectiva hotărâre și-a produs efectele când a intrat în circuitul civil și a generat o altă decizie a Adunării Generale a Acționarilor (AGA) de numire a noului CA.

 

A doua plângere înaintată instanței este decizia AGA.

 

„La un moment dat, în primul aviz negativ pe care îl dă Oana Georgescu vorbește despre faptul că administratorii numiți atunci nu îndeplinesc condițiile prevăzute de Ordonanța 109. Păi, ăștia îndeplinesc? Nici unul. Și atunci? Cum îi numiți?”,

Cezar Nicuță, director adjunct SC Urban Serv SA

 

Secretarul Primăriei a refuzat să semneze numirea celor trei administratori (Sergiu Marian, Constantin Pătrăuceanu, Cătălin Olaru), însă a contrasemnat pe hotărârea prin care a fost numit ultimul CA de la Urban Serv.

 

Aşadar, am avut un prim CA numit de Consiliul Local, teoretic în urma unui concurs, dar de rezultatele căruia nu s-a ţinut seama: Ion Sorici, Mioara Jurgiu, Cezar Nicuţă, Iulian Apotrosoaei şi Manuela Aniţei. Acest CA a fost destituit de Consiliul Local.

A urmat al doilea CA, în care au fost numiţi trei membri ce au refuzat însă funcţiile: Sergiu Marian, Constantin Pătrăuceanu, Cătălin Olaru.

Cum aceştia au refuzat, secretarul Primăriei a dat aviz negativ hotărârii, iar prefectul a cerut revocarea, s-a desemnat al treilea CA: Viorica Andronachi, Andrei Beicic, Remus Dulgheru, Dan Pădurariu și Florin Egner.

 

Iar pe rolul Tribunalului abia au început procesele cu privire la modul în care a fost demis primul CA.

 

„Noi vrem ca instanța să constate că am fost revocați fără justă cauză. Iar fără justă cauză presupune plata de daune. Solicităm diferența indemnizației până la finalul mandatului inițial, adică în jur de 35.000 de lei de administrator. O să plătească daune”,

Cezar Nicuță, director adjunct SC Urban Serv SA

 

Pe lângă daunele egale cu indemnizaţia pe trei ani, câte 35.000 de lei de fiecare membru CA, foștii administratori de la Urban Serv, Cezar Nicuţă şi Iulian Aprotrosoaei, susțin că vor anuleze actul prin care au fost revocați din CA. Și asta deoarece membrii revocați nu pot fi repuși în funcție și nu pot participa la nici un concurs pe o perioadă de cinci ani de zile.

 

loading...
Șefă pe tocuri la una din societățile Primăriei 
DOCUMENT UNICAT: Trei PSD-iști au semnat cu mână lor că NU vor să fie șefi la o unitate de stat

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
S-a deschis noul Kaufland: Zeci de botoșăneni au stat la coadă pentru promoțiile speciale -  FOTO & VIDEO
În urmă cu puține minute cel de-al doilea hypermarket Kaufland s-a deschis oficial. Zeci de botoșăneni au venit de la ora 7:00 pentru a-și face cumpărăturile, a vedea magazinul, dar și pentru a profita de reduceri.
Trei de la municipiu, doi directori de spitale, o avocată prin alianță și oameni din toate zonele județului – LISTA PNL pentru CJ
Marți seară, pe lângă lista de candidați la Consiliul Local, Biroul Politic Județean al PNL Botoșani a aprobat-o și pe cea pentru Consiliul Județean.
Mai există așa ceva: Un director la stat a renunțat la o leafă de peste 3.000 de euro ca să meargă în privat
Într-o perioadă în care locurile de muncă scoase la concurs de instituții adună uneori și peste zece candidați pentru un singur post, există cel puțin un caz în care un bugetar, care pe deasupra mai ocupa și funcția de director, a demisionat pentru a se angaja în privat.
Peste 30.000 de euro încasați de spital din testele la cerere, zeci de botoșăneni depistați cu COVID înainte de a pleca în concediu
Începând cu data de 16 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati au început să se facă teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșănenii și purtatul măștii: Unii pe față, alții pe mână, polițiștii (încă) mai așteaptă cu amenzile – GALERIE FOTO
În mare parte, botoșănenii par să se supună hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani.
Apă fără presiune de o lună: În plină pandemie și pe caniculă mai mulți oameni din centru se spală la lighean
De aproape o lună mai mulți cetățeni care locuiesc în Centrul Vechi trăiesc un veritabil coșmar când vine vorba de apa curentă. Pe temperaturi caniculare oamenii nu își pot utiliza centralele pentru apă caldă și nici mașinile de spălat. Iar motivul este lipsa presiunii apei.
Lupta cu pandemia de COVID: Cadre medicale nevoite să stea și 12 ore în combinezoane, unele au leșinat – FOTOGALERIE
Sistemul medical românesc cu greu face față unui număr foarte mare de cazuri de COVID-19, iar asta o spun și specialiștii. Cadrele medicale sunt din ce în ce mai epuizate, iar unele au fost luate chiar și cu ambulanța.
Zeci de avocați din Baroul Botoșani intrați în șomaj, 4.000 de lei lunar de la stat
Probabil că nu există domeniu de activitate în România care să nu fi fost afectat de pandemie. Răspândirea coronavirusului a modificat substanțial și activitatea instanțelor, iar unii avocați, nu tocmai puțini la număr, aproape că au rămas fără venituri curente.
Botoșani 2020: drum din ”capitala județului” reparat cu tractorul cu lamă ca la deszăpezire – VIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce poate părea de neimaginat pentru locuitorii altor municipii reședință, dar chiar și pentru botoșănenii care locuiesc în zona centrală a urbei, este însă o realitate pentru zeci de oameni care stau la capătul orașului. Iar realitatea este cât se poate de crudă.  
Loading...
A picat varianta McDonald’s: Se pregătește mutarea unui magazin în fostul Lidl - FOTOGALERIE
Încă de anul trecut în municipiul reședință de județ circula o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s, într-un spațiu în care funcționa atunci supermarketul Lidl. Se pare însă totul a rămas doar la stadiu de zvon, iar această  investiție nu se va concretiza. Cel puțin nu în spațiul amintit.
Tineri cu care ne mândrim! Băiat din Botoșani, al doilea promovat pe țară la Academia Forțelor Terestre, a învățat singur în pandemie - FOTOGALERIE
„Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an că eu voi da admitere doar pe 3 locuri în toată țara, nu aș fi crezut niciodată, dar mi-am demonstrat, în fiecare seară de învățat, fiecare dimineață de alergat, că sunt tot mai aproape de propriul ideal. Prin muncă, suportul familiei și ajutorul lui Dumnezeu am reușit. Sper ca prin acest lucru am demonstrat faptul că indiferent de unde provii, de statutul tău social, poți să reușești tot ce ți-ai propus, important este să țintești cât mai sus și să muncești cât mai mult”.
Al doilea hipermarket Kaufland este aproape gata, se știe data deschiderii – GALERIE FOTO
Dacă pentru orice autoritate a statului încadrarea în termenul contractual pentru realizarea unei investiții a devenit o raritate, în privat ritmul construcțiilor este incomparabil. Iar ultima dovadă este ceea ce se întâmplă cu al doilea hipermarket Kaufland din Botoșani.
Panică printre clienții unui magazin: tânăra din casă depistată cu Covid-19, membrii familiei își văd în continuare de vânzări
O îmbolnăvire cu Covid-19 a unei femei dintr-un sat botoșănean, venită după două morți ale poate celor mai cunoscuți oameni ai comunei, a provocat spaimă în satul Buzeni, din comuna Bălușeni.
Încă un candidat schimbat la Primăria Botoșani, se pregătește o prezentare surpriză
În mai puțin de două săptămâni numărăm deja al treilea partid parlamentar care își schimbă candidatul la Primăria Botoșani. După Alianța Liberalilor și Democraților și Pro România, a sosit și rândul Partidului Mișcarea Populară să recurgă la o asemenea manevră.
Loading...
Cornișa, între pandemie și oportuniști! Încă o vară fără restaurante, un singur afacerist a dat drumul la lucrări, deschiderea în… 2021!
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa continuă să aibă parte de ghinionul de la naștere. Un proiect extrem de complex care a fost finalizat cu mult peste termenul inițial. Un parc de agrement unic în Moldova ce nu poate lăsa în urmă seria semieșecurilor.
Legea carantinării intră ASTĂZI în vigoare! Internări cu Poliția pentru botoșănenii care refuză, DSP-ul se pregătește pentru valul 2
Amânată în Parlament în două rânduri, Legea nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul 634 și își produce efectele începând de astăzi, 21 iulie 2020.
Când sistemul te vrea (mai) sănătos: Copilul diagnosticat cu ”boala micilor genii”, pe care statul îl pedepsește pentru că se străduiește prea mult – FOTO & VIDEO
Aproape necunoscut, diagnosticul stârnește în societatea românească reacții bizare uneori, agresive alteori. Iar prin atitudine, prin reacție, prin respingere sau neimplicare, societatea se păstrează deseori pe o treaptă superioară față de acești copii care duc pe umeri crucea grea a unei boli incurabile.
Evacuare cu scandal în Centrul Istoric! A fost chemată Brigada Mobilă Bacău, executorul judecătoresc amenințat cu toporul – GALERIE FOTO & VIDEO
Dimineața zilei de joi, 16 iulie 2020. Ora 10:30.În municipiul Botoșani, zona Centrului Vechi, a fost programată o evacuare cu executorul judecătoresc a unei familii care a locuit aproape două decenii într-o locuință a statului.Evacuarea cu forța a fost una cu mulți nervi și amenințări cu moartea pentru Sînziana Secrieru.
Un om de afaceri, cheia celei mai răsunătoare retrageri din cursa pentru Primăria Botoșani
Retragerea candidatului Alianței Liberalilor și Democraților din cursa pentru Primăria Botoșani a survenit unor discuții pe care liberalii le-au avut pe seama candidaturii la Primăria... Cristești.
Cadre medicale și pacienți din Spitalul Județean Botoșani ajutați pe WhatsApp sau Messenger de psihologi: Cea mai frecventă a fost teama de moarte
Pandemia a devenit un factor stresor pentru populație și generează o serie de schimbări în viața de zi cu zi. În vremuri de carantină și izolare, psihicul poate fi afectat negativ prin anxietate, depresie, stres post-traumatic și furie.
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Viața mi-a demonstrat că noi, oamenii, ne putem adapta în orice situație și cu orice caracter, atât timp cât suntem disponibili să înțelegem “de ce-ul”. Îmi place foarte mult să tratez orice experiență care mi se dă ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8357 lei
USD
Dolarul SUA
4.1087 lei
CHF
Francul elveţian
4.4964 lei
GBP
Lira sterlină
5.3638 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8470 lei
XAU
Gramul de aur
255.0694 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2478 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3994 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9324 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0904 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1846 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.