Știrea zilei
Deja-vu cu daune de 70.000 de lei: Adjunctul de la Urban mai retează cinci capete de șefi și aruncă societatea din nou în aer

Ceea ce s-a presupus a fi o poveste cu final fericit se transformă încă o dată în coșmar pentru directorul general al societății Urban Serv, dar mai ales pentru acționarul de la această unitate, Consiliul Local şi nu în ultimul rând pentru locuitorii municipiului Botoşani, cărora li se ridică tot mai rar gunoiul.

Poveste fără sfârșit

 

Noul Consiliu de Administrație, al treilea deja în decurs de câteva luni de zile, a început bine, dar sfârșește la fel de rău precum precedentele.

 

Structura formată din cei cinci membri - Viorica Andronachi, Andrei Beicic, Remus Dulgheru, Dan Pădurariu și Florin Egner - urma să fie înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului (ORC), zilele astea.

 

Procedura se suspendă însă pentru că pe data de 2 iulie 2018 a fost depusă o cerere de intervenție.

 

Al treilea CA piere pe limba lui

 

Este semnată de Gabriel Apotrosoaei, fost membru în CA de la Urban Serv timp de un an de zile, care solicită neînregistrarea noului CA pe motiv că nu s-a respectat principiul simetriei.

 

Adică nu s-au respectat prevederile legale la două proceduri identice.

 

Și astfel se ajunge de unde s-a plecat, societatea neavând administratori care să poată gestiona activitatea în mod firesc.

 

Remember... politic

 

Totul a plecat din culpa consilierilor locali PSD care în data de 9 martie 2017 și-au impus propriii oameni la conducerea Urban Serv, deși la concurs au obținut punctaje mai mari alți candidați, după cum se poate observa în tabelul de mai jos:

 

Rezultatul votului secret din ședința de Consiliul Local de atunci a fost însă următorul:

-    Ion Sorici – 12 voturi

-    Iulian Apotrosoaei – 12 voturi

-    Gheorghe Pricopi – 1 vot

-    Constantin Zărnescu – 0

-    Cezar Nicuță – 12 voturi

-    Nicolina Chirilă – 0

-    Manuela Aniței – 12 voturi

-    Mioara Jurgiu – 12 voturi

 

Acest CA constituit practic pe criterii politice a funcționat doar un an și a culminat cu demisiile lui Ion Sorici şi ale Mioarei Jurgiu și Manuelei Aniței.

 

Rămas cu doi membri, conform prevederilor legale ar fi trebuit ca posturile rămase libere să fie completate cu candidații de pe lista de așteptare, adică Gheorghe Pricopi, Constantin Zărnescu și Nicolina Chirilă.

 

Nu s-a întâmplat așa.

 

PSD-iștii din Consiliul Local intervin din nou politic, demit întregul CA şi impun trei colegi de partid care n-au dat vreodată concurs pentru aceste posturi: Sergiu Marian, Cătălin Olaru și Constantin Pătrăuceanu. Cei trei, nu numai că nu ajung administratori, dar refuză în scris acest lucru, deși sunt PSD-iști, deci colegi de partid cu cei care i-au propus.

 

Și s-a ajuns astfel la al treilea CA cu componența de cinci membri enumerată mai sus. Dar care la rându-i a avut viață scurtă.

 

Daune de 70.000 de lei 

 

Iar conflictul politico-administrativ va continua probabil până la repararea erorilor legislative care s-au produs în Consiliul Local şi care a fost acționat în instanță pentru Hotărârea prin care s-au numit Sergiu Marian, Cătălin Olaru și Constantin Pătrăuceanu membri provizorii.

 

„Plângerea în instanță și-a pierdut obiectul având în vedere că CL a abrogat HCL care a fost contestată”, spunea Simion Drelciuc, directorul general al Urban Serv la începutul săptămânii.

 

Fals, este răspunsul adjunctului său, care consideră că respectiva hotărâre și-a produs efectele când a intrat în circuitul civil și a generat o altă decizie a Adunării Generale a Acționarilor (AGA) de numire a noului CA.

 

A doua plângere înaintată instanței este decizia AGA.

 

„La un moment dat, în primul aviz negativ pe care îl dă Oana Georgescu vorbește despre faptul că administratorii numiți atunci nu îndeplinesc condițiile prevăzute de Ordonanța 109. Păi, ăștia îndeplinesc? Nici unul. Și atunci? Cum îi numiți?”,

Cezar Nicuță, director adjunct SC Urban Serv SA

 

Secretarul Primăriei a refuzat să semneze numirea celor trei administratori (Sergiu Marian, Constantin Pătrăuceanu, Cătălin Olaru), însă a contrasemnat pe hotărârea prin care a fost numit ultimul CA de la Urban Serv.

 

Aşadar, am avut un prim CA numit de Consiliul Local, teoretic în urma unui concurs, dar de rezultatele căruia nu s-a ţinut seama: Ion Sorici, Mioara Jurgiu, Cezar Nicuţă, Iulian Apotrosoaei şi Manuela Aniţei. Acest CA a fost destituit de Consiliul Local.

A urmat al doilea CA, în care au fost numiţi trei membri ce au refuzat însă funcţiile: Sergiu Marian, Constantin Pătrăuceanu, Cătălin Olaru.

Cum aceştia au refuzat, secretarul Primăriei a dat aviz negativ hotărârii, iar prefectul a cerut revocarea, s-a desemnat al treilea CA: Viorica Andronachi, Andrei Beicic, Remus Dulgheru, Dan Pădurariu și Florin Egner.

 

Iar pe rolul Tribunalului abia au început procesele cu privire la modul în care a fost demis primul CA.

 

„Noi vrem ca instanța să constate că am fost revocați fără justă cauză. Iar fără justă cauză presupune plata de daune. Solicităm diferența indemnizației până la finalul mandatului inițial, adică în jur de 35.000 de lei de administrator. O să plătească daune”,

Cezar Nicuță, director adjunct SC Urban Serv SA

 

Pe lângă daunele egale cu indemnizaţia pe trei ani, câte 35.000 de lei de fiecare membru CA, foștii administratori de la Urban Serv, Cezar Nicuţă şi Iulian Aprotrosoaei, susțin că vor anuleze actul prin care au fost revocați din CA. Și asta deoarece membrii revocați nu pot fi repuși în funcție și nu pot participa la nici un concurs pe o perioadă de cinci ani de zile.

 

loading...
Șefă pe tocuri la una din societățile Primăriei 
DOCUMENT UNICAT: Trei PSD-iști au semnat cu mână lor că NU vor să fie șefi la o unitate de stat

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Lucrări pe drumul groazei DOAR înainte de alegeri, după s-a lăsat totul de izbeliște: Șeful județului dă vina pe vreme – FOTOGALERIE
Drumul care a scos sute de șoferi botoșăneni în stradă în luna aprilie 2019 arată în continuare într-o stare deplorabilă. Vorbim de acel drum strategic care cuprinde mai multe tronsoane. Așa cum s-a promis, s-a încercat să se intervină pe partea de întreținere, însă și aici lucrurile s-au împotmolit.
Tânără din Botoșani moartă împreună cu fiica sa într-un accident produs în Franța
Trei români au murit, iar alţi patru au fost grav răniţi, după ce maşina în care se aflau a intrat în coliziune cu un camion pe o autostradă din apropierea oraşului Novy-Chevrieres din Franţa, relatează presa franceză. Accidentul a avut loc pe 1 iunie și printre victime se regăsește și două botoșănence.
Monument istoric din Botoșani transformat în șezătoare de bețivi cu mucuri de țigară și pahare – GALERIE FOTO
Astăzi și la Botoșani se sărbătorește Ziua Eroilor, dar puțini sunt botoșănenii care trec pe lângă acest monument și își dau seama ce reprezintă pentru istoria noastră, a locuitorilor acestui județ. Dacă la alte astfel de monumente de câteva ori pe an sunt depuse coroane de flori de către oficialități, iar altele sunt expuse în zone circulate ale orașului, în cazul de față, construcția din piatră este sprijin pentru bețivii Centrului Istoric.
Hotel cu parcări și spații comerciale în bulevardul Mihai Eminescu, în dezbatere publică la Primărie - GALERIE FOTO
Un nou proiect imobiliar se află în etapa de pregătire, documentația necesară fiind în dezbatere publică la Primăria Botoșani.
POVESTEA fetei născută la 900 grame și FĂRĂ șanse de supraviețuire, ajunsă olimpică cu media 10 pe linie – FOTOGALERIE
Oana Silivăstru este o adolescentă plină de vise și o elevă eminentă. În spatele unui zâmbet frumos se află însă o poveste extrem de dureroasă.
Au început lucrările la unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Botoșani, clădire uriașă demolată, furnicar de oameni pe șantier - FOTO
După aproape un an de zile de la discuțiile privitoare la construirea unui nou magazin Lidl la Botoșani a fost deschis și șantierul efectiv. O firmă din Iași lucrează în aceste momente pe terenul amplasat lângă ISU Botoșani unde se află clădirea Simcos.
UNICAT: Un tânăr de la PSD o face pe-a directorul la o instituție FĂRĂ să fi fost numit în funcție - DOCUMENT
În data de 7 mai 2019 tânărul Andrei Beilic, declara pentru Botoșăneanul, oficial, că a preluat prin detașare atribuțiile de conducere al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Botoșani.
Profesori și elevi, practică de peste un milion în Europa. La Botoșani nu este teren și nici firme nu prea sunt - FOTOGALERIE
”Optimizarea instruirii practice în context european”, acesta este titlul unui proiect european care poate schimba mentalitatea și atitudinea profesorilor și elevilor de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Flămânzi.
Suntem din altă lume! Botoșani, pe primul loc în țară cu NU la referendum, avem cei mai mulți votanți care vor grațierea corupților
Asemeni votului de la alegerile europarlamentare și la referendum Botoșanii par să nu facă parte din România. Dacă la noi câștigă PSD, în timp ce în țară învinge PNL, la plebiscit suntem campionii votului împotrivă.
Facturi plătite de Direcția Județeană de Drumuri a CJ-ului pentru lucrări neexecutate în realitate, la o investiție marca PSDragnea
Două firme, una din Iași și alta din Buzău, care au participat la licitația pentru „reabilitarea podului metalic cu grinzi principale cu zăbrele pe DJ 292 peste râul Jijia, în localitatea Broscăuți”, au încasat facturi pentru lucrări care nu au fost executate și în realitate.
Noaptea cea mai grea la PSD Botoșani: Politicienii Puterii în poate cea mai neagră agonie, șefa lăsată cam singură, s-a pronunțat cuvântul „demisie”
O înfrângere la alegerile europarlamentare era de neconceput, cel puțin în interiorul PSD Botoșani. Numeroasele semnale că social-democrații vor pierde au fost puse pe seama ”haștagiștilor”, ”rezistenților” și nu s-a ținut cont de ele. Anti-pesediștii au fost clar, subestimați de PSD-iștii botoșăneni. Iar scrutinul a reprezentat o palma dată de popor unui partid condus de un lider care-și pierduse controlul.
REZULTATE EUROPARLAMENTARE: PNL câștigă în România, PSD victorie ”scurtă” la Botoșani
PNL câștigă alegerile europarlamentare la nivel național și termină pe locul al doilea în județul nostru, aceasta este concluzia principală după numărarea voturilor a aproape 95% din secțiile existente în România și, cu două excEpții, a tuturor din Botoșani.
Botoșaniul VOTEAZĂ! Zeci de mii de oameni așteptați la scrutin dublu, REZULTATELE transmise în timp real, sute de polițiști și jandarmi la datorie
367.298 de botoșăneni așteptați la urne. Secțiile de votare din județul Botoșani, 425 la număr sunt deschise în intervalul orar 7:00 – 21:00. Aceștia vot vota reprezentanții României în Parlamentul European și, după caz, referendumul pe justiție. Acestea sunt principalele coordonate ale zilei de astăzi.
POVESTE de film: Un botoșănean se luptă să facă acte la doi copii, mama luată de Interpol, un micuț are certificat de naștere valabil… 2 ani – FOTO
Transpirat din cauza efortului, cu o pungă plină cu tot felul de acte amestecate și traduse în limbile română și italiană, un botoșănean de 42 de ani a ajuns pe holurile Primăriei Botoșani pentru a intra în audiență la viceprimarul Cosmin Andrei.
TRAGEDIA auto de la Orășeni Deal: Moment CHEIE în proces, tot dosarul trimis la București
Au trecut aproape patru ani de la groaznicul accident rutier în care doi tineri părinți au murit și au lăsat în urmă doi copii orfani. Patru ani în care familia a așteptat ca justiția să facă dreptate, iar vinovatul de acest accident, dacă există, să fie tras la răspundere. 
Poveștile nespuse de la festival: Vestiarul buclucaș, meciurile dintre doi artiști uriași, dansatoarele din Ucraina și cheful celor patru fete – VIDEO & GALERIE FOTO
Unul dintre vestiarele de la Cornișa Aquapark & Sports Cornișa s-a transformat pe perioada festivalului într-una dintre cele mai importante încăperi din Botoșani. Și aceasta pentru că acolo și-au pregătit artiștii aparițiile în fața publicului.
Hai sus, Botoșani! Zilele Orașului s-au terminat cu mii de luminițe și mii de oameni sărind în miez de noapte la Cornișa – VIDEO & GALERIE FOTO
Zilele Orașului Botoșani s-au încheiat apoteotic, după miezul nopții, la concertul susținut de Voltaj. Trupa condusă de Călin Goia a reușit să implice publicul în recital mai mult decât orice alt artist prezent la festival, fie el din România sau din străinătate.
SURPRIZA de la inaugurarea Cornișa!!! Nana s-a îndrăgostit la Botoșani și a refuzat să mai plece la aeroport
Rapperul german de origine ghaneză este stabilit în prezent în Germania și ar fi trebuit să părăsească orașul în cursul amiezii de sâmbătă, 18 mai 2019.
Cornișa a dat pe din afară din prima seară, de la mașini și terase până la scena cu artiști internaționali, lasere și artificii înălțate spre cer în miez de noapte – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară a manifestărilor din cadrul Zilelor Orașului Botoșani, care coincid în acest an cu inaugurarea Cornișa Aquapark & Sports, au adus probabil cel mai mare număr de participanți de la sărbătorirea acestora din urmă cu mai bine de două decenii.
Explozie impresionantă de sunet și lumină la avanpremiera de la Cornișa, a fost club în aer liber noaptea trecută – VIDEO & GALERIE FOTO
Organizatorii Zilelor Orașului, care în acest an coincid cu inaugurarea Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, au efectuat joi seară probele finale la instalațiile de sunet și lumini. Iar ceea ce a ieșit a fost de-a dreptul impresionant.
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Vă permiteți să plecați vara aceasta în vacanță?
Da, în străinătate
Da, în țară
Doar un weekend
Nu
Declaraţia zilei
”Ultima imagine pe care le-am pus-o domnilor de la FMI în prezentare a fost cu estimările lor de creștere economică pe ultimii ani și realitatea economică din România, ceea ce s-a întâmplat. Nu prea au avut răspuns domnii. S-a ...
astratex.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7228 lei
USD
Dolarul SUA
4.1899 lei
CHF
Francul elveţian
4.2095 lei
GBP
Lira sterlină
5.3006 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8726 lei
XAU
Gramul de aur
182.3449 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2301 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4679 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8912 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1421 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1848 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6325 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.