Știrea zilei
Deputatul de 200.000 de euro pe an a revenit printre botoșăneni cu tot cu consilieră: Este mulțumitor pentru mine - GALERIE FOTO

Exact în luna când a împlinit patru ani de la începutul mandatului, Mihai Țurcanu a revenit printre botoșăneni. Europarlamentarul a participat duminică la Comitetul de Coordonare Locală al PNL Botoșani, unde a avut și o luare de cuvânt. 

L-au ”rugat” de la centru să își prezinte realizările mărețe


După atâta timp în care a avut apariții extrem de rare la acțiuni publice din Botoșani și cu mai puțin de două luni înaintea noilor alegeri europarlamentare, liberalul a considerat de cuviință că este cazul ca în sfârșit să îi informeze și pe cetățenii acestui județ cu ce se mai ocupă. 


Aceasta și după ce, ”am fost rugați la nivel central să trimitem realizările majore ale fiecărui deputat”.


Și în opinia sa și-a făcut treaba bine la Bruxelles și Strasbourg. Așa că a adus și o broșură pe care a arătat-o celor peste 400 de colegi din partid.


”Cu mândrie – și nu vreau să sune a laudă din partea mea – vreau să vă spun că din opt realizări mărețe ale eurodeputaților, la nivelul Parlamentului European, Mihai Țurcanu este inserat aici cu două realizări. Și spune așa: am salvat combinate de îngrășăminte chimice din România și, în toate țările UE, produsele vândute sub aceeași marcă, vor avea aceeași calitate. De ce spun asta? Pentru că eu am fost raportor principal pe ambele dosare. Mult, puțin... din opt realizări să fii cu două, este mulțumitor pentru mine”, 


Mihai Țurcanu, europarlamentar. 


Acesta a adăugat că nu dorește să se laude, dar că vrea să răspundă presei, care după spusele sale scrie că, ”Țurcanu a plecat din partea Botoșanilor la Parlamentul European și nu a făcut nimic”.


PNL-istul a menționat că a prezentat doar două lucruri importante pe care le-a făcut, fără să se mai refere la amendamente și ”alte chestiuni care fac parte din rutină”. 

 

”VOI botoșănenii...”

 

Apoi, acesta s-a adresat asistenței cu ”voi botoșănenii ați fost...”. Și aceasta pentru că Mihai Țurcanu chiar nu prea mai este botoșănean în mod... curent. Mai exact, la câteva luni după ce a devenit europarlamentar în urma unei campanii electorale în care le-a cerut votul cetățenilor din acest județ tocmai cu argumentul principal că au șansa istorică de a trimite un botoșănean în legislativul european, medicul veterinar a părăsit inclusiv organizația PNL Botoșani care l-a sprijinit. Mihai Țurcanu a încercat să preia conducerea filialei liberal după ce fratele său, Florin, a fost nevoit să demisioneze. Nu a reușit și în scurt timp s-a înscris într-o organizație de sector de la București. 


De atunci aparițiile sale la acțiuni publice din Botoșani au devenit tot mai rare, Mihai Țurcanu, preferând să ia parte sau chiar să prezinte aspecte din activitatea sa în alte județe, inclusiv din Moldova, numai la Botoșani nu. 


De exemplu, a venit la Botoșani când a avut un interes electoral, mai ales în campania pentru alegerile interne din PNL. Atunci s-a deplasat până în județul natal alături de Cristian Bușoi, pe atunci candidat la președinția partidului. 


Bușoi a pierdut scrutinul, iar Țurcanu tot atât de ”des” și-a mai făcut apariția prin județ. 

 

Ironizat de Șoptică


La ședință desfășurat duminică la Hotel Rapsodia, deși se convenise ca fiecare liberal care se înscrie la cuvânt să vorbească două minute, Mihai Țurcanu a avut un discurs de 11 minute, fapt pentru care a fost taxat de președintele PNL Botoșani. 


”Probabil că a vorbit două minute pentru Bruxelles și două minute pentru Strasbourg și a mai pus două minute pentru România. Haideți să revenim la ale noastre”,


Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani. 

 

Peste 200.000 de euro a primit într-un an de la Parlamentul European


Mihai Țurcanu s-a deplasat până la Botoșani alături de consiliera sa. Dana Hușman, fostă jurnalistă la Antena 1, l-a și filmat cu un telefon în timpul discursului spre finalul căruia a menționat că, ”trebuie să scăpăm de penali din conducerea țării” și că, ”noi nu mergem acolo la furat”. Adică în Parlamentul European. 


69.466

de euro a primit Mihai Țurcanu pentru diurne și transport în anul 2017 


52.104

de euro a primit Mihai Țurcanu în 2017 pentru cheltuielile funcționării cabinetului europarlamentar și alte cheltuieli. 


80.037

de euro a primit în 2017 Mihai Țurcanu ca salariu de la Parlamentul European 


Mihai Țurcanu nu și-a deschis vreodată cabinet europarlamentar la Botoșani, lucru pe care de-a lungul timpului l-au făcut alți europarlamentari, care aveau legături mai puține cu acest județ. 


Mihai Țurcanu a intrat în Parlamentul European după ce Eduard Hellvig a demisionat pentru a prelua șefia Serviciului Român de Informații. Țurcanu era primul pe lista de supleanți astfel încât mandatul său a început în 2015 și nu în 2014, ca a majorității celorlalți deputați europeni. 

 

loading...
Mihai Țurcanu mai vrea un mandat de europarlamentar, dar fără botoșăneni
Botoșănenii l-au trimis în Parlamentul European, euro-Țurcanu moare de grija celor de la… Neamț – FOTOGALERIE 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL 
 

download from google playdownload from apple store
Zeci de bătrâni, o povară pentru propriii copii – Mulți sunt UITAȚI în spitale, alții nici nu știu de existența lor sau fug cât mai departe de ei – FOTOGALERIE
Unii copii  îi prețuiesc atât de mult, alții fug cât mai departe de responsabilități, iar unii își amintesc de ei abia când nu mai sunt. Părinții bătrâni, enigmatici și cuminți, aproape terminându-și rostul în viață, fac parte în anul 2019 din categoria persoanelor neglijate, nu de oricine, ci de propriii  lor copii.
PREMIERĂ: Au început lucrările la primul Drive din municipiul Botoșani – GALERIE FOTO
Celebra metodă, de comenzi la fast-food efectuate din mașină, aplicabilă mai ales la americani, a ajuns și la Botoșani. Deja se lucrează la prima linie de drive din municipiul reședință de județ. 
GAME OVER: Zero locuri de veci în Cimitirul Pacea, ultima sută și la Eternitatea, se iau în calcul soluții disperate
Situația locurilor de veci de la Botoșani este pe cale să devină dramatică. Deja în Cimitirul Pacea nu mai sunt locuri libere pentru concesionare și se mai fac înmormântări doar în acele cazuri în care familiile dețin deja un cavou.
Primărie executată silit pentru plata indemnizației unei femei cu dizabilități, care a murit între timp
O situație de o ironie amară se petrece la Botoșani. Un tânăr care s-a luptat ca bunica lui bolnavă să fie încadrată în grad de handicap și să obțină indemnizația  aferentă a câștigat un proces cu Primăria din localitatea de domiciliu și cu alte instituții ale statului.
Pacienți „omorâți” de sistemul medical: Sunt refuzați la Iași și București, Raed Arafat ignorat în majoritatea cazurilor
Sute de oameni ajung în fiecare zi la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Mavromati Botoșani din diverse cauze. Unii dintre ei vin cu arsuri provocate în urma incendiilor, exploziilor sau după diferite accidente în gospodărie.
„Boala” invizibilă care lovește în copiii Botoșaniului, semnal de ALARMĂ către părinți
Românii sunt cei mai stresați europeni și nu este de mirare având în vedere condițiile socio- economice. În timp ce adulții se stresează pentru că nu au bani de plătit facturi, că nu fac față la locul de muncă sau altele asemenea, pentru copii cea mai frecventă sursă de stres este școala.
PROTEST cu peste 100 de mașini la Botoșani: marș pe străzile orașului, se cer ambulanțe în plus pentru oameni în pericol să moară
Un mandat al neputinței. Dacă ar exista o descriere pentru legislatura 2016 – 2020 de la Consiliul Județean (CJ) Botoșani făcută de locuitorii unei anumite zone a județului, probabil că despre asta ar fi vorba, despre neputință.
PROIECT interesant pentru fostul complex Armonia din Bulevardul Eminescu gândit de un tânăr afacerist - GALERIE FOTO
Clădirea care se degradează de mai bine de un deceniu în bulevardul Mihai Eminescu își va recăpăta frumusețea de altădată după ani de așteptare. În încăperile părăsite și-au făcut culcuș oamenii fără adăpost, însă într-un final zidurile au devenit periculoase chiar și pentru ei.
SPECTACOL de zile mari la Botoșani: Amintirile, focul și emoțiile au adus împreună mii de oameni de toate vârstele – FOTO&VIDEO
Se pare că weekendul acesta, 30-31 martie 2019 nu poate fi comparat cu altele. A fost cu și despre amintiri, foc și emoții. Toate în singurul mall din Botoșani, la Uvertura Mall, care împlinește 6 ani de la deschidere.
Jandarmi botoșăneni AMENINȚAȚI și înjurați ca la ușa cortului de un bărbat prins cu droguri, s-a sesizat Parchetul
Un bărbat și-a vărsat furia la adresa Jandarmeriei Române și mai ales a unor jandarmi botoșăneni, în mediul online.
Tragedia de la Orășeni Deal: Fratele botoșăneanului mort în accident, mărturisire dureroasă după aproape 4 ani- Am observat mașina într-o fracțiune de secundă
Ziua de 6 iunie 2015 este una neagră pentru familia Huțanu din Vorona care a pierdut doi membri într-un cumplit accident rutier. Ce este mai cumplit este faptul că în urma morții celor doi soți, Ștefan și Mirela Huțanu, doi copilași au rămas orfani de ambii părinți. În urmă au rămas instituțiile statului care au cercetat și urmează să pedepsească vinovatul, dacă acesta există. Pentru că, Mirela și Ștefan nu mai pot fi aduși înapoi. 
Microbuzele unor firme din Botoșani BLOCATE în toiul nopții de Poliția Locală – GALERIE FOTO
Astfel de acțiuni nocturne ale polițiștilor locali au loc la anumite intervale de timp și sunt adesea soldate cu amenzi consistente.
Pensia mult prea mică, medicamentele și facturile mult prea mari: Bătrânii botoșăneni, în pragul SINUCIDERII – Copiii, singurii care îi țin în viață – FOTOGALERIE
În județul Botoșani trăiesc zeci de mii de vârstnici care nu mai pot munci, iar câteva mii provin din municipiul reședință de județ. Trist este că mulți dintre ei, poate chiar majoritatea, abia trăiesc de o pe o zi pe alta, chinuindu-se să le ajungă pensia.
Hotel cu piscină, săli de conferință, terasă și restaurant în locul unei școli din centrul orașului Botoșani – GALERIE FOTO
Proiect îndrăzneț promovat la Botoșani de doi tineri afaceriști. Cei doi, soț și soție au achiziționat clădirea în care a funcționat fosta școală 4.
melimeloparis.ro%20
Puiul galben găsit și în magazinele din Botoșani decolorat după o… saramură: MESAJUL producătorului
Fiecare încearcă în aceste vremuri să cumpere produse cât mai sănătoase, dacă se poate chiar bio, chiar cu riscul cheltuirii unui buget mai ridicat la capitolul mâncare. Iar în materie de pui, o anumită marcă părea să fie în preferințele consumatorilor, mai ales datorită aspectului.
POVESTEA omului care iubește oamenii: Un medic merge zilnic 50 de km pentru a se îngriji de suferința altora – GALERIE FOTO
Într-un stat cu valori solide și un sistem bine pus la punct, fiecare persoană are acces neîngrădit la servicii de bază. În România s-ar putea spune că de la Revoluția din 1989 lucrurile au evolut însă pașii parcurși încă sunt mici. La Botoșani, spre exemplu, încă există comunități întregi care nu au acces la serviciile medicale.
Mai nou, ne place la țară: Sute de botoșăneni au lăsat blocul pentru o casă construită la sate – FOTOGALERIE
Chiar dacă este declarat ”orașul verde” al României, municipiul Botoșani nu mai reprezintă o alternativă pentru o parte dintre botoșăneni. Aceștia fug de zonele aglomerate, de un trafic tot mai aglomerat și preferă să își construiască o casă în comunele vecine capitalei județului.
Bursa zvonurilor: McDonald’s ar fi găsit la Botoșani locația perfectă pentru un restaurant cu McDrive
De ceva timp în municipiul reședință de județ circulă o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s. Gheața a fost oricum spartă anul trecut de cei de la KFC care se bucură de un mare succes.
Misiune (im)posibilă la Spitalul Mavromati: Bătăușii și șoferii au făcut o gaură de aproape 1 milion de lei în bugetul spitalului
Accidentele rutiere sau agresiunile soldate cu victime sunt destul de frecvente în județul nostru, iar acest lucru le dă bătăi de cap reprezentanților Spitalului Județean "Mavromati". Și asta pentru că victimele sunt tratate la spital, unde ajung pentru îngrijiri imediate la Unitatea de Primiri Urgențe.
kalapod.net%20
Taximetrist BĂTUT de doi indivizi, mașina a fost furată de agresori și abandonată lângă mall – GALERIE FOTO
Întâmplări incredibile au fost loc în seara zilei de miercuri, 13 martie 2019, în jurul orei 20:30. Un taximetrist a fost bătut rău de doi bărbați care i-au furat mașina și apoi au abandonat-o.
TU COMAN GUITI HA HA ---INCHIDE RATUL ......
11 martie 2019, 00:06
Dute la pescuit cu undita pe balta la Dracsani decat sa mai vrei sa fii europarlamentar
8 martie 2019, 15:38
daca asta merge la campionatul european atunci sorescu, unde naiba sa mai mearga....., la experienta lui din administratie (prefect, presedinte, vicepresedinte, consilier judetean, director etc.) iar pierde timpul pe la institutii autohtone in loc sa se profite de experienta si expertiza sa profesionala. S-au aici e ca si la futbol asemenea transferurilor lui Becali...cum i se scoala lui....
7 martie 2019, 12:51
Stati linistiti si nu va precipitati,taranul nostru voteaza pentru o perelina, un pachet de pufarin,o vodca, etc,etc etc...
7 martie 2019, 11:16
Votul acordat de botoșăneni lui Mihai Turcanu a fost o eroare extrem de regretabilă.Evident că vrea să mai încaseze încă 100.000 euro și în mandatul viitor de la Parlamentul european, însă nu cred că de la Botoșani va avea mai mult de 10-15 voturi( el și rudele sale, poate). Cât despre realizări, nu șltiu dacă el a auzit povestea găinii cu mărgica. Cam asta a făcut.Stimați votanți, ați sesizat ce a spus acest Turcanu? Că partidul l-a rugat să vină la Botoșani pentru a-și prezenta marile realizări, nu a făcut-o din proprie inițiativă!! Ce caracter!
7 martie 2019, 09:42
Ce mai cauta la Botosani daca s-a inscris la alta organizatie.Sa se duca la organizatia de care apartine.Nu a facut mai nimic,daca Helvig nu era numit director SRI nu mai stia nimeni de Turcanu cum nu se mai stie nimic de fratele lui mai mare
7 martie 2019, 09:14
EXTRAORDINARI !!!!!!!
7 martie 2019, 09:04
Mihai e baiat destept.Respect!
7 martie 2019, 09:03
Rusine !
7 martie 2019, 08:39
starshiners.ro%20
missgrey.ro
Sondaj
În ce sistem sanitar aveți mai mare încredere?
În cel de stat
În cel privat
Prefer să merg în străinătate
Nu știu / nu mă intereseză
Declaraţia zilei
”Sper în astea șase luni să-l văd, pentru că altfel nu poate să stea mai mult de șase luni, nu-i permite legea. Și aici, dacă mă întrebați pe mine este o greșeală. Ori îl pui pe unul care-l știi că va putea conform legii ...
astratex.ro
melimeloparis.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7619 lei
USD
Dolarul SUA
4.2322 lei
CHF
Francul elveţian
4.1850 lei
GBP
Lira sterlină
5.5070 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7817 lei
XAU
Gramul de aur
173.5480 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2355 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4868 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0296 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1654 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1854 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6378 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.