Știrea zilei
Deputatul de 200.000 de euro pe an a revenit printre botoșăneni cu tot cu consilieră: Este mulțumitor pentru mine - GALERIE FOTO

Exact în luna când a împlinit patru ani de la începutul mandatului, Mihai Țurcanu a revenit printre botoșăneni. Europarlamentarul a participat duminică la Comitetul de Coordonare Locală al PNL Botoșani, unde a avut și o luare de cuvânt. 

L-au ”rugat” de la centru să își prezinte realizările mărețe


După atâta timp în care a avut apariții extrem de rare la acțiuni publice din Botoșani și cu mai puțin de două luni înaintea noilor alegeri europarlamentare, liberalul a considerat de cuviință că este cazul ca în sfârșit să îi informeze și pe cetățenii acestui județ cu ce se mai ocupă. 


Aceasta și după ce, ”am fost rugați la nivel central să trimitem realizările majore ale fiecărui deputat”.


Și în opinia sa și-a făcut treaba bine la Bruxelles și Strasbourg. Așa că a adus și o broșură pe care a arătat-o celor peste 400 de colegi din partid.


”Cu mândrie – și nu vreau să sune a laudă din partea mea – vreau să vă spun că din opt realizări mărețe ale eurodeputaților, la nivelul Parlamentului European, Mihai Țurcanu este inserat aici cu două realizări. Și spune așa: am salvat combinate de îngrășăminte chimice din România și, în toate țările UE, produsele vândute sub aceeași marcă, vor avea aceeași calitate. De ce spun asta? Pentru că eu am fost raportor principal pe ambele dosare. Mult, puțin... din opt realizări să fii cu două, este mulțumitor pentru mine”, 


Mihai Țurcanu, europarlamentar. 


Acesta a adăugat că nu dorește să se laude, dar că vrea să răspundă presei, care după spusele sale scrie că, ”Țurcanu a plecat din partea Botoșanilor la Parlamentul European și nu a făcut nimic”.


PNL-istul a menționat că a prezentat doar două lucruri importante pe care le-a făcut, fără să se mai refere la amendamente și ”alte chestiuni care fac parte din rutină”. 

 

”VOI botoșănenii...”

 

Apoi, acesta s-a adresat asistenței cu ”voi botoșănenii ați fost...”. Și aceasta pentru că Mihai Țurcanu chiar nu prea mai este botoșănean în mod... curent. Mai exact, la câteva luni după ce a devenit europarlamentar în urma unei campanii electorale în care le-a cerut votul cetățenilor din acest județ tocmai cu argumentul principal că au șansa istorică de a trimite un botoșănean în legislativul european, medicul veterinar a părăsit inclusiv organizația PNL Botoșani care l-a sprijinit. Mihai Țurcanu a încercat să preia conducerea filialei liberal după ce fratele său, Florin, a fost nevoit să demisioneze. Nu a reușit și în scurt timp s-a înscris într-o organizație de sector de la București. 


De atunci aparițiile sale la acțiuni publice din Botoșani au devenit tot mai rare, Mihai Țurcanu, preferând să ia parte sau chiar să prezinte aspecte din activitatea sa în alte județe, inclusiv din Moldova, numai la Botoșani nu. 


De exemplu, a venit la Botoșani când a avut un interes electoral, mai ales în campania pentru alegerile interne din PNL. Atunci s-a deplasat până în județul natal alături de Cristian Bușoi, pe atunci candidat la președinția partidului. 


Bușoi a pierdut scrutinul, iar Țurcanu tot atât de ”des” și-a mai făcut apariția prin județ. 

 

Ironizat de Șoptică


La ședință desfășurat duminică la Hotel Rapsodia, deși se convenise ca fiecare liberal care se înscrie la cuvânt să vorbească două minute, Mihai Țurcanu a avut un discurs de 11 minute, fapt pentru care a fost taxat de președintele PNL Botoșani. 


”Probabil că a vorbit două minute pentru Bruxelles și două minute pentru Strasbourg și a mai pus două minute pentru România. Haideți să revenim la ale noastre”,


Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani. 

 

Peste 200.000 de euro a primit într-un an de la Parlamentul European


Mihai Țurcanu s-a deplasat până la Botoșani alături de consiliera sa. Dana Hușman, fostă jurnalistă la Antena 1, l-a și filmat cu un telefon în timpul discursului spre finalul căruia a menționat că, ”trebuie să scăpăm de penali din conducerea țării” și că, ”noi nu mergem acolo la furat”. Adică în Parlamentul European. 


69.466

de euro a primit Mihai Țurcanu pentru diurne și transport în anul 2017 


52.104

de euro a primit Mihai Țurcanu în 2017 pentru cheltuielile funcționării cabinetului europarlamentar și alte cheltuieli. 


80.037

de euro a primit în 2017 Mihai Țurcanu ca salariu de la Parlamentul European 


Mihai Țurcanu nu și-a deschis vreodată cabinet europarlamentar la Botoșani, lucru pe care de-a lungul timpului l-au făcut alți europarlamentari, care aveau legături mai puține cu acest județ. 


Mihai Țurcanu a intrat în Parlamentul European după ce Eduard Hellvig a demisionat pentru a prelua șefia Serviciului Român de Informații. Țurcanu era primul pe lista de supleanți astfel încât mandatul său a început în 2015 și nu în 2014, ca a majorității celorlalți deputați europeni. 

 

loading...
Mihai Țurcanu mai vrea un mandat de europarlamentar, dar fără botoșăneni
Botoșănenii l-au trimis în Parlamentul European, euro-Țurcanu moare de grija celor de la… Neamț – FOTOGALERIE 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL 
 

download from google playdownload from apple store
Se solicită SCOATEREA urgentă a tramvaielor din circulație, la Botoșani – CINE se opune acestei măsuri
Tot mai des sunt auzite cuvintele: „până nu moare un om, nu ia cineva vreo măsură”. Printre botoșăneni, pe rețele de socializare unde se discută tot mai aprins și chiar la nivel administrativ, în rândul celor care administrează acest oraș.
Copiii neadoptabili de la Botoșani – Nu-i vrea nici măcar o familie, iar statul nu poate lupta cu asta
Peste 1.000 de copii se află în acest moment în grija statului, prin instituțiile de profil. Dintre aceștia, aproape 400 sunt în unitățile de tip rezidențial, precum apartamente integrate social, module de tip familial sau centre de plasament. 
Zeci de tentative de sinucidere la Botoșani – Unii ajung să se omoare din disperare, alții din pură…greșeală
În județul nostru o mare problemă pare să fie intenția de sinucidere. Zeci de persoane ajung la spital după o astfel de acțiune, iar altele, din nefericire, sunt aduse mult prea târziu.
Săraci, dar cu concedii scumpe: Botoșănenii, vacanțe de vis pe mii de euro - DESTINAȚIILE preferate
Deși suntem printre cele mai sărace județe din țară, botoșănenii nu uită să se și relaxeze. Iar unii dintre ei și-au planificat din timp concediile.
Acuzații GRAVE: Un copil ar fi fost bătut de învățătoare până l-a învinețit, s-a declanșat o anchetă – FOTOGALERIE
Un nou incident neplăcut s-ar fi petrecut în învățământul botoșănean. O mamă acuză că al ei copil a fost bătut de învățătoare chiar la școală.
Tentativă de OMOR: Doi șoferi s-au luat la bătaie din cauza locului de parcare, unul a fost înjunghiat în ficat
Criza locurilor de parcare își spune cuvântul în municipiul reședință de județ. Și nu de puține ori șoferii se iau la ceartă din acest motiv. În cazul a doi conducători auto lucrurile au degenerat și totul s-a terminat cu dosar penal.
Lucrări pe drumul groazei DOAR înainte de alegeri, după s-a lăsat totul de izbeliște: Șeful județului dă vina pe vreme – FOTOGALERIE
Drumul care a scos sute de șoferi botoșăneni în stradă în luna aprilie 2019 arată în continuare într-o stare deplorabilă. Vorbim de acel drum strategic care cuprinde mai multe tronsoane. Așa cum s-a promis, s-a încercat să se intervină pe partea de întreținere, însă și aici lucrurile s-au împotmolit.
Tânără din Botoșani moartă împreună cu fiica sa într-un accident produs în Franța
Trei români au murit, iar alţi patru au fost grav răniţi, după ce maşina în care se aflau a intrat în coliziune cu un camion pe o autostradă din apropierea oraşului Novy-Chevrieres din Franţa, relatează presa franceză. Accidentul a avut loc pe 1 iunie și printre victime se regăsește și două botoșănence.
Monument istoric din Botoșani transformat în șezătoare de bețivi cu mucuri de țigară și pahare – GALERIE FOTO
Astăzi și la Botoșani se sărbătorește Ziua Eroilor, dar puțini sunt botoșănenii care trec pe lângă acest monument și își dau seama ce reprezintă pentru istoria noastră, a locuitorilor acestui județ. Dacă la alte astfel de monumente de câteva ori pe an sunt depuse coroane de flori de către oficialități, iar altele sunt expuse în zone circulate ale orașului, în cazul de față, construcția din piatră este sprijin pentru bețivii Centrului Istoric.
Hotel cu parcări și spații comerciale în bulevardul Mihai Eminescu, în dezbatere publică la Primărie - GALERIE FOTO
Un nou proiect imobiliar se află în etapa de pregătire, documentația necesară fiind în dezbatere publică la Primăria Botoșani.
POVESTEA fetei născută la 900 grame și FĂRĂ șanse de supraviețuire, ajunsă olimpică cu media 10 pe linie – FOTOGALERIE
Oana Silivăstru este o adolescentă plină de vise și o elevă eminentă. În spatele unui zâmbet frumos se află însă o poveste extrem de dureroasă.
Au început lucrările la unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Botoșani, clădire uriașă demolată, furnicar de oameni pe șantier - FOTO
După aproape un an de zile de la discuțiile privitoare la construirea unui nou magazin Lidl la Botoșani a fost deschis și șantierul efectiv. O firmă din Iași lucrează în aceste momente pe terenul amplasat lângă ISU Botoșani unde se află clădirea Simcos.
UNICAT: Un tânăr de la PSD o face pe-a directorul la o instituție FĂRĂ să fi fost numit în funcție - DOCUMENT
În data de 7 mai 2019 tânărul Andrei Beilic, declara pentru Botoșăneanul, oficial, că a preluat prin detașare atribuțiile de conducere al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Botoșani.
Profesori și elevi, practică de peste un milion în Europa. La Botoșani nu este teren și nici firme nu prea sunt - FOTOGALERIE
”Optimizarea instruirii practice în context european”, acesta este titlul unui proiect european care poate schimba mentalitatea și atitudinea profesorilor și elevilor de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Flămânzi.
Suntem din altă lume! Botoșani, pe primul loc în țară cu NU la referendum, avem cei mai mulți votanți care vor grațierea corupților
Asemeni votului de la alegerile europarlamentare și la referendum Botoșanii par să nu facă parte din România. Dacă la noi câștigă PSD, în timp ce în țară învinge PNL, la plebiscit suntem campionii votului împotrivă.
Facturi plătite de Direcția Județeană de Drumuri a CJ-ului pentru lucrări neexecutate în realitate, la o investiție marca PSDragnea
Două firme, una din Iași și alta din Buzău, care au participat la licitația pentru „reabilitarea podului metalic cu grinzi principale cu zăbrele pe DJ 292 peste râul Jijia, în localitatea Broscăuți”, au încasat facturi pentru lucrări care nu au fost executate și în realitate.
Noaptea cea mai grea la PSD Botoșani: Politicienii Puterii în poate cea mai neagră agonie, șefa lăsată cam singură, s-a pronunțat cuvântul „demisie”
O înfrângere la alegerile europarlamentare era de neconceput, cel puțin în interiorul PSD Botoșani. Numeroasele semnale că social-democrații vor pierde au fost puse pe seama ”haștagiștilor”, ”rezistenților” și nu s-a ținut cont de ele. Anti-pesediștii au fost clar, subestimați de PSD-iștii botoșăneni. Iar scrutinul a reprezentat o palma dată de popor unui partid condus de un lider care-și pierduse controlul.
REZULTATE EUROPARLAMENTARE: PNL câștigă în România, PSD victorie ”scurtă” la Botoșani
PNL câștigă alegerile europarlamentare la nivel național și termină pe locul al doilea în județul nostru, aceasta este concluzia principală după numărarea voturilor a aproape 95% din secțiile existente în România și, cu două excEpții, a tuturor din Botoșani.
Botoșaniul VOTEAZĂ! Zeci de mii de oameni așteptați la scrutin dublu, REZULTATELE transmise în timp real, sute de polițiști și jandarmi la datorie
367.298 de botoșăneni așteptați la urne. Secțiile de votare din județul Botoșani, 425 la număr sunt deschise în intervalul orar 7:00 – 21:00. Aceștia vot vota reprezentanții României în Parlamentul European și, după caz, referendumul pe justiție. Acestea sunt principalele coordonate ale zilei de astăzi.
POVESTE de film: Un botoșănean se luptă să facă acte la doi copii, mama luată de Interpol, un micuț are certificat de naștere valabil… 2 ani – FOTO
Transpirat din cauza efortului, cu o pungă plină cu tot felul de acte amestecate și traduse în limbile română și italiană, un botoșănean de 42 de ani a ajuns pe holurile Primăriei Botoșani pentru a intra în audiență la viceprimarul Cosmin Andrei.
TU COMAN GUITI HA HA ---INCHIDE RATUL ......
11 martie 2019, 00:06
Dute la pescuit cu undita pe balta la Dracsani decat sa mai vrei sa fii europarlamentar
8 martie 2019, 15:38
daca asta merge la campionatul european atunci sorescu, unde naiba sa mai mearga....., la experienta lui din administratie (prefect, presedinte, vicepresedinte, consilier judetean, director etc.) iar pierde timpul pe la institutii autohtone in loc sa se profite de experienta si expertiza sa profesionala. S-au aici e ca si la futbol asemenea transferurilor lui Becali...cum i se scoala lui....
7 martie 2019, 12:51
Stati linistiti si nu va precipitati,taranul nostru voteaza pentru o perelina, un pachet de pufarin,o vodca, etc,etc etc...
7 martie 2019, 11:16
Votul acordat de botoșăneni lui Mihai Turcanu a fost o eroare extrem de regretabilă.Evident că vrea să mai încaseze încă 100.000 euro și în mandatul viitor de la Parlamentul european, însă nu cred că de la Botoșani va avea mai mult de 10-15 voturi( el și rudele sale, poate). Cât despre realizări, nu șltiu dacă el a auzit povestea găinii cu mărgica. Cam asta a făcut.Stimați votanți, ați sesizat ce a spus acest Turcanu? Că partidul l-a rugat să vină la Botoșani pentru a-și prezenta marile realizări, nu a făcut-o din proprie inițiativă!! Ce caracter!
7 martie 2019, 09:42
Ce mai cauta la Botosani daca s-a inscris la alta organizatie.Sa se duca la organizatia de care apartine.Nu a facut mai nimic,daca Helvig nu era numit director SRI nu mai stia nimeni de Turcanu cum nu se mai stie nimic de fratele lui mai mare
7 martie 2019, 09:14
EXTRAORDINARI !!!!!!!
7 martie 2019, 09:04
Mihai e baiat destept.Respect!
7 martie 2019, 09:03
Rusine !
7 martie 2019, 08:39
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde doriți să organizeze Primăria spectacole?
La Parcul Cornișa
În Centrul Vechi
În Piața Revoluției
La monumentul Răscoalei de la 1907 din parc
În altă parte
Declaraţia zilei
„Ne așteaptă examene electorale importante. În ceea ce privește rezultatele de pe 26 mai 2019 eu aș vrea să spun doar: atât mergem înainte, suntem conștienți că avem un rol important în ceea ce privește viața social politic ...
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7223 lei
USD
Dolarul SUA
4.1455 lei
CHF
Francul elveţian
4.2507 lei
GBP
Lira sterlină
5.2846 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8611 lei
XAU
Gramul de aur
187.3571 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2294 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4576 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8808 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1441 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1845 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6325 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.