Știrea zilei
Deschidere de an școlar în pandemie: Părinți care refuză să-și trimită copiii la școală, elevii riscă inclusiv exmatricularea - VIDEO

La acest moment este știut faptul că se dorește ca noul an școlar să fie deschis de la 14 septembrie 2020, iar școlile să funcționeze în baza a trei scenarii de risc. La nivelul județului Botoșani, prin ordin al prefectului, au fost constituite comisii pentru verificarea condițiilor de siguranță sanitară din unitățile de învățământ.

Controale în școli trimise de prefect

 

Patru echipe străbat județul până la începerea cursurilor și verifică starea școlilor din mediul urban sau rural.

 

„Această activitate este deosebită față de ce s-a făcut în anii anteriori, motivat de faptul că trebuie să ne asigurăm că sunt îndeplinite toate condițiile pentru începerea noului an școlar, condiții care țin în mod special de combaterea infectării cu SARS-COV-2. Am atras atenția echipelor că de data asta avem de verificat tot ceea ce înseamnă număr și tipuri de bănci, separatoare pentru elevi. În cursul anului școlar cancelariile nu pot fi folosite, noi am sugerat să fie făcute recomandări directorilor de școli”,

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani

 

În școlile unde nu există apă curentă, autoritățile propun să fie făcute rezerve de apă.

 

În ciuda măsurilor luate, există o sumedenie de părinți, inclusiv din Botoșani și de ordinul miilor la nivel național, care ar prefera în continuare „școala online”.

Și asta din cauza fricii de infectare cu noul coronavirus, mai ales în familiile în care există rude care se încadrează în categoriile cu risc ridicat.

 

Unii vor școală, alții nu

 

Oficial însă nu au fost înregistrate astfel de situații la nivelul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Botoșani.

Neoficial, sunt persoane care susțin că nu vor lăsa copiii la școală.

 

„În mod oficial, nu am primit un astfel de semnal, din partea vreunei școli. Cel puțin până acum. Neoficial, sigur părerile sunt împărțite, dar mai avem două, trei săptămâni până începe școala dar oficial, repet, nu sunt cazuri de acest gen”,

Gabriel Hârtie, inspector școlar general Botoșani

 

 

La nivelul fiecărei școli există asociații ale părinților, cu reprezentant desemnat care poate comunica directorului unității de învățământ dacă există persoane care refuză să trimită copiii la școală, de teama virusului.

 

 

„Decizia este a dlor, pentru că se gândesc la copiii dlor, chiar dacă legea ne obligă, atât timp cât învățământul este obligatoriu, ne obligă pe toți ca și părinți să trimitem copiii la școală. Având în vedere această situație deosebită, sigur, decizia este a dlor. Eu le recomand totuși să trimită copiii la școală pentru că noi vom face tot posibilul să avem măsurile de siguranță impuse de DSP și sperăm să nu avem cazuri deosebite”,

Gabriel Hârtie, inspector școlar general Botoșani

 

Riscă inclusiv exmatricularea

 

În cazul în care vor exista astfel de situații, iar de la Ministerul Educației nu vor fi date derogări pentru copiii în situații de risc care să poată opta pentru sistemul de învățământ, se poate ajunge chiar la excluderi din sistemul educațional, în baza unor absențe de lungă durată.

 

„Dacă se decide la nivelul unei școli să aplicăm scenariul verde, ceea ce înseamnă că toți copiii vor veni la școală, sigur copilul care lipsește și nu are motive întemeiate pentru scutirea absențelor, din păcate va suporta consecințele din regulament, în sensul în care i se vor trece absențe și riscă exmatricularea, depinde în ce clasă este. Dar noi nu dorim să ajungem la astfel de situații în care copilul să nu vină la școală un semestru întreg din cauza acestei pandemii”,

Gabriel Hârtie, inspector școlar general Botoșani

 

 „Cu toții trebuie să ne aducem aportul la această situație”, a concluzionat șeful educației botoșănene situația din noul an școlar a cărui deschidere va fi posibilă atât cu sprijin al autorităților locale cât și a celor centrale.

 

Probabil că data de 14 septembrie nu va mai avea farmecul de altădată iar elevii se vor deplasa direct în clase fără a se mai întâlni în tradiționalele careuri din curtea școlii.

Modul în care va fi deschis noul an școlar va fi stabilit de șefii din educație împreună cu specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP).

loading...
Copiii trimiși la școală doar cu DECLARAȚIE semnată de părinți, ministru: Ar trebui adăugată sintagma 'după cum cunosc'

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
1 din 5 botoșăneni testați, pozitiv la Covid! S-a lăsat garda jos, pacienți care NU CRED în coronavirus, ajunși la spital în stop cardiorespirator
La sfârșitul săptămânii trecute la Botoșani s-a înregistrat recordul de îmbolnăviri a pacienților infectați cu SARS-COV-2.
VIAȚĂ de student din Botoșani în vremea COVID: Ferindu-ne de virusul pandemiei, mulți dintre noi am sfârșit trăind în adevărate focare de infecție psihică
Au plecat la drum cu speranța că își vor îndeplini visul de a deveni profesor, avocat, medic, informatician, psiholog. În luna martie li s-a spus că, pentru siguranța lor, este mai bine să se întoarcă în satele, în orașele lor, pentru a reveni în toamnă în campusurile universitare.
E cam gata și LISTA PSD pentru PARLAMENT: S-a tăiat în carne vie, câteva surprize de proporții
După ce PNL și USR-PLUS și-au stabilit candidații pentru Parlament, social-democrații botoșăneni se află la rândul lor în faza finală a definitivării listelor pentru scrutinul din 6 decembrie 2020. Ca și în cazul liberalilor, discuțiile s-au purtat într-un grup extrem de restrâns și tot ca la peneliști, nici liderii județeni ai PSD nu au făcut publice persoanele care s-au înscris în cursa internă.
Luptă la baionetă pentru Parlament în PNL: A intrat și Flutur în joc, s-a pus la bătaie și postul de prefect
Până la sfârșitul săptămânii, conducerea națională a Partidului Național Liberal trebuie să voteze listele de candidați la Parlament pentru toate județele, însă la Botoșani liderii organizației încă nu au căzut de acord asupra componenței acestora.
Criză de vaccinuri antigripale la Botoșani! Nu se găsesc în farmacii, medicii de familie au liste de așteptare cu sute de persoane
Criza pandemică declanșată în primăvara anului 2020 și în țara noastră a determinat populația să caute vaccinurile antigripale, mai ales pentru a nu se regăsi în situația de a ajunge la spital, iar o simplă răceală să fie confundată cu nedoritul coronavirus.
Covid la Botoșani: Ultimii pozitivi s-au infectat la petreceri private, și-au contaminat și copiii! Botoșani, aproape de pragul critic
Autoritățile sanitare de la Botoșani au raportat marți, 13 octombrie 2020 un număr de 31 de noi cazuri de pacienți care au contactat boala cauzată de virusul SARS-COV-2. Cu o zi înainte fuseseră 30 de cazuri. La acestea se adaugă și două decese.
Business-ul anului: Mihaela Borcea a venit la Botoșani și a vândut Hotel Premier unui afacerist din Dorohoi
Într-o perioadă marcată de pandemie și de mari probleme economice, la Botoșani a avut loc poate cea mai mare tranzacție imobiliară a anului.
Revoluționar botoșănean lăsat fără titlu de președintele Iohannis pentru că a turnat la Securitate
La mai bine de 30 de ani de la evenimentele care au dus la prăbușirea regimului comunist, un botoșănean a rămas fără titlul de revoluționar primit, cel puțin teoretic, pentru meritele avute în victoria revoluției.
Medic stomatolog din Botoșani obligat de judecători să plătească DAUNE materiale și morale unui pacient
Mai rar, însă există și cazuri de malpraxis pedepsite în instanțele de judecată, iar un exemplu de acest fel vine de la Botoșani.
Loading...
3 pe un loc la PNL pentru Parlament, s-a dat deja un vot pentru primele poziții cu rezultate umilitoare pentru câțiva grei din partid
La zece zile după alegerile locale, liberalii botoșăneni au demarat pregătirea celor parlamentare și au votat deja un draft al listei de candidați.
Dosar penal la Parchet: candidat la Primărie acuzat că a încercat să se voteze singur de 8 ori
Plângerea penală a fost făcută la două zile după desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020 și îl vizează pe unul dintre candidații la o primărie din Botoșani.
Flutur, scrisoare explozivă în PNL: Pur și simplu ne-au măcelărit / Nu m-am bucurat de susținerea partidului în aceste zile grele
Primarul încă în funcție al municipiului Botoșani își acuză colegii liberali că, direct sau indirect, au contribuit la pierderea alegerilor locale și la situarea sa pe locul al doilea în cursa de la municipiu, cel puțin până la renumărarea voturilor, dacă operațiunea aceasta va mai avea loc vreodată.
Iată SECȚIILE unde Biroul Electoral a decis renumărarea TUTUROR buletinelor pentru primar: cine-i liderul și câte voturi au Flutur & Andrei
Biroul Electoral de Circumscripție Municipală (BECM) nr. 1 Botoșani a decis miercuri, 30 septembrie, renumărarea voturilor în 18 secții de votare din municipiu, de pe buletinele pentru primar.
ZIUA A PATRA după alegerile locale! Nu avem primar ales, război cu contestații și plângeri penale, se vorbește deja de anularea scrutinului – VIDEO
Este o situație fără precedent la Botoșan, după desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie. La acest moment, deși Cosmin Andrei este teoretic viitorul primar al municipiului reședință de județ, la o diferență extrem de mică de voturi de contracandidatul său, edilul șef în funcție Cătălin Flutur, rezultatul votului poate lua o întorsătură radicală.
Loading...
Gata noua configurație politică a CJ, PSD e la mâna lui Țurcanu sau Huncă pentru vicepreședinți – LISTA noilor consilieri
Dacă la Primăria Botoșani lucrurile sunt departe de un deznodământ, la Consiliul Județean sunt practic clarificate. Și nu doar ca președinte al Consiliului Județean, care este cunoscut încă din noaptea alegerilor, ci și în privința componenței plenului CJ.
Noaptea de coșmar din PNL care a pus capăt teatrului Șoptică - Flutur: S-au căutat degeaba unul pe celălalt – GALERIE FOTO
În urmă cu opt zile, Botoșaniul a avut parte de o noapte electorală cum n-a mai fost după revoluție. Dacă de obicei pe la 22:00 se știa deja cine este primarul, de această dată nu s-a știut nici la 23:00, nici la miezul nopții, nici la 1 și nici măcar la 1:30, tensiunea fiind insuportabilă.  
Noaptea cea mai grea! Sediul PSD a trăit în amorțire ore în șir, mult-așteptata bucurie amânată de „trauma Geoană” – GALERIE FOTO
Înainte de ora 21:00, când se conturează imaginea rezultatelor alegerilor la televiziunile naționale, la sediul PSD Botoșani din strada Cuza Vodă era neașteptat de liniște. Mai ales că, pe parcursul zilei, semnalele unei victorii au fost multe și dătătoare de speranță.
Diferență infimă în favoarea lui Andrei, funcția de primar se joacă la contestații
Numărătorile paralele efectuate noaptea trecută de PSD și PNL îl dau câștigător al Primăriei Botoșani pe Cosmin Andrei.
ALEGERI LOCALE 2020: Primarul Flutur s-a trezit cu noaptea în cap să meargă la vot, a primit două buletine greșite: Ziua bună se cunoaște de dimineață FOTO&VIDEO
Cătălin Flutur, primarul municipiului reședință de județ, împreună cu soția sa, Gabriela, au votat la deschiderea secțiilor de vot, la ora 7:00, la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”.
Cazul UNIC al omului de afaceri diagnosticat cu COVID-19 și operat pe creier: Este eroul nostru! – GALERIE FOTO
Despre cazul său, medicii care l-au tratat spun că este unul unic. Diagnosticat cu COVID-19, a fost supus unei intervenții chirurgicale pe creier. A părăsit spitalul după 54 de zile, complet vindecat. Omul de afaceri și-a reluat activitatea, iar experiența prin care a trecut a fost pentru el și pentru cei care i-au fost alături o lecție de viață.
Cand statul garanteaza sanatatea copilului,...va merge la scoala...nu vrem sa faca din copii nostri cobai..
28 august 2020, 01:11
Copii se joacă peste tot, prin parcuri, printre blocuri pe trotuare, se fugăresc, hârjonesc, fac tot felul de nebunii şi jocuri şi nu au nimic. Nişte dobitoci îi pun în ţarcuri cu masca la gură de parcă ar fi pedepsiţi, dacă unul din copii sughiţă vin arafaţii cu salvarea şi izoleta să-i bage în aşa zise spitale. Huooo nebunilor!!!!!!!!!!
27 august 2020, 14:30
Zii libelula su trage apa!
27 august 2020, 12:55
Dobitocii dragniști de la Botoșani și din toată țara au grohăit că virusul nici nu există, de aia au tărăgănat legile sanitare. Ei sunt singurii responsabili pentru răspândirea pandemiei în România.
27 august 2020, 10:20
pe astia nu-i intereseaza inceperea anului scolar, ii intereseaza doar sa faca alegeri sa se aleaga repede tot ei, dar eu nu voi lasa copii sa mearga la scoala pana nu vad masuri clare si eficiente, iar la alegeri voi merge, cand vom scapa de riscurile pandemiei
27 august 2020, 08:02
astratex.ro
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
 „Am trecut din nefericire la faza în care trebuie să consideram fiecare contact suspect. Asta e adevărul. Cel mai îngrijorat sunt că baricada pe care am construit-o în Urgență poate ceda, și atunci toți bolnavii, ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8731 lei
USD
Dolarul SUA
4.1224 lei
CHF
Francul elveţian
4.5473 lei
GBP
Lira sterlină
5.3888 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9325 lei
XAU
Gramul de aur
252.3262 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2412 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3352 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9430 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1294 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1786 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6549 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.6 o C
Dorohoi
11.8 o C
Bucecea
11.4 o C
Darabani
12.9 o C
Saveni
11.7 o C
Ştefăneşti
11.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.