Știrea zilei
Se pregătește desființarea jardinierelor și fântânilor de pe Pietonalul Unirii, cetățenii invitați să facă propuneri: Am avut și un accident mortal - FOTOGALERIE

Se pregătesc măsuri radicale pentru cea mai populată zonă a municipiului reședință. Reprezentanții Primăriei Botoșani propun dezafectarea jardinierelor de pe Pietonalul Unirii.

Centrul Vechi rămâne mort

 

Inițiativa îi aparține viceprimarului Cosmin Andrei, mai ales în urma organizării ani la rând a unor festivaluri, în mare parte în Centrul Istoric al orașului și în câteva rânduri, pe Bulevardul Mihai Eminescu.

 

„În urma organizării September Fest s-a creat o polemică asupra locului unde municipalitatea organizează astfel de festivaluri. Foarte mulți botoșăneni mi-au transmis că sunt pentru organizarea acestui tip de festival, dar trebuie schimbat locul pentru că, Centrul Istoric nu se bucură de o atractivitate pentru botoșăneni care refuză să participe din cauza acestui aspect: că este populat cu cetățeni care se comportă într-un mod necivilizat”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani.

 

La nivelul conducerii Primăriei s-a efectuat o analiză și s-a constatat faptul că orașul nu dispune de un alt loc potrivit pentru organizarea unor astfel de evenimente publice.

 

 

Pietonalul Unirii curățat

 

Însă Pietonalul Unirii eliberat de aceste jardiniere considerate de unii edili inestetice ar fi potrivit pentru tot felul de evenimente. Mai mult și pentru promenadă botoșănenii ar avea acces la o zonă mai aerisită.

 

„Consider oportună discuția dezafectării acestor jardiniere și în acest sens intenționez să promovez o Hotărâre de Consiliu Local. Prin intermediul dvs. lansez un subiect de dezbatere publică prin care întreb botoșănenii dacă sunt de acord cu dezafectarea acestor jardiniere și refolosirea materialelor de construcții în alte scopuri pentru a nu fi irosite”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani.

 

Se pune în discuție menținerea doar a uneia dintre fântânile arteziene, care oricum sunt greu de întreținut și la costuri ridicate. Și eliminarea tuturor jardinierelor.

 

Pietonalul Unirii a fost modernizat prin fonduri europene, iar perioada de cinci ani de zile de condiționalitate a expirat vara aceasta.

 

Este posibil să mai existe și o perioadă de monitorizar,e însă proiectul de hotărâre de Consiliu Local a fost dat deja în lucru.

 

Bănci circulare în locul jardinierelor

 

„Pentru a crea un spațiu de promenadă adecvat pentru municipiul Botoșani care să fie agreat și de părinții care merg cu copiii pe Pietonalul Unirii și pe care i-am văzut de cele mai multe ori stresați de faptul că se pot accidenta în acest jardiniere care au colțuri periculoase. Din păcate am avut și un accident mortal la una dintre aceste fântâni”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani.

 

 

 

Viceprimarul Cosmin Andrei solicită sprijin prin vot și din partea consilierilor locali pentru ca Pietonalul Unirii să se transforme într-o zonă mai adaptată vremurilor actuale.

 

„Putem analiza varianta plantării unor pomi cu băncuțe circulare pe care să stea botoșănenii. Sunt tendințe moderne în urbanism pe care ar trebui să de abordăm. Toate orașele au centru istoric, au spațiu de promenadă, au zone în care se amenajează terase. Pe Pietonalul Unirii avem aceste constrângeri, aceste jardiniere cu care cred că ne-am obișnuit, dar care cred că ar trebui dezafectate”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani.

 

Sunt așteptați cu sugestii privitoare la această intenție și botoșănenii.

 

loading...
„Trotuare carnivore” descoperite la Botoșani de-un consilier local
Târgul de Produse Tradiționale de pe Unirii CRITICAT de-un PSD-ist: Nu au condiții igienico sanitare

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Bătaie de joc cu masa caldă a elevilor: Primarii împotmoliți în birocrație, copiii mănâncă alimente INTERZISE
Încă din 2016, mai multe școli din țară au intrat într-un program pilot al Guvernului pentru ca elevii să beneficieze de o masă caldă la școală.
Două restaurante celebre, pe cale de a fi închise după un super control făcut de șeful din capitală al Protecției Consumatorilor
Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Eduardt Cozminschi, se află în județul Botoșani și, timp de două zile, coordonează un amplu control care este efectuat la nivel național.
Pomana electorală ridicată la rang de artă! Gratuitatea care „omoară” o serie de instituții, unii sunt în crize de nervi, alții de-a dreptul fericiți
O modificare legislativă care miroase puternic a populism, mai ales în an cu duble scrutine electorale, ar urma să provoace haos în țară, multe instituții sau uniuni urmând a fi lovite în efect de domino.
Botoșăneancă moartă în condiții suspecte în Germania, familia anunțată de urgență
După tragicul caz al lui Florin Corsei, botoșăneanul de 32 de ani care a murit în Belgia, o altă tragedie are loc printre concetățenii plecați peste granițele țării.
LOVITURĂ după lovitură pentru simbolul orașului, 2 ani irosiți, patru licitații ratate: Nu știu, era să cad acolo pe scările Primăriei FOTOGALERIE
Contractul de finanțare pentru reabilitarea Ansamblului Monahal Biserica Sfântul Gheorghe a fost semnat în februarie 2018. Cu lacrimi în ochi, cel care s-a ocupat de proiect și de atragerea finanțării, preotul Dumitru Mateciuc, deborda de optimism că, în sfârșit, își vede visul aproape îndeplinit.
ALDE a prezentat drept pensionară o candidată la Primărie care este de fapt coordonatoare la o instituție – VIDEO
Prezentarea Manuelei Zarug drept membru ALDE, lucru negat vehement de femeia de afaceri, nu a fost singura ciudățenie a conferinței de presă pe care Alianța Liberalilor și Democraților a organizat-o joi la Botoșani.
Șoarecii au dat năvală la Colegiul Laurian, cursuri mutate din cauza rozătoarelor – VIDEO
Printre profesorii și elevii de la Colegiul Național A.T. Laurian și-au făcut apariția în al doilea semestru și mai multe rozătoare. Prezența acestora a fost observată mai des începând cu săptămâna trecută.
GATA licitația! Aceste minunății vor fi văzute pe străzile orașului, cel mai târziu din vară – FIRMELE câștigătoare
Dorința generală a locuitorilor municipiului reședință de județ împărtășită asiduu în mediile online este pe cale să devină realitate. În mod cert și într-un viitor nu foarte îndepărtat dispar tramvaiele de pe străzile orașului, și odată cu ele toate riscurile la care erau supuși participanții în trafic, călătorii și vatmanii deopotrivă.
Amendă de 2.300 de lei după un scandal care s-a lăsat cu filmarea polițiștilor și amenințări cu Facebook-ul: Mi-au zis să mă car și să-mi iau și javra  – VIDEO
Trăim în era tehnologiei, în vremuri în care telefoanele inteligente conectate la rețele de internet chiar sunt accesibile oricui. La fel și rețelele de socializare unde pare să trăiască în prezent toată lumea. Pe Facebook au loc cele mai importante evenimente, de la a ne prezenta într-o anume manieră până la a comenta politica și fotbalul sau a prezenta rețete. Sau să cerem ajutor când suntem în nevoie. Sau să criticăm. Mai ales să criticăm.
Loading...
Fenomenul care ia amploare la Botoșani: Daniel și Simona, îngerii sărmanilor care caută durerea – GALERIE FOTO
Nu au zeci sau sute de angajați. Nu au averi, nici salarii de sute de milioane. Nu fac liste de așteptare, nu cer nimic în schimb, nu judecă și nu cer socoteală. Nu sunt instituții.
Bărbații efeminați tot mai des văzuți pe stradă! „Păpușile masculine” ale deceniului se pensează, își fac manichiura și poartă haine mulate
Este un fenomen în plină desfășurare ce nu poate fi trecut cu vederea. Se întâmplă și la Botoșani însă la o amploare mai redusă față de marile orașe unde nonconformismul acaparează ținutele sexului tare care este slăbit de această suprapunere cu stilul feminin.
O nouă afacere de succes pe spatele botoșănenilor, semnal de alarmă din partea medicilor
Ajutate de botoșăneni și români în general, care cumpără tot mai multe medicamente fără să meargă la medic, farmaciile au devenit afaceri înfloritoare.
Povestea condamnării lui Țurcanu: Cum s-a ajuns la 4 ani și 3 luni minus 1 an & INTERZIS la orice funcție aleasă la stat și nu numai
Fostul președinte al Consiliului Județean din perioada 2012 – 2015 a fost condamnat la închisoare după ce s-au luat în calcul mai multe pedepse, inclusiv o sentință din urmă cu mai bine de cinci ani și care l-a scos atunci din viața politică și administrativă.
Un tânăr independent candidează la alegerile locale: Politica este văzută ca o zonă în care intri ca să te căpătuiești
Pe Bogdan Cărăușu l-am cunoscut în noiembrie 2015. Luna și anul când poate Botoșaniul a avut cele mai frumoase proteste organizate în centrul orașului. Mii de oameni, tineri frumoși și liberi, treziți din amorțirea cotidiană de una dintre tragediile care încă lasă urme adânci în conștiința administrației și politicului din România. #Colectiv. În fruntea protestatarilor se afla Bogdan Cărăușu.
Loading...
CÂT a fost în stare un botoșănean să plătească pentru o mașină, este cea mai scumpă înmatriculată în ultimul an
Bolid de lux cumpărat de un botoșănean și înmatriculat chiar înaintea sărbătorilor de iarnă.
Patru directori în curtea Mișcării Populare, nominalizări șoc pentru directori – LISTA
În afara postului de subprefect, pentru care chiar vineri președintele județean al Partidului Mișcarea Populară a făcut o propunere, formațiunea pe care o reprezintă revendică și patru posturi de șefi la serviciile publice deconcentrate.
Junele care mai mult a făcut-o pe-a directorul a părăsit cu totul instituția, a fost înlocuit cu un șef cu... tupeu
La zece luni după ce a fost destituit întrucât de față cu mai multe oficialități ale județului a avut curajul să îl contrazică pe ministrul Transporturilor, Liviu Alexa a revenit pe funcție.
Femeia care și-a ucis fiul de 17 ani „condamnată” la spitalizare pe viață
Este cât se poate de evident faptul că femeia care și-a înjunghiat mortal fiul adolescent avea mințile tulburate de afecțiuni cronice care s-au adâncit în ani. Cazul Lilianei Nichifor din orașul Săveni a zguduit comunitatea la începutul lunii noiembrie a anului trecut.
Super tranzacție în zona ultracentrală a orașului, un om de afaceri a cumpărat o clădire pentru fiul său – GALERIE FOTO
Una dintre clădirile din zona ultracentrală a municipiului reședință de județ va avea o altă destinație față de cea cunoscută ani de zile la Botoșani.
Procesul lui Florin Țurcanu la FINAL în Botoșani – avocații cer ACHITAREA fostului președinte al CJ
Vizitele lunare la Tribunalul Botoșani începute în 2016 și mai ales stresul cauzat de problemele din justiție care s-au răsfrânt și asupra familiei sunt pe cale să ia sfârșit pentru Florin Țurcanu.  
Chiar dacă sunt aplicate amenzi , credeți că sunt achitate cumva ??????
13 septembrie 2018, 00:58
Excelentă inițiativa, trebuia de mult timp propusă!
12 septembrie 2018, 22:24
Referitor la festivaluri...acestea nu isi au loc intre blocuri...pentru festivaluri mai bine amenajati o zona la Cornisa,la Pacea...reabilitati strada veche de la Pacea iluminati acea strada si daca va fi frumos va veni lumea si acolo....sau de ce nu...faceti un parteneriat cu Kaufland si sa va sponsorizeze si sa puna la dispozitie o parte din parcare dinspre LIDL
12 septembrie 2018, 22:19
Luati exemplu de la Iasi...Bulevardul Stefan Cel Mare...strada unde se afla Primaria,Mitropolia....copaci care sa nu depaseasca 3 m gazon,flori...vedeti centrul Pitestiului...parerea mea...plantati copaci cu dimensiuni reduse...2-3 metri..multa verdeata gazon si multe banci...acolo trebuie sa fie un spatiu in care batranii,copiii,parintii,adolescentii sa isi petreaca o parte din timpul liber relaxandu-se. Relaxandu-se intr-un spatiu primitor,verde,aerisit...nu in betoane si pietre! Si sa va fereasca cineva sa transformati pietonalul in acces pentru noile blocuri ca s-ar putea sa fiti plimbati ca la ucraineni cu tomberoanele!
12 septembrie 2018, 22:14
Bine ca in loc sa rezolve problema din centrul vechi o mascheaza cu alta falsa.. in loc sa strice pietonalul mai bine securizeaza si igenizeaza centrul vechi... sau acolo pierd voturi?
12 septembrie 2018, 22:01
corect maria . Romanii astia au terminat cu strazile din zona de periferie si aleile dintre blocuri si strica ceva ce inca mai merge si nici nu reprezinta o urgenta. Dl Romeo cred ca stie ceva.Petrecerile le faceti la cornisa, ca le-ai rezolvat domn cozmin si pe alea, noroc ca a venit fetcu sa va rezolve, ca altfel va apuca 2025. Asta da dezvoltare durabila, dupa 5 ani de monitorizare out investitie.....
12 septembrie 2018, 18:55
Pietonalul Cavourilor cu Leduri era un punct de atractie turistic, nu pot sa cred ca se vorbeste de aerisirea zonei. Doamne fereste sa le treaca prin cap sa planteze copaci in locul cavourilor, sau mai grav, sa puna ceva gazon sa calce copiii pe el. Tulai Doamne !
12 septembrie 2018, 12:57
Ideal ar fi ,fantani arteziene, ca in Piata Mare din Sibiu;astfel chiar s ar castiga spatiu
12 septembrie 2018, 10:58
Banii vorbesc.
12 septembrie 2018, 09:38
la noi ,,pentru un păduche,dăm camașa pe foc,, De ce nu găsim soluții să disciplinăm oamenii certați cu legea și ne gândim să stricăm ceva ce dă bine pe pietonal. În fiecare oraș se organizează diverse evenimente și de regulă în zone pietonale.
12 septembrie 2018, 09:30
Mai Cosmin, cum adică ,, vom consulta și botoșănenii” cu privire la Peitonalul Unirii?? Ești sigur că onor consilierii municipali reprezintă crema societății?? Corect este: vom consulta în primul rând botoșănenii .Iată opinia colectivă a unor botoșăneni: a) dacă acum ați ajuns la concluzia că artezienele reprezintă un pericol, atunci proiectul inițial a fost o catastrofă; b) perioada de menținere a lucrărilor executate este de 7 ani( 5 +2), vreți să dați o parte din banii europeni retur??; c) unde ai mai văzut tu pietonal fără fântâni arteziene??; d) este drept că aceste fântâni arată oribil, dar atât au putut gândi cei din conducerea Primăriei de atunci.
12 septembrie 2018, 09:13
E OK pana la urma modificarea jardinierelor si a artezienelor in sensul micsorarii lor si incojurarii cu bancute insa desfiintarea totala nu are rost. Iar organizarea de festivaluri pe Unirii este o mare prostie, pe langa faptul ca se distruge mobilierul si se face o mare mizerie o sa ramanem si fara singurul loc in care te poti plimba linistit daca nu vrei sa participi la minunatele sarbatori municipale sau concerte. E foarte bine sa raman zilele orasului in Centrul istoric, insa trebuie crescut numarul de politisti si aplicate amenzi mai mari. Nimeni nu s-a civilizat de buna voie, in tarile civilizate amenzile pentru cei care distrug bunul public sau fac mizerie in spatiul public sunt mult mai mari iar politia CHIAR LE APLICA.
12 septembrie 2018, 09:06
Loading...
inpuff.ro%20
Sondaj
Mai mergeți să mâncați în restaurantele din Botoșani după controlul Protecției Consumatorilor?
Declaraţia zilei
„Nu uitați că suntem principalul vector de imagine al municipiului Botoșani la ora actuală. Nu știu dacă într-adevăr în bugetul de cheltuieli preconizat de dv. aveți posibilitatea să măriți aceste sume sau doar să modifica ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7834 lei
USD
Dolarul SUA
4.4307 lei
CHF
Francul elveţian
4.5078 lei
GBP
Lira sterlină
5.7074 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9526 lei
XAU
Gramul de aur
229.4268 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2506 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4151 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9360 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3420 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1914 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6404 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.