Știrea zilei
Dezmăţ pe 3 lei în garajele oraşului
Botoşănenii care se încadrează în categoria fericiţilor care deţin un garaj în municipiu sunt privilegiaţi fiindcă propriul lor autoturism vede rar o spălătorie auto sau, acolo unde nu există maşina de familie, poate fi locaţia potrivită pentru haine, murături sau alte lucruri care nu îşi găsesc locul prin debarale. Şi ce este mai important este preţul plătit către municipalitate, neschimbat de mai bine de două decenii şi anume în jur de… 3 lei pe lună.

Preţuri pentru un sfert de secol
Potrivit edililor, contractele de concesionare a terenurile pe care sunt amplasate garajele au fost parafate în perioada anilor 1991 – 1994 pe o durată de 20 sau 25 de ani, lucru care nu permite schimbarea clauzelor contractuale şi implicit a tarifelor. Motiv pentru care, în prezent, pentru o singură astfel de parcare acoperită beneficiarul plăteşte către municipalitate o sumă de aproximativ 40 de lei pe an. „Majoritatea parcărilor acoperite aşa cum au fost ele gândite iniţial, a acelor garaje mai ales din tablă, au fost făcute în perioada 1991 – 1994 din câte îmi aduc aminte şi cred că aproape toate au nişte contracte de concesiune pentru terenurile de dedesubt undeva la 0,5 bani/mp pe an, deci este o sumă nu modică, este o sumă infimă, dar din păcate aşa au fost făcute atunci contractele şi au fost făcute şi pe o perioadă de 20, 25 de ani în marea lor parte”, a declarat Florin Ghiorghiţă, viceprimarul municipiului Botoşani.
Strategii de aducere a tarifelor la realitate
Noroc pentru municipalitate, ghinion pentru cei care au intrat în posesia unui astfel de garaj în şapte ani este faptul că, o parte din aceste garaje au fost actualizate la preţul actual al pieţei, în urma renegocierii noilor contracte. „Multe dintre aceste garaje care au fost vândute între timp altor proprietari conform legii noi, proprietarii noi sunt obligaţi să renegocieze tarifele pentru concesionarea tarifului, iar tariful minim de renegociere este tariful de plecare, de concesiune a terenului, pe zona respectivă, zona 0, zona 1, 2, 3, 4, depinde în ce parte a oraşului sunt amplasate. Dar cea mai mare parte dintre ele au rămas pe contractele vechi”, a mai spus viceprimarul.
Suspiciuni că unii au garaje, dar nu au maşini
Partea bună însă este faptul că mare parte dintre contractele de concesiune pentru garajele din municipiu se apropie de perioada limită de valabilitate şi urmează a fi reînnoite. Motiv pentru care reprezentanţii Primăriei susţin că vor face o verificare minuţioasă în evidenţele Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale pentru a se constata câţi dintre concesionarii de garaje mai deţin şi autoturisme.  „Probabil că sunt mulţi care la data respectivă aveau maşini şi acum nu mai au. Totuşi sunt peste 20 de ani de când au concesionat acele parcări, aici va trebui făcută o verificare foarte exactă pentru a urmări şi dacă mai are maşina la taxe şi impozite cel care figurează cu garaj, sau dacă doar îl foloseşte ca magazie sau construcţie anexă şi normal că preţul este cu totul altul şi utilitatea cu totul alta”, a încheiat Florin Ghiorghiţă. Într-o sumedenie de garaje sunt depozitate tot felul de obiecte, de la frigidere şi biciclete, până la murături şi marfă pentru piaţă, lucru dovedit de incendiul produs în septembrie la garajele din spatele sediului OTP Bank şi care arată că, în realitate, garajele nu rezolvă în vreun fel problema locurilor de parcare. Viceprimarul a mai afirmat că, odată cu expirarea contractelor de concesiune nu este exclus ca mare parte din aceste garaje să fie demolate, dat fiind faptul că prezintă o imagine inestetică pentru oraş.
Gabriela ERDIC
VEZI LA CE SUNT FOLOSITE UNELE GARAJE DIN BOTOŞANI:
 Foc în spatele OTP : Bateria de garaje în flăcări - GALERIE FOTO & VIDEO
CITEŞTE CE ŢINE DIRECTORUL URBAN SERV ÎN GARAJUL CUMPĂRAT DE LA PRIMAR:
 Directorul Urban Serv a cumpărat garaj de 4.000 de euro de la primar


Summer Fest-ul verii 2019 s-a terminat cu o sumedenie de copii pierduți, o horă a Diasporei și o trupă care a electrizat parcul – GALERIE FOTO & VIDEO
Au fost patru zile, unele mai reușite, altele cu mai puține pretenții în care cel mai fierbinte loc al orașului a fremătat la propriu. Vara lui 2019 se încheie cu un Summer Fest care va rămâne în memoria tuturor care s-au distrat aici ca fiind a lui Smiley, Superchill, DJ Project, Vunk, Proconsul sau Hara.
Cornișa, o oază de lumină! Puzderie de oameni la marginea orașului în noaptea de sâmbătă, au venit și suceveni și ieșeni – GALERIE FOTO
A doua zi de distracție în cadrul Summer Fest a atras din nou mii de botoșăneni dar și persoane din alte județe. Dacă la scenă nu a fost la fel de multă animație asemenea primei seri, în schimb în parcul de agrement Cornișa era un furnicar de oameni.
Isterie în miez de noapte cu Smiley: concert cu o puzderie jandarmi și polițiști locali, s-au montat pe loc garduri – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară de la SummerFest Botoșani 2019 s-a încheiat într-o atmosferă de isterie generală. Iar responsabil pentru crearea acesteia a fost Smiley, artist care i-a făcut pe copii să se manifeste ca adulții, iar pe părinții lor să dea în mintea celor mici.
Distracție nebună în noapte cu două artiste din Moldova: inimi din umbrele, tatuaje și multă muzică, totul la 1.500 de euro – VIDEO & GALERIE FOTO
Summerfest 2019 de la Cornișa AquaPark & Sports a fost precedat joi de o distracție pe cinste la câțiva kilometri de Botoșani. La Stăuceni mai exact, acolo unde Primăria a organizat o nouă ediție a zilei comunei.
Mașinile șoferilor inconștienți vor fi RIDICATE, tramvaie blocate de 11 ori în jumătate de an
Regulamentul privind circulația rutieră în municipiul Botoșani cuprinde și o prevedere prin care autoturismele care împiedică accesul ambulanțelor sau pompierilor să poată fi relocate.
Marea ȚEAPĂ a pensiilor speciale pentru primari și viceprimari
Impactul financiar al pensiilor speciale pentru botoșănenii care au ocupat funcții de demnitate publică în trecut va fi unul de nivel minimal. Probabil că la un buget local de comună sau în alte orașe din țară efortul va fi unul simțitor, însă la Primăria municipiului Botoșani clar nu va fi considerat drept o piatră de moară. Cel puțin într-o primă etapă.
Eusebiu, prietenul lui Dumnezeu: Putem deschide foarte mulţi ochi, chiar dacă îi avem închişi pe-ai noştri, şi să facem lumea să vadă - FOTO&VIDEO
Este ghiduș, hâtru și cu toate acestea de un bun simț care îi conferă un aer aristocrat. Mâna care se sprijiină de brațul mamei nu este un semn de neputință, ci unul de împreună-umblare prin lume. Eusebiu Cristian Toma este o carte deschisă. Din care alegi ceea ce ți se potrivește. Și așa, doar așa, încep frumoasele călătorii.
ALARMĂ la un amanet din zona centrală: Un bărbat prins cu euro falși, poliția la fața locului - FOTOGALERIE
Apel la 112 după ce un bărbat s-a prezentat la un schimb valutar cu niște euro. 
Directoarea politică de la Prefectură își așază viitorul, o PSD-istă consilier județean se pregătește și ea pentru alt post în instituţie
Seria angajărilor în instituțiile publice de la Botoșani a unor persoane care fac parte din principalul partid aflat la guvernare continuă fără sfială. În ciuda numeroaselor semnale că, poate, a fost depășită o anumită limită.
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit
Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.
PSD-istul care era să fie „cel mai tânăr director” a rămas simplu inspector: Nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori
Ghinionistul anului 2019 este de departe tânărul Andrei Beilic, membru PSD în organizația de tineret și care era să fie directorul unei instituții de la Botoșani. Nu una mare și cu un număr generos de salariați, însă titulatura ar fi fost oricum de șef.
O instituție publică de la Botoșani NU are șef
O instituție publică de la Botoșani a rămas fără director de la jumătatea lunii iulie.
DISPĂRUȚII Botoșaniului: TREI femei și PATRU bărbați au intrat „în pământ”, cea mai veche dispariție este din urmă cu 36 de ani
Adeseori polițiștii botoșăneni fac apel la populație pentru găsirea unei persoane care este dată dispărută de familie. În cele mai multe dintre cazuri, cei dragi lor sunt găsiți și de cele mai multe ori este vorba despre plecări voluntare ale celor care pur și simplu vor să se rupă cu totul și definitiv de mediul familial.
A murit Sorina, fetița cu un cățel alb, din Dorohoi: Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva - FOTOGALERIE
Sorina, fetiţa cu un căţel alb, s-a stins după mulți ani de suferință. Copila din Dorohoi i-a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o, iar asistenta de la spitalul din București a transmis un mesaj tulburător prin care, spune ea, vrea să ajungă la inima oamenilor care lucrează în sistemul sanitar.
Minunea cu nume de sfântă de la Botoșani: 'Ne-am dorit foarte mult un copil şi am înfiat o fetiţă' FOTO&VIDEO
Şase ani de căsnicie şi o dragoste pe care cei doi nu se sfiesc să o mărturisească, mai ales prin cântec.
MĂRIUCA, fetița care s-a rugat să cânte cu copiii de pe stradă: Nu fiţi trişti, eu urc treaptă cu treaptă - FOTO&VIDEO
Are abia 8 anișori și multe premii în concursuri naționale și internaționale. Cântă în română, italiană, spaniolă, engleză și franceză. Fetița cu nume de poveste știe că muzica înseamnă mai mult decât a învăța versuri și note. Muzica este uneori un vis, alteori împlinire.
Medic botoşănean, unul dintre cei mai cunoscuţi oncologi din România: În boala aceasta nu poți spune niciodată ”s-a terminat” - VIDEO
Este fiul unui cunoscut om de cultură din Botoșani, iar mama sa a educat generații întregi de copii.
Tramvai de la Eltrans tras pe dreapta de Poliție, vatmanului i s-a reținut certificatul de înmatriculare – FOTOGALERIE cu „neregulile” tramvaiului
Situație mai puțin obișnuită în municipiul reședință de județ. În cursul zilei de joi, 25 iulie 2019, un echipaj de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a oprit în trafic un mijloc de transport ce aparține societății Eltrans.
SCANDAL pe Calea Națională: Bărbat în scaun cu rotile înconjurat de polițiști, totul ar fi pornit de la o femeie – FOTO&VIDEO
Zona centrală a municipiului a fost înțesată de polițiști miercuri, 24 iulie 2019, după ce un bărbat recalcitrant a adresat injurii unei femei.
Prefectul și-a angajat consilieră de 26 de ani: Am început ca vânzător și am lucrat la d-na senator Doina Federovici
Prezență „proaspătă” în echipa de conducere a actualului prefect Dan Șlincu, începând cu data de 23 iulie 2019. O tânără de 26 de ani a fost angajată pe post de consultant. 
vand garaj in primaverii , beci, pod, tabla deasupra, scurgere.20 mp, bca pret 4000 euro
4 februarie 2013, 16:02
Sunt altii care platesc 1800-1900 RON. Unii e destepti iar altii e prosti, cum vrea domnia sa Flutur!!!Cati sunt care si-au marit balconul care a ajuns la 20 mp, dar care nu platesc nici un leu ca sa vrea PDL-ul.
28 decembrie 2011, 17:58
da sunt de acord cu remarca facuta anteriorTocmai el si-a gasit sa dezbata problema garajelorDupa ce a construit fara autorizatie si de-a moaca garajul si l-a transformat in florarieSa faca public devizul de lucrari si factura cu care a acgitat contravaloarea lucrarilor
28 decembrie 2011, 14:04
Dar de ce nu spune Gheorghita despre garajul sau cu etaj construit fara autorizatie si care in prezent este magazin ce vinde flori,iar vara are terasa cu bere?Mare nesimtit poate fi!Tocmai el s-a gasit sa faca comentarii despre garaje.Hotul striga cu tupeu"hotii".
28 decembrie 2011, 11:12
Sondaj
V-a plăcut SummerFest-ul organizat la Parcul Cornișa?
Da
Nu
Nu am participat
Declaraţia zilei
"Nu cred că Aristidis poate fi folosit pe acel post. E o glumă, e incredibil. Treaba lor ce vor să facă, dar eu știam că doar în stânga poate evolua. N-a jucat niciodată fundaș central la noi, nici măcar în pregătiri! Nici în ...
astratex.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7216 lei
USD
Dolarul SUA
4.2706 lei
CHF
Francul elveţian
4.3268 lei
GBP
Lira sterlină
5.2121 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0058 lei
XAU
Gramul de aur
205.4478 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2385 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4384 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8854 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2064 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1833 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6333 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.