Știrea zilei
Dezmăţ pe 3 lei în garajele oraşului
Botoşănenii care se încadrează în categoria fericiţilor care deţin un garaj în municipiu sunt privilegiaţi fiindcă propriul lor autoturism vede rar o spălătorie auto sau, acolo unde nu există maşina de familie, poate fi locaţia potrivită pentru haine, murături sau alte lucruri care nu îşi găsesc locul prin debarale. Şi ce este mai important este preţul plătit către municipalitate, neschimbat de mai bine de două decenii şi anume în jur de… 3 lei pe lună.

Preţuri pentru un sfert de secol
Potrivit edililor, contractele de concesionare a terenurile pe care sunt amplasate garajele au fost parafate în perioada anilor 1991 – 1994 pe o durată de 20 sau 25 de ani, lucru care nu permite schimbarea clauzelor contractuale şi implicit a tarifelor. Motiv pentru care, în prezent, pentru o singură astfel de parcare acoperită beneficiarul plăteşte către municipalitate o sumă de aproximativ 40 de lei pe an. „Majoritatea parcărilor acoperite aşa cum au fost ele gândite iniţial, a acelor garaje mai ales din tablă, au fost făcute în perioada 1991 – 1994 din câte îmi aduc aminte şi cred că aproape toate au nişte contracte de concesiune pentru terenurile de dedesubt undeva la 0,5 bani/mp pe an, deci este o sumă nu modică, este o sumă infimă, dar din păcate aşa au fost făcute atunci contractele şi au fost făcute şi pe o perioadă de 20, 25 de ani în marea lor parte”, a declarat Florin Ghiorghiţă, viceprimarul municipiului Botoşani.
Strategii de aducere a tarifelor la realitate
Noroc pentru municipalitate, ghinion pentru cei care au intrat în posesia unui astfel de garaj în şapte ani este faptul că, o parte din aceste garaje au fost actualizate la preţul actual al pieţei, în urma renegocierii noilor contracte. „Multe dintre aceste garaje care au fost vândute între timp altor proprietari conform legii noi, proprietarii noi sunt obligaţi să renegocieze tarifele pentru concesionarea tarifului, iar tariful minim de renegociere este tariful de plecare, de concesiune a terenului, pe zona respectivă, zona 0, zona 1, 2, 3, 4, depinde în ce parte a oraşului sunt amplasate. Dar cea mai mare parte dintre ele au rămas pe contractele vechi”, a mai spus viceprimarul.
Suspiciuni că unii au garaje, dar nu au maşini
Partea bună însă este faptul că mare parte dintre contractele de concesiune pentru garajele din municipiu se apropie de perioada limită de valabilitate şi urmează a fi reînnoite. Motiv pentru care reprezentanţii Primăriei susţin că vor face o verificare minuţioasă în evidenţele Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale pentru a se constata câţi dintre concesionarii de garaje mai deţin şi autoturisme.  „Probabil că sunt mulţi care la data respectivă aveau maşini şi acum nu mai au. Totuşi sunt peste 20 de ani de când au concesionat acele parcări, aici va trebui făcută o verificare foarte exactă pentru a urmări şi dacă mai are maşina la taxe şi impozite cel care figurează cu garaj, sau dacă doar îl foloseşte ca magazie sau construcţie anexă şi normal că preţul este cu totul altul şi utilitatea cu totul alta”, a încheiat Florin Ghiorghiţă. Într-o sumedenie de garaje sunt depozitate tot felul de obiecte, de la frigidere şi biciclete, până la murături şi marfă pentru piaţă, lucru dovedit de incendiul produs în septembrie la garajele din spatele sediului OTP Bank şi care arată că, în realitate, garajele nu rezolvă în vreun fel problema locurilor de parcare. Viceprimarul a mai afirmat că, odată cu expirarea contractelor de concesiune nu este exclus ca mare parte din aceste garaje să fie demolate, dat fiind faptul că prezintă o imagine inestetică pentru oraş.
Gabriela ERDIC
VEZI LA CE SUNT FOLOSITE UNELE GARAJE DIN BOTOŞANI:
 Foc în spatele OTP : Bateria de garaje în flăcări - GALERIE FOTO & VIDEO
CITEŞTE CE ŢINE DIRECTORUL URBAN SERV ÎN GARAJUL CUMPĂRAT DE LA PRIMAR:
 Directorul Urban Serv a cumpărat garaj de 4.000 de euro de la primar


SURPRIZA de la inaugurarea Cornișa!!! Nana s-a îndrăgostit la Botoșani și a refuzat să mai plece la aeroport
Rapperul german de origine ghaneză este stabilit în prezent în Germania și ar fi trebuit să părăsească orașul în cursul amiezii de sâmbătă, 18 mai 2019.
Cornișa a dat pe din afară din prima seară, de la mașini și terase până la scena cu artiști internaționali, lasere și artificii înălțate spre cer în miez de noapte – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară a manifestărilor din cadrul Zilelor Orașului Botoșani, care coincid în acest an cu inaugurarea Cornișa Aquapark & Sports, au adus probabil cel mai mare număr de participanți de la sărbătorirea acestora din urmă cu mai bine de două decenii.
Explozie impresionantă de sunet și lumină la avanpremiera de la Cornișa, a fost club în aer liber noaptea trecută – VIDEO & GALERIE FOTO
Organizatorii Zilelor Orașului, care în acest an coincid cu inaugurarea Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, au efectuat joi seară probele finale la instalațiile de sunet și lumini. Iar ceea ce a ieșit a fost de-a dreptul impresionant.
A tras camionul în față și a plecat! Încă o bancă a părăsit Botoșaniul – FOTOGALERIE
O nouă bancă se alătură mulțimii celor care au plecat din Botoșani, preferând să își continue afacerile din nordul Moldovei de la Suceava. Patria Bank este ultima instituție financiară care a făcut acest lucru.  
Vilă cu spații comerciale la parter construită pe terenul vândut de un fost președinte de partid
Investiție nouă pe una dintre cele mai circulate artere din municipiul reședință de județ: pe Calea Națională, zona de ieșire spre Șoseaua Iașului, un investitor privat ridică o clădire care va avea spații comerciale la parter și locuință la etaj.
Asediu pentru Andra la Ipotești: S-a umplut stadionul, s-a blocat circulația, a venit Poliția – VIDEO & GALERIE FOTO
Ajuns la a XII – a ediție, festivalul Floare Albastră organizat de Primăria și Consiliul Local Mihai Eminescu a avut parte în prima zi de cea mai mare asistență din istorie.
Zeci de mii de botoșăneni UMILIȚI de stat și puși pe drumuri aiurea - FOTOGALERIE
În județul nostru sunt zeci de mii de persoane care beneficiază de bilete de călătorie gratuite, pe care le pot folosi atunci când merg cu trenul sau cu autocarul în diferite locuri din țară. Cert este că acestea se eliberează pentru întreg județul, doar într-un sigur loc.
Șefii Botoșanilor și-au luat concediu ca să plece la miting la Iași, primăriile pesediste golite de oameni – GALERIE FOTO
9 mai 2019 va rămâne în memoria colectivă a iubitorilor PSD dar și a celor mai vehemenți opozanți ai lor, ziua în care s-a dorit o demonstrație de forță de necontestat din partea lui Liviu Dragnea, probabil cel mai huiduit lider din istoria acestui partid.
TRAGEDIE: Șeful de la Evidența Populației a încetat din viață
Șeful Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului (SPCEPJ) Botoşani a decedat seara trecută pe un pat de spital din București.
Campionul nesimțirii este din Botoșani: Bărbatul care nu și-a achitat NICIODATĂ facturile la apă și a ajuns la o datorie uriașă
Trăim într-o eră modernă, a confortului, iar cei mai mulți oameni muncesc zilnic pentru a beneficia de acest lucru. Alții, se pare că vor să se bucure de anumite servicii gratis, fără a-i interesa că orice lucru costă. Cel puțin, în anul 2019, există o persoană care niciodată în viața sa nu a achitat vreo factură la apă. Este de necrezut, însă se întâmplă chiar în municipiul Botoșani.
Cel mai tânăr șef de instituție din Botoșani are 28 de ani!
La nici trei decenii de viață, un botoșănean din municipiu se numără printre fericiții ai căror parcurs către o funcție publică de conducere nu a fost unul de durată.
Pe o STRADĂ din municipiu asfaltată recent mașinile NU au voie să parcheze, vecinii somați să-și bage autoturismele în curți – FOTOGALERIE
Este una dintre străzile care a stârnit multe discuții în contradictoriu în plenul municipal între cele două grupări politice reprezentantive. Dincolo de factorii decidenți sunt cetățenii de pe respectiva stradă care au așteptat ani de zile asfalt și în fața caselor lor.
LOCUL de la Mavromati unde se pun diagnostice GRELE: Asistent cu 25 de ani vechime - Aici NU sunt presupuneri
Există fel și fel de meserii, unele mai cunoscute, iar altele mai puțin cunoscute. De această dată, am pătruns într-un laborator, unul în care se pun fel și fel de diagnostice, un laborator care pentru mulți dintre noi este o necunoscută.
Mirajul străinătății destrămat în 8 luni: O familie din Botoșani s-a mutat „definitiv” în Canada unde a realizat că tot România este acasă – GALERIE FOTO
Eusebiu și Ramona s-au căsătorit în urmă cu 13 ani de zile și sunt fericiții părinți a doi băieți și o fetiță. Imediat ce au devenit răspunzători de micile suflete care au rezultat din iubirea lor, au început și frământările amestecate cu îngrijorarea specific părintească, la gândul privind viitorul copiilor. Au încercat „străinătatea” care s-a dovedit mai amară decât în versurile poeților și au revenit acasă, în România, trăind o poveste care poate fi un exemplu real de viață pentru mulți dintre tinerii botoșăneni și nu numai.
INTERVIU cu femeia din Botoșani care încondeiază ouă tot anul: De un deceniu, transmite tradiția la sute de copii – GALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale pot reprezenta pentru unii un moment de liniște și pace sufletească, pentru alții o reîntoarcere la credință și rugăciune. Cert este că indiferent de însemnătate, Paștele vine la pachet cu o multitudine de sentimente și o atmosferă unică.
HRISTOS A ÎNVIAT! ... Și la biserica dintre două lumi așteptată de mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
De mai bine de 10 ani sute și sute de botoșăneni care locuiesc la ieșirea din Botoșani spre Curtești, acolo unde se întâlnesc două lumi, cea urbană cu cea rurală, așteptau să trăiască Învierea Domnului Iisus Hristos în propriul locaș de cult.
Familia Manoliu din Botoșani, cele mai triste sărbători: Au rămas fără casă și lucrurile agonisite de-o viațăGALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale sunt despre familie și bucurie, însă pentru o familie din Botoșani, Paștele de anul acesta va fi cel mai trist din toate de până acum. De fapt, nici nu se poate compara, căci nu se mai pot bucura de nimic. Și când spunem nimic, chiar nu exagerăm deloc. Un incendiu le-a distrus tot ce aveau mai de preț.
Preot din Botoșani, MĂRTURISIRI emoționante la ceas de sărbătoare: De la bucuria de a dărui la urare pentru botoșăneni
Sărbătorile Pascale reprezintă un moment deosebit de important cu multe și multe semnificații. Fiecare dintre noi ar trebui sa fim buni, mai iubitori, sa fim atenți la nevoile semenilor noștri. Și nu numai în această perioadă.
„Doctorul” de suflete de la spital: Salvează copiii de la suicid și alină părinții sau chiar cadrele medicale  - GALERIE FOTO
De multe ori pe patul de spital avem nevoie și de un altfel de sprijin, unul duhovnicesc. De aceea fiecare spital are și preoți de caritate în structura de personal. Am stat de vorbă cu Marius Ciobanu, preot la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati, pentru a vedea care este rolul unui astfel de părinte într-o unitate spitalicească.
Adolescentă amenințată cu un cuțit în scara blocului, vinovatul NU știe nici când s-a născut
Unii botoșăneni vor cu orice preț să facă rost de bani indiferent de unde, cum și neținând cont nicio clipă de lege.
vand garaj in primaverii , beci, pod, tabla deasupra, scurgere.20 mp, bca pret 4000 euro
4 februarie 2013, 16:02
Sunt altii care platesc 1800-1900 RON. Unii e destepti iar altii e prosti, cum vrea domnia sa Flutur!!!Cati sunt care si-au marit balconul care a ajuns la 20 mp, dar care nu platesc nici un leu ca sa vrea PDL-ul.
28 decembrie 2011, 17:58
da sunt de acord cu remarca facuta anteriorTocmai el si-a gasit sa dezbata problema garajelorDupa ce a construit fara autorizatie si de-a moaca garajul si l-a transformat in florarieSa faca public devizul de lucrari si factura cu care a acgitat contravaloarea lucrarilor
28 decembrie 2011, 14:04
Dar de ce nu spune Gheorghita despre garajul sau cu etaj construit fara autorizatie si care in prezent este magazin ce vinde flori,iar vara are terasa cu bere?Mare nesimtit poate fi!Tocmai el s-a gasit sa faca comentarii despre garaje.Hotul striga cu tupeu"hotii".
28 decembrie 2011, 11:12
Sondaj
Vă place Parcul Cornișa?
Da
Nu
Încă nu am fost acolo
Declaraţia zilei
”Vom primi o sumă importantă de bani de la Ministerul Sănătății pentru achiziția de aparatură medicală. Noi am făcut o listă foarte mare la începutul anului și nu ne-am așteptat să primim așa de mult. Cu aparatura asta ...
astratex.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7612 lei
USD
Dolarul SUA
4.2560 lei
CHF
Francul elveţian
4.2429 lei
GBP
Lira sterlină
5.3976 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8834 lei
XAU
Gramul de aur
175.4191 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2371 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4596 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9369 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1633 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1842 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6376 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.