Știrea zilei
Dezvăluiri făcute în premieră de artista de la Botoșani, cel mai bun fotograf al României: Lumea îmi spunea că din artă nu se fac bani VIDEO & GALERIE FOTO

Ea este Cristina Venedict, fata care are un portofoliu impresionant de fotografii ce au făcut înconjurul lumii, au suscitat interes într-o sumedenie de state și mulți cunoscători de artă au plătit pentru a avea în colecție una dintre creațiile sale.

Artista premiată internațional

 

Este din Botoșani, are 40 de ani și a absolvit Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”, iar apoi Facultatea de Psihologie.

 

În urmă cu peste două decenii se afla într-un moment de căutare a drumului care să-i ofere satisfacțiile profesionale pe care și le dorește orice tânăr.

 

Invitată la Botoșăneanul TV, artista din Botoșani și-a amintit:

 

„După ce am terminat Liceul de Artă m-am îndreptat spre Psihologie datorită faptului că toată lumea îmi spunea că din artă nu se fac bani. Și adevărul este că nici eu nu eram foarte sigură că aș vrea să fac mai departe artă. Chiar am avut nevoie de un respiro și chiar să mă gândesc ce vreau să fac cu mine. Și în timp ce făceam Facultatea de Psihologie desenam toate caietele, eram așa, ușor hipioată, pot să zic. Simțeam că nici acolo nu-mi găsesc locul, în schimb am învățat foarte multe lucruri care ulterior mi-au fost necesare și îmi sunt necesare”.

Cristina Venedict, artist fotograf

 

A început să lucreze imediat după terminarea facultății, însă nu în domeniul artistic. A optat pentru a activa într-un ONG, pe partea de terapie ocupațională, cu copiii.

 

Povestește acum că încă se află în acea căutare a desăvârșirii profesionale...

 

 

„Simțeam că nu este locul meu, nu știu, voiam altceva, simțeam că pot să fac altceva sau altceva mă reprezintă pe mine. Și atunci am început să-mi pun întrebări. Și într-o zi vorbeam cu o prietenă pe internet și mi-a trimis o fotografie. Iar în momentul în care am văzut fotografia respectivă am zis: wow, eu asta trebuie să fac. Deci a fost o chestie foarte simpatică și revelațională, chiar am simțit că asta trebuie să fac eu, să fac fotografie”,

Cristina Venedict, artist fotograf

 

Declick-ul!

 

La vârsta de 25 de ani a început să se joace cu aparatul de fotografiat.

 

Și să privească lumea prin obiectiv. O lume din care a învățat să extragă frumosul din oameni. Să-l capteze și să-l imprime într-o fotografie ce avea să producă emoția pe care o aștepta ea, ca artist.

 

Joaca de început amestecată cu pasiune și entuziasm au fost pilonii pe care și-a construit propriul mod de abordare, de imortalizare. Povestea în trecut că s-a obișnuit să fotografieze cu sufletul.

 

Drumul a fost interesant pentru că a combinat fotografia cu pictura la începuturi, până a ajuns în prezent la fotografie pură.

 

Apoi au început să apară și premiile, semn că artista Cristina Venedict de la Botoșani chiar transmite un mesaj și chiar definește arta în domeniul fotografiei.

 

Premiile sunt numeroase și acordate de tot felul de entități din străinătate cu precădere, mai puțin din România.

 

„La Sony am câștigat Romanian National Award, deci am fost cel mai bun fotograf pe România, în 2020. În România, la ora actual,ă nu știu dacă este vreun concurs de anvergură. A fost la un moment, dar nu a ținut”,

Cristina Venedict, artist fotograf

 

În 2020 a fost aleasă cel mai bun fotograf din România, iar în anii 2016 și 2021 creațiile sale au fost votate ca fiind cele mai frumoase din lume. Fotografiile „În adâncime” și „Solitude” (ultima creată în pandemie) au fost selectate dintr-un total de peste 300.000 trimise de fotografi din toată lumea.

 

*În adâncime

 

*Solitude 

 

Prima apariție într-o revistă de specialitate a avut loc în 2017 cu o fotografie selectată spre a fi publicată.

 

„Ulterior au venit premiile, nu a fost nimic forțat, totul a venit de la sine. Soțul meu a insistat: hai să mai punem și la concursuri, hai să vedem dacă ești apreciată și dacă munca ta ridică interes și pentru ceilalți. Pentru că interesul meu nu era acesta, interesul meu era să mă exprim, să fiu așa cum sunt eu”.

 

Cristina Venedict este artist portretist și îi place să surprindă frumusețea feminină. Deși nu poate spune că preferă partea feminină exclusiv având și portrete cu bărbați: „Poate mă regăsesc eu mai mult în partea feminină. Asta nu înseamnă că nu am și portrete masculine. Dar într-adevăr feminitatea este misterioasă, imprevizibilă, ceea ce mă incită, îmi place să scot cât mai mult din persoana pe care o fotografiez”.

 

Una dintre colecțiile avangardiste este cea denumită „Fashion” unde a colaborat cu Mihai Dan Zarug, într-un mod inedit de abordare.

 

„Am colaborat cu Zarug, el este designerul acestor creații. Este extrem de talentat și a fost o colaborare extrem de plăcută și când doi oameni creativi se întâlnesc, chiar ies lucruri interesante. A lui a fost ideea cu cartoanele și a fost pe gustul meu”,

Cristina Venedict, artist fotograf

 

 

Are numeroase premii internaționale, iar fotografiile ei au fost expuse în Londra, Cracovia, Dublin, Vermont, New York, Viena, Cairo, Roma, Atena, Moscova, în India, Elveția și Franța (Saint Gilles Croix de Vie) și în multe alte țări și orașe. .

 

Și totuși, Cristina Venedict a rămas la Botoșani.

 

De ce?

 

„Îmi place Botoșaniul, mă simt bine aici, este destul de multă liniște, am nevoie de lucrul acesta și pot să-mi fac și proiectele externe, cum s-ar spune. Am tot felul de proiecte și nu mă îngrădește deloc orașul, chiar nu mă îngrădește, îmi place”.

 

Emisiunea poate fi urmărită în linkul de mai jos:

 

loading...
ACUM: Artista care fotografiază cu sufletul vede lumea prin obiectiv la Botoșăneanul TV – VIDEO
Cristina Venedict, artista care face fotografie cu sufletul: Îmi place să mă joc, îmi face plăcere să fiu copil

 

Sclavagism modern: OPT adolescenți prinși muncind „la negru” la o terasă din municipiu, lucrau și câte 16 ore pe zi
Unii dintre angajatori profită de tinerii care urmăresc să câștige propriii bani de buzunar și îi folosesc într-un soi de „sclavagism modern”, fără să aibă vreo temere că ar putea să răspundă din punct de vedere legal pentru sustragerea de la plata dărilor specifice către stat. Patronii profită astfel de adolescenți, pe care-i exploatează la un program de lucru mult peste cel reglementat legal. 
Directoarea și diriginta unei școli botoșănene au refuzat să sune la 112 pentru un elev cu mandibula ruptă: Copilul mănâncă cu paiul în prezentVIDEO
Agresiunea a avut loc la ore, într-o unitate de învățământ a județului, și s-a încercat ascunderea ei.Copilul a rămas cu traumatisme care-l afectează și în prezent.
LUCRURILE care nu s-au văzut în procesul care a decis soarta orașului: Eram puși în fața faptului de a săvârși o infracțiune / A fost o muncă acerbă, am avut ore nedormite VIDEO
Alegerile locale din 2020, anul în care s-a stabilit componența legislativului local, dar și primarul pentru patru ani, au avut un caracter aparte. Între cei doi principali candidați la postul de edil-șef au fost doar 16 voturi. Cu o diferență atât de mică, evident că lucrurile au degenerat și a fost nevoie de deciziile judecătorilor.
Iftime scos din fotbal 6 luni de federație și amendat cu o sumă amețitoare – DOCUMENT 
Comisia de Disciplină și Etică (CDE) a Federației Române de Fotbal a adoptat vineri o hotărâre extrem de dură la adresa omului de afaceri care controlează FC Botoșani. Valeriu Iftime a fost sancționat cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru șase luni și, în plus, i s-a aplicat și o amendă de 20.000 lei. 
Doamna din Botoșani care a căutat afacerea perfectă! De la broker de credite la litigii sau activități de înfrumusețare din care a ieșit din cauza evaziunii din dormitor – VIDEO
Gabriela Ciobanu este antreprenor din 2004 și se poate spune că a încercat mereu să-și adapteze afacerile în funcție de cererea pieței. În unele cazuri a reușit, din greșeli a învățat. A deschis uși, altele i s-au închis fără să se descurajeze nicicum.
Un funcționar de la Casa de Asigurări s-a aruncat în gol din apartamentul în care se mutase de puțină vreme
Bărbatul lucra de mai mulți ani în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, la compartimentul decontări și servicii.
25 de tone de mere aruncate pe câmp la marginea orașului, în piețe se vând fructe cu proveniență mincinoasă: Cine să ia măsuri? Noi avem țară? Avem Guvern, avem guvernanți? GALERIE FOTO
În vremuri în care campaniile pentru o alimentație sănătoasă ne invadează și într-un context în care conviețuim într-un județ cu profil preponderent agricol, consumăm fructe și legume din import, iar producția din Botoșani se strică pe câmpuri.
RAZIE uriașă pe Calea Națională! Polițiștii rutieri dar și criminaliștii au percheziționat mașini: au găsit un șofer drogat, fițe pe mașini scumpe și altele – VIDEO & GALERIE FOTO
Au participat probabil la această acțiune preventivă toate echipajele Biroului Rutier de la Botoșani, pe Calea Națională, pentru că strada s-a umplut de polițiști și autospeciale de Poliție. Și, un lucru mai inedit, au luat parte la razie și ofițerii de la Serviciul Investigații Criminale, dar și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică.
A trecut un an de când Primăria a preluat Cinematograful Unirea: NU s-a difuzat nici măcar un singur film
Prin protocolul prin care Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a cedat Cinematograful Unirea către administrația publică locală condiția principală a fost continuarea difuzării de film la Botoșani.
Elevul care la 13 ani a strâns mașini pline de ajutoare pentru cei aflați în suferință – VIDEO & FOTOGALERIE 
Trăim într-o societate în care ajung să fie apreciați cu precădere oamenii care își fac publicitate agresivă pe spatele nevoiașilor în detrimentul celor care le rezolvă problemele fără să popularizeze în exces acest lucru. 
Primăria vrea să ia în administrare „fosta casă a PDL-iștilor” și să mute acolo un serviciu important: Cad dosarele pe ei, nu încap în birouri
Inițiativa ar urma să fie supusă dezbaterii și votului în ședința ordinară din data de 28 iulie 2022.
Din seria furturilor de apă: Fost polițist depistat cu branșament ilegal pentru livadă, seră și piscină – FOTOGALERIE
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să identifice situații de furturi de proporții din rețeaua publică.
Gata și nu prea: Recensământul populației și locuințelor NU s-a terminat la Botoșani, recenzorii încă bat la uși închise
Săptămâna trecută, în urma unui anunț al Institutului Național de Statistică (INS), presa națională, dar și cea locală, scria că județul Botoșani este primul din România care a terminat de numărat populația. Ba mai mult, o mulțime de politicieni care au simțit că ar avea de câștigat ceva capital electoral din asta s-au ”lipit” rapid la postări pe această temă. 
Aventurile modernizării drumului spre Târgu-Frumos: Botoșănean blocat în curte fiindcă era plecat de acasă – VIDEO & GALERIE FOTO
Una dintre multiplele vizite ale prefectului pe șantierul de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos l-a găsit din cale afară de nervos pe un botoșănean din satul Zăicești. 
De la atelierul de teatru al liceului, pe covorul roșu de la Cannes – POVESTEA studentului de 22 de ani distribuit deja în filme de anvergură internațională – VIDEO & GALERIE FOTO 
Au trecut deja vreo 50 de zile de când a pășit pe covorul roșu al Festivalului Internațional de Film de la Cannes, însă uneori încă mai are impresia că a fost doar un vis. Din fericire pentru el, pentru botoșăneni și pentru români, chiar s-a întâmplat: la 22 de ani Șerban Lazarovici a jucat într-un lungmetraj premiat în orașul – stațiune de pe Coasta de Azur. 
Minunile de la o conferință AUR: Netflix-ul molestează copiii și-i spală pe cap, războiul distruge vegetația, România ”să producă apă” - VIDEO & GALERIE FOTO
Campania „Ce vor românii”, așa, fără semnul întrebării, inițiată de liderii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a ajuns și la Botoșani în după-amiaza zilei de miercuri, 13 iulie 2022. Evenimentul la care au participat susținătorii AUR de la Botoșani s-a desfășurat în sala Eminescu a complexului Rapsodia, cu începere de la ora 17:00.
Contabilii și-au sărbătorit ziua cu un tort pe măsură, ”doamna de fier a contabilității” premiată de trei ori – VIDEO & GALERIE FOTO 
Oamenii cu cifrele și calculele din economia românească au fost sărbătoriți miercuri în toată țara, inclusiv la Botoșani, acolo unde a fost marcată Ziua Națională a Contabilului Român (ZNCR). 
Turista din Botoșani care a făcut scufundări în același loc în care și-a pierdut viața suceveanca atacată de rechin: Am făcut baie fix acoloVIDEO
A vizitat în total 85 de țări de pe cinci continente, iar șirul orașelor prin care a trecut aproape că este interminabil. Este pasionată de călătorii încă din perioada liceului când, deși era comunism, reușea să treacă granițele țării, o dată la doi ani, cum erau permis pe atunci.
Iazul fantomă de la Ipotești a consumat într-o singură zi apa pe o lună de la 100 de apartamente
În urma scandalului izbucnit la Ipotești, unde a fost descoperită o conductă ilegală conectată la un hidrant, tehnicienii de la SC Nova Apaserv SA au revenit pe malul iazului.
Jurnalista de la TVR cu rădăcini botoșănene care s-a îmbolnăvit după o investigație despre foamete: Cazurile de necrofagie și canibalism, să ajungi să-ți mănânci propriul copil VIDEO
Raluca Rogojină și-a început activitatea jurnalistică în anul 2003 la TVR Cultural. În anii care au urmat a fost jurnalist de investigație și mai apoi s-a ocupat de documentare istorice. Este producător și realizator la Televiziunea Română și face parte din categoria jurnaliștilor care „ard” pentru profesie.
Cel mai bun fotograf din România? Ce glumă bună. Nu e nici măcar cel mai bun fotograf din Botoșani. Și recunoaște singură. De când Sony sau alte firme de aparate foto care organizează concursuri sunt repere în arta fotografica? Este un fofograf bun, colorează frumos fotografia, are stilul ei. Dar atat.
22 iunie 2022, 08:33
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
Trebuie să ne revenim repede, pentru că duminică jucăm la campioana CFR. Au un lot din care pot alcătui două echipe, sunt mulți jucători de calitate. Sper să fim în formă, totul depinde de noi”,Mihai Teja, antrenor FC ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9132 lei
USD
Dolarul SUA
4.8027 lei
CHF
Francul elveţian
5.0576 lei
GBP
Lira sterlină
5.8083 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5598 lei
XAU
Gramul de aur
277.1595 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2490 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2315 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3499 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7310 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2012 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6603 lei
Vremea
astăzi
Botosani
22.0 o C
Dorohoi
20.1 o C
Bucecea
21.8 o C
Darabani
19.6 o C
Saveni
20.4 o C
Ştefăneşti
18.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.