Știrea zilei
Directoarea politică de la Prefectură își așază viitorul, o PSD-istă consilier județean se pregătește și ea pentru alt post în instituţie

Seria angajărilor în instituțiile publice de la Botoșani a unor persoane care fac parte din principalul partid aflat la guvernare continuă fără sfială. În ciuda numeroaselor semnale că, poate, a fost depășită o anumită limită.

Încă două concursuri organizate la Botoșani par să fie destinate pentru două fete care fac parte din PSD. Deși sunt contracandidate de alte persoane, șansele de promovare, în lumina celorlalte examene, sunt extrem de ridicate pentru fetele de partid.

 

 

Prima este Alexandra Huțu, actualul director de cancelarie al prefectului Dan Șlincu. Este venită la Prefectură din postura de consilier la cabinetul parlamentar al senatorului Doina Federovici. Nu se cunoaște să fi avut un alt loc de muncă înainte de a fi numită director.

 

Însă actualul job este unul temporar, relațiile contractuale încetând în momentul eliberării din funcție a prefectului. Însă, dacă va promova actualul concurs, Alexandra Huțu rămâne în Prefectură funcționar public. Și aceasta în condițiile în care este secretar executiv al PSD Botoșani. 

 

Ea candidează în prezent pe o funcție de consilier, clasa I, grad profesional principal în cadrul compartimentului Urmărirea Aplicării Actelor cu Caracter Reparatoriu, concursul fiind programat pentru data de 19 august 2019.

 

La concurs s-au înscris șase candidați, jumătate fiind respinși la selecția dosarelor pentru neîndeplinirea condițiilor de vechime în specialitatea studiilor. În cursă au rămas așadar Alexandra Huțu, Corneliu Corneschi și Gheorghe Sofian.

 

 

Cel de-al doilea post scos la concurs în Prefectură este cel de consilier, clasa I, grad profesional superior în cadrul compartimentului financiar contabil.

 

La concurs s-au înscris patru candidați, toți admiși pentru proba scrisă, și anume Ancuța Pănescu, Carmen Elena Fedor, Ionela Ancuța Bendiac și Andreea Andrei.

 

Ultima candidată este consilier județean PSD și se află la a doua încercare de a ocupa un post la Prefectură. La primul examen, care a avut loc în luna martie, a luat aproape nota 3. Andreea Andrei (foto jos, alături de Doina Federovici, președintele PSD Botoșani) este asistent comercial la o fabrică de țesături din municipiu.

 

Examenul pentru acest post va avea loc în aceeași zi cu celălalt, respectiv pe 19 august 2019, când a fost programată proba scrisă.

loading...
Fina ministrului Budăi a intrat bugetar într-o instituție din Botoșani, unde au fost 25 de candidați pe-un loc la concurs
După numai un an de zile în sistemul bugetar, soția unui lider PSD Botoșani a ajuns șefă la o instituție publică - FOTOGALERIE
Ady Petrușcă aproape șef la Evidența Populației, funcționara din CJ a făcut un pas în spate

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Pandemie și caniculă! Botoșăneni din municipiu cu un fir de apă, sau DELOC, de o lună jumătate: Nu avem apă să spălăm copiii VIDEO
Municipiul reședință de județ, anul 2020, în prag de alegeri electorale. Mai mulți locuitori ai capitalei județului se plâng de faptul că imediat se fac două luni de zile de când lor le lipsește apa. Lichidul fără de care un trai civilizat nu poate fi dus.
Ruptă de beată și fără permis, o tânără a spart cu mașina o casă după care și-a lăsat baltă amorezul în automobil – FOTOGALERIE
Un accident cu o poveste cum raa se poate întâlni a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă în mediul rural. Mai exact în comuna Răuseni, acolo unde un autovehicul a... spart o casă.
Drama miilor de copii din Botoșani: Părinții „blocați” peste hotare, cei mici singuri pe pandemie
Pandemia de COVID a afectat toate categoriile de persoane într-o mai mică sau mare măsură. Inclusiv copiii care nu înțeleg prea mult ceea ce se întâmplă în jurul lor au de suferit. O situația mai specială este cea a copiilor care au părinții plecați în străinătate.
S-a deschis noul Kaufland: Zeci de botoșăneni au stat la coadă pentru promoțiile speciale -  FOTO & VIDEO
În urmă cu puține minute cel de-al doilea hypermarket Kaufland s-a deschis oficial. Zeci de botoșăneni au venit de la ora 7:00 pentru a-și face cumpărăturile, a vedea magazinul, dar și pentru a profita de reduceri.
Trei de la municipiu, doi directori de spitale, o avocată prin alianță și oameni din toate zonele județului – LISTA PNL pentru CJ
Marți seară, pe lângă lista de candidați la Consiliul Local, Biroul Politic Județean al PNL Botoșani a aprobat-o și pe cea pentru Consiliul Județean.
Mai există așa ceva: Un director la stat a renunțat la o leafă de peste 3.000 de euro ca să meargă în privat
Într-o perioadă în care locurile de muncă scoase la concurs de instituții adună uneori și peste zece candidați pentru un singur post, există cel puțin un caz în care un bugetar, care pe deasupra mai ocupa și funcția de director, a demisionat pentru a se angaja în privat.
Peste 30.000 de euro încasați de spital din testele la cerere, zeci de botoșăneni depistați cu COVID înainte de a pleca în concediu
Începând cu data de 16 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati au început să se facă teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșănenii și purtatul măștii: Unii pe față, alții pe mână, polițiștii (încă) mai așteaptă cu amenzile – GALERIE FOTO
În mare parte, botoșănenii par să se supună hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani.
Apă fără presiune de o lună: În plină pandemie și pe caniculă mai mulți oameni din centru se spală la lighean
De aproape o lună mai mulți cetățeni care locuiesc în Centrul Vechi trăiesc un veritabil coșmar când vine vorba de apa curentă. Pe temperaturi caniculare oamenii nu își pot utiliza centralele pentru apă caldă și nici mașinile de spălat. Iar motivul este lipsa presiunii apei.
Loading...
Lupta cu pandemia de COVID: Cadre medicale nevoite să stea și 12 ore în combinezoane, unele au leșinat – FOTOGALERIE
Sistemul medical românesc cu greu face față unui număr foarte mare de cazuri de COVID-19, iar asta o spun și specialiștii. Cadrele medicale sunt din ce în ce mai epuizate, iar unele au fost luate chiar și cu ambulanța.
Zeci de avocați din Baroul Botoșani intrați în șomaj, 4.000 de lei lunar de la stat
Probabil că nu există domeniu de activitate în România care să nu fi fost afectat de pandemie. Răspândirea coronavirusului a modificat substanțial și activitatea instanțelor, iar unii avocați, nu tocmai puțini la număr, aproape că au rămas fără venituri curente.
Botoșani 2020: drum din ”capitala județului” reparat cu tractorul cu lamă ca la deszăpezire – VIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce poate părea de neimaginat pentru locuitorii altor municipii reședință, dar chiar și pentru botoșănenii care locuiesc în zona centrală a urbei, este însă o realitate pentru zeci de oameni care stau la capătul orașului. Iar realitatea este cât se poate de crudă.  
A picat varianta McDonald’s: Se pregătește mutarea unui magazin în fostul Lidl - FOTOGALERIE
Încă de anul trecut în municipiul reședință de județ circula o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s, într-un spațiu în care funcționa atunci supermarketul Lidl. Se pare însă totul a rămas doar la stadiu de zvon, iar această  investiție nu se va concretiza. Cel puțin nu în spațiul amintit.
Tineri cu care ne mândrim! Băiat din Botoșani, al doilea promovat pe țară la Academia Forțelor Terestre, a învățat singur în pandemie - FOTOGALERIE
„Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an că eu voi da admitere doar pe 3 locuri în toată țara, nu aș fi crezut niciodată, dar mi-am demonstrat, în fiecare seară de învățat, fiecare dimineață de alergat, că sunt tot mai aproape de propriul ideal. Prin muncă, suportul familiei și ajutorul lui Dumnezeu am reușit. Sper ca prin acest lucru am demonstrat faptul că indiferent de unde provii, de statutul tău social, poți să reușești tot ce ți-ai propus, important este să țintești cât mai sus și să muncești cât mai mult”.
Loading...
Al doilea hipermarket Kaufland este aproape gata, se știe data deschiderii – GALERIE FOTO
Dacă pentru orice autoritate a statului încadrarea în termenul contractual pentru realizarea unei investiții a devenit o raritate, în privat ritmul construcțiilor este incomparabil. Iar ultima dovadă este ceea ce se întâmplă cu al doilea hipermarket Kaufland din Botoșani.
Panică printre clienții unui magazin: tânăra din casă depistată cu Covid-19, membrii familiei își văd în continuare de vânzări
O îmbolnăvire cu Covid-19 a unei femei dintr-un sat botoșănean, venită după două morți ale poate celor mai cunoscuți oameni ai comunei, a provocat spaimă în satul Buzeni, din comuna Bălușeni.
Încă un candidat schimbat la Primăria Botoșani, se pregătește o prezentare surpriză
În mai puțin de două săptămâni numărăm deja al treilea partid parlamentar care își schimbă candidatul la Primăria Botoșani. După Alianța Liberalilor și Democraților și Pro România, a sosit și rândul Partidului Mișcarea Populară să recurgă la o asemenea manevră.
Cornișa, între pandemie și oportuniști! Încă o vară fără restaurante, un singur afacerist a dat drumul la lucrări, deschiderea în… 2021!
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa continuă să aibă parte de ghinionul de la naștere. Un proiect extrem de complex care a fost finalizat cu mult peste termenul inițial. Un parc de agrement unic în Moldova ce nu poate lăsa în urmă seria semieșecurilor.
Legea carantinării intră ASTĂZI în vigoare! Internări cu Poliția pentru botoșănenii care refuză, DSP-ul se pregătește pentru valul 2
Amânată în Parlament în două rânduri, Legea nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul 634 și își produce efectele începând de astăzi, 21 iulie 2020.
Când sistemul te vrea (mai) sănătos: Copilul diagnosticat cu ”boala micilor genii”, pe care statul îl pedepsește pentru că se străduiește prea mult – FOTO & VIDEO
Aproape necunoscut, diagnosticul stârnește în societatea românească reacții bizare uneori, agresive alteori. Iar prin atitudine, prin reacție, prin respingere sau neimplicare, societatea se păstrează deseori pe o treaptă superioară față de acești copii care duc pe umeri crucea grea a unei boli incurabile.
Părerea mea este ca nu e bine deloc cum se procedează ,performanta nu are legătura cu neamurile sau cumatri .
9 august 2019, 23:03
Un singur lucru doresc - institutiile statului sa-si faca treaba.Care a calcat pe bec sa mearga la daddy parnaiasul.Si sunt destui se pare..
9 august 2019, 18:04
sustin cu toata dragostea promovarea tineretului pe functii publice, pentru ca nu poti lucra cu bolsevici, asta inseamna ca daca pentru dna director cabinet s-a facut locul la prefectura atunci pentru conservarea relatiilor de familie obligatoriu trebuie concurs si pt. sotul acesteia la CJ , functie publica bineinteles. Referitor la dna AA daca a luat la concurs nota 3, ma intreb cand voteaza proiectele de hotarari, tot de nota 3 intelege documentatiile de sustinere a proiectului? de bine, cand vine reorganizarea ele raman, dar cine pleaca ....?
9 august 2019, 15:31
August ZECE - user înregistrat
Aceste lucruri nu trebuie uitate!Increngatura din administratie!Sa revenim la 27 iunie 2016:Cum au fost ocupate aceste 2 posturi dela CJ Botosani?Prin care concurs? Poate unul de lipit afise si postat pe internet!<<Doi juni PSD-isti luati de Macaleti la cabinetul sau>>Presedintele Consiliului Judetean, Costica Macaleti si-a ales deja si doi consilieri care il vor ajuta cu chestiuni administrative la cabinet. Cei doi tineri sunt membri PSD si au fost vazuti deseori la actiuni ale partidului. Pana acum au fost consilieri la cabinelete parlamentarilor Tamara Ciofu si Doina Federovici.Este vorba despre Andrei Axinte si de Mihai Atesoae, ambii de 28 de ani. Administratia reprezinta o necunoscuta pentru cei doi dar sunt optimisti si spera sa invete.
9 august 2019, 14:13
Daca as fi in adevăratul sens ivan turbinca v asi pune in turbinca si v asi da drumul la talpa iadului.Nici pina in prezent nu ati inteles ca odata ce o persoana ajunge intr o functie suspusa începe sasi aduca in jurul lui toate rudele pina la al noul ea neam.?Nu contează culoarea politica ci de cel care ajunge la conducerea unui birou caci îndată isi fac aparitia si secretare,etc care u roluri bine definite in ce e ce trebuie sa facă.
9 august 2019, 13:59
Comentarii de doi bani ....
9 august 2019, 13:28
Pentru domnul care dă lecții gratuite de limba română : corect este ” așază”. Din DOOM 2 citire !!
9 august 2019, 13:23
De la lucrator comercial in tesaturi la consilier superior gradul I in Prefectură e "decât" un pas, vorba multor capete luminate de la butoane. Câtă mizerie! Oare n-o să mai scăpăm niciodată??? Oare va mai fi vreun concurs adevărat vreodată??!!
9 august 2019, 12:28
Țara lui Liviu Dragnea .
9 august 2019, 12:22
greu tare cu limba romana...totusi eu credeam ca la jurnalism se invata si limba romana...in cazul ca nu a sesizat nimeni..vebul corect e aseaza nu asaza in limba romana....chestia asta spune multe despre nivelul jurnalismului din Botosani
9 august 2019, 12:10
Andreea Andrei, presedinte PES Botosani. Sau cel putin de acolo cred ca o cunoaste lumea. O doamna in adevaratul sens al cuvantului. Nu sunt fan PSD. Dar la fel ca si doamna doctor Ciofu, si doamna Andrei cred ca ar trebui sa aiba parte de minimul de respect.
9 august 2019, 10:59
Eu nu inteleg cum se poate asa ceva si se repeta si iar se repeta pana cand ? chiar numai cumatri si neamuri pot ocupa functii importante in oraselul asta mic ?
9 august 2019, 10:31
din pacate doar lipitorile, slugile și nulitatile si-au gasit loc in ultimii ani in sistemul bugetar (vezi cazul Caracal) si ne dorim performanta??? cea care ducea cafeaua doinei federovici la cabinet va deveni functionar public - pana la angajarea la prefectura pe post de director de cancelarie nimeni nu stia nimic de ea - acum o va aranja doina pe viata cu un job caldut si bine platit. cat despre cealalta valoare a psd nu stim decat ca e cumnata viceprimarului cosmin andrei. in concluzie cam astea ar fi conditiile de a ajunge functionar public. pacat. poate totusi dna suceava nu doarme.
9 august 2019, 09:53
Legat de aceste două doamne / domnișoare, nu mă îndoiesc, extrem de capabile și foarte bine pregătite îmi amintesc o replică din BD : ” Cine / ce vă recomandă ? ” ” Familia! ”
9 august 2019, 09:28
Megalomania dragnista este inca treaza prin prezenta urmaroarelor personaje Trufin, Federovici, Lupascu si Budai. Sa le fie rusine la obraz !
9 august 2019, 08:56
Bravo Federovici ! Cu o mâna de fier a îndepărtat membrii de partid capabili și și-a construit puterea in PSD cu cumatri, fini, etc iar acum pas cu pas trebuie sa le asigure și viitorul profesional acestor oameni, cunoscut fiind faptul ca partidul este pe cale de dispariție cu așa specimene.
9 august 2019, 08:53
Noaptea ca Hoții !!!!
9 august 2019, 08:47
pariez pe cele doua psd-iste Alexandra Hutu si Andreea Andrei sunt neamurile unor lideri PSD importanti si vor castiga concursul de imprejurari, asa se procedeaza cand ciuma rosie este la butoane
9 august 2019, 08:46
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
După zece luni în care am derulat proiecte umanitare, perioadă în care am găsit foarte mulţi botoşăneni care trăiesc în condiţii greu de imaginat, sărăcia, foamea, frigul, problemele de sănătate fiind coordonatele vieţii ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8358 lei
USD
Dolarul SUA
4.1020 lei
CHF
Francul elveţian
4.4986 lei
GBP
Lira sterlină
5.3603 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8431 lei
XAU
Gramul de aur
256.1622 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2444 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3966 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9293 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0954 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.