Știrea zilei
Directoarea uneia dintre cele mai mari fabrici a izbucnit: Am ajuns de râsul curcilor, să vină din Bangladesh să muncească în România și ai noștri să fugă

La întâlnirea care a avut loc p 26 octombrie la Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) privind prețul la energie s-au abordat și alte teme. Managerii câtorva dintre cele mai mari companii din Botoșani au reclamat fiscalitatea excesivă pe care o practică Statul Român.

Aproape jumătate din leafa plătită unui român o ia statul


Agnes Holca, directorul general de la SC Rolana Tex SRL, a arătat că în România sarcina pe salariu este de 47,5%, adică aproape jumătate din leafa unui angajat reprezintă impozite plătite la bugetele statului.


Manuela Zarug, directorul general de la SC Serconf SA, a menționat că firmele sunt impozitate inclusiv pentru tichetele de masă acordate lucrătorilor.


Care este consecința acestei fiscalizări accentuate?


    ”Am ajuns de râsul curcilor, să vină din Bangladesh să muncească în România și ai noștri să fugă?”


Manuela Zarug, directorul general de la SC Serconf SA.


A adăugat că aducerea unor muncitori din Asia presupune costuri și cu masa, cazarea și achitarea unui salariu mai mare.

 


Învățământul dual piere când elevii fac majoratul

 


A povestit că unitatea pe care o conduce a asigurat unor școli din mediul rural cele necesare pentru ca elevii să se specializeze în confecții, însă la final foarte puțini s-au și angajat.


Și nici învățământul dual nu ar genera rezultate, potrivit managerului de la ”Rolana Tex”. Fabrica pe care o conduce are de câțiva ani un astfel de contract cu Liceul Alexandru cel Bun prin care acordă inclusiv stimulente financiare elevilor. Doar că acele contracte se încheie cu părinții, iar la terminarea studiilor liceenii devin majori și extrem de puțini se și angajează la ”Rolana Tex”, neputând fi obligați să o facă.

 


Până la urmă, ”America a fost construită de sud-americani”

 


   ”Dacă aduci muncitori din Vietnam, nu există școală în limba engleză în România ca să le poți face autorizație”,


Valeriu Iftime, președinte CCIA Botoșani.


Pe de altă parte, nu s-a arătat din cale afară de supărat pentru faptul că oameni din Asia ajung să muncească în România, amintind că ”America a fost construită de sud-americani”.


Mai multe firme din Botoșani, în special din confecții, au apelat la muncitori din Sri Lanka, Pakistan, Bangladesh și din alte țări asiatice pentru a suplini lipsa forței de muncă locale.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
În Botoșani vom avea oieri din Nepal, Sri Lanka şi Bangladesh: Suntem nevoiţi să căutăm ciobani în alte zone
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO

 

OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
"Pensionarii sunt parintii vostri. Lamuriti-i sa nu mai fie tampiti si sa continuie sa vanda pe 100 de euro ajutor social, viitorul copiilor si nepotilor lor. Ei sunt masa de manevra si idiotii perfecti pentru politicieni." Ce poţi să mai comentezi la o asemenea diaree. Poftă mare căcănarule.
6 noiembrie 2022, 23:41
Avem cel mai mediocru guvern din ultimii 30 de ani, incapabil .
5 noiembrie 2022, 15:59
Pensionarii sunt parintii vostri. Lamuriti-i sa nu mai fie tampiti si sa continuie sa vanda pe 100 de euro ajutor social, viitorul copiilor si nepotilor lor. Ei sunt masa de manevra si idiotii perfecti pentru politicieni.
5 noiembrie 2022, 14:00
Intr-o tara în care de dimineață și pana seara se vorbește doar despre pensionari și pensii, iar de oamenii aflați în câmpul muncii cu salariile care sunt mici nu interesează pe nimeni, aici se ajunge. Oamenii muncii sunt nevoiți sa plece din tara în căutarea unui loc de munca care sa-i asigure o șansă să întemeieze o familie, sa-si cumpere o casa, o mașină și chiar sa-si poarte copii în școlile care devin din ce în ce mai scumpe ( anul acesta părinții au fost nevoiți sa cumpere și carnetele de note). Cu 2000 lei pe luna în România nu se poate trai și menține o familie. Sunt deacord ca și unui pensionar ii este greu cu o pensie de 2000 lei , dar măcar pensionarul nu mai are de procurat casa, mașină și purtat copii prin scoli, pt el cele mai mari costuri sunt medicamentele.În concluzie, dacă nu o sa apară un interes din partea statului și pt cei care contribuie zilnic prin munca depusa la funcționarea statului, cât de curând vom rămâne fără muncitori, vom rămâne doar cu pensionari și cu un ministru ce se va numi Ministrul Pensionarilor. Pt ca ministrul muncii nu mai poate fi numit dacă nu mai exista oameni în câmpul munci. Părerea mea.
5 noiembrie 2022, 09:48
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.5 o C
Dorohoi
-0.5 o C
Bucecea
-0.2 o C
Darabani
-1.0 o C
Saveni
0.2 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.