Știrea zilei
Director de ziar și jurnalist chemați în instanță în procesul Uvertura Mall!

Lovitură dată în procesul în care sunt judecate mai multe persoane cu funcții de conducere din cadrul Primăriei Botoșani, într-un dosar intrumentat de DNA Suceava și care vizează construcția singurului mall de la Botoșani.

După mai multe termene în care au fost audiați de către instanța de la Tribunalul Botoșani șefi din Primăria Botoșani dar și foști sau actuali consilieri locali, avocații celor care au calitatea de inculpați în proces au intervenit la termenul de ieri, 17 mai 2018.

 

Vasile Tudor și Liviu Mateiciuc, apărătorii legali ai primarului Cătălin Flutur au solicitat ca la următoarele termene să fie audiați doar martori care au legătură cu acuzațiile din acest dosar și care pot depune mărturii care să aducă elemente noi în proces. Și asta după ce, martorii anteriori au oferit mai degrabă „o lecție de legislație”, discuțiile fiind purtate cu precădere în jurul modului în care se stabilește redevența, rapoartelor de specialitate care însoțesc Hotărârile de Consiliu Local sau comisiile de specialitate care le avizează.

 

Astfel, a luat cuvântul avocatul Vasile Tudor care a solicitat audierea Mirelei Cimpoi (jurnalist ieșean), Neamțu Rareș George (director de ziar), Cristian Cătălin (director SC Moldova Universal SA) precum și directorul adjunct al Direcției de Impozite și Taxe Locale (DITL) Botoșani, Dumitru Neamțu.

 

Mirela Cimpoi este jurnalist din Iași, fost coordonator al ziarului ”Adevărul de Seară” iar în dosarul instrumentat de DNA Suceava a avut calitatea de denunțător. Ziarista din Iași a aflat cu stupoare că ea ar fi fost cea care ar fi făcut denunțul cu privire la redevența stabilită pentru terenul pe care s-a construit Uvertura Mall, iar când a fost invitată la audieri ar fi constatat că și semnătura de pe denunț era un fals grosolan.

 

„Pe cel/cea care s-a folosit de numele şi funcţia mea ca să facă denunţ la DNA îl anunţ că nu s-a agitat degeaba!! Dacă nu ai avut bun simţ şi caracter să îţi asumi cu numele tău a fiţuica, te anunţ că vei răspunde pentru fals, uz de fals şi ce mai prevede legea pentru astfel de fapte penale!”,

A scris atunci Mirela Cimpoi pe pagina sa de Facebook

 

Denunțul fals ar fi fost realizat în 2011, exact la debutul cercetărilor și era redactat însă în stil jurnalistic, cu date precise, fiind trimis prin poştă.  La expeditor era trecută o adresă care nu exista în realitate.

 

Avocații se întreabă la acest moment cum a fost posibil ca procurorii să înceapă cercetări într-un dosar fără a lua în primă etapă legătura cu denunțătorul al cărui nume apărea în sesizarea penală.

 

Neamțu Rareș George, director al ziarului „Buna Ziua Iași” va fi de asemenea audiat la Tribunalul Botoșani în dosarul Uvertura Mall, după ce ar fi publicat o anchetă jurnalistică cu privire la această investiție de la Botoșani.

 

În dosarul Uvertura Mall sunt judecați Cătălin Flutur, administratorul public Adriana Zăiceanu, secretarul suspendat Ioan Apostu, Cezar Puiu, șeful Serviciului Patrimoniu și Mihaela Gontiniac, fost jurist la Primărie, în prezent avocat, sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu respectiv complicitate la abuz în serviciu.

loading...
CINCI consilieri locali chemați la Tribunal în procesul Uvertura Mall – Unul a refuzat să depună jurământul

 

DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Dragoste ca-n filme: De 200 de ori ”TE IUBESC” de la Alexandra pentru băiatul vieții ei doar ca să îi recâștige inima – FOTOGALERIE
O dragoste începută acum aproape doi ani și intrată în impas anul acesta s-ar putea reînnoda după ceea ce s-a întâmplat în noaptea de marți spre miercuri.
Cadou la ziua de naștere: ALDE bate PSD și câștigă întâiul primar botoșănean, votat inclusiv de contracandidatul său
Funcția de viceprimar i-a fost probabil hărăzită botoșăneanului Ilie Oniciuc, omul care din acest punct de vedere pare să fie un monument de ghinion. A condus pe ultimul drum doi primari și din poziția de favorit a ajuns în ambele dăți pe locul II.
(ÎNCĂ) Un polițist local LOVIT în Centrul Vechi, ancheta ajunge la un procuror
Numeroasele semnale de alarmă care s-au tot tras în privința CentruluI Istoric al municipiului Botoșani au rămas doar vorbe-n vânt. Pe principiul că „la noi încă este bine”, zilele se rostogolesc unele după altele după scenariile prea bine cunoscute și ușor, ușor vor scăpa de sub control și la Botoșani, unde dreptatea se va face în cele din urmă, da, cu sabia.
După numai un an de zile în sistemul bugetar, soția unui lider PSD Botoșani a ajuns șefă la o instituție publică - FOTOGALERIE
Anul trecut, la finele lunii martie participa la un concurs, la compartimentul financiar – contabil din Instituția Prefectului, pe care l-a și promovat. A rămas acolo în jur de două luni, după care a cerut transferul la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) – Centrul Județean Botoșani.
Ziua în care oameni de la Milano și până la Galați & Trușești au protestat pentru drumurile din Botoșani: Moldova, trezește-te! Botoșani, trezește-te! GALERIE FOTO
Așteptați în oraș la 9:30, așa cum au anunțat, protestatarii pentru infrastructură au ajuns vineri la locul de întâlnire cu o oră întârziere. Și nu a fost poligonul ACR, așa cum se făcuse public inițial.
Concurs pentru șefia unei instituții la care postul s-a eliberat prin... deces
Una dintre instituțiile importante din Botoșani este coordonată de un șef interimar la acest moment.
Orgoliu de medic PLĂTIT scump! Executor judecătoresc în stand-by pentru un spital închis de-o doctoriță
După trei ani, două instanțe de judecată au dat câștig de cauză reprezentanților unui spital care s-au trezit timp de o lună și jumătate cu pacienții… în stradă.
PREMIERĂ la Botoșani: Se pregătește cel mai lung sens unic din Botoșani, orașul tăiat în două – GALERIE FOTO
În municipiul Botoșani autoritățile au pregătit o serie de măsuri pentru eficientizarea traficului rutier. Iar una dintre intențiile factorilor de decizie, adică reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Primăriei prin Poliția Locală, Prefecturii sau Consiliului Județean este crearea celui mai lung sens unic din Botoșani, care va tăia practic orașul în două.
Cel mai SĂRMAN Consiliu Local din istoria orașului?! Aleșii noștri au sărăcit de când VOTEAZĂ pentru oraș
Aproape toți consilierii locali aleși în 2016 și-au publicat declarațiile de avere. Cu mici excepții, cei care votează hotărâri pentru interesul botoșănenilor și dezvoltarea municipiului par să trăiască la limita de subzistență.
Motociclist luat pe sus în bulevard de un Volkswagen, zeci de oameni la accident – GALERIE FOTO
Un nou accident cu un motociclist în prim plan a avut loc în seara de vineri la Botoșani. Evenimentul s-a petrecut după ora 23:00 pe bulevardul Mihai Eminescu.
Un fost președinte de partid și-a scris pe monumentul din cimitir funcțiile de demnitate publică: ”deputat în...”, ”prefect al...” FOTOGALERIE
Dacă unii botoșăneni aflați încă în viață își scriu doar numele și atât pe crucile din cimitir, iar alții își pun meseriile (profesor, inginer, economist), există cel puțin unul care preferă să le reamintească botoșănenilor funcțiile politice pe care le-a deținut de-a lungul vremii.
Tramvaiele pericol public sar de pe linie unul după altul, primarul Flutur: Este o problemă politică & se fac presiuni
Situația actuală a tramvaielor din municipiul Botoșani, extrem de învechite și care cedează la intervale tot mai scurte de timp, a fost comentată într-un final și de primarul Cătălin Flutur.
Tot mai mulți botoșăneni mor pe șosele iar oficial NU din cauza drumurilor - Ce putem face pentru acele mame?
Județul nostru se confruntă cu o realitate dureroasă: lunar o persoană își pierde viața pe drumurile publice care sunt din ce în ce mai dezastruoase.
Două fete filmate în timp ce se băteau în Parcul Mihai Eminescu, nimeni nu este lăsat să intervină – VIDEO șocant
Un nou incident violent s-a petrecut în municipiul reședință de județ, iar protagoniste sunt două adolescente.
Un șef de instituție din Botoșani a luat bani din trei locuri – DOCUMENT
Trăim vremuri în care salariile bugetarilor au crescut considerabil și mai toți salariații din sistemul privat doresc să lucreze la stat din acest motiv. Ei bine, un șef de instituție de la Botoșani a acumulat venituri în anul 2018 din trei locuri.
„SĂRACII” noștri parlamentari! Senatori și deputați de Botoșani, fără case sau mașini și cu datorii la bănci
Nouă parlamentari au trimis botoșănenii din județul Botoșani în Parlamentul României, la alegerile parlamentare din 2016. Șapte sunt de la principala formațiune ce guvernează țara, iar doi din rândul opoziției liberale.
Șefii județului și-au băgat în plus la leafă vreo 10.000 de euro în numai un an - DOCUMENT
Conducătorii Consiliului Județean Botoșani par să fi făcut afacerea vieții lor atunci când au candidat și au reușit să obțină actualele posturi. Cel puțin din punctul de vedere al veniturilor. Aceasta cu toate că vicepreședintele CJ, Dorin Birta, a ținut să informeze protestatarii pentru drumul strategic că, ”eu nu am venit la scaunul ăsta rupt în fund”. Nu știm cum erau pantalonii săi, dar cu siguranță veniturile erau considerabil mai mici.
Afacerea care a EXPLODAT la Botoșani: Se deschid tot mai multe puncte de lucru - Pe fiecare stradă a apărut câte una-două
Există afaceri la Botoșani care înfloresc de la o zi la alta. Tot mai multe puncte de lucru sunt deschise la Botoșani, dar și în celelalte județe. Și ne referim la Casele de Pariuri.
SESIZĂRI la Poliție și MAI depuse de botoșăneni pentru SCOATEREA tramvaielor, se pregătesc autobuze
Ultimele incidente înregistrate la tramvaiele societății Eltrans s-au soldat cu sesizări către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) și Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Mai mulți cetățeni s-au adresat poliției și au cerut demersuri pentru îndepărtarea tramvaielor din traficul de la Botoșani.
Bărbat lovit cu pumnii și picioarele de un grup de oameni după ce n-a vrut să-i dea 1 leu unui cerșetor – POVESTEA străzii vs POZIȚIA poliției – FOTOGALERIE
Scenele de violență par să fie parte din cotidian într-unul dintre cele mai ocolite cartiere ale orașului. O spun oamenii care locuiesc acolo și contrazic aceste afirmații deseori forțele de ordine care au menirea de a restabili liniștea publică.
Făcătura este făcută de Administratorul minune din primărie. Madama care a băgat și primăria în faliment cu proiecte gen Cornișa, contestate și modificate după bunul ei plac cât de curând va da socoteala. Ea face angajări, ea conduce licitațiile dar proiecte, ceea ce ar trebui sa facă, nu!
19 mai 2018, 08:40
Eu am lucrat în presa și știu cum unele anchete din Botoșani au pornit de la ziariști anonimi și plătiți din banii de partid sau de firme.
19 mai 2018, 08:35
mai marie,NU VEZI FACATURA in stil kominternist????...de ce nu are sange in instalatie sa iasa la lumina?????......ce procuror deschide dosare pe baze false??
19 mai 2018, 08:12
Maria, mai respira. Vezi ca exista lege care iti permite sa acorzi scutiri de taxe investitorilor, evident in anumite conditii. Asta este important daca s-au respectat aceste conditii. Ca pana una alra, acel mall aduce bani in oras: taxe si impozite platite catre primaria botosani, zeci de botosaneni care lucreaza acolo. Incearca sa treci de subiectivism si priveste imaginea in ansamblu. Pe de alta parte, ce sa cer unei pesediste care nici macar semnele de punctuatie nu stie ale pune? Asadar ... respira....
18 mai 2018, 22:39
Chichite avocatesti, bune pentru disculparea primarului Flutur, dar nu pentru aflarea adevarului Pai, ce este esential in acest proces? Descoperirea denuntatoirului sau stabilirea fraudei produsa in dauna bugetului municipiului Botosani? Lasati-va de goange! Este inadmisibil sa masluiesti documente si sa scazi redeventa in interes personal.
18 mai 2018, 08:57
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde vă doriți cel mai mult să lucrați?
În sistemul bugetar
În sistemul privat
În străinătate
Nu știu / nu mă intereseză
Declaraţia zilei
„Ultima dată când am fost solicitați aici, l-am sancționat în conformitate cu prevederile Legii 61/1991. Avea manele la maximum și deranja tot blocul, s-a luat la ceartă cu toți vecinii, îi înjură, el era aici ca în curte la ...
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7315 lei
USD
Dolarul SUA
4.2103 lei
CHF
Francul elveţian
4.2800 lei
GBP
Lira sterlină
5.2727 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9100 lei
XAU
Gramul de aur
194.9091 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2395 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4541 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9707 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2289 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6337 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.