Știrea zilei
Director de ziar și jurnalist chemați în instanță în procesul Uvertura Mall!

Lovitură dată în procesul în care sunt judecate mai multe persoane cu funcții de conducere din cadrul Primăriei Botoșani, într-un dosar intrumentat de DNA Suceava și care vizează construcția singurului mall de la Botoșani.

După mai multe termene în care au fost audiați de către instanța de la Tribunalul Botoșani șefi din Primăria Botoșani dar și foști sau actuali consilieri locali, avocații celor care au calitatea de inculpați în proces au intervenit la termenul de ieri, 17 mai 2018.

 

Vasile Tudor și Liviu Mateiciuc, apărătorii legali ai primarului Cătălin Flutur au solicitat ca la următoarele termene să fie audiați doar martori care au legătură cu acuzațiile din acest dosar și care pot depune mărturii care să aducă elemente noi în proces. Și asta după ce, martorii anteriori au oferit mai degrabă „o lecție de legislație”, discuțiile fiind purtate cu precădere în jurul modului în care se stabilește redevența, rapoartelor de specialitate care însoțesc Hotărârile de Consiliu Local sau comisiile de specialitate care le avizează.

 

Astfel, a luat cuvântul avocatul Vasile Tudor care a solicitat audierea Mirelei Cimpoi (jurnalist ieșean), Neamțu Rareș George (director de ziar), Cristian Cătălin (director SC Moldova Universal SA) precum și directorul adjunct al Direcției de Impozite și Taxe Locale (DITL) Botoșani, Dumitru Neamțu.

 

Mirela Cimpoi este jurnalist din Iași, fost coordonator al ziarului ”Adevărul de Seară” iar în dosarul instrumentat de DNA Suceava a avut calitatea de denunțător. Ziarista din Iași a aflat cu stupoare că ea ar fi fost cea care ar fi făcut denunțul cu privire la redevența stabilită pentru terenul pe care s-a construit Uvertura Mall, iar când a fost invitată la audieri ar fi constatat că și semnătura de pe denunț era un fals grosolan.

 

„Pe cel/cea care s-a folosit de numele şi funcţia mea ca să facă denunţ la DNA îl anunţ că nu s-a agitat degeaba!! Dacă nu ai avut bun simţ şi caracter să îţi asumi cu numele tău a fiţuica, te anunţ că vei răspunde pentru fals, uz de fals şi ce mai prevede legea pentru astfel de fapte penale!”,

A scris atunci Mirela Cimpoi pe pagina sa de Facebook

 

Denunțul fals ar fi fost realizat în 2011, exact la debutul cercetărilor și era redactat însă în stil jurnalistic, cu date precise, fiind trimis prin poştă.  La expeditor era trecută o adresă care nu exista în realitate.

 

Avocații se întreabă la acest moment cum a fost posibil ca procurorii să înceapă cercetări într-un dosar fără a lua în primă etapă legătura cu denunțătorul al cărui nume apărea în sesizarea penală.

 

Neamțu Rareș George, director al ziarului „Buna Ziua Iași” va fi de asemenea audiat la Tribunalul Botoșani în dosarul Uvertura Mall, după ce ar fi publicat o anchetă jurnalistică cu privire la această investiție de la Botoșani.

 

În dosarul Uvertura Mall sunt judecați Cătălin Flutur, administratorul public Adriana Zăiceanu, secretarul suspendat Ioan Apostu, Cezar Puiu, șeful Serviciului Patrimoniu și Mihaela Gontiniac, fost jurist la Primărie, în prezent avocat, sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu respectiv complicitate la abuz în serviciu.

loading...
CINCI consilieri locali chemați la Tribunal în procesul Uvertura Mall – Unul a refuzat să depună jurământul

 

DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
O nouă EPIDEMIE la Botoșani: Mâncarea și stresul au îmbolnăvit peste o mie de botoșăneni
Trăim vremuri în care alimentele sunt tot mai nesănătoase și avem un stil de viață tot mai haotic. Din acest motiv asistăm practic la apariția mai multor boli, cu care botoșănenii și românii în general se confruntă. 
La mulți ani, Alexandru Zub! Omul ARESTAT de comuniști în tren, cu pistolul la ceafă, pentru că l-a sărbătorit pe Ștefan cel Mare - GALERIE FOTO & VIDEO
Pentru vina de a-l fi cinstit pe Ștefan cel Mare la Putna, a fost acuzat de complot împotriva statului. Comuniștii l-au arestat în tren, cu pistolul în ceafă. A trecut prin pușcăriile de la Jilava, Gherla, Balta Brăilei. A suferit, dar a știut și să își sfințească suferința. Astăzi împlinește 85 de ani.
Profesor de educație fizică din municipiu acuzat că a lovit mai mulți elevi de clasa întâi, ar fi venit băut la ore
Dosar penal deschis la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani și o anchetă internă în paralel, derulată de conducerea unității de învățământ din municipiu, vor scoate la iveală ceea ce s-a întâmplat în dimineața zilei de 10 octombrie 2019, la o oră de educație fizică cu elevi de clasa I.
Bătaie de joc la adresa orașului din partea unui privat, botoșănenii au făcut reclamații: Atitudinea acestei firme a fost una sfidătoareGALERIE FOTO
Probabil că muncitorii respectivei firme s-au gândit că o lucrare executată la Botoșani poate fi făcută în condiții care nu au nici o legătură cu normele de bun simț, dar mai ales cu cerințele legislative.
Medic acuzat de luare de mită și trafic de droguri de mare risc apărat de fost prim procuror, audieri maraton cu 15 martori denunțători
Imediat după declanșarea anchetelor care au dus la trimiterea în judecată, medicul Lorena Adriana Bîrleanu s-a și pensionat. A condus Centrul Militar Județean al Ministerului Afacerilor Interne de la Suceava. A fost cercetată inclusiv pentru faptul că și-a drogat propriii copii. Este judecată la Botoșani, iar apărătorul său legal este fostul prim-procuror, Cristian Popovici, actualmente avocat în Baroul Botoșani.
SURPRIZĂ DE PROPORȚII la IPJ: Fostul șef al Poliției Economice și împuternicit al inspectorului șef s-a pensionat subit
Începând cu data de 7 octombrie 2019, fostul comisar-șef Dumitru Aioanei are calitate de pensionar cu grad de colonel în rezervă.
Fata frumoasă din Botoșani, studentă la Strasbourg: Când am pășit prima dată în universitate mi-au dat lacrimile. Mi se pare că trăiesc un vis - GALERIE FOTO
A terminat liceul cu 10. Cântă, scrie, iubește portul popular și, între o olimpiadă națională și un spectacol de folclor, a știut mereu să așeze un zâmbet, o vorbă bună, o felie de bucurie pentru cei din jurul ei. A fost acceptată la 9 dintre cele 10 universități din Franța, la care a aplicat. Astăzi, Andreea este studentă la Universitatea din Strasbourg.
”Nababii” de la stat: leafă de 5.000 de euro pentru fiecare șef politic al CJ-ului
”Vă spun cu toată sinceritatea și toată responsabilitatea acest lucru: nu sunt atât de mulți, că 50% ar trebui dați afară, sub nicio formă”. Afirmația aparține ministrului Muncii, Marius Budăi, care a făcut referire la bugetari, arătând că aceștia se sacrifică la locul de muncă.
3.000 de lei costă un topor în cap la Botoșani! Criză în fața judecătorului
Conflictele în care sunt utilizate pe post de arme albe diverse obiecte agricole se petrec în mediul rural mai ales. Instanțele de judecată de la Botoșani sunt asediate de procese prin care se judecă omoruri, tentative de omor sau loviri și alte violențe. Șochează mai ales cruzimea de care dau dovadă cei implicați. Oameni de la țară cu mâini bătătorite și muncite și fețe arse de soare. Majoritatea semi-analfabeți.  
POVESTE ȘOCANTĂ: O botoșăneancă de 31 de ani a născut 10 copii! Primii trei făcuți cu un bărbat cu 56 de ani mai mare decât ea, restul cu… liniuțe
Povestea unei femei din Botoșani șochează. La 31 de ani, neșcolarizată probabil și cu un mod de gândire mai mult decât simplist, botoșăneanca a complicat viețile a 9 ființe: copiii ei.
Florin Țurcanu revine în politică! STRATEGIA cu care îi vrea pe Flutur primar și Achiței șef la Județ: Hai să încercăm, chiar nu știm să mai facem politică? FOTO& VIDEO
După patru ani de zile în care a avut cel mult o postare pe Facebook, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani se implică din nou în politică. O face împreună cu soția sa, fostul deputat Roxana Anușca Țurcanu, și cu o sumedenie dintre foștii colaboratori din cadrul PNL sau alți politicieni „dobândiți” din ALDE.
Un fost președinte de partid își vinde „averea” cu aproape 400.000 de euro – FOTOGALERIE
S-a detașat de viața publică și a ieșit din administrație și politică iar acum pare că își dorește să își vândă și afacerea pe care o are în municipiul Botoșani și care-i servește și drept locuință.
Primarul de la Vorniceni scos VINOVAT în acte pentru că a îndrăznit să moară pe scările spitalului – DOCUMENT
Când a început să se simtă rău, Toader Leampăr, fostul primar al comunei Vorniceni, a cerut ajutor de la prima unitate medicală care i-a ieșit în cale. În cazul lui a fost Secția Exterioară Săveni, unde nu exista niciun medic la serviciu. Toader Leampăr nu avea de unde să știe asta. Și nici că trăia ultimele clipe din viața lui pentru că, probabil, ar fi reacționat cu totul altfel. Poate nu ar mai fi intrat deloc în acest așa zis spital.
Haos popular la partid: președintele s-a (re)apucat de afaceri, înlocuitorul a plecat după o săptămână, iar senatorul s-a tot gândit
Cu două săptămâni înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, la unul dintre partidele parlamentare din Botoșani domnește haosul. Și nu, nu este vorba despre ALDE.
Casieră de la Locativa prinsă furând din încasările societății! Modifica chitanțele clienților și lua din banii botoșănenilor
Situație gravă înregistrată la una dintre societățile aflate sub tutela Consiliului Local Botoșani. Una dintre angajate a fost prinsă sustrăgând diverse sume din încasările unității. A fost cercetată penal și mai apoi procurorii au trimis-o în judecată.
Fenomenul ”Hoața din hipermarket”: Zeci de botoșănence fură din Carrefour & Kaufland fără să pățească ceva
Fetele fură mai ceva decât băieții. Diferențiat pe vârste, femeile întrec bărbații la tentativele de a sustrage bunuri mai ales din hipermarketuri, unde rafturile sunt răsfirate pe o suprafață vastă și cu spațiu suficient pentru a dosi lucruri prin geantă sau sub articolele vestimentare.
Elev de la Seminar bătut de-un băiat cu 8 clase! Bătăușul a pândit în total 11 adolescenți pe care i-a urmărit și i-a lovit
În total, acestui tânăr care pare că și-a pierdut calea cea dreaptă în viață, i-au căzut victime 11 elevi de la diferite unități de învățământ din municipiu.
ADMINISTRAȚIE la Botoșani: Instituție cu doar 30 de angajați condusă de TREI directori
Noile reglementări legislative care au intrat anul acesta în vigoare, în guvernarea social-democrată, aduc o serie de anomalii administrative în instituțiile publice de la Botoșani. 
O tânără fotomodel din Botoșani reprezintă România la “Miss Europe Continental” în rochițele unei creatoare tot din Botoșani – GALERIE FOTO
La numai 25 de ani are deja peste un deceniu de experiență în modelling, însă cea mai mare provocare a carierei vine în această toamnă. Originară din Hârlău, dar mutată practic la Botoșani de câțiva ani, Georgiana Huțanu va concura pentru România la “Miss Europe Continental”.
Bărbat căsătorit cu doi copii acasă, șantaj ordinar cu o elevă: viol și pornografie infantilă – GALERIE FOTO
Un bărbat din Botoșani, căsătorit și tată a doi copii, a fost ridicat ieri la amiază de procurorii Direcției de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Botoșani și polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalități Organizate.
Făcătura este făcută de Administratorul minune din primărie. Madama care a băgat și primăria în faliment cu proiecte gen Cornișa, contestate și modificate după bunul ei plac cât de curând va da socoteala. Ea face angajări, ea conduce licitațiile dar proiecte, ceea ce ar trebui sa facă, nu!
19 mai 2018, 08:40
Eu am lucrat în presa și știu cum unele anchete din Botoșani au pornit de la ziariști anonimi și plătiți din banii de partid sau de firme.
19 mai 2018, 08:35
mai marie,NU VEZI FACATURA in stil kominternist????...de ce nu are sange in instalatie sa iasa la lumina?????......ce procuror deschide dosare pe baze false??
19 mai 2018, 08:12
Maria, mai respira. Vezi ca exista lege care iti permite sa acorzi scutiri de taxe investitorilor, evident in anumite conditii. Asta este important daca s-au respectat aceste conditii. Ca pana una alra, acel mall aduce bani in oras: taxe si impozite platite catre primaria botosani, zeci de botosaneni care lucreaza acolo. Incearca sa treci de subiectivism si priveste imaginea in ansamblu. Pe de alta parte, ce sa cer unei pesediste care nici macar semnele de punctuatie nu stie ale pune? Asadar ... respira....
18 mai 2018, 22:39
Chichite avocatesti, bune pentru disculparea primarului Flutur, dar nu pentru aflarea adevarului Pai, ce este esential in acest proces? Descoperirea denuntatoirului sau stabilirea fraudei produsa in dauna bugetului municipiului Botosani? Lasati-va de goange! Este inadmisibil sa masluiesti documente si sa scazi redeventa in interes personal.
18 mai 2018, 08:57
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu știu cine o să fie prefect. E clar că nu știu cine o să fie prefect. Dar cred că nu e un lucru simplu să fii prefect.  Este bine, indiferent de relațiile personale pe care le am cu cineva în momentul de față, cred c ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7556 lei
USD
Dolarul SUA
4.2732 lei
CHF
Francul elveţian
4.3243 lei
GBP
Lira sterlină
5.5125 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9319 lei
XAU
Gramul de aur
204.4044 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4380 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9202 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2526 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1853 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6366 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.