Știrea zilei
Director nou la Modern Calor: fost funcționar & subofițer, își începe treaba cu o mare provocare - Sunt încă în etapa de preluare a atribuțiilor - FOTO

Compania de termoficare a orașului are de două zile conducere nouă. Un tânăr economist i-a luat locul fostului director Florin Sandu, deocamdată cu titlu de interimat.

Vine de la Primăria Curtești

 

 

Numirea sa a fost făcută în ședința Consiliului de Administrație și este valabilă pentru o perioadă de două luni, până la organizarea unei selecții, de către un operator autorizat.

 

Noul director este Bogdan Varasciuc (foto jos). Ultimul loc de muncă de la care a venit la Modern Calor, a fost la Primăria Curtești, din postura de șef birou buget, impozite și taxe locale și resurse umane.

 

Deocamdată se află la stadiul de acomodare cu activitatea de la companie de termoficare, de care nu este totuși străin având în vedere că în trecut a lucrat timp de cinci ani la SC Termica SA, societate intrată între timp în faliment.

 

 

 

„Ieri (joi, 24 iunie, n.r.) a fost prima zi în care am venit efectiv la serviciu, am și semnat contractul de mandat și am făcut demersurile administrative pentru înregistrarea la Registrul Comerțului și tot ceea ce trebuie. Cu banca încă nu am reușit să facem specimen de semnătură. Sunt încă în etapa de preluare a atribuțiilor de la fostul director Florin Sandu”,

Bogdan Varasciuc, director interimar Modern Calor

 

Motoarele montate prin proiect european au nevoie de o verificare generală care este extrem de scumpă

 

În primele două zile, noul director s-a întâlnit cu șefii de departamente din cadrul Modern Calor pentru a avea o imagine detaliată a activității interne. Și a avut contact cu prima „provocare” din postura de director.

 

Și anume, o obligație contractuală de la achiziția a două motoare care produc energie electrică. Primul a înregistrat deja 52.000 de ore de funcționalitate, iar al doilea 55.000.

 

„La 60.000 de ore de funcționare producătorul recomandă o revizie generală. Practic, motoarele sunt în garanție până acolo, după care trebuie făcut o reparație capitală și se mai prelungește durata de viață a motoarelor cu încă 60.000 de ore. Dar reparația capitală aceasta presupune niște costuri mari, noi nu am avut încă o întâlnire, chiar am discutat cu dl director Bosovici să convenim o modalitate, pentru că la un motor reparația este undeva la 900.000 de euro. Noi avem două motoare, ar veni 1,8 milioane pentru o reparație capitală. Așa recomandă producătorul”,

Bogdan Varasciuc, director interimar Modern Calor

 

Urmează o discuție cu reprezentanții companiei care a produs motoarele pentru eșalonarea plății de 1,8 milioane de euro, încercându-se ca acest grafic să fie calculat pe următorii 10 ani de zile, pentru ca efortul financiar să nu aibă un impact negativ asupra companiei.

 

Noul director mai spune că energia electrică produsă de Modern Calor se vinde către OPCOM – companie din cadrul Transelectrica. Un lucru mai puțin știut este faptul că la Botoșani cantitatea de energie electrică produsă este una considerabilă și o depășește pe cea termică, care înseamnă până la urmă obiectul principal de activitate al societății.

 

51%

din veniturile Modern Calor provin din vânzarea de energie electrică, ceea ce înseamnă la o cifră de afaceri anuală de aproximativ 40 de milioane de lei, un venit de peste 20 de milioane din vânzarea de energie eletrică.

 

Restul veniturilor provin din energie termică, cu tot cu subvenția primită de la municipalitate.

 

Așteptări de la noul director 

 

Bogdan Varasciuc are 41 de ani, este căsătorit și are doi copii. Din 2019 a fost șeful biroului buget, impozite și taxe locale și resurse umane din Primăria Comunei Curtești, unde un an înainte a ocupat postul de inspector superior în cadrul aceluiași birou.

 

În perioada 2013 – 2018 a lucrat pe un post de economist la  SC Termica SA, iar înainte de asta a mai activat ca agent vânzări, inspector contabil în domeniul asigurărilor, dar și subofițer operativ principal la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

 

Bogdan Varasciuc este și expert ANEVAR  - Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România.

 

Este un economist licențiat la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, unde a obținut și un master. În prezent, studiază la Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, Facultatea de Drept și Științe Administrative.

 

Noul director al Modern Calor a recunoscut că în prezent compania de termoficare se confruntă cu o gravă criză de imagine.

 

Iar așteptările din partea acționarilor sunt așadar extrem de ridicate. De criza de imagine poate că este responsabil și fostul director Florin Sandu, care a evitat cu obstinație dialogul cu mass-media și chiar cu acționarii, în speță Consiliul Local, unde a refuzat categoric să se prezinte pentru a oferi răspunsuri la întrebările aleșilor locali. Florin Sandu a rămas în continuare salariat la SC Modern Calor SA.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Șefi numiți provizoriu cu ironii de „cloacă politică” și coadă la vot secret – FOTOGALERIE
VOT SECRET la Municipiu: Partidele impun 9 oameni pe 5 funcții de șef la societatea de termoficare a orașului

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Ucraineni prinși la furat produse de primă necesitate, se îmbogățesc doar botoșănenii de pe urma lor - FOTO
Un grup ce cetățeni din Ucraina a atras atenția serviciului de pază din cadrul unui hipermarket din municipiul Botoșani. Una dintre femei avea în mâneca gecii mai multe produse de primă necesitate.
DUREROS: Șoferiță judecată la Botoșani pentru moartea în accident a fiicei de 9 ani
 Dosarul se află pe rolul instanței de la Judecătoria Botoșani, primul termen fiind stabilit pentru luna aprilie.
Prefectul a sesizat MAI-ul, sute de oameni stau în aceeași casă, primarul nu mai știe câți cetățeni are în acte: Nimeni nu-mi spune
Suspiciunea că în unele comunități populația a crescut în mod artificial a atras atenția autorităților. Prefectul Sorin Cornilă a solicitat o analiză amănunțită a acestor localități.
Blocurile sociale de la ANL Cișmea aproape gata, cetățenii din Centrul Istoric au prioritate: Nu putem risca viețile chiriașilorGALERIE FOTO
Ansamblul de locuințe sociale nou ridicate în zona ANL Cișmea este aproape de finalizare. Constructorul a reușit să realizeze finisajele exterioare, urmând ca în ultima etapă să se ocupe de intervențiile la interior.
”Cretinii de la Nova Apaserv”! Angajați de la ”Apă” dați pe mâna Poliției: încasau bani de la oameni „pe plicuri” și taxe care nu există
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să scoată la iveală cazuri în care compania este prejudiciată. Alte două situații au fost depistate în două comunități botoșănene, implicați fiind foști sau actuali angajați.
Scandal de weekend între vechii PNL-iști și foștii PDL-iști cu amenințări cu tribunalul: Blocați toată organizația / Vreți să ne dizolvați
Imensul scandal care avut la alegerile din cadrul organizației municipale a PNL Botoșani în vara anului 2021, soldat cu desemnarea unei noi conduceri, nu a liniștit deloc apele între liberali. Ba dimpotrivă, cum șefia filialei a fost câștigată de foștii PDL-iști, iar cea județeană de vechii PNL-iști, conflictul a continuat mocnit timp de aproape doi ani.
Adolescent de 17 ani violat toată noaptea în pădurea Rediu de un bărbat din Suceava
Un băiat din Botoșani a fost victima unei agresiuni sexuale care s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, 21 martie 2023.
Noul stadion va fi construit pe patru nivele, cu tribune acoperite, loje VIP, parcare subterană și supraterană și spații comerciale – DETALIILE făcute publice de primar – VIDEO
După schimbul dur de replici între Valeriu Iftime, președintele grupului ”Elsaco”, proprietarul FC Botoșani și primarul Cosmin Andrei, edilul șef a dorit să explice public ce demersuri a întreprins pentru ca Stadionul Municipal din Botoșani să aibă parte de lucrările de modernizare care au tot fost promise de-a lungul anilor.
Se pregătește un nou sens giratoriu într-o zonă extrem de aglomerată: Este o intersecție foarte complicată VIDEO & FOTOGALERIE
Primăria Botoșani are în plan anul acesta reînființarea sensului giratoriu de la Botoșani Shopping Center, în zona showroom-ului Darex Auto. Amenajarea acestuia face parte dintr-un proiect mai larg de refacere a străzii Sucevei.
Vicepreședintele Camerei Deputaților a venit special până la Botoșani pentru un spectacol al Filarmonicii – VIDEO & GALERIE FOTO
S-a întâmplat la spectacolul ”Zavaidoc simfonic” care a avut loc pe data de 3 martie la Botoșani. Între Ziua Îndrăgostiților, Dragobete, Mărțișor și Ziua Femeii, Filarmonica ”George Enescu” a organizat un concert dedicat cu precădere muzicii românești interbelice.
Fără surprize la concurs: Soția unui șef de la PSD, manager pe un salariu de aproape 14.000 de lei   
Susținerea proiectului de management a avut loc miercuri, iar comisia de concurs a făcut public rezultatul.
Șoferiță de 28 de ani cu două dosare penale după ce Poliția i-a returnat permisul „din greșeală”
Tânăra botoșăneancă susține că este victima unui abuz din partea polițiștilor din orașul în care trăiește.
Iris Simfonic & Felicia Filip au umplut cerul cu stele la Filarmonică: valuri de lumini și sute de oameni în picioare – VIDEO & GALERIE FOTO
După ceva peste cinci ani, Cristi Minculescu a revenit sâmbătă seară pe scena de la Botoșani. Împreună cu chitariștii Valter Popa și Doru Borobeică, dar și alături de soprana Felicia Filip și de orchestra simfonică a Filarmonicii au electrizat publicul care a reacționat pe măsură, creând o atmosferă de vis.  
Peste 70 de botoșăneni ABANDONAȚI pe patul de spital, familia nu-i mai vrea acasă: Este dureros! VIDEO
Este un fenomen care și-a făcut loc la Botoșani, în liniște fără să fie atins de lupa societății.Sunt oameni cărora le-a fost răpit dreptul de a se bucura de cei dragi, chiar de membrii propriilor familii.
Se demolează în Primăverii, minoritarii s-au apucat de cărat fier vechi: În loc de mașini, din fostele garaje au răsărit fotolii, haine, scaune și chiar un pom de Crăciun – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul începe în sfârșit să intre în rândul orașelor civilizate din România care renunță la garajele construite pe domeniul public. Realizând că nu au încotro, cetățenii care locuiesc în strada Primăverii au început să și le dărâme singuri pentru a profita de oferta Primăriei și a obține un loc de parcare.
DEZVĂLUIRI din interior: Respect din partea medicilor doar în cabinetele private, mai puțin și în Spitalul Județean – VIDEO
Căror pacienți nu li s-a întâmplat oare să dea în spitalul de stat peste un medic morocănos, nervos, ursuz și care a devenit brusc amabil, binevoitor și ”cu vorbele la el” atunci când s-a apelat la serviciile sale, dar la o clinică privată?
Centrul pentru tineri cu cele mai moderne garsoniere, cu lacătul pe ușă de mai bine de jumătate de an – FOTOGALERIE
A fost inaugurat pe data de 17 august 2022 cu mare fast și cu O asistență atent aleasă. După încheierea festivismului, centrul a fost încuiat și așa a rămas până în prezent.
După 43 de ani, la Botoșani! Monument comemorativ pentru victimele celui mai tragic accident rutier din România inaugurat anul acesta – FOTOGALERIE
Totul a pornit de la un demers jurnalistic și de la o serie de contradicții cu privire la ce s-a petrecut cu adevărat în fatidica zi de 29 iunie 1980. Un articol a fost începutul pentru singura carte document despre această tragedie și ulterior a venit reacția autorităților pentru memoria zecilor de morți.
Întâlnire cu ușile închise într-un pub! Partidul care atrage politicienii „trădați” ia naștere (și) la Botoșani - FOTOGALERIE
În an preelectoral deja se fac planurile pentru cele patru runde de alegeri care se vor desfășura în provocatorul 2024.
Cetățenii de la marginea orașului au intrat peste primar, în birou: Mărești impozitul, dar ce-mi faci tu mie în curtea mea?! VIDEO&FOTO
Aproximativ 20 de persoane s-au deplasat joi dimineață la clădirea administrației publice locale pentru a cere explicații cu privire la condițiile din localitate.
SPIRU HARET LA FARA FRECVENTA ASA E ?
1 iulie 2021, 13:51
Cei care comentează nici nu se ridică la mintea unui "subofițer". AVEM NEVOIE DE OAMENI CA EL.NU ESTE "INCADRAT POLITIC"Vulpea dacă nu ajunge la struguri, zice că sunt acri!Felicitări.M.C.
26 iunie 2021, 17:51
Având în vedere ca vii tot din partea partidului, ai sa faci și tu rahatul praf.......
26 iunie 2021, 16:54
Inca un politruc cu carton. Astia care nu se pricep la nimic sunt plini de cartoane. In toate domeniile sint numai fake-uri. Cum naiba sa pui politruci când in unitățile astea sunt angajati care au experienta
26 iunie 2021, 16:01
Buboiul caloric stă să plesnească.
26 iunie 2021, 15:17
Un inginer absolvent de Masini termice cu experinta de 10-20 ani era potrivit ca director la Modern Calor. Dar noi vrem sa fim originali pentru ca societatea este a statului si nu-i a noastra. Daca era a noastra, privata, cautam cei mai buni specialisti pentru a avea profit. Daca este a statului poate sa ajunga si in faliment ca facem o societate noua si o luam de la capat cu alti liberali, alti pesedisti, alti primari care vor da vina pe cei dinaintea lor.
26 iunie 2021, 15:10
Chiar dacă a fost bun in facultate, rămânea subofiter (funcție pt care era suficient liceul) dacă ciuma roșie nu-l cocota direct director . Sunt mulți salariați icu experiența la societate dar pe care ciuma roșie nu-i poate îngenunchea politic și sa-i cocoțeze director pt a semna apoi deciziile politice de management.
26 iunie 2021, 12:03
Mi-a fost coleg de facultate, la omul asta chiar nu am ce comenta era printre primii din an la invatatura. Succes domnul Bogdan si succes cu hienele politice
26 iunie 2021, 11:00
Dar cu cine este ruda sau cumătru din conducerea PSD ??? Ca sa stim cât de capabil este, in aceasta EPOCA A CUMATRILOR
26 iunie 2021, 08:54
Sondaj
Ar trebui Primăria Botoșani să demoleze garajele?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din aceste situații reiese clar următorul aspect: și în 2022 Consiliul Județean Botoșani a fost de departe cel mai departe investitor din județ cu o sumă de 60 de milioane de euro. Vom continua pe aceeași cale și în acest an ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9491 lei
USD
Dolarul SUA
4.5463 lei
CHF
Francul elveţian
4.9573 lei
GBP
Lira sterlină
5.6256 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4100 lei
XAU
Gramul de aur
289.4390 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2471 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3000 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0446 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3557 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2103 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6645 lei
Vremea
astăzi
Botosani
16.2 o C
Dorohoi
16.5 o C
Bucecea
15.9 o C
Darabani
14.0 o C
Saveni
15.8 o C
Ştefăneşti
12.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.