Știrea zilei
Directori „în genunchi” la „Împăratul” judeţului
Pelerinaj la uşa noului preşedinte al Consiliului Judeţean încă din prima zi efectivă de lucru a acestuia. Cum funcţia sa din fruntea CJ este dublată de cea de lider al unui partid aflat la guvernare, de care depinde rămânerea sau nu pe post a unei mulţimi de directori, marţi a fost aglomeraţie la cabinetul său de la Palatul Administrativ.


În jurul orei 11:00 aşteptau să intre la acesta Dănuţ Huţu (foto stânga sus), fost până în luna mai director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional. Acesta a renunţat la post pentru a putea candida la Primăria Vârfu Câmpului din partea PDL. A pierdut în faţa PNL-istului Aurel Ungureanu (foto dreapta sus), care îi este rudă. Campania a trecut, Dănuţ Huţu a revenit la DJCPN, însă fără să mai aibă calitatea de director şi între timp a făcut pace cu fostul contracandidat. Astfe, marţi Huţu şi Ungureanu au mers împreună la Florin Ţurcanu. Cei doi au avut ceva de aşteptat până să intre la cel pe care tocmai primarul de Vârfu Câmpului l-a declarat „Împărat” într-o epigramă citită luni la învestire. „Într-o oră trebuie să mă întâlnesc cu Crin Antonescu. Sunt aici în faţa uşii, ce fac, mai aştept?” i-a telefonat la un moment dat Aurel Ungureanu lui Ţurcanu, după care acesta din urmă i-a primit pe ambii în biroul său.
CITEŞTE ŞI:
 Noul şef al CJ reclamă deja nereguli de milioane euro
Tot atunci directorul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri (DJDP) aştepta să intre la noul preşedinte al CJ. „Am venit să văd: ori e albă, ori e neagră”, spunea Romeo Caciuc (foto dreapta jos). Acesta a aşteptat câteva zeci de minute deoarece Florin Ţurcanu a avut mai întâi şedinţă cu şefii din aparatul propriu al CJ, apoi i-a primit pe Dănuţ Huţu şi Aurel Ungureanu, după care s-a întâlnit cu jurnaliştii. Când le-a veni rândul, aceştia din urmă şi-au arătat disponibilitatea de a-l lăsa pe Caciuc să intre întâi, însă Ţurcanu a preferat să-l mai lase să aştepte, după care a anunţat că DJDP i s-ar fi imputat de către Curtea de Conturi 1,3 milioane de lei cheltuieli plătite şi neefectuate. Preşedintele CJ a mai spus că, de fapt, el ar fi fost cel care l-a chemat pe directorul DJDP la o discuţie.
CITEŞTE ŞI:
 Fost viceprimar favorit pentru preluarea şefiei Drumurilor Judeţene


Printre şefii de instituţii care după venirea USL la guvernare ar fi avut o schimbare bruscă de atitudine s-ar afla şi Minodora Vasiliu de la Direcţia Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor (DSVSA). Potrivit unor surse atât din cadrul PDL, cât şi PNL, aceasta ar fi insistat atât pe lângă Florin Ţurcanu, preşedintele CJ, cât şi pe lângă Mihai Ţurcanu, noul preşedinte al Autorităţii Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor, să rămână în funcţie. Deşi aceasta fusese una dintre primele persoane căreia ex-deputatul i-a cerut demisia, ulterior nu prea i-a mai pronunţat numele, atenţia sa îndreptându-se cu precădere spre alţi directori.
CITEŞTE ŞI:
 Se coace un nou şef al judeţului – AFLĂ cine este
Tot ieri Ţurcanu a avut programată o întâlnire cu Liviu Rădăşanu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, iar astăzi dimineaţă la 7:30 cu Maricel Georgescu, directorul general al SC Nova Apaserv SA. Ambilor le-a solicitat demisiile imediat după aflarea rezultatelor alegerilor locale. "N-a venit nimeni să ceară nici o funcţie de director", a dat asigurări Florin Ţurcanu, după prima zi de muncă la CJ.
CITEŞTE ŞI:
 Câţiva directori de la CJ scapă deocamdată de furia lui Ţurcanu – VIDEO


Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
inpuff.ro
Loading...
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Loading...
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Veștile bune despre autobuzele noi, puse puțin la păstrare! Eltrans nu are șoferi după scandalul din Consiliul Local și nici licență de traseu - FOTO&VIDEO
Începutul săptămânii era marcat la Botoșani de sosirea autobuzelor turcești care vor înlocui istoricele tramvaie care aproape că-și dau duhul zi de zi, pe străzile orașului. Patru din cele nouă autobuze au fost aduse din portul Constanța, într-un mult așteptat aer al schimbării.
Ada, come back! Fosta șefă a educației revine la Inspectoratul Școlar Județean
Schimbările pe care liberalii doresc să le facă în fruntea instituțiilor de învățământ nu se opresc doar la Casa Corpului Didactic (CCD), acolo unde în urmă cu o săptămână au înlocuit directorul.
fotografia este facuta la depunerea de coroane de la cimitrul pacea, de ziua eroilor. atunci, asa cum de altfel este normal, dna vasiliu nuavea cum sa fie zambareata, ci sobra. asa ca a fost potrivita poza cu materialul.
20 iunie 2012, 16:14
BINE LE FACE.In mod normal cand ocupi in post public numit politic, atunci cand se schimba puterea te duci acasa in mediu privat.E firesc sa iti pui demisia pe masa... SEFUL de CJ e normal sa vina cu echipa lui pe 4 ani.
20 iunie 2012, 16:01
Mi se pare, totusi, inadmisibil ce faceti, dle Balascau! Presa-presa, scandal-scandal (?) dar sa pui mare poza unei doamne Directoare frumoase iar dedesupt sa titrezi "Directori in genunchi la Imparatul judetului" mi se pare deja prea mult. Cred ca daca va veti trezi intr-o zi cu dintii scosi, sa stiti ca de la Vasiliu vi se trage, sotul dnei Directoare. Asa, din cauza deontologiei...
20 iunie 2012, 12:55
Mi-e greata cand vad ca toti pseudo directorii sunt politic pusi,indiferent din ce tabara dobandesc postul.De asta nu merge nimic in Romania!peste 4 ani,altii la putere,alti lingai dupa functii si tot asa...unde sunt directorii de altadata oameni pregatiti profesional si autoritari?!!
20 iunie 2012, 11:08
In poza domana Vasiliu e cu constiinta incarcata?? Si daca ramane in functie va continua ... sa continuie ororle si ineptiile?? (vorba reclamei)
20 iunie 2012, 09:19
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am construit cât de mult am putut, am întemeiat o familie frumoasă, am sprijinit multe alte familii, am dezvoltat o localitate. Acum, după ce cred că am lăsat ceva în urma mea pe unde am trecut, consider că este momentul să î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8408 lei
USD
Dolarul SUA
4.2716 lei
CHF
Francul elveţian
4.5537 lei
GBP
Lira sterlină
5.4099 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9808 lei
XAU
Gramul de aur
249.0787 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2485 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3664 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9857 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1657 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1818 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6497 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.