Știrea zilei
Directorul de la Botoșani care merge în fiecare zi, cel puțin o oră, cu autobuzul de transport public – VIDEO & GALERIE FOTO

Este unul dintre directorii de la Botoșani pentru care activitatea specifică funcției de conducere nu presupune doar activitate de birou.

Probleme preluate de la sursă

 

Andrei Turcoman a preluat conducerea societății Eltrans în luna noiembrie a anului trecut și a încercat să aducă îmbunătățiri transportului public de la Botoșani. Spune că schimbările survenite pe parcursul celor peste 12 luni se datorează și faptului că a încercat să mențină un contact strâns atât cu salariații din subordine, cât mai ales cu călătorii care utilizează mijloacele de transport public din municipiul reședință de județ.

 

Zilnic își dedică cel puțin o oră discuțiilor cu botoșănenii.

 

„Pentru a avea un feedback cât mai corect și o relație apropiată cu clienții noștri și cu colegii mei de la exploatare, îmi petrec cel puțin o oră pe zi pe traseul 101 și pe traseul 102. În fiecare zi! Discutăm cu călătorii și încercăm să avem o relație cât mai apropiată de ei și cât mai multă transparență, iar toate deciziile pe care le luăm atunci cand facem graficul și când scoatem mașina în stradă să corespundă cu necesitatea lor de transport public”,

Andrei Turcoman, director general SC Eltrans SA

 

Unul dintre demersurile inițiate de tânărul director al companiei de transport public de la Botoșani a fost acela de mărire a flotei de autobuze. În special pentru luna decembrie, una efervescentă pentru circulația din municipiu, când cererea din partea botoșănenilor este extrem de ridicată.

 

Patru autobuze cumpărate de Eltrans

 

SC Eltrans SA a cumpărat recent patru autobuze de la o companie din București, la un preț de 45.000 de euro fiecare. Deși nu au fost noi din fabrică, fiecare avea la bord un număr mic de kilometri parcurși, de 1.000 sau 3.000 de km, astfel că achiziția este considerată de conducerea companiei a fi una fezabilă având în vedere prețurile practicate pe piața liberă.

 

Autobuzele se află în proprietatea companiei Eltrans, în cazul de față nefiind vorba despre leasing operațional, adică o formă de închiriere a mijloacelor de transport.

 

„Pentru că prioritatea noastră sunt călătorii, societatea Eltrans a achiziționat un număr de patru autobuze astfel mărindu-și flota la 13 autobuze. Ca urmare, traseul 102 este exploatat de la data de 1 decembrie cu un număr de patru autobuze. Ceea ce vreau să subliniez aici este că vom avea curse la ambele capete, fără oprire la mijloc până în Zona Industrială, până la ora 11 seara, alimentând necesitatea de transport a elevilor și a tuturor celor care lucrează în Zona Industrială”,

Andrei Turcoman, director general SC Eltrans SA

 

Prin introducerea noilor autobuze pe cele două trasee din municipiu vor fi micșorați și timpii de așteptare pentru călători.

 

Mai ales în sezonul rece, când temperaturile pot provoca un real disconfort. Astfel că timpii de așteptare coboară la maximum 12 minute.

 

„După cum prea bine știm, luna decembrie are o necesitate de mobilitate urbană cu un specific anumit. Sunt foarte mulți participanți la trafic care vin din exterior și de aceea aș dori pe această cale cetățenii care sunt pe liniile noastre să folosească din ce în ce mai mult transportul public pentru a evita eventuale ambuteiaje în trafic, pentru a economisi timp și pentru a economisi bani”,

Andrei Turcoman, director general SC Eltrans SA

 

De ce erau necesare încă patru autobuze?

 

Directorul Eltrans a explicat că unitatea avea nevoie de o rezervă de mijloace de transport cunoscute ca fiind o „flotă caldă”.

 

„Societatea Eltrans gestiona cele două trasee cu un număr de 9 autobuze, dar nu avea «flotă caldă». Adică, dacă apărea o defecțiune la un autobuz, pe perioada remedierii acestei defecțiuni, acel traseu de unde pleca acel autobuz rămânea descoperit. Și timpii reali nu mai corespundeau cu cei din grafic și atunci prin această achiziție, ceea ce vom realiza este că vom fi consecvenți. Adică, dacă autobuzul trebuie să fie la 9 într-un anumit punct, chiar dacă apare o defecțiune sau două, societatea Eltrans va dispune de «flotă caldă» și va scoate alt autobuz pe traseu”,

Andrei Turcoman, director general SC Eltrans SA

 

Din data de 16 decembrie 2022, pe ambele trasee din municipiul reședință vor circula 10 autobuze, din care șase pe Calea Națională și diferența pe Primăverii.

 

Pentru anul viitor, conducerea Eltrans și-a propus amenajarea propriei spălătorii pentru ca acest serviciu să fie prestat în regie proprie: „La investițiile pe anul viitor plănuim să ne facem propria spălătorie. În momentul în care colegii noștri termină traseul seara, mașinile să fie perfecte din punct de vedere estetic interior – exterior pentru colegii care le preiau dimineața”.

 

Andrei Turcoman a concluzionat că viziunea transportului public va fi schimbată odată cu implementarea proiectului inițiat de primarul Cosmin Andrei prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prin care vor fi achiziționate 11 autobuze electrice. Proiectul prevede amenajarea de stații moderne, totemuri electronice și sisteme e-ticketing.  

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Record de bilete vândute de un singur angajat al Eltrans
Noi dotări la autobuzele Eltrans-ului: În mijloacele de transport există locuri marcateFOTOGALERIE

 

OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
Dar in vinerea verde cu ce merg ăștia la munca? Nu va mai interesează vinerea verde. O grămada de fotografii frumoase ar ieși in presa. Exact ca alea care le-ați făcut in trecut. In vinerea verde. Ipocritilor!
7 decembrie 2022, 08:11
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.5 o C
Dorohoi
-0.5 o C
Bucecea
-0.2 o C
Darabani
-1.0 o C
Saveni
0.2 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.