Știrea zilei
Directorul Modern Calor trimis în judecată de DNA vrea salariu mai mare la… Termica – DOCUMENT

Administratorul special al fostei societăţi de termoficare a oraşului solicită creşterea remuneraţiei. Pe lângă funcţia de director general la SC Modern Calor SA, Florin Sandu are totuşi timp să se ocupe şi de falimentara SC Termica SA.

3.000 de lei de la o firmă în faliment, prea puţin pentru prestaţia lui Florin Sandu

 


El este nemulţumit de indemnizaţia de 3.000 de lei ce i-a fost stabilită în 2010 şi a trimis o scrisoare Consiliului Local Botoşani prin care roagă aleşii să analizeze „posibilitatea de a majora indemnizaţia brută lunară stabilită prin HCL 10/2010 astfel încât venitul net obţinut până în decembrie 2017 să nu se diminueze”.


Florin Sandu, care în ianuarie tocmai a fost trimis în judecată de DNA ca director al Modern Calor pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, îşi întemeiază cererea pe OUG 79/2017 privind trecerea contribuţiilor la bugetul de stat de la angajator la angajat.


Totodată, face trimitere şi la OUG 90/2017, care în preambul vorbeşte despre „necesitatea reglementării posibilității de creștere a remunerațiilor brute ale administratorilor și directorilor întreprinderilor publice ca urmare a modificărilor legislative aduse contribuțiilor sociale obligatorii prin OUG 79/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, astfel încât venitul net al acestora să nu se diminueze”.

 

Primăria zice pas

 


Primăria Botoşani a pregătit un proiect de răspuns în care se menţionează că în contractul de mandat încheiat între primar şi administratorul special al SC Termica SA nu sunt prevăzute clauze de majorare a indemnizaţiei.


De asemenea, se arată că actele normative amintite de Florin Sandu se referă la remuneraţiile brute ale administratorilor şi directorilor prevăzute în contractele de mandat perfectate conform OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, ori contractul cu administratorul special al SC Termica SA a fost semnat potrivit legii privind procedura insolvenţei.


„Vă transmitem că la cheltuielile de personal din bugetul local pe anul 2018, nu s-au alocat sume pentru majorarea indemnizaţiei administratorilor speciali ai societăţilor comerciale aflate în insolvenţă”,


Cătălin Flutur, primar.
Oana Georgescu, secretar municipiu.

Proiectul de răspuns va fi supus dezbaterii Consiliului Local Botoşani în şedinţa din 28 februarie.

 

Şi de la aia veche şi de la asta nouă


 

Florin Sandu a formulat amintita solicitare în condiţiile în care anul trecut AGA de la SC Modern Calor SA a hotărât să distribuie inclusiv la directori o parte a profitului, adică o sumă în jurul a 25.000 de lei sau, dacă vreţi, un sfert de miliard de lei vechi.   


Botoşăneanul a arătat în mai multe rânduri că nici măcar un sfert din banii încasaţi de falimentara Termica nu ajung la bugetul de stat, cel mai mare creditor al societăţii şi asta în principal din cauza cheltuielilor de procedură.

 

loading...
Şefii Modern Calor omeniţi cu câte un sfert de miliard de lei vechi din profitul unităţii într-o manevră care a amuţit conducătorii
Asta da răbdare! Falimentara județului își plătește datoriile de 15 milioane de euro la stat în... 1.500 de ani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
UNICAT: Primăria din Botoșani care a rămas fără primar și viceprimar! NIMENI nu mai semnează acte, nu se mai pot oficia căsătorii
Situația este unicat cel puțin la nivel regional. O comunitate botoșăneană care numără în jur de 2.000 de suflete a rămas efectiv fără conducere.
Dezvăluiri făcute în premieră de artista de la Botoșani, cel mai bun fotograf al României: Lumea îmi spunea că din artă nu se fac bani VIDEO & GALERIE FOTO
Ea este Cristina Venedict, fata care are un portofoliu impresionant de fotografii ce au făcut înconjurul lumii, au suscitat interes într-o sumedenie de state și mulți cunoscători de artă au plătit pentru a avea în colecție una dintre creațiile sale.
Mii de botoșăneni stau fără apă de săptămâni întregi, șefii de la „Apă” cer ajutorul Poliției pentru a păzi rețeaua: Domnule, dar chiar vă bateți joc de mine?
Operatorul de servicii de apă și canalizare se adâncește tot mai mult în probleme, în ciuda reorganizărilor și reformelor implementate prin schimbarea directorilor sau a șefilor de servicii.Vara a adus, pe lângă temperaturi ridicate, și perioade îndelungate de timp în care robinetele a mii de botoșăneni se încăpățânează să ofere măcar un strop de apă.
Liberalii de la municipiu forțează schimbarea viceprimarului Liviu Toma ca să-și salveze directorii, ședință cu scântei provocată de foștii PDL-iști
A doua zi după ce, în ciuda boicotului aleșilor liberali, Consiliul Local Botoșani a aprobat o hotărâre privind divizarea Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), Biroul Politic Local (BPL) al organizației municipale s-a întrunit în ședință.
Primarul și Poliția Locală au început demolarea boxelor și magaziilor cu tot felul de acareturi din Centrul Vechi: Nu au autorizații de construcțieVIDEO & GALERIE FOTO
În intenția sa de schimbare a imaginii Centrului Istoric al municipiului Botoșani, primarul Cosmin Andrei a încercat să mai „repare” o serie de nelegalități din zonă.
Procurorii DNA Suceava, a doua descindere la sediul DSVSA pentru cumpărături făcute în mandatul lui Mihai Țurcanu
La o lună și o zi de la primele descinderi care au fost efectuate la sediul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Suceava au revenit la Botoșani.
Coșmarul durează toată vara! Control prin praf, pietre și pământ la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul s-a enervat, drumarii găsesc greu până și apă & motorină – VIDEO & GALERIE FOTO
Exasperat de plângerile venite din partea botoșănenilor pe seama lucrărilor la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul Sorin Cornilă, care și-a spart parbrizul la o deplasare pe DN 28 B, a mers personal vineri dimineață pe această șosea. De fapt, acest cuvânt este unul mincinos întrucât, cel puțin până la Copălău, șoseaua a devenit o amintire.
Dați afară de pe computer: Restanțierii la partid, excluși automat la Botoșani printr-o platformă electronică – VIDEO
Membrii Uniunii Salvați România vor fi scoși automat în afara partidului dacă nu își plătesc cotizația. Și asta nu o va face vreun contabil, trezorier sau mandatar financiar, ci un soft.
Dependente de bărbații violenți: Locuință gratuită a statului ocolită de botoșănencele bătute, după o scăpare stupidă: Nu erau primite cu copiii - MESAJUL Direcției Copilului
În continuare botoșănencele par să se complacă în situații în care sunt supuse la bătăi și umilințe din partea partenerilor de viață. Deși sunt emise frecvent ordine de protecție împotriva agresorilor, femeile sunt cele care își iartă soții sau iubiții și aleg să rămână în acel mediu toxic. Dar asta poate și pentru că depind material de acei oameni.
Loading...
Un domn și o doamnă: Luptă în taină pentru șefia unei instituții de la Botoșani rămasă cu doar cinci angajați
Concursul va avea loc la începutul săptămânii viitoare, la București, în cursă fiind înscriși doi candidați.
Candidat liberal la președinția CJ pregătit din afara partidului: Nu ar mai dori d-na președinte să candideze la un viitor mandat și atunci se deschid altfel jocurile - VIDEO
Actualul vicepreședinte ALDE al Consiliului Județean ar avea prima șansă să obțină în 2024 nominalizarea pentru candidatura la președinția CJ din partea PNL. Cel puțin asta susține liderul ”de facto” al liberalilor – democrați.
Poate cel mai sărac director din istoria municipalității: N-are vreun bun, doar datorii și a făcut zero lei într-un an întreg
Case, terenuri, mașini plus eventual o vilă pe la munte, bunuri deseori întâlnite în declarațiile de avere ale aleșilor sau directorilor de la Botoșani, ar putea fi catalogate drept visuri de unul dintre noii șefi ai unităților subordonate municipalității.
Botoșănean mort la „Mavromati”, găsit la morgă cu o lovitură la cap: Acuzații din partea familiei - Sunt izbiți de calorifer, de noptieră?
Rudele pacientului acuză că lovitura la cap ar fi avut loc pe secția unde a stat internat și, ca atare, își caută dreptatea la Colegiul Medicilor pentru a afla ce anume s-a întâmplat.
Directoarea Sănătății Publice își pierde postul de director după un concurs incredibil de împrejurări
La ceva peste doi ani de la numirea în funcția de director interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței va fi înlocuită. S-a ajuns în această situație din cauza unui concurs nefericit de împrejurări pentru medicul de la Unitatea de Primiri Urgențe.
Loading...
A lăsat Botoșaniul pentru cel mai izolat cătun din România: Sunt primul preot care a venit și a stat mai mult printre ei / Părintele ista a nostru nu pleacă - GALERIE FOTO&VIDEO
Și-a închinat viața Domnului, dar nu a ales calea ușoară. A lăsat în urmă familia din Botoșani și a ajuns, la propriu, mai aproape de cer.
Viorica Dăncilă și-a făcut partid și la Botoșani, un colonel abia trecut în rezervă este președinte interimar: N-am făcut politică până acum, dar sper ca acum să-mi iasă - VIDEO
De săptămâna trecută, la Botoșani a apărut o nouă filială de partid. Națiune – Oameni – Împreună, pe scurt NOI, este formațiunea politică prezidată la nivel național de Viorica Dăncilă, fost prim-ministru al României în perioada 29 ianuarie 2018 - 4 noiembrie 2019.
Furt de pomină la mall: A sustras un pachet gol de țigări, s-a tăiat la o mână și a lăsat urme de sânge pe vitrine
S-a întâmplat la sfârșitul săptămânii precedente, alarma fiind dată de paznicul complexului comercial. Polițiștii ajunși la fața locului au deschis dosar penal pentru furt calificat.
Magie la Festivalul „Floare Albastră”, Irina Rimes a ajuns pentru prima dată la Botoșani și a făcut adolescentele să plângă – VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva sute de oameni s-au transformat în cele din urmă în câteva mii la cea de-a XIII-a ediții a Festivalului „Floare Albastră” de la Ipotești, reluat în 2022 după doi ani de pandemie.Lidia Buble și Irina Rimes au urcat pe scenă. Două artiste, una mai desăvârșită decât cealaltă, au oferit publicului botoșănean calitate.
Protecția Consumatorilor de la București a descins și în Piața Centrală, a găsit lactate cu mucegai în frigidere ruginite și a închis trei magazine
Complexul Uvertura Mall nu a fost singurul obiectiv vizat de comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), care au ajuns la Botoșani în prima jumătate a lunii mai.
DOUĂ restaurante din mall închise de șeful de la București al Protecției Consumatorilor, amenzi uriașe de 60.000 de lei aplicate administratorilor
O „armată” de comisari și șefi ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au ajuns la Botoșani în prima parte a lunii mai 2022.
Individul ăsta nesimțit a dat în judecată 90% din proprietarii de centrale de apartament pentru ași trage loveaua și de la aceștia. A semnat doar el cu președinții de asociații niște contracte între 4 ochi. Proprietarii fără să aibă habar de furăciune s-au trezit cu facturi de plată a unor pierderi pe coloanele de transport al agentului termic, după care au urmat trimiterile în judecată. Să dai în judecată mai bine de jumătate de târg e o dovadă de înaltă prostie. Cine l-a pus director e mai prost ca el.
22 februarie 2018, 20:34
Spre informarea lui dolfi: Apartament 2 camere racordat la calor, 3 persoane, 280 lei/ianuarie. Vecinul (tot 3 persoane și un calorifer in plus) a plătit pentru gaz (are centrală) 210 lei.
22 februarie 2018, 17:27
Emit din sediul calorul. Sunt unu dintre cei plătiți din banul public. Și iată ce fac eu la serviciu: îmi dau cu presupusul pe forum.
22 februarie 2018, 17:21
După ce falimentezi o firma, iti dai prima de profit de 25000 lei La firma noua, mai are tupeu sa fie plătit majorat!!???
22 februarie 2018, 15:46
calorul furnizeaza agent termic si apa calda cu sub 200 lei:/lunar pentru 58 mp si 4 persoane!
22 februarie 2018, 10:50
Scuzați, dar calorul e invenția pedelului. Fără supărare! In altă ordine de idei, acest directoraș plătit din banii noștri dă dovadă de un tupeu fenomenal. Rușinos!
22 februarie 2018, 09:26
PDL a fost mic copil pe langa hotiile ciumistilor care sunt aprigi luptatori impotriva justitiei. Vor primi hapul toti penalii si slugile lor.
22 februarie 2018, 09:24
Scuzați, dar calorul e invenția pedelului. Fără supărare! In altă ordine de idei, acest directoraș plătit din banii noștri dă dovadă de un tupeu fenomenal. Rușinos!
22 februarie 2018, 08:58
VOTAȚI CIUMA ROȘIE !
22 februarie 2018, 08:04
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
"Nu avem încotro și probabil de săptămâna viitoare împreună cu Comisia Locală și cu Poliția vom merge la aceste persoane. Am vorbit cu recenzorii ca aceste persoane să le lase la urmă și să le și noteze. Au fost o dată, au ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9430 lei
USD
Dolarul SUA
4.7005 lei
CHF
Francul elveţian
4.9319 lei
GBP
Lira sterlină
5.7237 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4468 lei
XAU
Gramul de aur
274.3717 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2440 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2478 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2317 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6495 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1998 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
29.2 o C
Dorohoi
24.7 o C
Bucecea
27.5 o C
Darabani
24.0 o C
Saveni
24.9 o C
Ştefăneşti
26.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.