Știrea zilei
Doamna din Botoșani care a căutat afacerea perfectă! De la broker de credite la litigii sau activități de înfrumusețare din care a ieșit din cauza evaziunii din dormitor – VIDEO

Gabriela Ciobanu este antreprenor din 2004 și se poate spune că a încercat mereu să-și adapteze afacerile în funcție de cererea pieței. În unele cazuri a reușit, din greșeli a învățat. A deschis uși, altele i s-au închis fără să se descurajeze nicicum.

În afaceri deschizi toate ușile 

 

 

Are 49 de ani și o vastă experiență în mai multe domenii de activitate. Se consideră o femeie independentă financiar și mereu capabilă să răzbească.

 

Este absolventă a Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, promoția 1990. ”O generație de sacrificiu”, își amintește Gabriela Ciobanu acele vremuri în care libertatea de orice fel se profila generoasă pe viitorul tinerilor.

 

 

„Exact în primul an în care examenul de bacalaureat s-a dat și cu proba orală. Pot să spun că am fost și o generație de sacrificiu pentru că pot să spun că abia atunci lucrurile au intrat într-o schimbare. Mulți am avut de suferit de pe urma acelor schimbări, pentru că eram într-o tranziție, nu că acum am fi altfel, suntem tot într-o tranziție”,

Gabriela Ciobanu, antreprenor

 

Sistemul educațional, în deceniile de după revoluție, s-a tot reformat și continuă să o facă. Însă, pe alocuri prea puțin în interesul real al elevilor. În ani a apărut analfabetismul funcțional, un fenomen care ar fi tocmai produsul sistemului de învățământ românesc, rigid și încorsetat, și care apasă pe generații întregi de copii.

 

 

„Cred că în acest moment se pune mult prea mult accent pe note, ceea ce nu este OK față de copii. În mod categoric nu notele reflectă nivelul de educație al copilului. Știu din experiență, având doi copii, vă spun că nu reflectă în totalitate. Cred că și profesorii sunt puțin încorsetați de legislație, care este într-adevăr în schimbare. Notele nu reflectă întotdeauna realitatea, pentru profesori sunt importante, dar pentru copil, atât timp cât nu este notat în conformitate cu cunoștințele pe care le dobândește... Și asta v-o spun din experiența celor doi copii”,

Gabriela Ciobanu, antreprenor

 

Copiii „protejați” din școli

 

Povestește că România se clădește pe un sistem de valori fragil, în care contează aparența și nu substanța individuală sau intelectul. Și mai ales originea familială, decisivă în multe cazuri în evoluția artificială a copilului.

 

Gabriela Ciobanu susține că s-a regăsit în situația în care a trebuit să ia atitudine în momentul în care a considerat că una dintre fiice a fost supraevaluată la școală. Și s-a gândit că astfel de practici sunt clar în defavoarea copiilor.

 

„Eu am considerat că a fost notată mult prea mult față de cât a învățat. Eu nu cer note copilului, el trebuie să dovedească că a acumulat cunoștințe prin modul în care se exprimă, prin nivelul lui, nicidecum prin note. Poate profesorul în acel moment se simte obligat să dea acele note din varii motive: copilul este fiul cuiva sau a fost cumva protejat, să știți că aceste lucruri se poartă”.

 

Fiica cea mare, în vârstă de 20 de ani, este studentă în anul 1 și studiază la două facultăți diferite, design vestimentar și administrație publică europeană. Și-a moștenit probabil mama care a fost mereu în căutarea de noi lucruri care să-i ofere provocări profesionale.

 

Imediat după liceu, Gabriela Ciobanu a optat pentru Institutul Național de Arhitectură din București, dar a renunțat imediat după revoluție când se desființau fabrici și uzine, iar oamenii începeau să-și piardă veniturile. Democrația care a dat năvală peeste români a adus cu sine și lucruri precum șomajul.

 

A renunțat pentru a nu-și împovăra părinții cu cheltuielile suplimentare pentru studiile sale.

 

„E foarte important să acumulezi cunoștințe din toate domeniile”

 

Mai târziu și-a îndreptat atenția către „finanțe – bănci” și zâmbește acum când își amintește de ce a făcut-o.

 

 

„Era la modă, da, simplu. Și atunci am zis: hai și eu să fac asta. În primul rând am învățat lucruri noi, mie îmi place foarte mult să mă documentez pe tot ceea ce fac, sunt foarte curioasă. În momentul în care am un subiect încerc să merg pe toate liniile să văd se ce întâmplă după, ce ar fi dacă... E foarte important să acumulezi cunoștințe din toate domeniile, să cunoști cât de puțin, doar pentru tine, ca în momentul în care ai de-a face cu un subiect să poți să-l abordezi”,

Gabriela Ciobanu, antreprenor

 

A activat ca broker de credite, la momentul respectiv având contracte cu nouă bănci. Se familiarizase cu toate procedurile dintr-o instituție bancară și avea clienți atât persoane fizice, cât și juridice.

 

Nu a rămas mult în această afacere pentru că: „În momentul în care a venit criza, am înțeles. Am văzut asta cu mult înainte de a începe dezastrul. Și am preferat oarecum să mă retrag, nu era OK să rămâi pe o piață pe care oricum nu mai puteai opera”.

 

După un alt capitol profesional încheiat, Gabriela Ciobanu s-a specializat în Drept. Era reprezentantul legal al unor persoane care nu se mai aflau în România și care aveau nevoie să-și redobândească anumite bunuri.

 

„Aveau diverse cereri pe legile speciale de fond funciar care nu erau soluționate, unele la nivel de instanță, altele la nivel administrativ. Aici practic ai de furcă cu administrația publică. Când problema se poate rezolva la nivel administrativ, instanța este ca un tunel în care intri, pentru că și acolo e foarte greu în sensul în care procedurile în instanță durează ani în șir”.

 

În colaborare cu un avocat, Gabriela Ciobanu s-a ocupat de constituirea dosarelor și cercetările care erau necesare pentru deschiderea proceselor. Unele durează chiar și de șapte ani, însă nu a renunțat la niciun dosar.

 

În paralel și-a deschis și un salon de înfrumusețare și a pătruns și în domeniul imobiliarelor, având experiența de broker de credite. Salonul l-a menținut peste un deceniu, însă de departe se poate spune că i-a adus cele mai mari dezamăgiri profesionale.

 

„Pandemia m-a făcut să mă decid, pentru că aici este un domeniu în care se lucrează foarte mult la negru. Practic, dacă ANAF-ul ar vrea să facă ordine nu ar trebui să caute în saloane, ci ar trebui să caute pe Facebook, de exemplu. Sunt foarte multe persoane care lucrează acasă, chiar Forțele de Muncă sunt un furnizor de venituri la negru, pentru că acolo se fac cursuri de recalificare. Cursanții cărora nu li se oferă nimic sunt trimiși să facă practică într-un salon”.

 

„Consider că nu mă respect pe mine mergând la cineva acasă”

 

S-a confruntat cu situații în care propriile angajate își formau o clientelă pe care ulterior o transferau la domiciliu unde prestau activitățile din salon, fără a plăti taxele aferente către stat.

 

Mai ales că cererea în acest sens este bogată și multe doamne sau domnișoare se deplasează în apartamente pentru întreținerea unghiilor, montarea genelor sau chiar pentru vopsitul părului: „Eu de exemplu nu accept. Eu consider că în momentul în care mi s-a oferit această variantă nu accept, eu consider că nu mă respect pe mine, mergând la cineva acasă. Și sunt foarte mult și asta spuneam că, dacă ANAF-ul dacă ar vrea să facă ordine, ar putea da un search pe Facebook”.

 

Consideră că astfel de fete cu asemenea practici închid afacerile legale prin concurență neloială, iar statul aproape că nu reacționează în fața acestui tip de evaziune fiscală.

 

Emisiunea integrală marca Botoșăneanul TV în care a participat Gabriela Ciobanu poate fi vizionată accesând linkul de mai jos. Discuția despre educație și afaceri a pornit de la minutul 1:53.

 

loading...
loading...
ACUM: Doamna care a „încercat marea cu degetul” în afaceri la Botoșăneanul TV, între succes și eșecuri – FOTOGALERIE & VIDEO

 

Animalul care se află în toate comunele din județul Botoșani și este pe cale de DISPARIȚIE: Va fi numai piesă de muzeu
Mediul rural botoșănean (și nu numai) nu va mai prezenta aceeași imagine care exista mai ales în vremea copilăriei celor care își petreceau vacanțele la bunici, în anii dinaintea revoluției din 1989.
Peste 1.000 de botoșăneni de lângă oraș imploră pentru program la robinet! O dispeceră de la „Apă” îi păcălește că primarul e vinovat: Oameni buni, cui trebuie să fac eu plângere?VIDEO
De aproximativ două luni prefectul primește pe birou o avalanșă de sesizări din partea unor botoșăneni care deși sunt abonați ai Nova Apaserv nu beneficiază de apă decât sporadic.În cazul în care problema nu-și găsește rezolvare oamenii susțin că vin să protesteze în oraș, în fața Prefecturii, Consiliului Județean sau companiei de apă și canalizare.
EXPLOZIE a numărului de pașapoarte eliberate anul acesta, de frica războiului: A crescut de trei ori numărul solicitărilor
În ultimul deceniu este pentru prima oară când adresabilitatea la acest serviciu public a crescut atât de mult.Iar avalanșa de oameni a fost cauzată de războiul de la granițele României.
SCANDAL de la cel mai scump loc de parcare din Botoșani! Adjudecat de o femeie care nu l-a plătit niciodată
Prețul de licitație pentru concesionarea respectivului loc de parcare a dărâmat toate recordurile, iar femeia care a licitat a devenit „vedetă” inclusiv la posturile naționale de televiziune.
ZVONURI la Botoșani cu închiderea școlilor pentru economii la energie: Ei își măresc salariile și elevii intră în online?
Mai multe cadre didactice le-ar fi telefonat părinților pentru a-i pregăti pentru o eventuală revenire la sistemul de învățământ online.Iar motivul pentru care s-ar lua decizia de închidere a școlilor ar fi prețurile la energie.
Plângeri la Poliție după altercații și comenzi false între taximetriști și Bolt: Dau tot felul de curse, cât mai departe - FOTO
Apariția în municipiul reședință de județ a unor servicii alternative de transport persoane s-a lăsat cu șicane.
Premiu de 1000 de euro pentru artistul din Botoșani care a devenit agricultor ”șef de promoție”: A fost dificil, dar și frumos! FOTO
Multă muncă, dar și pasiune! Seriozitate împletită cu un simț al bunei organizări, dar mai ales capacitatea tânărului de a pune în ordine orele, zilele, anii care aveau să îi asigure succesul.
Sute de credincioși la sfințirea Bisericii din curtea Spitalului de Copii, slujbă oficiată de doi mitropoliți și un sobor de preoți - FOTO & VIDEO
Astăzi a avut loc slujba de sfințire și de binecuvântare a lucrărilor interioare și exterioare ale Bisericii „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, din curtea Spitalului de Copii. La evenimentul religios au luat parte oficialități și sute de credincioși.
Verginel Gireadă în direct: Îmi spuneau că sunt tractorist, astăzi un tractorist câștigă mai bine decât un inginer / Toți cei care critică își prind urechile dacă îi duc pe un tractor cu GPSVIDEO
Invitat la ”Botoșăneanul TV”, primarul comunei Mihai Eminescu a vorbit fără opreliști de trecutul său profesional. Aflat la al treilea mandat de șef al administrației de la Ipotești și având la activ și patru ani ca deputat, Verginel Gireadă a subliniat că nu are ce să ascundă din cariera sa.
Șefii de la centru anunță scenarii negre – CUM va fi iarna la Modern Calor, compania orașului care are nevoie de gaz pentru furnizarea căldurii
Mii de botoșăneni așteaptă să își încălzească locuințele cu agentul termic furnizat în sistem centralizat de SC Modern Calor SA, compania Consiliului Local Botoșani.Furnizarea căldurii ar urma probabil să înceapă la jumătatea lunii viitoare, după ce se vor înregistra trei nopți consecutive cu temperaturi mai mici de 10 grade.  
„Iarba nebună” consumată de șoferi botoșăneni, la volan: Este cu adevărat cutremurător ce se întâmplă
Zeci de șoferi botoșăneni au fost surprinși în trafic conducând sub influența unor substanțe interzise.Cei mai mulți erau drogați cu canabis, dar au existat și probe pozitive la cocaină.
Salvamari soț și soție INTERZIȘI la Cornișa, unul este încă angajat al complexului: Avem o restricție pentru domniiVIDEO
Cei doi botoșăneni au lucrat împreună în Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa timp de aproximativ trei ani. Soția și-a înaintat demisia din cauza programului pe care l-a considerat infernal, iar soțul are încă această calitate de angajat.
Partidul cu sediu abia deschis în centrul orașului a rămas fără toți membrii, filiala a fost radiată, s-a închis și contul bancar: Ne-am dat cu toții demisia
La nici 11 de luni de când a început treaba la filiala județeană a Alianței Pentru Patrie (APP), președintele interimar Răzvan Rotaru a părăsit partidul înființat de Codrin Ștefănescu și girat de Liviu Dragnea. Și nu a făcut-o singur, ci alături de foștii colegi de vază de la PSD și de toți cei 700 de membri din întregul județ.
E gata documentația! Primăria aproape de demolarea garajelor, apar peste 100 de locuri de parcare, zone de recreere și un loc de joacă – FOTO
Documentația tehnică pentru modificarea aspectului urban din imediata vecinătate a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” a fost publicată pe pagina web a Primăriei Botoșani și se află în dezbatere publică.
Tricolor zdrențuit & oficialități ignorate pentru băiatul de casă al PSD-ului - Gafele începutului de an școlar la colegiile cu pretenții - VIDEO & GALERIE FOTO
Festivitățile de deschidere a anului școlar au devenit tradiție în România și sunt așteptate cu emoție de elevi, părinți și cadre didactice.De la an la an seamănă izbitor din punct de vedere al desfășurării, fiind respectat un tipar organizatoric care se repetă la fiecare început de toamnă.
Începe școala: Instructorii auto trag un semnal cu trecerile de pietoni și promit că NU blochează traficul în orele de trafic
Începând de luni, 5 septembrie 2022, elevii se întorc în bănci motiv pentru care și traficul va fi mult mai aglomerat de acum pe străzile municipiului Botoșani și nu numai. Fapt care necesită mai multă atenție din partea conducătorilor auto, dar și a pietonilor.
ASTĂZI: Școlile din Botoșani se deschid pentru 60.000 de elevi! Pentru prima dată când anul de învățământ începe atât de devreme
Anul școlar 2022 – 2023 este unul plin de schimbări radicale, sistemul educațional fiind reformat de actuala conducere a Ministerului Educației care îl are în frunte pe Sorin Cîmpeanu. Modificările au fost aplicate și în urma dezbaterilor care au avut loc în teritoriu cu personalul didactic.
Spălătorie închisă de Nova Apaserv după ce a fost găsită cu branșament ilegal: Patronul nu a plătit apa niciodată – FOTOGALERIE
Serviciul Antifraudă și Control din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă seria verificărilor în rândul marilor consumatori de apă, care nu-și achită contravaloarea serviciilor consumate.
Era să vină, dar nu mai vine - Haos la conducerea Inspectoratului Școlar înainte de începerea școlii, Ada Macovei trecută iar „pe linie moartă”
Situația de la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) a căpătat nuanțe politico-telenoveliste în ceea ce privește postul de inspector școlar general. A fost o luptă incredibilă de culise pentru că oficial, sistemul educațional nu este nicicum politizat. Și într-un final există se pare și un câștigător.
Clădire dărâmată într-un nor de praf lângă o școală, se pregătesc locuri de parcare – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost de fapt două imobile alipite, ambele fiind transformate acum în bucăți de moloz și pietre.
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
„Nu vreau să fac niciun fel de comentariu, dar dacă minimul e de 50 de puncte și ei fac 15 puncte? Măcar să schițeze de bun simț, pentru comisia aia, trei prostii sau din aducere aminte. Au lăsat foaia goală. Și cu acea ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
5.0469 lei
CHF
Francul elveţian
5.1652 lei
GBP
Lira sterlină
5.6367 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4963 lei
XAU
Gramul de aur
270.7253 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2606 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1728 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6857 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2013 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.6 o C
Dorohoi
17.4 o C
Bucecea
17.5 o C
Darabani
16.8 o C
Saveni
17.7 o C
Ştefăneşti
23.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.