Știrea zilei
DOCUMENT: Capii fostului PDL și-au ”uitat” pixurile acasă, ei NU demisionează pentru noul prefect - FOTOGALERIE

”Primarii PNL anunță că susțin reprezentantul PNL pentru funcția de prefect al județului Botoșani. În caz contrar primarii își vor da demisia în bloc”.

”Războiul rece” PNL - PDL se cam încălzește

 

Asta scrie negru pe alb în hotărârea adoptată joi după-amiază de Liga Aleșilor Locali din PNL Botoșani înaintea întâlnirii cu vicepremierul Raluca Turcan.


Lista este semnată de peste 20 de primari și inclusiv de senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, de Gheorghe Sorescu și Cristian Roman, prim-vicepreședinți ai PNL Botoșani, și de Viorel Iliuță, șeful de la municipiu.


În schimb, printre altele, lipsește iscălitura primarului de Botoșani, Cătălin Flutur, a deputatului Cristian Achiței, a primarului de Răchiți, Florin Bulgaru, a celui de Ibănești, Romică Magopeț, a celui de Dersca, Fănică Romanescu, a președintelui de organizație de la Dorohoi, Valerian Andrieș, adică aleși proveniți din fostul Partid Democrat Liberal.


Astfel, prinde tot mai mult contur varianta existenței unei înțelegeri între ALDE și aripa ex-PDL din actualul PNL pentru numirea unui prefect liberalo-democrat la Botoșani.


De altfel, sunt deja notorii neînțelegerile dintre liderii vechiului PNL și cei ai PDL, care nici măcar în seara turului al doilea al alegerilor prezidențiale nu s-au reunit cu toții la același sediu din strada Teatrului, o bună parte a șefilor ex-PDL – ului preferând în continuare fosta lor casă, din Maxim Gorki.   

 

Turcan - Țurcanu... nici nu-i mare diferență

 

În plus, Florin Țurcanu, coordonatorul de facto de la ALDE Botoșani, nu s-a sfiit să recunoască public că are planuri politice alături de o parte a foștilor democrat-liberali.


La întâlnirea desfășurată joi după-amiază la Ștefănești, vicepremierul Raluca Turcan le-ar fi dat de înțeles semnatarilor procesului-verbal cu demisia în bloc că negocierile purtate la nivel central prevăd cedarea unor funcții de prefect către partidele care au contribuit la destituirea Cabinetului Dăncilă și care apoi l-au ajutat pe Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.


Primarii i-au reproșat că sunt practic trași pe sfoară, fiind posibil ca acțiunea de protest din 28 noiembrie să fie doar prima dintr-un serie mai lungă.


Iar una dintre marile lor nemulțumiri este că ar ajunge practic din nou ”la mâna lui Țurcanu”, conducătorul de facto al ALDE Botoșani.


Vicepremierul le-a promis primarilor și șefilor organizației că va mai purta o discuție cu premierul și președintele PNL, Ludovic Orban, dar pare că a făcut-o mai degrabă de formă.

 

protest primari pnl botosani

 

protest primari pnl 2

 

demisii primari pnl

 

loading...
Nu e glumă! ALDE pregătește o femeie prefect, PNL-iștii - scandal cu Raluca Turcan
LOVITURĂ de CULISE? Postul de prefect ar fi fost dat la ALDE, PNL-iștii neagă: Dan Nechifor 100%

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Cartierul cu VIP-uri al Botoșaniului lăsat fără apă șase zile în două săptămâni pe vremuri de caniculă extremă
Și nu doar acest cartier. Mii de botoșăneni au fost afectați de cascada de avarii înregistrată în ultimele două săptămâni.
După ce au primit normă de hrană pentru zilele de lucru, polițiștii locali de la Botoșani vor bani de mâncare și când stau în concediu medical
În acest sens au deschis un proces pentru a obține norma de hrană pe perioada în care se află în repaus medical. Acțiunea este asumată de Sindicatul Șoimul, reprezentativ pentru polițiștii locali, împotriva instituției Poliția Locală Botoșani.
Unde sunt izoletele care au băgat spaima în botoșăneni? Achiziționate pentru Ebola, folosite pentru cinci oameni – UNDE sunt acum
De fapt a fost o singură izoletă folosită în primăvara anului 2020 pentru primii pacienți care au contactat virusul cu origini chinezești. Însă impresia generală era pe atunci că sunt mai multe astfel de dispozitive pregătite pentru paciențiii suspecți de infecție.
Asediu la Parcul Cornișa: mașinile au ajuns până la drumul spre Suceava, au apărut și primele distrugeri – GALERIE FOTO
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa continuă să atragă vizitatori din întreaga Moldovă, dar și de la vecinii de peste Prut. Deși recordul de vizite îi aparține anului 2019, când încă nu se știa despre criza care avea să lovească mapamondul, interesul continuă să fie crescut, mai ales în perioadele caniculare.
Luptă pe toate fronturile la „Apă”: Pesediștii „au scăpat” de administratorii liberali printr-o ușoară joacă cu focul
Noua conducere de la SC Nova Apaserv SA are o dublă misiune: pe de o parte cea oficială, de redresare financiară a companiei, iar pe de altă parte cea neoficială, de schimbare a garniturii politice din funcțiile de conducere.
ALARMĂ: Antreprenorul de la biserica simbol a orașului amenință că oprește lucrările din cauza datoriilor Primăriei - Va rămâne ca teatrul
Unul dintre foarte puținele mari obiective de investiții care se derulează la Botoșani, și la care lucrările nu sunt întârziate, este amenințat cu retragerea muncitorilor de pe șantier din cauza datoriilor pe care Primăria Botoșani le înregistrează către constructor.
Fiul senatorului Cristian Achiței, angajat șef la Drumurile Naționale după un concurs la care a participat singur
Soartă predestinată pentru copiii sau rudele politicienilor autohtoni... Majoritatea dintre ei par să „performeze” cu precădere în unitățile de stat și mai puțin în mediul privat. Puține sunt situațiile în care fiii parlamentarilor sau aleșilor locali confirmă în multinaționale sau au propriile afaceri de succes.
Aproape 100 de gropi făcute și ABANDONATE în municipiu: Botoșani nu a arătat niciodată așa de rău / Toți vin la Primărie rugându-ne, solicitându-ne, amenințându-ne - GALERIE FOTO
Municipiul Botoșani a suferit dintotdeauna la partea de infrastructură rutieră, pe lângă multe alte lipsuri care nu vor fi amintite acum. Autoritățile și botoșănenii deopotrivă se mândresc cu faptul că respiră cel mai curat aer din România...și cam atât. Într-un top recent, municipiul Botoșani se afla pe primele locuri în lista orașelor în care NU se merită să trăiești.
Asistați sociali din Botoșani prinși cu câte două mașini după un control al Curții de Conturi, sute de beneficiari rămași fără bani
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul avea printre cei mai mulți asistați sociali. Astăzi, este însă județul fruntaș în ceea ce privește numărul beneficiarilor care au fost suspendați de la plată. S-a ajuns în această situație deoarece ei au refuzat un loc de muncă sau mai nou au fost prinși că dețin și câte două mașini.
Loading...
Război total cu demolarea garajelor! Oamenii din Primăverii, audiență la Primărie, cu amenințări și jigniri: Nu a votat nimeni călăul orașului Botoșani / O să adunăm semnături pentru demiterea dv.VIDEO
Decizia primarului Cosmin Andrei de a începe acțiunea de demolare a garajelor din municipiul Botoșani pentru a face loc parcărilor a stârnit, așa cum era și de așteptat de altfel, un val de revoltă.
Artă printre lighene și cârpe! Inundație peste tablouri, bătaie de joc la asociația de proprietari: Deja ne-au dat la ziar? VIDEO & FOTOGALERIE
Un lanț al slăbiciunilor sau un cerc vicios fără nici o verigă slabă pentru a fi întrerupt. De mai bine de doi ani de zile responsabilii Galeriilor de Artă Ștefan Luchian au frecvente episoade de deznădejde din cauza inundațiilor cărora trebuie să le facă față dar mai ales provocării de a proteja obiectele de artă.
RĂZBOI total pentru o funcție: Managerul botoșănean care nu vrea să fie evaluat de ”un profesor și un corist” / ”Nu e ilegal, e imoral” - FOTO
Astăzi, consilierii locali au pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului evaluării celui de-al treilea an de management din mandatul 2018-2022 al lui Mihai Sîrbu la Filarmonica ”George Enescu” Botoșani.
Evacuări la ANL-uri! Zeci de locuințe atribuite cu tertipuri legislative trebuie eliberate după ce DNA a sesizat Prefectura
Prima publicație de la Botoșani care a dezvăluit acest tertip legislativ de obținere a unei locuințe ANL a fost Botoșăneanul.
ANCHETĂ la ISU după intervenția de la Stânca! Un localnic cu undiță a intrat în apă până la gât, pompierii cu veste, priveau din barcă – FOTOGALERIE
Pe 8 august 2017 la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani era efectuată o anchetă privitoare la modul în care s-a intervenit după înecul unui tânăr de 17 ani. Au trecut patru ani de zile, apele au mai luat o viață tânără, un băiat de 22 de ani din municipiu care s-a înecat la Stânca Costești.
Loading...
Director nou la Modern Calor: fost funcționar & subofițer, își începe treaba cu o mare provocare - Sunt încă în etapa de preluare a atribuțiilor - FOTO
Compania de termoficare a orașului are de două zile conducere nouă. Un tânăr economist i-a luat locul fostului director Florin Sandu, deocamdată cu titlu de interimat.
Scandal la județ privind posibila cumpărare a clădirii fiului unui celebru om de afaceri: Fac glume cu bunul minorului - VIDEO
Consilierii județeni au respins miercuri un proiect de hotărâre privind exercitarea dreptului de preemțiune de către Consiliul Judeţean Botoșani asupra imobilului monument istoric ”Casa Mavrocordat” din strada Mihail Kogălniceanu. Și aceasta după o serie întreagă de ciudățenii petrecute pe firul (ne)aprobării proiectului.
Telenovelă pe un post de director: Numirea primită după program a trimis șeful liberal acasă pentru un social-democrat, pe o funcție a USR-ului
Ingerința politică în activitatea administrativă bifează un nou episod la Botoșani. Partidele de guvernământ par să nu cadă de acord pe funcțiile de conducere negociate și s-a ajuns la o situație ilară cu directori schimbați, repuși pe funcție și din nou schimbați. Însă, fără o sincronizare cu împărțeala politică.
Județul geniilor, la un pas de infarct cultural: Criză fără precedent în instituția care vorbește lumii despre Enescu, Iorga, Luchian
O instituție emblematică a Moldovei, un spațiu care tezaurizează la propriu moștenirea culturală a județului, se confruntă nu doar cu subfinanțarea cruntă, ci și cu un deficit de personal care se acutizează pe zi ce trece.
La două zile după ce s-a aflat că CJ-ul a tăiat finanțarea revistei de cultură, un om de afaceri a virat fundației banii pe tot anul 
Miercuri, 16 iunie, Botoșăneanul a făcut public la Știrea Zilei că ”Hyperion – Caiete Botoșănene”, poate cea mai prestigioasă revistă de cultură din Botoșani, a rămas fără finanțarea de la Consiliul Județean, care era acordată prin Memorialul Ipotești – Centrul de Studii Mihai Eminescu.
Majorare de … 1 leu la mesele pacienților din spital – TOPUL bolnavilor de la Mavromati care mănâncă cel mai bine
Noile tarife au fost aplicate la Spitalul Județean Mavromati începând din luna mai a anului 2021. Majorarea este însă aproape nesemnificativă, iar suma alocată normei de hrană este astfel insuficientă pentru a le asigura pacienților un meniu cât mai bogat, cu alimente de bună calitate.
Eu cu cine mai votez la locale?.Am votat cu Iohanis crezând că se schimba ceva.Dora a votat cu Dăncila și ajunge Prefect iar Turcanu cu actorul și face cărțile in judet.Nu mai inteleg nimic.Flutur joaca la doua capete si vrea să-l promoveze pe Roman.Halal politica.Sa revina Psd_ul ...
29 noiembrie 2019, 22:22
Intelegem de la carmuitorii PNL, ca daca PNL ,pe scor politic a obtinut peste 30% in primul tur la prezidentiale ,la Botosani nu-i bine.E bine in schimb ce face Turcanu si partidul sau de 4% din moment ce emit pretentii la prefect.Oare PNL vrea la parlamentare scorul ALDE pe Botosani,adica 4%?
29 noiembrie 2019, 18:06
Hai las-o !Pai Turcanu a zis-o in gura mare ca el e cu Flutur si Achitei .Normal ca le convine ca prefectul sa-l puna Turcanu .Ca pe astialalti i-a rezolvat pe toti cu posturi caldute.Singurul care nu reuseste sa-si impuna nici un om e Soptica.
29 noiembrie 2019, 17:38
Hai misca cu sfaturile tale de-aici! De parca nu ar fi clar ca turcanu pune o momaie pe post de prefect iar apoi el face concursuri pentru sefi de deconcentrate, el isi alege slugile care vor ocupa aceste functii, el ne va face de rusine judetul din nou, el va cobora PNL-ul la 15% cum a mai fost dupa ce a intrat la inchisoare si tot el , probabil,va fura, va insela ,va spagui . Intrebarea este cum mama drakului a fost adusa famiglia asta de escroci iar la varful politicii?
29 noiembrie 2019, 12:57
Cel mai dragut mi se pare cand Soptica afla din presa chestii hotarate la Bucuresti, despre care Flutur stia de mult ;)
29 noiembrie 2019, 12:52
Decât sa va faceți de ras cu o persoană care a terminat o facultate privată la mare distanță cum este Nechifor mai degrabă lăsați pe alții să vă pună oameni capabili. PNL cu această decizie, de a pune x și 0 prefect, până la locale coborâți sub 25%.
29 noiembrie 2019, 11:38
Ce va mirați? Se știa că Flutur face blat cu Țurcanu pentru capul lui Soptica. Flutur vrea doar Primăria in rest nu îl interesează! In rest prostii stau și ascultă discursurile : "Dragii mei...." Bleah ! Mi se face greata de voi și de interesele voastre personale. Dar sa te aliezi tu cu oierul ....asta spune multe despre ce caracter ai!
29 noiembrie 2019, 11:31
Cand vor pricepe si habarnistii de la Bucuresti ca atunci cand sunt alegeri prezidentiale si europarlamentare electoratul decide in functie de candidat( candidati). Cum de s-a ajuns la concluzia ca votul meu pentru independentul Diaconu este meritul escrocului Turcanu sau dezavantajul PNL? Vor mai vedea ei cetateni onesti la vot cand vor zbura porcii!
29 noiembrie 2019, 09:48
V-a ”facut” flutur din nou. Se pune la cale un nou jaf asupra Botosaniului cu berbecul Turcanu sef peste tot ce misca. Nu-i bai, la el puscaria e o obisnuinta. La fel si minciuna aducatoare de castiguri nesperate.
29 noiembrie 2019, 09:38
sunteti de rasul curcilor!!!!!!
29 noiembrie 2019, 08:36
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Soțul meu își dorește un copil, eu nu! Nu mai vreau să îi fac niciun copil, nu îmi mai doresc! Acum vreau să mă ocup de copiii mei, de imaginea mea, de afacerile mele, am alte priorități. Mi-am cumpărat șase locuințe: am ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9219 lei
USD
Dolarul SUA
4.1823 lei
CHF
Francul elveţian
4.5428 lei
GBP
Lira sterlină
5.7455 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7865 lei
XAU
Gramul de aur
242.4279 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2311 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3727 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0855 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3284 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1916 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6617 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.7 o C
Dorohoi
16.6 o C
Bucecea
18.1 o C
Darabani
15.3 o C
Saveni
17.6 o C
Ştefăneşti
17.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.