Știrea zilei
DOCUMENT: Capii fostului PDL și-au ”uitat” pixurile acasă, ei NU demisionează pentru noul prefect - FOTOGALERIE

”Primarii PNL anunță că susțin reprezentantul PNL pentru funcția de prefect al județului Botoșani. În caz contrar primarii își vor da demisia în bloc”.

”Războiul rece” PNL - PDL se cam încălzește

 

Asta scrie negru pe alb în hotărârea adoptată joi după-amiază de Liga Aleșilor Locali din PNL Botoșani înaintea întâlnirii cu vicepremierul Raluca Turcan.


Lista este semnată de peste 20 de primari și inclusiv de senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, de Gheorghe Sorescu și Cristian Roman, prim-vicepreședinți ai PNL Botoșani, și de Viorel Iliuță, șeful de la municipiu.


În schimb, printre altele, lipsește iscălitura primarului de Botoșani, Cătălin Flutur, a deputatului Cristian Achiței, a primarului de Răchiți, Florin Bulgaru, a celui de Ibănești, Romică Magopeț, a celui de Dersca, Fănică Romanescu, a președintelui de organizație de la Dorohoi, Valerian Andrieș, adică aleși proveniți din fostul Partid Democrat Liberal.


Astfel, prinde tot mai mult contur varianta existenței unei înțelegeri între ALDE și aripa ex-PDL din actualul PNL pentru numirea unui prefect liberalo-democrat la Botoșani.


De altfel, sunt deja notorii neînțelegerile dintre liderii vechiului PNL și cei ai PDL, care nici măcar în seara turului al doilea al alegerilor prezidențiale nu s-au reunit cu toții la același sediu din strada Teatrului, o bună parte a șefilor ex-PDL – ului preferând în continuare fosta lor casă, din Maxim Gorki.   

 

Turcan - Țurcanu... nici nu-i mare diferență

 

În plus, Florin Țurcanu, coordonatorul de facto de la ALDE Botoșani, nu s-a sfiit să recunoască public că are planuri politice alături de o parte a foștilor democrat-liberali.


La întâlnirea desfășurată joi după-amiază la Ștefănești, vicepremierul Raluca Turcan le-ar fi dat de înțeles semnatarilor procesului-verbal cu demisia în bloc că negocierile purtate la nivel central prevăd cedarea unor funcții de prefect către partidele care au contribuit la destituirea Cabinetului Dăncilă și care apoi l-au ajutat pe Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.


Primarii i-au reproșat că sunt practic trași pe sfoară, fiind posibil ca acțiunea de protest din 28 noiembrie să fie doar prima dintr-un serie mai lungă.


Iar una dintre marile lor nemulțumiri este că ar ajunge practic din nou ”la mâna lui Țurcanu”, conducătorul de facto al ALDE Botoșani.


Vicepremierul le-a promis primarilor și șefilor organizației că va mai purta o discuție cu premierul și președintele PNL, Ludovic Orban, dar pare că a făcut-o mai degrabă de formă.

 

protest primari pnl botosani

 

protest primari pnl 2

 

demisii primari pnl

 

loading...
Nu e glumă! ALDE pregătește o femeie prefect, PNL-iștii - scandal cu Raluca Turcan
LOVITURĂ de CULISE? Postul de prefect ar fi fost dat la ALDE, PNL-iștii neagă: Dan Nechifor 100%

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Pandemie și caniculă! Botoșăneni din municipiu cu un fir de apă, sau DELOC, de o lună jumătate: Nu avem apă să spălăm copiii VIDEO
Municipiul reședință de județ, anul 2020, în prag de alegeri electorale. Mai mulți locuitori ai capitalei județului se plâng de faptul că imediat se fac două luni de zile de când lor le lipsește apa. Lichidul fără de care un trai civilizat nu poate fi dus.
Ruptă de beată și fără permis, o tânără a spart cu mașina o casă după care și-a lăsat baltă amorezul în automobil – FOTOGALERIE
Un accident cu o poveste cum raa se poate întâlni a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă în mediul rural. Mai exact în comuna Răuseni, acolo unde un autovehicul a... spart o casă.
Drama miilor de copii din Botoșani: Părinții „blocați” peste hotare, cei mici singuri pe pandemie
Pandemia de COVID a afectat toate categoriile de persoane într-o mai mică sau mare măsură. Inclusiv copiii care nu înțeleg prea mult ceea ce se întâmplă în jurul lor au de suferit. O situația mai specială este cea a copiilor care au părinții plecați în străinătate.
S-a deschis noul Kaufland: Zeci de botoșăneni au stat la coadă pentru promoțiile speciale -  FOTO & VIDEO
În urmă cu puține minute cel de-al doilea hypermarket Kaufland s-a deschis oficial. Zeci de botoșăneni au venit de la ora 7:00 pentru a-și face cumpărăturile, a vedea magazinul, dar și pentru a profita de reduceri.
Trei de la municipiu, doi directori de spitale, o avocată prin alianță și oameni din toate zonele județului – LISTA PNL pentru CJ
Marți seară, pe lângă lista de candidați la Consiliul Local, Biroul Politic Județean al PNL Botoșani a aprobat-o și pe cea pentru Consiliul Județean.
Mai există așa ceva: Un director la stat a renunțat la o leafă de peste 3.000 de euro ca să meargă în privat
Într-o perioadă în care locurile de muncă scoase la concurs de instituții adună uneori și peste zece candidați pentru un singur post, există cel puțin un caz în care un bugetar, care pe deasupra mai ocupa și funcția de director, a demisionat pentru a se angaja în privat.
Peste 30.000 de euro încasați de spital din testele la cerere, zeci de botoșăneni depistați cu COVID înainte de a pleca în concediu
Începând cu data de 16 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati au început să se facă teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșănenii și purtatul măștii: Unii pe față, alții pe mână, polițiștii (încă) mai așteaptă cu amenzile – GALERIE FOTO
În mare parte, botoșănenii par să se supună hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani.
Apă fără presiune de o lună: În plină pandemie și pe caniculă mai mulți oameni din centru se spală la lighean
De aproape o lună mai mulți cetățeni care locuiesc în Centrul Vechi trăiesc un veritabil coșmar când vine vorba de apa curentă. Pe temperaturi caniculare oamenii nu își pot utiliza centralele pentru apă caldă și nici mașinile de spălat. Iar motivul este lipsa presiunii apei.
Loading...
Lupta cu pandemia de COVID: Cadre medicale nevoite să stea și 12 ore în combinezoane, unele au leșinat – FOTOGALERIE
Sistemul medical românesc cu greu face față unui număr foarte mare de cazuri de COVID-19, iar asta o spun și specialiștii. Cadrele medicale sunt din ce în ce mai epuizate, iar unele au fost luate chiar și cu ambulanța.
Zeci de avocați din Baroul Botoșani intrați în șomaj, 4.000 de lei lunar de la stat
Probabil că nu există domeniu de activitate în România care să nu fi fost afectat de pandemie. Răspândirea coronavirusului a modificat substanțial și activitatea instanțelor, iar unii avocați, nu tocmai puțini la număr, aproape că au rămas fără venituri curente.
Botoșani 2020: drum din ”capitala județului” reparat cu tractorul cu lamă ca la deszăpezire – VIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce poate părea de neimaginat pentru locuitorii altor municipii reședință, dar chiar și pentru botoșănenii care locuiesc în zona centrală a urbei, este însă o realitate pentru zeci de oameni care stau la capătul orașului. Iar realitatea este cât se poate de crudă.  
A picat varianta McDonald’s: Se pregătește mutarea unui magazin în fostul Lidl - FOTOGALERIE
Încă de anul trecut în municipiul reședință de județ circula o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s, într-un spațiu în care funcționa atunci supermarketul Lidl. Se pare însă totul a rămas doar la stadiu de zvon, iar această  investiție nu se va concretiza. Cel puțin nu în spațiul amintit.
Tineri cu care ne mândrim! Băiat din Botoșani, al doilea promovat pe țară la Academia Forțelor Terestre, a învățat singur în pandemie - FOTOGALERIE
„Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an că eu voi da admitere doar pe 3 locuri în toată țara, nu aș fi crezut niciodată, dar mi-am demonstrat, în fiecare seară de învățat, fiecare dimineață de alergat, că sunt tot mai aproape de propriul ideal. Prin muncă, suportul familiei și ajutorul lui Dumnezeu am reușit. Sper ca prin acest lucru am demonstrat faptul că indiferent de unde provii, de statutul tău social, poți să reușești tot ce ți-ai propus, important este să țintești cât mai sus și să muncești cât mai mult”.
Loading...
Al doilea hipermarket Kaufland este aproape gata, se știe data deschiderii – GALERIE FOTO
Dacă pentru orice autoritate a statului încadrarea în termenul contractual pentru realizarea unei investiții a devenit o raritate, în privat ritmul construcțiilor este incomparabil. Iar ultima dovadă este ceea ce se întâmplă cu al doilea hipermarket Kaufland din Botoșani.
Panică printre clienții unui magazin: tânăra din casă depistată cu Covid-19, membrii familiei își văd în continuare de vânzări
O îmbolnăvire cu Covid-19 a unei femei dintr-un sat botoșănean, venită după două morți ale poate celor mai cunoscuți oameni ai comunei, a provocat spaimă în satul Buzeni, din comuna Bălușeni.
Încă un candidat schimbat la Primăria Botoșani, se pregătește o prezentare surpriză
În mai puțin de două săptămâni numărăm deja al treilea partid parlamentar care își schimbă candidatul la Primăria Botoșani. După Alianța Liberalilor și Democraților și Pro România, a sosit și rândul Partidului Mișcarea Populară să recurgă la o asemenea manevră.
Cornișa, între pandemie și oportuniști! Încă o vară fără restaurante, un singur afacerist a dat drumul la lucrări, deschiderea în… 2021!
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa continuă să aibă parte de ghinionul de la naștere. Un proiect extrem de complex care a fost finalizat cu mult peste termenul inițial. Un parc de agrement unic în Moldova ce nu poate lăsa în urmă seria semieșecurilor.
Legea carantinării intră ASTĂZI în vigoare! Internări cu Poliția pentru botoșănenii care refuză, DSP-ul se pregătește pentru valul 2
Amânată în Parlament în două rânduri, Legea nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul 634 și își produce efectele începând de astăzi, 21 iulie 2020.
Când sistemul te vrea (mai) sănătos: Copilul diagnosticat cu ”boala micilor genii”, pe care statul îl pedepsește pentru că se străduiește prea mult – FOTO & VIDEO
Aproape necunoscut, diagnosticul stârnește în societatea românească reacții bizare uneori, agresive alteori. Iar prin atitudine, prin reacție, prin respingere sau neimplicare, societatea se păstrează deseori pe o treaptă superioară față de acești copii care duc pe umeri crucea grea a unei boli incurabile.
Eu cu cine mai votez la locale?.Am votat cu Iohanis crezând că se schimba ceva.Dora a votat cu Dăncila și ajunge Prefect iar Turcanu cu actorul și face cărțile in judet.Nu mai inteleg nimic.Flutur joaca la doua capete si vrea să-l promoveze pe Roman.Halal politica.Sa revina Psd_ul ...
29 noiembrie 2019, 22:22
Intelegem de la carmuitorii PNL, ca daca PNL ,pe scor politic a obtinut peste 30% in primul tur la prezidentiale ,la Botosani nu-i bine.E bine in schimb ce face Turcanu si partidul sau de 4% din moment ce emit pretentii la prefect.Oare PNL vrea la parlamentare scorul ALDE pe Botosani,adica 4%?
29 noiembrie 2019, 18:06
Hai las-o !Pai Turcanu a zis-o in gura mare ca el e cu Flutur si Achitei .Normal ca le convine ca prefectul sa-l puna Turcanu .Ca pe astialalti i-a rezolvat pe toti cu posturi caldute.Singurul care nu reuseste sa-si impuna nici un om e Soptica.
29 noiembrie 2019, 17:38
Hai misca cu sfaturile tale de-aici! De parca nu ar fi clar ca turcanu pune o momaie pe post de prefect iar apoi el face concursuri pentru sefi de deconcentrate, el isi alege slugile care vor ocupa aceste functii, el ne va face de rusine judetul din nou, el va cobora PNL-ul la 15% cum a mai fost dupa ce a intrat la inchisoare si tot el , probabil,va fura, va insela ,va spagui . Intrebarea este cum mama drakului a fost adusa famiglia asta de escroci iar la varful politicii?
29 noiembrie 2019, 12:57
Cel mai dragut mi se pare cand Soptica afla din presa chestii hotarate la Bucuresti, despre care Flutur stia de mult ;)
29 noiembrie 2019, 12:52
Decât sa va faceți de ras cu o persoană care a terminat o facultate privată la mare distanță cum este Nechifor mai degrabă lăsați pe alții să vă pună oameni capabili. PNL cu această decizie, de a pune x și 0 prefect, până la locale coborâți sub 25%.
29 noiembrie 2019, 11:38
Ce va mirați? Se știa că Flutur face blat cu Țurcanu pentru capul lui Soptica. Flutur vrea doar Primăria in rest nu îl interesează! In rest prostii stau și ascultă discursurile : "Dragii mei...." Bleah ! Mi se face greata de voi și de interesele voastre personale. Dar sa te aliezi tu cu oierul ....asta spune multe despre ce caracter ai!
29 noiembrie 2019, 11:31
Cand vor pricepe si habarnistii de la Bucuresti ca atunci cand sunt alegeri prezidentiale si europarlamentare electoratul decide in functie de candidat( candidati). Cum de s-a ajuns la concluzia ca votul meu pentru independentul Diaconu este meritul escrocului Turcanu sau dezavantajul PNL? Vor mai vedea ei cetateni onesti la vot cand vor zbura porcii!
29 noiembrie 2019, 09:48
V-a ”facut” flutur din nou. Se pune la cale un nou jaf asupra Botosaniului cu berbecul Turcanu sef peste tot ce misca. Nu-i bai, la el puscaria e o obisnuinta. La fel si minciuna aducatoare de castiguri nesperate.
29 noiembrie 2019, 09:38
sunteti de rasul curcilor!!!!!!
29 noiembrie 2019, 08:36
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
După zece luni în care am derulat proiecte umanitare, perioadă în care am găsit foarte mulţi botoşăneni care trăiesc în condiţii greu de imaginat, sărăcia, foamea, frigul, problemele de sănătate fiind coordonatele vieţii ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8358 lei
USD
Dolarul SUA
4.1020 lei
CHF
Francul elveţian
4.4986 lei
GBP
Lira sterlină
5.3603 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8431 lei
XAU
Gramul de aur
256.1622 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2444 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3966 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9293 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0954 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.