Știrea zilei
Doi candidați la Primăria Botoșani luați deja în calcul de președintele PNL – VIDEO

Deși a recunoscut că, în plan personal, a avut oarece supărări față de Dan Nechifor, deputatul Costel Șoptică îl ia pe fostul prefect în calcul pentru o candidatură la viitoarele alegeri, inclusiv la cele locale.

Între Nechifor și Cornilă


A declarat-o pe 7 aprilie, când a fost invitat la ”Botoșăneanul TV”. De altfel, președintele PNL Botoșani i-a nominalizat ca posibili pretendenți pe fostul și actualul prim reprezentant al Guvernului în județ.


”Candidaturile, una este să ți le dorești, alta este să ți se potrivească candidatura respectivă. Vor fi sondaje de opinie, cercetări sociologice, care vor spune că e bun aici sau e bun dincolo. Poate o să devină mai bun între timp dl Cornilă. Sau poate mai bun sunt eu într-o parte... Inclusiv Primăria Botoșani, inclusiv o candidatură la Județ”,


Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani.  


Liderul liberalilor a catalogat drept ”o prostie totală” afirmația că PNL și PSD compun un nou USL și a subliniat clar că aceste două partide vor avea liste separate la alegerile locale.

 

”Luăm în calcul și o candidatură pentru dumnealui în viitor”


Deși Dan Nechifor este șef adjunct administrație inspecție fiscală și automat funcționar public, parlamentarul susține că acesta nu este un impediment prea mare pentru ex-prefect să se implice în viața politică.


”Asta nu înseamnă că nu poate face politică. Nu poate să aibă funcții politice, este o diferență foarte mare. Dar vom vedea, luăm în calcul și o candidatură pentru dumnealui în viitor, totul depinde de dumnealui”,


Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani.  


Ca atare, șeful PNL este convins că Dan Nechifor ”acum are timp să fie lângă noi, la organizația municipală și cea județeană”.


Președintele PNL Botoșani nu l-a menționat pe Cătălin Flutur drept posibil candidat. Dimpotrivă chiar, și-a exprimat nemulțumirea față de atitudinea unor consilieri locali pe anumite proiecte de hotărâre, care se împotrivesc doar pe criterii politice. El a dat ca exemplu refuzul de a vota un proiect de hotărâre privind trecerea la Consiliul Județean a unor terenuri ocupate cu stații și alte construcții de către SC Nova Aapserv SA, suprafețe care oricum nu pot fi utilizate de către municipalitate.


În schimb, a arătat că primarul Cosmin Andrei este interesat de SC Locativa SA și Direcția Servicii Publice Sport și Agrement doar pentru că aceste două unități sunt conduse de consilieri locali liberali.

 

Funcția de primar, scoasă la bătaie în toamna anului 2024


Alegerile locale vor avea loc în toamna anului 2024, decalajul intervenind după prelungirea mandatelor în 2020, din cauza pandemiei. Codul Administrativ este foarte clar: mandatele primarilor pot fi eventual prelungite, dar nici într-un caz micșorate.


Art. 151 din Codul Administrativ - Mandatul primarului


(1) Mandatul primarului este de 4 ani.
(2) Durata mandatului constituie vechime în muncă şi în specialitatea
studiilor absolvite.
(3) Mandatul primarului prevăzut la alin. (1) se exercită până la depunerea jurământului de către primarul nou-ales. Mandatul primarului poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război, calamitate naturală, dezastru sau sinistru deosebit de grav.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
DEZVĂLUIRE: Prietenia Șoptică – Nechifor s-a rupt după un hram și intervenția mamei - Măi băiete, ce fel de oameni sunteți voi?- VIDEO
Prefectul la Botoșăneanul TV: Eu nu mă duc să fac cancan politic cu nimeni / Puteți să îi întrebați VIDEO

 

Compania de apă a județului cheltuiește lunar aproape 20.000 de lei cu paza unei stații care nu a funcționat niciodată – FOTO&VIDEO
Compania cu drept exclusiv de furnizare a serviciilor de apă și canalizare în întreg județul continuă să înregistreze cheltuieli cel puțin ciudate. Iar contractul cu paza bunurilor și obiectivelor ar putea fi un exemplu, mai ales când sunt cheltuite sume consistente pentru obiective care nu aduc niciun beneficiu.
Primăria le ia banii proprietarilor cu clădiri sau terenuri în paragină, supraimpozitare de 400% pentru foste fabrici, cantine sau case: Îi executăm silitGALERIE FOTO
Aproape opt luni au durat verificările efectuate în municipiul Botoșani de către o comisie mixtă constituită prin dispoziția primarului Cosmin Andrei. Botoșănenii care nu-și îngrijesc proprietățile sunt buni de plată.
Șoptică și atacurile șefei CJ la adresa medicilor: Vine d-na președinte și le mai dă lecții / A făcut și ea liceul pe unde a putut, facultate, numai ea știe ce a făcut și ce licență are
Pornind de la ceea ce s-a întâmplat la Secția de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean Mavromati, unde o tânără de 25 de ani a murit fără ca timp de șapte ore să primească îngrijiri medicale, deputatul Costel Șoptică a arătat pentru Botoșăneanul că asemenea tragedii se produc și ca urmare a propulsării de către PSD-iști în funcții de conducere a unor oameni care nu au vreo legătură profesională cu domeniile respective.
”Un film așa, oarecum bășcălios, la adresa unui sfânt al Ardealului” - O premieră la Unirea cum n-a mai fost alta: Unii spectatori au părăsit sala, alții s-au enervat, regizorul luat la rost VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva aplauze răzlețe, alte câteva zeci de secunde de tăcere, foarte puține felicitări și apoi un val de întrebări acuzatoare la adresa regizorului, venit în fața spectatorilor botoșăneni pentru a discuta pe seama filmului ”Arsenie. Viața de apoi”, a cărei proiecție specială a avut loc marți seară la Cinema Unirea.
Este OFICIAL! Daune de peste 7 milioane de euro solicitate de familie în cazul Alexandra
Solicitările de daune morale urmează a fi depuse de reprezentanții legali ai familiei Alexandrei Ivanov.
Alexandra ar fi împlinit 26 de ani! Comemorare la mormânt cu peste 100 de botoșăneni, slujbă oficiată de nouă preoți – VIDEO&FOTO
Alexandra Ivanov, născută pe data de 11 septembrie 1997.Decedată pe data de 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Povestea ”made in PNL” a numirii de către Doina Federovici a unui manager liberal: Să nu se facă de rușine, îi ajutăm și cu Monica Adăscăliței la Botoșani
Decizia președintelui social-democrat al Consiliului Județean Botoșani de a numi un manager liberal la conducerea celui mai mare spital a fost una surprinzătoare, cel puțin din punct de vedere politic.
An nou, probleme vechi: Zeci de școli din Botoșani tot FĂRĂ autorizație sanitară
Și în anul de învățământ care va începe luni vor exista școli din județul Botoșani care nu dețin autorizație sanitară de funcționare.
Momente emoționante: Prima generație de la ”Electro” s-a întâlnit după 45 de ani, alături de directorul care a înființat liceul – VIDEO&FOTO
Majoritatea foștilor elevi au împlinit de ceva vreme vârsta pensionării. Au făcut parte din prima generație a actualului Colegiu Tehnic ”Gheorghe Asachi”, fostul ”Liceu Electrocontact”.
Daune de peste 1 milion de euro pentru Alexandra: Să le luăm bunurile și casele / Viața nu poate costa trei paraleVIDEO
Specializată în dreptul asigurărilor, avocata din Iași care a preluat cazul Alexandrei Ivanov are deja două sentințe cu daune care depășesc pragul de 1 milion de euro. Se gândește ca și în acest proces nivelul daunelor ce vor fi solicitate să fie ridicat.
Președintele tinerilor liberali a plecat din partid la câteva luni după ce a fost ales. Cu tot cu soție... – GALERIE FOTO
La sfârșitul lunii iunie a anului trecut Andi Buchi (foto cu ochelari) a fost ales cu o largă majoritate președinte județean al Tineretului Național Liberal. La începutul lunii septembrie a acestui an, a fost anunțat oficial drept membru al Forței Dreptei, formațiune înființată de fostul președinte PNL, Ludovic Orban și condusă la Botoșani de un alt ex-liberal, Viorel Iliuță.
Se cere OFICIAL arestarea preventivă a unor angajați ai Maternității în dosarul decesului Alexandrei Ivanov: Pot în numele dreptății să fac aceste solicităriVIDEO
Ancheta în cazul morții Alexandrei Ivanov este încă în plină desfășurare și departe de a se finaliza. Se anunță un nou maraton de audieri programate cel mai probabil săptămâna viitoare, cu țintă către personalul medical.
Patronul din Suceava care era să ne lase fără depozit de deșeuri mai prosperă patru ani la Botoșani
În 2021 și 2022, depozitul a fost la un mic pas să rămână fără autorizație de mediu, din cauza unui management defectuos care a atras amenzi de la Garda de Mediu. Anul acesta, administratorul depozitului a primit „undă verde” pentru a se ocupa de depozit încă patru ani. Liberalii de la Județ nu au scos un sunet.
Percheziții la doctorițele Oprișanu și Pitrop, medicul de gardă în noaptea morții, audiere maraton la Parchetul din Suceava
Medicul Mariana Pitrop, care se afla de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a încetat din viață la Maternitatea Botoșani fără ca timp de șapte ore să i se acorde vreun ajutor medical, a fost audiată timp de șase ore în cursul zilei de vineri.
PRIMELE declarații publice ale președintelui Colegiului Medicilor Botoșani, în cazul Alexandrei Ivanov – VIDEO
La nivelul Colegiului Medicilor Botoșani a fost declanșată o anchetă disciplinară privitoare la situația ivitată la Secția de Obstetrică și Ginecologie din cadrul Spitalului Județean Mavromati în cazul „Alexandra Ivanov” unul cu un puternic impact mediatic și comunitar.
Drumuri distruse de coloane de tiruri cu cereale, șefii județului anunță controale surpriză, amenzile pot ajunge și la 5.000 de euro de șofer – VIDEO
Mai multe porțiuni de drumuri județene au fost afectate de coloanele de camioane încărcate cu cereale mai ales.Cea mai afectată este zona de nord a județului unde astfel de coloane ar fi mai frecvente.
VIDEO cu imaginile înfiorătoare de la Maternitate - PRIMELE măsuri luate de noul manager: Este într-adevăr o problemă
Moartea Alexandrei Ivanov a declanșat o serie de schimbări în sistemul medical botoșănean. Nereguli grave care înainte erau trecute cu vederea sunt acum reparate.
Încep audierile familiei la Poliție în cazul Alexandra, avocata din Iași: Vă rog să aveți încredere în funcționarea justiției!
Ancheta privitoare la decesul Alexandrei Ivanov a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Procurorii i-au delegat pe polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean pentru audierea martorilor cu implicare directă.
Faimoasă în Moldova, supranumită și „avocata diavolului”, a preluat cazul Alexandra, se anunță proces de răsunet: Vom vorbi de daune uriașe / S-au rătăcit în sistemul medical astfel de psihopațiVIDEO
Gianina Vera Poroșnicu a acceptat să reprezinte familia Alexandrei Ivanov în toate etapele legale pe care le va urma dosarul care vizează moartea tinerei, de la faza de cercetare penală până la reprezentarea ca apărător legal, după ce va fi făcută trimiterea în judecată a autorilor, aceasta dacă în probatoriul administrat de anchetatori vor apărea și persoane cu calitatea de inculpați.
Șefii de la Consiliul Județean, deplasare de urgență în comuna fără apă de la Botoșani: SOLUȚIA găsită la Primărie – VIDEO& GALERIE FOTO
Conducerea Consiliului Județean a reacționat prompt la problemele pe care le întâmpină botoșănenii din comuna Blândești cu lipsa apei.Vicepreședinții instituției au preluat această misiune de a găsi o soluție de orice fel pentru rezolvarea acestei situații și pentru ca oamenii să nu mai sufere.
Cel mai slab manager este și va rămâne în istoria Botosaniului- Țurcanu Eugen Cristian, pleava societatii un personaj inventat de Flutur pe funcția de coada de topor. Ai făcut bagajul deja ? Mai ai ceva de carat de la trei coline Duminică dupa amiaza? Camerele de supraveghere funcționau?
12 aprilie 2022, 15:04
am votat 30 de ani numai PNL....dar cu acesti candidati , ori NU votez, ori ma orientez catre un partid serios, ce propuneti voi e namol....
12 aprilie 2022, 14:21
sa înțeleg ca pierzatorul soptica, cel cu care federovici a șters podeaua la restaurant și l-a bătut mar, este cel care face cărțile în pnl. dacă mai adăugăm și faptul ca acest individ se va alia cu țurcanu, este previzibil rezultatul la primărie, unde cosminel îl va face "praf" pe sorinel.Vai, am zis praf? Sa nu se înțeleagă greșit, praful și pulberea se vaalege din PNL Botosani, luat pa persoana fizica dă Soptica fără frica....
12 aprilie 2022, 12:42
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Eram cu inima îndoită după 40 de ani dacă să mă retrag, să îmi văd pensie, dar am zis să mai rămân un an. Nu pentru cumul am rămas, deci nu mă interesează latura financiară”,Eugen Mateciuc, director APM Botoș ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9675 lei
USD
Dolarul SUA
4.6709 lei
CHF
Francul elveţian
5.1538 lei
GBP
Lira sterlină
5.7134 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1507 lei
XAU
Gramul de aur
289.1272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2571 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2837 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0071 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4698 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2037 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.3 o C
Dorohoi
17.4 o C
Bucecea
17.5 o C
Darabani
16.8 o C
Saveni
17.7 o C
Ştefăneşti
17.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.