Știrea zilei
Doi liberali se bat pentru un post greu, soţia lui Ciubotaru eliminată la dosar - DOCUMENT
Doi membri ai PNL îşi dispută a doua funcţie din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI). Postul de şef serviciu sau inginer şef, al doilea în organigrama instituţiei după cel de director executiv, a fost scos la concurs de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI). Acesta era ocupat cu delegaţie de Anca Ciubotaru, soţia actualului PP-DD – ist Gheorghe Ciubotaru.
Oficiul Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara OCPI Botosani

Un candidat de 31 de ani cu firmă în cadastru

Aceasta s-a înscris la concurs numai că dosarul nu i-a fost acceptat. „Nu sunt îndeplinite condiţiile de studii”, este explicaţia oficială oferită de ANCPI. Eusebiu CilibiuInstituţia de la Bucureşti căreia i se subordonează oficiul de la Botoşani a făcut chiar marţi 6 noiembrie publice rezultatele după analiza candidaturilor. Au rămas astfel în cursă doi pretendenţi, ambii membri PNL. Eusebiu Cilibiu, fost preşedinte municipal al Tineretului Naţional Liberal, este unul dintre aceştia. Are 31 de ani, a absolvit Facultatea de Hidrotehnică, Îmbunătăţiri Funciare şi Geodezie de la Iaşi, iar din 2008 este asociat la o firmă cu activitate de cadastru. „Mi-am propus să ocup acest post pentru a face puţină ordine şi disciplină. Sunt multe aspecte, dacă nu lucrezi în domeniu nu cunoşti”, a afirmat Eusebiu Cilibiu, în opinia căruia posturile de conducere de la OCPI ar trebui ocupate de absolvenţi din domeniul cadastral.

Fostul şef disponibilizat candidează şi el

Al doilea candidat este Dumitru Istrati, absolvent de geodezie în cadrul actualei Universităţi Tehnice Bucureşti, nimeni altul decât fostul director al OCPI Botoşani. Dumitru Istrati OCPI BotosaniAsupra acestuia planează semne de întrebare privind modul în care i-a fost admis dosarul deoarece una dintre condiţii era ca în doi din ultimii trei ani să fi avut calificativ „foarte bine”, ori după scandalul izbucnit în 2010 la OCPI Botoşani acesta s-a aflat printre angajaţii disponibilizaţi în planul de restrângere a cheltuielilor bugetare. „Dacă dosarul a fost acceptat înseamnă că îndeplineam condiţiile de participare la concurs”, ne-a declarat Dumitru Istrati, oarecum amuzat de suspiciunile care există asupra calificării sale la concurs. După ce a fost concediat, asemeni aproape tuturor celorlalţi colegi trimişi în şomaj, Dumitru Istrati a deschis un proces pe care l-a câştigat, fiind reangajat şi activând acum pe un post de consilier, neavând funcţie de conducere.

Comisie cu director de la PSD

Examenul va avea loc pe 27 noiembrie la ANCPI şi ambii concurenţi susţin că politicul nu are nici o treabă în stabilirea câştigătorului. De altfel, Eusebiu Cilibiu ne-a spus că liberalii nici nu ştiu că şi-a depus dosarul. Din comisie va face parte şi Paul Pavăl, director interimar OCPI Botoşani, consilier judeţean PSD. Anterior a avut loc şi concursul pentru postul de registrator şef, care a fost câştigat de Cristian Grosu, cel aflat deja pe post. Funcţiile de conducere de la OCPI sunt percepute ca fiind printre cele mai bine remunerate de la instituţiile din Botoşani. Astfel, fostul director Mihai Luca a avut în 2010 venituri de 56.884 de lei ca salariu şi normă de hrană, adică 4.740 de lei pe lună. Actualul director susţine că însă că lefurile au mai scăzut.

concurs sef serviciu OCPI Botosani
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
inpuff.ro
Loading...
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Loading...
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Veștile bune despre autobuzele noi, puse puțin la păstrare! Eltrans nu are șoferi după scandalul din Consiliul Local și nici licență de traseu - FOTO&VIDEO
Începutul săptămânii era marcat la Botoșani de sosirea autobuzelor turcești care vor înlocui istoricele tramvaie care aproape că-și dau duhul zi de zi, pe străzile orașului. Patru din cele nouă autobuze au fost aduse din portul Constanța, într-un mult așteptat aer al schimbării.
Ada, come back! Fosta șefă a educației revine la Inspectoratul Școlar Județean
Schimbările pe care liberalii doresc să le facă în fruntea instituțiilor de învățământ nu se opresc doar la Casa Corpului Didactic (CCD), acolo unde în urmă cu o săptămână au înlocuit directorul.
De la minister la… calculator! Liberala Magda Roman s-a angajat la o instituție din Botoșani
Experiența profesională la Ministerul Transporturilor nu a durat extrem de mult pentru tânăra liberală care este și consilier județean.
Presupusul șofer din Audi NU are permis în România, a amenințat cu bătaia un polițist: Îți f... una de îți sar ochelariiVIDEO & GALERIE FOTO
Primele cercetări efectuate de oamenii legii față de tânărul despre care se bănuiește că se afla la volanul decapotabilei care a provocat accidentul de o rară violență de luni seară au scos la iveală un lucru extrem de important.
Din ciudățeniile COVID-ului! Bebeluș din Botoșani depistat pozitiv la două teste, mama a ieșit negativ
Modul de răspândire și acțiune la unii pacienți a infecției cu SARS-COV-2 continuă să ridice semne de întrebări specialiștilor. Unele persoane duc boala pe picioare cu simptomatologie rămasă la nivel minimal. Alții, fără afecțiuni pre-existente, mor brusc. Și iată, sunt persoane care intră în contact cu bolnavi și nu iau virusul.
ghini di tat
18 decembrie 2012, 15:10
Sebi, cand ii mai dam o pedala Madalinei Popia? Vremuri frumoase, multa bere Burger!
21 noiembrie 2012, 20:25
Daca VA fi angajat la OCPI, activitatea pfa, la fel ca si cea de expert tehnic judiciar, poate fi suspendata sau intrerupta definitiv.Cat priveste autorizarea unei firme de cadastru, ea se face in funtie de multe alte criterii si nu daca Dl Cilibiu este sau nu angajat
8 noiembrie 2012, 08:48
Stimati domni si doamne, ma bucur ca aveti pareri si opinii in ceea ce priveste faptul ca m-am inscris la concurs, unii pozitive altii negative, dar cel mai tare ma bucura ca unii dintre dvs. imi poarta grija cu ce se va intampla cu firma si cu mine profesional. Vreau sa-i asigur ca legile vor fi respectate si nu va (apropos asa se scrie "va" si nu "v-a") fi nici o situatie de incompatibilitate la mijloc si nici conflict de ineterese. Stiu foarte bine in ce m-am bagat si ca atare imi si asum consecintele ce vor decurge de aici. In rest sanatate la toata lumea!PS: Nu sunt genul care sa se ascunda dupa pseudonime ca sa exprim o parere
8 noiembrie 2012, 08:47
OCPI, ai dreptate, dar sincer cand vezi niste entitati neglijabile, dar care isi dau ifose de buni specialisti, asemeni unor autorizati, de la oficiu, sincer te sperii !!! si apoi firma se poate trece pe altcineva...si Alex doamna Anca Ciubotaru, nu e nici pe departe specialista, nu are calitatea in domeniul cadastrului, e informatician !! ..multi ar trebui sa plece de pe acele posturi si sa vina ingineri de specialitate geodezie cadastru !!...
7 noiembrie 2012, 18:56
D-l Cilibiu dacă v-a fi angajat la OCPI, indiferent pe ce post, v-a fi incompatibil cu calitatea de pfa şi cu cea de expert judiciar. Firma a fost autorizată în calitate de angajat al acesteia. Poate nu ştie, dar va trebui să renunţe la toate aceste.a
7 noiembrie 2012, 17:25
D-l Cilibiu dacă v-a fi angajat la OCPI, indiferent pe ce post, v-a fi incompatibil cu calitatea de pfa şi cu cea de expert judiciar. Firma a fost autorizată în calitate de angajat al acesteia. Poate nu ştie, dar va trebui să renunţe la toate aceste.a
7 noiembrie 2012, 17:18
pacat ca i-a fost respins dosarul lui anca ciubotariu.buna profesionista!
7 noiembrie 2012, 16:38
DA SI ISTRATE CU FOSTUL PREFECT, a facut muuuuulte, va dati seama ce banoasa este functia asta de bugetar? dle istrate, du-te acasa ca ai vreo 4 apartamente din munca cinstita.
7 noiembrie 2012, 11:41
madam cimpoi, indiferent daca ajunge sau nu la parnaie, cu siguranta iadul o paste...femeia asta nu are la ce muri...la cat rau a facut celor ce nu au avut bani sa se apere in instanta...stie ea despre ce e vb...Du/te la manastire jigodie!!!!!!!!!si roaga/te!!!!!!!!!
7 noiembrie 2012, 09:42
Putina citire mai atenta va rugam, scrie clar:Eusebiu Cilibiu, fost preşedinte municipal al Tineretului Naţional Liberal, este unul dintre aceştia.
7 noiembrie 2012, 09:35
Putina documentare , va rog!!!! Dl Ciibiu si-a dat demisia de ceva vreme din functia de presedinte TNL !!!!!!
7 noiembrie 2012, 09:30
Numai la anuntul ca Cilibiu candideaza si deja cativa angajati ai OCPI s-au "basicat". Probabil le e frica ca vor trebui sa inceapa sa munceasca.
7 noiembrie 2012, 09:26
Putina documentare , va rugam!!!!Dl Cilibiu nu mai este de ceva timp presedinte TNL !!!
7 noiembrie 2012, 09:24
Nici domnu' Sandu nu mi-e rusine, reptila din vremurile vechi cu pretentii de atotcunoscator si cu influente majore asupra doamnei sper fosta inginera sefa. Tot vrea sa rezolve niste probleme pe care tot el le-a creat cand era director. Pacat si de alti tineri "ingineri buni" din afara institutiei care in loc sa puna umarul la ridicarea prestigiului acestei nobile meserii stau si-i plang pe acei care pana acum i-au lins. Bafta Sebi!
7 noiembrie 2012, 08:54
De-ar da Domnul....sa iasa domnul ing. Cilibiu, sa faca putina ordine, si sa-i ia la scarpinat pe cativa de pe colo...alde ursu, cimpoi, neauna, ciobanu pavel...mai marii," specialisti", ai cadastrului, ca habar nu au cu ce se mananca,meseria asta....nu au stiut decat sa dea plocoane, intr-o parte si in alta,si sa ia bani la oameni !! Domnule Istrate, rugamintea mea e sa va retrage-ti, stiu ca sunteti prieten cu toti cei mentionati mai sus,si ar avea facilitati incontinuare, sa vina ing. Cilibiu....am mare incredere in el, ca va face curatenie...experienta mea din oficiu, o spune ca Ing. Cilibiul e mai bun, a trecut prin lucruri de genul cu acei"profesionisti",si nu numai el, si alti ing. Buni ai cadastrului din Botosani...si am vazut multe acte si documente ale indivizilor!!
7 noiembrie 2012, 08:33
zenda.ro
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Faceți-l așa cum e că, dacă se ajunge la exproprieri, nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăsta. Faceți-l așa și după aceea vedem noi și cu a treia bandă”,Cristian Achiței, deputat, despre drumul ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8378 lei
USD
Dolarul SUA
4.3085 lei
CHF
Francul elveţian
4.5522 lei
GBP
Lira sterlină
5.3598 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0080 lei
XAU
Gramul de aur
245.7662 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3768 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9856 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1736 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6492 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.