Știrea zilei
Doi și degeaba... Lovitură de teatru la concursul pentru șefia Direcției Sanitare – Veterinare

Astăzi la București ar fi trebuit să aibă loc concursul pentru ocuparea postului de director executiv la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani. Organizat de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), examenul era programat concomitent cu cele pentru funcțiile similare din alte 11 județe.

S-a amânat pur și simplu


Cu aproximativ 24 de ore înainte, ANSVSA a făcut însă public că amână toate concursurile, fără să ofere o explicație foarte clară.


Instituția s-a limitat doar la un anunț lapidar în care se menționa că amânarea se face în baza articolului 471 din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, care după cum se poate vedea și mai jos, doar stabilește cadrul pentru amânarea unui concurs:


”Autoritatea sau instituția publică organizatoare a concursului sau, după caz, a examenului, poate dispune amânarea desfășurării concursului sau examenului în cazul în care, din motive obiective, nu se pot respecta data și ora desfășurării concursului. În această situație concursul se amână pentru o perioadă de maximum 15 zile calendaristice, calculate de la data inițial stabilită pentru desfășurarea concursului”.


Așadar, cel puțin oficial, nu există un motiv clar pentru care concursul a fost reprogramat pe data de 20 decembrie 2021.

 

Ce s-ar fi întâmplat


În aceste condiții, au început să circule informații neoficiale privind decizia adoptată.


Iar o explicație vehiculată este aceea că întreaga procedură de concurs a fost demarată în perioada Guvernului Cîțu, ori între timp liberalii nu mai sunt singuri la guvernare, ci alături de social-democrați, care au chiar și mai multe ministere. În consecință, pesediștii ar emite pretenții la anumite posturi din cadrul mai multor DSVSA, mai ales că ANSVSA funcționează direct în subordinea Secretariatului General al Guvernului, pe care în cadrul negocierilor politice de la București peneliștii au fost nevoiți să îl cedeze noilor parteneri de guvernare.


O altă explicație ar consta în faptul că examenul a fost pregătit de fostul președinte al ANSVSA, Robert Chioveanu, demis pe 17 noiembrie de ex-premierul Florin Cîțu și care ar fi avut anumite preferințe ce nu prea ar mai fi valabile după plecarea sa. Totodată, unele condiții impuse prezumtivilor candidați ar fi creat mai multe nemulțumiri și s-ar încerca corectarea lor.


Doar că printr-o simplă amânare nu se rezolvă o astfel de problemă. Și asta întrucât, cel puțin la Botoșani și în celelalte 11 județe pentru care proba scrisă trebuia să aibă loc astăzi, adică Alba, Arad, Argeș, Brăila, Caraș Severin, Călărași, Galați, Gorj, Vaslui, Vâlcea și Vrancea, perioada de înscriere a expirat deja.

 

Doi candidați la DSVSA Botoșani


La etapa de selecție a dosarelor, comisia de organizare a concursului a avut de analizat două candidaturi și le-a admis pe ambele.


Bineînțeles că, asemeni celorlalte instituții, și ANSVSA se prevalează de Regulamentul General privind Protecția Datelor (GDPR) și nu face publice numele celor înscriși, cu toate că nici ANSVSA, ca de altfel nici vreo altă unitate de stat, nu a specificat vreodată care articol din acest mult trâmbițat GDPR ar fi încălcat dacă s-ar ști aspiranții la funcție.


În aceste condiții trebuie din nou să apelăm la informațiile neoficiale, potrivit cărora și-au depus dosarele și au fost și admiși Mihai Țurcanu, director interimar DSVSA Botoșani, și Rodica Zelincă, șef birou în cadrul instituției.

 

PNL Botoșani l-a votat pe Mihai brother președinte ANSVSA


Culmea este că pe 28 noiembrie, cu doar patru zile înainte ca ANSVSA să anunțe rezultatele selecției dosarelor, Biroul Politic Județean al PNL Botoșani a adoptat o hotărâre prin care Mihai Țurcanu este oficial sprijinit pentru ocuparea funcției de președinte la ANSVSA, adică tocmai instituția care organizează concursul.


După destituirea lui Robert Chioveanu, nici fostul prim-ministru Florin Cîțu și nici actualul, Nicolae Ciucă, nu au numit un alt președinte al ANSVSA, prerogativele funcției fiind îndeplinite de vicepreședintele Alexandru Bociu, cu rang de subsecretar de stat.


Mihai Țurcanu a mai ocupat postul de președinte al ANSVSA tot într-o guvernare PSD – PNL, în perioada 2012-2013.


ANSVA a amânat concursul și pentru funcțiile de director executiv în alte șase județe, dar și pentru cele de director adjunct în 14 județe.

 

loading...
Surpriză la concursul de la Direcția Sanitară – Veterinară, o fostă șefă din Prefectură îl contracandidează pe Mihai
„Măcel” la un concurs pentru un post de director: TOȚI candidații din Botoșani și din țară PICAȚI, sunt și note de ZERO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Program de bugetar pentru muncitorii care intervin la avariile de la compania de apă, iar viitorul nu sună bine deloc  
Aproape din toate zonele orașului apar frecvent mesaje de revoltă din partea botoșănenilor cu privire la avariile care au loc la rețeaua de apă a municipiului, dar mai ales referitoare la timpul de intervenție al muncitorilor. Limita de suportabilitate a botoșănenilor a atins un grad ridicat, iar acest lucru este recunoscut chiar de șefii societății Nova Apaserv.
Concurență de înaltă clasă la concursul perlei Primăriei: Doi artiști, unul mai desăvârșit decât celălalt vor să rescrie viitorul instituției – VIDEO
După un deceniu în care s-a pus accent pe continuitate în fruntea uneia dintre instituțiile de cultură a orașului, se pare că a sosit momentul tinerilor (vizionari sau nu) să împrospăteze actul artistic căutat de publicul botoșănean și nu numai.
Primul bal din 2022, de la premii în drujbe, mașini de spălat și... un pistol, la horă cu chiuituri: Să fie un an cu ploi, că de la ploi au ce paște oileVIDEO & GALERIE FOTO
După o pauză de un an, în care din cauza situației sanitare cei mai buni fermieri și-au primit distincțiile într-un cadru restrâns, fără festivism, Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis a revenit la formatul consacrat.
Povestea absurdă a ruinei din centrul orașului: s-a scumpit de aproape 3 ori, contribuția Primăriei s-a mărit de peste 50 de ori și după 8 ani este tot șantier
Cu o săptămână înainte de a se face publică vizita lui Cseke Attila la Botoșani, Senatul României a primit de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) răspunsul la o interpelare referitoare la restaurarea Teatrului Mihai Eminescu.
Țurcanu bate cu pumnul la ușa liberalilor, fuziunea PNL – ALDE începe cu scântei și cu 4 nume propuse deja de fostul președinte al CJ
Biroul Politic Național (BPN) al PNL a decis marți să înceapă discuțiile cu ALDE pentru fuziune. Liberalii au stabilit și echipa de negociere, care este condusă de Dan Vîlceanu și din care vor face parte Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Hubert Thuma și Gheorghe Falcă.
Se coace bugetul orașului pe 2022, de la parcare supraetajată și înlocuirea garajelor cu locuri de joacă la cumpărarea unei clădiri simbol & punct și de la capăt cu stadionul - VIDEO primarul despre planurile sale
Propunerea de buget pentru anul 2022 intră astăzi în dezbatere publică. Iar ulterior bugetul va fi adoptat în forma propusă de primar sau amendat de aleșii de la municipiu în ședință de Consiliu Local.
Două complexuri comerciale și 8 blocuri cu penthouse la ultimul etaj construite pe locul unei foste fabrici de la Botoșani
Terenul care a intrat în circuitul privat de ani buni a rămas neutilizat o lungă perioadă de timp. În prezent, prin investiția complexă demarată de anul trecut pe etapă birocratică, putem vorbi despre o regenerare urbană la marginea orașului.
ANUL ACESTA va avea loc recensământul populației și locuințelor! Recenzare de acasă, din fața calculatorului și zile libere de la serviciu – VIDEO INTERVIU cu noutățile rundei 2022
Unul dintre cele mai importante evenimente din țara noastră este Recensământul General al Populației și Locuințelor, organizat din 10 în 10 ani. Practic, această culegere de date oferă informații exacte (nu estimate) privitoare la numărul real al populației rămasă în țară. Și al spațiilor de orice fel (industriale, locative, anexe etc).
Furturile din spălătoriile auto și alte unități combătute cu contori inteligenți: Se pot citi de la distanță și nu se poate umbla la eiVIDEO
Metodele prin care putea fi manipulat consumul la apă din rețeaua publică gestionată de societatea Nova Apaserv erau extrem de diversificate la Botoșani. Neoficial, în tot felul de cercuri s-a tot vorbit de cârdășii între administratorii unor firme private și angajați de la compania de apă și canalizare care le ofereau portițele prin care își reduceau consumul de apă în mod considerabil.
Loading...
S-au ambalat degeaba: Bătălia pentru funcția de director la DSVSA Botoșani a ajuns la capitolul ”rămâne cum am stabilit”
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani rămâne pentru o perioadă nedeterminată cu același conducător. Aceasta cu toate că în luna decembrie a anului trecut Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a programat de două ori un concurs pentru ocuparea funcției de director.
POVESTEA numirii managerului de la „Ambulanță”, de la propuneri la planuri de viitor: Cum m-am hotărât? Într-o noapte! VIDEO
Este medic și vine din Republica Moldova. A cunoscut Botoșaniul începând să trateze pacienți de la sate și s-a regăsit mai apoi în colectivul de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA), unde lucrează de un deceniu.
Bărbați celebri care și-au găsit dragostea la Botoșani: Trăim o iubire așa de mare, încât asta mă face să fiu și mai puternic și mai încrezător decât aș fi crezut vreodată
Ne-am obișnuit cu vedete construite pe calapodul televiziunilor, pe criterii strict conectate la ratingul-rege dătător de audiențe, pe de o parte, sau de vremelnică popularitate, de cealaltă parte. Există însă și persoane publice al căror statut de vedetă se datorează muncii susținute, talentului atent și îndelung lucrat. Paradoxal, deși se bucură de notorietate, viața lor este învăluită într-o discreție uneori dusă la extrem.
LA MULȚI ANI, Botoșani! Trecerea dintre ani între focul de artificii și liniștea rugăciunii, sute de oameni în stradă şi în biserici – GALERIE FOTO&VIDEO
Mii de botoșăneni au ieșit în stradă, pentru a petrece împreună momentul trecerii în anul 2022. După îndelunga perioadă de restricții, oamenii au simțit din nou descătușarea bucuriei. Nu puțini au fost cei pe care noul an i-a găsit în rugăciune.
Botoșănenii care ne-au părăsit în 2021: Candelă pentru cei plecați, spre neuitare
2021 lasă în urmă durere și multe lacrimi. Ne-au părăsit oameni dragi, am pierdut preoți, medici, istorici, artiști. Dar mai ales profesori. Șiruri de lumânări aprinse în acest an pe altarul școlii botoșănene. 2021 a fost, parcă, un doliu nesfârșit.
Loading...
Marea coaliție PNL – PSD plesnește deja la municipiu, primarul la mâna a trei debutanți pentru un munte de bani după ce liberalii iar s-au enervat
Aleșii de la municipiu se întâlnesc miercuri în ședință extraordinară, iar primul punct de pe ordinea de zi îl reprezintă stabilirea impozitelor și taxelor pe anul viitor.
Botoșănenii și Crăciunul în comunism: Povești la gura sobei despre copilăriile petrecute între Moș Crăciun și Moș Gerilă
În a treia zi de Crăciun, Botoșăneanul vă oferă o poveste. Deopotrivă pentru cei mici și pentru cei mari. O poveste cu oameni care au trăit anii gri, cenușii, anii mirosind a portocală adusă de Moș Gerilă. Avem astăzi - la gura sobei - un preot, actori, profesori, o scriitoare, o neostenită bibliotecară, un om de teatru și de cuvânt.
Preotul care merge în spital la orice oră din zi și din noapte și aduce speranță bolnavilor: Nu ai cum să nu empatizezi
Luna aceasta se împlinesc patru ani de când preotul Cristian Buhaciuc vindecă sufletele botoșănenilor internați la Spitalul Județean „Mavromati”. Preotul spovedește și împărtășește bolnavii, săvârșește rugăciuni la orice oră. 
Magia Crăciunului în sânul familiei Irimia – Cenușă, model de comuniune și uniune pentru mulți dintre semeni: GALERIE FOTO
El este preot, ea artistă cu o voce care îți ajunge direct la suflet. Împreună sunt părinții Paraschevei, o minune mică și fragilă care le-a împlinit căminul. Teodor și Iustina Irimia Cenușă reprezintă în continuare un model de familie pentru mulți dintre botoșăneni.
Mese îmbelșugate de sărbători, un medic nutriționist de la Botoșani vine cu sfaturi pentru lăcomia din aceste zile: Deviza ar trebui să fie cumpătarea
Gospodinele au gătit în această perioadă sarmale, fripturi și o mulțime de alte mâncăruri tradiționale. Și nu de puține ori botoșănenii ajung la spital cauza excesului de mâncare sau alcool.
Un concert ALTFEL pe scena Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani: Un frac nonconformist, colinde, muzica Mariei Tănase și multă culoare – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Crăciun 2021 al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a fost unul atipic. Pentru prima dată la un astfel de eveniment, bagheta dirijorală s-a aflat în mâna unei femei.
Ce teatru ieftin , cică concurs , stai sa se înțeleagă cine ia ce și apoi betonează cu un concurs , chiar cei care ar trebui să verifice aceste manareli dorm ???
7 decembrie 2021, 14:14
Următorul director va fi d-l doctor Harabagiu Teodor...deștept și cu relații...bravo
7 decembrie 2021, 13:53
Zelinca este net superioară ca pregătire profesională si ca moralitate. Insă cărțile le fac prștii, hoții si alte orătănii care mișună prin curte.
7 decembrie 2021, 11:47
Sondaj
Vă permiteți iarna aceasta să plecați într-o vacanță?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Față de PNDL vrem să folosim niște criterii specifice pentru că sunt totuși niște diferențe, inclusiv legate de județ. Și pot să vă dau câteva cifre. În județul Botoșani populația care nu este deservită de apă și ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9440 lei
USD
Dolarul SUA
4.3816 lei
CHF
Francul elveţian
4.7642 lei
GBP
Lira sterlină
5.9008 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8403 lei
XAU
Gramul de aur
258.9166 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2424 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3716 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1268 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4669 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2019 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6641 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.6 o C
Dorohoi
0.6 o C
Bucecea
1.9 o C
Darabani
0.1 o C
Saveni
1.0 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.