Știrea zilei
Doi și degeaba... Lovitură de teatru la concursul pentru șefia Direcției Sanitare – Veterinare

Astăzi la București ar fi trebuit să aibă loc concursul pentru ocuparea postului de director executiv la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani. Organizat de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), examenul era programat concomitent cu cele pentru funcțiile similare din alte 11 județe.

S-a amânat pur și simplu


Cu aproximativ 24 de ore înainte, ANSVSA a făcut însă public că amână toate concursurile, fără să ofere o explicație foarte clară.


Instituția s-a limitat doar la un anunț lapidar în care se menționa că amânarea se face în baza articolului 471 din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, care după cum se poate vedea și mai jos, doar stabilește cadrul pentru amânarea unui concurs:


”Autoritatea sau instituția publică organizatoare a concursului sau, după caz, a examenului, poate dispune amânarea desfășurării concursului sau examenului în cazul în care, din motive obiective, nu se pot respecta data și ora desfășurării concursului. În această situație concursul se amână pentru o perioadă de maximum 15 zile calendaristice, calculate de la data inițial stabilită pentru desfășurarea concursului”.


Așadar, cel puțin oficial, nu există un motiv clar pentru care concursul a fost reprogramat pe data de 20 decembrie 2021.

 

Ce s-ar fi întâmplat


În aceste condiții, au început să circule informații neoficiale privind decizia adoptată.


Iar o explicație vehiculată este aceea că întreaga procedură de concurs a fost demarată în perioada Guvernului Cîțu, ori între timp liberalii nu mai sunt singuri la guvernare, ci alături de social-democrați, care au chiar și mai multe ministere. În consecință, pesediștii ar emite pretenții la anumite posturi din cadrul mai multor DSVSA, mai ales că ANSVSA funcționează direct în subordinea Secretariatului General al Guvernului, pe care în cadrul negocierilor politice de la București peneliștii au fost nevoiți să îl cedeze noilor parteneri de guvernare.


O altă explicație ar consta în faptul că examenul a fost pregătit de fostul președinte al ANSVSA, Robert Chioveanu, demis pe 17 noiembrie de ex-premierul Florin Cîțu și care ar fi avut anumite preferințe ce nu prea ar mai fi valabile după plecarea sa. Totodată, unele condiții impuse prezumtivilor candidați ar fi creat mai multe nemulțumiri și s-ar încerca corectarea lor.


Doar că printr-o simplă amânare nu se rezolvă o astfel de problemă. Și asta întrucât, cel puțin la Botoșani și în celelalte 11 județe pentru care proba scrisă trebuia să aibă loc astăzi, adică Alba, Arad, Argeș, Brăila, Caraș Severin, Călărași, Galați, Gorj, Vaslui, Vâlcea și Vrancea, perioada de înscriere a expirat deja.

 

Doi candidați la DSVSA Botoșani


La etapa de selecție a dosarelor, comisia de organizare a concursului a avut de analizat două candidaturi și le-a admis pe ambele.


Bineînțeles că, asemeni celorlalte instituții, și ANSVSA se prevalează de Regulamentul General privind Protecția Datelor (GDPR) și nu face publice numele celor înscriși, cu toate că nici ANSVSA, ca de altfel nici vreo altă unitate de stat, nu a specificat vreodată care articol din acest mult trâmbițat GDPR ar fi încălcat dacă s-ar ști aspiranții la funcție.


În aceste condiții trebuie din nou să apelăm la informațiile neoficiale, potrivit cărora și-au depus dosarele și au fost și admiși Mihai Țurcanu, director interimar DSVSA Botoșani, și Rodica Zelincă, șef birou în cadrul instituției.

 

PNL Botoșani l-a votat pe Mihai brother președinte ANSVSA


Culmea este că pe 28 noiembrie, cu doar patru zile înainte ca ANSVSA să anunțe rezultatele selecției dosarelor, Biroul Politic Județean al PNL Botoșani a adoptat o hotărâre prin care Mihai Țurcanu este oficial sprijinit pentru ocuparea funcției de președinte la ANSVSA, adică tocmai instituția care organizează concursul.


După destituirea lui Robert Chioveanu, nici fostul prim-ministru Florin Cîțu și nici actualul, Nicolae Ciucă, nu au numit un alt președinte al ANSVSA, prerogativele funcției fiind îndeplinite de vicepreședintele Alexandru Bociu, cu rang de subsecretar de stat.


Mihai Țurcanu a mai ocupat postul de președinte al ANSVSA tot într-o guvernare PSD – PNL, în perioada 2012-2013.


ANSVA a amânat concursul și pentru funcțiile de director executiv în alte șase județe, dar și pentru cele de director adjunct în 14 județe.

 

loading...
Surpriză la concursul de la Direcția Sanitară – Veterinară, o fostă șefă din Prefectură îl contracandidează pe Mihai
„Măcel” la un concurs pentru un post de director: TOȚI candidații din Botoșani și din țară PICAȚI, sunt și note de ZERO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

POVESTEA medicilor care salvează suflete, în locul autorităților - Aș fi vrut să-mi strângă mâna un oficial, să-mi zică: bravo că ai făcut astaVIDEO
Sunt oameni care trăiesc mai puțin pentru sine și mai mult pentru ceea ce se întâmplă în jur. Botoșăneni cu multe nopți albe și cu sentimentul că reușesc mult prea puțin, într-un noian apăsător de lucruri care funcționează anapoda. Oameni care dăruiesc tot câștigul pentru care muncesc aproape fără oprire.
Nova Apaserv trimite executorii pe urma hoților de apă: Am prins pe cineva, i-am imputat o sumă, el fură în continuare
În doar câteva luni de activitate, de când Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA a fost preluat de Sorin Ciobanu, au fost depistate zeci de cazuri de consum fraudulos de apă.
Un om de afaceri din Botoșani va deschide un restaurant cu mâncare „ca acasă”, mustărie și terasă deschisă pe timpul iernii
Unii dintre botoșăneni își amintesc probabil terasa amenajată pe perioada verii pe centura Pacea, înconjurată de gard de stuf.Mâncarea era 100% tradițională iar clienții primeau inclusiv bere la metru.
Gelu Graur și Sînziana Secrieru și-au vândut clubul din centrul orașului! Old School preluat de un cunoscut om de afaceri
Decizia de a vinde clubul a fost anunțată și în trecut pe rețelele de socializare, după perioada grea de pandemie în care HoReCa a suferit enorm. A fost concretizată în urmă cu o săptămână.A contat în luarea deciziei și faptul că există o avalanșă de controale la cluburile cu vizibilitate la public, în timp de alte unități, cu mai multe presupuse probleme, sunt verificate arareori. 
Tot mai strâmtorați din cauza scumpirilor: Peste 8.000 de botoșăneni au câte două locuri de muncă
Scumpirile din ultima vreme afectează traiul botoșănenilor. Oamenii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru plata facturilor, a alimentelor și carburantului și nu numai. 
Sclavagism modern: OPT adolescenți prinși muncind „la negru” la o terasă din municipiu, lucrau și câte 16 ore pe zi
Unii dintre angajatori profită de tinerii care urmăresc să câștige propriii bani de buzunar și îi folosesc într-un soi de „sclavagism modern”, fără să aibă vreo temere că ar putea să răspundă din punct de vedere legal pentru sustragerea de la plata dărilor specifice către stat. Patronii profită astfel de adolescenți, pe care-i exploatează la un program de lucru mult peste cel reglementat legal. 
Directoarea și diriginta unei școli botoșănene au refuzat să sune la 112 pentru un elev cu mandibula ruptă: Copilul mănâncă cu paiul în prezentVIDEO
Agresiunea a avut loc la ore, într-o unitate de învățământ a județului, și s-a încercat ascunderea ei.Copilul a rămas cu traumatisme care-l afectează și în prezent.
LUCRURILE care nu s-au văzut în procesul care a decis soarta orașului: Eram puși în fața faptului de a săvârși o infracțiune / A fost o muncă acerbă, am avut ore nedormite VIDEO
Alegerile locale din 2020, anul în care s-a stabilit componența legislativului local, dar și primarul pentru patru ani, au avut un caracter aparte. Între cei doi principali candidați la postul de edil-șef au fost doar 16 voturi. Cu o diferență atât de mică, evident că lucrurile au degenerat și a fost nevoie de deciziile judecătorilor.
Iftime scos din fotbal 6 luni de federație și amendat cu o sumă amețitoare – DOCUMENT 
Comisia de Disciplină și Etică (CDE) a Federației Române de Fotbal a adoptat vineri o hotărâre extrem de dură la adresa omului de afaceri care controlează FC Botoșani. Valeriu Iftime a fost sancționat cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru șase luni și, în plus, i s-a aplicat și o amendă de 20.000 lei. 
Doamna din Botoșani care a căutat afacerea perfectă! De la broker de credite la litigii sau activități de înfrumusețare din care a ieșit din cauza evaziunii din dormitor – VIDEO
Gabriela Ciobanu este antreprenor din 2004 și se poate spune că a încercat mereu să-și adapteze afacerile în funcție de cererea pieței. În unele cazuri a reușit, din greșeli a învățat. A deschis uși, altele i s-au închis fără să se descurajeze nicicum.
Un funcționar de la Casa de Asigurări s-a aruncat în gol din apartamentul în care se mutase de puțină vreme
Bărbatul lucra de mai mulți ani în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, la compartimentul decontări și servicii.
25 de tone de mere aruncate pe câmp la marginea orașului, în piețe se vând fructe cu proveniență mincinoasă: Cine să ia măsuri? Noi avem țară? Avem Guvern, avem guvernanți? GALERIE FOTO
În vremuri în care campaniile pentru o alimentație sănătoasă ne invadează și într-un context în care conviețuim într-un județ cu profil preponderent agricol, consumăm fructe și legume din import, iar producția din Botoșani se strică pe câmpuri.
RAZIE uriașă pe Calea Națională! Polițiștii rutieri dar și criminaliștii au percheziționat mașini: au găsit un șofer drogat, fițe pe mașini scumpe și altele – VIDEO & GALERIE FOTO
Au participat probabil la această acțiune preventivă toate echipajele Biroului Rutier de la Botoșani, pe Calea Națională, pentru că strada s-a umplut de polițiști și autospeciale de Poliție. Și, un lucru mai inedit, au luat parte la razie și ofițerii de la Serviciul Investigații Criminale, dar și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică.
A trecut un an de când Primăria a preluat Cinematograful Unirea: NU s-a difuzat nici măcar un singur film
Prin protocolul prin care Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a cedat Cinematograful Unirea către administrația publică locală condiția principală a fost continuarea difuzării de film la Botoșani.
Elevul care la 13 ani a strâns mașini pline de ajutoare pentru cei aflați în suferință – VIDEO & FOTOGALERIE 
Trăim într-o societate în care ajung să fie apreciați cu precădere oamenii care își fac publicitate agresivă pe spatele nevoiașilor în detrimentul celor care le rezolvă problemele fără să popularizeze în exces acest lucru. 
DEZVĂLUIRE despre cum ajungi director prin concurs la Botoșani: Există un schimb de plicuri cu unele și cu alteleVIDEO 
”Mi-am luat concediu și am învățat”, ”chiar a fost pe bune, s-a putut înscrie oricine”, ”am luat biografia și am parcurs toată legislația de acolo”. Am enumerat doar câteva dintre explicațiile pe care candidații cu susținere politică la posturile de director la unitățile de stat le dau după promovarea examenelor și obținerea funcțiilor mult dorite. Oficial, bineînțeles... 
Primăria vrea să ia în administrare „fosta casă a PDL-iștilor” și să mute acolo un serviciu important: Cad dosarele pe ei, nu încap în birouri
Inițiativa ar urma să fie supusă dezbaterii și votului în ședința ordinară din data de 28 iulie 2022.
Din seria furturilor de apă: Fost polițist depistat cu branșament ilegal pentru livadă, seră și piscină – FOTOGALERIE
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să identifice situații de furturi de proporții din rețeaua publică.
Gata și nu prea: Recensământul populației și locuințelor NU s-a terminat la Botoșani, recenzorii încă bat la uși închise
Săptămâna trecută, în urma unui anunț al Institutului Național de Statistică (INS), presa națională, dar și cea locală, scria că județul Botoșani este primul din România care a terminat de numărat populația. Ba mai mult, o mulțime de politicieni care au simțit că ar avea de câștigat ceva capital electoral din asta s-au ”lipit” rapid la postări pe această temă. 
Aventurile modernizării drumului spre Târgu-Frumos: Botoșănean blocat în curte fiindcă era plecat de acasă – VIDEO & GALERIE FOTO
Una dintre multiplele vizite ale prefectului pe șantierul de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos l-a găsit din cale afară de nervos pe un botoșănean din satul Zăicești. 
Ce teatru ieftin , cică concurs , stai sa se înțeleagă cine ia ce și apoi betonează cu un concurs , chiar cei care ar trebui să verifice aceste manareli dorm ???
7 decembrie 2021, 14:14
Următorul director va fi d-l doctor Harabagiu Teodor...deștept și cu relații...bravo
7 decembrie 2021, 13:53
Zelinca este net superioară ca pregătire profesională si ca moralitate. Insă cărțile le fac prștii, hoții si alte orătănii care mișună prin curte.
7 decembrie 2021, 11:47
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Politicienilor le urăm vacanţă plăcută în continuare, să ne urmărească la televizor. Probabil că trebuie mai multe rezultate, iar dacă vom reuşi atunci sper că vor face un mic deranj şi vor veni aici alături de noi ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8831 lei
USD
Dolarul SUA
4.8176 lei
CHF
Francul elveţian
5.0705 lei
GBP
Lira sterlină
5.7936 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5918 lei
XAU
Gramul de aur
275.0848 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2071 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3706 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7331 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1990 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6566 lei
Vremea
astăzi
Botosani
21.3 o C
Dorohoi
19.1 o C
Bucecea
20.1 o C
Darabani
18.5 o C
Saveni
19.3 o C
Ştefăneşti
21.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.