Știrea zilei
Dosar penal la Popăuţi : Directorul care refuză pensia şi-a vândut singur o locuinţă care de fapt era a statului
Directorul de la Staţiunea de Cercetare - Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor (SCDCOC) Popăuţi şi-a vândut sie însuşi o locuinţă pe care instituţia o avea doar în administrare. Tranzacţia a avut loc tocmai în 2006, dar a fost descoperită abia în 2012, când o comisie de control înfiinţată la nivelul Prefecturii Botoşani a efectuat o verificare la faţa locului.

Ilie Chiorascu director SCDCOC Popauti  

Cumpărător Ilie Chiorăscu, vânzător... directorul Ilie Chiorăscu

Printre alte nereguli s-a constatat că în urmă cu şase ani Ilie Chiorăscu, în calitate de director de la SCDCOC Popăuţi, a vândut o locuinţă lui... Ilie Chiorăscu. Staţiunea avea în administrare mai multe locuinţe de serviciu, iar în perioada aprilie 2006 – iulie 2007 s-au întocmit zece contracte de vânzare-cumpărare, unul dintre cei care au achiziţionat un astfel de imobil fiind tocmai directorul SCDCOC. Potrivit comisiei de control acesta a semnat atât ca vânzător, cât şi în dreptul cumpărătorului, iar această tranzacaţie, ca şi celelalte, s-ar situa în afara legii deoarece SCDCOC Popăuţi nu era proprietar, ci doar administrator. „Având doar un drept de administrare asupra acestor construcţii, încheierea unor contracte de vânzare-cumpărare este nelegală”, se arată în raportul comisiei de control. Într-o notă explicativă acesta a arătat că banii încasaţi au fost utilizaţi pentru plata datoriilor la AVAS, la bugetul de stat şi a altor restanţe, numai că funcţionarii care au făcut verificarea susţin altceva. „Sumele obţinute din vânzare nu au fost virate la bugetul de stat”, se mai precizează în raportul de control. Cei care au efectuat acţiunea la SCDCOC Popăuţi au constatat şi că Ilie Chiorăscu a îndeplinit vârsta şi stagiul minim de cotizare în ianuarie 2012, dar SCDCOC, nu a dispus încetarea de drept a contractului individual de muncă al acestuia.

Evaziune fiscală şi abuz în serviciu

În urma celor constatate Prefectura a sesizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean, care la rândul său a înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani. Lui Ilie Chiorscău i se reproşează şi alte fapte, asupra cărora vom reveni, cert este însă că obiectul dosarului îl constituie evaziunea fiscală şi abuz în serviciu contra intereselor publice. „Dosarul se află în lucru la procuror. Infracţiunea de evaziune fiscală, reţinerea şi nevărsarea cu intenţie a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă, la o scurtă vizualizare am constatat că sunt achitate prejudiciile aici”, a declarat Ciprian Mihai, procurorul care instrumentează acest dosar. În cazul infracţiunii de abuz în serviciu pentru care este cercetat directorul de la Popăuţi, procurorul de caz trebuie să mai studieze dosarul.

Locuinţe de 3.000 şi ceva de euro

Locuinţele în cauză, aflate în incinta Staţiunii de Cercetare, au fost vândute cu preţuri între 14.000 şi 24.000 de lei. Directorul SCDCOC Popăuţi susţine că prin tranzacţii ar fi salvat, de fapt, imobilele. „S-a luat măsura, ca să nu se dărâme să fie vândute la locatarii care locuiau acolo, ca să le întreţină, să nu se dărâme. Cu aprobarea Academiei, s-a făcut evaluarea tuturor locuinţelor, s-au vândut. Au cumpărat mai mulţi colegi şi încă nu este dat creditul la bancă, eu am credit, s-a hotărât ca apartamentele să fie cumpărate în numerar şi noi să luăm creditele şi atunci am cumpărat şi eu o locuinţă dar încă nu este achitată, mai am un an şi jumătate de plătit”, a declarat Ilie Chiorăscu, directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi. Acesta nu neagă nici faptul că a împlinit vârsta de pensionare, dar crede că rămânerea sa la cârma SCDCOC Popăuţi reprezintă un lucru pozitiv pentru instituţie. „La Academia de Ştiinţe Agricole lucrează salariaţi care au 82 de ani şi mă mândresc cu ei că la 82 şi chiar unul cred că dacă pleca de la Academie nu erau realizările care sunt. Sunt foarte mulţi care lucrează deşi au vârstă de pensionare şi chiar directorul Academiei are 70 şi ceva de ani şi cred că nu e un motiv ca directorul Chiorăscu să plece pentru că are vârsta de pensionare. Deocamdată pot face faţă şi am făcut faţă şi nu am depus cerere de pensionare”, a mai spus Ilie Chiorăscu. Unitatea pe care acesta o conduce a reintrat în atenţia opiniei publice după ce la iniţiativa actualului preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanau, a început să organizeze Târgul Agro-Zoo.
Vom reveni cu mai multe informaţii despre neregulile constatate de Prefectură la SCDCOC Popăuţi.

Gabriela ERDIC


Ilie Chiorascu la Targul Agro Zoo de la Popauti

 
CITEŞTE ŞI:
 Buhăianu a ajuns să fie făcut mincinos şi la Târgul de la Popăuţi
VEZI ŞI:
 Campanie electorală la Popăuţi, de la Micky & Roxana la ziar cu osanale–VIDEO&FOTO

Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
inpuff.ro
Loading...
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Loading...
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Veștile bune despre autobuzele noi, puse puțin la păstrare! Eltrans nu are șoferi după scandalul din Consiliul Local și nici licență de traseu - FOTO&VIDEO
Începutul săptămânii era marcat la Botoșani de sosirea autobuzelor turcești care vor înlocui istoricele tramvaie care aproape că-și dau duhul zi de zi, pe străzile orașului. Patru din cele nouă autobuze au fost aduse din portul Constanța, într-un mult așteptat aer al schimbării.
Ada, come back! Fosta șefă a educației revine la Inspectoratul Școlar Județean
Schimbările pe care liberalii doresc să le facă în fruntea instituțiilor de învățământ nu se opresc doar la Casa Corpului Didactic (CCD), acolo unde în urmă cu o săptămână au înlocuit directorul.
Multumesc celor care m-au sprijinit ca Popautiul sa nu fie fosta Textila,IUPS,Electrocontact,Fabrica de Mobiloa(zona industriala)si fostele IASU-riDlui NIcoara,Codreanu,Directia de Finante,Sanatae,Directia Muncii etc.Ne putem mindri ca la Statiunea Popauti sunt inca %4 de salariati (* cercetatori ,Oi Karakul de Botosani,Cpre ameliorate.Multumesc tuturor care sprijina aceasta unitate.Poate o sa se inteleaga ca cercetarea trebuie finantata.Pina acu de la buget o lei.E cunoscuta Statiunea din Popauti cu toate problemele cu care s-a confruntat.Ce s-a ales cu peste 60 unitati de cercetare din Romania ?
26 octombrie 2012, 17:11
26 octombrie 2012, 12:46
Corect ar fi sa plece!!! Sunt oameni capabili sa revigoreze Statiunea, nu se stie care este motivul pt care acest individ fara nici o realizare,a un are accea dea distruge ferma.
26 octombrie 2012, 11:31
tocmai il ponegrea pe buhaianu zilele trecute. dar el e mai rau ca buhaianu daca a facut astfel de manarii! si ce drak mai cauta ghiujul daca are varsta de pensionare, nu mai sunt tineri care pot ocupa functia lui?? sau n-are turcanu omul care-i place pt functia asta???
26 octombrie 2012, 09:25
Un infractor care se tine de scaun.Trebuie anchetat si contabilul sef un alt infractor betiv care a adus Statiunea Popauti la sapa de lemn.
25 octombrie 2012, 21:01
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am construit cât de mult am putut, am întemeiat o familie frumoasă, am sprijinit multe alte familii, am dezvoltat o localitate. Acum, după ce cred că am lăsat ceva în urma mea pe unde am trecut, consider că este momentul să î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8408 lei
USD
Dolarul SUA
4.2716 lei
CHF
Francul elveţian
4.5537 lei
GBP
Lira sterlină
5.4099 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9808 lei
XAU
Gramul de aur
249.0787 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2485 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3664 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9857 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1657 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1818 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6497 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.