Știrea zilei
Două fetițe s-au bătut pe Pietonalul Unirii! S-au trântit pe jos și s-au tras de păr, cei din jur... filmau și încurajau – VIDEO
  • S-a întâmplat sâmbătă, 7 mai 2022, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, cea mai frecventată zonă a orașului pentru promenadă.
  • O zi frumoasă, cu soare și perfectă pentru tradiționala plimbare de pe pietonal alături de prieteni sau familie.

Isteria telefoanelor 

 

 

Un grup de copii de 11 și 12 adunat în zona în care se află un restaurant, în mijlocul lor două fete se bat, ceilalți le încurajează și filmează. Niciun adult nu intervine ca să le despartă, deși se știe foarte bine că zona este frecventată mai ales de părinți cu copii. Un fenomen care-și face loc la Botoșani și la care comunitatea asistă fără să pară că-și dorește să se implice. Deși fiecare mamă ar trebui să se gândească la faptul că pe vreuna dintre filmări ar putea să apară și propria fiică. Sau propriul fiu.

 

Evident că într-un incident de acest fel există două părți de adevăr. Al „victimei” și al „agresoarei”. Fiecare urmează să fie stabilit de polițiști.

 

Prima versiune

 

Una dintre mamele fetițelor implicate, respectiv a „victimei”, ne-a povestit cum i s-a relatat că a fost implicată fiica ei în bătaie: „A fost un grup de vreo 10 fete printre care și doi băieți. A fost prinsă, au fost atrase într-o capcană amândouă și bătute. Fiica mea și prietena ei”.

 

Una dintre fete era certată cu cea care ar fi inițiat bătaia. Ar fi fost chemată pentru o presupusă împăcare. Însă cealaltă fetiță ar fi venit însoțită de mai mulți copii.

 

„Prietena ei era certată cu o fată și fata aia i-a scris pe Messenger să se împace. Hai să ne împăcăm. Și ea a zis: - Bine, hai să ne împăcăm prin mesaje. - Nu, că trebuie să ne vedem față în față. Și cum a apărut fata cealaltă cu care să se împace, după două minute a apărut și gașca din spate. Fata aia a zis: Nu am venit aici să ne împăcăm, am venit să ne batem.

...

Toată treaba asta s-a întâmplat pe Unirii în fața unui restaurant. Culmea că nu s-a băgat nimeni, a ieșit o doamnă când a văzut că nu o mai lasă în pace, a trântit-o pe jos și i-a zburat ochelarii. A ieșit o doamnă de la terasă și a fugărit-o pe aia. Erau și alți oameni pe pietonal, erau chelnerii ăia care servesc, stăteau și se uitau și râdeau. Ca să vedeți în ce țară trăim”

a povestit mama fetiței care ar fi fost agresată

 

O angajată a terasei din apropiere le-ar fi despărțit în cele din urmă pe fete. Cea care ar fi fost atrasă în capcană împreună cu prietena ei și-a sunat de urgență mama care se afla în Parcul ”Mihai Eminescu” și o aștepta. În zece minute erau la Poliție și mai apoi la „Urgențe”.

 

 

A doua versiune

 

Mama celeilalte copile, care ar avea tot 12 ani, nu neagă cele întâmplate. Nu încearcă să-i creioneze o imagine inocentă propriei fiice și recunoaște că undeva s-a greșit.

 

În calitatea sa de mamă povestește că simte aceeași durere precum cealaltă și a vizualizat și ea filmările surprinse de copii.

 

Fiica ei, deși se presupune că a pornit bătaia, este la rându-i lovită, după ce și fata cealaltă a ripostat.

 

„Din filmuleț se vede clar că ele s-au bătut amândouă. Nu este doar fetița respectivă, și a mea este pusă în genunchi, și ea este trasă de cap. Că mămica s-a dus mai departe... și eu puteam să merg, că și a mea era zgâriată. Eu nu accept așa ceva, că fetița mea a bătut-o și da, ce să fac? Dar indiferent ce a făcut, sunt părinte și trebuie să o susțin. Nu aș vrea să ajung să o țin în casă. Eu sunt convinsă că își va învăța lecția, am luat-o, am certat-o foarte tare. Psihologul mi-a zis că să nu fac așa ceva, că ea se va simți singură. Nu știu ce să fac, nu știu ce să spun, ce măsuri să iau. Fiica mea mi-a spus: mamă, dar tu de ce nu faci nimic pentru mine? Și eu sunt copilul tău, și eu am fost lovită. I-am zis: dacă aș face asta ar însemna că continui ceea ce ai făcut tu. Eu nu pot să fac așa ceva, ai greșit, trebuie să plătești și să înveți din lucrul acesta”,

spune și cealaltă mamă

 

Odată cu avansarea tehnologiei crește și expunerea copiilor la violență și astfel se pot produce astfel de episoade mai mult sau mai puțin violente. Copiii s-au bătut dintotdeauna, dar au făcut pace, la fel de rapid. Îngrijorătoare în cazul de față, spun ambele mame, este atitudinea adulților din jur care nu au intervenit între fete. Nepăsare și indiferență...

 

Dosar deschis la Poliție

 

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) au fost într-adevăr sesizați cu privire la incidentul de pe Pietonalul Unirii și deja una dintre fetițe a fost audiată.

 

„Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe. Urmează să stabilim cu exactitate împrejurările în care a fost comisă fapta”,

ag. princ. Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

La dosar ar urma să ajungă și un certificat medico-legal al uneia dintre fete. Bătaia nu a fost extrem de violentă, însă probabil va fi o lecție pentru ambele fete implicate.

 

loading...
Bătăi și furturi între elevi, oficial a crescut numărul infracțiunilor în școlile din Botoșani
Fată pipăită în club, șase botoșăneni în arest după o bătaie de pomină

 

”Tragedia de la Huțani” – mărturii cutremurătoare - Prima carte despre cel mai mare accident din istoria României: Scriam și plângeamVIDEO & FOTOGALERIE
”Până a venit Armata am văzut o femeie, îmi aduc aminte și acum, se zbătea ca peștele, o femeie voinică, chiar în partea aia înspre Huțani. Eu nu am știut că un om poate să se zbată ca peștele pe uscat, mi-a rămas înscris în memorie”.
RECENSĂMÂNT în municipiu: Recenzori înjurați, refuzuri și la persoane „cu funcții”: Poliția chemată în ajutor & se trece la amenzi
Etapa a doua din recensământul populației merge mai greu în mediul urban. Unii recenzori se confruntă pe teren cu amenințări și injurii, oamenii refuzând uneori chiar să iasă din locuințe pentru a răspunde la întrebări. 
UNICAT: Primăria din Botoșani care a rămas fără primar și viceprimar! NIMENI nu mai semnează acte, nu se mai pot oficia căsătorii
Situația este unicat cel puțin la nivel regional. O comunitate botoșăneană care numără în jur de 2.000 de suflete a rămas efectiv fără conducere.
Dezvăluiri făcute în premieră de artista de la Botoșani, cel mai bun fotograf al României: Lumea îmi spunea că din artă nu se fac bani VIDEO & GALERIE FOTO
Ea este Cristina Venedict, fata care are un portofoliu impresionant de fotografii ce au făcut înconjurul lumii, au suscitat interes într-o sumedenie de state și mulți cunoscători de artă au plătit pentru a avea în colecție una dintre creațiile sale.
Mii de botoșăneni stau fără apă de săptămâni întregi, șefii de la „Apă” cer ajutorul Poliției pentru a păzi rețeaua: Domnule, dar chiar vă bateți joc de mine?
Operatorul de servicii de apă și canalizare se adâncește tot mai mult în probleme, în ciuda reorganizărilor și reformelor implementate prin schimbarea directorilor sau a șefilor de servicii.Vara a adus, pe lângă temperaturi ridicate, și perioade îndelungate de timp în care robinetele a mii de botoșăneni se încăpățânează să ofere măcar un strop de apă.
Liberalii de la municipiu forțează schimbarea viceprimarului Liviu Toma ca să-și salveze directorii, ședință cu scântei provocată de foștii PDL-iști
A doua zi după ce, în ciuda boicotului aleșilor liberali, Consiliul Local Botoșani a aprobat o hotărâre privind divizarea Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), Biroul Politic Local (BPL) al organizației municipale s-a întrunit în ședință.
Primarul și Poliția Locală au început demolarea boxelor și magaziilor cu tot felul de acareturi din Centrul Vechi: Nu au autorizații de construcțieVIDEO & GALERIE FOTO
În intenția sa de schimbare a imaginii Centrului Istoric al municipiului Botoșani, primarul Cosmin Andrei a încercat să mai „repare” o serie de nelegalități din zonă.
Procurorii DNA Suceava, a doua descindere la sediul DSVSA pentru cumpărături făcute în mandatul lui Mihai Țurcanu
La o lună și o zi de la primele descinderi care au fost efectuate la sediul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Suceava au revenit la Botoșani.
Coșmarul durează toată vara! Control prin praf, pietre și pământ la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul s-a enervat, drumarii găsesc greu până și apă & motorină – VIDEO & GALERIE FOTO
Exasperat de plângerile venite din partea botoșănenilor pe seama lucrărilor la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul Sorin Cornilă, care și-a spart parbrizul la o deplasare pe DN 28 B, a mers personal vineri dimineață pe această șosea. De fapt, acest cuvânt este unul mincinos întrucât, cel puțin până la Copălău, șoseaua a devenit o amintire.
Loading...
Dați afară de pe computer: Restanțierii la partid, excluși automat la Botoșani printr-o platformă electronică – VIDEO
Membrii Uniunii Salvați România vor fi scoși automat în afara partidului dacă nu își plătesc cotizația. Și asta nu o va face vreun contabil, trezorier sau mandatar financiar, ci un soft.
Dependente de bărbații violenți: Locuință gratuită a statului ocolită de botoșănencele bătute, după o scăpare stupidă: Nu erau primite cu copiii - MESAJUL Direcției Copilului
În continuare botoșănencele par să se complacă în situații în care sunt supuse la bătăi și umilințe din partea partenerilor de viață. Deși sunt emise frecvent ordine de protecție împotriva agresorilor, femeile sunt cele care își iartă soții sau iubiții și aleg să rămână în acel mediu toxic. Dar asta poate și pentru că depind material de acei oameni.
Un domn și o doamnă: Luptă în taină pentru șefia unei instituții de la Botoșani rămasă cu doar cinci angajați
Concursul va avea loc la începutul săptămânii viitoare, la București, în cursă fiind înscriși doi candidați.
Candidat liberal la președinția CJ pregătit din afara partidului: Nu ar mai dori d-na președinte să candideze la un viitor mandat și atunci se deschid altfel jocurile - VIDEO
Actualul vicepreședinte ALDE al Consiliului Județean ar avea prima șansă să obțină în 2024 nominalizarea pentru candidatura la președinția CJ din partea PNL. Cel puțin asta susține liderul ”de facto” al liberalilor – democrați.
Poate cel mai sărac director din istoria municipalității: N-are vreun bun, doar datorii și a făcut zero lei într-un an întreg
Case, terenuri, mașini plus eventual o vilă pe la munte, bunuri deseori întâlnite în declarațiile de avere ale aleșilor sau directorilor de la Botoșani, ar putea fi catalogate drept visuri de unul dintre noii șefi ai unităților subordonate municipalității.
Loading...
Botoșănean mort la „Mavromati”, găsit la morgă cu o lovitură la cap: Acuzații din partea familiei - Sunt izbiți de calorifer, de noptieră?
Rudele pacientului acuză că lovitura la cap ar fi avut loc pe secția unde a stat internat și, ca atare, își caută dreptatea la Colegiul Medicilor pentru a afla ce anume s-a întâmplat.
Directoarea Sănătății Publice își pierde postul de director după un concurs incredibil de împrejurări
La ceva peste doi ani de la numirea în funcția de director interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței va fi înlocuită. S-a ajuns în această situație din cauza unui concurs nefericit de împrejurări pentru medicul de la Unitatea de Primiri Urgențe.
A lăsat Botoșaniul pentru cel mai izolat cătun din România: Sunt primul preot care a venit și a stat mai mult printre ei / Părintele ista a nostru nu pleacă - GALERIE FOTO&VIDEO
Și-a închinat viața Domnului, dar nu a ales calea ușoară. A lăsat în urmă familia din Botoșani și a ajuns, la propriu, mai aproape de cer.
Viorica Dăncilă și-a făcut partid și la Botoșani, un colonel abia trecut în rezervă este președinte interimar: N-am făcut politică până acum, dar sper ca acum să-mi iasă - VIDEO
De săptămâna trecută, la Botoșani a apărut o nouă filială de partid. Națiune – Oameni – Împreună, pe scurt NOI, este formațiunea politică prezidată la nivel național de Viorica Dăncilă, fost prim-ministru al României în perioada 29 ianuarie 2018 - 4 noiembrie 2019.
Furt de pomină la mall: A sustras un pachet gol de țigări, s-a tăiat la o mână și a lăsat urme de sânge pe vitrine
S-a întâmplat la sfârșitul săptămânii precedente, alarma fiind dată de paznicul complexului comercial. Polițiștii ajunși la fața locului au deschis dosar penal pentru furt calificat.
Magie la Festivalul „Floare Albastră”, Irina Rimes a ajuns pentru prima dată la Botoșani și a făcut adolescentele să plângă – VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva sute de oameni s-au transformat în cele din urmă în câteva mii la cea de-a XIII-a ediții a Festivalului „Floare Albastră” de la Ipotești, reluat în 2022 după doi ani de pandemie.Lidia Buble și Irina Rimes au urcat pe scenă. Două artiste, una mai desăvârșită decât cealaltă, au oferit publicului botoșănean calitate.
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În bazele noastre de date pe care le gestionăm apare un UAT care nu generează deșeuri, nu generează. Deci, operatorul care acționează pe zonă spune că zero. Este vorba despre comuna Concești. E singura comună care nu ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9461 lei
USD
Dolarul SUA
4.7286 lei
CHF
Francul elveţian
4.9311 lei
GBP
Lira sterlină
5.7088 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4869 lei
XAU
Gramul de aur
273.0029 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2398 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2198 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6612 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1999 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6650 lei
Vremea
astăzi
Botosani
22.2 o C
Dorohoi
20.6 o C
Bucecea
21.8 o C
Darabani
20.1 o C
Saveni
21.0 o C
Ştefăneşti
18.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.