Știrea zilei
Două partide au preluat controlul companiei de apă după un concurs cu oameni „scoși din joben” și rezerve de lux
  • Aleșii de la județ votează astăzi componența noului Consiliu de Administrație care va conduce compania de apă și canalizare.
  • Din nouă candidați pentru posturile de administratori au rămas doar cinci, cu două coloraturi politice.

PSD + ALDE = APA LOVE

 

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de astăzi a fost introdus și proiectul privind acordarea unui mandat special reprezentantului CJ în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) societății Nova Apaserv pentru numirea membrilor CA, precum și aprobarea modelului de contract, dar și stabilirea indemnizației lunare.

 

Candidații...

 

Înaintea probei de interviu, lista cu candidați cuprindea nouă nume, din trei partide:

 

 

-             Viorica Andronachi (PSD)

-             Doru Constantin (PSD)

-             Narcis Ștefan (ALDE)

-             Ionel Dimitrovici (ALDE)

-             Dumitru Pascariuc (PSD)

-             Ioan Comarița (PSD)

-             Victor Ivănescu (PNL)

-             Gabriel Atudoroae (ALDE)

-             Simion Drelciuc (PSD)

 

Administratorii...

 

După susținerea interviului, pe lista scurtă care va fi și aprobată de plenul CJ au rămas cinci nume, în ordinea punctajului obținut:

 

- Doru Constantin, punctaj criterii de evaluare 239,70;

- Dumitru Pascariuc, punctaj criterii de evaluare 228,50;

- Ioan Comarița, punctaj criterii de evaluare 227,10.

- Gabriel Atudoroae, punctaj criterii de evaluare 225,50;

- Ionel Dimitrovici, punctaj criterii de evaluare 217,10;

 

Rezervele de lux...

 

„Au făcut o listă foarte scurtă, deși legea vorbește într-adevăr de o listă scurtă care poate fi făcută cu mai mult de cinci persoane, poate ajunge și până la șapte. Au fost tot felul de indicatori care au fost avuți în vedere, este foarte stufoasă legislația în domeniu”, a arătat Narcis Ștefan, fost președinte CA Nova Apaserv.

 

În cazul demisiei unuia dintre membrii noului CA, o altă persoană aflată pe lista scurtă ar urma să-i ia locul: „Noi suntem rezerve de lux, ca la fotbal”, a mai spus Narcis Ștefan.

 

S-a ajuns astfel la situația în care PSD este majoritar în CA-ul de la ”Apă” cu trei voturi, în timp ce ALDE are doar două. Și fiecare dintre aceste partide are propriile rezerve pe lista scurtă.

 

PSD îi are capitalizați pe Doru Constantin, Ioan Comarița și Dumitru Pascariuc. Ultimul este șeful Stației de Tratare de la Bucecea, fost consilier local PSD la Consiliul Local Bucecea, în mandatul 2012 – 2016.

 

ALDE i-a impus pe Gabriel Atudoroae și Ionel Dimitrovici.

 

După adoptarea hotărârii privitoare la structura nouă a administratorilor, urmează a se convoca AGA pentru data de 4 noiembrie 2021, într-o ședință cu patru puncte pe ordinea de zi în care va fi învestit noul CA.

 

Noii administratori vor felii mai groase de tort

 

De asemenea, va fi aprobat și contractul de mandat al fiecărui administrator care probabil că va avea o durată de patru ani.

 

Va fi stabilită și indemnizația lunară a noilor administratori, care potrivit legislației de profil este formată dintr-o componentă fixă și una variabilă.

 

La precedentul CA s-a mers pe o indemnizație fixă în cuantum de 1.000 de lei pe lună.

 

Neoficial, în prezent ar circula o serie de zvonuri prin care s-ar dori majorarea remunerației pentru membrii CA.

 

Legea spune că indemnizaţia fixă nu poate depăşi de șase ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate.

 

Iar componenta variabilă va avea la bază indicatorii de performanţă financiari şi nefinanciari, negociaţi şi aprobaţi de AGA.

 

Cuantumul componentei variabile a membrilor neexecutivi nu poate depăşi maximum 12 indemnizaţii fixe lunare.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Noii șefi de la Nova Apaserv și-au pus în cap să demaște furturile de apă! Angajați în comisia de disciplină, se aduc controlori din alte județe
Voleibalistul, drumarul, d-na de la construcții și inginerul economist de la restaurant – (ne)specialiștii numiți politic să salveze ”Apa” la Botoșani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Bolnavii de la Botoșani care primesc indemnizație de 1.000 de lei ca să stea acasă – VIDEO
Potrivit legii acest beneficiu este acordat sub forma unei indemnizații de hrană.
Valul de șantiere din școli și licee ar putea afecta alegerile la Botoșani: Mii de botoșăneni rămân fără secții de votare
În municipiul Botoșani sunt înregistrate în total 85 de secții de votare. Toate sunt amenajate în unități de învățământ.
Vânt de Dan Nechifor pe la Prefectură: Eu îl apreciezVIDEO
Lupta pentru putere din interiorul PNL nu vizează doar obținerea nominalizărilor la posturile cheie din administrația publică locală, adică președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani, ci și funcția de prefect.
Surpriză uriașă pentru șefia județului, Iftime ia în calcul probabil cel mai tânăr candidat la CJ din istoria Botoșanilor – VIDEO
Când trei se bat în PNL Botoșani, s-ar putea să câștige al patrulea. Aceasta dacă Valeriu Iftime va reuși până la urmă să preia președinția organizației județene a liberalilor și să își pună în practică planurile privind nominalizarea candidatului la șefia Consiliului Județean.
REZULTATE OFICIALE ale sondajului liberal în municipiu: Printre variante se regăsesc și două femei! Cine ar ieși primar?
Sondajul comandat de Partidul Național Liberal (PNL) a fost efectuat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) în perioada 24 ianuarie – 6 februarie 2024.
E haos la PNL, Șoptică și-a anulat demisia cu jumătate de oră înainte de conferință, Iftime începe să își piardă răbdarea: Nici eu n-am înțeles mare lucru / Ne batem la retrogradare VIDEO
Cu mai puțin de patru luni înaintea alegerilor europarlamentare la PNL Botoșani domnește incertitudinea. În ciuda mai multor runde de discuții pe care președintele Nicolae Ciucă le-a purtat atât cu liderul în funcție al organizației județene, cât și cu potențialul înlocuitor, situația nu a fost tranșată.
Inspectoratul de Muncă NU face anchetă în cazul actorului împușcat, pistolul adus de acasă: Această armă a fost acceptată de regizor
Conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” a anunțat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) incidentul care a avut loc la finalul săptămânii trecute.Cu toate acestea, inspectorii ITM nu au demarat propria lor anchetă.
Bucurie pentru primari și o armată de peste 1.000 de consilieri botoșăneni: Se pregătește creșterea mandatelor de la 4 la 5 ani
Aleșii locali ar putea rămâne în funcții timp de cinci ani din momentul validării mandatelor. Aceasta dacă proiectul inițiat de Uniunea Democrată Maghiară din România va fi votat de Parlament.
Dr. Claudia Malancea înlocuită din funcția de șef secție terapie intensivă de la Spitalul Mavromati
Aflată în arest la domiciliu până la începutul lunii martie, medicul Claudia Malancea a fost înlocuită din funcția de conducere de la Spitalul Județean Mavromati.
Negocierea anului: Peste 3 milioane de euro pentru o fabrică, în loc s-ar putea ridica un spital - FOTOGALERIE
Problemele cu care se confruntă fabricile de confecții din Botoșani pot deschide noi oportunități de afaceri. Iar una dintre acestea s-a ivit chiar în centrul orașului.
Întâlnire de gradul zero Iftime – Șoptică la conac, se prefigurează un ”careu de ași” pentru alegeri
După câteva zile de dispute la nivel declarativ, președintele grupului ”Elsaco” și președintele PNL Botoșani s-au întâlnit. Luni seară, cei doi au avut o întrevedere la Conacul Zăicești, parte a grupului de firme condus de omul de afaceri.
Inimă de salvator: Oamenii care îndură ger și viscol și cumpără dulciuri pentru copii, din banii lor – VIDEO & GALERIE FOTO
Pompierii se bucură de un grad de 83% de încredere acordată de români, fiind urmați de 67% pentru Armată și 64% către Biserică, conform unui sondaj CURS efectuat în martie 2023.
Primăria împrumută aproape 25 de milioane de euro pentru tot felul de investiții, de la străzi la școli și grădinițe – LISTA obiectivelor
Accesarea împrumutul bancar de către Primăria Botoșani a fost aprobată de consilierii locali într-o ședință care a avut loc spre finele lunii decembrie 2023.
„Se coace” încă o MĂRIRE salarială pentru angajații CJ-ului și ai altor trei instituții din subordine
Proiectul de hotărâre care vizează creșterea salariilor va fi supus dezbaterii în cadrul unei ședințe extraordinare programată luni, 5 februarie 2024, de la ora 14:00.
O tânără campioană a devenit cetățean de onoare: Prin seriozitate, profesionalism a reușit să se impunăGALERIE FOTO
Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali miercuri, 31 ianuarie 2024.
Primarul și fostul parlamentar, proces început cu listă de contestații împotriva DNA Suceava
Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava în cursul lunii martie a anului trecut.
OFICIAL: Municipiul Botoșani mai are puțin peste 90.000 de locuitori, o singură comună „și-a păstrat” oamenii
Recensământul populației a ajuns în punctul final, fiind publicate rezultatele definitive ale acestui demers important. Datele oficiale arată o scădere a populației atât în județ, cât și în municipiul reședință.
Posturile de stat considerate neatractive la Botoșani dar cu impact uriaș în comunitate: Orice polițist ar putea veni
Există o instituție de mare impact la Botoșani care se confruntă cu lipsă de polițiști deoarece beneficiile financiare nu sunt îndeajuns de atractive.
Preotul care „mângâie” sufletele bolnavilor din spital: Pereţii spitalelor au ascultat mai multe rugăciuni, decât pereţii bisericilor
Pe lângă personalul medical care îngrijește pacienții, preotul de caritate Teodor Ciurariu care slujeşte la Spitalul Municipal Dorohoi le este alături prin îndrumare, credință şi rugăciune.
Anul în care Teatrul Mihai Eminescu este redat botoșănenilor! Primarul, dezvăluiri despre ultima sută de metri – VIDEO
Chiar ministrul Culturii, Raluca Turcan, vorbea despre perioada de aproape un deceniu în care actorii au fost privați de clădirea în care și-au desfășurat activitatea zeci de ani la rând.
Rezultatul concursului de la nova este rezultatul unor combinații, intre Alde și psd fără nici o șansă pentru persoane apolitice sau de la alte partide.
15 octombrie 2021, 12:57
Mai oameni buni Dimitrovici care a lucrat la pușcărie este mai capabil decât Drelciuc , Andronache sau Ștefan ?Eu cred ca este o imparteala frățește între Federovici și Țurcanu, părerea mea.
15 octombrie 2021, 12:39
comarita, specialist la apa? apa cu grade poate..vai de capul nostru
15 octombrie 2021, 11:22
Nu este asa de important cine ajunge in CA. Vor fi mai mult de forma, pt.ca asa obliga legea. Este altcineva acolo pus/pusi care urmeaza sa faca cartile pentru Î,, Ţ, si intr-o singura directie L,F,E,
15 octombrie 2021, 11:01
Nu sunt suficienti oameni la echipele de intervenție la avarii. Cei care lucreaza se apropie de pensionare si sunt foarte slab platiti pentru munca lor importanta si conditiile grele de lucru in sapaturi de 4-5 m adancime cu pericol de surpare, ape uzate cu pericol mare de îmbolnăvire, program in aer liber ziua si noaptea. Caminele de canalizare de la blocuri nu sunt curatate de 20 de ani. Aceste numiri fanteziste in CA vor duce la agravarea degradarii economice si tehnice a SC Nova Apa.
15 octombrie 2021, 10:37
Vai de capul meu ce dea ”specialisti”, toti unul si unul. Sigur vor scoate apa la lumina. Si onor dl.sing. Pascariuc, ce a facut o viata intreaga cat a condus apa Bucecea, acum s-a trezit ca vrea sa faca treaba? Ca in rest doar ”hau, hau” Hai sa fim seriosi!!!
15 octombrie 2021, 10:08
Asa este - Federovici ia lecții de administrație de la condamnatul pentru corupție Țurcanu- asa am citit ieri în presa locala. Împreună vor recupera cele 15 milioane de lei pierdute de Țurcanu prin deciziile luate în perioada 2012-2014. În perioada respectiva Împăratul era Președinte CJ iar Federovici era vicepreședinte CJ, acum este invers ( doar ca în fata este pus Dascalescu ca nu are probleme cu justitia)dar împreună formează o echipa perfecta și fac administrație pentru botoșăneni.
15 octombrie 2021, 09:28
Greu la deal cu martoagele mici , apa curge pietrele raman , Bucecea a acaparat ceva scor si la CJ la la CA, in rest copypaste
15 octombrie 2021, 08:58
Realizarea lui Narcis Ștefan este ca a ajuns rezerva de lux. Felicitări pt reușită, a trebuit sa trădeze psd-ul, proromania și acum a devenit alde pt aceasta reușită. Ce face omul pt o asa reușită, poate i se face mila ospătarului Atudoroaie sau gardianului Dimitrovici și renunță la mandat in favoarea tehnocratului Narcis Ștefan.
15 octombrie 2021, 08:15
Salvarea regiei de apa vine de la specialiștii Atudoroaie și Dimitrovici. Ultimul a lucrat la Penitenciar și are relații bune acolo sa ajute pe cine are nevoie sa primească un ceai cald.
15 octombrie 2021, 08:05
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
13.5 o C
Dorohoi
12.1 o C
Bucecea
11.1 o C
Darabani
10.4 o C
Saveni
14.3 o C
Ştefăneşti
12.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.