Știrea zilei
Două partide au preluat controlul companiei de apă după un concurs cu oameni „scoși din joben” și rezerve de lux
  • Aleșii de la județ votează astăzi componența noului Consiliu de Administrație care va conduce compania de apă și canalizare.
  • Din nouă candidați pentru posturile de administratori au rămas doar cinci, cu două coloraturi politice.

PSD + ALDE = APA LOVE

 

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de astăzi a fost introdus și proiectul privind acordarea unui mandat special reprezentantului CJ în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) societății Nova Apaserv pentru numirea membrilor CA, precum și aprobarea modelului de contract, dar și stabilirea indemnizației lunare.

 

Candidații...

 

Înaintea probei de interviu, lista cu candidați cuprindea nouă nume, din trei partide:

 

 

-             Viorica Andronachi (PSD)

-             Doru Constantin (PSD)

-             Narcis Ștefan (ALDE)

-             Ionel Dimitrovici (ALDE)

-             Dumitru Pascariuc (PSD)

-             Ioan Comarița (PSD)

-             Victor Ivănescu (PNL)

-             Gabriel Atudoroae (ALDE)

-             Simion Drelciuc (PSD)

 

Administratorii...

 

După susținerea interviului, pe lista scurtă care va fi și aprobată de plenul CJ au rămas cinci nume, în ordinea punctajului obținut:

 

- Doru Constantin, punctaj criterii de evaluare 239,70;

- Dumitru Pascariuc, punctaj criterii de evaluare 228,50;

- Ioan Comarița, punctaj criterii de evaluare 227,10.

- Gabriel Atudoroae, punctaj criterii de evaluare 225,50;

- Ionel Dimitrovici, punctaj criterii de evaluare 217,10;

 

Rezervele de lux...

 

„Au făcut o listă foarte scurtă, deși legea vorbește într-adevăr de o listă scurtă care poate fi făcută cu mai mult de cinci persoane, poate ajunge și până la șapte. Au fost tot felul de indicatori care au fost avuți în vedere, este foarte stufoasă legislația în domeniu”, a arătat Narcis Ștefan, fost președinte CA Nova Apaserv.

 

În cazul demisiei unuia dintre membrii noului CA, o altă persoană aflată pe lista scurtă ar urma să-i ia locul: „Noi suntem rezerve de lux, ca la fotbal”, a mai spus Narcis Ștefan.

 

S-a ajuns astfel la situația în care PSD este majoritar în CA-ul de la ”Apă” cu trei voturi, în timp ce ALDE are doar două. Și fiecare dintre aceste partide are propriile rezerve pe lista scurtă.

 

PSD îi are capitalizați pe Doru Constantin, Ioan Comarița și Dumitru Pascariuc. Ultimul este șeful Stației de Tratare de la Bucecea, fost consilier local PSD la Consiliul Local Bucecea, în mandatul 2012 – 2016.

 

ALDE i-a impus pe Gabriel Atudoroae și Ionel Dimitrovici.

 

După adoptarea hotărârii privitoare la structura nouă a administratorilor, urmează a se convoca AGA pentru data de 4 noiembrie 2021, într-o ședință cu patru puncte pe ordinea de zi în care va fi învestit noul CA.

 

Noii administratori vor felii mai groase de tort

 

De asemenea, va fi aprobat și contractul de mandat al fiecărui administrator care probabil că va avea o durată de patru ani.

 

Va fi stabilită și indemnizația lunară a noilor administratori, care potrivit legislației de profil este formată dintr-o componentă fixă și una variabilă.

 

La precedentul CA s-a mers pe o indemnizație fixă în cuantum de 1.000 de lei pe lună.

 

Neoficial, în prezent ar circula o serie de zvonuri prin care s-ar dori majorarea remunerației pentru membrii CA.

 

Legea spune că indemnizaţia fixă nu poate depăşi de șase ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate.

 

Iar componenta variabilă va avea la bază indicatorii de performanţă financiari şi nefinanciari, negociaţi şi aprobaţi de AGA.

 

Cuantumul componentei variabile a membrilor neexecutivi nu poate depăşi maximum 12 indemnizaţii fixe lunare.

 

loading...
Noii șefi de la Nova Apaserv și-au pus în cap să demaște furturile de apă! Angajați în comisia de disciplină, se aduc controlori din alte județe
Voleibalistul, drumarul, d-na de la construcții și inginerul economist de la restaurant – (ne)specialiștii numiți politic să salveze ”Apa” la Botoșani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Deputații botoșăneni amenințați și hărțuiți prin telefon înaintea votului pentru certificatul verde: Îți dăm foc ție și familiei tale / Veți plăti personal pentru astaFOTO mesaje
„Libertatea nu este dreptul de a face ceea ce vrem, ci ceea ce se cuvine”.Abraham Lincoln
Capcană macabră pe un drum din Botoșani: O șoferiță, la un pas de nenorocire - FOTO & VIDEO
O glumă proastă putea să producă o tragedie pe un drum din județul Botoșani. Din fericire, totul s-a soldat doar cu pagube materiale.
Profesor de la AT Laurian la mitingul antivaccin: Pot să ducă chiar la război civil / Vor ajunge să realizeze lagăre / Erau acele practici ale vânzării și cumpărării de negri VIDEO & GALERIE FOTO
Deși organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), mitingul împotriva impunerii certificatului verde, care a avut loc duminica trecută la Botoșani, a avut în prim plan un cadru didactic prezentat ca provenind din societatea civilă.
Nova Apaserv cu datorii de 1 milion de euro la energie electrică! E.ON a renunțat la contract, județul la un pas să rămână fără apă
Încetarea relațiilor contractuale între cei doi operatori s-a produs în urmă cu o săptămână, când SC Nova Apaserv SA s-a regăsit în situația în care a trebuit să caute în regim de urgență alt furnizor.Neoficial, ordinul de întrerupere a furnizării energiei electrice pentru compania de apă ar fi venit tocmai din Germania.
Tomograful de 1 milion de euro a ajuns la Botoșani, s-a spart un perete ca să fie băgat în spital - VIDEO & GALERIE FOTO
Un computer tomograf similar, din punctul de vedere al performanței, mai există la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași.La Botoșani, acest CT, care a costat 1 milion de euro, a fost achiziționat la Spitalul de Pneumoftiziologie care se află în subordinea Primăriei Botoșani.
Elevul viitor arhitect care a redesenat profesionist bijuteria arhitectonică a orașului în speranța că va fi în sfârșit reabilitată – FOTOGALERIE
Din pasiune pentru arhitectură și frumos, un elev de la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” a redesenat profesionist fațada și partea din spate a Casei Silion.
Disperare la Botoșani Shopping Center, certificatul verde lasă comercianții fără clienți – Nu avem bani de salarii GALERIE FOTO
Impunerea certificatului verde la intrarea în centrele comerciale are un efect devastator asupra galeriei comerciale din Botoșani Shopping Center. Unii directori și angajați din complexul de pe strada Sucevei se plâng că au rămas fără cea mai mare parte a clienților și că nu mai pot suporta nici măcar cheltuielile esențiale.
„Părintele actelor” din Primăria Botoșani la un pas de retragere din activitate, o doamnă i-ar putea lua locul
Este unul dintre cei mai longevivi și experimentați șefi din administrația publică botoșăneană.În spatele său se află o carieră de aproximativ 25 de ani în Primăria Botoșani.
Instituția publică din centrul orașului (ne)cunoscută publicului! Este UNICĂ în România și a fost construită după modelul Peugeot
În centrul orașului, prinsă parcă la mijlocul unor instituții publice cu adresabilitate extrem de mare, se află o unitate de stat care este unică în România.Nu este una dintre acele unități în care ușa să fie deschisă zilnic de sute de persoane și se adresează unui segment profesional mai restrâns, însă extrem de important pentru bunul mers al economiei locale și naționale.
Loading...
În pat cu dușmanul: Șoptică vs Federovici, Nechifor vs Andrei - PSD + PNL e... aproape dragoste la Botoșani
Din vară s-a tot zvonit că liberalii ar putea apela la voturile pesediștilor, însă doar prin culise s-a vorbit despre asta. Oficial, președintele țării a avut ani la rând o campanie agresivă împotriva PSD-ului. Iar președintele PNL, Florin Cîțu, declara pe 25 septembrie 2021: ”Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie «Votaţi PSD!». Cum aş putea, când PSD rămâne cel mai mare duşman al PNL? Cât sunt eu preşedinte al PNL nu vom face alianţă cu PSD”.
Sînziana Secrieru se întoarce pe cai mari în PNL
În 2016 din cauza modului în care au fost făcute listele pentru alegerile locale, Sînziana Secrieru se retrăgea din primele rânduri ale PNL Botoșani pentru a rămâne pentru o perioadă de 5 ani, în linia a doua.Până pe 5 noiembrie 2021.
COȘMAR în județ, drumurile sunt în șantier, circulația e un chin - STADIUL anunțat de constructori pe drumul strategic – GALERIE FOTO & VIDEO
O deplasare către o comună a județului Botoșani care în trecut, chiar în condițiile proaste ale carosabilului, era făcută într-un interval de 60 de minute, acum aproape că s-a triplat ca timp.Iar un astfel de exemplu poate fi distanța dintre municipiul reședință și comuna Hlipiceni, cei aproape 50 de kilometri fiind parcurși în aproape trei ore.
Trei sferturi dintre medicii de la „Mavromati” s-au imunizat, mai sunt unii care nu cred în virus și vaccin: Este o rușine
A trecut aproape un an de la debutul campaniei de vaccinare și tot mai mulți medici încep să se vaccineze. 
Bătaie pe posturile de directori la colegiile și liceele cele mai bune din Botoșani, avalanșă de candidați la ”Eminescu”, ”Laurian” și nu numai
Concursurile pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ din județul Botoșani intră în scurt timp în etapa cu numărul 2. Concurența este una acerbă, existând licee unde pentru două posturi sunt depuse în total nouă candidaturi.
Loading...
Muncă în disperare pentru terminarea lucrărilor la Unitatea de Urgențe și salvarea cât mai multor oameni: Facem tot posibilul - VIDEO & GALERIE FOTO în PREMIERĂ
Cea mai importantă unitate de urgență funcționează în prezent într-un spațiu improvizat, la limita de avarie.Vechiul sediu se află în plin proces de modernizare, iar firma care realizează lucrările este pe cale să dărâme un record al investițiilor de la Botoșani.
Dispare un partid de la Botoșani! Va fi absorbit de noua „împărăție a dezamăgiților”: Eu nu-i recunosc, prea mult haos, prea multă dezamăgire, prea multă...
După noua formațiune politică a lui Liviu Dragnea care coagulează în jurul lui social democrați-nemulțumiți, vine și replica „Dreptei”.Ludovic Orban strânge și el în jurul său liberali care nu mai rezonează cu politica dusă de actualul Partid Național Liberal.
Un botoșănean a primit un computer de 1.000 de euro cu ecranul crăpat după o comandă online - FOTOGALERIE
Achizițiile pe internet, practicate în România la o scară tot mai largă, continuă să fie pline de capcane. A simțit-o pe propria piele și administratorul unei firme din Botoșani.
PUSTIU la mall după introducerea certificatului verde, bate vântul prin magazine și la food court – GALERIE FOTO
Cel mai mare complex comercial din Botoșani continuă să fie afectat de restricțiile impuse de autoritățile centrale.
Când viața bate... visul: Mirel Manea între Que sera, sera și Corul Sclavilor la Monte Carlo, de la primarul de Monaco la ”Bio de Botoșani” – VIDEO & GALERIE FOTO
”Sclipirea mea a fost că trompeta poate exprima mult mai mult printr-un mesaj, prin sunet, care sunetul înseamnă cuvânt, înseamnă inimă, înseamnă suflet”. Cuvintele de mai sus aparțin lui Mirel Manea și au fost rostite în 2014, la lansarea „Gentleman Trumpet”, cel de-al doilea album al prim-trompetistului Filarmonicii de Stat George Enescu din Botoșani.
Botoșani DECIDE: Primarul întreabă botoșănenii - Împrumutăm sau nu 13 milioane de euro pentru tramvaie noi? - VIDEO
După amenințarea cu închiderea Primăriei pentru datoria uriașă cauzată de falimentara Termica, actualul edil-șef se află în fața unui nou impas decizional pe fondul unei nevoi generale a comunității. Continuarea proiectului european pentru reabilitarea infracturii pentru transportul cu tramvaiul este pusă la acest moment sub semnul întrebării.
Rezultatul concursului de la nova este rezultatul unor combinații, intre Alde și psd fără nici o șansă pentru persoane apolitice sau de la alte partide.
15 octombrie 2021, 12:57
Mai oameni buni Dimitrovici care a lucrat la pușcărie este mai capabil decât Drelciuc , Andronache sau Ștefan ?Eu cred ca este o imparteala frățește între Federovici și Țurcanu, părerea mea.
15 octombrie 2021, 12:39
comarita, specialist la apa? apa cu grade poate..vai de capul nostru
15 octombrie 2021, 11:22
Nu este asa de important cine ajunge in CA. Vor fi mai mult de forma, pt.ca asa obliga legea. Este altcineva acolo pus/pusi care urmeaza sa faca cartile pentru Î,, Ţ, si intr-o singura directie L,F,E,
15 octombrie 2021, 11:01
Nu sunt suficienti oameni la echipele de intervenție la avarii. Cei care lucreaza se apropie de pensionare si sunt foarte slab platiti pentru munca lor importanta si conditiile grele de lucru in sapaturi de 4-5 m adancime cu pericol de surpare, ape uzate cu pericol mare de îmbolnăvire, program in aer liber ziua si noaptea. Caminele de canalizare de la blocuri nu sunt curatate de 20 de ani. Aceste numiri fanteziste in CA vor duce la agravarea degradarii economice si tehnice a SC Nova Apa.
15 octombrie 2021, 10:37
Vai de capul meu ce dea ”specialisti”, toti unul si unul. Sigur vor scoate apa la lumina. Si onor dl.sing. Pascariuc, ce a facut o viata intreaga cat a condus apa Bucecea, acum s-a trezit ca vrea sa faca treaba? Ca in rest doar ”hau, hau” Hai sa fim seriosi!!!
15 octombrie 2021, 10:08
Asa este - Federovici ia lecții de administrație de la condamnatul pentru corupție Țurcanu- asa am citit ieri în presa locala. Împreună vor recupera cele 15 milioane de lei pierdute de Țurcanu prin deciziile luate în perioada 2012-2014. În perioada respectiva Împăratul era Președinte CJ iar Federovici era vicepreședinte CJ, acum este invers ( doar ca în fata este pus Dascalescu ca nu are probleme cu justitia)dar împreună formează o echipa perfecta și fac administrație pentru botoșăneni.
15 octombrie 2021, 09:28
Greu la deal cu martoagele mici , apa curge pietrele raman , Bucecea a acaparat ceva scor si la CJ la la CA, in rest copypaste
15 octombrie 2021, 08:58
Realizarea lui Narcis Ștefan este ca a ajuns rezerva de lux. Felicitări pt reușită, a trebuit sa trădeze psd-ul, proromania și acum a devenit alde pt aceasta reușită. Ce face omul pt o asa reușită, poate i se face mila ospătarului Atudoroaie sau gardianului Dimitrovici și renunță la mandat in favoarea tehnocratului Narcis Ștefan.
15 octombrie 2021, 08:15
Salvarea regiei de apa vine de la specialiștii Atudoroaie și Dimitrovici. Ultimul a lucrat la Penitenciar și are relații bune acolo sa ajute pe cine are nevoie sa primească un ceai cald.
15 octombrie 2021, 08:05
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În programul de Guvernare am zis că în 120 de zile o să anunțăm calendarul pentru pensii. Nu mi-am permis să dau speranțe pe care nu pot să le îndeplinesc. Acei 200 de lei se vor acorda. Acel sprijin pentru pensiile mici, de ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9491 lei
USD
Dolarul SUA
4.3869 lei
CHF
Francul elveţian
4.7398 lei
GBP
Lira sterlină
5.8407 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8469 lei
XAU
Gramul de aur
255.1246 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3444 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1289 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4377 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1929 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.6 o C
Dorohoi
12.7 o C
Bucecea
11.9 o C
Darabani
12.2 o C
Saveni
13.1 o C
Ştefăneşti
7.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.