Știrea zilei
Două restaurante celebre, pe cale de a fi închise după un super control făcut de șeful din capitală al Protecției Consumatorilor

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Eduardt Cozminschi, se află în județul Botoșani și, timp de două zile, coordonează un amplu control care este efectuat la nivel național.

”Într-adevăr, am închis niște unități aici la Botoșani”

 

Sunt vizate unitățile de alimentație publică și saloanele care au ca specific organizarea de evenimente, cu ocazia începutului primăverii.

 

Deja, după prima zi de controale, comisarii de la Protecția Consumatorilor coordonați de președintele național au propus suspendarea activității a două restaurante cunoscute din Botoșani.

 

„Într-adevăr, am închis niște unități aici la Botoșani, chiar nu mi-am propus lucrul acesta, dar am făcut-o în ideea în care urmează niște evenimente în care oamenii ies cu familia, cu prietenii, la restaurant și se trezesc că ajung la spital. Au fost niște antecedente în acest sens și am zis să le prevenim”,

Eduardt Cozminschi, președinte ANPC. 

 

Președintele ANPC s-a referit la un restaurant din localitatea Feldioara, lângă Brașov, unde mai multe persoane au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după un botez. 

 

În cazul Botoșaniului au fost găsite nereguli la una dintre cele mai frecventate săli de evenimente și la un hotel-restaurant, mai exact deficiențe de la produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat până la condiții igienico-sanitare precare.

 

Comisarii care au fost în control au lăsat recomandări de închidere a unităților, însă acestea nu sunt cu titlu executoriu. După întocmirea procesului-verbal de constatare, comisarii dispun (sau nu) măsura închiderii pe o anumită perioadă care poate dura și până la 12 luni. 

 

„Dacă am găsit situații grave, i-am închis. Le-am suspendat activitatea. Pot și mâine (astăzi n.r.) să dea drumul dacă aduc un document de distrugere a produselor neconforme găsite acolo. Mai facem un control și dacă este OK, pot să-și continue activitatea. Sincer, îmi pare rău, nu mi-am dorit nicio secundă să fac lucrul acesta. Într-o parte a fost mai grav, condiții igienico-sanitare precare”,

Eduardt Cozminschi, președinte ANPC. 

 

Hai și cu hotelul!

 

În cazul hotelului restaurant s-ar fi propus spre închidere inclusiv hotelul. În cealaltă parte suspendarea activității.

 

„I-am chemat cu documentele la Comisariat. O parte i-am chemat mâine, o parte luni. Vom mai avea și mâine (astăzi - n.r.) niște controale de desfășurat. Încercăm măcar pe cei mai cunoscuți și pe cei mai mari să îi parcurgem în această perioadă”,

Eduardt Cozminschi, președinte ANPC. 

 

Reprezentanții ANPC evită să facă publice numele localurilor găsite cu nereguli întrucât, așa cum președintele ANPC declară, acestea pot fi remediate chiar la sfârșitul acestei săptămâni.

 

Acesta a declarat că la finalul controalelor va organiza și o conferință de presă pentru anunțarea tuturor neregulilor care au fost depistate în unitățile de alimentație publică. Eduardt Cozminschi se află la Botoșani cu membri din corpul de control și unul dintre directorii generali.

 

loading...
EXCLUSIV: Șoptică dă lovitura înaintea revelionului: Fostul prefect numit secretar de stat la MAI cu toate prefecturile în coordonare
Dulciuri EXPIRATE găsite în magazinele din Botoșani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
S-a supărat prefectul! Adresă trimisă la București pentru „rușinea” Botoșaniului (ne)spălată nici de parlamentari – DOCUMENT
De aproximativ doi ani de zile (și nu doar atât) botoșănenii sunt ținta bătăii de joc a celor care au guvernat țara. Drumul național de rang european care leagă acest județ de restul țării și care este perceput ca arteră vitală pentru economia și așa plăpândă din nordul țării, rămâne printre cele mai proaste din țară.
Femeie scoasă cu Poliția și Ambulanța din casă după ce a murdărit ușile vecinilor, o bicicletă și niște jucării, cu vopsea - VIDEO & GALERIE FOTO
O femeie din municipiul Botoșani a ajuns să își terorizeze periodic vecinii, cumva fără voia ei. La ultimul episod în care a avut o cădere nervoasă, tanti Gica le-a murdărit cu vopsea albă ușile vecinilor ei, dar și bicicleta unui copil.
Ultimul reportaj, înmormântarea cu dirijor: Dacă nu este așa ridică-te acum! - FOTOGALERIE
-    Mi-am pregătit nici mai mult, nici mai puțin de șase foi, dar le voi comprima în zece minute sau chiar mai puțin dacă aveți răbdare.-    Avem!  
O instituție din Botoșani s-a mutat la parterul unui bloc nou construit – GALERIE FOTO
De la începutul acestui an, angajații unei unități publice de la Botoșani își desfășoară activitatea în sediu nou. Înainte au funcționat timp de opt ani de zile într-un apartament.
O frumoasă tânără artistă din Botoșani s-a măritat! Cerută în căsătorie pe o plajă din Thailanda cu inel cu diamante – GALERIE FOTO
Una dintre cele mai gingașe artiste pe care le-a dat Botoșaniul s-a căsătorit weekendul trecut cu bărbatul de care s-a îndrăgostit și alături de care a ales să își întemeieze o familie.
Botoșăneanul care l-a interpretat pe elevul-erou în filmul lui Radu Jude: ”Cred că ar trebui să fie un portret al lui Mugur Călinescu în Laurian” - GALERIE FOTO & VIDEO
Într-o zi de 13 februarie se stingea din viață eroul anticomunist Mugur Călinescu. Într-o zi de 14 februarie se năștea Dorin Glăvan, arestat la 16 ani și condamnat ca dușman al poporului. Într-o zi de 17 februarie se năștea Mihai Ursachi, poet și trăitor în pușcăriile  comuniste. Toți au fost elevi ai Liceului Laurian din Botoșani.
Bătaie de joc cu masa caldă a elevilor: Primarii împotmoliți în birocrație, copiii mănâncă alimente INTERZISE
Încă din 2016, mai multe școli din țară au intrat într-un program pilot al Guvernului pentru ca elevii să beneficieze de o masă caldă la școală.
Pomana electorală ridicată la rang de artă! Gratuitatea care „omoară” o serie de instituții, unii sunt în crize de nervi, alții de-a dreptul fericiți
O modificare legislativă care miroase puternic a populism, mai ales în an cu duble scrutine electorale, ar urma să provoace haos în țară, multe instituții sau uniuni urmând a fi lovite în efect de domino.
Botoșăneancă moartă în condiții suspecte în Germania, familia anunțată de urgență
După tragicul caz al lui Florin Corsei, botoșăneanul de 32 de ani care a murit în Belgia, o altă tragedie are loc printre concetățenii plecați peste granițele țării.
Loading...
LOVITURĂ după lovitură pentru simbolul orașului, 2 ani irosiți, patru licitații ratate: Nu știu, era să cad acolo pe scările Primăriei FOTOGALERIE
Contractul de finanțare pentru reabilitarea Ansamblului Monahal Biserica Sfântul Gheorghe a fost semnat în februarie 2018. Cu lacrimi în ochi, cel care s-a ocupat de proiect și de atragerea finanțării, preotul Dumitru Mateciuc, deborda de optimism că, în sfârșit, își vede visul aproape îndeplinit.
ALDE a prezentat drept pensionară o candidată la Primărie care este de fapt coordonatoare la o instituție – VIDEO
Prezentarea Manuelei Zarug drept membru ALDE, lucru negat vehement de femeia de afaceri, nu a fost singura ciudățenie a conferinței de presă pe care Alianța Liberalilor și Democraților a organizat-o joi la Botoșani.
Șoarecii au dat năvală la Colegiul Laurian, cursuri mutate din cauza rozătoarelor – VIDEO
Printre profesorii și elevii de la Colegiul Național A.T. Laurian și-au făcut apariția în al doilea semestru și mai multe rozătoare. Prezența acestora a fost observată mai des începând cu săptămâna trecută.
GATA licitația! Aceste minunății vor fi văzute pe străzile orașului, cel mai târziu din vară – FIRMELE câștigătoare
Dorința generală a locuitorilor municipiului reședință de județ împărtășită asiduu în mediile online este pe cale să devină realitate. În mod cert și într-un viitor nu foarte îndepărtat dispar tramvaiele de pe străzile orașului, și odată cu ele toate riscurile la care erau supuși participanții în trafic, călătorii și vatmanii deopotrivă.
Amendă de 2.300 de lei după un scandal care s-a lăsat cu filmarea polițiștilor și amenințări cu Facebook-ul: Mi-au zis să mă car și să-mi iau și javra  – VIDEO
Trăim în era tehnologiei, în vremuri în care telefoanele inteligente conectate la rețele de internet chiar sunt accesibile oricui. La fel și rețelele de socializare unde pare să trăiască în prezent toată lumea. Pe Facebook au loc cele mai importante evenimente, de la a ne prezenta într-o anume manieră până la a comenta politica și fotbalul sau a prezenta rețete. Sau să cerem ajutor când suntem în nevoie. Sau să criticăm. Mai ales să criticăm.
Loading...
Fenomenul care ia amploare la Botoșani: Daniel și Simona, îngerii sărmanilor care caută durerea – GALERIE FOTO
Nu au zeci sau sute de angajați. Nu au averi, nici salarii de sute de milioane. Nu fac liste de așteptare, nu cer nimic în schimb, nu judecă și nu cer socoteală. Nu sunt instituții.
Bărbații efeminați tot mai des văzuți pe stradă! „Păpușile masculine” ale deceniului se pensează, își fac manichiura și poartă haine mulate
Este un fenomen în plină desfășurare ce nu poate fi trecut cu vederea. Se întâmplă și la Botoșani însă la o amploare mai redusă față de marile orașe unde nonconformismul acaparează ținutele sexului tare care este slăbit de această suprapunere cu stilul feminin.
O nouă afacere de succes pe spatele botoșănenilor, semnal de alarmă din partea medicilor
Ajutate de botoșăneni și români în general, care cumpără tot mai multe medicamente fără să meargă la medic, farmaciile au devenit afaceri înfloritoare.
Povestea condamnării lui Țurcanu: Cum s-a ajuns la 4 ani și 3 luni minus 1 an & INTERZIS la orice funcție aleasă la stat și nu numai
Fostul președinte al Consiliului Județean din perioada 2012 – 2015 a fost condamnat la închisoare după ce s-au luat în calcul mai multe pedepse, inclusiv o sentință din urmă cu mai bine de cinci ani și care l-a scos atunci din viața politică și administrativă.
Un tânăr independent candidează la alegerile locale: Politica este văzută ca o zonă în care intri ca să te căpătuiești
Pe Bogdan Cărăușu l-am cunoscut în noiembrie 2015. Luna și anul când poate Botoșaniul a avut cele mai frumoase proteste organizate în centrul orașului. Mii de oameni, tineri frumoși și liberi, treziți din amorțirea cotidiană de una dintre tragediile care încă lasă urme adânci în conștiința administrației și politicului din România. #Colectiv. În fruntea protestatarilor se afla Bogdan Cărăușu.
CÂT a fost în stare un botoșănean să plătească pentru o mașină, este cea mai scumpă înmatriculată în ultimul an
Bolid de lux cumpărat de un botoșănean și înmatriculat chiar înaintea sărbătorilor de iarnă.
S-au mai dus cateva zeci sau sute de voturi. Bravo ai invatat sa faci mizerie la tine acasa. Esti Jupan, intr-adevar ! Ai demonstrat ca ai valoare.
14 februarie 2020, 17:33
faci control si la bodega ta poate gasesti si acolo nereguli
14 februarie 2020, 15:58
Sa-ti fie rusine! Ai ceva comenzi de la partid?
14 februarie 2020, 13:13
Loading...
inpuff.ro%20
Sondaj
Vă este frică de coronavirus?
Declaraţia zilei
„Acesta este un mod sigur  de a ne îmbolnăvi de altceva decât coronavirus. Nu ne protejează de nimic pentru marea masă a populației. Și în recomandările Ministerului Sănătății scrie foarte clar, masca se folosește de ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8127 lei
USD
Dolarul SUA
4.3601 lei
CHF
Francul elveţian
4.5243 lei
GBP
Lira sterlină
5.6207 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0113 lei
XAU
Gramul de aur
228.5606 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2475 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4164 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8419 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2425 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1890 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6440 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.