Știrea zilei
După CJ, prefectul pregătește proces și Primăriei: 5 posturi de șefi care au iscat o bătălie politică de zile mari, la mâna judecătorilor

O poveste fără sfârșit pare a fi cea privitoare la stabilirea unui Consiliu de Administrație pentru societatea comercială Eltrans. Dacă în ultima jumătate de an lipsa administratorilor nu a complicat foarte mult activitatea companiei de transport, situația devine critică pentru că este necesară aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul în curs.

Prefectul liberal atacă hotărârea social-democraților

 

 

În orice caz, prima victorie obținută de primarul Cosmin Andrei și grupul de consilieri PSD este posibil să pălească urmare a mutării prefectului care susține că va solicita revocarea Hotărârii de Consiliu Local prin care au fost desemnați cinci administratori provizorii în CA-ul de la Eltrans.

 

Alții decât cei din lista scurtă rezultată în urma concursului organizat în vara anului trecut de către o firmă independentă.

 

„Am primit Hotărârea, am citit-o și eu zic că avem și precedente și motive pentru care vom solicita revocarea și după aceea vom ataca în instanța de contencios administrativ”,

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani

 

Consiliul Local Botoșani ar urma ca în proxima ședință de plen să supună dezbaterii revocarea respectivei hotărâri. În caz contrar, va fi atacată în instanța de contencios administrativ de la Tribunalul Botoșani.

 

Prefectul se prevalează de un precedent pornit de la societatea Urban Serv, cu un concurs similar, contestat de persoane din lista scurtă care nu au prins un loc în CA și care au câștigat în instanță.

 

Pesediștii cer anularea concursului 

 

De cealaltă parte, grupul social-democrat contestă procedura de organizare a concursului și deschide proces pentru anularea sa.

 

„Raportat la procedura de concurs care s-a desfășurat anul trecut cu expertul independent, noi consultându-ne și cu juriștii Primăriei, considerăm că această procedură de concurs a fost total ilegală. O vom ataca în instanță, chiar dacă această problemă la Eltrans este rezolvată. Vom merge în continuare atacând în instanță această procedură pentru că vrem ca lucrurile să fie corecte și transparente”,

Bogdan Buhăianu, viceprimar

 

După un schimb de adrese cu expertul independent, conducerea Primăriei Botoșani ar fi depistat mai multe încălcări ale procedurii de concurs, inclusiv faptul că, potrivit criteriilor de organizare, Victor Ivănescu nu ar fi avut de fapt dreptul să participe la examenul pentru un post de administrator.

 

„Există probleme de cronologie acolo, există probleme de legalitate privind participarea la concurs a unor angajați ai Eltrans care nu aveau ce căuta acolo. Există probleme de colaborare conform Ordonanței 109, cu autoritatea publică care nu a fost consultată privitor la modalitatea de organizare a concursului. De asemenea, în condițiile de participare la concurs, era prevăzut foarte clar chiar de către expertul independent că niciun un director din ultimii cinci ani nu are voie să facă parte din concurs, iar pe lista scurtă era dl Ivănescu”,

Bogdan Buhăianu, viceprimar

 

Eltrans, foarte aproape să rămână fără CA la mai puțin de o lună după ce în sfârșit are adminstratori

 

Social-democrații susțin că nu au fost de acord cu numirea membrilor din CA la Eltrans tocmai din cauza acestor nereguli.

 

În orice caz, dacă Hotărârea de Consiliu Local nu va fi revocată, iar primul reprezentant al Guvernului în județ o atacă, atunci se suspendă aplicarea acesteia până la terminarea procesului, ceea ce înseamnă că SC Eltrans SA rămâne din nou fără CA.

 

Deschiderea unui proces în instanță face parte și dintr-un plan mai larg al PNL-ului de a-și impune propriii membri în CA-ul companiei de transport, pus la cale într-o ședință la care liberalii au negociat mai multe posturi cu USR-ul.

 

Prefectul a contestat deja la instanța de contencios administrativ de Hotărârea de Consiliu Județean prin care au fost repartizate sumele din cote defalcate pe TVA pentru întreținerea drumurilor județene și comunale, pe motiv că unicul criteriu de care s-a ținut cont în această ecuație este cel politic. 

 

loading...
Autobuzele parchează la PSD! Războiul pe conducerea Eltrans tranșat social-democrat la vot
Nu aveam cum să lipsesc la o asemenea înmormântare - Marian Murariu, prima ieșire după absența surpriză de la ședința cu Eltransul

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Se pregătește scoaterea la concurs a postului de director pe care de patru ani se perindă doar interimari: E loc pentru toată lumea
Ministerul Sănătății va scoate la concurs posturile vacante din Direcțiile de Sănătate Publică (DSP), unde ”am constatat că există un mare deficit de personal, mai ales de personal specializat”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă, la Interviurile HotNews LIVE.
Cinci agenți de la ”Rutieră” ridicați de DNA revin în Poliție
O parte a polițiștilor de la Serviciul Rutier care au fost ridicați la mijlocul săptămânii de procurorii anticorupție își vor relua activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.
ȘASE ani de la tragedia care a lăsat doi copii orfani, amânări peste amânări la proces
Doi soți au murit într-un cumplit accident care a avut loc pe 6 iunie 2015 în „intersecția morții” de la Orășeni Deal. Au trecut exact șase ani și procesul încă este pe rolul Judecătoriei Botoșani.
Se termină mandatul directorului de la ”Apă”, nepotul unui primar PSD pregătit pentru post: 2 milioane de euro în joc
Cele patru luni de interimat ale lui Gabriel Cîrlan în fruntea companiei de apă și canalizare a județului se termină în prima decadă a acestei luni, iar informațiile privind înlocuirea sa au circulat chiar înaintea ședinței consiliului de administrație din luna mai.
”Privighetoare” la Poliția Rutieră? Cinci agenți ridicați de DNA s-au pensionat înaintea descinderii și a adoptării legii prin care polițiștii corupți nu mai primesc pensie de serviciu
”Facem precizarea că cinci dintre agenții față de care s-au luat măsurile preventive și-au încetat activitatea prin pensionare, in luna mai a.c.”. Acesta este finalul unui foarte scurt comunicat de presă pe care Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) l-a trimis joi dimineață, după descinderile efectuate de Direcția Națională Anticorupție la Serviciul Rutier.
Polițiști ieșiți ”mascați” din sediul de la ”Rutieră”: telefoane, înscrisuri de la etiloteste și hard disk-uri de la radar, ridicate de procurori - VIDEO & GALERIE FOTO
De la primele ore ale dimineții a fost o adevărată desfășurare de forțe la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului pentru Poliție Județean (IPJ). Au avut loc percheziții atât la sediul din Zona Industrială, cât și la locuințele mai multor polițiști.
Prefectul schimbă foaia: Directorii puși la treabă cu un raport „cheie”, posturile libere și reclamațiile împotriva funcționarilor se spun la toată lumea – DOCUMENT        
Directorii mai multor instituții deconcentrate de la Botoșani vor avea de făcut raportări trimestriale pentru Instituția Prefectului. Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a pus la dispoziție și un model-cadru, dorința fiind să se pună accent pe eficiență și indicatori de performanță. Iar statisticile cu cifre mulțumitoare pe care șefii le scot în evidență ori de câte ori au ocazia să fie lăsate pe un plan secund.
CHESTIONAR: Copiii pandemiei răspund părinților, orașului și lumii întregi: Bucurați-vă de tot ce aveți, că nu ştiţi ce aduce ziua de mâine / Păcat că trebuie să plătești ca să intri la locul de joacă!
Pentru că viața în pandemie a lăsat urme nu doar în existența adulților, ci și în a celor mici, i-am provocat pe copiii din Botoșani să răspundă unui Chestionar, dar și să transmită mesaje către generațiile din viitor. Un arc peste timp, o punte a copilăriei pe care cei mici și-au însușit-o cu seriozitate și, pe alocuri, chiar cu maturitate.
Pe bani europeni: Guvernul face la Botoșani sistem de lansare al rachetelor care... rup norii
Județele Botoșani și Suceava vor dispune de un sistem de lansare al rachetelor antigrindină. Investiția va fi finanțată prin PNRR și a fost confirmată de ministrul Agriculturii prin intermediul unei corespondențe purtate cu vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților.
Loading...
Director de bancă lăsat fără telefon în Piața Centrală! A cerut imagini de la Poliția Locală și a fost trimis la IPJ, camerele video din zonă sunt doar de decor
Întâmplarea a avut loc spre finele săptămânii trecute. Directorul unei instituții bancare a rămas fără telefonul mobil în zona parcării cunoscută drept „Comaliment”. Dincolo de funcția deținută de păgubit, rămân în această categorie și ceilalți botoșăneni furați sau înșelați în Piața Mare.
Apeluri peste apeluri pentru vaccinare, maratoane unul după altul, dar la Botoșani prefectul, șefa CJ și primarul NU s-au imunizat
Conferințe de presă, acțiuni maraton din mașină, din corturi, în fața Prefecturii sau cu intrare gratuită la muzeu. Apeluri la conștientizarea importanței vaccinului. Discursuri peste discursuri.
Luceafărul cu saxofon a plecat să cânte pentru îngeri, pe pământ au rămas prea puține cuvinte pentru a descrie durerea – VIDEO & GALERIE FOTO
”Astăzi s-a stins un luceafăr de pe cerul vieții noastre”. Acestea au fost cuvintele rostite de preotul Ionuț Apetrei la finalul slujbei de înmormântare care a avut loc marți la Biserica Sfântul Ilie din Dealu Mare, acel cartier-sat de la intrarea în Dorohoi dinspre Botoșani.
Primar trimis acasă de prefect, o liberală pregătită să-i ia locul
Primarul botoșănean care își pierde mandatul la opt luni de la alegerile locale stă să plece din Primărie.
Tragedie: Fiul patronilor de la Popas Cucorăni a decedat într-un accident rutier
Fiul administratorilor de la Popas Cucorăni a decedat duminică dimineață într-un cumplit accident rutier.
Loading...
CONCURS la Primărie pentru amenajarea unor sensuri giratorii, de la statui din paie la monumente inedite – GALERIE FOTO & VIDEO
Patru sensuri giratorii din municipiul Botoșani vor fi amenajate cu fonduri europene în baza unor idei venite de la cetățeni ai orașului, care au participat la un concurs în acest sens.
Podul de iubire între vii și morți! În alte părți la loc de cinste, la noi la voia întâmplării: Cimitirul ca o carte de istorie, Botoșani iar repetent, războiul cu natura pare pierdut – GALERIE FOTO
Se spune că există un tărâm al celor vii şi unul al celor morţi, iar podul care le uneşte este iubirea. Spune acestui pod cimitir sau loc de veci. Ar fi trebuit să  fie un muzeu în aer liber, dar seamănă deseori cu un tărâm uitat.
Penibili până la capăt! Candidații la șefia CAS Botoșani picați încă o dată la concursul național - DOCUMENT
O unitate de stat care gestionează unul dintre cele mai mari bugete la nivel național și ale cărei structuri din teritoriu poartă o responsabilitate la fel de mare. Ne referim la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care are în teritoriu casele județene.
Aproape să obțină 2 milioane de euro pentru unitatea CJ-ului, Șoptică a răbufnit: Nu vorbim de lentoare la CJ, ci de o inconștiență totală / D-na președinte se uită doar după flori
Președintele PNL Botoșani a promis să se implice în alocarea a 10,4 milioane lei companiei de apă și canalizare și după cum Botoșăneanul v-a anunțat, Guvernul ar urma săptămâna aceasta să repartizeze suma solicitată.
Suporterul FC Botoșani, de la „Microbist de România”, școlit în America și Anglia: EXPERIENȚA din Maldive dar și traiul în Regat sau Statele Unite – GALERIE FOTO
Un show televizat în Insulele Maldive cu filmări subacvatice sau cu dronă, în slow-motion sau cu tot felul de faze amuzante din probele pregătite pentru concurenți. „Microbist de România” a debutat deja la Televiziunea Română, iar FC Botoșani a avut la rându-i un reprezentant.
Indienii au plecat de la multiplexul din Uvertura Mall
După aproape opt ani de la venirea în Botoșani și România, Cine Globe părăsește Uvertura Mall. Compania membră a grupului ”Cine Grand” s-a retras de la cel mai mare complex comercial din județ, după ce anterior a închis și cinematograful din centrul comercial Auchan Titan din București.
De la venirea menajerei se observa exclusiv doua aspecte: cumatreala cu promovarea prostilor si scandal fara pauza.
28 aprilie 2021, 10:29
Mai bine ati schimba si buhaiul ala imbracat in sacou galben, care isi bate joc de angajati si este implicat in nenumarate procese de abuz de functie si hartuire profesionala.
28 aprilie 2021, 09:48
Păi MĂLAI CRĂPAT ăsta care nu are nici o inițiativă privitoare la cetățenii județului, la bunăstarea lor, la sănătatea lor, LA NIMIC, are acțiuni la ordinul partidului, a lui ȘOPTICĂ!
28 aprilie 2021, 08:35
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
”Sunt mereu în cartiere, am dovedit acest lucru prin comunicările pe care le-am făcut, am audiențe aici la Primărie, primesc pe toată lumea, sunt mult mai deschis decât au fost cred, primarii din celelalte mandate tocmai pentru a ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9188 lei
USD
Dolarul SUA
4.0604 lei
CHF
Francul elveţian
4.5162 lei
GBP
Lira sterlină
5.7235 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7034 lei
XAU
Gramul de aur
242.7733 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2287 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4097 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1337 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3408 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1937 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6615 lei
Vremea
astăzi
Botosani
14.6 o C
Dorohoi
13.9 o C
Bucecea
14.0 o C
Darabani
13.5 o C
Saveni
14.5 o C
Ştefăneşti
20.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.