Știrea zilei
După numai un an de zile în sistemul bugetar, soția unui lider PSD Botoșani a ajuns șefă la o instituție publică - FOTOGALERIE

Anul trecut, la finele lunii martie participa la un concurs, la compartimentul financiar – contabil din Instituția Prefectului, pe care l-a și promovat. A rămas acolo în jur de două luni, după care a cerut transferul la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) – Centrul Județean Botoșani.

Nu a fost concurs, bineînțeles

 

Lăcrămioara Pătrăuceanu este din data de 3 iulie 2019 ocupantul funcției de director economic de la APIA. În acte este simplu coordonator, pentru că legea funcționarului public indică faptul că într-un an calendaristic, pe un post vacant, se remunerează doar un mandat de șase luni la nivelul postului de director.

 

Asta explică Elena Lăzăruc, directorul „plin” al instituției.

 

„D-na Pătrăuceanu a preluat funcția de director coordonator a activității economic și control pe teren, începând de pe 3 iulie. Este decizie de la APIA central. Este coordonator pentru că postul este vacant, nu a fost scos la concurs, nu poate fi numit director, ci doar coordonează activitatea. Fără bani”,

Elena Lăzăruc, director executiv interimar APIA.

 

 

Cum adică fără bani?

 

„Deci nu primește salariu de director cum ar fi, primește salariul pentru consilier superior, funcția dumneaei. Pentru că este coordonator. A fost numit șase luni dl Câmpanu, a primit bani, pentru că nu s-a scos postul la concurs perioada asta nu mai poate fi numită altă persoană. Sau dl Câmpanu dacă rămânea în continuare, primea bani la nivelul funcției sale de bază”,

Elena Lăzăruc, director executiv interimar APIA.

 

Directorul APIA a explicat cumva numirea Lăcrămioarei Pătrăuceanu pe post, după numai un an în sistemul public: „experiența nu înseamnă neapărat un număr mare de ani, ci și ce vrei să înveți într-un anumit timp” și a arătat că există oameni cu ani de experiență profesională care nu știu să deschidă, de pildă, un laptop.

 

Lăcrămioara Pătrăuceanu (FOTO) este economist la bază.

 

 

Chiar nu și-a dorit postul, dar dacă au vrut șefii de la București doar nu era să refuze

 

În dimineața zilei de 8 iulie 2019, când încă nu avea un birou definitiv, ea a luat parte la prima ședință cu conducerea APIA. Adică alături de ceilalți directori și șefii de servicii.

 

Mai apoi, stăpânită de un trac inexplicabil, a reușit să explice oarecum ascensiunea sa în sistemul bugetar.

 

La finele lunii martie a anului 2018 s-a angajat la Prefectura Botoșani, iar în iulie s-a transferat la APIA.

 

„Sunt coordonator la serviciul control teren, recuperare debite, resurse umane și economic”, a spus despre decizia venită în data de 3 iulie

 

și…

 

„Eu, ce să zic, nu că mi-am dorit eu postul acesta, nu mi-am dorit, e decizie venită de la București. Eu am lucrat foarte mult în sistemul privat”,

Lăcrămioara Pătrăuceanu, coordonator economic APIA.

 

Costel, prietenul Doinei

 

În primele șase luni în care coordonează activitatea instituției din punct de vedere economic, Lăcrămioara Pătrăuceanu beneficiază de un salariu net de aproximativ 5.000 de lei. În cazul în care în acest timp nu se organizează un concurs, următorul mandat de șase luni înseamnă și un salariu la nivel de director.

 

Soțul ei este Constantin Pătrăuceanu, consilier județean PSD și vicepreședinte al Filialei Județene. Este foarte apropiat de președintele PSD Botoșani, Doina Federovici și nu ratează nicio ocazie de a se afișa public alături de ea. S-a îmbrăcat inclusiv în costum popular pentru o fotografie cu lidera social-democrată, aceste straie tradiționale devenind deja o modă printre politicienii care au confiscat și acest obicei de la sate.

 

loading...
Noua șefă de la APIA, cu carnet de partid, vrea mai mulți bani în județ: Orice zi este o provocare
Simulacru de alegeri la PSD Botoșani: În 5 minute Doina a devenit președinte cu Costică în coaste – LISTA & VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Radu Malancea aproape dat afară a doua oară de la Spitalul Județean, de data aceasta fără avocat: Luăm în calcul
Grija pentru combaterea pandemiei cu COVID-19 pălește în fața aranjamentelor politice. Iar un exemplu grăitor este ceea ce se întâmplă în această perioadă în România, unde cea mai mare preocupare a politicienilor PSD este să le facă loc pe funcții managerilor de spitale dați afară de PNL-iști. Sau să le cimenteze posturile directorilor care au scăpat deocamdată de valul de demiteri. 
ȘASE asistente medicale cazate la un hotel INFECTATE cu coronavirus! ANCHETĂ derulată de DSP: Să vedem unde a fost sursa, dacă ele au interacționat în hotel
Un nou val de cadre medicale a fost depistat pozitiv la noul coronavirus. Este vorba despre un lot de asistente medicale care provin de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati și care au fost detașate pentru o perioadă de două săptămâni de zile la Secția de Boli Infecțioase.
Zeci de angajați de la Spitalul de Recuperare ținuți acasă pentru că directoarea „n-are ce să facă cu ei”
Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
”Decât” un salariu: 500 de euro amenda medie în pandemie la Botoșani! Sancțiunile aplicate de Poliție au atins un nivel istoric
Disputele pe seama amenzilor aplicate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în Starea de Urgență au determinat ExpertForum.ro să întocmească un studiu mai aprofundat al politicii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu privire la pedepsirea cetățenilor în perioada pandemiei.
Viceprimarul Murariu lăsat fără cele mai importante atribuții: Este clar răzbunare! Flutur: Erau disperați oamenii
Contrele politice din fruntea Primăriei municipiului reședință de județ se amplifică pe final de mandat. Ultima ședință de Consiliu Local a fost poate și cea mai încrâncenată, mai ales prin limbajul folosit de unii aleși locali, și a avut repercusiuni la scară mai largă.
Covidul a doborât și barilul: Benzina din Botoșani, cea mai ieftină din ultimii 10 ani - FOTOGALERIE
În urma cu exact un an și jumătate Botoșăneanul remarca într-un articol creșterea accelerată a prețurilor carburanților la principalele stații PECO din oraș și, mai ales, faptul că la toate acestea motorina ajunsese mai scumpă decât benzina de cea mai bună calitate.
Director de instituție publică internat în spital cu simptome de COVID, la serviciu un coleg este POZITIV
Lucrurile par să se fi schimbat într-atât în ultimele două luni de zile încât normalitatea de dinaintea pandemiei pare că nu va mai reveni curând, așa cum era percepută în accepțiunea generală a oamenilor. Iar între timp, SARS – COV- 2 mai cucerește o instituție publică de la Botoșani.
Misterul celor 61 de botoșăneni care au... dar nu au Covid: Nu mai iau nici un fel de tratament
Ciudățenia bolii care a blocat mapamondul produce situații neobișnuite inclusiv în statistici și chiar la Botoșani. Județul nostru ocupa joi, 7 mai, locul 6 la nivel național ca număr total de persoane infectate.
DONAȚIILE botoșănenilor încep să producă efecte! Peste 250 de teste efectuate ZILNIC la Botoșani
Începutul a fost unul anevoios, într-un context epidemiologic care nu a putut fi anticipat și care a forțat la maximum resursele de orice fel ale statului, fie că vorbim de mediul economic sau de sistemul sanitar local și național.
inpuff.ro
Loading...
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.
OPT copii infectați cu COVID internați la Secția de Boli Infecțioase, cel mai mic are 10 ani
Coronavirusul îi afectează pe adulți, dar și pe copii deopotrivă. La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati sunt internați mai mulți copii infectați cu virusul COVID.
SPERANȚĂ: Sute de copii născuți la Maternitatea Botoșani în plină pandemie, unele mămici suspecte de COVID
Există și vești bune în toată această perioadă dificilă pe care întreaga omenire o traversează.
Câți medici bolnavi am fi avut oare? Primul pacient infectat, testat abia la insistența aproape disperată a doctoriței omorâte de Covid
Nici mai mult, nici mai puțin de 199 lucrători în sistemul sanitar botoșănean, într-o proporție covârșitoare angajați ai Spitalului Județean, au fost diagnosticați cu Covid 19, potrivit datelor furnizate miercuri seară de către Centrul Județean de Comunicare.
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice
Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.
Loading...
26 aprilie, ziua dezastrului: Ceaușescu în alertă la cinci zile de la EXPLOZIE, iar la Botoșani ”bate-un vânt ciudat, dar e cald”
Cernobîl, 26 aprilie 1986. Mai exact, la 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. Un dezastru considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.
CRIZA coronavirusului doar în buzunarele botoșănenilor! Statul a dat amenzi de peste 7,5 milioane, dar a plătit șomaj în bătaie de joc
La Botoșani vorbim despre o sumă de peste 1,5 milioane euro aplicată ca amenzi de la începutul intrării în Starea de Urgență și a emiterii primelor ordonanțe militare care au restricționat libera circulație a populației.
Cum ne schimbă pandemia: Nimeni NU vrea director la o instituție ”din prima linie”
După apelurile repetate ale Prefecturii și senatorului Costel Șoptică, ministrul Sănătății a schimbat-o vineri din funcția de manager al Spitalului Județean pe Livia Mihalache. Medicul pediatru avea concurs, dar Guvernul adoptase o ordonanță de urgență în urmă cu trei săptămâni care îi permitea inclusiv înlocuirea unor astfel de directori.
Șoferul cu BMW de la Carrefour scos de avocat din arest preventiv! POVESTEA celor 24 de ore din ziua accidentului
Primul mandat de arestare preventivă emis de Judecătoria Botoșani în 2020 a fost pe numele unui tânăr de 27 de ani din comuna Corni, care cauzase un accident rutier la mijlocul lunii ianuarie, soldat cu rănirea unei femei. După aproape trei luni de zile, în Săptămâna Mare, judecătorii au decis să-l lase acasă. În arest la domiciliu.
Acțiune UMANITARĂ fără precedent la Botoșani! Oamenii de afaceri au donat peste 200.000 de euro pentru spitale – LISTA firmelor
Campania a izvorât din dorința comunității de a se proteja. Inițiator a fost unul dintre cei mai apreciați botoșăneni la acest moment, Vlad Plăcintă, în calitate de președinte al Asociației „Salvează o inimă”.
Coronavirusul bate și la ușa IPJ! Angajat de la Pașapoarte pozitiv la COVID detașat la Poliție, teamă și-n rândul polițiștilor
Oamenii pe care ne bazăm în principal și care sunt trimiși în linia întâi în lupta pandemică, fac parte din categoria celor mai expuse persoane la infectarea cu noul virus.
Cat timp Feodorovici va fi in senat si cu Trufin luând bani de la toți fermierii si lingand in urma ei nu se va schimba nimic!!!!Oricum presa este a lor iar ceea ce ati facut voi înseamnă că aveți tupeu si nu va putut cumpăra.De ce nu scrieti de dosarele penale ale lui Trufin de la Dna???Stiti cate proiecte europene a facut Trufin pe alte nume?De ce nu se sesizează nici un organ si sa ia masuri cu tot ce se intampla???Isi bat joc de noi pe fata pentru ca stiu ca nimeni nu au tupeul sa se ia cu ei.
9 iulie 2019, 19:31
Demisia tuturor celor implicați !!!!!!!!!! Dacă mai exista dreptate in țărișoară asta !!!!!!
9 iulie 2019, 19:27
Întreb și eu : cât o sa le mai meargă cu astfel de aranjamente ?
9 iulie 2019, 19:18
E o evidenta si toata lumea stie.Si totusi..lucrurile merg asa in continuare..Cand o sa se termine neamurile "Inaltilor politicieni" ? Niciodata! Puneti copiii sa invete, ca sa aiba diplome de licenta si master pentru cules capsuni! Vai de noi!
9 iulie 2019, 17:45
Asteptam ca justia sa facă dreptate atât cu daddy cât și slugile lui infractoare
9 iulie 2019, 16:59
Salariații din cultura sunt la pământ din cauza nivelului de salarii, un actor din București s-a aruncat de la etajul 4 pt ca nu-i mai ajungea banii pt întreținere, iar PSD-ul la Botosani este preocupat sa-și angajeze rudele in instituțiile statului pe bani frumoși. Ce timpuri frumoase am ajuns sa trăim . Halal țara și conducători.
9 iulie 2019, 16:56
Mâncători de kkt ce sunteți ! Omul asta a muncit jvrelor dacă are Teren, spații , case ai așa mai departe ! Sa stați și voi plecați de acasă o zi întreaga și sa umblați pe drumuri cât umbla el și după sa mai comentați ! Hai zi faina
9 iulie 2019, 16:52
APIA e plină de PDListi iar pentru echilibrare se mai aduc câțiva PSD isti.Nu-i bai...Interesant cati sunt ingineri si economiști si cati au cu totul alte studii,dar au prins un loc călduț.Problema nu e de apartenența ci de tupeu,sfidare,bătaie de joc la adresa fermierilor...
9 iulie 2019, 16:39
Noi ca cetateni care credem in dreptate si justitie cerem un control și demisia persoanelor implicate în acesta mahala.Sa vina toate televiziunile si sa vada la ce nivel s-a ajuns in Botoșani.Este foarte grav iar presa este cumpărată 90% de PSD.Nimeni nu spune nimic si nu se face nimic!!!Toti care nu vor sa faca cum spun cei din PSD este înlocuit cu oamenii lor indiferent daca sunt pregătiți profesional.Este strigător la cer!!!
9 iulie 2019, 16:18
Doar performanta e necesară pentru un asa post .
9 iulie 2019, 15:38
Imaginea PSD-ului este la pământ, atât timp cât partidul s-a umplut de rude, cumatri și culmea este ca toți vor locuri de munca și chiar funcții. Sigur Dancila nu știe ce se întâmpla la Botosani.
9 iulie 2019, 15:25
Se impune o comisie de control din partea ministerului administratiei si internelor pentru a verifica imprejurarile si demersurile sub care o persoana care NU SI-A DORIT ACESTA FUNCTIE, sa fie nevoita sa o ocupe.
9 iulie 2019, 15:09
caracatita ciumista a cuprins tot judetul.draculea ii asteapta la jilava cu drag
9 iulie 2019, 14:47
Voi astea de la Fifelio , la proces de ce nu ati ciripit? Acum ca s-a ajuns crapa fierea in voi de ciuda ptr voi nu ati stiut ce sa faceti cu banii cand i-ati furat si l-ati bagat in faliment pe bietul om. Toti au furat de primul până la ultimul angajat. Diferenta dintre ei ca unii au furat mai mult si altii mai putin. Unii au stiut ce sa faca cu banii, alții ...nuuu. Voi, cei de la fidelio, sunteți vinovați ptr promovarea acestor personaje.
9 iulie 2019, 14:13
RUSINE!!!!S_a dat cu piciorul la experienta si profesionalism!!!!Cat tupeu are aceasta doamna sa declare ca ea nu a vrut functia cand toata lumea stie ca a venit in APIA strict pentru acesta functie pentru care marele domn Costi Patraucenu baga bani non-stop.Ce experienta are acesta doamna????Altii lucreaza de o viata acolo si au ajuns sa fie umiliti de conducerea PSD.Nu au curajul sa vorbeasca despre toate transferurile facute din ianuarie si curvele care sunt numai din Psd.Au devenit angajati in APIA dar nu vin niciodata la serviciu pentru ca ii protejeaza Feodorovici si Trufin.Rusine!!!
9 iulie 2019, 13:23
Felicitari pentru articol! Este intr-adevar singurul ziar care a mai ramas in lupta cu mafia psd de la Botosani (nu se stie până când!!!). Toate miscarile de ascensiune in posturi cheie şi bine platite la bugetari sunt gândite si analizate cu mult inainte, toate sunt cu bataie lungă, cum s-ar zice. Să nu ne mirăm că în curând judeţul va intra in faliment, dacă se promovează doar mediocritatea, incultura, semianalfabetismul ridicate toate la rang de virtute a celor care sunt la cârmă!
9 iulie 2019, 12:34
Cat a lucrat la Fidelio si a schimbat apartamentul si si a facut si casa. Intrebati l pe Mihaila de acest individ.
9 iulie 2019, 11:29
Patrauceanu va trage partidul in jos stimata doamna, un om cu un caracter murdar si profitor, Toti cei care am lucrat la Fidelio il cunoastem si nu va face cinste anturajul lui credeti-ma.
9 iulie 2019, 10:57
un individ ciudat ca Trufin, prin abuz , pune toti prostii pe functii, rusine, demisiaaaaa
9 iulie 2019, 10:25
Chiar a ajuns acest judet la cheremul unor ciume analfabete?...incredibil
9 iulie 2019, 10:14
Felicitari botosaneanul pt investigatiile pe care le faceti. Sunteti singurul editorial care mai aveti curajul sa scrieti despre camarila Federovici si gasca, care vrea sa puna stapanire pe toate institutiile statului. Dragnea este condamnat si inchis la penitenciar. Federovici va fi nevoita sa demisioneze pentru sustinerea infractorului Dragnea.
9 iulie 2019, 10:14
ma intreb cine mai urmeaza, ce neam prost va mai fi sustinut pentru o functie
9 iulie 2019, 09:56
patrauceanu e foarte slab pregatit, fara valoare
9 iulie 2019, 09:55
România trezește-te !!!! DNA trezește-te !!!!
9 iulie 2019, 09:53
Federovici opreste-teeee, nu mai pune neamurile proaste si incompetente peste tot, o sa ajungeti la 5 %
9 iulie 2019, 09:52
Patrauceanu a furat pana l-a falimentat pe Mihaila de la Fidelio, e clar de ce este la PSD + CIUMA ROSIE
9 iulie 2019, 09:48
Bravos, PSD-eaua s-a umplut de cumatri si neamuri.
9 iulie 2019, 09:46
Patrauceanu e un lingau care-i plimba fustele lui Feodorovici
9 iulie 2019, 09:32
Aici e vorba de tandemul Trufin & Federovici ca au tot felul de nevoi cu suventia pt cativa primari dar se pare ca au castigat si acum, iar despre Patrauceanu si el are ceva terenuri pe la Corni :)
9 iulie 2019, 09:31
Deja la Botosani s-a intrecut orice masura si e timpul ca institutiile abilitate sa se implice.Asa nu mai merge.
9 iulie 2019, 09:18
Daca materialul prezentat este adevarat se impune de urgenta demisia de onoare a directoarei Lazaruc, a consilierului judetean Patraucean si a celorlalte persoane implicate.
9 iulie 2019, 09:15
Sa va ia Draknea pe toți cu el la pușcărie !
9 iulie 2019, 09:00
Absolvenții de studii de specialitate nu-și găsesc un loc de munca fiind nevoiți sa plece din țara, iar odraslele PSD-istilor ocupa ușor orice loc de munca își doresc. Dacă nu le place in privat se muta la prefectura,dacă nici aici nu le place se muta la APIA . Îndrăznește sa crezi in PSD.
9 iulie 2019, 08:51
Au invatat sa se descurce - de la Dragnea penalul.
9 iulie 2019, 08:41
Limba lunga sa-i ajunga, cine stie sa ridice doua degetele......
9 iulie 2019, 08:38
Miroase cumva a trafic de influența ? O fi vinovat statul paralel sau sa credem in pura coincidenta ?
9 iulie 2019, 08:30
Mare mai este gradina Ta Doamne !
9 iulie 2019, 08:25
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„La momentul ăsta, e trist ce se întâmplă la Dinamo. Eu vedeam echipa din nou în play-off, îmi doream derby-urile de altădată. Din păcate, Dinamo nu e simplu de vândut, se vehiculează sume, dar evident că este o ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8415 lei
USD
Dolarul SUA
4.4172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5621 lei
GBP
Lira sterlină
5.4384 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1021 lei
XAU
Gramul de aur
244.5322 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2505 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3855 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9233 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1787 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.