Știrea zilei
Directoarea de la Spitalul Județean se gândește să aducă medic „din exterior” care să conducă Maternitatea Botoșani – VIDEO
  • Tragedia Alexandra produce reorganizări în masă la Spitalul Județean Mavromati.
  • Decesul pacientei de 25 de ani a fost practic declicul în urma căruia au fost luate măsuri de îmbunătățire a infrastructurii și implicit a actului medical.

Doi medici de gardă și degeaba

 

Nedumerirea generală la momentul critic, respectiv ultima decadă a lunii august 2023, a fost privitoare la faptul că în Maternitate, în noaptea de 17 spre 18 august, erau de gardă doi medici.

 

Niciunul nu a intervenit pentru acordarea îngrijirilor medicale care poate i-ar fi salvat viața Alexandrei Ivanov. Sau poate nu, dar măcar s-ar fi încercat să i se acorde o șansă la viață.

 

Doi medici, fiecare pe câte o secție internă, respectiv Obstetrică Ginecologie I și Obstetrică Ginecologie II.

 

După această tragedie prima deicizie a fost ca aceste structuri să fie unificate, iar procedurile de intervenție clarificate.

 

Prezentă la Botoșăneanul TV, Monica Adăscăliței, în calitate de manager al Spitalului Județean Mavromati, a arătat că reorganizarea va fi făcută la nivelul întregii unități.

 

„Când reorganizăm Spitalul Județean nu ne gândim doar la Maternitate. Spitalul Județean trebuia reorganizat la întreaga capacitate. Pentru că infrastructura și structura secțiilor au rămas în timp cum a fost înființat acest spital. Motiv pentru care, pe lângă Secția de Obstetrică și Ginecologie care va fi unificată ,OG 1 și OG 2 vori fi o singură secție, aici era marea problemă”,

Monica Adăscăliței, manager Spitalul Județean Mavromati

 

Aceeași situație este regăsită și la Secția de Pediatrie, unde se vor unifica cele două secțiuni interne.

 

Medic „din afară” pentru Maternitate 

 

Revenind la Maternitate, probabil că la un moment s-a gândit această împărțire și pentru a se face loc pentru încă un post de conducere.

 

Maternitatea are de o lungă perioadă de timp două șefe. Doctorițele Maria Olaru și Gina Puflea. Cărora li s-ar putea imputa lipsa unor protocoale pentru anumite afecțiuni, una dintre acestea fiind sarcina oprită din termen. Niciuna nu și-a prezentat o eventuală demisie de onoare, lucru care se întâmplă în instituții sau state care se respectă. Ba dimpotrivă, Maria Olaru s-a plâns prefectului, alături de alți coelgi, că este amenințată după decesul Alexandrei Ivanov. Deces survenit la Maternitatea Botoșani...

 

Prin reorganizare, Maternitatea va avea un singur coordonator. Care poate fi adus și din exterior, această variantă fiind deja luată în calcul.

 

„În ceea ce privește Secția Obstetrică și Ginecologie, care va fi unificată, eu m-am gândit la un medic coordonator, dar aici avem o mare problemă. Majoritatea au cabinete private. Au societăți comerciale și atunci activitatea de medic șef este incompatibilă cu o activitate privată. Aici trebuie să o gândim foarte bine pentru că altfel voi avea în primul rând un refuz din partea medicului propus. Dacă nu vom găsi poate și varianta unui medic din exterior, poate aducem un medic nou. O să vedem”,

Monica Adăscăliței, manager Spitalul Județean Mavromati

 

Noua organigramă care implică acest proces de reașezare a secțiilor și compartimentelor din cadrul Spitalului Județean Mavromati a primit avizul Direcției de Sănătate Publică (DSP).

 

Acum se află în analiză la Consiliul Județean. După obținerea și a acestui aviz va fi transmisă către Ministerul Sănătății care trebuie să își pună ultimul aviz înainte să-și producă efectele.

 

Monica Adăscăliței speră ca de la începutul anului viitor să intre în aplicare și astfel să înceapă acest proces de reformare despre care se tot vorbește în ultimele două luni.

 

Discuția pe acest subiect poate fi urmărită în materialul video de mai jos în intervalul 11:30 – 15:31

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Cazul Alexandra: Spitalul are asigurare la o companie în faliment, Consiliul Județean ar putea plăti daunele uriașe
Întâlnire secretă la Prefectură, medicii de la Maternitate s-au plâns că-i înjură lumea

 

v
Două seri acasă la... Filarmonică! Concert magic pregătit pentru Crăciun cu Ozana Barabancea, patru tineri talentați de peste Prut și un prezentator celebru 
Filarmonica „George Enescu” Botoșani a început pregătirile pentru ce se anunță a fi „cel mai spectaculos concert al finalului de an”.
Lucrările la McDonald's aproape de finalizare, restaurantul începe să prindă contur la Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Clădirea în care va funcționa restaurantul la Botoșani este finalizată în proporție de 70%Obiectivul din municipiul reședință va fi restaurantul cu numărul 101 deschis în România de către lanțul american.
Un proprietar de clădiri obligat să plătească 160.000 de euro impozit de neglijență: Va fi executat, ca orice contribuabil
Este probabil unul dintre cele mai mari impozite calculate în municipiu pentru un proprietar de clădire.În lei, suma totală se ridică la 800.000 de lei, echivalentul a 160.000 de euro.
Un fost director de la „Apă” schimbă tabăra și intră în rândul muncitorilor ca lider sindical: Am fost și în canal și în Consiliul de Administrație
Premieră la Botoșani într-o societate comercială cu capital de stat, unde un fost director general încearcă să devină reprezentant legal al muncitorilor și nu numai.
Unul dintre directorii de la Casa de Pensii a părăsit instituția
Este vorba despre unul dintre cei doi adjuncți ai unității de stat, care din această toamnă nu mai ocupă funcția de conducere din fruntea Casei Județene de Pensii (CJP).
Balul Oamenilor de Afaceri s-a transformat în gală cu dress code black & white: businessmeni surpriză, absențe neașteptate și premiere pe sărite – VIDEO & GALERIE FOTO
Cei mai performanți antreprenori s-au întâlnit vineri seară la salonul ”Luceafărul” de la Cucorăni la a XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri. În anul aniversar manifestarea s-a transformat, cel puțin declarativ, în Gala Excelenței în Afaceri, la care organizatorul, Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani, a lansat Topul Județean al Firmelor.
Povestea gemenilor învingători care au cântărit 1.000 de grame și au stat TREI luni în incubator: Au avut foarte multe complicațiiVIDEO
S-au spus și s-au ascultat povești de învingători vineri, 17 noiembrie 2023, la Maternitatea Botoșani.
Anul acesta: Revelion „pe avarii” organizat în centrul municipiului Botoșani, Primăria caută artiști cu pretenții mai puține
Consiliul Județean a ajuns să organizeze parada obiceiurilor de iarnă cu sprijin financiar din mediul privat.Primăria ține pasul și încearcă să creioneze un spectacol cât de cât satisfăcător pentru noaptea de Revelion, deși fondurile sunt limitate.
Instituția la care a ajuns să muncească doar directoarea: Stătea singură la ghișeu și primea cereri – VIDEO & GALERIE FOTO
Valul de proteste lovește în tot mai multe instituții ale statului, iar mai nou întrerup activitatea salariații din structurile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).Se ajunge astfel la situații în care la aceste instituții lucrează doar șefii.
Caravana AUR pe interzis! Alianța și-a prezentat candidații de la europarlamentare cu un autocar parcat în centrul orașului, în zonă interzisă – GALERIE FOTO
Pentru această încălcare a Codului Rutier șoferii din Botoșani riscă amenzi din partea polițiștilor.Cei de la AUR, în schimb, și-au văzut nestingheriți de activitatea politică fără ca cineva să observe „elefantul” galben din centrul orașului.
Irina Rimes și muzicienii Filarmonicii au purtat peste 700 de botoșăneni pe tărâmul viselor: Mulțumim că ne-ați primit la voi acasăVIDEO & GALERIE FOTO
De aproximativ o lună cel mai așteptat concert al acestui final de an a fost fără doar și poate cel în care artista Irina Rimes a cântat la Botoșani alături de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat George Enescu dirijată de maestrul Alexandru Ilie.
Pasiune de-o viață: Cățelul din Botoșani desemnat de 10 ori campion național și internațional într-un singur an – VIDEO & GALERIE FOTO
Un botoșănean îndrăgostit iremediabil de câinii cu pedigree dărâmă un record cu un exemplar pe care l-a crescut de mic.Într-un singur an patrupedul a obținut zece titluri de campion național și internațional.
Când două consiliere se bat, câștigă... vicele – Lider nou de grup pregătit de liberali pentru CJ
Plecarea lui Viorel Iliuță din PNL a provocat unele dispute în cadrul filialei județene pe seama funcției de lider al grupului de consilieri județeni pe care fostul viceprimar o ocupa.
Secția de psihiatrie dintr-o fostă creșă care amintea de Auschwitz: Nici nu vreau să-mi aduc aminte cum arăta VIDEO & GALERIE FOTO
Condițiile din saloanele în care sunt îngrijiți bolnavii cei mai dificili de la Botoșani erau unele de nivel redus.Clădirea per ansamblu, în care a funcționat prima creșă a orașului, se apropia de imaginea unui fost lagăr.
Florin Țurcanu, back in business: Campanie în județ împotriva pesediștilor alături de un lider PNL
Fostul președinte al Organizației Județene a PNL Botoșani a revenit în politică.Florin Țurcanu este implicat activ în activitatea de coagulare a liberalilor din teritoriu, înaintea anului electoral 2024.
S-au ”evaporat” împreună cu serviciul: Peste 120.000 de botoșăneni apți de muncă nu lucrează nicăieri și nu apar în vreo evidență - Unde sunt?
Pe de o parte persoanele care nu lucrează se plâng că nu au unde.De cealaltă parte, firmele private suferă acut de forță de muncă și ajung în situații disperate în care funcționează subdimensionat.
Un liberal condamnat și-a pierdut calitatea de consilier județean! Locul său preluat de un președinte de filială care a „sărit” șase oameni
Componența liberală din plenul județean va fi din nou modificată după ce unul dintre aleșii de pe lista PNL și-a pierdut mandatul.Înlocuitorul său pare să fi fost mai greu de găsit după ce partidul a fost refuzat de șase ori.
Cornel Șfaițer, LIVE: Mă doare, o spun cu toată inima / Asta cu mutatul la Suceava nici de glumă nu-i bună VIDEO
Președintele alături de care FC Botoșani a promovat în SuperLigă și a obținut prima calificare în cupele europene deplânge situația în care a ajuns echipa, dar crede că există șanse reale pentru salvarea de la retrogradare și transmite suporterilor să fie alături de roș-alb-albaștri în această perioadă extrem de dificilă.
Ofertă UNICAT: Un om de afaceri acordă 10.000 de euro botoșăneanului care îi aduce cumpărător pentru o clădire din zona ultracentrală – FOTOGALERIE
Prima dată a scos-o la vânzare în 2014, după ce timp de trei ani a operat acolo pub-ul ”La Negustori”. Ulterior a închiriat-o la alte firme cu afaceri în domeniul HORECA, însă nu a renunțat la ideea de a ceda întregul imobil.
Toată lumea la muncă în folosul comunității! Inclusiv mămicile vor presta activități comunitare
Noua lege prin care se stabilește venitul minim de incluziune prevede ca obligativitatea să fie aplicată pentru toți beneficiarii apți de muncă.
Numai sa nu fie un jurist cu varsta de aprox 30 de ani membru PSD sau PNL.
28 octombrie 2023, 00:22
Schimbați mentalitatea medicilor și implicit se vor schimba și mentalitatea celorlalte categorii de salariați!Medicii aici în comuna Botoșani, sunt stat în stat!Se cred zei!Pe salarii și șpăgi imense!
27 octombrie 2023, 19:42
Din exterior,adică din altă țară,doar așa cred că se vor schimba lucrurile la maternitate!
27 octombrie 2023, 16:04
Sondaj
A fost politizată ediția din acest an a Balului Oamenilor de Afaceri?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am discutat cu liderii de sindicat două probleme. Una care se referă la direcţiile de sănătate publică şi angajaţii Ministerului Sănătăţii; cea de-a doua, care se referă la angajaţii TESA din spitale, care au, unii dintre ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9726 lei
USD
Dolarul SUA
4.5313 lei
CHF
Francul elveţian
5.1634 lei
GBP
Lira sterlină
5.7463 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0662 lei
XAU
Gramul de aur
296.8710 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2543 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3150 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0003 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3338 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2047 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
3.9 o C
Dorohoi
3.0 o C
Bucecea
3.2 o C
Darabani
2.3 o C
Saveni
3.8 o C
Ştefăneşti
4.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.