Știrea zilei
Șeful educației botoșănene a mers neanunțat în internat la Pedagogic să verifice condițiile pentru copii: După cum s-a putut vedea...VIDEO & FOTOGALERIE

Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” este unitatea de învățământ din municipiu înființată oficial în 1968, doar că educația pedagogică la Botoșani are ceva mai mult de un secol. În prezent, liceul are cea mai mare populație școlară din întreg județul, cu copii de la grădiniță până la clasa a XII - a. Deține și un internat unde sunt cazați aproape 100 de elevi. Fete în special, pentru că băieții au fost relocați într-un alt spațiu, din incinta Liceului Tehnologic ”Elie Radu”.

Șeful educației de la Botoșani, interesat de internate

 

Inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc a efectuat o vizită la Liceul Pedagogic în cursul zilei de 7 noiembrie 2022, anunțată doar cu un simplu telefon, dat cu câteva minute înainte de a ajunge.

 

Și-a dorit să vadă internatul unde sunt cazați copiii, într-un context în care iarna în care ne pregătim să intrăm va fi o provocare din punctul de vedere al facturilor. Bogdan Suruciuc a dorit să se asigure că elevii nu vor suferi și mai ales, au asigurate cele mai bune condiții.

 

A fost întâmpinat de prof. Mirela Sănduleanu, directorul Liceului Pedagogic, și a intrat în clădirea în care funcționează internatul, dar și câteva clase din ciclul primar. A intrat în clase unde a salutat copiii, a dorit să vadă băile și gradul de igienizare, camerele în care sunt cazați copiii, dar și cantina liceului unde zilnic servesc masa în jur de 300 de copii.

 

Elevii din internat cu trei mese pe zi, dar și ceilalți care frecventează învățământul step-by-step și care au parte de un prânz.

 

Copii mulți, spații puține

 

Mirela Sănduleanu a arătat că deocamdată nu s-a lovit de probleme importante, iar temperaturile blânde din această toamnă au făcut ca facturile încă să fie decente. Liceul este încălzit cu ajutorul unei centrale pe gaz, iar costurile cu încălzirea sunt suportate de Primărie.

 

În schimb, problema liceului ar putea fi clădirile care deja au devenit insuficiente ca spațiu pentru populația școlară aflată în creștere la această unitate de învățământ.

 

„Durerea noastră cea mai mare este spațiul deficitar de care dispunem întrucât am crescut ca unitate școlară. Avem multe clase care nu încap, lucrăm în două schimburi la liceu și este foarte dificil să organizăm spațiul. Avem clase relocate la parterul clădirii de la Elie Radu tocmai pentru că nu am avut niciun fel de spațiu unde să găzduim clasele primare”,

Mirela Sănduleanu, director Liceul Pedagogic Nicolae Iorga

 

La clădirea în care funcționează internatul, deși au mai fost făcute investiții de-a lungul anilor, nu s-a putut interveni la acoperiș.

 

Iar din acest motiv etajul 3 nu mai poate fi folosit pentru procesul educațional.

 

„Dl primar a fost, a văzut...”

 

Partea bună este faptul că două dintre clădirile liceului urmează să fie reabilitate prin programul „Valul Renovării” finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

„În internat, etajul 3 nu este funcțional din cauza șarpantei, dl primar a fost, a vizitat, chiar a văzut exact cum stau lucrurile și s-a depus acest proiect cu finanțare europeană și așteptăm aprobarea, pentru anveloparea termică a clădirii principale și a internatului”,

Mirela Sănduleanu, director Liceul Pedagogic Nicolae Iorga

 

Nu s-a găsit în schimb o soluție pentru imobilul în care funcționează spălătoria și unde de asemenea ar fi nevoie de lucrări de reabilitare.

 

„Aici au fost cândva atelierele școlii, nemaifiind profil tehnic acum, nu mai funcționează ca ateliere, dar găzduim spălătoria și actualmente arhiva școlii. Am reparat-o cumva cu ajutorul personalului administrativ al școlii, dar ar trebui o investiție majoră aici pentru renovarea ei”,

Mirela Sănduleanu, director Liceul Pedagogic Nicolae Iorga

 

*foto - spălătoria liceului

 

”Oamenii nu au probleme și nu se plâng”

 

Odată pus la curent cu problemele administrative de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, inspectorul școlar general a apreciat faptul că la o vizită neanunțată a găsit un internat călduros și cu o igienă corespunzătoare.

 

„După cum s-a putut vedea, sunt pregătiți pentru sezonul rece, curățenia este la ea acasă, oamenii nu au probleme și nu se plâng. Elevii, la o intrare inopinată, feedback-ul este foarte bun, o felicităm pe dna director și sper să o țină tot așa”,

Bogdan Suruciuc, inspector școlar general

 

La liceul Pedagogic învață aproape 1.500 de elevi.

 

Vizitele șefului educației botoșănene la internate vor continua. 

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Liceu agricol dotat cu tractor nou, șeful educației botoșănene: Avem nevoie de meseriașiGALERIE FOTO
ACTIVITĂȚI la Liceul Pedagogic Nicolae Iorga, de Ziua Educației, cu tema Profesorul – agent al schimbării - GALERIE FOTO

 

OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.5 o C
Dorohoi
-0.5 o C
Bucecea
-0.2 o C
Darabani
-1.0 o C
Saveni
0.2 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.