Știrea zilei
Este OFICIAL, scandalagiii de la Botoșani dați afară din case : Dacă tot ești amărât, comportă-te cuviincios

Autoritatea și societatea de la Botoșani deopotrivă, nu vor mai arăta îngăduință față de acei botoșăneni care obișnuiesc să facă scandal și să-i deranjeze pe cei din jur. Potrivit unui normativ cu aplicare locală, aceștia pot ajunge în stradă, în doar câteva luni de zile.

Sunt vizați direct botoșănenii care locuiesc în locuințe care aparțin statului, adică a locuitorilor municipiului Botoșani.

Locuințe sociale și pentru care chiria este una modică.

 

Chiriașii actuali vor fi scoși cu forța dacă nu conviețuiesc civilizat cu vecinii lor și nu numai.

 

Iar în acest sens, viceprimarul Cosmin Andrei a inițiat un proiect de hotărâre pentru pentru completarea  regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului public de administrare a fondului locativ şi spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, aflate în proprietatea Municipiului Botoşani.

 

Actuala Hotărâre de Consiliu Local datează din 31 mai 2005.

 

„Așa cum am promis, am inițiat o modificare a regulamentului pentru serviciul public de administrare a fondului locativ, astfel încât cetățenii care sunt chiriași în locuințele administrate de Locativa, locuințe sociale și tulbură ordinea și liniștea publică și nu conviețuiesc în condiții optime pentru ceilalți chiriași pe care-i avem noi, vor fi evacuați dacă încalcă de cel puțin trei ori Legea 61 care se referă la tulburarea ordinii și liniștii publice”,


Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Astfel, la art. 12, Capitolul V, după punctul 7 se introduce un nou punct prin care administratorul are obligația:

 

         ,,8. Să introducă acţiune în rezilierea contractului de închiriere şi evacuarea chiriaşului din spaţiul locativ în cazul în care, pe parcursul derulării contractului, chiriaşul, membrii familiei sale sau alte persoane cărora acesta din urmă le-a îngăduit, în orice mod, folosirea, deţinerea sau accesul în locuintă, fie au un comportament care face imposibilă convieţuirea, fie împiedică folosirea normală a locuinţei, dacă aceste fapte au fost  sancţionate cu amendă potrivit Legii 61/1991 de cel puţin trei ori, iar sancţiunea contravenţională a rămas definitivă prin necontestare sau prin hotărârea instanţei.

 

iar la…

 

Art. 18 alin. (1) lit. b, Capitolul VIII, se completează cu:

 

       ,, - chiriaşul, membrii familiei sale sau alte persoane cărora acesta din urmă le-a îngăduit, în orice mod, folosirea, deţinerea sau accesul în locuintă, au un comportament care face imposibilă convieţuirea sau împiedică folosirea normală a locuinţei şi pentru care au fost sancţionaţi cu amendă în baza Legii nr. 61/1991 de cel puţin trei ori, iar sancţiunea contravenţională a rămas definitivă prin necontestare sau prin hotărârea instanţei.”

 


”Cu alte cuvinte, dacă tot ești amărât și ai primit o locuință de la Primărie, comportată-te cuviincios acolo unde ai primit locuința și nu-i deranja pe ceilalți vecini ai tăi”,


Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Aceste modificări se vor constitui clauze ale contractelor încheiate între SC Locativa SA și chiriași și au aplicabilitate imediată.

 

Proiectul de hotărâre urmează să intre în dezbatere publică pentru o perioadă de 30 de zile și cel mai probabil urmează să fie adoptat în ședința ordinară din luna mai.

 

Reprezentanții Locativa SA vor solicita informații de la Direcția de Taxe și Impozite Locale, la fiecare 6 luni de zile, cu situația sancțiunilor aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

loading...
SCANDAL la Primărie, un fost polițist a împins portarul și a intrat peste viceprimar – FOTOGALERIE
Scandal monstru: Un puștan agresiv a reușit să terorizeze o întreagă comunitate

 

La mulți ani, români! La mulți ani, botoșăneni! 101 ani de România sărbătoriți în stradă la Botoșani
Astăzi, 1 Decembrie 2019 este Ziua Națională a României.
DOCUMENT: Capii fostului PDL și-au ”uitat” pixurile acasă, ei NU demisionează pentru noul prefect - FOTOGALERIE
”Primarii PNL anunță că susțin reprezentantul PNL pentru funcția de prefect al județului Botoșani. În caz contrar primarii își vor da demisia în bloc”.
FEMEI PUTERNICE - Ieva Lykos, actrița din Top 100 Români de Pretutindeni: Faptul că provin din Botoșani, oraș minunat, dar luat în derâdere de mulți, mi-a dat și mai multă putere GALERIE FOTO
Este mândră de oraşul ei, de originile româneşti, de tot ce ţara ei a învăţat-o. Însă drumul întoarcerii acasă este dificil. Din cauza birocraţiei, a lentorii în tot şi toate, a promiscuităţii în care se complace de 30 de ani politica românească.
Antreprenoare botoșăneană, petrecere exclusivistă la Palatul Culturii din Iași – GALERIE FOTO
Peste o sută de afaceriști din județele Moldovei au participat în penultima vineri din noiembrie la ”Romanian Business Party”, o întâlnire care a avut loc la Palatul Culturii din Iași și în care utilul a fost combinatul cu plăcutul.
Dedesubturile izbânzii lui Iohannis, între foamea urbană de voturi și transferurile decisive dintre cele două tururi – REZULTATE PE LOCALITĂȚI
Liberalii botoșăneni au reușit să câștige turul al doilea al alegerilor prezidențiale deși, paradoxal, social-democrații au învins în mai multe localități. O analiză a rezultatelor obținute în fiecare municipiu, oraș și comună scoate la iveală cum a fost posibil așa ceva.
PSD-ul mumifiat de-o femeie în CINCI ani de zile, PNL-ul împins de partidele mici spre victorie – PREZIDENȚIALE 2019 în oglindă cu PREZIDENȚIALE 2014
În urmă cu cinci ani de zile, votanții de la Botoșani, dar și din țară, s-au mobilizat să iasă la vot din fața televizoarelor. Pe fondul unei revolte generale față de cum erau tratați frații români din Diaspora, care au stat la cozi kilometrice degeaba, cei din țară au ieșit masiv și au votat candidatul opoziției.
Klaus Iohannis, victorie incredibilă la Botoșani în fața Vioricăi Dăncilă, PNL bate pentru prima dată PSD-ul în județ – REZULTATE
Cu sprijinul USR, ALDE, PMP și Dreapta Liberală, PNL-iștii botoșăneni au reușit să întoarcă rezultatul din primul tur al alegerilor prezidențiale și să obțină victoria în județ.
S-au deschis urnele pentru turul doi: Botoșănenii își aleg președintele
427 de secții de votare sunt deschise în județul Botoșani pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.
Botoșani a ajuns județul cu cea mai mică pensie din România, viața de la peste 30.000 de lei la numai 1.000 de lei
Botoșaniul a ajuns să ocupe primul loc pe țară într-un nedorit clasament. Este vorba de cel al veniturilor persoanelor ieșite din câmpul muncii.
PETIȚIE publică semnată de zeci de oameni pentru scoaterea din închisoare a unui bărbat judecat că a lovit un băiat
Sunt depuse eforturi considerabile pentru eliberarea unui bărbat care stă după gratii de câteva luni de zile. Din partea familiei, a avocatului angajat pentru a-l reprezenta în fața instanței de judecată, dar și a comunității din care provine acest bărbat.
Centrele (in)existente de la Botoșani: Bani decontați pentru medici care NU vin la program, pacienții botoșăneni buluc cu scandal la Urgențe
Zilnic la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) care aparține de Spitalul Județean de Urgență Mavromati ajung sute de pacienți. Mulți dintre ei cu probleme minore, nefiind neapărat cazuri de urgență. Vorbim de acei botoșăneni care vin cu dureri de cap, de dinți sau care tușesc de câteva săptămâni. Așa se face că Urgențele sunt din ce în ce mai aglomerate, asta în timp ce, centrele de permanență, sunt ocolite de botoșăneni.
Șeful Poliției Suceava, șeful Poliției Siret, un polițist cântăreț, personal medical și polițiști audiați la Tribunalul Botoșani într-un dosar celebru
A fost un maraton de audieri într-o sală de judecată de la parterul Tribunalului Botoșani, în dimineața zilei de 19 noiembrie 2019. Nu mai puțin de zece martori au primit citație pentru a fi ascultați de instanță într-un dosar de luare de mită.
BOMBĂ în procesul lui Țurcanu: Procurorii DNA au cerut o măsură mai blândă pentru fostul șef al județului, Verginel adus cu jandarmii
După cinci ani de zile, procesul în care este judecat fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu, împreună cu tatăl soției sale, Artistomel Anușca, se apropie de final. Un final surprinzător, cel puțin prin prisma mutărilor pe care le face acuzarea.
„Dinozauri” la volan: Peste 5.500 de șoferi din Botoșani au peste 70 de ani
Parcul auto este într-o vizibilă creștere la nivelul județului Botoșani astfel că numărul șoferilor la nivelul județului a trecut de 121.000. Dintre aceștia 5.690 de conducători auto au peste 71 de ani.
Minune electorală: PSD-ul a câștigat la Botoșani și după ce a ”îngropat” 45.000 de voturi
Victoria PSD-ului la Botoșani în turul I al scrutinului prezidențial ascunde de fapt o prăbușire fără precedent a partidului în istoria alegerilor pentru funcția supremă de conducere în Statul Român.
Polițist de frontieră cercetat pentru că ar fi agresat sexual două fetițe orfane, de câțiva anișori! O familie din alt județ a sesizat procurorii
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au în cercetare o anchetă extrem de delicată care privește o presupusă faptă de agresiune sexuală asupra a două fetițe aflate în rețeaua de asistență maternală.
Femeia care și-a înjunghiat fiul adolescent, monitorizată de 13 ani, poate scăpa de închisoare
Viața familiei din Săveni s-a transformat într-o dramă tragică din cauza unei afecțiuni netratate, care în timp s-a acutizat și a avut drept rezultat moartea unui adolescent de 17 ani, dar și o familie cu sufletele sfâșiate.
Polițist bătut în seara alegerilor în apropierea unei secții de votare! A primit un pumn în plină figură
Un cadru al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din structura Inspectoratului de Poliție Județean a fost agresat fizic duminică seara, în ziua primului tur al alegerilor prezidențiale din 10 noiembrie 2019.
REZULTATE FINALE: 4.623 de votanți au izolat Botoșaniul de restul țării, o blondă cvasinecunoscută votată de mii de oameni
Procentual am putea spune că rezultatul primului tur al alegerilor prezidențiale seamănă izbitor cu cel înregistrat, la nivel de județ Botoșani, la europarlamentare.
REZULTATE BOTOȘANI: PSD, izbândă cu mari emoții în județ, PNL câștigă municipiul reședință, surpriză colosală pe 3
Social-democrații botoșăneni reușesc să câștige alegerile prezidențiale la nivel județean în ciuda celui mai slab scor din istorie obținut de candidatul PSD la nivel național.
Jos cu portocalele care strânge de gat centrul vechi. Cosmin Andrei mereu a luat initiativa dar Flutur se plimbă . Nici macar in primărie nu e de gasit. Rusine!
9 aprilie 2017, 15:12
Lu tata ii ciuda pe tigani ca se ușurează pe zidul atelierului lui de croitorie poreclit Rapsodia conf.si vrea sa-i alunge pe rromi de acolo ! Dl Andrei nu-i vinovat ca el e slab de minte politica !
9 aprilie 2017, 12:22
Si de ce nu bagat Flutur proiectul ca doar Catalina e omul lui? Hai gata la culcare cu intoxicarile portocalii. Sunt de acord Andrei primar, vad ca e singurul care munceste pentru noi. Flutur mai mult pe la Suceava si Murariu prin conferinte de presa.
9 aprilie 2017, 12:12
Initiativa este a d-nei Lupascu Catalina!Viceprimarul e cel care a initiat proiectul.
9 aprilie 2017, 10:54
Esti cam singurel pe aici domnul meu. Nu mai are camarila buget pentru media, sau ceilalti se trezesc mai tarziu ca au petrecut ieri dupa alegeri. Dragul meu pe banii mei pe muzica mea fac ce vreau,cine are comportament antisocial sa plateasca. Daca esti un betiv care nu se duce la munca crezi ca banca te iarta de rata doar pentru ca ai familie. Daca esti haiduc fii pana la capat daca ai families fii responsabil nu ciorditor, traficant nascut in zodia pestelui scandalagiu etc.Felicitari domnu viceprimar viitor primar Andrei.
9 aprilie 2017, 09:30
Evident e o prostie marca Tincu sfatuitorul celor cu polutii nocturne de la PSD ! Nu poti pedepsi o familie unde tata e bețiv sau mama curvă ! Treziti-va bai,ca pleacă trenul !
9 aprilie 2017, 08:59
BRAVOOOOOOOOO
9 aprilie 2017, 08:57
Domnule viceprimar, e o inițiativa lăudabilă..E adevărat că acești oameni nu merita bunăvoința noastra...Nu o mai merita..Nu fac parte din populația locala de culoare închisă
9 aprilie 2017, 08:56
Bravo !!!
9 aprilie 2017, 08:23
FELICITARI DOMNULE VICEPRIMAR ANDREI. SUNTETI CEEA CE NE TREBUIE UN TANAR CU PUTERE DE MUNCA VIZIUNE SI RESPECT FATA DE CETATEAN. VA ASTEPTAM SI CU ALTE INITIATIVE PRIN CARE SA SE SCHIMBE IN BINE LUCRURILE IN ORAS
9 aprilie 2017, 08:17
kurtmann.ro%20
Sondaj
Se va schimba România în bine după votul de la prezidențiale?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Organizația PSD Botoșani, după turul al doilea de scrutin, se situează ca și scor electoral pe locul 6 pe țară. Ne-am păstrat practic locul în ierarhia organizațiilor județene, am crescut un loc, dacă la alegerile ...
fashiondays.ro
inpuff.ro%20
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7777 lei
USD
Dolarul SUA
4.3149 lei
CHF
Francul elveţian
4.3590 lei
GBP
Lira sterlină
5.6840 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9783 lei
XAU
Gramul de aur
203.0272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2471 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4404 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9453 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2552 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1872 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6394 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.