Știrea zilei
Este OFICIAL, scandalagiii de la Botoșani dați afară din case : Dacă tot ești amărât, comportă-te cuviincios

Autoritatea și societatea de la Botoșani deopotrivă, nu vor mai arăta îngăduință față de acei botoșăneni care obișnuiesc să facă scandal și să-i deranjeze pe cei din jur. Potrivit unui normativ cu aplicare locală, aceștia pot ajunge în stradă, în doar câteva luni de zile.

Sunt vizați direct botoșănenii care locuiesc în locuințe care aparțin statului, adică a locuitorilor municipiului Botoșani.

Locuințe sociale și pentru care chiria este una modică.

 

Chiriașii actuali vor fi scoși cu forța dacă nu conviețuiesc civilizat cu vecinii lor și nu numai.

 

Iar în acest sens, viceprimarul Cosmin Andrei a inițiat un proiect de hotărâre pentru pentru completarea  regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului public de administrare a fondului locativ şi spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, aflate în proprietatea Municipiului Botoşani.

 

Actuala Hotărâre de Consiliu Local datează din 31 mai 2005.

 

„Așa cum am promis, am inițiat o modificare a regulamentului pentru serviciul public de administrare a fondului locativ, astfel încât cetățenii care sunt chiriași în locuințele administrate de Locativa, locuințe sociale și tulbură ordinea și liniștea publică și nu conviețuiesc în condiții optime pentru ceilalți chiriași pe care-i avem noi, vor fi evacuați dacă încalcă de cel puțin trei ori Legea 61 care se referă la tulburarea ordinii și liniștii publice”,


Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Astfel, la art. 12, Capitolul V, după punctul 7 se introduce un nou punct prin care administratorul are obligația:

 

         ,,8. Să introducă acţiune în rezilierea contractului de închiriere şi evacuarea chiriaşului din spaţiul locativ în cazul în care, pe parcursul derulării contractului, chiriaşul, membrii familiei sale sau alte persoane cărora acesta din urmă le-a îngăduit, în orice mod, folosirea, deţinerea sau accesul în locuintă, fie au un comportament care face imposibilă convieţuirea, fie împiedică folosirea normală a locuinţei, dacă aceste fapte au fost  sancţionate cu amendă potrivit Legii 61/1991 de cel puţin trei ori, iar sancţiunea contravenţională a rămas definitivă prin necontestare sau prin hotărârea instanţei.

 

iar la…

 

Art. 18 alin. (1) lit. b, Capitolul VIII, se completează cu:

 

       ,, - chiriaşul, membrii familiei sale sau alte persoane cărora acesta din urmă le-a îngăduit, în orice mod, folosirea, deţinerea sau accesul în locuintă, au un comportament care face imposibilă convieţuirea sau împiedică folosirea normală a locuinţei şi pentru care au fost sancţionaţi cu amendă în baza Legii nr. 61/1991 de cel puţin trei ori, iar sancţiunea contravenţională a rămas definitivă prin necontestare sau prin hotărârea instanţei.”

 


”Cu alte cuvinte, dacă tot ești amărât și ai primit o locuință de la Primărie, comportată-te cuviincios acolo unde ai primit locuința și nu-i deranja pe ceilalți vecini ai tăi”,


Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Aceste modificări se vor constitui clauze ale contractelor încheiate între SC Locativa SA și chiriași și au aplicabilitate imediată.

 

Proiectul de hotărâre urmează să intre în dezbatere publică pentru o perioadă de 30 de zile și cel mai probabil urmează să fie adoptat în ședința ordinară din luna mai.

 

Reprezentanții Locativa SA vor solicita informații de la Direcția de Taxe și Impozite Locale, la fiecare 6 luni de zile, cu situația sancțiunilor aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

loading...
SCANDAL la Primărie, un fost polițist a împins portarul și a intrat peste viceprimar – FOTOGALERIE
Scandal monstru: Un puștan agresiv a reușit să terorizeze o întreagă comunitate

 

Lucrări pe drumul groazei DOAR înainte de alegeri, după s-a lăsat totul de izbeliște: Șeful județului dă vina pe vreme – FOTOGALERIE
Drumul care a scos sute de șoferi botoșăneni în stradă în luna aprilie 2019 arată în continuare într-o stare deplorabilă. Vorbim de acel drum strategic care cuprinde mai multe tronsoane. Așa cum s-a promis, s-a încercat să se intervină pe partea de întreținere, însă și aici lucrurile s-au împotmolit.
Tânără din Botoșani moartă împreună cu fiica sa într-un accident produs în Franța
Trei români au murit, iar alţi patru au fost grav răniţi, după ce maşina în care se aflau a intrat în coliziune cu un camion pe o autostradă din apropierea oraşului Novy-Chevrieres din Franţa, relatează presa franceză. Accidentul a avut loc pe 1 iunie și printre victime se regăsește și două botoșănence.
Monument istoric din Botoșani transformat în șezătoare de bețivi cu mucuri de țigară și pahare – GALERIE FOTO
Astăzi și la Botoșani se sărbătorește Ziua Eroilor, dar puțini sunt botoșănenii care trec pe lângă acest monument și își dau seama ce reprezintă pentru istoria noastră, a locuitorilor acestui județ. Dacă la alte astfel de monumente de câteva ori pe an sunt depuse coroane de flori de către oficialități, iar altele sunt expuse în zone circulate ale orașului, în cazul de față, construcția din piatră este sprijin pentru bețivii Centrului Istoric.
Hotel cu parcări și spații comerciale în bulevardul Mihai Eminescu, în dezbatere publică la Primărie - GALERIE FOTO
Un nou proiect imobiliar se află în etapa de pregătire, documentația necesară fiind în dezbatere publică la Primăria Botoșani.
POVESTEA fetei născută la 900 grame și FĂRĂ șanse de supraviețuire, ajunsă olimpică cu media 10 pe linie – FOTOGALERIE
Oana Silivăstru este o adolescentă plină de vise și o elevă eminentă. În spatele unui zâmbet frumos se află însă o poveste extrem de dureroasă.
Au început lucrările la unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Botoșani, clădire uriașă demolată, furnicar de oameni pe șantier - FOTO
După aproape un an de zile de la discuțiile privitoare la construirea unui nou magazin Lidl la Botoșani a fost deschis și șantierul efectiv. O firmă din Iași lucrează în aceste momente pe terenul amplasat lângă ISU Botoșani unde se află clădirea Simcos.
UNICAT: Un tânăr de la PSD o face pe-a directorul la o instituție FĂRĂ să fi fost numit în funcție - DOCUMENT
În data de 7 mai 2019 tânărul Andrei Beilic, declara pentru Botoșăneanul, oficial, că a preluat prin detașare atribuțiile de conducere al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Botoșani.
Profesori și elevi, practică de peste un milion în Europa. La Botoșani nu este teren și nici firme nu prea sunt - FOTOGALERIE
”Optimizarea instruirii practice în context european”, acesta este titlul unui proiect european care poate schimba mentalitatea și atitudinea profesorilor și elevilor de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Flămânzi.
Suntem din altă lume! Botoșani, pe primul loc în țară cu NU la referendum, avem cei mai mulți votanți care vor grațierea corupților
Asemeni votului de la alegerile europarlamentare și la referendum Botoșanii par să nu facă parte din România. Dacă la noi câștigă PSD, în timp ce în țară învinge PNL, la plebiscit suntem campionii votului împotrivă.
Facturi plătite de Direcția Județeană de Drumuri a CJ-ului pentru lucrări neexecutate în realitate, la o investiție marca PSDragnea
Două firme, una din Iași și alta din Buzău, care au participat la licitația pentru „reabilitarea podului metalic cu grinzi principale cu zăbrele pe DJ 292 peste râul Jijia, în localitatea Broscăuți”, au încasat facturi pentru lucrări care nu au fost executate și în realitate.
Noaptea cea mai grea la PSD Botoșani: Politicienii Puterii în poate cea mai neagră agonie, șefa lăsată cam singură, s-a pronunțat cuvântul „demisie”
O înfrângere la alegerile europarlamentare era de neconceput, cel puțin în interiorul PSD Botoșani. Numeroasele semnale că social-democrații vor pierde au fost puse pe seama ”haștagiștilor”, ”rezistenților” și nu s-a ținut cont de ele. Anti-pesediștii au fost clar, subestimați de PSD-iștii botoșăneni. Iar scrutinul a reprezentat o palma dată de popor unui partid condus de un lider care-și pierduse controlul.
REZULTATE EUROPARLAMENTARE: PNL câștigă în România, PSD victorie ”scurtă” la Botoșani
PNL câștigă alegerile europarlamentare la nivel național și termină pe locul al doilea în județul nostru, aceasta este concluzia principală după numărarea voturilor a aproape 95% din secțiile existente în România și, cu două excEpții, a tuturor din Botoșani.
Botoșaniul VOTEAZĂ! Zeci de mii de oameni așteptați la scrutin dublu, REZULTATELE transmise în timp real, sute de polițiști și jandarmi la datorie
367.298 de botoșăneni așteptați la urne. Secțiile de votare din județul Botoșani, 425 la număr sunt deschise în intervalul orar 7:00 – 21:00. Aceștia vot vota reprezentanții României în Parlamentul European și, după caz, referendumul pe justiție. Acestea sunt principalele coordonate ale zilei de astăzi.
POVESTE de film: Un botoșănean se luptă să facă acte la doi copii, mama luată de Interpol, un micuț are certificat de naștere valabil… 2 ani – FOTO
Transpirat din cauza efortului, cu o pungă plină cu tot felul de acte amestecate și traduse în limbile română și italiană, un botoșănean de 42 de ani a ajuns pe holurile Primăriei Botoșani pentru a intra în audiență la viceprimarul Cosmin Andrei.
TRAGEDIA auto de la Orășeni Deal: Moment CHEIE în proces, tot dosarul trimis la București
Au trecut aproape patru ani de la groaznicul accident rutier în care doi tineri părinți au murit și au lăsat în urmă doi copii orfani. Patru ani în care familia a așteptat ca justiția să facă dreptate, iar vinovatul de acest accident, dacă există, să fie tras la răspundere. 
Poveștile nespuse de la festival: Vestiarul buclucaș, meciurile dintre doi artiști uriași, dansatoarele din Ucraina și cheful celor patru fete – VIDEO & GALERIE FOTO
Unul dintre vestiarele de la Cornișa Aquapark & Sports Cornișa s-a transformat pe perioada festivalului într-una dintre cele mai importante încăperi din Botoșani. Și aceasta pentru că acolo și-au pregătit artiștii aparițiile în fața publicului.
Hai sus, Botoșani! Zilele Orașului s-au terminat cu mii de luminițe și mii de oameni sărind în miez de noapte la Cornișa – VIDEO & GALERIE FOTO
Zilele Orașului Botoșani s-au încheiat apoteotic, după miezul nopții, la concertul susținut de Voltaj. Trupa condusă de Călin Goia a reușit să implice publicul în recital mai mult decât orice alt artist prezent la festival, fie el din România sau din străinătate.
SURPRIZA de la inaugurarea Cornișa!!! Nana s-a îndrăgostit la Botoșani și a refuzat să mai plece la aeroport
Rapperul german de origine ghaneză este stabilit în prezent în Germania și ar fi trebuit să părăsească orașul în cursul amiezii de sâmbătă, 18 mai 2019.
Cornișa a dat pe din afară din prima seară, de la mașini și terase până la scena cu artiști internaționali, lasere și artificii înălțate spre cer în miez de noapte – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară a manifestărilor din cadrul Zilelor Orașului Botoșani, care coincid în acest an cu inaugurarea Cornișa Aquapark & Sports, au adus probabil cel mai mare număr de participanți de la sărbătorirea acestora din urmă cu mai bine de două decenii.
Explozie impresionantă de sunet și lumină la avanpremiera de la Cornișa, a fost club în aer liber noaptea trecută – VIDEO & GALERIE FOTO
Organizatorii Zilelor Orașului, care în acest an coincid cu inaugurarea Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, au efectuat joi seară probele finale la instalațiile de sunet și lumini. Iar ceea ce a ieșit a fost de-a dreptul impresionant.
Jos cu portocalele care strânge de gat centrul vechi. Cosmin Andrei mereu a luat initiativa dar Flutur se plimbă . Nici macar in primărie nu e de gasit. Rusine!
9 aprilie 2017, 15:12
Lu tata ii ciuda pe tigani ca se ușurează pe zidul atelierului lui de croitorie poreclit Rapsodia conf.si vrea sa-i alunge pe rromi de acolo ! Dl Andrei nu-i vinovat ca el e slab de minte politica !
9 aprilie 2017, 12:22
Si de ce nu bagat Flutur proiectul ca doar Catalina e omul lui? Hai gata la culcare cu intoxicarile portocalii. Sunt de acord Andrei primar, vad ca e singurul care munceste pentru noi. Flutur mai mult pe la Suceava si Murariu prin conferinte de presa.
9 aprilie 2017, 12:12
Initiativa este a d-nei Lupascu Catalina!Viceprimarul e cel care a initiat proiectul.
9 aprilie 2017, 10:54
Esti cam singurel pe aici domnul meu. Nu mai are camarila buget pentru media, sau ceilalti se trezesc mai tarziu ca au petrecut ieri dupa alegeri. Dragul meu pe banii mei pe muzica mea fac ce vreau,cine are comportament antisocial sa plateasca. Daca esti un betiv care nu se duce la munca crezi ca banca te iarta de rata doar pentru ca ai familie. Daca esti haiduc fii pana la capat daca ai families fii responsabil nu ciorditor, traficant nascut in zodia pestelui scandalagiu etc.Felicitari domnu viceprimar viitor primar Andrei.
9 aprilie 2017, 09:30
Evident e o prostie marca Tincu sfatuitorul celor cu polutii nocturne de la PSD ! Nu poti pedepsi o familie unde tata e bețiv sau mama curvă ! Treziti-va bai,ca pleacă trenul !
9 aprilie 2017, 08:59
BRAVOOOOOOOOO
9 aprilie 2017, 08:57
Domnule viceprimar, e o inițiativa lăudabilă..E adevărat că acești oameni nu merita bunăvoința noastra...Nu o mai merita..Nu fac parte din populația locala de culoare închisă
9 aprilie 2017, 08:56
Bravo !!!
9 aprilie 2017, 08:23
FELICITARI DOMNULE VICEPRIMAR ANDREI. SUNTETI CEEA CE NE TREBUIE UN TANAR CU PUTERE DE MUNCA VIZIUNE SI RESPECT FATA DE CETATEAN. VA ASTEPTAM SI CU ALTE INITIATIVE PRIN CARE SA SE SCHIMBE IN BINE LUCRURILE IN ORAS
9 aprilie 2017, 08:17
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Vă permiteți să plecați vara aceasta în vacanță?
Da, în străinătate
Da, în țară
Doar un weekend
Nu
Declaraţia zilei
”Ultima imagine pe care le-am pus-o domnilor de la FMI în prezentare a fost cu estimările lor de creștere economică pe ultimii ani și realitatea economică din România, ceea ce s-a întâmplat. Nu prea au avut răspuns domnii. S-a ...
astratex.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7228 lei
USD
Dolarul SUA
4.1899 lei
CHF
Francul elveţian
4.2095 lei
GBP
Lira sterlină
5.3006 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8726 lei
XAU
Gramul de aur
182.3449 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2301 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4679 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8912 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1421 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1848 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6325 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.