Știrea zilei
Este OFICIAL, scandalagiii de la Botoșani dați afară din case : Dacă tot ești amărât, comportă-te cuviincios

Autoritatea și societatea de la Botoșani deopotrivă, nu vor mai arăta îngăduință față de acei botoșăneni care obișnuiesc să facă scandal și să-i deranjeze pe cei din jur. Potrivit unui normativ cu aplicare locală, aceștia pot ajunge în stradă, în doar câteva luni de zile.

Sunt vizați direct botoșănenii care locuiesc în locuințe care aparțin statului, adică a locuitorilor municipiului Botoșani.

Locuințe sociale și pentru care chiria este una modică.

 

Chiriașii actuali vor fi scoși cu forța dacă nu conviețuiesc civilizat cu vecinii lor și nu numai.

 

Iar în acest sens, viceprimarul Cosmin Andrei a inițiat un proiect de hotărâre pentru pentru completarea  regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului public de administrare a fondului locativ şi spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, aflate în proprietatea Municipiului Botoşani.

 

Actuala Hotărâre de Consiliu Local datează din 31 mai 2005.

 

„Așa cum am promis, am inițiat o modificare a regulamentului pentru serviciul public de administrare a fondului locativ, astfel încât cetățenii care sunt chiriași în locuințele administrate de Locativa, locuințe sociale și tulbură ordinea și liniștea publică și nu conviețuiesc în condiții optime pentru ceilalți chiriași pe care-i avem noi, vor fi evacuați dacă încalcă de cel puțin trei ori Legea 61 care se referă la tulburarea ordinii și liniștii publice”,


Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Astfel, la art. 12, Capitolul V, după punctul 7 se introduce un nou punct prin care administratorul are obligația:

 

         ,,8. Să introducă acţiune în rezilierea contractului de închiriere şi evacuarea chiriaşului din spaţiul locativ în cazul în care, pe parcursul derulării contractului, chiriaşul, membrii familiei sale sau alte persoane cărora acesta din urmă le-a îngăduit, în orice mod, folosirea, deţinerea sau accesul în locuintă, fie au un comportament care face imposibilă convieţuirea, fie împiedică folosirea normală a locuinţei, dacă aceste fapte au fost  sancţionate cu amendă potrivit Legii 61/1991 de cel puţin trei ori, iar sancţiunea contravenţională a rămas definitivă prin necontestare sau prin hotărârea instanţei.

 

iar la…

 

Art. 18 alin. (1) lit. b, Capitolul VIII, se completează cu:

 

       ,, - chiriaşul, membrii familiei sale sau alte persoane cărora acesta din urmă le-a îngăduit, în orice mod, folosirea, deţinerea sau accesul în locuintă, au un comportament care face imposibilă convieţuirea sau împiedică folosirea normală a locuinţei şi pentru care au fost sancţionaţi cu amendă în baza Legii nr. 61/1991 de cel puţin trei ori, iar sancţiunea contravenţională a rămas definitivă prin necontestare sau prin hotărârea instanţei.”

 


”Cu alte cuvinte, dacă tot ești amărât și ai primit o locuință de la Primărie, comportată-te cuviincios acolo unde ai primit locuința și nu-i deranja pe ceilalți vecini ai tăi”,


Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Aceste modificări se vor constitui clauze ale contractelor încheiate între SC Locativa SA și chiriași și au aplicabilitate imediată.

 

Proiectul de hotărâre urmează să intre în dezbatere publică pentru o perioadă de 30 de zile și cel mai probabil urmează să fie adoptat în ședința ordinară din luna mai.

 

Reprezentanții Locativa SA vor solicita informații de la Direcția de Taxe și Impozite Locale, la fiecare 6 luni de zile, cu situația sancțiunilor aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

loading...
SCANDAL la Primărie, un fost polițist a împins portarul și a intrat peste viceprimar – FOTOGALERIE
Scandal monstru: Un puștan agresiv a reușit să terorizeze o întreagă comunitate

 

Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
inpuff.ro
Loading...
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Loading...
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Veștile bune despre autobuzele noi, puse puțin la păstrare! Eltrans nu are șoferi după scandalul din Consiliul Local și nici licență de traseu - FOTO&VIDEO
Începutul săptămânii era marcat la Botoșani de sosirea autobuzelor turcești care vor înlocui istoricele tramvaie care aproape că-și dau duhul zi de zi, pe străzile orașului. Patru din cele nouă autobuze au fost aduse din portul Constanța, într-un mult așteptat aer al schimbării.
Ada, come back! Fosta șefă a educației revine la Inspectoratul Școlar Județean
Schimbările pe care liberalii doresc să le facă în fruntea instituțiilor de învățământ nu se opresc doar la Casa Corpului Didactic (CCD), acolo unde în urmă cu o săptămână au înlocuit directorul.
De la minister la… calculator! Liberala Magda Roman s-a angajat la o instituție din Botoșani
Experiența profesională la Ministerul Transporturilor nu a durat extrem de mult pentru tânăra liberală care este și consilier județean.
Presupusul șofer din Audi NU are permis în România, a amenințat cu bătaia un polițist: Îți f... una de îți sar ochelariiVIDEO & GALERIE FOTO
Primele cercetări efectuate de oamenii legii față de tânărul despre care se bănuiește că se afla la volanul decapotabilei care a provocat accidentul de o rară violență de luni seară au scos la iveală un lucru extrem de important.
Jos cu portocalele care strânge de gat centrul vechi. Cosmin Andrei mereu a luat initiativa dar Flutur se plimbă . Nici macar in primărie nu e de gasit. Rusine!
9 aprilie 2017, 15:12
Lu tata ii ciuda pe tigani ca se ușurează pe zidul atelierului lui de croitorie poreclit Rapsodia conf.si vrea sa-i alunge pe rromi de acolo ! Dl Andrei nu-i vinovat ca el e slab de minte politica !
9 aprilie 2017, 12:22
Si de ce nu bagat Flutur proiectul ca doar Catalina e omul lui? Hai gata la culcare cu intoxicarile portocalii. Sunt de acord Andrei primar, vad ca e singurul care munceste pentru noi. Flutur mai mult pe la Suceava si Murariu prin conferinte de presa.
9 aprilie 2017, 12:12
Initiativa este a d-nei Lupascu Catalina!Viceprimarul e cel care a initiat proiectul.
9 aprilie 2017, 10:54
Esti cam singurel pe aici domnul meu. Nu mai are camarila buget pentru media, sau ceilalti se trezesc mai tarziu ca au petrecut ieri dupa alegeri. Dragul meu pe banii mei pe muzica mea fac ce vreau,cine are comportament antisocial sa plateasca. Daca esti un betiv care nu se duce la munca crezi ca banca te iarta de rata doar pentru ca ai familie. Daca esti haiduc fii pana la capat daca ai families fii responsabil nu ciorditor, traficant nascut in zodia pestelui scandalagiu etc.Felicitari domnu viceprimar viitor primar Andrei.
9 aprilie 2017, 09:30
Evident e o prostie marca Tincu sfatuitorul celor cu polutii nocturne de la PSD ! Nu poti pedepsi o familie unde tata e bețiv sau mama curvă ! Treziti-va bai,ca pleacă trenul !
9 aprilie 2017, 08:59
BRAVOOOOOOOOO
9 aprilie 2017, 08:57
Domnule viceprimar, e o inițiativa lăudabilă..E adevărat că acești oameni nu merita bunăvoința noastra...Nu o mai merita..Nu fac parte din populația locala de culoare închisă
9 aprilie 2017, 08:56
Bravo !!!
9 aprilie 2017, 08:23
FELICITARI DOMNULE VICEPRIMAR ANDREI. SUNTETI CEEA CE NE TREBUIE UN TANAR CU PUTERE DE MUNCA VIZIUNE SI RESPECT FATA DE CETATEAN. VA ASTEPTAM SI CU ALTE INITIATIVE PRIN CARE SA SE SCHIMBE IN BINE LUCRURILE IN ORAS
9 aprilie 2017, 08:17
zenda.ro
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu sunt singura care dorește. Sunt trei candidați, din astea trei propuneri noi vom decide în for statutar, la nivel județean după care propunerea noastră va pleca către București pentru că așa cum spune  statutul ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8365 lei
USD
Dolarul SUA
4.2843 lei
CHF
Francul elveţian
4.5467 lei
GBP
Lira sterlină
5.3551 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9818 lei
XAU
Gramul de aur
244.6054 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2494 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3703 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1614 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1811 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6490 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.