Știrea zilei
Este OFICIAL, scandalagiii de la Botoșani dați afară din case : Dacă tot ești amărât, comportă-te cuviincios

Autoritatea și societatea de la Botoșani deopotrivă, nu vor mai arăta îngăduință față de acei botoșăneni care obișnuiesc să facă scandal și să-i deranjeze pe cei din jur. Potrivit unui normativ cu aplicare locală, aceștia pot ajunge în stradă, în doar câteva luni de zile.

Sunt vizați direct botoșănenii care locuiesc în locuințe care aparțin statului, adică a locuitorilor municipiului Botoșani.

Locuințe sociale și pentru care chiria este una modică.

 

Chiriașii actuali vor fi scoși cu forța dacă nu conviețuiesc civilizat cu vecinii lor și nu numai.

 

Iar în acest sens, viceprimarul Cosmin Andrei a inițiat un proiect de hotărâre pentru pentru completarea  regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului public de administrare a fondului locativ şi spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, aflate în proprietatea Municipiului Botoşani.

 

Actuala Hotărâre de Consiliu Local datează din 31 mai 2005.

 

„Așa cum am promis, am inițiat o modificare a regulamentului pentru serviciul public de administrare a fondului locativ, astfel încât cetățenii care sunt chiriași în locuințele administrate de Locativa, locuințe sociale și tulbură ordinea și liniștea publică și nu conviețuiesc în condiții optime pentru ceilalți chiriași pe care-i avem noi, vor fi evacuați dacă încalcă de cel puțin trei ori Legea 61 care se referă la tulburarea ordinii și liniștii publice”,


Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Astfel, la art. 12, Capitolul V, după punctul 7 se introduce un nou punct prin care administratorul are obligația:

 

         ,,8. Să introducă acţiune în rezilierea contractului de închiriere şi evacuarea chiriaşului din spaţiul locativ în cazul în care, pe parcursul derulării contractului, chiriaşul, membrii familiei sale sau alte persoane cărora acesta din urmă le-a îngăduit, în orice mod, folosirea, deţinerea sau accesul în locuintă, fie au un comportament care face imposibilă convieţuirea, fie împiedică folosirea normală a locuinţei, dacă aceste fapte au fost  sancţionate cu amendă potrivit Legii 61/1991 de cel puţin trei ori, iar sancţiunea contravenţională a rămas definitivă prin necontestare sau prin hotărârea instanţei.

 

iar la…

 

Art. 18 alin. (1) lit. b, Capitolul VIII, se completează cu:

 

       ,, - chiriaşul, membrii familiei sale sau alte persoane cărora acesta din urmă le-a îngăduit, în orice mod, folosirea, deţinerea sau accesul în locuintă, au un comportament care face imposibilă convieţuirea sau împiedică folosirea normală a locuinţei şi pentru care au fost sancţionaţi cu amendă în baza Legii nr. 61/1991 de cel puţin trei ori, iar sancţiunea contravenţională a rămas definitivă prin necontestare sau prin hotărârea instanţei.”

 


”Cu alte cuvinte, dacă tot ești amărât și ai primit o locuință de la Primărie, comportată-te cuviincios acolo unde ai primit locuința și nu-i deranja pe ceilalți vecini ai tăi”,


Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Aceste modificări se vor constitui clauze ale contractelor încheiate între SC Locativa SA și chiriași și au aplicabilitate imediată.

 

Proiectul de hotărâre urmează să intre în dezbatere publică pentru o perioadă de 30 de zile și cel mai probabil urmează să fie adoptat în ședința ordinară din luna mai.

 

Reprezentanții Locativa SA vor solicita informații de la Direcția de Taxe și Impozite Locale, la fiecare 6 luni de zile, cu situația sancțiunilor aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

loading...
SCANDAL la Primărie, un fost polițist a împins portarul și a intrat peste viceprimar – FOTOGALERIE
Scandal monstru: Un puștan agresiv a reușit să terorizeze o întreagă comunitate

 

Mașinile șoferilor inconștienți vor fi RIDICATE, tramvaie blocate de 11 ori în jumătate de an
Regulamentul privind circulația rutieră în municipiul Botoșani cuprinde și o prevedere prin care autoturismele care împiedică accesul ambulanțelor sau pompierilor să poată fi relocate.
Marea ȚEAPĂ a pensiilor speciale pentru primari și viceprimari
Impactul financiar al pensiilor speciale pentru botoșănenii care au ocupat funcții de demnitate publică în trecut va fi unul de nivel minimal. Probabil că la un buget local de comună sau în alte orașe din țară efortul va fi unul simțitor, însă la Primăria municipiului Botoșani clar nu va fi considerat drept o piatră de moară. Cel puțin într-o primă etapă.
Eusebiu, prietenul lui Dumnezeu: Putem deschide foarte mulţi ochi, chiar dacă îi avem închişi pe-ai noştri, şi să facem lumea să vadă - FOTO&VIDEO
Este ghiduș, hâtru și cu toate acestea de un bun simț care îi conferă un aer aristocrat. Mâna care se sprijiină de brațul mamei nu este un semn de neputință, ci unul de împreună-umblare prin lume. Eusebiu Cristian Toma este o carte deschisă. Din care alegi ceea ce ți se potrivește. Și așa, doar așa, încep frumoasele călătorii.
ALARMĂ la un amanet din zona centrală: Un bărbat prins cu euro falși, poliția la fața locului - FOTOGALERIE
Apel la 112 după ce un bărbat s-a prezentat la un schimb valutar cu niște euro. 
Directoarea politică de la Prefectură își așază viitorul, o PSD-istă consilier județean se pregătește și ea pentru alt post în instituţie
Seria angajărilor în instituțiile publice de la Botoșani a unor persoane care fac parte din principalul partid aflat la guvernare continuă fără sfială. În ciuda numeroaselor semnale că, poate, a fost depășită o anumită limită.
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit
Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.
PSD-istul care era să fie „cel mai tânăr director” a rămas simplu inspector: Nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori
Ghinionistul anului 2019 este de departe tânărul Andrei Beilic, membru PSD în organizația de tineret și care era să fie directorul unei instituții de la Botoșani. Nu una mare și cu un număr generos de salariați, însă titulatura ar fi fost oricum de șef.
O instituție publică de la Botoșani NU are șef
O instituție publică de la Botoșani a rămas fără director de la jumătatea lunii iulie.
DISPĂRUȚII Botoșaniului: TREI femei și PATRU bărbați au intrat „în pământ”, cea mai veche dispariție este din urmă cu 36 de ani
Adeseori polițiștii botoșăneni fac apel la populație pentru găsirea unei persoane care este dată dispărută de familie. În cele mai multe dintre cazuri, cei dragi lor sunt găsiți și de cele mai multe ori este vorba despre plecări voluntare ale celor care pur și simplu vor să se rupă cu totul și definitiv de mediul familial.
A murit Sorina, fetița cu un cățel alb, din Dorohoi: Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva - FOTOGALERIE
Sorina, fetiţa cu un căţel alb, s-a stins după mulți ani de suferință. Copila din Dorohoi i-a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o, iar asistenta de la spitalul din București a transmis un mesaj tulburător prin care, spune ea, vrea să ajungă la inima oamenilor care lucrează în sistemul sanitar.
Minunea cu nume de sfântă de la Botoșani: 'Ne-am dorit foarte mult un copil şi am înfiat o fetiţă' FOTO&VIDEO
Şase ani de căsnicie şi o dragoste pe care cei doi nu se sfiesc să o mărturisească, mai ales prin cântec.
MĂRIUCA, fetița care s-a rugat să cânte cu copiii de pe stradă: Nu fiţi trişti, eu urc treaptă cu treaptă - FOTO&VIDEO
Are abia 8 anișori și multe premii în concursuri naționale și internaționale. Cântă în română, italiană, spaniolă, engleză și franceză. Fetița cu nume de poveste știe că muzica înseamnă mai mult decât a învăța versuri și note. Muzica este uneori un vis, alteori împlinire.
Medic botoşănean, unul dintre cei mai cunoscuţi oncologi din România: În boala aceasta nu poți spune niciodată ”s-a terminat” - VIDEO
Este fiul unui cunoscut om de cultură din Botoșani, iar mama sa a educat generații întregi de copii.
Tramvai de la Eltrans tras pe dreapta de Poliție, vatmanului i s-a reținut certificatul de înmatriculare – FOTOGALERIE cu „neregulile” tramvaiului
Situație mai puțin obișnuită în municipiul reședință de județ. În cursul zilei de joi, 25 iulie 2019, un echipaj de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a oprit în trafic un mijloc de transport ce aparține societății Eltrans.
SCANDAL pe Calea Națională: Bărbat în scaun cu rotile înconjurat de polițiști, totul ar fi pornit de la o femeie – FOTO&VIDEO
Zona centrală a municipiului a fost înțesată de polițiști miercuri, 24 iulie 2019, după ce un bărbat recalcitrant a adresat injurii unei femei.
Prefectul și-a angajat consilieră de 26 de ani: Am început ca vânzător și am lucrat la d-na senator Doina Federovici
Prezență „proaspătă” în echipa de conducere a actualului prefect Dan Șlincu, începând cu data de 23 iulie 2019. O tânără de 26 de ani a fost angajată pe post de consultant. 
„Bugetarii” de lux de pe stradă care prostesc botoșănenii și câștigă până la 2.000 de euro pe lună: Pleacă acasă cu taxiul
Îi vedem zilnic pe străzile aglomerate din municipiu, în pieţe, staţii şi mijloace de transport public și nu se sfiesc să întindă mâna. Se îmbracă cu haine uzate și îți spun o poveste plină de dramatism. Sunt ei, cerșetorii, pe care mulți dintre noi îi ajutăm.
RAZIE cu polițiștii de la Botoșani pe străzile orașului pentru depistarea drogaților la volan – CINE a fost ghinionistul zilei: GALERIE FOTO & VIDEO
Vineri, 19 iulie 2019, în cursul după amiezii spre seară, echipajele de la Biroul Rutier Botoșani ai efectuat o serie de controale în trafic.
Un stăpân din cartier! Un botoșănean a blocat INTRAREA într-un bloc cu lacăte, gard și masă de fier dezafectate cu Poliția și viceprimarul Murariu– GALERIE FOTO & VIDEO
Un an a durat până când eforturile unor locatari dintr-un bloc din strada Săvenilor nr. 20 din municipiul Botoșani au rezolvat o problemă care persista de aproape un deceniu. O armată de oameni din Primărie și Poliția Locală s-au deplasat în acest cartier pentru eliminarea forțată a unor bunuri de pe domeniul public.
S-a întâmplat minunea! Un botoșănean a devenit director la o instituție prin concurs fără să fie membru PSD
Un post fără miză sau o scăpare a PSD-iștilor de la Botoșani? Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a organizat săptămâna aceasta concurs pentru ocuparea postului de director adjunct la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).
Jos cu portocalele care strânge de gat centrul vechi. Cosmin Andrei mereu a luat initiativa dar Flutur se plimbă . Nici macar in primărie nu e de gasit. Rusine!
9 aprilie 2017, 15:12
Lu tata ii ciuda pe tigani ca se ușurează pe zidul atelierului lui de croitorie poreclit Rapsodia conf.si vrea sa-i alunge pe rromi de acolo ! Dl Andrei nu-i vinovat ca el e slab de minte politica !
9 aprilie 2017, 12:22
Si de ce nu bagat Flutur proiectul ca doar Catalina e omul lui? Hai gata la culcare cu intoxicarile portocalii. Sunt de acord Andrei primar, vad ca e singurul care munceste pentru noi. Flutur mai mult pe la Suceava si Murariu prin conferinte de presa.
9 aprilie 2017, 12:12
Initiativa este a d-nei Lupascu Catalina!Viceprimarul e cel care a initiat proiectul.
9 aprilie 2017, 10:54
Esti cam singurel pe aici domnul meu. Nu mai are camarila buget pentru media, sau ceilalti se trezesc mai tarziu ca au petrecut ieri dupa alegeri. Dragul meu pe banii mei pe muzica mea fac ce vreau,cine are comportament antisocial sa plateasca. Daca esti un betiv care nu se duce la munca crezi ca banca te iarta de rata doar pentru ca ai familie. Daca esti haiduc fii pana la capat daca ai families fii responsabil nu ciorditor, traficant nascut in zodia pestelui scandalagiu etc.Felicitari domnu viceprimar viitor primar Andrei.
9 aprilie 2017, 09:30
Evident e o prostie marca Tincu sfatuitorul celor cu polutii nocturne de la PSD ! Nu poti pedepsi o familie unde tata e bețiv sau mama curvă ! Treziti-va bai,ca pleacă trenul !
9 aprilie 2017, 08:59
BRAVOOOOOOOOO
9 aprilie 2017, 08:57
Domnule viceprimar, e o inițiativa lăudabilă..E adevărat că acești oameni nu merita bunăvoința noastra...Nu o mai merita..Nu fac parte din populația locala de culoare închisă
9 aprilie 2017, 08:56
Bravo !!!
9 aprilie 2017, 08:23
FELICITARI DOMNULE VICEPRIMAR ANDREI. SUNTETI CEEA CE NE TREBUIE UN TANAR CU PUTERE DE MUNCA VIZIUNE SI RESPECT FATA DE CETATEAN. VA ASTEPTAM SI CU ALTE INITIATIVE PRIN CARE SA SE SCHIMBE IN BINE LUCRURILE IN ORAS
9 aprilie 2017, 08:17
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Pentru serviciul de salubrizare, Primăria Botoșani ar trebui:
Să organizeze licitație
Să-l atribuie direct SC Urban Serv SA
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Pe mine m-a ales partidul să candidez. Niciodată, dar absolut niciodată, nu m-am temut de cineva. Nici de președinte, nici de prim ministru, nici de miniștrii care se perindă pe aici. Este o competiție electorală, PSD-ul își ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7284 lei
USD
Dolarul SUA
4.2575 lei
CHF
Francul elveţian
4.3494 lei
GBP
Lira sterlină
5.1609 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9953 lei
XAU
Gramul de aur
205.1029 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2432 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4534 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8836 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2112 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1835 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6340 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.