Știrea zilei
Ex-prefectul Roman în politică - 3 sedii, foşti & actuali directori,planuri cu MRU la Botoşani
Fostul prefect al judeţului şi-a luat în serios noul rol de om politic. La trei săptămâni de la preluarea preşedinţiei filialei judeţene Forţa Civică acesta se poate deja lăuda cu recrutarea mai multor foşti conducători de instituţii din Botoşani. Unii dintre aceştia s-ar putea regăsi printre candidaţii la Parlament.

Cristian Roman Forta Civica Botosani

De la Daniel Botezatu la Felicia Mihai în partidul lui MRU

Fostul inspector şcolar general adjunct Daniel Botezatu este vicepreşedinte la organizaţia judeţeană, post pe care îl ocupă acum şi ex-liberalul Constantin Iacob, fost în urmă cu aproximativ un deceniu director general la fosta RAJ ”Apa”. Forţa Civică are la Botoşani, asemenea altor partide, şi o grupare a femeilor, care este condusă de profesorul Corina Hruşcă, fost director al Casei Corpului Didactic. De asemenea, s-a activat şi organizaţia de tineret, care îl are în frunte pe Viorel Huţanu, aflat în anul IV la Drept, preşedintele Ligii Studenţilor de la Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi. Fostul director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Felicia Mihai, a intrat la rândul său în Forţa Civică, fiind coordonatoarea organizaţiei persoanelor cu dizabilităţi.

Structuri politice pentru persoanele cu dizabilităţi şi românii cu afaceri peste graniţe

Înfiinţarea unei asemenea structuri în cadrul unui partid reprezintă o noutate în lumea politică, liderii formaţiunii vrând să dea o atenţie deosebită acestei categorii de români. Tot o noutate o reprezintă şi organizaţia pentru investitorii din străinătate care are ca rol readucerea în ţară a românilor care au afaceri în Europa. „Toţi vorbim de atragerea investitorilor europeni, dar nimeni nu discută despre aducerea în ţară a românilor care investesc în străinătate”, ne-a declarat Cristian Roman, preşedinte Forţa Civică Botoşani. Printre cei care au depus adeziune la partid după preluarea sa de către ex-prefect se regăsesc şi Sorin Tănăsucă, fost membru PD, actual director Astra Botoşani şi Cezar Huţanu, care ocupă funcţia de secretar general. „Au intrat oameni care au încredere în mine şi care au văzut altceva la acest partid. Sunt oameni care vor ca valoarea să îşi spună cuvântul, să fi făcut întâi ceva în viaţă înainte de a fi membri de partid”, a spus Cristian Roman.

MRU aşteptat să inaugureze sediile, dar şi pentru o posibilă candidatură

Acesta vrea să îl aducă la Botoşani pe Mihai Răzvan Ungureanu de cel puţin două ori până la alegeri. Una dintre acţiunile programate pentru vizitele acestuia la Botoşani este inaugurarea sediilor partidului. Acesta avea încă de pe fosta conducere un spaţiu la Incubatorul de Afaceri, însă în ultimele trei săptămâni au fost amenajate altele două: unul în strada Marchian, vis-a-vis de fosta Romarga, iar celălalt la parterul unui bloc turn din Octav Onicescu. „Mâine (astăzi – n.r.) am o întâlnire la sediul central cu secretarul general, poate cu preşedintele, să îi prezint programul pe care l-am propus şi să vedem cum introducem în programul preşedintelui vizita la Botoşani”, a afirmat Cristian Roman. Ca ocazia venirii lui MRU ar urma să se organizeze şi o adunare publică la care să participe între 200 şi 400 de persoane, precum şi o vizită la una dintre companiile de prestigiu din judeţ. Cristian Roman ia chiar în calcul posibilitatea ca fostul premier să candideze la alegerile parlamentare pe un colegiu din judeţul Botoşani dat fiind că acesta a copilărit la Corlăteni. Forţa Civică va avea liste comune cu PDL şi PNŢCD în cadrul Alianţei România Dreaptă.

sediu Forta Civica Botosani
sediu Forta Civica Botosani Marchian
sediu Forta Civica Botosani strada Octav Onicescu
sediu Forta Civica Botosani strada Octav Onicescu 2
CITEŞTE ŞI:
 Fostul prefect Roman conduce partidul lui MRU la Botoşani : Mă alătur unui botoşănean  
Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
inpuff.ro
Loading...
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Loading...
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Veștile bune despre autobuzele noi, puse puțin la păstrare! Eltrans nu are șoferi după scandalul din Consiliul Local și nici licență de traseu - FOTO&VIDEO
Începutul săptămânii era marcat la Botoșani de sosirea autobuzelor turcești care vor înlocui istoricele tramvaie care aproape că-și dau duhul zi de zi, pe străzile orașului. Patru din cele nouă autobuze au fost aduse din portul Constanța, într-un mult așteptat aer al schimbării.
Ada, come back! Fosta șefă a educației revine la Inspectoratul Școlar Județean
Schimbările pe care liberalii doresc să le facă în fruntea instituțiilor de învățământ nu se opresc doar la Casa Corpului Didactic (CCD), acolo unde în urmă cu o săptămână au înlocuit directorul.
roman-nici nu meriti sa-ti scriu numele cu majuscule pentru ca esti un paduche care a supt timp de 7 ani din bani celor pe care ii amenintai ca daca nu dau nu au lucrari.Te=ai folosit de functie si te-ai inbogatit jnapanule.Cind ai venit PREFECT aveai niste pantaloni pina la genunchi dupa aceia ai devenit scula .CUM poti dormi in casa acea cind stii ca ai furat-o/?Daca te dadeai la fund poate erai mai destept dar de acum o sa vezi ce te asteapta...roscat ranchiunos
28 septembrie 2012, 21:54
chiar nu ti-e jena deloc domnu.? cum naiba te cheama? sar ce realizari ai dumneata? cate locuri de munca ai creat si mentinut? ce taxe platesti la stat? din ce traiesti domne? din politica? hai du-te ca ne-amsaturat d minciunile si prostiile tale puse cu varf de ingamfare prosteasca
28 septembrie 2012, 21:25
Cum spunea şi a acţionat Mandela pot să iert, dar nu pot să uit! Micime morală şi abjecţie. La noi, trădătorii ajung să capete demnităţi, chiar dacă efemere, sau sume de bani care descalifică şi mai mult gestul. Trădătorii sunt extrem de repede asimilaţi de ecosistemul politic. Mecanismul funcţionează printr-un alt vector care poatră numele de linguşire. Trădătorul este linguşit şi determinat, chiar de formă, să creadă că numai lui i se ridică imnuri de slavă. În acest timp, funcţionează deja reversul medaliei: o nouă trădare se va înfăptui. Nimeni nu se miră, nimeni nu are nici o reacţie. In final mondializarea-i va fixa pe acestia ca tapi ispasitori si...vor plati. Anii care vin sunt cei mai buni !
28 septembrie 2012, 14:08
f. bun. in sfarsit se mai gandeste cineva sa vina cu forte proaspete. Romania are nevoie de dreapta pentru a o lua pe drumul drept. USListii deja au demonstrat ca au vrut puterea ca sa se imbogateasca ei.
28 septembrie 2012, 13:32
Care PIETRARU, ala care a platit o factura de 2 mld. pentru candele la PNL.
28 septembrie 2012, 12:56
si tu si Tanasuca suntei doua produse expirate.Tu un carpanos si un spagar nesatul care ai jecmanit pe CRISTI PIETRAEU pina a ramas cu 8 copii pe drumuri si citi alti de la care ai luat taxa de smecher si in realitate doar pareai ca ai influenta si ca nu pui ciinii pe ei.iar Tanasuca un nformator care varsa tot la nivel foarte mare-lasati gargara ca va stie lumea ce sunteti in stare
28 septembrie 2012, 12:11
Indiferent de partidul din care provin,tradatorii raman tot tradatori.Unii dintre ei sunt zero barat si se indoaie dupa cum bate vantul.Daca populatia va continua sa se lase pacalita de "noile lacrimi de crocodil"si vor vota candidatii care sunt patati,care au mintit,care nu au facut nimic pentru oamenii simpli,care nu au expertiza si pregatirea necesara,atunci isi merita soarta.
28 septembrie 2012, 10:40
3 voturi de la mine!
28 septembrie 2012, 10:19
madam felicia mihai o jigodie mai lipseste cocris si trupa de tate e completa
28 septembrie 2012, 09:37
madam felicia mihai o jigodie mai lipseste cocris si trupa de tate e completa
28 septembrie 2012, 09:36
Sustinere deplina! Jos comunistii!
28 septembrie 2012, 09:13
Singur si dupa alegeri.
28 septembrie 2012, 08:58
un film trist, cu ratati profesional, care incearca sa mai prosteasca lumea, la munca cinstita dlor..nu la intins mana, ca sa puneti mana pe functii platite din buget, contribuiti la buget, nu-l tocati voi, ca pana acum, pe functii unde nu ati facut nik
28 septembrie 2012, 08:52
aceiasi MARIE cu alta palarie
28 septembrie 2012, 08:45
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am construit cât de mult am putut, am întemeiat o familie frumoasă, am sprijinit multe alte familii, am dezvoltat o localitate. Acum, după ce cred că am lăsat ceva în urma mea pe unde am trecut, consider că este momentul să î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8408 lei
USD
Dolarul SUA
4.2716 lei
CHF
Francul elveţian
4.5537 lei
GBP
Lira sterlină
5.4099 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9808 lei
XAU
Gramul de aur
249.0787 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2485 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3664 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9857 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1657 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1818 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6497 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.