Știrea zilei
EXPLOZIV: Polițiștii suspectați că și-au aranjat propriile alegeri, o femeie subcomisar cere anularea în instanță a scrutinului

Poliţiştii botoşăneni şi-au ales săptămâna trecută noul lider, însă ocupantul final al funcţiei de preşedinte judeţean al Corpului Naţional al Poliţiştilor (CNP) va fi stabilit în instanţă. Şi aceasta pentru că, mai mult sau mai puţin plastic spus, unii oameni ai legii par să aibă unele probleme cu… legea.

Patru poliţişti intraţi în cursă, unul a abandonat înainte de scrutin


Comisarul şef Marcel Burlacu, ocupantul funcţiei, s-a pensionat, astfel încât pentru cei doi ani rămaşi din mandat s-au organizat alegeri. Au avut loc pe 22 ianuarie, când în sala mare de şedinţe a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) s-au desfăşurat lucrările Adunării Generale, iar în cursă au intrat trei angajaţi ai instituţiei botoşănene. Este vorba despre comisarul şef Paul Tapalagă, şeful serviciului de ordine publică din cadrul IPJ Botoşani, subcomisarul Adrian Doloi, împuternicit la şefia Poliţiei Municipiului Botoşani şi subcomisarul Otilia Ştefănică, ofiţer în cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Municipiului Botoşani. Iniţial fuseseră patru candidaţi, doar că în ziua scrutinului comisarul Ioan Aniţei s-a retras.

 

Câştigător cu 36% din voturi, turul doi s-a… evaporat


Cvorumul s-a realizat destul de greu, şedinţa având loc cu 144 din cei 440 de membri ai CNP Botoşani, în condiţiile în care minimum era de 110 participanţi.
Paul Tapalagă a adunat 52 de voturi, Otilia Ştefănică 44, iar Adrian Doloi 42, şase voturi fiind anulate.
Când să se pregătească de turul al doilea, femeia subcomisar a aflat stupefiată că acesta nu va mai avea loc şi că noul preşedinte este deja comisarul şef de la IPJ.
Şi aceasta în condiţiile în care Regulamentul de organizare şi funcţionare al CNP adoptat de Guvern în 2002, cu toate actualizările ulterioare, prevede foarte clar la articolul 22:


„Fiecare consiliu teritorial este alcătuit dintr-un preşedinte, doi vicepreşedinţi, un secretar, un trezorier şi patru membri, aleşi de adunarea generală prin votul direct şi secret al unei majorităţi de două treimi din numărul membrilor prezenţi”.


Ori două treimi din 144 membri, atât cât au fost prezenţi la alegerile de la CNP Botoşani, înseamnă 96 de voturi, departe bine de scorul obţinut de ocupantul primei poziţii, adică, potrivit amintitului regulament, ar fi trebuit să se organizeze un al doilea tur.
Unde se putea întâmpla orice dacă ţinem cont că în primul tur au intrat doi candidaţi de la Poliţia Municipiului Botoşani, adică, măcar în plan teoretic, voturile oamenilor legii din capitata judeţului s-au împărţit între aceştia, iar în turul al doilea ar fi putut să meargă spre singurul rămas în cursă.
Ba mai mult, art.21 din acelaşi regulament prevede că, „Adunarea Generală (..) adoptă hotărâri cu majoritatea votului celor prezenţi”. Ori la Botoşani preşedintele a fost ales cu 36% din voturi, nici într-un caz cu 50% plus 1.

 

“Cum poate votul a 52 de oameni din cei 144 prezenți să fie temei legal și legitim?”


După o carieră de 14 ani în Poliţie, Otilia Ştefănică a rămas „interzisă” când i s-a transmis că al doilea tur de scrutin nu va mai avea loc. Aceasta mai ales în condiţiile în care la lucrări a luat parte şi comisarul şef Petre Stancu, preşedintele CNP.


„Președintele CNP România și vicepreședintele CNP România, care au participat la aceste alegeri și care trebuiau sa se erijeze în garantul respectării prevederilor legale înscrise în propriul statut, al drepturilor şi intereselor noastre, au închis ochii sau chiar au urmărit această încălcare flagrantă a regulamentului (...). Cum poate votul a 52 de oameni din cei 144 prezenți să fie temei legal și legitim pentru desemnarea președintelui CNP?”,


scms. Otilia Ştefănică, candidat CNP Botoşani.

 

144 de poliţişti mai tari decât o Hotărâre de Guvern


Contactat de Botoşăneanul, liderul naţional al poliţiştilor a explicat că în debutul Adunării Generale s-a decis, înainte de scrutinul propriu-zis, ca alegerile să aibă loc într-un singur tur, iar ocupantul primului loc să devină noul preşedinte al CNP Botoșani indiferent de numărul de voturi adunate. Chiar dacă regulamentul de organizare şi funcţionare al CNP prevede altceva.


“Da, este adevărat, numai că Adunarea Generală este supremă, hotărârea ei stabileşte absolut tot. Adunarea Generală a membrilor a hotărât modul în care se desfăşoară alegerile, adică în ordinea obţinerii voturilor valide”,


cms. şef Petre Stancu, preşedinte CNP.


Cu alte cuvinte, 144 de poliţişti de la botoşăneni pot să decidă neaplicarea unui regulament adoptat prin Hotărâre de Guvern!?

 

“Au schimbat regulile în timpul jocului”


“Președintele și vicepreședintele CNP au luat în mod unilateral această decizie, au schimbat regulile în timpul jocului, ceea ce este total ilegal și chiar abuziv, fapte ce țin atât de sfera dreptului penal cât și a dreptului civil. Pentru că organizatorii acestor alegeri au fost președintele și vicepreședintele CNP România care s-au deplasat la Botoșani tocmai pentru a asigura desfășurarea în bune condiții și fără ilegalități ale alegerilor CNP. Mă îndoiesc de bunele lor intenții, mă îndoiesc că reprezentanții CNP România sunt garantul respectării drepturilor și intereselor noastre”,


scms. Otilia Ştefănică, candidat CNP Botoşani.


Mai mult, subcomisarul susţine că, “nu s-a pus nici un minut în discuția sau votul Adunării Generale posibilitatea eliminării celui de-al doilea tur de scrutin” întrucât, cu siguranţă, s-ar fi împotrivit atât ea, cât şi o mulţime a delegaţilor şi că precedentele alegeri de la CNP Botoşani au avut loc în două tururi.
Mai departe lucrurile devin amuzante. Otilia Ştefănică a contestat scrutinul la conducerea de la Bucureşti a CNP şi a cerut organizarea de noi alegeri. Însă pentru şefii din capitală pare să conteze doar faptul că imediat după alegeri nu a existat vreo nemulţumire.

 
“Nu a existat nici un fel de nemulţumire atât timp cât la momentul şedinţei nimeni nu şi-a exprimat opţiunea de a depune vreo contestaţie, moment în care comisia de soluţionare a contestaţiei şi-a încetat existenţa (…). Aşa, nemulţumiri referitoare la cine a ieşit sau cine n-a ieşit, pot exista în orice moment şi în orice situaţie”,


cms. şef Petre Stancu, preşedinte CNP.


Pierzându-şi încrederea într-o soluţionare corectă a contestaţiei de către CNP, pe 25 ianuarie Otilia Ştefănică a depus o acţiune la Judecătoria Botoşani prin care solicită anularea alegerilor şi promite să nu abandoneze lupta până ce nu i se va face dreptate, ea insistând că nu s-a mai întâmplat la CNP Botoșani ca alegerile să nu aibă loc în două tururi.

 

Miza alegerilor


CNP este un organism constituit în 2002 pentru promovarea intereselor membrilor săi, ofiţeri sau subofiţeri de poliţie, care pot accede la cerere în acest organism. Importanţa preşedintelui organizaţiei teritoriale a crescut în timp. Printre altele, contrasemnează o parte a ordinelor inspectorului şef al IPJ şi poate reprezenta poliţiştii supuşi unor anchete interne. Totodată, face parte şi din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), calitate în care beneficiază şi de o remuneraţie lunară de aproximativ  600 de lei, dar şi de posibilitatea de a discuta de la acelaşi nivel cu şefii Poliţiei, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţiei Locale, cu subprefectul, cu primari de oraşe şi consilieri judeţeni.

 

loading...
ATENȚIE! Anunțul anului pentru liniștea străzilor din Botoșani în 2018: În sex, în război şi în alte nenorociri nu sunt reguli
Dispute violente până pe scările Prefecturii, pe informarea Poliţiei: Cât suntem de proşti / Mă băgaţi în formol VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Zeci de angajați de la Spitalul de Recuperare ținuți acasă pentru că directoarea „n-are ce să facă cu ei”
Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
”Decât” un salariu: 500 de euro amenda medie în pandemie la Botoșani! Sancțiunile aplicate de Poliție au atins un nivel istoric
Disputele pe seama amenzilor aplicate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în Starea de Urgență au determinat ExpertForum.ro să întocmească un studiu mai aprofundat al politicii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu privire la pedepsirea cetățenilor în perioada pandemiei.
Viceprimarul Murariu lăsat fără cele mai importante atribuții: Este clar răzbunare! Flutur: Erau disperați oamenii
Contrele politice din fruntea Primăriei municipiului reședință de județ se amplifică pe final de mandat. Ultima ședință de Consiliu Local a fost poate și cea mai încrâncenată, mai ales prin limbajul folosit de unii aleși locali, și a avut repercusiuni la scară mai largă.
Covidul a doborât și barilul: Benzina din Botoșani, cea mai ieftină din ultimii 10 ani - FOTOGALERIE
În urma cu exact un an și jumătate Botoșăneanul remarca într-un articol creșterea accelerată a prețurilor carburanților la principalele stații PECO din oraș și, mai ales, faptul că la toate acestea motorina ajunsese mai scumpă decât benzina de cea mai bună calitate.
Director de instituție publică internat în spital cu simptome de COVID, la serviciu un coleg este POZITIV
Lucrurile par să se fi schimbat într-atât în ultimele două luni de zile încât normalitatea de dinaintea pandemiei pare că nu va mai reveni curând, așa cum era percepută în accepțiunea generală a oamenilor. Iar între timp, SARS – COV- 2 mai cucerește o instituție publică de la Botoșani.
Misterul celor 61 de botoșăneni care au... dar nu au Covid: Nu mai iau nici un fel de tratament
Ciudățenia bolii care a blocat mapamondul produce situații neobișnuite inclusiv în statistici și chiar la Botoșani. Județul nostru ocupa joi, 7 mai, locul 6 la nivel național ca număr total de persoane infectate.
DONAȚIILE botoșănenilor încep să producă efecte! Peste 250 de teste efectuate ZILNIC la Botoșani
Începutul a fost unul anevoios, într-un context epidemiologic care nu a putut fi anticipat și care a forțat la maximum resursele de orice fel ale statului, fie că vorbim de mediul economic sau de sistemul sanitar local și național.
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.
OPT copii infectați cu COVID internați la Secția de Boli Infecțioase, cel mai mic are 10 ani
Coronavirusul îi afectează pe adulți, dar și pe copii deopotrivă. La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati sunt internați mai mulți copii infectați cu virusul COVID.
inpuff.ro
Loading...
SPERANȚĂ: Sute de copii născuți la Maternitatea Botoșani în plină pandemie, unele mămici suspecte de COVID
Există și vești bune în toată această perioadă dificilă pe care întreaga omenire o traversează.
Câți medici bolnavi am fi avut oare? Primul pacient infectat, testat abia la insistența aproape disperată a doctoriței omorâte de Covid
Nici mai mult, nici mai puțin de 199 lucrători în sistemul sanitar botoșănean, într-o proporție covârșitoare angajați ai Spitalului Județean, au fost diagnosticați cu Covid 19, potrivit datelor furnizate miercuri seară de către Centrul Județean de Comunicare.
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice
Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.
26 aprilie, ziua dezastrului: Ceaușescu în alertă la cinci zile de la EXPLOZIE, iar la Botoșani ”bate-un vânt ciudat, dar e cald”
Cernobîl, 26 aprilie 1986. Mai exact, la 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. Un dezastru considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.
CRIZA coronavirusului doar în buzunarele botoșănenilor! Statul a dat amenzi de peste 7,5 milioane, dar a plătit șomaj în bătaie de joc
La Botoșani vorbim despre o sumă de peste 1,5 milioane euro aplicată ca amenzi de la începutul intrării în Starea de Urgență și a emiterii primelor ordonanțe militare care au restricționat libera circulație a populației.
Loading...
Cum ne schimbă pandemia: Nimeni NU vrea director la o instituție ”din prima linie”
După apelurile repetate ale Prefecturii și senatorului Costel Șoptică, ministrul Sănătății a schimbat-o vineri din funcția de manager al Spitalului Județean pe Livia Mihalache. Medicul pediatru avea concurs, dar Guvernul adoptase o ordonanță de urgență în urmă cu trei săptămâni care îi permitea inclusiv înlocuirea unor astfel de directori.
Șoferul cu BMW de la Carrefour scos de avocat din arest preventiv! POVESTEA celor 24 de ore din ziua accidentului
Primul mandat de arestare preventivă emis de Judecătoria Botoșani în 2020 a fost pe numele unui tânăr de 27 de ani din comuna Corni, care cauzase un accident rutier la mijlocul lunii ianuarie, soldat cu rănirea unei femei. După aproape trei luni de zile, în Săptămâna Mare, judecătorii au decis să-l lase acasă. În arest la domiciliu.
Acțiune UMANITARĂ fără precedent la Botoșani! Oamenii de afaceri au donat peste 200.000 de euro pentru spitale – LISTA firmelor
Campania a izvorât din dorința comunității de a se proteja. Inițiator a fost unul dintre cei mai apreciați botoșăneni la acest moment, Vlad Plăcintă, în calitate de președinte al Asociației „Salvează o inimă”.
Coronavirusul bate și la ușa IPJ! Angajat de la Pașapoarte pozitiv la COVID detașat la Poliție, teamă și-n rândul polițiștilor
Oamenii pe care ne bazăm în principal și care sunt trimiși în linia întâi în lupta pandemică, fac parte din categoria celor mai expuse persoane la infectarea cu noul virus.
Coronavirusul a întors lumea pe dos: Nunți ANULATE și zeci de înmormântări ATIPICE la Botoșani
De la jumătatea lunii martie asistăm la tot felul de măsuri care ne afectează pe toți, într-o mică sau mai mare măsură. Ne supunem neputincioși la tot felul de interdicții luate de autorități în vedere împiedicării răspândirii coronavirusului. Și astfel s-a ajuns ca viitorii miri să-și anuleze nunțile, iar înmormântările să se facă în condiții speciale.
Tinerii din Botoșani au cântat Hristos a înviat! - ”Am dorit să fie o mângâiere și o speranță, să transmitem oamenilor că totul o să fie bine” - VIDEO
Momente emoționante create de tinerii din Botoșani scot la iveală forța unificatoare a credinței, chiar și atunci - sau mai ales atunci - când vremurile par potrivnice.
Nuuuu cred! Politia e corecta!
30 ianuarie 2018, 22:06
Rusine militienilor.De asta se fura si nu se prind hoti,de asta se comporta ca militienii ,ca aceste alegeri si promovarea pe functii este cun este
30 ianuarie 2018, 10:02
se observa totusi o diferenta militie/politie,chiar daca mai exista in institutie figuri sau ramasite de trista amintire....Propun ca,pina la rezolvarea situatiei ,sa interimeze functia,sulfitul,agramatul,militian Gradinaru,generarul din Piata Mare,avansat dimineata la buda si cu cerebelul pe capac
30 ianuarie 2018, 09:35
Bravo d-na subcomisar!Legea trebuie respectata mai ales cand vorbim de Politie,dar asa s-au invatat unii...
30 ianuarie 2018, 08:20
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Am venit într-o țară săracă, în care un profesor câștigă 250 de euro pe lună. Prețurile din magazine nu sunt mult mai mici ca în Austria. Am întâlnit o grămadă de oameni nemulțumiți. Starea de spirit a lor nu e una ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
22 mai 2020
EUR
Euro
4.8422 lei
USD
Dolarul SUA
4.4424 lei
CHF
Francul elveţian
4.5692 lei
GBP
Lira sterlină
5.4112 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1337 lei
XAU
Gramul de aur
247.7333 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2483 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3856 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8989 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1686 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1774 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.