Știrea zilei
Familia Manoliu din Botoșani, cele mai triste sărbători: Au rămas fără casă și lucrurile agonisite de-o viațăGALERIE FOTO

Sărbătorile Pascale sunt despre familie și bucurie, însă pentru o familie din Botoșani, Paștele de anul acesta va fi cel mai trist din toate de până acum. De fapt, nici nu se poate compara, căci nu se mai pot bucura de nimic. Și când spunem nimic, chiar nu exagerăm deloc. Un incendiu le-a distrus tot ce aveau mai de preț.

Un foc puternic le-a învăluit casa

 

Este vorba despre familia Manoliu, formată din cinci membri, trei fetițe de 4,10 și 14 ani și doi soți, de 37 și respectiv 38 de ani. I-am vizitat, iar imaginea de la ei de acasă este sumbră. Căminul lor a luat foc cu doar o săptămână înainte de Paște, iar din casa lor nu au rămas decât pereții și ușile camerelor.

 

Duminică, 21 aprilie 2019, un foc puternic a învăluit întreaga lor locuință. Încet, încet, acoperișul s-a făcut scrum, iar lucrurile din camere s-au aprins pe rând. Nu au putut să salveze mare lucru, decât niște hăinuțe pentru cele trei fetițe și acelea îmbâcsite de fum. 

 

Pereții colorați au devenit acum negri, iar din casa lor nu a rămas decât un schelet. Asta am văzut acum câteva zile când i-am întâlnit. I-am găsit pe toți „acasă”, locul în care momentan nu locuiesc.

 

Doamna Lucia, ne-a arătat pe rând, ce a rămas din casa lor, iar apoi ne-a povestit cu lacrimi în ochi că totul pentru ei s-a năruit atât de repede.

”S-a făcut un scurtcircuit și a ars. A început de la acoperiș. Nu se mai poate locui, stăm cu tatăl.Nu prea am salvat din lucruri, ce a rămas, sunt afumate. Am pierdut tot, mobilă, paturi, tot, televizoare, laptop,”

Lucia Manoliu, mama 

 

Bunicul, singurul sprijin 

 

Au avut norocul că locuința bunicului matern, în vârstă de 69 de ani să nu fie afectată de flăcări, chiar dacă este în aceeași curte. Acum locuiesc acolo, cu ce le-a mai rămas. 

 

Sărbătorile Pascale, însă nu vor fi deloc asemănătoare cu ceilalți ani. Chiar dacă au un acoperiș deasupra capului, nu se pot gândi la un buget pentru sărbători sau la o masă încărcată. Gândul le stă doar la casă, locul care acum este de nerecunoscut.

”Am fost cumpărat ce trebuia pentru Paște. Am mai primit de la oameni ajutoare. Nu știu ce vom face pentru masa de Paște. A fost un șoc ce s-a întâmplat, voi vedea,”

Lucia Manoliu, mama

 

Deși și-au cumpărat câteva bucate pentru masa pascală, au rămas și fără acestea în urma incendiului, pentru că și bucătăria familiei a fost năpădită de flăcări.

 

Vopsitul ouălor, o tradiție care se respectă

 

Totuși, pentru că Lili, fetița de 10 ani a familiei își dorește să vopsească ouă, mama Lucia va face un efort să le pună ceva micuților pe masa de Paște.

”Da, vopsim ouă. Vrea fata cea mijlocie să facă ouă,”

Lucia Manoliu, mama

 

Situația financiară a familiei Manoliu nu a fost una extraordinară, însă se descurcau, înainte să-și piardă locuința. Mama este casnică, iar tatăl este lucrător în confecții.

 

Dorințe de oameni mari

 

Iepurașul se pare că nu ajunge  în acest an la familia Manoliu. Au însă o mare dorință, să repare casa distrusă mai mult de 90%.

”Vreau să reușesc să repar casa. Asta este cea mai mare dorință. Până acum nu ne lipsea nimic, aveam de toate,”

Lucia Manoliu, mama

 

Am vorbit și cu Lili, fetița mijlocie a familie care ne-a spus cu sinceritate că i-ar plăcea să vină iepurașul. Asemenea mamei ei, deși are doar 10 ani, își dorește să aibă înapoi lucrurile care i-au fost mistuite de flăcări. Cele trei fetițe, Elena, Marina și Lili nu se mai pot bucura acum de jucării, pentru că toate au ars în incendiu.

”Vreau să vină iepurașul cu jucării, cu haine, cu dulap,”

Lili, fetița de 10 ani a familiei Manoliu

 

Ajutor de la botoșăneni

 

Chiar la o zi după incendiu, botoșănenii s-au mobilizat pe rețele sociale pentru a ajuta familia Manoliu. Astfel, în doar câteva zile, cineva s-a oferit să repare acoperișul casei, iar mulți alții i-au vizitat pentru a le aduce diferite lucruri.

”Am primit ajutoare de la foarte mulți oameni și chiar vreau să le mulțumesc. Au fsot de la Crucea Roșie, Poliția, este un domn Cosmin Carp care a zis că se ocupă de acoperiș. Foarte multă lume a fost și vreau să le mulțumesc. Nu mă așteptam,”

Lucia Manoliu, mama

 

Pentru toți cei care vor să întindă o mână de ajutor familiei Manoliu, îi pot contacta la numerele de telefon: 0748.355.449 și 0756.450.78.

loading...
INCENDIU puternic la Cucorăni: Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de trei ore – FOTOGALERIE
O familie cu trei fetiţe a rămas FĂRĂ casă: Fac un apel să-i ajutaţi cu orice: haine, mâncare, jucării...- FOTOGALERIE

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Isabela ALEXANDRESCU
Distracție nebună în noapte cu două artiste din Moldova: inimi din umbrele, tatuaje și multă muzică, totul la 1.500 de euro – VIDEO & GALERIE FOTO
Summerfest 2019 de la Cornișa AquaPark & Sports a fost precedat joi de o distracție pe cinste la câțiva kilometri de Botoșani. La Stăuceni mai exact, acolo unde Primăria a organizat o nouă ediție a zilei comunei.
Mașinile șoferilor inconștienți vor fi RIDICATE, tramvaie blocate de 11 ori în jumătate de an
Regulamentul privind circulația rutieră în municipiul Botoșani cuprinde și o prevedere prin care autoturismele care împiedică accesul ambulanțelor sau pompierilor să poată fi relocate.
Marea ȚEAPĂ a pensiilor speciale pentru primari și viceprimari
Impactul financiar al pensiilor speciale pentru botoșănenii care au ocupat funcții de demnitate publică în trecut va fi unul de nivel minimal. Probabil că la un buget local de comună sau în alte orașe din țară efortul va fi unul simțitor, însă la Primăria municipiului Botoșani clar nu va fi considerat drept o piatră de moară. Cel puțin într-o primă etapă.
Eusebiu, prietenul lui Dumnezeu: Putem deschide foarte mulţi ochi, chiar dacă îi avem închişi pe-ai noştri, şi să facem lumea să vadă - FOTO&VIDEO
Este ghiduș, hâtru și cu toate acestea de un bun simț care îi conferă un aer aristocrat. Mâna care se sprijiină de brațul mamei nu este un semn de neputință, ci unul de împreună-umblare prin lume. Eusebiu Cristian Toma este o carte deschisă. Din care alegi ceea ce ți se potrivește. Și așa, doar așa, încep frumoasele călătorii.
ALARMĂ la un amanet din zona centrală: Un bărbat prins cu euro falși, poliția la fața locului - FOTOGALERIE
Apel la 112 după ce un bărbat s-a prezentat la un schimb valutar cu niște euro. 
Directoarea politică de la Prefectură își așază viitorul, o PSD-istă consilier județean se pregătește și ea pentru alt post în instituţie
Seria angajărilor în instituțiile publice de la Botoșani a unor persoane care fac parte din principalul partid aflat la guvernare continuă fără sfială. În ciuda numeroaselor semnale că, poate, a fost depășită o anumită limită.
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit
Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.
PSD-istul care era să fie „cel mai tânăr director” a rămas simplu inspector: Nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori
Ghinionistul anului 2019 este de departe tânărul Andrei Beilic, membru PSD în organizația de tineret și care era să fie directorul unei instituții de la Botoșani. Nu una mare și cu un număr generos de salariați, însă titulatura ar fi fost oricum de șef.
O instituție publică de la Botoșani NU are șef
O instituție publică de la Botoșani a rămas fără director de la jumătatea lunii iulie.
DISPĂRUȚII Botoșaniului: TREI femei și PATRU bărbați au intrat „în pământ”, cea mai veche dispariție este din urmă cu 36 de ani
Adeseori polițiștii botoșăneni fac apel la populație pentru găsirea unei persoane care este dată dispărută de familie. În cele mai multe dintre cazuri, cei dragi lor sunt găsiți și de cele mai multe ori este vorba despre plecări voluntare ale celor care pur și simplu vor să se rupă cu totul și definitiv de mediul familial.
A murit Sorina, fetița cu un cățel alb, din Dorohoi: Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva - FOTOGALERIE
Sorina, fetiţa cu un căţel alb, s-a stins după mulți ani de suferință. Copila din Dorohoi i-a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o, iar asistenta de la spitalul din București a transmis un mesaj tulburător prin care, spune ea, vrea să ajungă la inima oamenilor care lucrează în sistemul sanitar.
Minunea cu nume de sfântă de la Botoșani: 'Ne-am dorit foarte mult un copil şi am înfiat o fetiţă' FOTO&VIDEO
Şase ani de căsnicie şi o dragoste pe care cei doi nu se sfiesc să o mărturisească, mai ales prin cântec.
MĂRIUCA, fetița care s-a rugat să cânte cu copiii de pe stradă: Nu fiţi trişti, eu urc treaptă cu treaptă - FOTO&VIDEO
Are abia 8 anișori și multe premii în concursuri naționale și internaționale. Cântă în română, italiană, spaniolă, engleză și franceză. Fetița cu nume de poveste știe că muzica înseamnă mai mult decât a învăța versuri și note. Muzica este uneori un vis, alteori împlinire.
Medic botoşănean, unul dintre cei mai cunoscuţi oncologi din România: În boala aceasta nu poți spune niciodată ”s-a terminat” - VIDEO
Este fiul unui cunoscut om de cultură din Botoșani, iar mama sa a educat generații întregi de copii.
Tramvai de la Eltrans tras pe dreapta de Poliție, vatmanului i s-a reținut certificatul de înmatriculare – FOTOGALERIE cu „neregulile” tramvaiului
Situație mai puțin obișnuită în municipiul reședință de județ. În cursul zilei de joi, 25 iulie 2019, un echipaj de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a oprit în trafic un mijloc de transport ce aparține societății Eltrans.
SCANDAL pe Calea Națională: Bărbat în scaun cu rotile înconjurat de polițiști, totul ar fi pornit de la o femeie – FOTO&VIDEO
Zona centrală a municipiului a fost înțesată de polițiști miercuri, 24 iulie 2019, după ce un bărbat recalcitrant a adresat injurii unei femei.
Prefectul și-a angajat consilieră de 26 de ani: Am început ca vânzător și am lucrat la d-na senator Doina Federovici
Prezență „proaspătă” în echipa de conducere a actualului prefect Dan Șlincu, începând cu data de 23 iulie 2019. O tânără de 26 de ani a fost angajată pe post de consultant. 
„Bugetarii” de lux de pe stradă care prostesc botoșănenii și câștigă până la 2.000 de euro pe lună: Pleacă acasă cu taxiul
Îi vedem zilnic pe străzile aglomerate din municipiu, în pieţe, staţii şi mijloace de transport public și nu se sfiesc să întindă mâna. Se îmbracă cu haine uzate și îți spun o poveste plină de dramatism. Sunt ei, cerșetorii, pe care mulți dintre noi îi ajutăm.
RAZIE cu polițiștii de la Botoșani pe străzile orașului pentru depistarea drogaților la volan – CINE a fost ghinionistul zilei: GALERIE FOTO & VIDEO
Vineri, 19 iulie 2019, în cursul după amiezii spre seară, echipajele de la Biroul Rutier Botoșani ai efectuat o serie de controale în trafic.
Un stăpân din cartier! Un botoșănean a blocat INTRAREA într-un bloc cu lacăte, gard și masă de fier dezafectate cu Poliția și viceprimarul Murariu– GALERIE FOTO & VIDEO
Un an a durat până când eforturile unor locatari dintr-un bloc din strada Săvenilor nr. 20 din municipiul Botoșani au rezolvat o problemă care persista de aproape un deceniu. O armată de oameni din Primărie și Poliția Locală s-au deplasat în acest cartier pentru eliminarea forțată a unor bunuri de pe domeniul public.
melimeloparis.ro%20
Sondaj
V-a plăcut SummerFest-ul organizat la Parcul Cornișa?
Da
Nu
Nu am participat
Declaraţia zilei
„Având în vedere amploarea artificială (nejustificată) a evenimentelor ulterioare înscrierii mele la concurs, ținând cont că modul superficial și tendențios în care au fost prezentate anumite aspecte ale vieții mele ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7305 lei
USD
Dolarul SUA
4.2682 lei
CHF
Francul elveţian
4.3593 lei
GBP
Lira sterlină
5.1654 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0142 lei
XAU
Gramul de aur
206.3020 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2418 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4457 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8919 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2029 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1834 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6345 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.