Știrea zilei
Familia Manoliu din Botoșani, cele mai triste sărbători: Au rămas fără casă și lucrurile agonisite de-o viațăGALERIE FOTO

Sărbătorile Pascale sunt despre familie și bucurie, însă pentru o familie din Botoșani, Paștele de anul acesta va fi cel mai trist din toate de până acum. De fapt, nici nu se poate compara, căci nu se mai pot bucura de nimic. Și când spunem nimic, chiar nu exagerăm deloc. Un incendiu le-a distrus tot ce aveau mai de preț.

Un foc puternic le-a învăluit casa

 

Este vorba despre familia Manoliu, formată din cinci membri, trei fetițe de 4,10 și 14 ani și doi soți, de 37 și respectiv 38 de ani. I-am vizitat, iar imaginea de la ei de acasă este sumbră. Căminul lor a luat foc cu doar o săptămână înainte de Paște, iar din casa lor nu au rămas decât pereții și ușile camerelor.

 

Duminică, 21 aprilie 2019, un foc puternic a învăluit întreaga lor locuință. Încet, încet, acoperișul s-a făcut scrum, iar lucrurile din camere s-au aprins pe rând. Nu au putut să salveze mare lucru, decât niște hăinuțe pentru cele trei fetițe și acelea îmbâcsite de fum. 

 

Pereții colorați au devenit acum negri, iar din casa lor nu a rămas decât un schelet. Asta am văzut acum câteva zile când i-am întâlnit. I-am găsit pe toți „acasă”, locul în care momentan nu locuiesc.

 

Doamna Lucia, ne-a arătat pe rând, ce a rămas din casa lor, iar apoi ne-a povestit cu lacrimi în ochi că totul pentru ei s-a năruit atât de repede.

”S-a făcut un scurtcircuit și a ars. A început de la acoperiș. Nu se mai poate locui, stăm cu tatăl.Nu prea am salvat din lucruri, ce a rămas, sunt afumate. Am pierdut tot, mobilă, paturi, tot, televizoare, laptop,”

Lucia Manoliu, mama 

 

Bunicul, singurul sprijin 

 

Au avut norocul că locuința bunicului matern, în vârstă de 69 de ani să nu fie afectată de flăcări, chiar dacă este în aceeași curte. Acum locuiesc acolo, cu ce le-a mai rămas. 

 

Sărbătorile Pascale, însă nu vor fi deloc asemănătoare cu ceilalți ani. Chiar dacă au un acoperiș deasupra capului, nu se pot gândi la un buget pentru sărbători sau la o masă încărcată. Gândul le stă doar la casă, locul care acum este de nerecunoscut.

”Am fost cumpărat ce trebuia pentru Paște. Am mai primit de la oameni ajutoare. Nu știu ce vom face pentru masa de Paște. A fost un șoc ce s-a întâmplat, voi vedea,”

Lucia Manoliu, mama

 

Deși și-au cumpărat câteva bucate pentru masa pascală, au rămas și fără acestea în urma incendiului, pentru că și bucătăria familiei a fost năpădită de flăcări.

 

Vopsitul ouălor, o tradiție care se respectă

 

Totuși, pentru că Lili, fetița de 10 ani a familiei își dorește să vopsească ouă, mama Lucia va face un efort să le pună ceva micuților pe masa de Paște.

”Da, vopsim ouă. Vrea fata cea mijlocie să facă ouă,”

Lucia Manoliu, mama

 

Situația financiară a familiei Manoliu nu a fost una extraordinară, însă se descurcau, înainte să-și piardă locuința. Mama este casnică, iar tatăl este lucrător în confecții.

 

Dorințe de oameni mari

 

Iepurașul se pare că nu ajunge  în acest an la familia Manoliu. Au însă o mare dorință, să repare casa distrusă mai mult de 90%.

”Vreau să reușesc să repar casa. Asta este cea mai mare dorință. Până acum nu ne lipsea nimic, aveam de toate,”

Lucia Manoliu, mama

 

Am vorbit și cu Lili, fetița mijlocie a familie care ne-a spus cu sinceritate că i-ar plăcea să vină iepurașul. Asemenea mamei ei, deși are doar 10 ani, își dorește să aibă înapoi lucrurile care i-au fost mistuite de flăcări. Cele trei fetițe, Elena, Marina și Lili nu se mai pot bucura acum de jucării, pentru că toate au ars în incendiu.

”Vreau să vină iepurașul cu jucării, cu haine, cu dulap,”

Lili, fetița de 10 ani a familiei Manoliu

 

Ajutor de la botoșăneni

 

Chiar la o zi după incendiu, botoșănenii s-au mobilizat pe rețele sociale pentru a ajuta familia Manoliu. Astfel, în doar câteva zile, cineva s-a oferit să repare acoperișul casei, iar mulți alții i-au vizitat pentru a le aduce diferite lucruri.

”Am primit ajutoare de la foarte mulți oameni și chiar vreau să le mulțumesc. Au fsot de la Crucea Roșie, Poliția, este un domn Cosmin Carp care a zis că se ocupă de acoperiș. Foarte multă lume a fost și vreau să le mulțumesc. Nu mă așteptam,”

Lucia Manoliu, mama

 

Pentru toți cei care vor să întindă o mână de ajutor familiei Manoliu, îi pot contacta la numerele de telefon: 0748.355.449 și 0756.450.78.

loading...
INCENDIU puternic la Cucorăni: Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de trei ore – FOTOGALERIE
O familie cu trei fetiţe a rămas FĂRĂ casă: Fac un apel să-i ajutaţi cu orice: haine, mâncare, jucării...- FOTOGALERIE

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Isabela ALEXANDRESCU
Tentativă de OMOR: Doi șoferi s-au luat la bătaie din cauza locului de parcare, unul a fost înjunghiat în ficat
Criza locurilor de parcare își spune cuvântul în municipiul reședință de județ. Și nu de puține ori șoferii se iau la ceartă din acest motiv. În cazul a doi conducători auto lucrurile au degenerat și totul s-a terminat cu dosar penal.
Lucrări pe drumul groazei DOAR înainte de alegeri, după s-a lăsat totul de izbeliște: Șeful județului dă vina pe vreme – FOTOGALERIE
Drumul care a scos sute de șoferi botoșăneni în stradă în luna aprilie 2019 arată în continuare într-o stare deplorabilă. Vorbim de acel drum strategic care cuprinde mai multe tronsoane. Așa cum s-a promis, s-a încercat să se intervină pe partea de întreținere, însă și aici lucrurile s-au împotmolit.
Tânără din Botoșani moartă împreună cu fiica sa într-un accident produs în Franța
Trei români au murit, iar alţi patru au fost grav răniţi, după ce maşina în care se aflau a intrat în coliziune cu un camion pe o autostradă din apropierea oraşului Novy-Chevrieres din Franţa, relatează presa franceză. Accidentul a avut loc pe 1 iunie și printre victime se regăsește și două botoșănence.
Monument istoric din Botoșani transformat în șezătoare de bețivi cu mucuri de țigară și pahare – GALERIE FOTO
Astăzi și la Botoșani se sărbătorește Ziua Eroilor, dar puțini sunt botoșănenii care trec pe lângă acest monument și își dau seama ce reprezintă pentru istoria noastră, a locuitorilor acestui județ. Dacă la alte astfel de monumente de câteva ori pe an sunt depuse coroane de flori de către oficialități, iar altele sunt expuse în zone circulate ale orașului, în cazul de față, construcția din piatră este sprijin pentru bețivii Centrului Istoric.
Hotel cu parcări și spații comerciale în bulevardul Mihai Eminescu, în dezbatere publică la Primărie - GALERIE FOTO
Un nou proiect imobiliar se află în etapa de pregătire, documentația necesară fiind în dezbatere publică la Primăria Botoșani.
POVESTEA fetei născută la 900 grame și FĂRĂ șanse de supraviețuire, ajunsă olimpică cu media 10 pe linie – FOTOGALERIE
Oana Silivăstru este o adolescentă plină de vise și o elevă eminentă. În spatele unui zâmbet frumos se află însă o poveste extrem de dureroasă.
Au început lucrările la unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Botoșani, clădire uriașă demolată, furnicar de oameni pe șantier - FOTO
După aproape un an de zile de la discuțiile privitoare la construirea unui nou magazin Lidl la Botoșani a fost deschis și șantierul efectiv. O firmă din Iași lucrează în aceste momente pe terenul amplasat lângă ISU Botoșani unde se află clădirea Simcos.
UNICAT: Un tânăr de la PSD o face pe-a directorul la o instituție FĂRĂ să fi fost numit în funcție - DOCUMENT
În data de 7 mai 2019 tânărul Andrei Beilic, declara pentru Botoșăneanul, oficial, că a preluat prin detașare atribuțiile de conducere al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Botoșani.
Profesori și elevi, practică de peste un milion în Europa. La Botoșani nu este teren și nici firme nu prea sunt - FOTOGALERIE
”Optimizarea instruirii practice în context european”, acesta este titlul unui proiect european care poate schimba mentalitatea și atitudinea profesorilor și elevilor de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Flămânzi.
Suntem din altă lume! Botoșani, pe primul loc în țară cu NU la referendum, avem cei mai mulți votanți care vor grațierea corupților
Asemeni votului de la alegerile europarlamentare și la referendum Botoșanii par să nu facă parte din România. Dacă la noi câștigă PSD, în timp ce în țară învinge PNL, la plebiscit suntem campionii votului împotrivă.
Facturi plătite de Direcția Județeană de Drumuri a CJ-ului pentru lucrări neexecutate în realitate, la o investiție marca PSDragnea
Două firme, una din Iași și alta din Buzău, care au participat la licitația pentru „reabilitarea podului metalic cu grinzi principale cu zăbrele pe DJ 292 peste râul Jijia, în localitatea Broscăuți”, au încasat facturi pentru lucrări care nu au fost executate și în realitate.
Noaptea cea mai grea la PSD Botoșani: Politicienii Puterii în poate cea mai neagră agonie, șefa lăsată cam singură, s-a pronunțat cuvântul „demisie”
O înfrângere la alegerile europarlamentare era de neconceput, cel puțin în interiorul PSD Botoșani. Numeroasele semnale că social-democrații vor pierde au fost puse pe seama ”haștagiștilor”, ”rezistenților” și nu s-a ținut cont de ele. Anti-pesediștii au fost clar, subestimați de PSD-iștii botoșăneni. Iar scrutinul a reprezentat o palma dată de popor unui partid condus de un lider care-și pierduse controlul.
REZULTATE EUROPARLAMENTARE: PNL câștigă în România, PSD victorie ”scurtă” la Botoșani
PNL câștigă alegerile europarlamentare la nivel național și termină pe locul al doilea în județul nostru, aceasta este concluzia principală după numărarea voturilor a aproape 95% din secțiile existente în România și, cu două excEpții, a tuturor din Botoșani.
Botoșaniul VOTEAZĂ! Zeci de mii de oameni așteptați la scrutin dublu, REZULTATELE transmise în timp real, sute de polițiști și jandarmi la datorie
367.298 de botoșăneni așteptați la urne. Secțiile de votare din județul Botoșani, 425 la număr sunt deschise în intervalul orar 7:00 – 21:00. Aceștia vot vota reprezentanții României în Parlamentul European și, după caz, referendumul pe justiție. Acestea sunt principalele coordonate ale zilei de astăzi.
POVESTE de film: Un botoșănean se luptă să facă acte la doi copii, mama luată de Interpol, un micuț are certificat de naștere valabil… 2 ani – FOTO
Transpirat din cauza efortului, cu o pungă plină cu tot felul de acte amestecate și traduse în limbile română și italiană, un botoșănean de 42 de ani a ajuns pe holurile Primăriei Botoșani pentru a intra în audiență la viceprimarul Cosmin Andrei.
TRAGEDIA auto de la Orășeni Deal: Moment CHEIE în proces, tot dosarul trimis la București
Au trecut aproape patru ani de la groaznicul accident rutier în care doi tineri părinți au murit și au lăsat în urmă doi copii orfani. Patru ani în care familia a așteptat ca justiția să facă dreptate, iar vinovatul de acest accident, dacă există, să fie tras la răspundere. 
Poveștile nespuse de la festival: Vestiarul buclucaș, meciurile dintre doi artiști uriași, dansatoarele din Ucraina și cheful celor patru fete – VIDEO & GALERIE FOTO
Unul dintre vestiarele de la Cornișa Aquapark & Sports Cornișa s-a transformat pe perioada festivalului într-una dintre cele mai importante încăperi din Botoșani. Și aceasta pentru că acolo și-au pregătit artiștii aparițiile în fața publicului.
Hai sus, Botoșani! Zilele Orașului s-au terminat cu mii de luminițe și mii de oameni sărind în miez de noapte la Cornișa – VIDEO & GALERIE FOTO
Zilele Orașului Botoșani s-au încheiat apoteotic, după miezul nopții, la concertul susținut de Voltaj. Trupa condusă de Călin Goia a reușit să implice publicul în recital mai mult decât orice alt artist prezent la festival, fie el din România sau din străinătate.
SURPRIZA de la inaugurarea Cornișa!!! Nana s-a îndrăgostit la Botoșani și a refuzat să mai plece la aeroport
Rapperul german de origine ghaneză este stabilit în prezent în Germania și ar fi trebuit să părăsească orașul în cursul amiezii de sâmbătă, 18 mai 2019.
Cornișa a dat pe din afară din prima seară, de la mașini și terase până la scena cu artiști internaționali, lasere și artificii înălțate spre cer în miez de noapte – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară a manifestărilor din cadrul Zilelor Orașului Botoșani, care coincid în acest an cu inaugurarea Cornișa Aquapark & Sports, au adus probabil cel mai mare număr de participanți de la sărbătorirea acestora din urmă cu mai bine de două decenii.
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Vă permiteți să plecați vara aceasta în vacanță?
Da, în străinătate
Da, în țară
Doar un weekend
Nu
Declaraţia zilei
”Ultima imagine pe care le-am pus-o domnilor de la FMI în prezentare a fost cu estimările lor de creștere economică pe ultimii ani și realitatea economică din România, ceea ce s-a întâmplat. Nu prea au avut răspuns domnii. S-a ...
astratex.ro
Curs valutar
15 iunie 2019
EUR
Euro
4.7228 lei
USD
Dolarul SUA
4.1899 lei
CHF
Francul elveţian
4.2095 lei
GBP
Lira sterlină
5.3006 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8726 lei
XAU
Gramul de aur
182.3449 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2301 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4679 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8912 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1421 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1848 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6325 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.