Știrea zilei
Federovici și Șoptică, pace politică de aproape 3 milioane de euro pe la spatele prefectului Dan Nechifor – VIDEO / DOCUMENT

Președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică, s-a întâlnit cu președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, pentru a găsi soluții la o problemă care afectează întreg județul. Dincolo de putere sau opoziție, cei doi lideri botoșăneni au lăsat deoparte patimile și s-au așezat la masa negocierilor, așa cum de altfel așteaptă de la ei cetățenii care i-au votat.

23 martie 2021

 

În ședință de CJ a fost adoptată Hotărârea nr. 64 privind repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale, pe anul 2021.

 

31 martie 2021

 

La Tribunalul Botoșani – secția de contencios administrativ și fiscal s-a înregistrat dosarul cu numărul 1080/40/2021, prin care Prefectura, prin prefectul Dan Nechifor, a solicitat anularea Hotărârii de CJ.

 

7 mai 2021

 

Tribunalul Botoșani respinge ca nefondată acțiunea prefectului

 

10 iunie 2021

 

Prefectul Dan Nechifor promovează recurs la Curtea de Apel Suceava, termenul stabilit de această instanță pentru soluționarea cauzei fiind 8 NOIEMBRIE 2021.

 

Primăriile la un pas să rămână fără banii pentru drumuri și deszăpezire

 

Ceea ce înseamnă că este puțin probabil ca primăriile județului - PNL, PSD și celelalte formațiuni - să mai poată cheltui sumele repartizate. Afectată de acest demers al prefectului este și Direcția Județeană de Drumuri și Poduri (DJDP), care urma să primească o sumă de 9 milioane de lei.

 

Totalul repartizat prin hotărârea atacată a fost de 13,2 milioane lei, din care 4,1 milioane pentru unitățile administrativ-teritoriale, iar diferența către DJDP. Prin pierderea acestor bani, care sunt blocați în Trezorerie, ar putea fi afectată inclusiv activitatea de deszăpezire pe drumurile județene.

 

Cîțu pus în încurcătură de mișcarea prefectului 

 

Doina Federovici a ieșit public, înainte de vizita premierului Florin Cîțu la Botoșani pentru prezentarea moțiunii de candidat la președinția PNL, și a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că județul Botoșani ar putea rămâne fără acești aproape 3 milioane de euro.

 

Întrebat despre demersul reprezentantului Guvernului său în teritoriu, premierul a fost pus în dificultate de situația creată la Botoșani.

 

„Pot să vă spun doar că, în ceea ce privește investițiile din România, am aprobat săptămâna trecută o ordonanță care modifică termenele pentru achizițiile publice, le reduce. Tocmai pentru aceste situații de contestații”, a răspuns sâmbătă, Florin Cîțu.

 

S-a insistat pe faptul că, totuși, această contestație a fost depusă în instanță de prefect. Florin Cîțu: „Am alocat resurse la începutul anului 400 de milioane pentru drumuri, mai alocăm 280 de milioane acum. Ce se întâmplă în teritoriu sau cum iau deciziile până la urmă nu este de... Așteptăm să vedem care este soluția...”.

 

Costel Șoptică a căutat-o pe Doina Federovici 

 

La scurt timp după vizită, președintele PNL, Costel Șoptică, a inițiat o discuție cu președintele CJ, Doina Federovici. Și s-a ajuns la un consens pentru binele județului și pentru a se repara din răul făcut prin blocarea banilor pentru drumuri.

 

„Azi (joi, 2 septembrie 2021, nota red.) se face o ședință la CJ în care o să fim și noi de acord, nu din alte motive, ci pentru ca banii aceia de la drumuri să aibă timp să-i cheltuiască. Am avut o discuție luni și cu dna Federovici pe care am inițiat-o eu. Prefectul nu poate să-și mai retragă plângerea. Ea face o modificare prin care mută 45.000 de lei de la un pesedist sau de la Municipiul Botoșani îi mută la DJDP și reintroduce pe ordinea de zi proiectul cu repartizarea sumelor”,

Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani

 

 

 

Liderul liberal a dat de înțeles că vor vota acest proiect inclusiv consilierii județeni PNL pentru ca sumele să poată ajunge la primării.

 

„Consilierii prezenți vor vota pentru, tocmai în ideea deblocării sumelor, chiar dacă primarii PNL au fost vitregiți. Acum nu ascund faptul că la noua rectificare, județul Botoșani primește 9 milioane, dar ar putea fi 11 milioane, nu știu exact câți vor fi. Pe ideea că erau 9 milioane am negociat să primim noi, primarii PNL, în jur de 3 milioane, urmând ca diferența să meargă la DJDP pentru iarnă și primarii PSD să primească doar 2 milioane”,

spunea ieri Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani

 

Ședință de urgență la CJ

 

Ședința extraordinară de CJ pentru revocarea hotărârii care a fost contestată de prefectul Dan Nechifor a fost convocată pentru joi, 2 septembrie 2021, de la ora 15:00.

 

Repartizarea sumelor pentru drumurile județene și comunale arată astfel:

 

 

„Am repus pe ordinea de zi proiectul de hotărâre prin care am alocat sumele pentru drumuri și dăm o nouă hotărâre și rectificăm în același timp și bugetul. Se ia o sumă de 45.000 de lei de la Primăria municipiului Botoșani și merge la DJDP. Nu putem pierde banii aceștia, hai să fim serioși. Și atât timp cât mai ține vremea bună noi trebuie să maximizăm tot ceea ce ne-am propus la începutul anului. Dacă nu, dăm banii înapoi. Asta era întrebarea: nu ai bani la buget și îți trebuie banii ăștia? Și atunci am operat o modificare mică și purcedem la treabă”,

Doina Federovici, președintele CJ Botoșani

 

 

 Înainte de vot, Viorel Iliuță a transmis faptul că aleșii județeni de la PNL sunt conștienți de faptul că nu există vreo garanție pentru ca termenele din instanță să fie finalizate în timp util, pentru ca banii să nu se piardă.

 

„Știm și suntem perfect conștienți că sunt probleme cu starea drumurilor, atât la nivelul drumurilor județene, cât și al celor comunale. Banii alocați de hotărârea inițială, cât și în proiectul de hotărâre care ar putea să înlocuiască această hotărâre, nu sunt mulți. Dar ei pot rezolva o serie de probleme urgente la nivelul comunităților. Suntem pe deplin conștienți că este nevoie de bani pentru pregătirile pentru iarnă și mă refer aici la achizițiile de material antiderapant pentru încheierea contractelor subsecvente pentru activitățile de deszăpezire și mai știm că există riscul de pierdere a banilor până la sfârșitul anului dacă nu sunt cheltuiți”,

Viorel Iliuță, consilier județean PNL

 

Liberalul a dorit să primească asigurări că la următoarea rectificare bugetară, într-adevăr primarii liberali vor primi sume mai consistente.

 

Proiectul a fost adoptat cu unanimitate de voturi.

 

Ceea ce înseamnă că acțiunea prefectului Dan Nechifor, odată hotărârea revocată, a rămas fără temei.

 

loading...
Cîțu are și el o cerere pentru șefa județului: Aștept soluții de reducere a cheltuielilor VIDEO
Prefectul acuzat că a lăsat județul fără banii pentru drumuri: Cu ce au greșit botoșănenii?

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
„Fast & Furious de Botoșani” – Doi botoșăneni cu BMW-uri adaptate au participat la Campionatul Național de Drift - GALERIE FOTO & VIDEO
Doi botoșăneni au participat la marea finală a Campionatului Național de Drift care a avut loc weekendul trecut în localitatea Adâncata din județul Ialomița. Zeci de pasionați de mașini puternice proveniți din mai multe țări europene s-au întrecut pe MotorPark România, primul circuit auto-moto din țară adecvat organizării unor competiții de motorsport de cel mai înalt nivel.
Morți pe bandă rulantă la Botoșani, groparii nu mai fac față, NU mai sunt locuri în cimitire – FOTOGALERIE
Valul patru a lovit crunt în județul Botoșani. Iar botoșănenii trăiesc o altă premieră neagră cauzată de virusul care ia viață după viață. Doar într-o lună au murit la Botoșani aproape 150 de oameni, situație nemaiîntâlnită pe plan local.
NEGOCIERI la Primărie: Taximetriștii au cerut creșterea tarifului! Discuții de la manele, la licențe de 10.000 de euro: Chem DNA-ul în secunda doi VIDEO
Reprezentanții taximetriștilor de la Botoșani au intrat într-un maraton de negocieri cu reprezentanții Primăriei în vederea aprobării unor creșteri ale tarifelor pe care le practică. Noi negocieri au avut loc luni, de la ora 10:00, în sala Mihai Eminescu.
Scandalul cu invective din cramă, pe ordinea de zi a liberalilor: senatorul așteptat de partid la explicații
Congresul PNL a trecut, însă a lăsat urme atât la nivel național, cât și la nivel local. Iar o parte a celor întâmplate la București cu delegația botoșăneană a ajuns în discuția Biroului Politic Județean (BPJ) al liberalilor.
Este oficial: De față cu Dan Nechifor liberalii au votat noul prefect
Ceea ce Botoșăneanul a anunțat în premieră în urmă cu o lună a primit și o confirmare oficială: PNL Botoșani susține un tânăr om de afaceri pentru ocuparea funcției de prefect.
Statul vrea să albească prin amenzi „munca la gri” și „salariile din plic”, patron amendat la Botoșani cu peste 10.000 de euro
În urmă cu doar câteva zile, Executivul a adus o serie de modificări Codului Muncii pentru a descuraja fenomenul „muncii la gri”.În același timp, angajatorii botoșăneni continuă să recurgă la „munca la negru”, amenzile fiind uriașe atunci când sunt depistați de inspectorii muncii.
Jecmăneală politică pe fondul de rezervă al Guvernului! Primarii comunali ai PNL „au ras” milioane de euro, primarii PSD de Botoșani și Dorohoi - zero lei și zero bani – TABEL
„Banii au fost acordați indiferent de culoarea politică”.Este afirmația ministrului Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, în contextul alocării sumei de peste 1 miliard de lei către unitățile administrativ teritoriale din România. Afirmația are doar rolul „de a da bine” la televizor sau în ziare pentru că, în realitate, împărțeala banilor a fost 100% politică.
Pensie de peste 43.000 de lei pentru un singur botoșănean, în timp ce mii de vârstnici nu reușesc nici măcar să-și cumpere medicamente
Discrepanța dintre majoritatea bătrânilor care trăiesc din pensii insuficiente și ceilalți, care primesc pe cupoane sume chiar și de 40 de ori mai mari, continuă să se amplifice în județul Botoșani. Și, în ciuda eforturilor populiste ale politicienilor de a majora valoarea punctului de pensie la anumite perioade cheie, aceste măriri nu fac decât să adâncească diferențele uriașe.
Sute de botoșăneni se vaccinează zilnic, s-a triplat numărul față de perioada verii și se stă și la coadă – GALERIE FOTO
Noile restricții și accesul la servicii de divertisment sau spații de relaxare doar pentru persoanele vaccinate au determinat ca tot mai mulți botoșăneni să se imunizeze în centrele de vaccinare deschise la nivelul județului. Potrivit datelor oficiale, zilnic peste 500 de persoane se vaccinează cu prima doză sau după caz cu a treia.
Loading...
În sfârșit! Se scot dalele de beton din strada pe care tramvaiul nu a circulat nici măcar o singură dată - GALERIE FOTO
De ani de zile se tot vorbește (și promite) modernizarea acestui tronson de drum extrem de aglomerat și cu un real disconfort atât pentru șoferi, cât și pentru cetățenii care locuiesc la blocurile din apropiere.
”Ce nu am scris încă despre Luchian? Că m-aș bucura tare mult să-l întrec” – O expoziție-eveniment și un ghidaj emoționant oferit publicului de strănepoata pictorului Nicolae Tonitza – FOTO&VIDEO
Sfârșit însorit de septembrie 2021. La 135 de ani de la nașterea lui Nicolae Tonitza, ultima descendentă a pictorului a vorbit în fața iubitorilor artei despre familie, destine și dureri, dar și despre ”culoare, emoție și mister”.
Sunt neconstituționale! Botoșăneanca poporului dărâmă proiectele Guvernului de pedepsire a nevaccinaților: Discriminare și interzicerea dreptului la muncă
Avocatul Poporului a transmis în cursul săptămânii că actele normative discutate de Guvern care au în vedere condiţionarea dreptului la muncă al personalului din cadrul unităţilor sanitare şi al centrelor rezidenţiale de obţinerea certificatului digital privind COVID-19, cât şi testarea periodică din fonduri proprii încalcă mai multe drepturi ale salariaţilor.
”Nu se ține un Congres cu oameni sătui” – Liberalii cu burțile pline care l-au votat pe Cîțu pentru bani sau ca să-și păstreze fotoliile de șefi la stat - LISTA
”După cum mi-a explicat un liberal vechi din tabăra Orban încă de la primele ore ale dimineții, «nu se ține un Congres cu oameni sătui», adică nu faci alegeri în partid când ești la putere, pentru că nimeni nu vrea să schimbe nimic și toți trag de funcțiile pe care le au. Într-adevăr, cu mici excepții, cei 5.000 de delegați sunt și șefi pe undeva, puși acolo de șeful de partid”.
POVESTEA „diamantelor negre” de la Botoșani culese cu câini dresați special! Licitație la o instituție: Noi suntem pionieri FOTO
Anul acesta ar fi primul din istoria județului în care s-a organizat o licitație pentru recoltarea unor alimente de lux care valorează mii de euro. Se găsesc în pământ și sunt aduse la suprafață de persoane specializate, cu ajutorul unor câini dresați pentru astfel de activități și care sunt extrem de scumpi, pentru cei care doresc să îi cumpere.
Loading...
Botoșăneancă angajată fictiv la firma unor șarlatance intrate în pușcărie pentru un prejudiciu amețitor
Până să intre polițiștii pe firul acestei povești, cele două ”patroane” au angajat fictiv zeci de femei însărcinate care urmau să intre în concediul pentru creșterea copilului. Scopul era să obțină indemnizație de la stat, deși în realitate societățile lor nu funcționau, iar respectivele angajate nu au lucrat nici măcar o secundă.
A plecat la Domnul cel mai discret fost deținut politic din Botoșani: Omul care a luat în veșnicie suferința, dar ne-a predat cea mai frumoasă lecție - FOTO
A trăit în propria demnitate cu un firesc de care atât de puțini, astăzi, mai sunt capabili. Cei care nu am cunoscut greul războiului, foametea, pușcăria comunistă, domiciliul forțat, rația de pâine, întunericul și frigul, nu înțelegem încă ce au însemnat acești oameni care pleacă tăcuți spre lumea ”unde nu este durere, nici întristare, nici suspin”.
Botoșăneni rămași fără ajutor social după ce au refuzat un loc de muncă – CUM vrea statul să-i motiveze pe asistații leneși
La nivelul județului Botoșani sunt în jur de 2.740 de beneficiari ai venitului minim  garantat. Numărul lor este în scădere de la o lună la alta, iar asta și din cauză că unii dintre ei refuză să muncească.
REORGANIZARE la una dintre instituțiile cu cei mai mulți angajați, zeci de posturi DESFIINȚATE: CÂTE mai sunt vacante - DOCUMENT
Una dintre cele mai mari instituții publice de la Botoșani se reorganizează fiind reduse mai multe posturi.
Valul patru la Botoșani: Coadă de ambulanțe la Urgențe, așteptări cu orele în containere și personal cerut de la București – GALERIE FOTO
Situația epidemiologică de la nivelul județului Botoșani se înrăutățește de la o zi la alta. Sunt peste 100 de cazuri raportate în 24 de ore, iar spitalele sunt pline de pacienți infectați. Și pentru prima dată în valul patru avem și două sate carantinate și anume Roma și Tudora.
Juriștii arestați pentru practicarea (ne)legală a avocaturii, achitați după 8 ani: Sechestre de sute de mii ridicate, li se dau înapoi inclusiv ștampilele și... capsatoarele 
După opt ani de la arestare și mai bine de cinci ani de la data înregistrării la instanță, Tribunalul Suceava s-a pronunțat în dosarul privitor la ”Baroul Bota”. Magistrații din județul vecin au achitat pe linie toți inculpații pentru exercitarea fără drept a meseriei de avocat. 
In loc sa se uite la tabloul pictorului STEFAN LUCHIAN, dumneaei se uita la cel sau cea care fotografiaza, cu mana ridicata mai sus decat toti. Care-i interesul? sa se vada in poza( pozne )
9 septembrie 2021, 16:37
Exista institutia renuntarii la judecata! Ce prostii spuneti acolo! Ca prefectul nu poate sa si retraga plangerea. POATE!Art. 406 CPC 1) Reclamantul poate să renunţe oricând la judecată, în tot sau în parte, fie verbal în şedinţă de judecată, fie prin cerere scrisă.
3 septembrie 2021, 09:04
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale. Dacă ar fi astăzi din nou alegeri, pe cine ați vota?
Cosmin Andrei
Cătălin Flutur
Marcel Gheorghiță
Cătălin Silegeanu
Liviu Toma
Altul
Declaraţia zilei
„Am discutat și cu președintele Camerei de Comerț. Singura problemă la Spitalul de Boli Paliative este punctul termic și el cu asta se ocupă. Ar fi de acord să grăbească realizarea acelui punct termic ca să putem da drumul pâ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9470 lei
USD
Dolarul SUA
4.2484 lei
CHF
Francul elveţian
4.6231 lei
GBP
Lira sterlină
5.8624 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7240 lei
XAU
Gramul de aur
244.1620 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2451 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3638 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1804 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4441 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1931 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6649 lei
Vremea
astăzi
Botosani
15.6 o C
Dorohoi
14.3 o C
Bucecea
15.0 o C
Darabani
13.6 o C
Saveni
15.1 o C
Ştefăneşti
8.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.