Știrea zilei
Femeile i-au terminat! Tribunalul a dizolvat CA-ul de la Urban Serv după ce aleșii au făcut mari șefe PSD-istele cu cele mai mici note

Consiliul de administrație de la societatea de salubrizare a orașului a fost dizolvat de Tribunalul Botoșani după un proces care a durat doar cinci luni și care a demonstrat din nou că, uneori, majoritatea din Consiliul Local își bate joc de lege.  

Consilierii PSD au băgat în CA două femei care luaseră cele mai mici note la concurs


Chiar în prima zi din noiembrie 2017, Constantin Zărnescu a contestat în instanță desemnarea CA-ului de la SC Urban Serv SA. Fostul consilier local din legislatura 1996 - 2000 participase la concursul organizat de municipalitate pentru stabilirea noii componențe a structurii de conducere de la amintita companie și cu toate că obținuse o notă care ar fi trebuit să îl propulseze în CA, majoritatea social-democrată din CL a ignorat rezultatele. Astfel, PSD-iștii le-au votat în CA pe Mioara Jurgiu, fiica consilierului județean Gheorghe Vâzdoagă și pe Manuela Aniței, sora fostei consiliere a ex-primarului Ovidiu Portariuc, chiar dacă acestea primiseră note mai mici decât Constantin Zărnescu și Gheorghe Pricopi, fost director general la SC Urban Serv SA. Social-democrații și-au bătut joc de rezultatele concursului întrucât cele două femei au avut punctaje finale de 66,3 și 84,4, clasându-se pe ultimele două locuri.


Tribunalul îi obligă practic să țină cont de rezultatele examenului


Tribunalul Botoșani i-a admis în parte acțiunea lui Zărnescu, în sensul că a decis anularea în parte a Hotărârii Consiliului Local 55/2017. Mai exact, magistratul a desființat alineatele a) și c) de la articolul 1, ori chiar la primul dintre acestea aleșii de la municipiu hotărâseră să îi mandateze pe reprezentanții CL în AGA să voteze pentru noua componență a CA - Ion Sorici, Iulian Apotrosoaei, Cezar Nicuță, Manuela Aniței și Mioara Jurgiu - iar la a doua se stabilea remunerația fixă.

 

PSD-iștii puși să voteze trimiterea Urban Serv la PNL


În aceste condiții, aleșii de la municipiu ar trebui să revină asupra HCL 55/2017 și să voteze membrii CA ținând cont de rezultatele concursului, ceea ce înseamnă că, potrivit notelor, acesta ar urma să fie format din Ion Sorici, Iulian Apotrosoaei, Cezar Nicuță, Constantin Zărnescu și Gheorghe Pricopi. Practic, PSD-iștii din CL ar trebui să își voteze scoaterea de sub controlul propriului partid a SC Urban Serv SA întrucât doar Ion Sorici ar fi social-democrat, însă și el este din Brașov. Culmea ironiei, social-democrații ajung să regrete că după vreo doi ani s-au gândit dintr-o dată să îi respingă adeziunea la PSD lui Cezar Nicuță întrucât el ar fi fost singurul membru de la Botoșani al partidului de guvernământ.

 

Consiliul Local, arena vendetelor politice și personale


HCL-ul în cauză este însă doar unul dintr-o serie incredibilă prin care majoritatea PSD de la municipiu sfidează cu bună știință prevederile legale în schimbul aranjării unor chestiune politice sau a punerii în practică a unor răzbunări. PSD-iștii, care se comportă acum cum se plângeau de PNL-iști în precedenta legislatură, au ajuns astfel, de exemplu, să refuze fără nici un argument închirierea unor spații în Centrul Vechi, în timp ce tot ei, dar și alți aleși, se plâng că această zonă a orașului este pustie. De altfel, au început să se întețească informațiile privind depunerea unor plângeri pentru abuz în serviciu împotriva consilierilor PSD dat fiind disprețul manifestat față de investitori, ONG-uri, partide, cărora au ajuns să le blocheze inițiativele fără ca măcar să se obosească să invoce vreo prevedere legală. De asemenea, o întrebare logică este dacă nu cumva Curtea de Conturi va imputa cheltuiala cu organizarea unui concurs de către o firmă privată dacă onorabilii aleși de la municipiu nu au ținut cont de rezultatele acestuia?

 

Urban Serv se afundă, aleșii răscolesc gunoaiele politice, botoșănenii plătesc ca proștii taxă de salubrizare


Revenind la hotărârea Tribunalului Botoșani, pronunțată săptămână trecută, trebuie menționat că judecătorul a respins plata retroactivă a indemnizațiilor de membru al CA a lui Constantin Zărnescu și introducerea acestuia în consiliul de administrație. Indirect însă, prin desființarea celorlalte două alineate sus menționate, consilierii locali sunt însă practic nevoiți să îl coopteze în CA.


Hotărârea, care poate fi atacată cu recurs, a fost pronunțată la sfârșitul lui martie, adică în luna în care s-a împlinit exact un an de la desemnarea noului CA. În timp ce SC Urban Serv SA se afundă, ajungând să își întocmească un proiect de buget cu o pierdere de 500.000 de lei, aleșii de la municipiu sunt preocupați în continuare de acapararea politică a societății, în disprețul zecilor de mii de plătitori de taxă de salubritate care așteaptă să beneficieze de servicii de calitate pentru banii pe care îi dau și nu de circ politic.

 

BOTOȘĂNEANUL A SEMNALAT BĂTAIA DE JOC ÎNCĂ DIN ZIUA VOTĂRII NOULUI CA:

loading...
PSD-iștii și-au băgat oamenii în ”perla coroanei” într-un mișmaș politic prea bine știut

 

download from google playdownload from apple store
Luptă la baionetă pentru Parlament în PNL: A intrat și Flutur în joc, s-a pus la bătaie și postul de prefect
Până la sfârșitul săptămânii, conducerea națională a Partidului Național Liberal trebuie să voteze listele de candidați la Parlament pentru toate județele, însă la Botoșani liderii organizației încă nu au căzut de acord asupra componenței acestora.
Criză de vaccinuri antigripale la Botoșani! Nu se găsesc în farmacii, medicii de familie au liste de așteptare cu sute de persoane
Criza pandemică declanșată în primăvara anului 2020 și în țara noastră a determinat populația să caute vaccinurile antigripale, mai ales pentru a nu se regăsi în situația de a ajunge la spital, iar o simplă răceală să fie confundată cu nedoritul coronavirus.
Covid la Botoșani: Ultimii pozitivi s-au infectat la petreceri private, și-au contaminat și copiii! Botoșani, aproape de pragul critic
Autoritățile sanitare de la Botoșani au raportat marți, 13 octombrie 2020 un număr de 31 de noi cazuri de pacienți care au contactat boala cauzată de virusul SARS-COV-2. Cu o zi înainte fuseseră 30 de cazuri. La acestea se adaugă și două decese.
Business-ul anului: Mihaela Borcea a venit la Botoșani și a vândut Hotel Premier unui afacerist din Dorohoi
Într-o perioadă marcată de pandemie și de mari probleme economice, la Botoșani a avut loc poate cea mai mare tranzacție imobiliară a anului.
Revoluționar botoșănean lăsat fără titlu de președintele Iohannis pentru că a turnat la Securitate
La mai bine de 30 de ani de la evenimentele care au dus la prăbușirea regimului comunist, un botoșănean a rămas fără titlul de revoluționar primit, cel puțin teoretic, pentru meritele avute în victoria revoluției.
Medic stomatolog din Botoșani obligat de judecători să plătească DAUNE materiale și morale unui pacient
Mai rar, însă există și cazuri de malpraxis pedepsite în instanțele de judecată, iar un exemplu de acest fel vine de la Botoșani.
3 pe un loc la PNL pentru Parlament, s-a dat deja un vot pentru primele poziții cu rezultate umilitoare pentru câțiva grei din partid
La zece zile după alegerile locale, liberalii botoșăneni au demarat pregătirea celor parlamentare și au votat deja un draft al listei de candidați.
Dosar penal la Parchet: candidat la Primărie acuzat că a încercat să se voteze singur de 8 ori
Plângerea penală a fost făcută la două zile după desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020 și îl vizează pe unul dintre candidații la o primărie din Botoșani.
Flutur, scrisoare explozivă în PNL: Pur și simplu ne-au măcelărit / Nu m-am bucurat de susținerea partidului în aceste zile grele
Primarul încă în funcție al municipiului Botoșani își acuză colegii liberali că, direct sau indirect, au contribuit la pierderea alegerilor locale și la situarea sa pe locul al doilea în cursa de la municipiu, cel puțin până la renumărarea voturilor, dacă operațiunea aceasta va mai avea loc vreodată.
Loading...
Iată SECȚIILE unde Biroul Electoral a decis renumărarea TUTUROR buletinelor pentru primar: cine-i liderul și câte voturi au Flutur & Andrei
Biroul Electoral de Circumscripție Municipală (BECM) nr. 1 Botoșani a decis miercuri, 30 septembrie, renumărarea voturilor în 18 secții de votare din municipiu, de pe buletinele pentru primar.
ZIUA A PATRA după alegerile locale! Nu avem primar ales, război cu contestații și plângeri penale, se vorbește deja de anularea scrutinului – VIDEO
Este o situație fără precedent la Botoșan, după desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie. La acest moment, deși Cosmin Andrei este teoretic viitorul primar al municipiului reședință de județ, la o diferență extrem de mică de voturi de contracandidatul său, edilul șef în funcție Cătălin Flutur, rezultatul votului poate lua o întorsătură radicală.
Gata noua configurație politică a CJ, PSD e la mâna lui Țurcanu sau Huncă pentru vicepreședinți – LISTA noilor consilieri
Dacă la Primăria Botoșani lucrurile sunt departe de un deznodământ, la Consiliul Județean sunt practic clarificate. Și nu doar ca președinte al Consiliului Județean, care este cunoscut încă din noaptea alegerilor, ci și în privința componenței plenului CJ.
Noaptea de coșmar din PNL care a pus capăt teatrului Șoptică - Flutur: S-au căutat degeaba unul pe celălalt – GALERIE FOTO
În urmă cu opt zile, Botoșaniul a avut parte de o noapte electorală cum n-a mai fost după revoluție. Dacă de obicei pe la 22:00 se știa deja cine este primarul, de această dată nu s-a știut nici la 23:00, nici la miezul nopții, nici la 1 și nici măcar la 1:30, tensiunea fiind insuportabilă.  
Noaptea cea mai grea! Sediul PSD a trăit în amorțire ore în șir, mult-așteptata bucurie amânată de „trauma Geoană” – GALERIE FOTO
Înainte de ora 21:00, când se conturează imaginea rezultatelor alegerilor la televiziunile naționale, la sediul PSD Botoșani din strada Cuza Vodă era neașteptat de liniște. Mai ales că, pe parcursul zilei, semnalele unei victorii au fost multe și dătătoare de speranță.
Loading...
Diferență infimă în favoarea lui Andrei, funcția de primar se joacă la contestații
Numărătorile paralele efectuate noaptea trecută de PSD și PNL îl dau câștigător al Primăriei Botoșani pe Cosmin Andrei.
ALEGERI LOCALE 2020: Primarul Flutur s-a trezit cu noaptea în cap să meargă la vot, a primit două buletine greșite: Ziua bună se cunoaște de dimineață FOTO&VIDEO
Cătălin Flutur, primarul municipiului reședință de județ, împreună cu soția sa, Gabriela, au votat la deschiderea secțiilor de vot, la ora 7:00, la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”.
Cazul UNIC al omului de afaceri diagnosticat cu COVID-19 și operat pe creier: Este eroul nostru! – GALERIE FOTO
Despre cazul său, medicii care l-au tratat spun că este unul unic. Diagnosticat cu COVID-19, a fost supus unei intervenții chirurgicale pe creier. A părăsit spitalul după 54 de zile, complet vindecat. Omul de afaceri și-a reluat activitatea, iar experiența prin care a trecut a fost pentru el și pentru cei care i-au fost alături o lecție de viață.
Urmăriri cu mașinile după un pesedist care ar fi fost trimis de deputat la rupt afișe, acuze cu bătaie la Botoșani: Cu furci, cu topoare, urmăriri cu mașini, cu blocat, stai puțin dle, pentru ce?VIDEO
Campania electorală își arată și partea urâtă în zone unde candidații sau echipele lor intră în conflicte pe fondul luptei electorale. La fiecare patru ani de zile astfel de episoade sunt nelipsite, mai ales în mediul rural, unde se ajunge la bătăi în toată regula.
Nuntă de poveste în curtea bisericii: doctorand la teologie căsătorit de fratele preot într-un decor desprins din filme – GALERIE FOTO
O nuntă cum mai rar se poate vedea a avut loc sâmbăta trecută într-un loc încărcat de istorie și tradiție. La Vorona și-au unit destinele Dumitru și Alexandra, doi tineri botoșăneni care studiază la Iași, dar care au ales biserica din centrul Voronei pentru cea mai importantă zi a vieții lor.
Primarul a răbufnit: Simt câteodată că USL trăiește. Nu am văzut niciodată un atac la baionetă împotriva dlui Șoptică. Și nici invers VIDEO
Primarul municipiului reședință a făcut mai multe declarații surprinzătoare în cadrul unui interviu acordat pentru Botoșăneanul. Acesta a făcut parte din seria celor realizate cu pretendenții la postul de edil șef și a atins și unele aspecte mai sensibile.
Ciuma roșie a văcuțelor docile:)
3 aprilie 2018, 19:54
trebuie ca in sedinta de CL cei doi consilieri locali PSD :Branzei si Chiru membri in AGA sa prezinte explicatii pt ce se intampla la Urban Serv, iar Tincu in calitate de lider de grup sa-si asume aceste esecuri
3 aprilie 2018, 16:03
Tincu Mihai, Cosmin Andrei si Simion Drelciuc cred ca sunt vinovati de tot ce se intampla la Urban si nu numai. Oare PSD-ul cunoaste activitatea administrativa a celor 3 personalitati ?nu cred si nu inteleg de ce PSD-ul accepta in continuare oameni care nu fac bine partidului. Mai nou inteleg ca-si scot psd-istii din CA , bravooooo, nici macar politic nu reprezinta ceva notabil cei trei, in aceste conditii ce sperante sa mai aiba salariatii de la Urban Serv ?
3 aprilie 2018, 12:55
niste nulitati absolute de la ambele partide( cam cat de cretini pot fi daca nu tin cont de rezultatele evaluarii unui concurs...), un primar blazat care probabil are exclusiv grija grelelor dosare proprii( atat cele ce sunt cat mai ales a celor ce vor veni) si din toate astea nu poate rezulta decat cel mai insalubru municipiu resedinta de judet din tara...
3 aprilie 2018, 09:01
Nu e nimic de mirare.Ciuma rosie promoveaza nulitatile, de la Flausatul penal in jos, la toti slujitorii lui.Hotii si analfabetii continuatori ai comunistilor au distrus tarisoara asta.Conteaza meritocratia pt aceasta adunatura?Sa fim seriosi...
3 aprilie 2018, 08:31
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
”Deja am câștigat la alegerile locale după cum bine știți și ne punem speranța și eu sunt chiar convins că, cel puțin la nivel național vom câștiga alegerile și de această dată”,Costel Șoptică, președinte PNL ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8730 lei
USD
Dolarul SUA
4.1185 lei
CHF
Francul elveţian
4.5396 lei
GBP
Lira sterlină
5.3917 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9322 lei
XAU
Gramul de aur
253.9661 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2412 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3354 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9234 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1317 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1788 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6548 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.0 o C
Dorohoi
8.6 o C
Bucecea
8.7 o C
Darabani
8.6 o C
Saveni
10.0 o C
Ştefăneşti
9.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.