Știrea zilei
Flutur, discursul de adio – AFLĂ unde merge şi ce face în continuare - VIDEO
La trei zile după alegeri primarul încă în funcţie al municipiului Botoşani a organizat probabil ultima conferinţă de presă în actuala postură. Edilul şef a făcut câteva consideraţii administrative şi politice.

A subliniat că nu doreşte să îşi găsească scuze pentru eşecul de la municipiu şi a menţionat că la nivel de judeţ Mişcarea pentru Botoşani a adunat mai multe voturi şi mandate de primari şi consilieri judeţeni decât PDL la alegerile din 2008. L-a felicitat pe Ovidiu Portariuc pentru victorie, dar a arătat că atât la Botoşani, cât şi în restul ţării discursul şi întreaga campanie a USL a fost una cu un pronunţat caracter populist, lucru care la Botoşani a dus la scăderea drastică a încasărilor la tex şi impozite. A făcut public că Primăria Botoşani nu are nici o datorie şi are în jur de 8 milioane de lei în conturi. Redăm mai jos câteva pasaje din declaraţiile făcute de Cătălin Flutur.
„Voi lupta împotriva instaurării unei dictaturi pentru că, după rezultatul votului, asta se preconizează, o dictatură a celor care gândesc mai puţin”.
„Sunt lucruri care nu se pot face. Am încercat să explic cât pot: nu o să aibă toată lumea locuinţă în judeţul Botoşani, nu se vor reface toate blocurile din Botoşani pe partea de izolaţie termică şi, mai ales, nu vom avea cu toţii un loc de muncă, ci doar cei care vor cu adevărat să muncească, care au o pregătire şi care poate acceptă un loc de muncă plătit la posibilităţile firmelor respective”.
„Nu vreau să necăjesc pe cineva acum, dar discursul de stânga trebuie probabil trezit cu crezurile la dreapta”.
„În Consiliul Local, ca şi în Consiliul Judeţean, aşa cum am mai spus, vom face o opoziţie constructivă. Acele decizii, hotărâri, corecte şi care vor fi luate pentru dezvoltarea judeţului şi a municipiului vor fi susţinute în totalitate de consilierii noştri”.
„Voi rămâne în gospodăria comunală, pentru că aşa este pe lege şi să văd ce se întâmplă şi în oraş, legea spune că timp de doi ani de la încetarea mandatului revin pe funcţia pe care am avut-o înainte şi rămân în ceea ce se întâmplă în administraţia botoşăneană, dar mă interesează şi ceea ce se întâmplă la nivel de judeţ şi probabil voi opta pentru mandatul de consilier judeţean”.


An nou, probleme vechi: Medici școlari puțini, profesori și părinți îngrijorați: În caz de infectare, tot noi răspundem
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la începerea noului an școlar care va fi unul cu totul atipic. Autoritățile se pregătesc de redeschiderea școlilor, în această perioadă având loc mai multe întâlniri cu toți factorii de decizie. Concret însă abia pe 10 septembrie 2020 se va ști cum se va învăța în fiecare unitate de învățământ din Botoșani.
Aventură între un învățător și o mămică la o școală din Botoșani! Soțul acuză că s-au filmat pornografic în fața copiilor - GALERIE FOTO
O aventură între două persoane căsătorite a ajuns în atenția instituțiilor publice de la Botoșani, având în vedere că unul dintre protagoniști lucrează în sistemul educațional.
Ar trebui să (le) fie rușine! Oameni care stau în locuințe sociale, fără studii și loc de muncă vor să conducă municipiul reședință de județ
Oferta electorală din anul 2020 continuă să fie una pestriță și să surprindă în mod neplăcut. Dacă în urma cu patru ani de zile anumite candidaturi au provocat amuzament sau ostilitate, gluma pare-se că se îngroașă la următorul scrutin electoral. Pentru că vorbim până la urmă de funcțiile supreme ale municipiului reședință de județ, care, nu doar în teorie, ar trebui să fie ocupate de candidați capabili și vizionari.
Zona de food-court din Uvertura Mall, plină din nou de clienți la mese! Pregătiri în toi și la multiplex – GALERIE FOTO & VIDEO
După o pauză de cinci luni de zile restaurantele și cafenelele din spațiile comerciale au revenit la normal. O pauză care a marcat o serie de premieri negative în istoria românilor și a umanității care s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize sanitare din toate timpurile.
Sorescu e aproape ministrul Afacerilor Interne, Vela a plecat să candideze la Caransebeș
Ministrul de Interne Marcel Vela și-a delegat atribuțiile cu privire la alegeri, deoarece conduce lista de consilieri locali la Consiliul Local al orașului Caransebeș, unde a fost primar pentru 12 ani.
FOTOGALERIE 80 de locuințe ANL aproape gata de repartizare, consilierii au aprobat prima LISTĂ
După patru ani în care s-a lucrat la construirea locuințelor pe terenul obținut de Primăria Botoșani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN) dar și în paralel la asigurarea utilităților, toamna aceasta este posibil ca primele chei de garsoniere sau apartamente să fie înmânate viitorilor chiriași.
Mici latifundiari, colecționari de bijuterii sau mașini vechi ori persoane doar cu apartament – AVERILE candidaților la președinția Consiliului Județean Botoșani
Nouă botoșăneni au intrat în cursa electorală pentru a câștiga președinția Consiliului Județean Botoșani. Politicieni cu notorietate mai mică sau mai mare în spațiul public botoșănean, oameni care au agonisit de-a lungul anilor sau care se compară la averi cu simpli cetățeni.
Deschidere de an școlar în pandemie: Părinți care refuză să-și trimită copiii la școală, elevii riscă inclusiv exmatricularea - VIDEO
La acest moment este știut faptul că se dorește ca noul an școlar să fie deschis de la 14 septembrie 2020, iar școlile să funcționeze în baza a trei scenarii de risc. La nivelul județului Botoșani, prin ordin al prefectului, au fost constituite comisii pentru verificarea condițiilor de siguranță sanitară din unitățile de învățământ.
PSD a rămas fără reprezentant în Biroul Electoral Județean după o urgență medicală și o incompatibilitate soț – soție - DOCUMENT
Biroul Electoral Județean (BEJ) s-a întrunit marți în ședință pentru a emite o decizie cu privire la reprezentantul PSD în această structură, susceptibil de incompatibilitate.
Loading...
Moarte violentă și tristă! Femeia omorâtă în accident pe Împărat Traian o anonimă, nicio rudă nu a venit la spital, polițiștii au căutat familia din scară în scară – FOTO&VIDEO
Un fel de „Jane Doe” a Botoșaniului. Femeia care și-a pierdut viața duminică seara în accidentul violent care a avut loc pe strada Împărat Traian a rămas neidentificată multe ore de la producerea evenimentului. 
„Petrecere” la Cornișa până aproape de miezul nopții cu muzică și țipete în microfon pentru directorul Țurcanu și câțiva apropiați! Botoșănenii au sunat la Poliție – VIDEO
Muzica și vocea DJ-ului din parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa s-au auzit extrem de puternic încă din timpul zilei de vineri, 21 august 2020 într-o bună parte a orașului care se află la o distanță considerabilă de zona de agrement.
Spitalul Mavromati se golește de pacienții cu COVID, se tratează în continuare doar urgențele: De ce să redevenim zonă roșie pe harta țării?
Botoșaniul încă mai înregistrează noi cazuri de Covid, însă situația de la nivelul județului este ținută sub control. De altfel, în timp ce în unele zile la Botoșani se înregistrează câte două-trei cazuri, în alte județe sunt și 90 – 100.
Afaceristul milionar, liderul de grup al PSD-iștilor timp de opt ani, marele absent de pe lista pentru Consiliul Local: Au venit cu altă garnitură...
Lista depusă de social-democrații botoșăneni pentru noul Legislativ local din următorii 4 ani de zile are o mare absență în dreptul omului care a condus grupul PSD în plenul municipal timp de două mandate.
Soție de polițist aflată pe lista PSD-ului a chemat un primar în instanță: Intenționez să o dau în judecată pentru că a intrat în baza de date neavând niciun drept, cetățeanul și polițistul - DOCUMENT
Un primar botoșănean a primit citație sâmbătă, 15 august 2020, pentru a se prezenta în instanță a doua zi, duminică. Iar asta s-a întâmplat după o contestație la legea electorală depusă de o membră PSD, soție de polițist.
Loading...
Ce și pe cine votăm pe 27 septembrie 2020? Oferta politică pentru Primărie și Județ: CANDIDAȚII analizați prin ochi de foști jurnaliști, sindicaliști sau afaceriști
Spre finele lunii septembrie din anul pandemiei, Botoșaniul își alege oamenii care vor cârmui județul și municipiul reședință. Poate cel mai important scrutin electoral cu efect direct pe plan local, alegerile locale din 27 septembrie vor decide viitorul următorilor patru ani, prin prisma mai ales a noilor investiții.
Rețeta succesului pentru un primar din Botoșani, este susținut și de PSD și de PNL în aceeași campanie, localitate umplută de bannere – FOTO
Un primar botoșănean a reușit să creeze una dintre cele mai inedite situații ale acestei precampanii electorale. Are în comunitatea sa bannere electorale atât cu candidatul PSD cât și cu cel al PNL-ului, principalii adversari politici pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.
LA MULȚI ANI, Daniel Badale! E prima oară când vorbesc despre mine, după mai bine de 25 de ani de profesie. Asta e partea mea curată. V-o dăruiesc din toată inima! - FOTO & VIDEO
Actorul botoșănean născut într-o zi de 15 august se află astăzi într-o postură inedită: pe scenă fiind, își joacă propriul rol, unul în care, în urmă cu mai bine de 30 de ani, Revoluția Română îl ”distribuise”.
Vile la preț de 10 apartamente, pandemia îi determină pe bogații târgului să își vândă proprietățile fabuloase - GALERIE FOTO
Exterioare de vis, interioare de poveste. Vile cu arhitecturi deosebite, dotate și utilate până în cele mai mici detalii, cu un design de revistă. Oferta în vreme de pandemie, la Botoșani, este foarte bogată, iar prețurile pe măsură.
Directorul de spital care a renunțat la salariul de 3.000 de euro pentru a merge în privat s-a dus la leafă de 4.000 de lei... tot la stat – VIDEO & DOCUMENT
După ce și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, Daniel Buga a renunțat și la postul de execuție din cadrul unității medicale, respectiv cel de inspector de specialitate în cadrul serviciului resurse umane.
Pionierat în sărăcie! Povestea eolienei de la Bucecea întreruptă de hoții locali, centrala a „trăit” puțin peste un an și a rămas bibelou – FOTOGALERIE&VIDEO 
Botoșănenii care ajung în sudul țării, în concedii sau în interes de serviciu, sunt fericiții privitori ai celui mai mare parc de centrale eoliene care a fost construit în urmă cu mai bine de un deceniu la Fântânele-Cogealac. Și în Moldova a existat o pornire firavă și curajoasă deopotrivă la Bucecea - Botoșani. Însă povestea de succes de atunci a avut un final oglindit în specificul zonei, vestit mai degrabă prin prisma sărăciei.  
Intr-adevar...d-le Flutur...ati perdut tot pt catva oameni care au candidat...care au furat la sange de cand s-au instalat. (gheorghita...alexa..dar in special gheorghitza) era un nimeni si acum abea isi mai misca burta. nu aveti idee cati au votat impotriva lor defapt. madam zarug (care toata viata a fost fata lui nastase si-a schimbat culoarea...sa o vedeti cum se inroseste la loc).orasul nostru ar fi fost si mai frumos si cu mai putini bani facute multe...dar cum isi mai facea ghorghitza traista mare...ati dat botosanioul la prostii de la usl..pt un smecheras de cartier...pt el ati pierdut...nici macar pt PDL. o sa-i vedem pe USL-isti cum scot degetul din fund.cand n-o sa poata rezolva minciunile cu care au pacalit votantii...mi-a placut oricum ca inainteea votarii si a 2-a zi dupa, toate parcomatele erau defecte...parcomate puse din banii nostri..iar banii se duceau la hsr gherghita srl....va respect pt ce ati facut...va judec pt echipa cu care ati vrut sa mergeti la urmatorul mandat...pt ca ati dat ocazia lui portarica-fasolica sa se plimbe ca un curcanel pe o functie cu care nu are nimic de-a-face.
29 iunie 2012, 08:41
DOMNUL FLUTUR A FOST TRADAT DE TOTI CEI CARE S-AU OCUPAT DE URNE SI DE SECTIEA DE VOTARE ACESTA ESTE ADEVARUL CA A FOST FURAT LA VOTURI
15 iunie 2012, 08:42
Nu putea sa-l dea deoparte pe Gheorg pentru ca din afacerile lui oneroase curgeau banii in campanii.
14 iunie 2012, 15:57
Domnule Flutur, ati pierdut din cauza ridicarilor abuzive de masini, si din cauza oamenilor cu care v-ati inconjurat! (vezi in principal gheorghita, care era un neica nimeni si acum nu mai poate de bastan! Pe banii nostri, desigur, jigodia dracului)
14 iunie 2012, 10:33
multi usl-isti ff prostiRespect Flutur!
14 iunie 2012, 08:30
"d-le" Flutur, eu cred ca ati pierdut muuuuulte voturi si din cauza uciderii cainilor comunitari ! sunt multi iubitori de animale in orasul asta, si in afara de ei, poate sunt multi cetateni care nu ar mai vrea sa vada caini pe strada, dar nici sa ii stie macelariti, in nici un caz nu vor......
14 iunie 2012, 07:18
i barbat.chiar nu aveti cu ce va ocupa??incercati sa fiti manager la firmele fostului vice ghiorghita daca nu altceva.va pling si eu sincer!!!!!
14 iunie 2012, 07:07
dar de termica sau mai bine zis modern calor ce puteti spune,cine a instaurat dictatura...de ce au plecat oamenii competenti si au ramas doar apropiatii domnului diaconu...
13 iunie 2012, 20:17
este evident ca domul Flutur este inca in stare de sevraj ! trece, distonocalm, xanax, etc. Doar nu o sa ne prefacem acum ca suntem suparati si nu o sa va plangem de mila in nici un caz!
13 iunie 2012, 17:55
sipina la urma vrea director la locativa. asta inseamna ca mai este de furat. ce a facut flutur? ne-a papat banii, a facut de n ori bulevardul si a cumparat flori la suprapret din banii nostri? vedem noi si cu astia, daca nu-s buni nu mai pupa in noiembrie voturi. altii si tot asa pina dam de oameni corecti.
13 iunie 2012, 17:10
Da, ati facut multe domnule Flutur, dar, nu uitati ca alternanta la putere e un atribut al democratiei. De sa nu credem ca si acest tanar primar este capabil sa va continue proiectele si sa demareze altele noi?
13 iunie 2012, 16:58
a toamna numai iese USLeul ca orcum sunt o adunatura de prosti de la Bucuresti pana la Botosani...am votat taranimea si prostimea..asta o sa avem parte in urmatorii ani 4la numar.
13 iunie 2012, 16:47
am ales PROSTIMEA..eu unu regret ca am ales pe fata de soia.. e mai flamand decat fostii mai ales ca trebuie sa ii dea lui taticu inapoi banii cheltuiti in campanie
13 iunie 2012, 16:36
Sicer imi pare rau ca un om cum sunteti dumneavoastra pleaca de la carma judetului.nu contest ca USL nu va face ceva pt BT...dar ce vom face cu cei care au furat si sunt penali in USL?ce vor face cei ce au vandut voturile cu 100 lei...se termina fratilor banii si mai suferim inca 4 ani...sper sa poata intretina ce a construit domnul flutur...
13 iunie 2012, 16:29
O dictatura a celor ce gandesc putin. Cat de ratacit puteti fi incat sa jigniti , sa insultati alesii si alegatorii lor? Domnule Flutur, oamenii s-au mai desteptat. Din partea mea puteti sa si plecati din oras, nu o sa va ducem dorul!Mai mult ca sigur in timpul mandatului ne numeati fraieri.
13 iunie 2012, 15:21
sa intrebati cu ce bani s-au construit panourile publicitare din intersectii ... cu banii firmei de partid a pdl-ului sau cu materialele si oamenii de la modern calor...?
13 iunie 2012, 14:33
banii din conturi sunt ai nostri, ai cetatenilor. 1.SA DISPARA HSR-ul care e o batjocura la adresa noastra. 2.SA DDIMINUAM IMPOZITUL ABERANT PE MASINI, stim cu totii ca asta a fost un jaf PDL-ist ordinar.3. Rezolvarea problemei Bulevardului cu placile care sar !!! iaca asta a facut moliuta, a irosit banii pe care numai noi stim cit de greu i-am cistigat si i-am platit, lasindu-ne familiile private de mincare s.a. portocalii imputiti!
13 iunie 2012, 14:32
Cu banii pe care ia avut flutur putea sa asfalteze mult mai multe drumuri, trotuare ...etcdar cum sa faca asta cand el era interesat de spaga prin oamenii lui Gheorghita, Alexa
13 iunie 2012, 14:29
Revin si spun! Nici o femeie de servici nu putea fi angajata fara acordul lui Flutur si acum spune de dictatura? Nici odata nu a fost interesat de micul si umilul cetatean, pt Flutur totul se rezuma la bani, alcool, jocuri interzise si clica de prieteni Buhaianu,Serbanoiu, Ada, Ghiorgita. Intr-o alta echipa Flutur nu rezista, nimeni nu este dator sa munceasca si maria sa Primarul sa-si adune laurii, asa ca spun, nici angajatii primariei nu v-a votat.
13 iunie 2012, 13:59
Hai fluturica, muta-ti fundul in vila aia pe care ti-au facut-o in Franta cu banii nostri. Ti-a ajuns cat ai furat. La revedere!
13 iunie 2012, 13:53
Flutur a facut ceva pt. orasul asta,pacat ca lumea a asociat numele lui cu pdl-ul.. Sunt curios in urmatorii ani cum va arata orasul nostru,sigur sunt de un singur lucru,vor fura psd-istii pe rupte...!
13 iunie 2012, 13:46
Domnilor s-a schimbat popoul si ca atare lasati-l pe cel vechi.
13 iunie 2012, 13:33
Iata ce am crezut eu despre primar, imediat dupa ce a fost ales:@ Dialog despre primar @- Cine-i primarul ales in acest an? /- Prin Catalin i-un tip ... nitel uman. /- Prin Mugurel ... i-un spirit vegetal. /-Prin Flutur ... e un firav animal! /@ Reprezentare totala @Avem primarul dorit de ani si ani, /Ce reprezinta tot ce-i viu in Botosani: /Prin Mugurel ... tot regnul vegetal, /Prin Flutur... intreg regnul animal. /@(DE >TRAIAN ASANAT<)@
13 iunie 2012, 13:20
Domnul Primar Catalin Flutur n-a meritat asta. Botosanenii au sanctionat un om care a facut ceva pentru oras. Botosaniul a inceput sa se miste, sa aiba o fata noua, sa fie modern si botosaneanul pentru ca Guvernul i-a luat din salariul si nu l-a dat afara, l-a sanctionat pe el. Halal populatie. Felicit clujenii care au stiut sa discearna si l-au laes pe Boc. Au tinut minte cate a facut Boc pentru Cluj chiar daca nu a reusit sa se impuna ca premier. Ramaneti cu PSD botosaneni si veti avea o viata lipsita de caini vagabonzi, lipsita de blocuri gri si mai ales veti ave locuri de munca.
13 iunie 2012, 12:28
da mai esti foarte tare, nimeni nu a avut nimic cu flutur, ci cu pdl, cu toate asta s-a votat impotriva lui, desi nimeni nu poate nega ce s-a facut in botosani. asta inseamna ca oamenii nu au au putu discerne intre una si alta, nu au inteles ca primarul catalin flutur s-a zbatut pentru oras. iar tu, pentru ca si-a batut joc de tine udrea sau altii, nu l-ai votatpe flutur, care a ridicat orasul din ruine.. bravo...sunteti tari...asta este votul, de acum patru ani inainte vreau 10000 de locuri de munca, vreau 1044 de locuinte iar in termen de maxim 6 luni sa dispara cainii vagabonzi. maxim sase luni. iar ulterior, tu o sa fii uimit, tu nu ai avut nimic cu flutur...dar portariuc nu va face nimic
13 iunie 2012, 12:11
Se pare ca nu intelegeti ca nimeni n-a avut absolut nimic cu dvs , ci cu ideea de pdl!!!Toata lumea isi scoate palaria in fata dvs, dar mai marii si-au batut joc de noi, in cel mai crunt mod posibil.
13 iunie 2012, 11:49
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.