Știrea zilei
Flutur i-a dat ”ignore” lui Andrei la învestire, sfidare până în ultima clipă – VIDEO & GALERIE FOTO

Relația tensionată pe care Cosmin Andrei și Cătălin Flutur au avut-o timp de patru ani în fruntea Primăriei Botoșani, care a continuat în campania electorală și s-a exacerbat chiar și după alegeri, a ieșit în evidență și la ședința de constituire a noului Consiliu Local.

Fără reacție la mulțumirile noului primar


Pe toată desfășurarea acesteia, fostul primar și-a ignorat succesorul. Cei doi nu s-au salutat când au ajuns în sală, iar Cătălin Flutur nu a avut vreo reacție atunci când, la finalul discursului de instalare, Cosmin Andrei i-a mulțumit predecesorului.


După ce noul edil-șef a depus jurământul, dar și în alte momente din cadrul festivității, unii consilieri locali și oamenii din sală au aplaudat.


Cătălin Flutur nu a schițat însă vreun gest.


Ba mai mult, după ce ședința de constituire a noului Consiliu Local a luat sfârșit, actualul consilier municipal a mers la prezidiu, unde luase loc noul primar, pentru a saluta oficialitățile din zonă, și a trecut impasibil pe lângă proaspătul edil-șef.

 

Fără conferință de rămas bun


De altfel, dacă în 2012, când a pierdut alegerile în favoarea lui Ovidiu Portariuc, a făcut o predare – primire simbolică a conducerii Primăriei Botoșani în prezența mass-media, în 2020 Cătălin Flutur nu a organizat un astfel de eveniment și nici o conferință de presă la final de mandat, așa cum tot el a făcut în 2012 și cum Ovidiu Portariuc a procedat în 2016.


Cătălin Flutur s-a limitat doar la câteva declarații făcute după ședința de învestire pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, și acestea la solicitarea jurnaliștilor.


Imediat după aflarea rezultatelor scrutinului din 27 septembrie 2020, fostul primar a acuzat faptul că a pierdut alegerile prin fraudă, depunând mai multe plângeri la Judecătoria și Tribunalul Botoșani, însă magistrații i-au respins toate acțiunile.


Una dintre acestea se mai află pe rol la Curtea de Apel Suceava, după ce fostul edil șef a făcut recurs la hotărârea Tribunalului Botoșani de a nu renumăra voturile nule și cele din 18 secții.

 

VEZI ÎN VIDEO LA 32:20

 

 

 

 

loading...
Cosmin Andrei, primul discurs în calitate de primar al municipiului Botoșani: Dragi colegi, am scris istorie la BotoșaniVIDEO
Tribunalul a respins apelul lui Flutur la validarea lui Andrei, primarul încă în funcție obligat să îi dea 1.000 de lei succesorului

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google play download from apple store
Cartierul cu VIP-uri al Botoșaniului lăsat fără apă șase zile în două săptămâni pe vremuri de caniculă extremă
Și nu doar acest cartier. Mii de botoșăneni au fost afectați de cascada de avarii înregistrată în ultimele două săptămâni.
După ce au primit normă de hrană pentru zilele de lucru, polițiștii locali de la Botoșani vor bani de mâncare și când stau în concediu medical
În acest sens au deschis un proces pentru a obține norma de hrană pe perioada în care se află în repaus medical. Acțiunea este asumată de Sindicatul Șoimul, reprezentativ pentru polițiștii locali, împotriva instituției Poliția Locală Botoșani.
Unde sunt izoletele care au băgat spaima în botoșăneni? Achiziționate pentru Ebola, folosite pentru cinci oameni – UNDE sunt acum
De fapt a fost o singură izoletă folosită în primăvara anului 2020 pentru primii pacienți care au contactat virusul cu origini chinezești. Însă impresia generală era pe atunci că sunt mai multe astfel de dispozitive pregătite pentru paciențiii suspecți de infecție.
Asediu la Parcul Cornișa: mașinile au ajuns până la drumul spre Suceava, au apărut și primele distrugeri – GALERIE FOTO
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa continuă să atragă vizitatori din întreaga Moldovă, dar și de la vecinii de peste Prut. Deși recordul de vizite îi aparține anului 2019, când încă nu se știa despre criza care avea să lovească mapamondul, interesul continuă să fie crescut, mai ales în perioadele caniculare.
Luptă pe toate fronturile la „Apă”: Pesediștii „au scăpat” de administratorii liberali printr-o ușoară joacă cu focul
Noua conducere de la SC Nova Apaserv SA are o dublă misiune: pe de o parte cea oficială, de redresare financiară a companiei, iar pe de altă parte cea neoficială, de schimbare a garniturii politice din funcțiile de conducere.
ALARMĂ: Antreprenorul de la biserica simbol a orașului amenință că oprește lucrările din cauza datoriilor Primăriei - Va rămâne ca teatrul
Unul dintre foarte puținele mari obiective de investiții care se derulează la Botoșani, și la care lucrările nu sunt întârziate, este amenințat cu retragerea muncitorilor de pe șantier din cauza datoriilor pe care Primăria Botoșani le înregistrează către constructor.
Fiul senatorului Cristian Achiței, angajat șef la Drumurile Naționale după un concurs la care a participat singur
Soartă predestinată pentru copiii sau rudele politicienilor autohtoni... Majoritatea dintre ei par să „performeze” cu precădere în unitățile de stat și mai puțin în mediul privat. Puține sunt situațiile în care fiii parlamentarilor sau aleșilor locali confirmă în multinaționale sau au propriile afaceri de succes.
Aproape 100 de gropi făcute și ABANDONATE în municipiu: Botoșani nu a arătat niciodată așa de rău / Toți vin la Primărie rugându-ne, solicitându-ne, amenințându-ne - GALERIE FOTO
Municipiul Botoșani a suferit dintotdeauna la partea de infrastructură rutieră, pe lângă multe alte lipsuri care nu vor fi amintite acum. Autoritățile și botoșănenii deopotrivă se mândresc cu faptul că respiră cel mai curat aer din România...și cam atât. Într-un top recent, municipiul Botoșani se afla pe primele locuri în lista orașelor în care NU se merită să trăiești.
Asistați sociali din Botoșani prinși cu câte două mașini după un control al Curții de Conturi, sute de beneficiari rămași fără bani
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul avea printre cei mai mulți asistați sociali. Astăzi, este însă județul fruntaș în ceea ce privește numărul beneficiarilor care au fost suspendați de la plată. S-a ajuns în această situație deoarece ei au refuzat un loc de muncă sau mai nou au fost prinși că dețin și câte două mașini.
Loading...
Război total cu demolarea garajelor! Oamenii din Primăverii, audiență la Primărie, cu amenințări și jigniri: Nu a votat nimeni călăul orașului Botoșani / O să adunăm semnături pentru demiterea dv.VIDEO
Decizia primarului Cosmin Andrei de a începe acțiunea de demolare a garajelor din municipiul Botoșani pentru a face loc parcărilor a stârnit, așa cum era și de așteptat de altfel, un val de revoltă.
Artă printre lighene și cârpe! Inundație peste tablouri, bătaie de joc la asociația de proprietari: Deja ne-au dat la ziar? VIDEO & FOTOGALERIE
Un lanț al slăbiciunilor sau un cerc vicios fără nici o verigă slabă pentru a fi întrerupt. De mai bine de doi ani de zile responsabilii Galeriilor de Artă Ștefan Luchian au frecvente episoade de deznădejde din cauza inundațiilor cărora trebuie să le facă față dar mai ales provocării de a proteja obiectele de artă.
RĂZBOI total pentru o funcție: Managerul botoșănean care nu vrea să fie evaluat de ”un profesor și un corist” / ”Nu e ilegal, e imoral” - FOTO
Astăzi, consilierii locali au pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului evaluării celui de-al treilea an de management din mandatul 2018-2022 al lui Mihai Sîrbu la Filarmonica ”George Enescu” Botoșani.
Evacuări la ANL-uri! Zeci de locuințe atribuite cu tertipuri legislative trebuie eliberate după ce DNA a sesizat Prefectura
Prima publicație de la Botoșani care a dezvăluit acest tertip legislativ de obținere a unei locuințe ANL a fost Botoșăneanul.
ANCHETĂ la ISU după intervenția de la Stânca! Un localnic cu undiță a intrat în apă până la gât, pompierii cu veste, priveau din barcă – FOTOGALERIE
Pe 8 august 2017 la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani era efectuată o anchetă privitoare la modul în care s-a intervenit după înecul unui tânăr de 17 ani. Au trecut patru ani de zile, apele au mai luat o viață tânără, un băiat de 22 de ani din municipiu care s-a înecat la Stânca Costești.
Loading...
Director nou la Modern Calor: fost funcționar & subofițer, își începe treaba cu o mare provocare - Sunt încă în etapa de preluare a atribuțiilor - FOTO
Compania de termoficare a orașului are de două zile conducere nouă. Un tânăr economist i-a luat locul fostului director Florin Sandu, deocamdată cu titlu de interimat.
Scandal la județ privind posibila cumpărare a clădirii fiului unui celebru om de afaceri: Fac glume cu bunul minorului - VIDEO
Consilierii județeni au respins miercuri un proiect de hotărâre privind exercitarea dreptului de preemțiune de către Consiliul Judeţean Botoșani asupra imobilului monument istoric ”Casa Mavrocordat” din strada Mihail Kogălniceanu. Și aceasta după o serie întreagă de ciudățenii petrecute pe firul (ne)aprobării proiectului.
Telenovelă pe un post de director: Numirea primită după program a trimis șeful liberal acasă pentru un social-democrat, pe o funcție a USR-ului
Ingerința politică în activitatea administrativă bifează un nou episod la Botoșani. Partidele de guvernământ par să nu cadă de acord pe funcțiile de conducere negociate și s-a ajuns la o situație ilară cu directori schimbați, repuși pe funcție și din nou schimbați. Însă, fără o sincronizare cu împărțeala politică.
Județul geniilor, la un pas de infarct cultural: Criză fără precedent în instituția care vorbește lumii despre Enescu, Iorga, Luchian
O instituție emblematică a Moldovei, un spațiu care tezaurizează la propriu moștenirea culturală a județului, se confruntă nu doar cu subfinanțarea cruntă, ci și cu un deficit de personal care se acutizează pe zi ce trece.
La două zile după ce s-a aflat că CJ-ul a tăiat finanțarea revistei de cultură, un om de afaceri a virat fundației banii pe tot anul 
Miercuri, 16 iunie, Botoșăneanul a făcut public la Știrea Zilei că ”Hyperion – Caiete Botoșănene”, poate cea mai prestigioasă revistă de cultură din Botoșani, a rămas fără finanțarea de la Consiliul Județean, care era acordată prin Memorialul Ipotești – Centrul de Studii Mihai Eminescu.
Majorare de … 1 leu la mesele pacienților din spital – TOPUL bolnavilor de la Mavromati care mănâncă cel mai bine
Noile tarife au fost aplicate la Spitalul Județean Mavromati începând din luna mai a anului 2021. Majorarea este însă aproape nesemnificativă, iar suma alocată normei de hrană este astfel insuficientă pentru a le asigura pacienților un meniu cât mai bogat, cu alimente de bună calitate.
dar ce voiati sa faca sa se pupe? E covid si apoi persoana tanara saluta pe cel mai varstinc! nu s-a intamplat deci ce voiati sa faca Flutur? Cine a aplaudat in sala? Personalul obedient din primarie, primarii si consilierii judeteni psd si consilierii psd. E dreptul lor si placerea lor si a fost respectata de ceilalti. Doar in comunism aplaudam orice de frica securitatii. Acum daca iti place aplauzi daca nu e dreptul tau sa nu ai acest gest. Asta nu inseamna ca nu esti civilizata. Daca fluieri sau faci scandal asa cum faceau parlamentarii psd in parlament, sau Iordache cu degetele sale atunci da esti necivilizata. Asdar voi cei psd-isti care ati tras repede concluzii revizuiti, nu fiti psd-istii lui Iordache.Cat despre ce a facut Flutur in 4 ani vom vedea cand vor incepe investitiile. Doar psd-istii au facut spitale regionale in 4 ani fiindca proiectele devin mature in 6,7 ani. Asadar ce a facut Flutur in 4 ani se va vedea in urmatorii 2-3 ani daca nu se da in bara precum a facut Portariuc cu teatrul sau cornisa!Asadar daca tot voi dragi psd-isti v-ati mobilizat la comentarii rautacioase, precum sobolanii din intuneric; organizati-va si duceti la final proiectele europene a caror baze au fost puse de Flutur. Si daca nu stiti nu comentati sau comentati ca doar sunteti psd-isti.
28 octombrie 2020, 13:01
A facut cate ceva in primul mandat, dupa aceea doar bani cheltuiti aiurea. Comparativ cu restul capitalelor resedinte de judet, Orasul Botosani este vai de capul lui.
28 octombrie 2020, 12:39
Daca te uiti la ochii lui injectati, iti dai seama de ce a ignorat tot ceea ce era acolo, nu numai pe CA. Nu incercati sa faceti un erou din ceea ce a mai ramas din ceea ce a fost odata. Doar vestigii.
28 octombrie 2020, 12:35
Urât. Expresia unui caracter mizer.
28 octombrie 2020, 12:12
Da, Flutur nu știe să piardă. Este lipsit de fair-play. Dar, dincolo de toate aceste lipsuri, nu a făcut mai nimic pentru oraș. Și asta e chiar grav! Botoșaniul merită mai mult!
28 octombrie 2020, 12:00
Atitudinea ține de educație, iar aceasta, de cei șapte ani de acasă.
28 octombrie 2020, 11:14
Țopârlan până la capăt!Nervos că nu va mai avea cum să-și bea după ora 10 tăria în Primărie!Ăstuia i-a intrat în cap ideea, că fără el, Botoșaniul se blochează!Se va bloca la afacerile cu firmele de casă ale PNL și la comisioanele încasate de el.
28 octombrie 2020, 11:06
Acest " individ lipsit de fair-play", precum il numiti, a facut din Botosani un oras in care nu ti-e rusine sa traiesti; daca ati fi onest, ati recunoaste cate fonduri europene a atras dl Flutur si cate s-au facut in oras. In acest ultim mandat, avand in vedere ca singura preocupare a pesedeilor a fost sa-i blocheze proiectele, tot a reusit sa mai realizeze cate ceva. Am avut un glorios primar PSD, tanar si cu maaari perspective, dl Portariuc, care a facut un mare nimic, aceeasi soarta ne asteapta si acum.Pesedeii doar se vor trage in poze, specialitatea lor, si vor plange, de prisos, pe umarul tuturor celor necajiti, care, dupa cei 4 ani, vor fi si mai necajiti dar bucurosi ca pesedeii le-au sters lacrimile si le-au spus ca-i cred ca-s necajiti. Cam asta e filozofia PSD de la Revolutie pana astazi, de asta suntem atat de prosperi.
28 octombrie 2020, 10:33
Slugile lui dragnea vor tine acest judet pe ultimul loc din tara asa cum au facut pana acum.Va fi chin si jale cu trompetele astea habarniste conduse de o menajera.
28 octombrie 2020, 10:24
Flutur nu știe să piardă. Oricum, vedem acum că nu ne-a condus un domn ci un individ lipsit de fair play.
28 octombrie 2020, 10:07
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Soțul meu își dorește un copil, eu nu! Nu mai vreau să îi fac niciun copil, nu îmi mai doresc! Acum vreau să mă ocup de copiii mei, de imaginea mea, de afacerile mele, am alte priorități. Mi-am cumpărat șase locuințe: am ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9219 lei
USD
Dolarul SUA
4.1823 lei
CHF
Francul elveţian
4.5428 lei
GBP
Lira sterlină
5.7455 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7865 lei
XAU
Gramul de aur
242.4279 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2311 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3727 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0855 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3284 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1916 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6617 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.7 o C
Dorohoi
16.6 o C
Bucecea
18.1 o C
Darabani
15.3 o C
Saveni
17.6 o C
Ştefăneşti
17.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.