Știrea zilei
Flutur i-a dat ”ignore” lui Andrei la învestire, sfidare până în ultima clipă – VIDEO & GALERIE FOTO

Relația tensionată pe care Cosmin Andrei și Cătălin Flutur au avut-o timp de patru ani în fruntea Primăriei Botoșani, care a continuat în campania electorală și s-a exacerbat chiar și după alegeri, a ieșit în evidență și la ședința de constituire a noului Consiliu Local.

Fără reacție la mulțumirile noului primar


Pe toată desfășurarea acesteia, fostul primar și-a ignorat succesorul. Cei doi nu s-au salutat când au ajuns în sală, iar Cătălin Flutur nu a avut vreo reacție atunci când, la finalul discursului de instalare, Cosmin Andrei i-a mulțumit predecesorului.


După ce noul edil-șef a depus jurământul, dar și în alte momente din cadrul festivității, unii consilieri locali și oamenii din sală au aplaudat.


Cătălin Flutur nu a schițat însă vreun gest.


Ba mai mult, după ce ședința de constituire a noului Consiliu Local a luat sfârșit, actualul consilier municipal a mers la prezidiu, unde luase loc noul primar, pentru a saluta oficialitățile din zonă, și a trecut impasibil pe lângă proaspătul edil-șef.

 

Fără conferință de rămas bun


De altfel, dacă în 2012, când a pierdut alegerile în favoarea lui Ovidiu Portariuc, a făcut o predare – primire simbolică a conducerii Primăriei Botoșani în prezența mass-media, în 2020 Cătălin Flutur nu a organizat un astfel de eveniment și nici o conferință de presă la final de mandat, așa cum tot el a făcut în 2012 și cum Ovidiu Portariuc a procedat în 2016.


Cătălin Flutur s-a limitat doar la câteva declarații făcute după ședința de învestire pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, și acestea la solicitarea jurnaliștilor.


Imediat după aflarea rezultatelor scrutinului din 27 septembrie 2020, fostul primar a acuzat faptul că a pierdut alegerile prin fraudă, depunând mai multe plângeri la Judecătoria și Tribunalul Botoșani, însă magistrații i-au respins toate acțiunile.


Una dintre acestea se mai află pe rol la Curtea de Apel Suceava, după ce fostul edil șef a făcut recurs la hotărârea Tribunalului Botoșani de a nu renumăra voturile nule și cele din 18 secții.

 

VEZI ÎN VIDEO LA 32:20

 

 

 

 

loading...
Cosmin Andrei, primul discurs în calitate de primar al municipiului Botoșani: Dragi colegi, am scris istorie la BotoșaniVIDEO
Tribunalul a respins apelul lui Flutur la validarea lui Andrei, primarul încă în funcție obligat să îi dea 1.000 de lei succesorului

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google play download from apple store
Bătălia pentru un loc în Senatul României: Candidați avuți importați din capitală, alții fără locuințe, unii cu listă de datorii, alții cu conturi de economii – AVERILE
După alegerile locale din 27 septembrie 2020 urmează un nou scrutin important care va avea loc la finele săptămânii viitoare: cel pentru Parlamentul României.
Eșec la licitația de aproape 30 de milioane de euro pentru noile căi de rulare ale tramvaielor: Nimeni nu vine să piardă bani
Unul dintre cele mai mari proiecte de investiții din municipiul Botoșani bate deocamdată pasul pe loc. Și în mod neașteptat, investiția privitoare la modernizarea infrastructurii de transport în comun, finanțată de Uniunea Europeană, a stârnit interes din partea companiilor private, însă până la un anumit punct.
Tragedie la Maternitate: Unicul copil al unor părinți infectați cu COVID a decedat, acuzații către cadre medicale: A murit cu zile
Doi tineri trec prin clipe grele după ce bebelușul lor s-a stins din viață la Maternitatea Botoșani. Îndurerată, familia lansează acuzații către cadrele medicale.
COVID - o boală cu bătaie lungă: Jumătate dintre botoșănenii tratați au rămas cu sechele după ce s-au vindecat
Până la sfârșitul acestei săptămâni erau declarați vindecați 3.285 de botoșăneni. Specialiștii susțin însă că mulți dintre ei au încă probleme de sănătate.
Administratorul unui pub și un comerciant au încercat desființarea hotărârii de închidere a piețelor și HoReCa, surpriză de proporții la Tribunal
Firma care administrează Grand Irish Pub și Sorinel Belciug, un comerciant cu afaceri în piață, au atacat în instanță hotărârea adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) imediat după ce Guvernul a trasat o nouă serie de restricții, inclusiv interzicerea deplasării pe timpul nopții. Tribunalul a respins acțiunea, dar procesul are o poveste cu totul aparte.
Vicepreședintele CJ-ului ”importat” la negocierile politice, lăsat să șomeze la birou: D-na președinte a spus că deocamdată asta e situația
Dacă la Primăria Botoșani s-a transmis un mesaj de unitate și echipă, la Consiliul Județean unul dintre vicepreședinți a fost deja izolat de activitatea principală a instituției. Facem referire la persoana care nu prea corespunde politic cu noua conducere formată la Județ după alegerile locale.
Botoșani, de două săptămâni la limita carantinei: ”E clar că la 6,00 NU voi declara carantină”, DAR...
Botoșaniul trăiește periculos în pandemie, de aproape două săptămâni rata de infectare la mia de locuitori a depășit pragul de 5,00, iar de la 6,00 se poate intra în carantină, potrivit actelor normative adoptate de Guvern.
Afaceri închise, privații și cetățenii amendați pe unde sunt prinși, instituțiile publice scapă în pandemie doar cu un banal... avertisment
Probabil că nu a mai existat vreun an în care instituțiile statului să exercite atât de multă presiune pe operatorii economici privați, iar aici ne referim mai ales la cei din HoReCa. Au fost închiși în starea de urgență, s-au redeschis în starea de alertă, însă cu extrem de multe restricții. Și în toată această perioadă instituțiile statului, printr-o armată de oameni, au făcut rând pentru a-i controla și amenda.
În anul dedicat online-ului, instituția de la Botoșani cu peste 80 de milioane de euro buget anual face ședințe prin... telefon
Trăim vremuri pe care nimeni nu le-a anticipat în istoria recentă. Vremuri în care instituțiile își restricționează contactul cu cetățenii, iar guvernanții recomandă ferm telemunca. Vremuri potrivnice în care accesul botoșănenilor la informațiile de interes public TREBUIE să rămână liber.
Loading...
Două săptămâni de când au închis HoReCa la Botoșani ca să scadă Covid-ul: Rezultatul? Rata de infectare aproape s-a dublat
Pe 29 octombrie Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis închiderea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole și a celor de noroc din municipiul Botoșani. Măsura a fost adoptată atunci ca urmare a depășirii pragului de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori.
Oamenii din linia întâi care au făcut un pas în spate! Val de pensionări și demisii la Spitalul Județean Mavromati în plină pandemie!
De la debutul pandemiei cadrele medicale sunt în linia întâi, motiv pentru care s-au mai făcut angajări ca să se facă față valului de pacienți. Însă în tot acest timp au fost și persoane care au ales să demisioneze, ar și altele care au ieșit la pensie în această perioadă stresantă pentru toată lumea.
Scandal în Piața Centrală, comercianții au intrat în hală: Bătaie de joc din lume! Lumea muncește pentru o bucățică de brânză VIDEO & GALERIE FOTO
Protestele care au avut loc în fiecare dimineață din această săptămână în fața Prefecturii și Primăriei au continuat miercuri la amiază chiar în Piața Centrală. Mai exact la Hala de Lactate și Hala de Carne, acolo unde zeci de comercianți s-au întâlnit cu reprezentanții SC Urban Serv SA, care încă mai administrează aceste spații.
Administrator public de top la o Primărie! Fost parlamentar, consul și director în București a venit la Botoșani, în sprijinul primarului
A fost parlamentar în două rânduri, demnitar în Republica Moldova și director la Complexul Lia Manoliu din Capitală.
„Petrecere” într-o instituție publică unde sunt cazuri de Covid! Angajații adunați într-o sală, una dintre participante fără mască – FOTOGALERIE
În vremuri potrivnice, în care Guvernul a interzis orice fel de adunare, petrecere, aniversare sau orice alt eveniment public sau privat, în spații închise sau deschise, într-o unitate publică de la Botoșani a avut loc totuși o astfel de întâlnire.
Loading...
Școala offline: Mii de elevi botoșăneni nu fac orele online, ministrul cere controale
Municipiile Botoșani, Dorohoi dar și câteva comune precum Adășeni, Suharău și Văculești se află în scenariul roșu motiv pentru care elevii din aceste localități  au învățat săptămâna aceasta exclusiv online. Iar de luni, conform noilor reguli toți elevii din întreaga țară vor învăța online.
Asta ați ales! Circ de 8 ore la prima ședință a noului Consiliu Local, aleșii scoși afară (și) de concertul Filarmonicii după o întrunire halucinantă – GALERIE FOTO
Dacă își imagina cineva că după alegerile din 27 septembrie situația din Consiliul Local Botoșani se va schimba, s-a înșelat amarnic. Noul deliberativ municipal, format în bună parte din aceiași oameni ca în ultimii patru sau chiar opt ani, a dovedit prin noii săi membri că între jurământul abia depus și ceea ce fac cu adevărat în calitate de reprezentanți ai botoșănenilor este o distanță uriașă.
Draftul care a „transpirat” de la Guvern pe surse și care închide țara, vânat de Prefectură pentru „a nu induce populația în eroare”
Istoria se repetă și încă foarte repede. Pentru că tot ceea ce s-a petrecut în primăvară, când documentele oficiale care vizau măsuri restrictive pentru populație erau secretizate și furnizate „pe surse”, se repetă în toamnă, la șase luni distanță.
”Surpriza” din fruntea CJ-ului, pregătită în realitate de o lună de zile, s-a mers la două capete
”A fost o surpriză plăcută și pentru mine, recunosc, dar mă obligă”. Declarația îi aparține lui Bogdan Dăscălescu, și a fost dată jurnaliștilor la puține minute după ce a reușit să devină pentru prima dată în carieră vicepreședintele al Consiliului Județean.
Fostul șef din Consiliul Județean a revenit la compania orașului și stă cu „bagajele la ușă”: Sunt pregătit pentru orice provocare
După ce și-a încheiat mandatul de vicepreședinte al Consiliului Județean și, mai mult decât atât, a depus jurământul de consilier local, Liviu Toma, „adoptat” de familia Pro România înainte de alegerile locale, a revenit pe postul său de la Urban Serv.
Instituție mutată dintr-un apartament de bloc într-un sediu din centrul orașului, închisă după 13 zile – GALERIE FOTO
După ani de zile în care a funcționat într-un apartament dintr-un imobil situat pe Calea Națională din municipiu, această unitate de stat are, în sfârșit, un sediu care se ridică la nivelul de standard corespunzător. Doar că botoșănenii au apucat să beneficieze de aceste servicii civilizate doar pentru mai puțin de două săptămâni de zile.
dar ce voiati sa faca sa se pupe? E covid si apoi persoana tanara saluta pe cel mai varstinc! nu s-a intamplat deci ce voiati sa faca Flutur? Cine a aplaudat in sala? Personalul obedient din primarie, primarii si consilierii judeteni psd si consilierii psd. E dreptul lor si placerea lor si a fost respectata de ceilalti. Doar in comunism aplaudam orice de frica securitatii. Acum daca iti place aplauzi daca nu e dreptul tau sa nu ai acest gest. Asta nu inseamna ca nu esti civilizata. Daca fluieri sau faci scandal asa cum faceau parlamentarii psd in parlament, sau Iordache cu degetele sale atunci da esti necivilizata. Asdar voi cei psd-isti care ati tras repede concluzii revizuiti, nu fiti psd-istii lui Iordache.Cat despre ce a facut Flutur in 4 ani vom vedea cand vor incepe investitiile. Doar psd-istii au facut spitale regionale in 4 ani fiindca proiectele devin mature in 6,7 ani. Asadar ce a facut Flutur in 4 ani se va vedea in urmatorii 2-3 ani daca nu se da in bara precum a facut Portariuc cu teatrul sau cornisa!Asadar daca tot voi dragi psd-isti v-ati mobilizat la comentarii rautacioase, precum sobolanii din intuneric; organizati-va si duceti la final proiectele europene a caror baze au fost puse de Flutur. Si daca nu stiti nu comentati sau comentati ca doar sunteti psd-isti.
28 octombrie 2020, 13:01
A facut cate ceva in primul mandat, dupa aceea doar bani cheltuiti aiurea. Comparativ cu restul capitalelor resedinte de judet, Orasul Botosani este vai de capul lui.
28 octombrie 2020, 12:39
Daca te uiti la ochii lui injectati, iti dai seama de ce a ignorat tot ceea ce era acolo, nu numai pe CA. Nu incercati sa faceti un erou din ceea ce a mai ramas din ceea ce a fost odata. Doar vestigii.
28 octombrie 2020, 12:35
Urât. Expresia unui caracter mizer.
28 octombrie 2020, 12:12
Da, Flutur nu știe să piardă. Este lipsit de fair-play. Dar, dincolo de toate aceste lipsuri, nu a făcut mai nimic pentru oraș. Și asta e chiar grav! Botoșaniul merită mai mult!
28 octombrie 2020, 12:00
Atitudinea ține de educație, iar aceasta, de cei șapte ani de acasă.
28 octombrie 2020, 11:14
Țopârlan până la capăt!Nervos că nu va mai avea cum să-și bea după ora 10 tăria în Primărie!Ăstuia i-a intrat în cap ideea, că fără el, Botoșaniul se blochează!Se va bloca la afacerile cu firmele de casă ale PNL și la comisioanele încasate de el.
28 octombrie 2020, 11:06
Acest " individ lipsit de fair-play", precum il numiti, a facut din Botosani un oras in care nu ti-e rusine sa traiesti; daca ati fi onest, ati recunoaste cate fonduri europene a atras dl Flutur si cate s-au facut in oras. In acest ultim mandat, avand in vedere ca singura preocupare a pesedeilor a fost sa-i blocheze proiectele, tot a reusit sa mai realizeze cate ceva. Am avut un glorios primar PSD, tanar si cu maaari perspective, dl Portariuc, care a facut un mare nimic, aceeasi soarta ne asteapta si acum.Pesedeii doar se vor trage in poze, specialitatea lor, si vor plange, de prisos, pe umarul tuturor celor necajiti, care, dupa cei 4 ani, vor fi si mai necajiti dar bucurosi ca pesedeii le-au sters lacrimile si le-au spus ca-i cred ca-s necajiti. Cam asta e filozofia PSD de la Revolutie pana astazi, de asta suntem atat de prosperi.
28 octombrie 2020, 10:33
Slugile lui dragnea vor tine acest judet pe ultimul loc din tara asa cum au facut pana acum.Va fi chin si jale cu trompetele astea habarniste conduse de o menajera.
28 octombrie 2020, 10:24
Flutur nu știe să piardă. Oricum, vedem acum că nu ne-a condus un domn ci un individ lipsit de fair play.
28 octombrie 2020, 10:07
astratex.ro
Sondaj
Cu cine votați la alegerile parlamentare?
Partidul Mișcarea Populară
Partidul Național Liberal
Partidul Pro România
Partidul Social Democrat
Uniunea Salvați România
Altul
Declaraţia zilei
„V-as putea da răspunsul PSD-ului care spune că instituția lor nu rezolvă asemenea cereri acum nici nu știu ce să înțeleg. Nu au înțeles că este vorba despre un protocol sau nu înțeleg ce înseamnă o cerere că noi în ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
27 noiembrie 2020
EUR
Euro
4.8735 lei
USD
Dolarul SUA
4.0875 lei
CHF
Francul elveţian
4.5081 lei
GBP
Lira sterlină
5.4471 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9287 lei
XAU
Gramul de aur
237.6576 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2376 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3462 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0148 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1463 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1862 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6549 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-4.4 o C
Dorohoi
-4.2 o C
Bucecea
-5.0 o C
Darabani
-3.3 o C
Saveni
-4.4 o C
Ştefăneşti
-2.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.