Știrea zilei
Fostul vice Țurcanu BLOCHEAZĂ meciul FC Botoșani – Dinamo: Vom interzice accesul echipei de fotbal

Hotărârea de Consiliu Local a fost adoptată pe data de 26 mai 2015 iar Botoșăneanul a scris la scurt timp despre lovitura financiară uriașă pe care au dat-o consilierii care au ridicat mâna atunci, în mare viteză. Ulterior, mai multe voci susțineau cu tărie că acest conflict este alimentat de presă iar HCL nu se aplică la Botoșani.

FC Botoșani somată de două ori să plătească chiria!!!

S-a dovedit că nu a fost așa și mai mult, s-a ajuns la punctul în care să se interzică meciul dintre FC Botoșani și Dinamo București. Conform hotărârii FC Botoșani este nevoită să achite un tarif de 6.645 de lei pe oră, ceea ce înseamnă că un meci ajunge să coste în jur de 26.580 de lei. Pentru a fi recunoscute noile tarife, Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) prin Eugen Țurcanu, a încercat semnarea unui act adițional cu FC Botoșani, document care însă nu a fost acceptat de oficialii clubului.
Ca atare, același Eugen Țurcanu care a făcut și nota de fundamentare pe baza căreia s-au stabilit noile tarife, a emis deja mai multe facturi, atât pentru meciurile pe care FC Botoșani le-a disputat acasă cât și pentru antrenamente. Toate cumulate se ridică undeva la aproape 2 miliarde de lei vechi, mai exact 178.036 lei. Directorul DSPSA a făcut toate demersurile pentru recunoașterea acestor facturi însă când a văzut că nu are succes a trecut la măsuri extreme și anume la a interzice echipei să mai intre pe teren într-un meci oficial. Ba mai mult, Eugen Țurcanu ar fi încercat să împiedice antrenamentul efectuat de echipă vineri după amiază.

Împărțeală politică și pe fotbal, fiecare cu hotărârea lui

Șefii din Primărie au aflat despre acest conflict, iar viceprimarul Cosmin Andrei a arătat că s-a purtat o discuție cu directorul DSPSA în urma căreia, momentan, bomba a fost dezamorsată în sensul în care, echipa are voie să joace meciul cu Dinamo. Iar pentru viitor, au fost inițiate două proiecte de hotărâre, unul al lui Eugen Țurcanu prin care se propune reducerea tarifului, un altul al primarului prin care FC Botoșani să se folosească de teren în mod gratuit.
Avem ședință de CL pe data de 24 septembrie cu propunerea pentru a putea juca FC Botoșani în mod gratuit acasă, respectând HG, aici avem punctul de vedere al secretarului, dar în paralel avem și propunerea dlui Țurcanu cu reducerea de tarif. Oricare dintre aceste două hotărâri dacă va fi adoptată aduce o diminuare a costului pe care-l achită FC Botoșani. Bineînțeles că îmi doresc să treacă hotărârea cu gratuitatea pentru că și echipa trece prin momente grele și este una absolut legală. Acum știu că există reticența colegilor din PNL, dacă nu doresc să aprobe HCL cu gratuitatea să aprobe măcar ce dorește dl. Țurcanu, cu reducerea tarifelor”, spune Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani.
În privința celor aproape 2 miliarde pe care ar trebui să le plătească FC Botoșani, Cosmin Andrei spune că: ”Aceste facturi nu au fost recunoscute și asumate de către club, în acest sens am convocat această ședință luni la Primărie la care va veni dl. Țurcanu și oficialii clubului să încercăm să găsim o rezolvare a întregii situații și să vedem ce soluții găsim pentru această situație. Mie mi se pare o sumă destul de mare”.

Chiar îl rog să pună lacătul pe stadion, să mă las de fotbal

De cealaltă parte, finanțatorul FC Botoșani, Valeriu Iftime pare siderat de situația creată de Eugen Țurcanu.
”El este un conflict inventat, întreținut și poate va fi încheiat tot de acest personaj Țurcanu. Eu nu știu ce e acolo. Eu nu am nici o treabă. Este HG prin care aceste stadioane trebuie folosite gratuit. Dlui inventează o sumă colosală, noi nu am semnat contractul acesta și din când în când de la sine putere încearcă să pună lacătul pe stadion. Eu chiar îl rog să pună lacătul pe stadion ca să am și eu motiv să mă las de fotbal”, spune Valeriu Iftime.
Oficialul de la FC Botoșani a purtat o discuție și cu primarul Ovidiu Portariuc care a intervenit pentru ca echipa să nu fie pusă în situația penibilă de a nu putea intra pe stadion duminică seara.

Vă dați seama că el poate să aibă și stadionul lui??

Dincolo de această situație, Valeriu Iftime recunoaște amuzat că așteaptă să vadă care va fi chiria ce va fi percepută de exemplu la Teatrul Mihai Eminescu, unde investiția a fost cu mult mai mare decât la stadion.
”Asta ar însemna să pună și teatrul să plătească chirie după volumul investiției. Acum se pare că ne antrenăm acolo. Eu le-am spus, nu vă antrenați acolo, faceți conferință de presă, și arătați că dl. Țurcanu a înghițit cheile și nu dă drumul la stadion. Și noi o să ne antrenăm astăzi la Vorona sau în stradă și duminică nu jucăm meciul, asta e povestea dacă așa vrea Țurcanu?? El dacă a avut biroul în fața Primăriei singur – singurel, vă dați seama că el poate să aibă și stadionul lui? E simplu”, încheie Valeriu Iftime.
Reprezentanții FC Botoșani, ai Primăriei dar și Eugen Țurcanu ar urma să se întâlnească luni într-o ședință pentru a fi găsită o soluție pentru ieșirea din această situație unicat în România, în care o echipă de fotbal este pusă să achite o chirie colosală pentru a putea evolua pe teren propriu.
Gabriela ERDIC

De poveste: Oameni fără apă zile la rând, muncitorii veniţi să rezolve avaria s-ar fi bătut între ei – VIDEO & FOTOGALERIE

A fost chin cu apa în cartierul Bucovina, atât în week-end, cât şi la începutul acestei săptămâni. O conductă de oţel cu diametrul de 200 mm a cedat succesiv în mai multe rânduri, exasperând locatarii din zonă.

Răscoală la romi, etnicii și-au dat jos lidera și amenință Bucureștiul că se rup de partid: Oamenii vor să schimbe de la A la Z Partida Romilor - GALERIE FOTO

Mai mulți membri reprezentativi ai etniei s-au strâns marți după-amiază la Partida Romilor într-o nouă tentativă de a schimba conducerea filialei Botoșani. Ei au reclamat lipsa de implicare a președintelui Loredana Lascarache, astfel că și-au desemnat alți lideri.

Cel mai scump divorţ plătit din banii botoşănenilor, 175.000 de lei ca să scape de executarea silită a fostei soţii - DOCUMENT

„Se aprobă angajarea sumei de 175,00 mii lei din fondul de rezervă constituit la nivelul bugetului propriu judeţean pe anul 2017, conform anexelor 1 – 3 , care fac parte integrantă din această hotărâre”.

Primărița din „comuna bogată” a anunțat că părăsește Zona Metropolitană Botoșani, Flutur: Și eu sunt supărat!

După cinci ani de zile de când nu s-a întâmplat mare lucru, în sensul obiectivelor noi de investiții care să ajute la dezvoltarea comunităților care se află incluse în Zona Metropolitană Botoșani, apar primele discuții de abandon.

Restaurant de 1 milion de euro la Botoşani

Un restaurant de la Botoşani a reuşit să treacă graniţa unui milion de euro cifră de afaceri într-un an de zile. Asta reiese din Topul Judeţean al Firmelor întocmit de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) pentru 2016 şi făcut public în toamna ce tocmai s-a încheiat.

Jigniri fără precedent la adresa ”Fetelor din Botoșani” și a întregului județ: Să furi vreun c... din ăla; cazurile de viol sunt mai dese ca sfinții din calendarul creștin ortodox

“Hai la Botoşani”, melodia care se bucur de un succes fulminant, a devenit ţinta ironiilor unui site care susţine că se ocupă în principal de “reportaje originale și documentare despre tot ce se petrece-n jurul lumii”.

Două colege de clasă de la Colegiul AT Laurian au născut: Hai să facem o creşă pe lângă liceu

Una dintre cele mai prestigioase unităţi de învăţământ din Botoşani se confruntă cu o situaţie mai rar întâlnită. O elevă din clasa a XI – a de la Colegiul Naţional AT Laurian a devenit mamă.

A murit o profesoară iubită de la Botoșani! Două orfane rămase fără mamă vor să-și continue studiile– GALERIE FOTO

Sfântul Nicolae în acest an a ocolit familia unui cadru didactic ce s-a stins în week-end și a plecat pe ultimul său drum, printre fulgi de nea, în ziua de luni, 5 decembrie a anului 2017. Irina Arcire a fost profesor de biologie și a murit la doar 44 de ani, după o lungă luptă cu o boală ce iartă arareori.

SCANDAL la o școală din Botoșani, directoarea pasează orele la bibliotecară, uneori ar mai bate și copiii: Îi jignește, îi umilește…

O nouă situație tensionată este înregistrată într-o unitate de învățământ. Și, dacă cele sesizate de mai mulți părinți se adeveresc, există cumva o explicație pentru numărul însemnat de elevi nepregătiți la examenele naționale. Pentru că pare-se că vina nu le aparține doar lor.

Fermierii au chefuit românește: un sac gol și un... bețiv pentru șefime, ”Fetele” și ciobănașii pentru agricultori - VIDEO & GALERIE FOTO

Oamenii pământului au avut parte sâmbătă seară de propria petrecere. Peste 200 de zootehniști și legumicultori s-au strâns la restaurantul unui hotel de la marginea orașului unde, după un an de muncă, s-au mai și distrat.

Puțini, dar buni! Botoșănenii bogați nu s-au îngrămădit la concertul caritabil, apel de suflet de la artiști: Niște familii au nevoie mai mult ca oricând să le fim aproapeFOTO&VIDEO

Concert cu dublă semnificație organizat la ceasul serii de 1 Decembrie la Casa Sindicatelor Nicolae Iorga de către Filarmonica de Stat Botoșani, cu implicarea municipalității.

La mulţi ani, Botoşani! Ziua Naţională a României marcată cu steaguri, cocarde, straie populare şi o mare surpriză – GALERIE FOTO & VIDEO

Botoşani a îmbrăcat straie de sărbătoare de Ziua naţională a tuturor românilor.

Scandal monstru în club la 1 noaptea: mascații au dat peste senatorul Șoptică și alți șefi ai PNL, plângeri la ministrul Internelor

Un scandal uriaș a izbucnit în lumea politică și nu numai după o acțiune a Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS) al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor într-un club de Oradea plin de parlamentari liberali. Printre aceștia se afla și senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, care a avut ghinionul de a-și fi uitat actele în cameră.

De unde i-aţi scos frate? „Fantoma” cântă la trompetă, omul de zăpadă-i păzit de un chimist, Moş Crăciun a îngălbenit săracu’ – GALERIE FOTO parcul de sărbători

Orăşelul Copiilor pare să se fi transformat într-un sat al figurilor triste. Pe lângă faptul că Parcul Mihai Eminescu este tot mai golaş de la un sezon rece la altul, puţinele elemente care îl mai ornează par mai degrabă cuprinse dintr-un horror.

Oare îi oprește cineva?! Picturile din Biserica unicat în Europa distruse cu ciocanul la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

De cât timp are nevoie o persoană pentru a distruge ceva?

Atac cu un cuțit la o biserică, un alt tânăr ar fi fost strâns de gât

Eveniment reprobabile au avut loc sâmbătă seară la un lăcaș de cult. Un cetățean ar fi folosit un cuțit, iar altul ar fi fost strâns de gât.

Carla's Dreams a înnebunit lumea la miezul nopții: unele pe mese, altul... prea verde la față - Noi suntem treji azi, așa că azi e diferit - VIDEO & GALERIE FOTO

La 13 luni de la primul concert la Botoșani, cei cinci băieți din Basarabia care de doi ani sparg toate topurile muzicale din România au revenit în nordul Moldovei. Au făcut-o în același loc și cu același succes.

Umilință sau idee extraordinară? Ce a făcut un celebru realizator Pro TV cu tricoul ”Fetelor de la Botoșani”: Primul este, bănuiesc, destul de cunoscut, cred că și pe bancnota aia de 500 de lei - VIDEO

Fetele de la Botoșani își continuă periplul pe la televiziunile centrale. Dacă săptămâna trecută au fost invitate ”La Măruță”, joi au mers din nou la Pro TV. De această dată însă la emisiunea Vorbește lumea.

O frumusețe de botoșăneancă a pus autoritățile din Spania pe jar, a plecat după un telefon și a dispărut - FOTOGALERIE

O tânără de 29 de ani originară din municipiul Dorohoi și plecată la muncă în Spania și-a pus pe jar rudele, prietenii și colegii. Ieșită duminică din casă, ea nu a mai dat nici un semn de viață de cinci zile.

Actorul care a jucat cu Nicole Kidman, Bruce Willis, Brad Pitt, Tom Cruise, dat pe spate de oraşul nostru: Nu poţi să nu vii într-un oraş ca Botoşaniul, n-ai cumVIDEO

Într-un judeţ în care Primăria tipăreşte calendare cu fotografii din alte oraşe numai din Botoşani nu, iar Consiliul Judeţean promovează aceste meleaguri printr-un chioşc mai mereu închis şi cu spatele la pietonal, reclamă adevărată au ajuns să ne facă artiştii. Şi nici nu este obligatoriu să fie din această zonă a ţării.

atentie vine DNA si te salta si pe tine pleaca jegule linga neamul tau taranoi imputit
16 octombrie 2015, 16:51
Cel mai prostalau on din Romania! Sper CA a list in calcul drumul sirienilor prin Europa.
19 septembrie 2015, 17:57
Societatea academica romanaGhid privind incompatibilitățile și conflictele de intereseConsilieri localiIncompatibilităţile pentru funcţia de consilier local sunt specificate în Legea 161/2003.Conform articolului 88, un consilier local nu poate fi în același timp:- consilier judeţean – incompatibilitatea intervine după validarea celui de-al doilea mandat;- primar ;- prefect sau subprefect;- funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv;-preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judeţean respectiv sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă;-preşedinte sau de secretar al adunărilor generale ale acţionarilor sau asociaţilor la o societate comercială de interes local ori la o societate comercială de interes naţional care îşi are sediul sau care deţine filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă;-reprezentant al statului la o societate comercială care îşi are sediul ori care deţine filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă;-deputat sau senator;-ministru, secretar de stat, subsecretar de stat şi funcţiile asimilate acestora;-acţionar semnificativ la o societate comercială înfiinţată de consiliul local.
19 septembrie 2015, 16:13
Bou' baltii... In juma de an o sa schiaune ca vrea voturi pentru partidoi.
19 septembrie 2015, 14:49
acest eugen turcanu este un produs marcaFLUTUR si cred ca a si ramas singurul care mai spera inca la revenirea mafiotului de Flutur la primaria Botosani
19 septembrie 2015, 14:44
Stadionul nu este al lui Turcanu ci al botosanenillor. Daca echipa joaca in Liga 1 este o mandrie pentru noi si nu ar trebui sa punem bete in roate.Si problema asta cu serviciul asta al lui Turcanu. De cand trebuie sa se ocupe de stadion? Stadionul ar trebui dat in folosinta direct echipei (parca au actiuni si CL-UL) si sa plateasca primariei nu chirie dupa ureche impusa de Turcanu.
19 septembrie 2015, 13:59
Iartă-i Doamne! pe el şi pe cei de la MC, banii le-au luat mințile.
19 septembrie 2015, 11:14
Voi in loc sa ajutati ,incurcati fotbalul botosanean singura noastra mandrie.Noi platitorii de taxe si impozite vrem sa fim respectati de conducere care ne-a cam dat cu flit ,vrem antrenor si seriozitate la echipa ,sa joace gratuit atat timp cat stadionul este al municipalitatii si nu un sef de institutie face legea pe banii nostri
19 septembrie 2015, 11:11
Iarăși maimuțoiul de Țurcan. ..bai voi chiar nu sunteți conștienți ca stadionul este făcut cu impozite de la oameni și cu fonduri europene??? Turcanule nu mata ti-a lăsat moștenire !!!!
19 septembrie 2015, 10:53
Ba Eugene tu sa-ti respecti constinta ca saraca are de suferit mult dupa faptele tale pripite. Adevaru e ca FC-ul e mancatoare de ban public si rezultate ioc.
19 septembrie 2015, 10:29
Acesti mascarici vor sa desfiinteze echipa...oricum nu FCBT nu avea cum sa scape de la retrogradare, gratie ,,competentei,, lor. Amin.
19 septembrie 2015, 10:21
Sondaj
Se impune organizarea unui miting împotriva ”Statului paralel și ilegitim”?
Da, fiindcă există un ”stat paralel și ilegitim”, altul deci decât cel ales de popor
Nu, pentru că nu există un ”stat paralel și ilegitim”
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În legătură cu transportul cu maxi-taxi consumatorii cred că ar trebui introduce microbuze ceva mai mari sau chiar autobuze pentru că am văzut că fluxul de călători crește. Nu toate au bare de susține adecvate, de multe ori te ...
Curs valutar
15 decembrie 2017
EUR
Euro
4.6346 lei
USD
Dolarul SUA
3.9285 lei
CHF
Francul elveţian
3.9729 lei
GBP
Lira sterlină
5.2711 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5016 lei
XAU
Gramul de aur
158.8245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2275 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4767 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0149 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1804 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6226 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.1 o C
Dorohoi
-1 o C
Bucecea
0.1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-1 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.