Știrea zilei
FOTOREPORTAJ Bătălia electorală a început la miezul nopţii cu zeci de oameni,candidaţi la lipit afişe, poliţişti şi jandarmi : Reporneşte inimaRomâniei / Guvernare pentru Botoşani  
Partidele implicate în alegerile parlamentare nu au pierdut nici o secundă din startul campaniei electorale. La miezul nopţii, când a început şi oficial bătălia pentru Legislativ, central oraşului a fost deosebit de animat. Aceasta pentru că principalele forţe politice, în frunte cu candidaţii, au ieşit la lipit afişe.
prima noapte de campanie la Botosani pentru alegerile parlamentare

ARD-ul fără scandări şi steaguri, dar cu speranţe de guvernare

Primii au făcut-o cei de la Alianţa România Dreaptă. Mai mult de 50 de membri de la PDL, PNŢCD şi Forţa Civică s-au reunit la sediul democrat-liberalilor din Maxim Gorki şi imediat după ce s-a făcut ceasul 12:00 au plecat spre panourile amenajate de Primăria Botoşani la Parcul Junior. Atmosfera a fost însă una mult mai sobră faţă de startul campaniei pentru scrutinul de la locale. Numărul participanţilor a fost mai redus, nu au mai fost atâţia aleşi locali şi directori, au lipsit tricourile şi steagurile. Mai presus de toate, nu s-a scandat ceva, preşedintele PDL Botoşani Cătălin Flutur făcând chiar apel la participanţii la acţiune să nu strige pentru a nu deranja botoşănenii care se odihnesc la acea oră. Pe rând şi-au lipsit personal primele afişe Daniel Humelnicu, Cristian Roman şi Gabriel Alecsandru, adică toţi cei trei candidaţi ARD pe colegiile care au la bază municipiul Botoşani. De asemenea, liderul judeţean al democrat-liberalilor a aşezat pe panou posterul coaliţiei, cu sloganul: “Alianţa România Dreaptă, reporneşte inima României”.“Intrăm într-o nouă bătălie, tot ce înseamnă partide de dreapta în momentul de faţă sunt unite sub sigla ARD-ului, iar de partea cealaltă am văzut nouă sau zece partide care s-au unit împotriva noastră. Noi mergem cu inima deschisă, încrezători în ceea ce vrem să facem pentru România şi vă garantez că am încercat să aducem în această competiţie pe toţi cei care şi-au dorit cu adevărat să candideze, pe toţi cei care merită şi pe cei care vor câştiga această bătălie”, a afirmat Cătălin Flutur. Acesta a menţionat din nou că obiectivul ARD Botoşani îl reprezintă obţinerea unui scor electoral de 30%, “care ne va asigura participarea la guvernare”.

Întâlnire în noapte cu ecologiştii

ARD-iştii nu s-au mai întâlnit, ca în prima noapte de campanie de la locale, cu USL-iştii, în schimb au dat peste ecologişti. Un grup de zece membri ai PER Botoşani se aflau peste drum de Parcul Junior, la un alt panou, când cei de la PDL, Forţa Civică şi PNŢCD au venit să lipească afişe. Şi-au dat mâna cu Sergiu Zvâncă, fostul lider TNL care candidează acum din partea PER pe un colegiu din municipiu, şi-au urat succes, după care fiecare a plecat în părţi diferite. Cum nu s-a mai făcut un marş, ca în urmă cu jumătate de an, la 0:23 ARD-iştii se aflau deja din nou în sediul din Maxim Gorki.

Afişe cu aplauze şi gânduri americane la USL

În aceste condiţii nu a mai avut loc nici o întâlnire de gradul 0 între principalii contracandidaţi. Şi aceasta deoarece USL-iştii s-au strâns la sediul de campanie pe care şi l-au amenajat în clădirea de sticlă nou construită pe Pietonalul Unirii şi au ajuns abia spre 0:30 la panourile de la Parcul Junior. Viorel Grigoraş şi Tamara Ciofu şi-au lipit la rândul lor singuri afişele cu sloganul “Guvernare pentru Botoşani”, în timp ce Mihai Baltă, care a lipsit de la acţiune, a făcut-o prin reprezentanţi. Social-democraţii şi liberalii nu au scandat, Tamara Ciofu, cerându-le chiar celor peste 50 de participanţi la acţiunea USL Botoşani să nu facă zgomot. Aceştia nu au avut steaguri, în schimb o bună parte purtau eşarfe roşii, albe şi galbene, iar în momentul lipirii afişelor de către candidaţi s-a aplaudat insistent. Pretendenţii USL la alegerile parlamentare de pe colegiile din Botoşani şi-au exprimat speranţa într-o campanie curată şi decentă. „Aşa cum arătat şi în precampanie, cel puţin în ceea ce ne priveşte pe noi pe Botoşani, USL-ul, vom duce o campanie civilizată, elegantă, este problema altora dacă ne vor ataca. Eu am demonstrat acelaşi lucru şi acum patru ani pe Colegiul Dorohoi – Flămânzi, când m-am întâlnit atunci, eram adversari şi cu dl. Marcu şi cu dl. Luca, ne-am întâlnit la diferite oboare şi mulţi au fost miraţi că în momentul în care am dat ochii unii cu ceilalţi ne-am căutat, ne-am strâns mâinile şi ne-am urat succes”, a declarat Viorel Grigoraş. Acesta a făcut referire chiar la recentele alegeri prezidenţiale din SUA, arătând că la fel de civilizate îşi doreşte să fie şi alegerile parlamentare din România.
Cel puţin până în jurul orei 1:00 nu s-a semnalat nici un incident electoral. Aceasta şi pentru că zona centrală a oraşului a fost împânzită cu echipaje de poliţişti şi jandarmi care au supravegheat tot ce se întâmplă, fără să fie nevoie să intervină.

prima noapte de campanie la Botosani pentru alegerile parlamentare 2
prima noapte de campanie la Botosani pentru alegerile parlamentare 3
prima noapte de campanie la Botosani pentru alegerile parlamentare 4
prima noapte de campanie la Botosani pentru alegerile parlamentare 5
prima noapte de campanie la Botosani pentru alegerile parlamentare 6
prima noapte de campanie la Botosani pentru alegerile parlamentare 7
prima noapte de campanie la Botosani pentru alegerile parlamentare 8
prima noapte de campanie la Botosani pentru alegerile parlamentare 9
prima noapte de campanie la Botosani pentru alegerile parlamentare 10
prima noapte de campanie la Botosani pentru alegerile parlamentare 11
VEZI ŞI:
 USL a intrat în campanie cu sediu cochet şi un candidat absent - FOTO&VIDEO
VEZI ŞI:
 Ciofu: Nu vrem ca electoratul să fie dezamăgit de prestaţia noastră - VIDEO

VEZI ŞI:
 VIDEO Grigoraş: Nu rupeţi afişe! & Cinci comune şi-un oraş, votează pe Grigoraş

prima noapte de campanie la Botosani pentru alegerile parlamentare 12VEZI CUM A FOST PRIMA NOAPTE DE CAMPANIE LA LOCALE:
 Miting verde cu Flutur, Ţâbuleac, muzică, scandări şi sute de botoşăneni în prima noapte de campanie – VIDEO & GALERIE FOTO

Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
inpuff.ro
Loading...
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Loading...
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Veștile bune despre autobuzele noi, puse puțin la păstrare! Eltrans nu are șoferi după scandalul din Consiliul Local și nici licență de traseu - FOTO&VIDEO
Începutul săptămânii era marcat la Botoșani de sosirea autobuzelor turcești care vor înlocui istoricele tramvaie care aproape că-și dau duhul zi de zi, pe străzile orașului. Patru din cele nouă autobuze au fost aduse din portul Constanța, într-un mult așteptat aer al schimbării.
Ada, come back! Fosta șefă a educației revine la Inspectoratul Școlar Județean
Schimbările pe care liberalii doresc să le facă în fruntea instituțiilor de învățământ nu se opresc doar la Casa Corpului Didactic (CCD), acolo unde în urmă cu o săptămână au înlocuit directorul.
DA! VOTATI, ZVINCA SERGIU!
11 noiembrie 2012, 15:05
Imi doresc ca Sergiu Zvanca sa aduca PER pe locuri fruntase in clasamantul politic si sa ajunga reprezentantul Botosaniului in Camera Deputatilor!VOTATI,SERGIU ZVANCA!
10 noiembrie 2012, 13:08
A venit timpul ca un tanar sa schimbe ceva pt Botosani.Acela este domnul Gabi Alecsandru.Eu unul m-am saturat de mosnegi de astia care se duc si freaca menta in parlament.VOTATI GABI!
9 noiembrie 2012, 22:30
E timpul pentru schimbare! Votati gabi alexandru
9 noiembrie 2012, 17:21
Sper ca aceasta campanie sa fie una corecta. Este vorba de viitorul nostru. Timp de 4 ani vom avea de suferit pentru ca nu au fost supravegheate corespunzator urnele de vot iar masina de "fabricat" voturi a USL a functionat la capacitate maxima. Altfel nu-mi explic cum nu a iesit dl. Flutur primar.
9 noiembrie 2012, 13:42
Am speranta ca cei de la usl vor avea o campanie curata si nu vor fii incidente !
9 noiembrie 2012, 13:05
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am construit cât de mult am putut, am întemeiat o familie frumoasă, am sprijinit multe alte familii, am dezvoltat o localitate. Acum, după ce cred că am lăsat ceva în urma mea pe unde am trecut, consider că este momentul să î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8408 lei
USD
Dolarul SUA
4.2716 lei
CHF
Francul elveţian
4.5537 lei
GBP
Lira sterlină
5.4099 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9808 lei
XAU
Gramul de aur
249.0787 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2485 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3664 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9857 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1657 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1818 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6497 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.