Știrea zilei
FOTOREPORTAJ Ţigăneală generală la Zilele Orașului : Coji de seminţe, boschetari,romi, intervenţii ale jandarmilor  
Un alt primar, o altă ediţie Zilele Oraşului, dar acelaşi probleme – la un an de zile de la organizarea primului festival în Centrul Vechi nu s-a schimbat ceva în modul de desfăşurare. Manifestarea a fost cucerită la propriu de botoşănenii care locuiesc în acea parte a oraşului.
Zilele Orasului din Centrul Vechi Botosani

Zilele Oraşului cucerite de romi

Joi, în prima zi a sărbătorii, odată cu înaintarea în timp, numărul botoşănenilor din celelalte zone ale oraşului prezenţi în Piaţa 1 Decembrie 1918 a tot scăzut, astfel încât pe la 22:00 – 23:00, aproximativ trei sferturi dintre participanţi proveneau din rândurile etniei. Mame cu copii în braţe sau în cărucior, vânzătoare de seminţe, scuipători de seminţe şi dansuri pe alocuri isterice, acesta era tabloul din jurul scenei, acolo unde la „capul de afiş” al primei zile de spectacole mai rămăseseră doar în jur de 300 de persoane.

 "Trebuie schimbată locaţia neapărat"

Coborât de pe scenă, interpretul de muzică populară a solicitat schimbarea locaţiei de desfăşurare a Zilelor Oraşului dată fiind priveliştea pe care a avut-o în faţa ochilor. „Principala problemă: trebuie schimbată locaţia neapărat. Chiar sugerez autorităţilor, pentru că nu cred că este o locaţie potrivită pentru un asemenea eveniment, undeva mai în centru trebuie”, a afirmat Alexandru Recolciuc. Acesta a adăugat că publicul nu i-a afectat calitatea recitalului, dar şi-a exprimat convingerea că într-o altă zonă a oraşului ar participa mai multă lume.

Centrul Vechi se revitalizează... etnic

Din tabloul primei zile a manifestărilor nu au lipsit mai multe intrări ale jandarmilor în public, una dintre acestea terminându-se cu ridicarea unui etnic. Cu ochelari de soare pe ochi la zece noaptea, acesta a fost luat dintre spectatori şi dus prin spatele scenei, moment în care o mulţime de alţi romi au părăsit spectacolul şi au plecat în urmărirea oamenilor legii.
Publicul a fost completat cu o mulţime de boschetari care s-au dat în spectacol sub ochii artiştilor, în primul rând de după gardul despărţitor dintre scenă şi public.
Anul trecut, tot în ideea de revitalizare a Centrului Istoric, Primăria Botoşani a organizat în premieră Zilele Oraşului în acea parte a urbei, Nicola făcând atunci cunoştinţă cu lipsa de civilizaţie a locuitorilor din zonă.VEZI ŞI:
Nicola hărţuită şi speriată de romii din Centrul Vechi: Nicola… ce buci ai
[[galerie-foto]]
VEZI ŞI:
„Atac” rom şi la Summer Fest, de la dansuri la seminţe – GALERIE FOTORĂSPUNS în bătaie de joc de la Administrația Bazinală, pensionarul Mețler cu „protecție” și după ce ”l-a luat... apa”
Scandalul izbucnit în cadrul Agenției Naționale a Apelor Române (ANAR) cu privire la o serie de angajări revoltătoare ale unor persoane incompetente sau cu grade de rudenie la nivel înalt, continuă să ridice o mulțime de semne de întrebare.
MODIFICĂRI în Botoșani: Poliția poate ridica mașinile din parcările concesionate, familiile cu mai multe locuri de parcare rămân doar cu UNUL singur
În sala Mihai Eminescu a avut loc luni o dezbatere publică pe marginea regulamentului de gestionare al parcărilor din municipiu.
Audit la ”TBC”: Pază de la Suceava & mașină de spălat din Italia recepționată înainte să ajungă la Botoșani - DOCUMENT
Noul manager de la Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea municipalității botoșănene a preluat conducerea unității medicale de la începutul acestei luni și susține că a găsit lucruri făcute sub sau la limita legalității. În completarea celor afirmate, are ca instrument justificativ un raport de audit pentru activitatea din anul 2020.
Primul muzeu multimedia de la Botoșani, amenajat sub pământ – IMAGINI spectaculoase despre cum va arăta – VIDEO & FOTO
Este posibil grație unui proiect cu finanțare europeană implementat alături de parteneri din Ucraina. Inițiativa aparține Primăriei municipiului Botoșani, prin serviciul de programe europene din cadrul instituției, care a atras finanțarea.
Fetițe gemene în vârstă de patru ani adoptate de o familie din Botoșani
Mai multe familii din Botoșani s-au întregit și au primit o undă de speranță chiar și pe timp de pandemie. Au reușit să adopte copii aflați în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
S-au supărat eroii în halate albe, guvernanții le-au promis mai mulți bani decât primesc deja și i-au „păcălit”, pacienții le mor în spitale, dar asta contează mai puțin
Prima ședință reunită după nefastul an pandemic 2020 la Prefectura Botoșani le-a fost cumva dedicată salariaților din sistemul sanitar botoșănean. Cunoscuta Comisie de Dialog Social (CDS) care în vremurile de normalitate se întrunea trimestrial și în cadrul căreia erau dezbătute tot felul de probleme întâmpinate de bugetari. Pentru că privații nu beneficiază de atât de multe drepturi precum cei din sistemul public.
”Gentlemen's agreement” la Nova Apaserv! Directorul „providențial” al liberalilor a deblocat într-o săptămână conturile societății
Ținta propusă în primele zile de la preluarea conducerii societății Nova Apaserv a fost deblocarea conturilor și efectuarea plăților restante urgente. Compania risca să fie deconectată de la electricitate și astfel nu mai putea furniza servicii către populație. Aceasta în condițiile în care salariații sunt neplătiți de deja două luni.
De manual: Cum ajungi șefă de centru la un concurs închis doritorilor din afara instituției - DOCUMENT
Persoana care ocupă temporar funcția de șef al Centrului Social de Urgență (CSU) din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) se află în situația favorabilă de a se definitiva pe funcție.
Trei oameni de afaceri, o fostă primăriță și un subsecretar de stat - pentru subprefect la PNL – LISTA
Dacă pentru funcția de prefect lucrurile s-au tranșat relativ repede în PNL Botoșani după ce organizația județeană a obținut postul în cadrul coaliției, oarecum paradoxal, pentru subprefect lucrurile par mai complicate. Sau cel puțin sunt mai mulți doritori.  
Loading...
Concertul de Ziua Îndrăgostiților pe scena Filarmonicii din Botoșani: Bravo!!!, au strigat domnii / Cam mult, au șoptit doamnele - GALERIE FOTO&VIDEO
Spectacol mai puțin obișnuit, sâmbătă seara, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.
Un medic botoșănean efectuează operații revoluționare în Belgia cu o cască de realitate augmentată dezvoltată de Microsoft și NASA – GALERIE FOTO
”Nimeni nu-i profet în țara lui” este un proverb cu aplicabilitate tot mai dureroasă în România. Și se resimte și mai pregnant în Botoșani, județ părăsit de zeci de mii de oameni plecați să-și găsească un rost în străinătate. Din nefericire, pierdem astfel tot mai multe minți luminate, oameni care dacă ar fi rămas pe aceste meleaguri poate că ar fi reușit să urnească lucrurile și în acest colț uitat de lume.   
Plecări și demisii pe capete la Modern Calor, avem director interimar
Compania de termoficare a orașului se află în plin proces de reorganizare a echipei de management după ce nu mai puțin de trei dintre cei șapte șefi au părăsit unitatea.
AFACERILE macabre cu bunurile statului, înfloritoare la Botoșani, locurile care se vând abuziv cu mii de euro
Botoșăneanul semnala fenomenul în urmă cu patru ani de zile, iar de atunci aproape că nu s-a schimbat nimic. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri prin care se scot la vânzare locuri de înhumare din cimitirele statului.
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
Propulsarea unui director liberal la conducerea SC Nova Apaserv SA în condițiile în care acționar majoritar al societății este Consiliul Județean, instituție cu președinte, vicepreședinte și administrator public de la PSD, a fost posibilă datorită unui plan pus la cale de PNL la care s-au raliat Pro România și ALDE.
Loading...
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă NU au demisionat! Pur și simplu au fost anunțați să NU mai vină la serviciu – DOCUMENT
După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.
Viteji și vocali doar pe Facebook! Oficial, majoritatea pacienților care au fost internați la Mavromati NU au dat șpagă sau NU au cumpărat medicamente
Peste 2.000 de pacienți sunt internați lunar la Spitalul Județean Mavromati. Puțini sunt însă cei care își exprimă oficial opinia cu privire la serviciile oferite de către cea mai mare unitate medicală din județ.
Omul lui Țurcanu de la ALDE a preluat Partidul AUR la Botoșani: Ne-am strâns mâna
O mișcare surprinzătoare pe scena politică botoșăneană a avut loc la mijlocul acestei săptămâni. Conducerea națională a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a desemnat un nou președinte al organizației județene. Și nu este vorba despre independentul care discutase pe această temă cu liderii de la București, ci de membrul altui partid.
Costel Șoptică și-a luat înapoi prefectul și un subprefect! Vot și jocuri de culise pentru posturile din Prefectură
PNL a obținut trei posturi de conducere în Prefectură, a pierdut unul și intră în marea bătălie pentru alegerea persoanelor care le vor ocupa, în cazul a cel puțin două dintre ele. Vineri, 5 februarie 2021 membrii Biroului Politic Județean (BPJ) din cadrul PNL Botoșani vor vota pentru susținerea politică a prefectului, fie el același sau altul.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă au renunțat la posturi după scandalul care se lasă cu un proces colectiv
Acțiunea fără precedent a oamenilor străzii de la Botoșani care și-au arătat intenția de a deschide un proces colectiv împotriva Direcției de Asistență Socială (DAS) a municipalității botoșănene s-a soldat cu ieșirea din sistem a doi angajați care au fost implicați direct în furnizarea meselor pe timpul carantinei.
SURSE: Fost candidat la locale și parlamentare aproape să ocupe o funcție care a avut un singur deținător în istoria județului
Un social democrat specializat pe fonduri europene ar urma să preia funcția de administrator public al Consiliului Județean.
Felicitarii organizatorilor care au primit foarte multi bani pentru smecheria cu spectacole si muzica de proasta calitate - Despre Tigani ce ? au venit au privit si au realizat ca sunt foarte multi majoritari drogati si foarte multi betivi care dupa ora 23 au inceput sa inghita pastile si sa danseze pe muzica nasoala...intr-un cuvant MAJORITARII-TARANII au stapanit centrul si sau DROGAT SI SAU CORDIT . SA VA FIE RUSINE CA POLITIA DOARME SI NU ARESTEAZA DERBEDEIIIII
1 mai 2013, 12:40
Nici primarul actual si nici tiganii nu sunt de vina. In primul rand centrul vechi nu trebuia populat cu catatenii romi, ei s-ar fi simtit mai bine in alta parte, undeva unde ar fi avut loc mai mult. Botosanenii, daca vor sa-si pastreze traditia orasului, nu trebuie sa evite centru vechi. Romii pot primi locuinte sociale si in alte parte. Cine sta pe cheltuiala statului trebuie sa se duca acolo unde este repartizat.
27 aprilie 2013, 19:49
"suntem oameni cu o traditie doesebita si neinimaginabila pentru voi" :)) taci dreq , te faci de rusine =))
23 aprilie 2013, 14:28
nu se poate asa ceva mie mi-a furat un telefon...e ca si cum ai fi la tigani acasa .felicitari domnule Portariuc ati stricat inca un festival.
23 aprilie 2013, 11:31
Portariuc ati vrut? Portariuc aveti! incultii dracului ce sunteti cei ce l-ati votat. Nea primaru!? cei din pozle de mai sus v-au votat.
21 aprilie 2013, 17:02
Hoo ce morobela! Romani spurcati, manca-var cainii de sa va muste! Lua-var DRECU! Noi cetatenii de etnie Rroma, suntem oameni cu o traditie doesebita si neinimaginabila pentru voi! HAOLEO< daca va prind pe strada, PRAF! Auziti-var europenii de bate-vbar!
21 aprilie 2013, 07:49
Este jenant sa vina un solist din alt judet sa ne recomande...Totusi Botosaniul are suficienta populatie;chiar sintem dominati de un grup ce se pare ca a pus stapinire pe acest spatiu?Sigur,se gasesc vinovati dar de ex.D.l Onutu cu instituia lui nu ar putea face mai mult decit sa fie antemergatorul Primarului in piata?
19 aprilie 2013, 15:19
Anul acesta nu o sa vizitez absolut deloc locatia.
19 aprilie 2013, 14:13
BINE ATI VENIT LA FESTIVALUL TIGANILOR SI BOSCHETARILOR ....feriti va gentile, buzunarele sau veniti fara telefoane ,bani
19 aprilie 2013, 13:25
Cat de penibili sunt postacii!In vara îl criticau ca nu a făcut festivalul in Centrul Vechi,acum îl critica ca au organizat in Centrul Vechi.Doamne cat de frustrati sunt unii!Si apoi la populară cine sa meargă?Nici măcar in Postul Mare rautatile nu sunt uitate.Si ne mai miram de ce Dumnezeu ne paraseste cateodata...
19 aprilie 2013, 09:45
felicitari dom Portariuc pt organizarea festivalului in centru vechi..acasa la tigani..asta nui festival...ii o tiganeala mare..astia nu se tem de lege..trebuie facut ceva cu tiganii din centru vechi..scosi definitv de acolo si dusi la draku intro padure departe de oras..sa se fure intre ei
19 aprilie 2013, 09:28
DEZOLANT...
19 aprilie 2013, 08:08
Daca asa a hotarat primarul cu mai mari romilor e ok si la romi vine pastele si trebuie sasi faca rost de bani pentru a cumpara gainile din peata ca ei nu mananca gaini congelate . Si atunci sa convenit de comun acord sa castige si ei un ban prin ciordeala cu ocazia zilelor orasului . Avem politie ,jandarmerie si paza contractuala ca nui putem spune politie comunitara de rasul curci tigani sunt cei mai tari ei fac legea in centru vechi.
19 aprilie 2013, 06:42
Lasa ca-i bine asa. Cine dreq i-a pus pe desteptii de stramosi ai nostri sa-si aduca sclavi? O sa le platim polita mult si bine..
19 aprilie 2013, 06:25
nu feativalul trebuie mutat ci eu cred caci romanii trebuie dusi in mediul lor natural PERIFERIA
19 aprilie 2013, 06:18
copilul asta de primar nu stie psihologie.asa cum cainii de exemplu isi delimiteaza teritoriul ,asa si tiganii ,inca mai cred ca bucata aia de centru vechi le apartine.cum sa organizezi ceva civilizat tocmai in fieful lor? acest baietandru (primarul) nu stie psihologie si antropologie deloc.macar minim de cunostinte.vreau sa il vad ca rezolva macar 2 lucruri in mandatul llui (care va fi si unicul): drumul spre SV si cainii .macar atit daca nu e in stare de lucruri mai marete
19 aprilie 2013, 05:53
In centrul vechi se poate face ordine si curatenie,doar procedand ca in vremurile trecute:CU FOC.
19 aprilie 2013, 05:26
asta e electoratul care creaza monstri in parlament si senat !!!!!!!!!
19 aprilie 2013, 05:00
ce ratati, danseaza ca nu au griji au facut 10 copii pe care-i cresc din banii nostri luati de stat si oferiti lor sa nu dispara rasa...noi ii hranim ei ce au de facut decat copii si distractie... statul promoveaza lenea
19 aprilie 2013, 04:06
NE FACEM DE RUSINE!!!!!!!!!!!!!! Trebuie organizat in alta locatie! Sau mutati tiganii la periferie
19 aprilie 2013, 03:50
Votantii USL-betivii,prostituate,oameni fara Dumnezeu care traiesc din ajutoare sociale...Bravo Portariuc,bravo Turcanu...
19 aprilie 2013, 03:07
Sa mai spuna ONG-urile ca facem discriminare... Iata cata distractie le oferim etnicilor nostri. In ceea ce priveste numarul de participanti, nu ne puteam astepta la un numar foarte mare avand in vedere ca suntem inca in timpul zilelor de lucru dar si in post. Vom vedea in zilele ce urmeaza daca botosanenii vor lua parte intr-un nr. mai mare la acest eveniment sau daca, prin neprezentare, vor aplica o palma bine-meritata peste obrazul organizatorilor...
19 aprilie 2013, 03:00
PANA NU IMPUNETI NISTE LEGI ASPRE NU VOM SCAPA DE TIGANIADA CE NU LIPSESTE DE LA ORCE EVENIMENT CULTURAL LA NIVEL LOCAL. CINEI VINOVAT CA BOTOSANENI VOR FI FOARTE PUTINI LA ZILEL ORASULUI DE FRICA HOTILOR DE BUZUNARE DE SCANDALAGI ROMI CARE SE VOR LEGA DE TINERI CARE VOR AVEA CURAJ SA SE AVANTE IN ACEL FIEF AL TIGANILOR SI GRUPURILOR RAU FAMATE . FELICITARI DOMNULE PRIMAR DAR CRED CA INDIFERENT CE ACORDURI VETI INCHEIA CU SEFI ROMILOR TOT TIGANI VOR FACE CE VOR DORI EI . RUSINE , RUSINE PENTRU LOCATIA GASITA.
19 aprilie 2013, 02:43
Chiar foarte rusinos! Dar de ce a fost organizat in Centrul Vechi? Alta locatie nu aveau? Poate la poligon, la teatru... Desi, pare destul de ok festivalul, dar din cauza faptului ca e in Centru Vechi nu merg! Cu atatia tigani, mi-e rau! Parerea mea! :)
19 aprilie 2013, 02:00
Oamenii astia de etnie roma adica tiganii nu pot fi si ei oare injectati cu civilizatie ... eu cred ca prin masuri radicale se poate face treaba buna... dar nu se vrea sau nu se poate ... problema e ca ar veni si la noi persoane din alte judete la asemenea evenimente la fel cum mergem si noi la Suceava Iasi ... dar edilii nostri in loc sa gaseasca solutii la asemenea probleme se complac si spera ca rromul se v-a culca seara necivilizat si se v-a trezi civilizat.....
19 aprilie 2013, 01:57
Domnilor credeati ca oamenii de rand care muncesc au timp de distractie ? Noi cei care muncim ne gandim cum sa dramaluim sa supravietuim cu salariul asta de r...at . Dupa cum se observa acest balci este facut pentru tigani si betivi .... dupa cum spune prietenul de sus ...RUSINOS.....
19 aprilie 2013, 01:43
Felicitari Domnului Primar pentru Festivalul tiganilor si boschetarilor
19 aprilie 2013, 01:36
Rusinos
19 aprilie 2013, 01:00
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Le-am și spus (n.r reprezentanților Spitalului Județean Mavromati), numai la Penitenciar se interzice folosirea telefoanelor. Este un drept constituțional și le-am atras atenția vizavi de acest lucru”Dan Nechifor, prefect ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8747 lei
USD
Dolarul SUA
4.0535 lei
CHF
Francul elveţian
4.4161 lei
GBP
Lira sterlină
5.6329 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7924 lei
XAU
Gramul de aur
225.4539 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2316 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3414 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1571 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2041 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6555 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.3 o C
Dorohoi
1.3 o C
Bucecea
1.4 o C
Darabani
1.1 o C
Saveni
1.3 o C
Ştefăneşti
4.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.