Știrea zilei
Bătălie în taină pe șefia Casei de Asigurări de Sănătate, ceva doamne liberale și nu numai țintesc funcția de director

La fel ca în alte cazuri, și în cel de față, procedura pentru ocuparea unei funcții de conducere într-o unitate de stat este una în bună parte secretă. Și probabil că, pentru a fi evitate anumite comentarii asupra candidaților și a eventualului sprijin politic, așa vor și rămâne aceste concursuri.

Candidații înlocuiți cu coduri

 

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) organizează examen pentru ocuparea funcțiilor de directori din toate casele teritoriale, unde conducerile sunt asigurate la acest moment cu titlu de interimat.

 

Procedura de concurs este în plină desfășurare, fiind depășită etapa de selecție a dosarelor.

 

Pentru funcția de director al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Botoșani iau parte la concurs trei persoane care au fost declarate admise, din punctul de vedere al îndeplinirii condițiilor de participare.

 

Este vorba despre: BT 2900, BT 2827, BT 2717, conform rezultatelor făcute PUBLICE pe pagina oficială a Casei Naționale de Sănătate.

 

 

 

Trei candidați admiși, patru nume „aruncate” pe piață

 

Conform unor surse administrative și politice, și-ar fi depus dosarele Mirela Saucă, consilier județean PNL, care este chimist de profesie, Cristina Bahrin, economist, membră PNL și fost director al Spitalului de Pneumoftiziologie, precum și Veronica Andronachi care este în prezent director economic al Casei de Asigurări de Sănătate. Sunt însă informații că la acest concurs a fost declarat admis și Florin Tudose, un economist.

 

Acest post, conform negocierilor din coaliția de guvernare, ar fi revenit celor de la USR-PLUS, având în vedere că la nivel național, această alianță, devenită mai nou un singur partid, a obținut portofoliul Sănătății în Guvern Cîțu. Iar de la ”Salvați România” interesat de post era Florin Tudose

 

Citește și: Cum își împart PNL, USR/PLUS și UDMR funcțiile de secretari de stat și de prefecți

 

Cine sunt cu exactitate concurenții admiși la etapa de selecție a dosarelor, nu se cunoaște la acest moment. 

 

Iar explicația este simplă. 

 

Pentru că, dacă în alte situații numele candidaților, chiar și în variantă neoficială erau furnizate de partide, în cea de față se evită a se cunoaște persoanele care își doresc să preia Casa de Asigurări de Sănătate, tocmai pentru a se elimina ingerința politică. Ori, este un fapt de notorietate acela că astfel de posturi sunt preluate aproape exclusiv cu sprijinul formațiunilor politice. 

 

Concursul urmează să aibă loc la București, iar prima probă, respectiv cea scrisă, a fost programată pentru data de 6 mai de la ora 10:00, în Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență București.

 

„Povestea politică” a posturilor de la Casele de Asigurări

 

În urmă cu exact un an, conducerea CNAS a emis o decizie prin care a schimbat din funcție toți președinții directori generali ai caselor județene de asigurări de sănătate, inclusiv la Botoșani.

 

Iar acest lucru a fost cauzat tocmai de intenția de a fi impuse persoanele care corespund politic pe funcțiile de conducere, odată cu preluarea guvernării de către liberali.

 

Ulterior, Curtea Constituțională a României a intervenit asupra actului normativ prin care s-a produs schimbarea celor 40 de directori, pe principiul neconstituționalității. Concursul care urma să aibă loc în iunie 2020 a fost astfel suspendat.

 

Și reluat anul acesta.

 

loading...
Casa de Asigurări are datorii către spitale – CÂND își vor primi banii unitățile medicale
Un singur candidat înscris pentru șefia Spitalului Mavromati

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

Se pregătește scoaterea la concurs a postului de director pe care de patru ani se perindă doar interimari: E loc pentru toată lumea
Ministerul Sănătății va scoate la concurs posturile vacante din Direcțiile de Sănătate Publică (DSP), unde ”am constatat că există un mare deficit de personal, mai ales de personal specializat”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă, la Interviurile HotNews LIVE.
Cinci agenți de la ”Rutieră” ridicați de DNA revin în Poliție
O parte a polițiștilor de la Serviciul Rutier care au fost ridicați la mijlocul săptămânii de procurorii anticorupție își vor relua activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.
ȘASE ani de la tragedia care a lăsat doi copii orfani, amânări peste amânări la proces
Doi soți au murit într-un cumplit accident care a avut loc pe 6 iunie 2015 în „intersecția morții” de la Orășeni Deal. Au trecut exact șase ani și procesul încă este pe rolul Judecătoriei Botoșani.
Se termină mandatul directorului de la ”Apă”, nepotul unui primar PSD pregătit pentru post: 2 milioane de euro în joc
Cele patru luni de interimat ale lui Gabriel Cîrlan în fruntea companiei de apă și canalizare a județului se termină în prima decadă a acestei luni, iar informațiile privind înlocuirea sa au circulat chiar înaintea ședinței consiliului de administrație din luna mai.
”Privighetoare” la Poliția Rutieră? Cinci agenți ridicați de DNA s-au pensionat înaintea descinderii și a adoptării legii prin care polițiștii corupți nu mai primesc pensie de serviciu
”Facem precizarea că cinci dintre agenții față de care s-au luat măsurile preventive și-au încetat activitatea prin pensionare, in luna mai a.c.”. Acesta este finalul unui foarte scurt comunicat de presă pe care Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) l-a trimis joi dimineață, după descinderile efectuate de Direcția Națională Anticorupție la Serviciul Rutier.
Polițiști ieșiți ”mascați” din sediul de la ”Rutieră”: telefoane, înscrisuri de la etiloteste și hard disk-uri de la radar, ridicate de procurori - VIDEO & GALERIE FOTO
De la primele ore ale dimineții a fost o adevărată desfășurare de forțe la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului pentru Poliție Județean (IPJ). Au avut loc percheziții atât la sediul din Zona Industrială, cât și la locuințele mai multor polițiști.
Prefectul schimbă foaia: Directorii puși la treabă cu un raport „cheie”, posturile libere și reclamațiile împotriva funcționarilor se spun la toată lumea – DOCUMENT        
Directorii mai multor instituții deconcentrate de la Botoșani vor avea de făcut raportări trimestriale pentru Instituția Prefectului. Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a pus la dispoziție și un model-cadru, dorința fiind să se pună accent pe eficiență și indicatori de performanță. Iar statisticile cu cifre mulțumitoare pe care șefii le scot în evidență ori de câte ori au ocazia să fie lăsate pe un plan secund.
CHESTIONAR: Copiii pandemiei răspund părinților, orașului și lumii întregi: Bucurați-vă de tot ce aveți, că nu ştiţi ce aduce ziua de mâine / Păcat că trebuie să plătești ca să intri la locul de joacă!
Pentru că viața în pandemie a lăsat urme nu doar în existența adulților, ci și în a celor mici, i-am provocat pe copiii din Botoșani să răspundă unui Chestionar, dar și să transmită mesaje către generațiile din viitor. Un arc peste timp, o punte a copilăriei pe care cei mici și-au însușit-o cu seriozitate și, pe alocuri, chiar cu maturitate.
Pe bani europeni: Guvernul face la Botoșani sistem de lansare al rachetelor care... rup norii
Județele Botoșani și Suceava vor dispune de un sistem de lansare al rachetelor antigrindină. Investiția va fi finanțată prin PNRR și a fost confirmată de ministrul Agriculturii prin intermediul unei corespondențe purtate cu vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților.
Loading...
Director de bancă lăsat fără telefon în Piața Centrală! A cerut imagini de la Poliția Locală și a fost trimis la IPJ, camerele video din zonă sunt doar de decor
Întâmplarea a avut loc spre finele săptămânii trecute. Directorul unei instituții bancare a rămas fără telefonul mobil în zona parcării cunoscută drept „Comaliment”. Dincolo de funcția deținută de păgubit, rămân în această categorie și ceilalți botoșăneni furați sau înșelați în Piața Mare.
Apeluri peste apeluri pentru vaccinare, maratoane unul după altul, dar la Botoșani prefectul, șefa CJ și primarul NU s-au imunizat
Conferințe de presă, acțiuni maraton din mașină, din corturi, în fața Prefecturii sau cu intrare gratuită la muzeu. Apeluri la conștientizarea importanței vaccinului. Discursuri peste discursuri.
Luceafărul cu saxofon a plecat să cânte pentru îngeri, pe pământ au rămas prea puține cuvinte pentru a descrie durerea – VIDEO & GALERIE FOTO
”Astăzi s-a stins un luceafăr de pe cerul vieții noastre”. Acestea au fost cuvintele rostite de preotul Ionuț Apetrei la finalul slujbei de înmormântare care a avut loc marți la Biserica Sfântul Ilie din Dealu Mare, acel cartier-sat de la intrarea în Dorohoi dinspre Botoșani.
Primar trimis acasă de prefect, o liberală pregătită să-i ia locul
Primarul botoșănean care își pierde mandatul la opt luni de la alegerile locale stă să plece din Primărie.
Tragedie: Fiul patronilor de la Popas Cucorăni a decedat într-un accident rutier
Fiul administratorilor de la Popas Cucorăni a decedat duminică dimineață într-un cumplit accident rutier.
Loading...
CONCURS la Primărie pentru amenajarea unor sensuri giratorii, de la statui din paie la monumente inedite – GALERIE FOTO & VIDEO
Patru sensuri giratorii din municipiul Botoșani vor fi amenajate cu fonduri europene în baza unor idei venite de la cetățeni ai orașului, care au participat la un concurs în acest sens.
Podul de iubire între vii și morți! În alte părți la loc de cinste, la noi la voia întâmplării: Cimitirul ca o carte de istorie, Botoșani iar repetent, războiul cu natura pare pierdut – GALERIE FOTO
Se spune că există un tărâm al celor vii şi unul al celor morţi, iar podul care le uneşte este iubirea. Spune acestui pod cimitir sau loc de veci. Ar fi trebuit să  fie un muzeu în aer liber, dar seamănă deseori cu un tărâm uitat.
Penibili până la capăt! Candidații la șefia CAS Botoșani picați încă o dată la concursul național - DOCUMENT
O unitate de stat care gestionează unul dintre cele mai mari bugete la nivel național și ale cărei structuri din teritoriu poartă o responsabilitate la fel de mare. Ne referim la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care are în teritoriu casele județene.
Aproape să obțină 2 milioane de euro pentru unitatea CJ-ului, Șoptică a răbufnit: Nu vorbim de lentoare la CJ, ci de o inconștiență totală / D-na președinte se uită doar după flori
Președintele PNL Botoșani a promis să se implice în alocarea a 10,4 milioane lei companiei de apă și canalizare și după cum Botoșăneanul v-a anunțat, Guvernul ar urma săptămâna aceasta să repartizeze suma solicitată.
Suporterul FC Botoșani, de la „Microbist de România”, școlit în America și Anglia: EXPERIENȚA din Maldive dar și traiul în Regat sau Statele Unite – GALERIE FOTO
Un show televizat în Insulele Maldive cu filmări subacvatice sau cu dronă, în slow-motion sau cu tot felul de faze amuzante din probele pregătite pentru concurenți. „Microbist de România” a debutat deja la Televiziunea Română, iar FC Botoșani a avut la rându-i un reprezentant.
Indienii au plecat de la multiplexul din Uvertura Mall
După aproape opt ani de la venirea în Botoșani și România, Cine Globe părăsește Uvertura Mall. Compania membră a grupului ”Cine Grand” s-a retras de la cel mai mare complex comercial din județ, după ce anterior a închis și cinematograful din centrul comercial Auchan Titan din București.
Decat sa faca judetul de cacao, mai bine nu s-ar prezenta nimeni la concurs
5 mai 2021, 19:26
Niște proști: Bahrin nota 2 , Tudose nota 2.10. Ăsta va fi rezultatul. Mi-e silă
5 mai 2021, 17:16
Trist ca si un partid tanar nu promoveaza oameni competenti. Aceeasi Marie cu alta palarie
5 mai 2021, 17:11
Mai Ady, stim ca esti om serios, dintr-o bucata, da bine iti sta tie sa faci asemenea jonglerii. Stii bine intalnirea noastra din 17.04.2021, am hotarat noi atumci ca Casa de Asigurari de Sanatate Botosani, va Revine voua adica USRPLUS, am stabilit, am convenit ca voi USRPLUS primiti 11 deconcentrate, am convenit, acum o dai intoarsa ca la Pitesti ca o fi ca o pati, ca nu e politizat ca totusi noi sustunem, ca avem alta interpretare, pai asa sta treaba ori esti pana la capat ori nu. Sa vedem ce spune acest link si discutam dupa" https://www.botosaneanul.ro/ancheta-saptamanii/pnl-si-usr-si-au-impartit-cu-scantei-sefia-institutiilor-salvati-romania-pune-mana-pe-cateva-unitati-cheie-lista/" .Mult succes cu alesul vostru la conncurs face parte din partid, e membru, il asumati va place ori nu e "de al vostru", cum se spune in politica..Nu mai injura degeba , mai bine sa faci curateni in interior si apoi sa incerci sa o dai intoarsa ca nu prea iti iese. Ar fi bine sa va asumati oamenii din partid pardon membrii din partid, sa inteleg ca nu iti place colegul, vai , dar ce ai impotriva omului, este omul nou, omul creat de USRPLUS dupa chipul si asemnarea sa . Nu putem fi toti frumosi si inteligenti ca domnita Ralu .
5 mai 2021, 15:58
Datorita comentariilor, vin cu o precizare. Concursul pentru postul de director al CAS Botosani este pe bune. USR nu a desemnat si nu sprijina pe nimeni pentru acest post.Asa cum a fost anuntat si promovat concursul in afara USR, exact la fel a fost anuntat si promovat pe plan intern.Si ma mira mult unele comentarii... chiar ati fi preferat o numire de partid la conducerea CAS Botosani? Organizarea unui concurs pe bune deranjeaza?
5 mai 2021, 15:14
HRISTOS A INVIAT !
5 mai 2021, 15:11
IO ANA, omul poate fi numit director cel mult la o statie de taxiuri,il poate lua adjuct director daca tot isi doreste functie si pe Tibi la Maxim. SUCCESURI Florine ! Fruntea sus, sa arati care este adevarata valoare a USRPLUS Botosani dincolo de comentariile rautacioase ! Lume rea, ce aveti cu baiatul directoras .
5 mai 2021, 14:20
ALO USR USR PLUS trezirea, Drink, Magduta fata mea, chiar va bateti joc de inteligenta noastra a electoratului, e bine, doar ca o sa va scantionam cu varf si indesat. Simplu fapt ca la prima institutie deconcentrata la care se organizeaza concurs si revine USRPLUS voi trimiteti o nulitate in persona lui Florin Tudose spune totul despre voi, am avut incredere, am votat cu voi va cunosc pe toti inclusiv pe domnul Florin dar acest om nu stie sa vorbeasca romaneste, de scris nu cred ca se pune problema, nu stie sa duca o fraza pana la capat, zici ca vine dintr-o galerie nu am nimic cu galeriile si acolo sunt oameni mai buni ca el nu neaparat cu studii inalte cat ca limbaj si exprimare, un om care nu stie sa lege doua cuvinte nu ar trebui nici sa participe la concurs, voi nu ati evaluat oamenii care sa va reprezinte, dosarele , ati discutat cu ei, inteleg ca omul isi doreste dar nu poate nu are cu ce, cand nu ai cu ce stai acasa ori vii la partid dar ca un simplu membru. Halal partid cu asa reprezentati doar si la concursuri pierdem orice urma de credibilitate. Hobjila ce faci dormi, doi ani ai lovit in PSD, in oamenii de valoare de acolo si acum ce faci, nici o atitudine, nici un comentariu, te inscrii in disciplina de partid, parca eram altfel, dar la fel. Cum sa trimiti la concurs asa un om, fiecare e liber sa participe dar fara sustinerea partidului, sper sa vada si cei de la Bucuresti cum tinutul genilor este ingropat de agramati si nulitati, in mod clar nu va trece de proba scrisa, nota 2 este mai mult decat onorabila. Sa nu cumva sa sariti ca PNL-ul a incalcat intelegerea si concursul a fost luat de omul sustinut de ei, daca ati nominalizat asa un exemplar doar nu va asteptati sa fie numit director. Va rog, sincer va rog grija mare in desemnarea oamenilor sustinuti pentru deconcentrate, nu putem sa devenim ridicoli chiar prin simple nominalizari. Mai ascultati/cititi ce spun/scriu si cei din electorat poate va treziti pana nu e prea tarziu.domnisoara consilier o interventie ceva dupa zeci de ore de vorbit la telefon pentru a ajunge la un consens cu PNL-ul asta e omul pentru care ai luptat. Bravos natiune ! Bravos popor ! Traiasca iubitul conducator !
5 mai 2021, 13:56
Tudose Florin, pe asta nici ăștia din USR nu l baga în seama, nenea Dranca, tanti Raluca, nea Ghiorghita nu dați în ridicol cu promovări din astea, nu nenorociți orașul doar ca să fie unul de al vostru
5 mai 2021, 11:38
Cum de au ramas in cursa ,avand in vedere ca unii din ei nu indeplinesc conditiile?????
5 mai 2021, 10:22
Tudose de la USR? Vai de noi, ăștia s profesioniștii USR?!? Doamne ce am votat!!???Măcar la ciuma roșie mai erau unii cu experienta
5 mai 2021, 09:00
Bahrin asta nu se mai satura de funcții de conducere la stat. Nu se mai satura. Unii sunt absolut incredibili.
5 mai 2021, 08:36
Dar ciuma rosie nu se baga?Competentul brancardier lupascu nu musca la concurs?Sau ii place numit de catre menajera?!Cand e vorba de carte, ciumele fug mancand pamantul)))
5 mai 2021, 08:36
Se vede treabă că cei care s-au înscris nu au nici o treabă cu sistemul Ei chiar cred că vor ajunge acolo și vor fura ???
5 mai 2021, 08:32
Florin Tudose!???? Pai acest postac e un comentator insipid al USR ului, sper ca este o gluma, nu se poate sa lăsăm o instituție atât de imp pe mana unui copil fără experienta și fără valoare
5 mai 2021, 07:58
Oare nu se mai găsesc oameni capabili? Doar nulități
5 mai 2021, 07:27
Mor de râs.....cum să o lăsați pe Bahrin să se ducă la concurs? E atât de slabă și incompetentă că nici nu va participa. Nota 1.00.... USR - PNL aceeași mizerie
5 mai 2021, 07:25
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
”Sunt mereu în cartiere, am dovedit acest lucru prin comunicările pe care le-am făcut, am audiențe aici la Primărie, primesc pe toată lumea, sunt mult mai deschis decât au fost cred, primarii din celelalte mandate tocmai pentru a ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9188 lei
USD
Dolarul SUA
4.0604 lei
CHF
Francul elveţian
4.5162 lei
GBP
Lira sterlină
5.7235 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7034 lei
XAU
Gramul de aur
242.7733 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2287 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4097 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1337 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3408 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1937 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6615 lei
Vremea
astăzi
Botosani
15.1 o C
Dorohoi
13.4 o C
Bucecea
14.8 o C
Darabani
13.0 o C
Saveni
14.0 o C
Ştefăneşti
19.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.