Știrea zilei
Bătălie în taină pe șefia Casei de Asigurări de Sănătate, ceva doamne liberale și nu numai țintesc funcția de director

La fel ca în alte cazuri, și în cel de față, procedura pentru ocuparea unei funcții de conducere într-o unitate de stat este una în bună parte secretă. Și probabil că, pentru a fi evitate anumite comentarii asupra candidaților și a eventualului sprijin politic, așa vor și rămâne aceste concursuri.

Candidații înlocuiți cu coduri

 

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) organizează examen pentru ocuparea funcțiilor de directori din toate casele teritoriale, unde conducerile sunt asigurate la acest moment cu titlu de interimat.

 

Procedura de concurs este în plină desfășurare, fiind depășită etapa de selecție a dosarelor.

 

Pentru funcția de director al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Botoșani iau parte la concurs trei persoane care au fost declarate admise, din punctul de vedere al îndeplinirii condițiilor de participare.

 

Este vorba despre: BT 2900, BT 2827, BT 2717, conform rezultatelor făcute PUBLICE pe pagina oficială a Casei Naționale de Sănătate.

 

 

 

Trei candidați admiși, patru nume „aruncate” pe piață

 

Conform unor surse administrative și politice, și-ar fi depus dosarele Mirela Saucă, consilier județean PNL, care este chimist de profesie, Cristina Bahrin, economist, membră PNL și fost director al Spitalului de Pneumoftiziologie, precum și Veronica Andronachi care este în prezent director economic al Casei de Asigurări de Sănătate. Sunt însă informații că la acest concurs a fost declarat admis și Florin Tudose, un economist.

 

Acest post, conform negocierilor din coaliția de guvernare, ar fi revenit celor de la USR-PLUS, având în vedere că la nivel național, această alianță, devenită mai nou un singur partid, a obținut portofoliul Sănătății în Guvern Cîțu. Iar de la ”Salvați România” interesat de post era Florin Tudose

 

Citește și: Cum își împart PNL, USR/PLUS și UDMR funcțiile de secretari de stat și de prefecți

 

Cine sunt cu exactitate concurenții admiși la etapa de selecție a dosarelor, nu se cunoaște la acest moment. 

 

Iar explicația este simplă. 

 

Pentru că, dacă în alte situații numele candidaților, chiar și în variantă neoficială erau furnizate de partide, în cea de față se evită a se cunoaște persoanele care își doresc să preia Casa de Asigurări de Sănătate, tocmai pentru a se elimina ingerința politică. Ori, este un fapt de notorietate acela că astfel de posturi sunt preluate aproape exclusiv cu sprijinul formațiunilor politice. 

 

Concursul urmează să aibă loc la București, iar prima probă, respectiv cea scrisă, a fost programată pentru data de 6 mai de la ora 10:00, în Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență București.

 

„Povestea politică” a posturilor de la Casele de Asigurări

 

În urmă cu exact un an, conducerea CNAS a emis o decizie prin care a schimbat din funcție toți președinții directori generali ai caselor județene de asigurări de sănătate, inclusiv la Botoșani.

 

Iar acest lucru a fost cauzat tocmai de intenția de a fi impuse persoanele care corespund politic pe funcțiile de conducere, odată cu preluarea guvernării de către liberali.

 

Ulterior, Curtea Constituțională a României a intervenit asupra actului normativ prin care s-a produs schimbarea celor 40 de directori, pe principiul neconstituționalității. Concursul care urma să aibă loc în iunie 2020 a fost astfel suspendat.

 

Și reluat anul acesta.

 

loading...
Casa de Asigurări are datorii către spitale – CÂND își vor primi banii unitățile medicale
Un singur candidat înscris pentru șefia Spitalului Mavromati

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

Două complexuri comerciale și 8 blocuri cu penthouse la ultimul etaj construite pe locul unei foste fabrici de la Botoșani
Terenul care a intrat în circuitul privat de ani buni a rămas neutilizat o lungă perioadă de timp. În prezent, prin investiția complexă demarată de anul trecut pe etapă birocratică, putem vorbi despre o regenerare urbană la marginea orașului.
ANUL ACESTA va avea loc recensământul populației și locuințelor! Recenzare de acasă, din fața calculatorului și zile libere de la serviciu – VIDEO INTERVIU cu noutățile rundei 2022
Unul dintre cele mai importante evenimente din țara noastră este Recensământul General al Populației și Locuințelor, organizat din 10 în 10 ani. Practic, această culegere de date oferă informații exacte (nu estimate) privitoare la numărul real al populației rămasă în țară. Și al spațiilor de orice fel (industriale, locative, anexe etc).
Furturile din spălătoriile auto și alte unități combătute cu contori inteligenți: Se pot citi de la distanță și nu se poate umbla la eiVIDEO
Metodele prin care putea fi manipulat consumul la apă din rețeaua publică gestionată de societatea Nova Apaserv erau extrem de diversificate la Botoșani. Neoficial, în tot felul de cercuri s-a tot vorbit de cârdășii între administratorii unor firme private și angajați de la compania de apă și canalizare care le ofereau portițele prin care își reduceau consumul de apă în mod considerabil.
S-au ambalat degeaba: Bătălia pentru funcția de director la DSVSA Botoșani a ajuns la capitolul ”rămâne cum am stabilit”
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani rămâne pentru o perioadă nedeterminată cu același conducător. Aceasta cu toate că în luna decembrie a anului trecut Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a programat de două ori un concurs pentru ocuparea funcției de director.
POVESTEA numirii managerului de la „Ambulanță”, de la propuneri la planuri de viitor: Cum m-am hotărât? Într-o noapte! VIDEO
Este medic și vine din Republica Moldova. A cunoscut Botoșaniul începând să trateze pacienți de la sate și s-a regăsit mai apoi în colectivul de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA), unde lucrează de un deceniu.
Bărbați celebri care și-au găsit dragostea la Botoșani: Trăim o iubire așa de mare, încât asta mă face să fiu și mai puternic și mai încrezător decât aș fi crezut vreodată
Ne-am obișnuit cu vedete construite pe calapodul televiziunilor, pe criterii strict conectate la ratingul-rege dătător de audiențe, pe de o parte, sau de vremelnică popularitate, de cealaltă parte. Există însă și persoane publice al căror statut de vedetă se datorează muncii susținute, talentului atent și îndelung lucrat. Paradoxal, deși se bucură de notorietate, viața lor este învăluită într-o discreție uneori dusă la extrem.
LA MULȚI ANI, Botoșani! Trecerea dintre ani între focul de artificii și liniștea rugăciunii, sute de oameni în stradă şi în biserici – GALERIE FOTO&VIDEO
Mii de botoșăneni au ieșit în stradă, pentru a petrece împreună momentul trecerii în anul 2022. După îndelunga perioadă de restricții, oamenii au simțit din nou descătușarea bucuriei. Nu puțini au fost cei pe care noul an i-a găsit în rugăciune.
Botoșănenii care ne-au părăsit în 2021: Candelă pentru cei plecați, spre neuitare
2021 lasă în urmă durere și multe lacrimi. Ne-au părăsit oameni dragi, am pierdut preoți, medici, istorici, artiști. Dar mai ales profesori. Șiruri de lumânări aprinse în acest an pe altarul școlii botoșănene. 2021 a fost, parcă, un doliu nesfârșit.
Marea coaliție PNL – PSD plesnește deja la municipiu, primarul la mâna a trei debutanți pentru un munte de bani după ce liberalii iar s-au enervat
Aleșii de la municipiu se întâlnesc miercuri în ședință extraordinară, iar primul punct de pe ordinea de zi îl reprezintă stabilirea impozitelor și taxelor pe anul viitor.
Loading...
Botoșănenii și Crăciunul în comunism: Povești la gura sobei despre copilăriile petrecute între Moș Crăciun și Moș Gerilă
În a treia zi de Crăciun, Botoșăneanul vă oferă o poveste. Deopotrivă pentru cei mici și pentru cei mari. O poveste cu oameni care au trăit anii gri, cenușii, anii mirosind a portocală adusă de Moș Gerilă. Avem astăzi - la gura sobei - un preot, actori, profesori, o scriitoare, o neostenită bibliotecară, un om de teatru și de cuvânt.
Preotul care merge în spital la orice oră din zi și din noapte și aduce speranță bolnavilor: Nu ai cum să nu empatizezi
Luna aceasta se împlinesc patru ani de când preotul Cristian Buhaciuc vindecă sufletele botoșănenilor internați la Spitalul Județean „Mavromati”. Preotul spovedește și împărtășește bolnavii, săvârșește rugăciuni la orice oră. 
Magia Crăciunului în sânul familiei Irimia – Cenușă, model de comuniune și uniune pentru mulți dintre semeni: GALERIE FOTO
El este preot, ea artistă cu o voce care îți ajunge direct la suflet. Împreună sunt părinții Paraschevei, o minune mică și fragilă care le-a împlinit căminul. Teodor și Iustina Irimia Cenușă reprezintă în continuare un model de familie pentru mulți dintre botoșăneni.
Mese îmbelșugate de sărbători, un medic nutriționist de la Botoșani vine cu sfaturi pentru lăcomia din aceste zile: Deviza ar trebui să fie cumpătarea
Gospodinele au gătit în această perioadă sarmale, fripturi și o mulțime de alte mâncăruri tradiționale. Și nu de puține ori botoșănenii ajung la spital cauza excesului de mâncare sau alcool.
Un concert ALTFEL pe scena Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani: Un frac nonconformist, colinde, muzica Mariei Tănase și multă culoare – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Crăciun 2021 al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a fost unul atipic. Pentru prima dată la un astfel de eveniment, bagheta dirijorală s-a aflat în mâna unei femei.
Loading...
EXCLUSIV: O avocată și un inginer pregătiți pentru funcțiile de subprefect de la Botoșani
Prima rundă de negocieri din cadrul coaliției de guvernare PNL - PSD – UDMR a fost încheiată prin repartizarea politică a funcțiilor de prefecți și subprefecți.
Depozitul de 10 milioane de euro al județului, pe cale să rămână fără autorizație după pierderea unui proces cu o miză extraordinară
Depozitul ecologic de deșeuri pentru care Uniunea Europeană a oferit o sumă nerambursabilă de 10 milioane de euro a fost inaugurat în 2013.În prezent, la mai puțin de un deceniu de la deschidere, rampa de gunoi este la un mic pas să fie închisă forțat.
„Dușmanul invizibil din spital”: Sute de botoșăneni infectați cu bacterii în timp ce erau internați la Mavromati
Infecțiile nosocomiale rămân o problemă de mare actualitate, iar specialiștii susțin că în orice spital există astfel de cazuri. Important este ca aceste infecții intraspitalicești să fie tratate și raportate.
Primul bal după doi ani: profitul a explodat în pandemie la Botoșani, oamenii de afaceri s-au sărbătorit cu premii, muzică aleasă, mâncăruri și băuturi fine – GALERIE FOTO
După un an de pauză, cauzat de pandemie, Balul Oamenilor de Afaceri organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani a bifat o nouă ediție. A 28 – a întâlnire a antreprenorilor botoșăneni la Topul Județean al Firmelor nu a mai fost însă chiar un bal. Și aceasta tocmai din cauza situației sanitare, intrarea făcându-se de altfel doar în baza certificatului verde.
Președintele clubului de handbal al orașului transportat inconștient la spital, echipa interzisă la Polivalentă pentru o datorie infimă
Refuzul fotbaliștilor de la Gaz Metan Mediaș de a alerga în startul meciului disputat cu FC Botoșani pe motiv că nu și-au primit salariile nu a fost singurul lucru ieșit din comun întâmplat miercuri în sportul botoșănean.
Focuri de armă în codrii lui Eminescu, bărbați cu puști observați pe aleea care duce spre Lacul cu Nuferi – GALERIE FOTO
Împușcăturile au răsunat în mini-vacanța prilejuită de Ziua Națională a României într-o zi de sâmbătă. În zona lacului eminescian de la Ipotești au putut fi observați mai mulți bărbați cu puști de vânătoare în mâini. Turiștii din apropiere au ascultat nedumeriți, în acest timp, focurile de armă care s-au auzit în pădurea din comuna Mihai Eminescu.
Decat sa faca judetul de cacao, mai bine nu s-ar prezenta nimeni la concurs
5 mai 2021, 19:26
Niște proști: Bahrin nota 2 , Tudose nota 2.10. Ăsta va fi rezultatul. Mi-e silă
5 mai 2021, 17:16
Trist ca si un partid tanar nu promoveaza oameni competenti. Aceeasi Marie cu alta palarie
5 mai 2021, 17:11
Mai Ady, stim ca esti om serios, dintr-o bucata, da bine iti sta tie sa faci asemenea jonglerii. Stii bine intalnirea noastra din 17.04.2021, am hotarat noi atumci ca Casa de Asigurari de Sanatate Botosani, va Revine voua adica USRPLUS, am stabilit, am convenit ca voi USRPLUS primiti 11 deconcentrate, am convenit, acum o dai intoarsa ca la Pitesti ca o fi ca o pati, ca nu e politizat ca totusi noi sustunem, ca avem alta interpretare, pai asa sta treaba ori esti pana la capat ori nu. Sa vedem ce spune acest link si discutam dupa" https://www.botosaneanul.ro/ancheta-saptamanii/pnl-si-usr-si-au-impartit-cu-scantei-sefia-institutiilor-salvati-romania-pune-mana-pe-cateva-unitati-cheie-lista/" .Mult succes cu alesul vostru la conncurs face parte din partid, e membru, il asumati va place ori nu e "de al vostru", cum se spune in politica..Nu mai injura degeba , mai bine sa faci curateni in interior si apoi sa incerci sa o dai intoarsa ca nu prea iti iese. Ar fi bine sa va asumati oamenii din partid pardon membrii din partid, sa inteleg ca nu iti place colegul, vai , dar ce ai impotriva omului, este omul nou, omul creat de USRPLUS dupa chipul si asemnarea sa . Nu putem fi toti frumosi si inteligenti ca domnita Ralu .
5 mai 2021, 15:58
Datorita comentariilor, vin cu o precizare. Concursul pentru postul de director al CAS Botosani este pe bune. USR nu a desemnat si nu sprijina pe nimeni pentru acest post.Asa cum a fost anuntat si promovat concursul in afara USR, exact la fel a fost anuntat si promovat pe plan intern.Si ma mira mult unele comentarii... chiar ati fi preferat o numire de partid la conducerea CAS Botosani? Organizarea unui concurs pe bune deranjeaza?
5 mai 2021, 15:14
HRISTOS A INVIAT !
5 mai 2021, 15:11
IO ANA, omul poate fi numit director cel mult la o statie de taxiuri,il poate lua adjuct director daca tot isi doreste functie si pe Tibi la Maxim. SUCCESURI Florine ! Fruntea sus, sa arati care este adevarata valoare a USRPLUS Botosani dincolo de comentariile rautacioase ! Lume rea, ce aveti cu baiatul directoras .
5 mai 2021, 14:20
ALO USR USR PLUS trezirea, Drink, Magduta fata mea, chiar va bateti joc de inteligenta noastra a electoratului, e bine, doar ca o sa va scantionam cu varf si indesat. Simplu fapt ca la prima institutie deconcentrata la care se organizeaza concurs si revine USRPLUS voi trimiteti o nulitate in persona lui Florin Tudose spune totul despre voi, am avut incredere, am votat cu voi va cunosc pe toti inclusiv pe domnul Florin dar acest om nu stie sa vorbeasca romaneste, de scris nu cred ca se pune problema, nu stie sa duca o fraza pana la capat, zici ca vine dintr-o galerie nu am nimic cu galeriile si acolo sunt oameni mai buni ca el nu neaparat cu studii inalte cat ca limbaj si exprimare, un om care nu stie sa lege doua cuvinte nu ar trebui nici sa participe la concurs, voi nu ati evaluat oamenii care sa va reprezinte, dosarele , ati discutat cu ei, inteleg ca omul isi doreste dar nu poate nu are cu ce, cand nu ai cu ce stai acasa ori vii la partid dar ca un simplu membru. Halal partid cu asa reprezentati doar si la concursuri pierdem orice urma de credibilitate. Hobjila ce faci dormi, doi ani ai lovit in PSD, in oamenii de valoare de acolo si acum ce faci, nici o atitudine, nici un comentariu, te inscrii in disciplina de partid, parca eram altfel, dar la fel. Cum sa trimiti la concurs asa un om, fiecare e liber sa participe dar fara sustinerea partidului, sper sa vada si cei de la Bucuresti cum tinutul genilor este ingropat de agramati si nulitati, in mod clar nu va trece de proba scrisa, nota 2 este mai mult decat onorabila. Sa nu cumva sa sariti ca PNL-ul a incalcat intelegerea si concursul a fost luat de omul sustinut de ei, daca ati nominalizat asa un exemplar doar nu va asteptati sa fie numit director. Va rog, sincer va rog grija mare in desemnarea oamenilor sustinuti pentru deconcentrate, nu putem sa devenim ridicoli chiar prin simple nominalizari. Mai ascultati/cititi ce spun/scriu si cei din electorat poate va treziti pana nu e prea tarziu.domnisoara consilier o interventie ceva dupa zeci de ore de vorbit la telefon pentru a ajunge la un consens cu PNL-ul asta e omul pentru care ai luptat. Bravos natiune ! Bravos popor ! Traiasca iubitul conducator !
5 mai 2021, 13:56
Tudose Florin, pe asta nici ăștia din USR nu l baga în seama, nenea Dranca, tanti Raluca, nea Ghiorghita nu dați în ridicol cu promovări din astea, nu nenorociți orașul doar ca să fie unul de al vostru
5 mai 2021, 11:38
Cum de au ramas in cursa ,avand in vedere ca unii din ei nu indeplinesc conditiile?????
5 mai 2021, 10:22
Tudose de la USR? Vai de noi, ăștia s profesioniștii USR?!? Doamne ce am votat!!???Măcar la ciuma roșie mai erau unii cu experienta
5 mai 2021, 09:00
Bahrin asta nu se mai satura de funcții de conducere la stat. Nu se mai satura. Unii sunt absolut incredibili.
5 mai 2021, 08:36
Dar ciuma rosie nu se baga?Competentul brancardier lupascu nu musca la concurs?Sau ii place numit de catre menajera?!Cand e vorba de carte, ciumele fug mancand pamantul)))
5 mai 2021, 08:36
Se vede treabă că cei care s-au înscris nu au nici o treabă cu sistemul Ei chiar cred că vor ajunge acolo și vor fura ???
5 mai 2021, 08:32
Florin Tudose!???? Pai acest postac e un comentator insipid al USR ului, sper ca este o gluma, nu se poate sa lăsăm o instituție atât de imp pe mana unui copil fără experienta și fără valoare
5 mai 2021, 07:58
Oare nu se mai găsesc oameni capabili? Doar nulități
5 mai 2021, 07:27
Mor de râs.....cum să o lăsați pe Bahrin să se ducă la concurs? E atât de slabă și incompetentă că nici nu va participa. Nota 1.00.... USR - PNL aceeași mizerie
5 mai 2021, 07:25
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
”Trebuie să fii prezent, implicat și fără emoții. Dar cei care vin fără pic de emoții devin cam aroganți, oamenii mult prea încrezători devin mai antipatici și e greu de lucrat cu ei. Fiecare leu are propriile indicative dup ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9440 lei
USD
Dolarul SUA
4.3296 lei
CHF
Francul elveţian
4.7390 lei
GBP
Lira sterlină
5.9242 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7824 lei
XAU
Gramul de aur
253.3930 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2395 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3911 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1273 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4628 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.2 o C
Dorohoi
1.6 o C
Bucecea
1.5 o C
Darabani
0.6 o C
Saveni
2.2 o C
Ştefăneşti
4.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.