Știrea zilei
Primar trimis acasă de prefect, o liberală pregătită să-i ia locul

Primarul botoșănean care își pierde mandatul la opt luni de la alegerile locale stă să plece din Primărie.

Primar liberal lăsat fără mandat 

 

Stelian Maxim, primarul PNL de la Blândești, a pierdut în instanță primul proces declanșat în urma unei constatări făcută de Agenția Națională de Integritate (ANI), ultima sentință fiind definitivă și executorie. În aceste condiții, conform legii, și prefectul Dan Nechifor a emis săptămâna trecută un ordin prin care primarul își pierde mandatul.

 

Decizia vine cu o zi înainte de publicarea în Monitorul Oficial al României a unei Hotărâri de Guvern prin care sunt organizate alegeri parțiale în mai multe județe ale țării, unde există situații asemănătoare sau chiar similare celei din comuna botoșăneană.

 

 

„Hotărârea de Guvern privind data stabilirii alegerilor a fost publicată pe data de 21 mai. A fost stabilită data alegerilor pentru 27 iunie. Tot pe 21 mai a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea 554 privind circumscripțiile electorale în care se organizează alegerile locale parțiale din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Caraș – Severin, Călărași, Dâmbovița și Dolj”

Dan Nechifor, prefect

 

Alegeri parțiale în țară, Botoșani pe stand-by

 

Reprezentantul Guvernului în teritoriu susține că județul Botoșani nu a putut fi inclus în lista localităților unde sunt organizate alegeri în condițiile în care secretarul comunei Blândești a emis referat către Prefectură, în vederea emiterii ordinului de prefect, abia pe data de 19 mai.

 

A doua zi, Dan Nechifor a semnat documentul prin care Stelian Maxim își pierde mandatul de primar.

 

„Oricum nu intra în alegerile parțiale de acum”,

Dan Nechifor, prefect

 

Pe de altă parte, în cazul în care primarul suspendat de la Blândești contestă ordinul prefectului, Guvernul nu poate organiza alegeri parțiale până la finalizarea și acestui ultim litigiu.

 

Lucru care de altfel se va și întâmpla.

 

„De contestat, îl contest, altceva nu vă pot declara”,

Stelian Maxim, primar

 

Alesul de la Blândești a evitat să spună dacă va solicita suspendarea ordinului de prefect, la începutul procesului, mutare care l-ar putea menține pe funcție până la temrinarea procesului pe fond.

 

O d-nă liberală, aproape „primăriță”

 

În orice caz, atribuțiile de primar ar urma să fie preluate de o liberală aflată la al doilea mandat de viceprimar. Mihaela Băghiceanu susține însă că deocamdată componența conducerii Primăriei Blândești este neschimbată.

 

„Până în momentul de față nu știu de niciun ordin. La Primărie nu a ajuns nimic”,

Mihaela Băghiceanu, viceprimar

 

Liberala care poate prelua atribuțiile de primar are 47 de ani. Cel mai probabi,  persoana care va prelua atribuțiile de viceprimar până la organizarea alegerilor parțiale va fi tot de la PNL, în contextul în care liberalii dețin majoritatea în Consiliul Local.

 

Povestea conflictului prin care Stelian Maxim și-a pierdut mandatul de primar poate fi citită aici: La 6 luni de la alegeri, PRIMUL primar care își pierde mandatul: Dacă era să fi fost un stat sănătos la noi în țara asta, eu eram erou

 

loading...
Pensiile speciale ale primarilor, viceprimarilor și șefilor de la Județ, pe cale să fie DESFIINȚATE, printre inițiatori și un deputat din Botoșani
Primarii botoșăneni de care nu mai scapă lumea

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Șantier deschis aproape non-stop în Centrul Istoric, Lidl vrea să-și inaugureze de Crăciun noul magazin... Blocurile mai așteaptă – GALERIE FOTO
După decenii întregi în care Centrul Istoric al municipiului Botoșani a înmărmurit în așteptare, în ultimele două săptămâni, zona răsună de zgomotul specific unui șantier.
„Operațiunea trambulina de partid” pentru șomerii care au devenit directori: Cum ajungi șef de instituție și cum e gata iar scandalul PNL - USR la Botoșani
Operațiunea „trambulina de partid” a însemnat practic propulsarea unor persoane agreate 100% de partid, fără recomandări profesionale notabile, pe funcții de conducere în instituții publice. În cazul de față, trambulina pentru politruci au fost cabinetele parlamentarilor.
Există și așa ceva: O economistă a promovat un concurs de director într-o rundă în care s-au respins 10 candidați din 12 județe
Pentru postul de la Botoșani, din cele două candidate înscrise, doar una s-a prezentat la proba scrisă.
REVOLTĂ cu peste 200 de oameni în stradă din cauza apei: Este gravă treaba / Lumea este revoltată / Încercăm ca măcar câteva ore să le asigurăm apă
Situația revoltătoare cu care se confruntă mii de botoșăneni din sudul județului de ani de zile, în perioade de vreme caniculară, a ajuns la limită. Săptămâni întregi, oamenii trebuie să înfrunte căldura extremă, la care se adaugă și lipsa apei la robinete.
Managera uneia dintre cele mai mari companii, numită șefă la Clubul Oamenilor de Afaceri din PNL Botoșani – VIDEO
Liberalii botoșăneni continuă să își completeze structura de conducere după alegerile interne care au avut loc la începutul lunii iulie. În aceeași ședință în care Ionică Nechifor a fost desemnat secretar general, Biroul Politic Județean (BPJ) a votat și președintele interimar al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL).
Fortăreața Pensiilor! Botoșăneni ținuți pe scările Casei de Pensii, intrarea apărată cu violență de-un paznic care tocmai a agresat o jurnalistă – VIDEO & GALERIE FOTO
Dimineața zilei de luni, 19 iulie 2021, început de săptămână. În fața clădirii în care funcționează cele două instituții, Casa Județeană de Pensii (CJP) și Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), botoșănenii stau răsfirați și încearcă să se adăpostească la umbră.
Instituția unde puțini reușesc să ajungă directori! Noua șefă are gânduri de schimbare: Eu îmi propun să...
Este una dintre unitățile de stat unde a fost nevoie de mai multe concursuri consecutive pentru a fi găsit candidatul care să poată promova examenul pentru ocuparea funcției de director. 
Medici și asistenți cercetați după dispute cu pacienți și colegi, au fost trimiși la „cursuri de bună purtare”
Mai multe reclamații au fost înregistrate la Consiliul de Etică din cadrul Spitalului Județean „Mavromati”.
Cartierul cu VIP-uri al Botoșaniului lăsat fără apă șase zile în două săptămâni pe vremuri de caniculă extremă
Și nu doar acest cartier. Mii de botoșăneni au fost afectați de cascada de avarii înregistrată în ultimele două săptămâni.
Loading...
După ce au primit normă de hrană pentru zilele de lucru, polițiștii locali de la Botoșani vor bani de mâncare și când stau în concediu medical
În acest sens au deschis un proces pentru a obține norma de hrană pe perioada în care se află în repaus medical. Acțiunea este asumată de Sindicatul Șoimul, reprezentativ pentru polițiștii locali, împotriva instituției Poliția Locală Botoșani.
Unde sunt izoletele care au băgat spaima în botoșăneni? Achiziționate pentru Ebola, folosite pentru cinci oameni – UNDE sunt acum
De fapt a fost o singură izoletă folosită în primăvara anului 2020 pentru primii pacienți care au contactat virusul cu origini chinezești. Însă impresia generală era pe atunci că sunt mai multe astfel de dispozitive pregătite pentru paciențiii suspecți de infecție.
Asediu la Parcul Cornișa: mașinile au ajuns până la drumul spre Suceava, au apărut și primele distrugeri – GALERIE FOTO
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa continuă să atragă vizitatori din întreaga Moldovă, dar și de la vecinii de peste Prut. Deși recordul de vizite îi aparține anului 2019, când încă nu se știa despre criza care avea să lovească mapamondul, interesul continuă să fie crescut, mai ales în perioadele caniculare.
Luptă pe toate fronturile la „Apă”: Pesediștii „au scăpat” de administratorii liberali printr-o ușoară joacă cu focul
Noua conducere de la SC Nova Apaserv SA are o dublă misiune: pe de o parte cea oficială, de redresare financiară a companiei, iar pe de altă parte cea neoficială, de schimbare a garniturii politice din funcțiile de conducere.
ALARMĂ: Antreprenorul de la biserica simbol a orașului amenință că oprește lucrările din cauza datoriilor Primăriei - Va rămâne ca teatrul
Unul dintre foarte puținele mari obiective de investiții care se derulează la Botoșani, și la care lucrările nu sunt întârziate, este amenințat cu retragerea muncitorilor de pe șantier din cauza datoriilor pe care Primăria Botoșani le înregistrează către constructor.
Loading...
Fiul senatorului Cristian Achiței, angajat șef la Drumurile Naționale după un concurs la care a participat singur
Soartă predestinată pentru copiii sau rudele politicienilor autohtoni... Majoritatea dintre ei par să „performeze” cu precădere în unitățile de stat și mai puțin în mediul privat. Puține sunt situațiile în care fiii parlamentarilor sau aleșilor locali confirmă în multinaționale sau au propriile afaceri de succes.
Aproape 100 de gropi făcute și ABANDONATE în municipiu: Botoșani nu a arătat niciodată așa de rău / Toți vin la Primărie rugându-ne, solicitându-ne, amenințându-ne - GALERIE FOTO
Municipiul Botoșani a suferit dintotdeauna la partea de infrastructură rutieră, pe lângă multe alte lipsuri care nu vor fi amintite acum. Autoritățile și botoșănenii deopotrivă se mândresc cu faptul că respiră cel mai curat aer din România...și cam atât. Într-un top recent, municipiul Botoșani se afla pe primele locuri în lista orașelor în care NU se merită să trăiești.
Asistați sociali din Botoșani prinși cu câte două mașini după un control al Curții de Conturi, sute de beneficiari rămași fără bani
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul avea printre cei mai mulți asistați sociali. Astăzi, este însă județul fruntaș în ceea ce privește numărul beneficiarilor care au fost suspendați de la plată. S-a ajuns în această situație deoarece ei au refuzat un loc de muncă sau mai nou au fost prinși că dețin și câte două mașini.
Război total cu demolarea garajelor! Oamenii din Primăverii, audiență la Primărie, cu amenințări și jigniri: Nu a votat nimeni călăul orașului Botoșani / O să adunăm semnături pentru demiterea dv.VIDEO
Decizia primarului Cosmin Andrei de a începe acțiunea de demolare a garajelor din municipiul Botoșani pentru a face loc parcărilor a stârnit, așa cum era și de așteptat de altfel, un val de revoltă.
Artă printre lighene și cârpe! Inundație peste tablouri, bătaie de joc la asociația de proprietari: Deja ne-au dat la ziar? VIDEO & FOTOGALERIE
Un lanț al slăbiciunilor sau un cerc vicios fără nici o verigă slabă pentru a fi întrerupt. De mai bine de doi ani de zile responsabilii Galeriilor de Artă Ștefan Luchian au frecvente episoade de deznădejde din cauza inundațiilor cărora trebuie să le facă față dar mai ales provocării de a proteja obiectele de artă.
RĂZBOI total pentru o funcție: Managerul botoșănean care nu vrea să fie evaluat de ”un profesor și un corist” / ”Nu e ilegal, e imoral” - FOTO
Astăzi, consilierii locali au pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului evaluării celui de-al treilea an de management din mandatul 2018-2022 al lui Mihai Sîrbu la Filarmonica ”George Enescu” Botoșani.
Zita, chira, pianul din pădure, alias chiar Eugen, am doar o intrebare, unde pot face o plângere PENALĂ sa denunț faptul că un fost ales local, primar adică, ocupa 2 funcții publice, primar si profesor de geografie in acelasi timp..un organ abilitat pentru câteva verificări imi spui? Cu restul lucrurilor ma descurc.. ALO DNA, DE CE NU ANCHETATI?
27 mai 2021, 11:29
O sa vedem cat sunt de suparat mai tarziu.Mult mai tarziu,nici prin capul tau bolnav,de psiopat ce esti nu-ti trece.Pentru tot si pentru toate.Ai calomniat cum te-a dus capul,nu ai tinut cont de nimic...dar vremurile vor veni....
26 mai 2021, 22:23
Te doare si crezi ca cineva este batut de Dumnezeu,asa gandesti tu.Aia altii sunt realizati tu esti nevoit sa faci meditatii la toate materiile sa treaca fiita clasa.O sa vedem mai tarziu cui ii seamana.... cat de destept a fost tatasu,lasa ca nici mumasa ...a facut de 20 de ori dosarul la scoala de soferi si nici ca a mai fost in stare.Nu mai fiti asa de corecti neam de hoti, Ai facut o instalatie de apa de la Holm cu 1 miliard jumate ,nefuctionala .....Alooo DNA de ce nu anchetati??? Ai gasit unde sa te desfasori tinete bine ... pentru anchete...Ti-ai incarcat cartela???comentai numai de la Unteni.
25 mai 2021, 19:05
Până îi va bate pe alții,văd că vă bate pe voi și stați să vedeți,că ăsta-i doar începutul...
25 mai 2021, 18:31
Bani furati de la imas,CAP-ul demolat de coruptia voastră,lemnele duse la Tăica la Dracșani,bani ingropati în fântâni seci,dupa noi potopul.Mare drac de muiere...nu ți-a sfărâmat bine ochelarii... Nu mai recitai astazi...
25 mai 2021, 18:26
Se vede cat de frustrat esti,folosesti netul primariei unde esti consilier al primarului,si scrii numai ce exact ai in cap si inima.Exact asa ai facut comentarii si la primul articol.Nu ai fost in stare sa faci nimic in timpul mandatului de 12 ani,si te crezi cu facultate terminata acolo unde acum este un lacat mare pe poarta,cand le predai copiilor geografie le spuneai ca Romania se afla in Europa centrala.Dupa ce ai luat suventia tu mai umbli si cu prostii parca lumea nu te cunoaste ,nu stie cine esti.Cu siguranta o sa primesti de la Dumnezeu exact dupa inima si tot ce gandesti si spui,acolo sus nu functioneaza cumetriile...Daca esti asa destept ,o aratai si cand ierai la sc. ....vai de capul tau...inca mai ai curajul sa ponegresti pe altii.
25 mai 2021, 11:49
„Cine s-a înfipt cu dinții în scaun?...”Puneți mâna pe par...
25 mai 2021, 10:19
Stelea,vezi că Robert De Niro și-a cumpărat vaci,acum nu știu cum faci cu engleza...,ai avea ocazia sa o atingi pe Pamela Anderson,pe bune,Bagi nu se supără,ea se înscrie la CLS.9.
25 mai 2021, 09:47
Are studiu!
25 mai 2021, 09:01
„O liberală pregătită”să-i ia locul.Acum nu stiu cat este de pregătită,se aude că are doar gimnaziul.Doar dacă a mai studiat în Italia...
25 mai 2021, 08:09
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Vreau să transmit botoșănenilor că nu sunt cei mai proști dintre români, cei mai dezinformați dintre români, cei mai săraci dintre români așa cum sunt portretizați de niște domni care vremelnic dețin puterea la București ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9184 lei
USD
Dolarul SUA
4.1486 lei
CHF
Francul elveţian
4.5849 lei
GBP
Lira sterlină
5.7813 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7998 lei
XAU
Gramul de aur
241.9139 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3871 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1933 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6613 lei
Vremea
astăzi
Botosani
27.1 o C
Dorohoi
27.6 o C
Bucecea
26.2 o C
Darabani
26.6 o C
Saveni
27.7 o C
Ştefăneşti
30.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.