Știrea zilei
GAME OVER: Zero locuri de veci în Cimitirul Pacea, ultima sută și la Eternitatea, se iau în calcul soluții disperate

Situația locurilor de veci de la Botoșani este pe cale să devină dramatică. Deja în Cimitirul Pacea nu mai sunt locuri libere pentru concesionare și se mai fac înmormântări doar în acele cazuri în care familiile dețin deja un cavou.

În vreo trei luni se umple și al doilea cimitir

 

Lucrurile sunt la fel de grave și la Cimitirul Eternitatea, unde mai există ceva peste 100 de locuri și asta la un număr de aproximativ 30 – 40 de decese lunare, ceea ce înseamnă că în trei luni se vor epuiza și aici toate spațiile disponibile.

 

În cursul anului 2015, prin Hotărâre de Guvern, Primăria a primit de la Oficiul de Reproducere și Ameliorare în Zootehnie (OARZ) o suprafață de teren de aproximativ 7,5 de hectare în spatele Cimitirului Eternitatea.

 

Încă de atunci s-a vorbit despre o extindere, însă după patru ani de zile lucrurile sunt neschimbate.

 

„În acest moment Urban Serv are ca disponibilitate 113 locuri de veci în Cimitirul Eternitatea și zero locuri de veci în Cimitirul Pacea. Urban Serv a anunțat în mod repetat Primăria Botoșani de numărul de locuri existent în acest moment și există într-adevăr posibilitatea amenajării în spatele Cimitirului Eternitatea de noi locuri de veci, pe o suprafață de 7,5 hectare. Terenul respectiv poate fi transmis administrativ către Urban Serv, dar în același timp trebuie bugetați banii prin care să se realizeze investițiile necesare pentru a se începe activitatea caracteristică unui cimitir”,

Bogdan Buhăianu, director general SC Urban Serv SA.

 

 

Soluție: să se înmormânteze peste alți morți

 

Ca atare, societatea Urban Serv va înainta o solicitare către conducerea Primăriei Botoșani pentru a prelua suprafața de teren și pentru a începe lucrările de amenajare, etapizat.

 

 

„Fiind un subiect social care probabil în perioada următoare va crea neplăceri comunității locale, suntem deschiși pentru a rezolva această problemă”,

Bogdan Buhăianu, director general SC Urban Serv SA.

 

Transferul către Urban Serv ar putea fi făcut prin Hotărâre de Consiliu Local dacă și consilierii locali vor agrea ideea.

 

Și asta în condițiile în care alternativa ar fi cea a refolosirii mormintelor pentru care nu se mai plătește concesiune, prin reînhumări, adică în același loc de veci să fie îngropate două persoane diferite.

 

„Analizăm varianta transferului terenului pentru amenajarea unui cimitir din cauza faptului că dl primar Cătălin Flutur nu a reușit până în acest moment să facă nici un demers pentru extinderea Cimitirului Eternitatea. Încercăm să deblocăm situația prin implicarea colegilor de la Urban Serv care să facă atât proiectarea cât și amenajarea extinderii Cimitirului Eternitatea pentru că suntem într-o situație apăsătoare prin lipsa locurilor de veci. Nu mai putem să-l așteptăm pe dl Flutur”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani.

 

Acesta consideră că o amenajare etapizată ar fi mai puțin costisitoare și ar rezolva din solicitările care sunt pentru locurile de veci. Și asta în condițiile în care oricum, din 2015, documentația pentru extinderea Cimitirului Eternitatea ar fi rămas blocată în biroului arhitectului șef al orașului.

 

loading...
Nu mai încap morții în cimitirele din Botoșani! Doi străini băgați în aceeași groapă: Este trist ce facem astăzi, aici
O firmă din Botoşani reclamată că distruge morminte: Nu au venit la ședință, parcă știau că o să fie certați

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Cornișa a dat pe din afară din prima seară, de la mașini și terase până la scena cu artiști internaționali, lasere și artificii înălțate spre cer în miez de noapte – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară a manifestărilor din cadrul Zilelor Orașului Botoșani, care coincid în acest an cu inaugurarea Cornișa Aquapark & Sports, au adus probabil cel mai mare număr de participanți de la sărbătorirea acestora din urmă cu mai bine de două decenii.
Explozie impresionantă de sunet și lumină la avanpremiera de la Cornișa, a fost club în aer liber noaptea trecută – VIDEO & GALERIE FOTO
Organizatorii Zilelor Orașului, care în acest an coincid cu inaugurarea Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, au efectuat joi seară probele finale la instalațiile de sunet și lumini. Iar ceea ce a ieșit a fost de-a dreptul impresionant.
A tras camionul în față și a plecat! Încă o bancă a părăsit Botoșaniul – FOTOGALERIE
O nouă bancă se alătură mulțimii celor care au plecat din Botoșani, preferând să își continue afacerile din nordul Moldovei de la Suceava. Patria Bank este ultima instituție financiară care a făcut acest lucru.  
Vilă cu spații comerciale la parter construită pe terenul vândut de un fost președinte de partid
Investiție nouă pe una dintre cele mai circulate artere din municipiul reședință de județ: pe Calea Națională, zona de ieșire spre Șoseaua Iașului, un investitor privat ridică o clădire care va avea spații comerciale la parter și locuință la etaj.
Asediu pentru Andra la Ipotești: S-a umplut stadionul, s-a blocat circulația, a venit Poliția – VIDEO & GALERIE FOTO
Ajuns la a XII – a ediție, festivalul Floare Albastră organizat de Primăria și Consiliul Local Mihai Eminescu a avut parte în prima zi de cea mai mare asistență din istorie.
Zeci de mii de botoșăneni UMILIȚI de stat și puși pe drumuri aiurea - FOTOGALERIE
În județul nostru sunt zeci de mii de persoane care beneficiază de bilete de călătorie gratuite, pe care le pot folosi atunci când merg cu trenul sau cu autocarul în diferite locuri din țară. Cert este că acestea se eliberează pentru întreg județul, doar într-un sigur loc.
Șefii Botoșanilor și-au luat concediu ca să plece la miting la Iași, primăriile pesediste golite de oameni – GALERIE FOTO
9 mai 2019 va rămâne în memoria colectivă a iubitorilor PSD dar și a celor mai vehemenți opozanți ai lor, ziua în care s-a dorit o demonstrație de forță de necontestat din partea lui Liviu Dragnea, probabil cel mai huiduit lider din istoria acestui partid.
TRAGEDIE: Șeful de la Evidența Populației a încetat din viață
Șeful Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului (SPCEPJ) Botoşani a decedat seara trecută pe un pat de spital din București.
Campionul nesimțirii este din Botoșani: Bărbatul care nu și-a achitat NICIODATĂ facturile la apă și a ajuns la o datorie uriașă
Trăim într-o eră modernă, a confortului, iar cei mai mulți oameni muncesc zilnic pentru a beneficia de acest lucru. Alții, se pare că vor să se bucure de anumite servicii gratis, fără a-i interesa că orice lucru costă. Cel puțin, în anul 2019, există o persoană care niciodată în viața sa nu a achitat vreo factură la apă. Este de necrezut, însă se întâmplă chiar în municipiul Botoșani.
Cel mai tânăr șef de instituție din Botoșani are 28 de ani!
La nici trei decenii de viață, un botoșănean din municipiu se numără printre fericiții ai căror parcurs către o funcție publică de conducere nu a fost unul de durată.
Pe o STRADĂ din municipiu asfaltată recent mașinile NU au voie să parcheze, vecinii somați să-și bage autoturismele în curți – FOTOGALERIE
Este una dintre străzile care a stârnit multe discuții în contradictoriu în plenul municipal între cele două grupări politice reprezentantive. Dincolo de factorii decidenți sunt cetățenii de pe respectiva stradă care au așteptat ani de zile asfalt și în fața caselor lor.
LOCUL de la Mavromati unde se pun diagnostice GRELE: Asistent cu 25 de ani vechime - Aici NU sunt presupuneri
Există fel și fel de meserii, unele mai cunoscute, iar altele mai puțin cunoscute. De această dată, am pătruns într-un laborator, unul în care se pun fel și fel de diagnostice, un laborator care pentru mulți dintre noi este o necunoscută.
Mirajul străinătății destrămat în 8 luni: O familie din Botoșani s-a mutat „definitiv” în Canada unde a realizat că tot România este acasă – GALERIE FOTO
Eusebiu și Ramona s-au căsătorit în urmă cu 13 ani de zile și sunt fericiții părinți a doi băieți și o fetiță. Imediat ce au devenit răspunzători de micile suflete care au rezultat din iubirea lor, au început și frământările amestecate cu îngrijorarea specific părintească, la gândul privind viitorul copiilor. Au încercat „străinătatea” care s-a dovedit mai amară decât în versurile poeților și au revenit acasă, în România, trăind o poveste care poate fi un exemplu real de viață pentru mulți dintre tinerii botoșăneni și nu numai.
INTERVIU cu femeia din Botoșani care încondeiază ouă tot anul: De un deceniu, transmite tradiția la sute de copii – GALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale pot reprezenta pentru unii un moment de liniște și pace sufletească, pentru alții o reîntoarcere la credință și rugăciune. Cert este că indiferent de însemnătate, Paștele vine la pachet cu o multitudine de sentimente și o atmosferă unică.
HRISTOS A ÎNVIAT! ... Și la biserica dintre două lumi așteptată de mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
De mai bine de 10 ani sute și sute de botoșăneni care locuiesc la ieșirea din Botoșani spre Curtești, acolo unde se întâlnesc două lumi, cea urbană cu cea rurală, așteptau să trăiască Învierea Domnului Iisus Hristos în propriul locaș de cult.
Familia Manoliu din Botoșani, cele mai triste sărbători: Au rămas fără casă și lucrurile agonisite de-o viațăGALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale sunt despre familie și bucurie, însă pentru o familie din Botoșani, Paștele de anul acesta va fi cel mai trist din toate de până acum. De fapt, nici nu se poate compara, căci nu se mai pot bucura de nimic. Și când spunem nimic, chiar nu exagerăm deloc. Un incendiu le-a distrus tot ce aveau mai de preț.
Preot din Botoșani, MĂRTURISIRI emoționante la ceas de sărbătoare: De la bucuria de a dărui la urare pentru botoșăneni
Sărbătorile Pascale reprezintă un moment deosebit de important cu multe și multe semnificații. Fiecare dintre noi ar trebui sa fim buni, mai iubitori, sa fim atenți la nevoile semenilor noștri. Și nu numai în această perioadă.
„Doctorul” de suflete de la spital: Salvează copiii de la suicid și alină părinții sau chiar cadrele medicale  - GALERIE FOTO
De multe ori pe patul de spital avem nevoie și de un altfel de sprijin, unul duhovnicesc. De aceea fiecare spital are și preoți de caritate în structura de personal. Am stat de vorbă cu Marius Ciobanu, preot la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati, pentru a vedea care este rolul unui astfel de părinte într-o unitate spitalicească.
Adolescentă amenințată cu un cuțit în scara blocului, vinovatul NU știe nici când s-a născut
Unii botoșăneni vor cu orice preț să facă rost de bani indiferent de unde, cum și neținând cont nicio clipă de lege.
După DOI ANI de zile, doi dintre șefii Primăriei ar putea reveni pe posturi, cu tot cu salarii
În luna mai a anului în curs se împlinesc doi ani de zile de la suspendarea din funcții a secretarului municipiului Botoșani, Ioan Apostu și a lui Cezar Puiu, șeful Serviciului Patrimoniu din cadrul instituției.
Sunt destule locuri,insa le obtii doar prin spaga.Mai sunt sute de morminte ce nu mai sunt ingrijite de nimeni si peste care au crescut copaci. Administratia cimitirului curata doar aleile centrale.In rest gunoaie si iarba inalta cat omul.
11 aprilie 2019, 13:51
Dute la barbierit Buhaene
11 aprilie 2019, 10:58
In Cimitirul Pacea, in spațiul fostei parcări, de la poartă până la Administrația Cimitirului sunt foarte multe locuri printre morminte.Pentru cine sunt ținute?De asemeni sunt locuri goale și în restul cimitirului.
11 aprilie 2019, 10:44
Păi să amenajăm porculețul primăriei ca cimitir, poate aşa se vor trezi hoţii din primărie să se apuce şi de treabă nu numai de furat. Nu au bani de nimic, poate faceţi un articol cu salariile hoților, au bani de meceu(w). La meceu sunt banii dumneavoastră, dormiți liniștiți, hoții de la primărie vă lucrează!!!!
11 aprilie 2019, 10:13
Sondaj
Cu cine votați la alegerile europarlamentare?
ALDE
PMP
PNL
Pro România
PSD
USR
Nu merg la vot
Declaraţia zilei
”La noi, dacă stingi lumina noaptea, noi luminăm ca fosforul și vă spun și de ce: suntem al doilea județ din țară ca număr de lacuri, mâncăm foarte mult pește, se acumulează fosforul și suntem foarte deștepți. Nu vă mai ...
astratex.ro
otter.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7627 lei
USD
Dolarul SUA
4.2726 lei
CHF
Francul elveţian
4.2298 lei
GBP
Lira sterlină
5.4233 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8773 lei
XAU
Gramul de aur
175.2584 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2380 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4561 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9388 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1818 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1847 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6377 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.