Știrea zilei
Gata noua configurație politică a CJ, PSD e la mâna lui Țurcanu sau Huncă pentru vicepreședinți – LISTA noilor consilieri

Dacă la Primăria Botoșani lucrurile sunt departe de un deznodământ, la Consiliul Județean sunt practic clarificate. Și nu doar ca președinte al Consiliului Județean, care este cunoscut încă din noaptea alegerilor, ci și în privința componenței plenului CJ.

PSD are nevoie de un vot de la alt partid ca să facă majoritatea


Ceea ce v-am anunțat încă de ieri a fost confirmat la centralizarea proceselor-verbale din județ: în deliberativul județean vor intra patru partide, singurele care au reușit să facă pragul electoral de 5%.


Este vorba despre PSD, PNL, ALDE și Pro România.


În prima fază li s-au atribuit câte 14, 12, 2 și respectiv 2 mandate în CJ. Social-democrații și liberalii-democrați au avut resturile cele mai mari astfel încât la redistribuire au mai primit câte un loc în CJ.


Rezultă astfel următoarea configurație a noului Consiliu Județean:


PSD – 15
PNL – 12
ALDE – 3
Pro România – 2.


Lor li se adaugă președintele CJ, rezultând cele 33 de mandate.


Aceasta înseamnă că PSD va avea practic 16 oameni în noul CJ și va avea nevoie să facă alianță cu ALDE sau cu Pro România pentru a face majoritatea. Sigur, cel puțin teoretic nu este exclusă o majoritatea PNL - ALDE - Pro România, care ar asigura cele 17 voturi minime pentru adoptarea hotărârilor.

 

Social-democrații vor trebui probabil să cedeze un vicepreședinte


Din rândul acestor 33 de consilieri (din care unul este președinte) se vor alege cei doi vicepreședinți, ceea ce înseamnă că PSD ar urma să cedeze un mandat de vicepreședinte la ALDE sau Pro România. Sigur, negocierea poate viza și acordarea unor anumite posturi la sumedenia de unități subordonate CJ, de la SC Nova Apaserv SA la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, însă practica legislaturilor precedente arată că inclusiv atunci când al doilea partid din coaliție a avut doar doi consilieri județeni, unul a devenit vicepreședinte, cazul Partidului Conservator în perioada 2004 – 2008.


Componența noului CJ


Redăm mai jos consilierii județeni care au dobândit mandate, cu specificația că mai mulți dintre ei ar putea demisiona în scurt timp.


Grupul PSD


Doina Federovici
Marius Budăi
Lucian Trufin
Dorin Birta
Alexandra Huțu
Ramona Guraliuc
Constantin Pătrăuceanu
Cristian Nistor
Cristina Breșug
Gabriel Galan
Dan Deleanu
Andron Țîmpău
Cătălin Olaru
Galia Hrimiuc
Sergiu Marian
Cristian Pintilei

Primii supleanți:

Mioara Jurgiu
Andreea Andrei

 

Grupul PNL


Costel Șoptică
Cătălin Flutur
Viorel Iliuță
Radu Malancea
Gabriel Alecsandru
Rodica Abăcioaei
Valerian Andrieș
Liviu Hrimiuc
Sorin Cornilă
Claudiu Vrajotis
Ionuț Gireadă
Mirela Saucă


Primii supleanți


Lucian Aroșoaie
Agnes Holca
Tiberiu Nichiteanu
Daniela Aramă

 

Grupul ALDE

 

Bogdan Dăscălescu
Floarea Marocico
Gheorghe Nazare

 

Grupul Pro România

 

Mihaela Huncă
Liviu Toma


Primii supleanți


Mihaela Hrițcu
Doru Gavrilaș

 

9


consilieri au făcut parte și din precedentul CJ, dar numărul lor va crește după demisii.

 

Urmează un val de demisii


La PSD vor fi minim două renunțări la mandate, parlamentarii Lucian Trufin și Marius Budăi, la PNL s-ar putea ajunge chiar la patru (Costel Șoptică, Cătălin Flutur, Viorel Iliuță, care este și pe lista de la Consiliul Local și Radu Malancea, care ar fi incompatibil cu funcția de manager la Spitalul Mavromati), iar la Pro România ambii consilieri ar putea renunța la mandat (Mihaela Huncă ar rămâne în Parlament, iar Liviu Toma este și pe lista de la Consiliul Local).


Decisive în stabilirea finală a membrilor vor fi soluționarea contestațiilor pentru funcția de primar al municipiului și desemnarea viceprimarilor.

 

loading...
Doina Federovici, după o noapte albă: Categoric voi rămâne președintele CJ și după data de 6 decembrieVIDEO&FOTO
Renumărarea voturilor nule de la municipiu s-a blocat, nu se știe când și dacă va mai avea loc

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
HRISTOS A ÎNVIAT! Sute de botoșăneni la prima slujbă de Înviere ca protopop a preotului Petru Fercal: Dăm Slavă lui Dumnezeu și veți vedea că vom rămâne un popor unit – GALERIE FOTO&VIDEO
Clopotele au răsunat în oraș, străzile au strălucit de lumânările aprinse în noaptea de Înviere. După un an de restricții, cu biserici goale și cimitire ferecate, sărbătoarea Paștilor a adunat din nou sute, mii de creștini în toate parohiile.
Bătălie în taină pe șefia Casei de Asigurări de Sănătate, ceva doamne liberale și nu numai țintesc funcția de director
La fel ca în alte cazuri, și în cel de față, procedura pentru ocuparea unei funcții de conducere într-o unitate de stat este una în bună parte secretă. Și probabil că, pentru a fi evitate anumite comentarii asupra candidaților și a eventualului sprijin politic, așa vor și rămâne aceste concursuri.
CJ-ul a cheltuit peste 100.000 de lei ca să cumpere laptopuri aleșilor, unii consilieri le-au refuzat: Ne-a întrebat cineva dacă avem nevoie? - FOTOGALERIE
După ce timp de un an plenul județean s-a întrunit, cu foarte puține excepții, în ședințe secrete, recent consilierilor județeni le-au fost oferite mijloace electronice. Dar și servicii de internet pentru a le putea accesa.
Dulce viață... Italianul care face de 15 ani pizza la Botoșani: Pizza este o cultură, nu o mâncareGALERIE FOTO
Cum te uiți la harta Italiei, găsești Lecce exact în tocul giganticei ”Cizme”. Este un oraș care din punct de vedere demografic se aseamănă Botoșanilor, având aproape 100.000 de locuitori. Dar aceasta este cam singura similitudine între cele două centre urbane.
După CJ, prefectul pregătește proces și Primăriei: 5 posturi de șefi care au iscat o bătălie politică de zile mari, la mâna judecătorilor
O poveste fără sfârșit pare a fi cea privitoare la stabilirea unui Consiliu de Administrație pentru societatea comercială Eltrans. Dacă în ultima jumătate de an lipsa administratorilor nu a complicat foarte mult activitatea companiei de transport, situația devine critică pentru că este necesară aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul în curs.
Județul sub toc: Prima femeie din istoria județului, președinte la o structură semi-polițienească – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima ștachetă a fost atinsă la alegerile locale din 2020, când Doina Federovici devenea prima femeie care câștiga președinția Consiliului Județean. A doua este doborâtă tot de o reprezentantă a Organizației Femeilor Social Democrate.
PERCHEZIȚII cu mascații la un fost primar botoșănean acuzat de delapidare: ar fi plecat acasă cu mobilă și profile PVC de la Primărie
Descinderile au avut loc în cursul zilei de joi și ar fi vizat locuința fostului primar, dar și alte locații folosite de acesta.
Încă o lovitură! Directorul pregătit de PSD pentru ”Apă”, eliminat prin... facultate
Abținerea la prima ședință a consilierilor ALDE și Pro România la proiectul de buget propriu al județului pe 2021, care a dus la respingerea acestuia în cadrul ședinței de miercuri a Consiliului Județean, pare să nu fie singura lovitură pe care cele două partide o administrează conducerii PSD a instituției. În consiliul de administrație de la SC Nova Apaserv SA se pregătește și a doua. Mai exact, în acel comitet de remunerare și nominalizare din cadrul CA-ului.
Se trage țeapă și cu naveta elevilor, transportatorii plâng la CJ după bani frumoși
Mai multe adrese au fost transmise către Consiliul Județean Botoșani pentru o serie de restanțe care datează încă de anul trecut, din lunile septembrie, octombrie și noiembrie. Transportatorii se plâng de faptul că au fost obligați legal să transporte elevi navetiști pentru care, nici după cinci luni, nu au primit plățile pentru serviciile prestate.
Loading...
Autoritatea cu „politicieni polițiști”, pe linie moartă de 6 luni: pe cale să renască cu un președinte pesedist
Pandemia coroborată cu alegerile locale din septembrie 2020 au făcut ca această structură să nu mai existe pentru mai bine de jumătate de an. Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) este un organism care are rol mai degrabă consultativ și funcționează pe lângă Consiliul Județean.
La 6 luni de la alegeri, PRIMUL primar care își pierde mandatul: Dacă era să fi fost un stat sănătos la noi în țara asta, eu eram erou
La mai bine de jumătate de an de la alegerile locale din 27 septembrie 2020, unui primar din Botoșani zilele în Primărie deja îi sunt numărate.
Șeful care se prelingea pe scările Prefecturii a căzut tot în picioare: Este iar director
Aflat în incapacitate de muncă pe postul de director executiv, dar capabil să conducă instituția din postura de adjunct.
”Afacerea” testelor la cerere: Mii de botoșăneni au rotunjit veniturile Spitalului Mavromati
Tot mai mulți botoșăneni vin să se testeze la cerere la Spitalul Județean Mavromati. Cea mai mare unitate medicală din județ a început să facă teste contra cost începând cu data de 16 iunie 2020. Iar de atunci, peste 4.900 de persoane s-au testat.
Cartierul inaugurat pe Șoseaua Iașului lovit de pustiu! Locativa: La unele locuințe nu se închid ușile / Primarul: Este o cloacă, un fief PNL FOTO&VIDEO
19 februarie 2021. Primarul Botoșaniului oferea repartiții pentru noile locuințe construite la intrarea în municipiu, pe Șoseaua Iașului, într-un cartier ANL.15 aprilie 2021. Imaginea blocurilor este una dezolantă, încărcată de pustiu. Nicio mașină în parcare, nicio margine de mobilă nu se vede prin sticla geamurilor pline de praf.
Loading...
Directori cu botniță la Botoșani, prefectul încearcă să le-o scoată
Pandemie, regulamentul general pentru protecția datelor (GDPR), ordine de la șefii de sus. Cam așa arată paradisul informațional al multor directori de instituții deconcentrate de la Botoșani care se bucură de beneficiile aferente funcției, de la salarii generoase, la subalterni cu care s-o facă pe-a șefii și uși închise pentru cetățenii în slujba cărora lucrează, doar în teorie.
Salariile de la Consiliul Județean publice și nu prea! Încă un șef cu leafă de lux, ceilalți funcționari ascunși după o grilă complicată – DOCUMENT
De două ori pe an, pe 31 martie și 30 septembrie, unitățile de stat au obligația de a publica salariile angajaților pe site-urile proprii sau eventual la sediile în care își desfășoară activitatea.
Baruri deschise în cartierul ocolit al orașului după ora 21, Poliția mare cere sesizări, cea Locală n-ar avea echipaje suficiente – VIDEO & GALERIE FOTO
Imaginile surprinse sunt din seara zilei de marți, 6 aprilie 2021. Însă la fel a fost și în precedenta seară, adică luni, dar și în cele din weekend.
Fost comisar de la Garda Financiară prins conducând fără permis, a mai declarat și că... nu e el, e altul la volan
S-a întâmplat duminica trecută pe o stradă din Roman, acolo unde a fost oprit în trafic de polițiștii nemțeni. Era la volan și inițial le-a declarat oamenilor legii că nu are vreun act asupra sa.
„Evadarea” în gașcă a fetelor din centru, cum a fost posibil: Au și ele niște drepturi, nu le putem încălca
Cinci fete de la Complexul de apartamente „Floare de Colț” Dorohoi au fost date dispărute pe data de 4 aprilie 2021. Au plecat din centru pe 3 aprilie, cu bilet de învoire, și nu s-au mai întors. Una singura a fost găsită în aceeași zi, celelalte după două zile.
Culisele marii trădări de la municipiu: cum s-au pierdut pe rând toate posturile ex-vicelui & cum a ajuns noul vice să nu mai vină la ședință nici în timpul programului de lucru
Modul lamentabil în care social-democrații botoșăneni au pierdut posibilitatea de a-și impune propria conducere la SC Eltrans SA survine unei serii de evenimente care au făcut ca, mai devreme sau mai târziu, o asemenea ruptură să devină inevitabilă la nivel municipal.
Acum imi dau seama de ce a pierdut Soptica. Cu iliuta pe lista si cu alti habarnisti, (in)succesul este asigurat. Falimentatorii te duc spre faliment.
30 septembrie 2020, 14:28
ALDE să facă alianță cu PNL și Pro Romania. Varianta cea mai buna! Succes!
30 septembrie 2020, 08:56
ALDE e tare de tot! Felicitări Alde! Felicitări domnule Nazare! Un OM capabil și cu mult bun simt care merita sincere felicitări! Multa bafta și sănătate va doresc!
30 septembrie 2020, 08:46
Carai e vinovat!!!
30 septembrie 2020, 08:35
Si la psd și la pnl listele sunt pline de neamuri Fata fostei primarite de la Vf.Câmpului, cumătrul Doinei, consilierul de profesie Marian, cu nevasta director prin CJ etc. La pnl și mai și: feciorul primaritei de la Călărași, nepotul lui Verginel, Cornilă,,sluga lui Țurcanu. Și o întrebare: e vreo legătură între Galia și Liviu Hrimiuc?
30 septembrie 2020, 08:26
pentru un echilibru perfect si intr-o alianta PNL-ALDE-ProRomania cea mai buna varianta de vicepresedinti CJ cu experienta politica, administratie si in domeniul privat sunt ILIUTA si TOMA, iar Dascalescu director la Nova sau Drumuri Judetene
30 septembrie 2020, 08:05
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
„Interesant este și aspectul că aceste procese s-au finalizat în anul 2019 iar acțiunea pentru dosarul acesta de executare au fost amânate, din diverse motive, nu vă pot răspunde, ar trebui să răspundă lichidatorul de ce au ...
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9259 lei
USD
Dolarul SUA
4.0492 lei
CHF
Francul elveţian
4.4955 lei
GBP
Lira sterlină
5.7056 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7243 lei
XAU
Gramul de aur
239.1391 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2293 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3753 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1884 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3424 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1921 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6624 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.3 o C
Dorohoi
12.4 o C
Bucecea
12.3 o C
Darabani
12.4 o C
Saveni
12.9 o C
Ştefăneşti
9.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.