Știrea zilei
Guvernul liberal pregătește debarcarea cu mandate limitate, a directorilor (pesediști) din instituțiile deconcentrate

În noua reformă instituțională a Guvernului Cîțu se află și un demers legislativ prin care directorii din fruntea instituțiilor publice deconcentrate să poată fi schimbați odată cu schimbarea politică a guvernării.

Gata cu „directorii pe viață”

 

În acest sens s-a gândit un act normativ prin care șefimea de la deconcentrate să nu mai aibă continuitate pe perioadă nelimitată, ci contracte de mandat.

 

Nu este cimentată la acest moment perioada exactă a unui astfel de mandat, inițiativa fiind în lucru.

 

 

„Orice conducător de instituție să aibă un mandat de 3 sau 4 ani, în contextul reformei instituționale care a început în instituțiile publice”, explică demersul prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor.

 

Iar motivul ar fi ca acești directori care la schimbarea guvernării nu pot fi schimbați fiind în proporție de 80% cu concurs pe posturi, „să poată face politica Guvernului” și astfel să poată fi nominalizați pe funcții cei care corespund politic.

 

Proiectul „este pe masa Guvernului”, mai spune Dan Nechifor și nu se știe forma sub care va fi adoptat.

 

„Nu știu forma care să o să fie, Ordonanță de Urgență sau Hotărâre de Guvern dar teoretic ar trebui să fie Ordonanță de Urgență, că toate modificările care s-au făcut pe Codul Administrativ, au fost făcute prin Ordonanță de Urgență ale Guvernului”,

Dan Nechifor, prefect

 

Remunerați în funcție de performanță - GATA și cu lăfăiala în posturi 

 

De altfel, intenția a fost anunțată deja de premierul Florin Cîțu, în presa națională.

 

„Voi propune luni în coaliţie ca în administraţia publică locală şi centrală anumite funcţii de conducere, cum ar fi cea de director general, de secretar general, de secretar general adjunct, să fie pe mandat. Mandat de maxim 6 ani, la 3 ani cu reînnoirea mandatului, cu evaluare, exact cum se întâmplă în toate ţările dezvoltate în administraţia publică, mandat după care vei avea reevaluarea. Vă dau un exemplu: dacă eşti secretar general într-un minister, legat de ministru mandatul, când vine un nou ministru trebuie să fii reconfirmat. Trebuie să începem să avem o administraţie publică responsabilă”,

a precizat Florin Cîţu

 

Mai departe, el a adăugat că aceste funcții vor fi ocupate printr-o ”rotație” în sensul în care după două mandate de director, ocupantul acestei funcții să fie mutat într-un alt departament. Iar scopul ar fi acela că se dorește „un aparat de funcționari publici performant, care să fie evaluați transparent și remunerați în funcție de performanță”.

 

Astfel s-ar încheia și ipocrizia acelor politicieni care își arogă merite de funcționari publici cu concurs, deși la concursurile promovate au avut largul sprijin al partidului.

loading...
„Zboară”din funcții și ceva directori de instituții susținuți de PNL: În plină campanie electorală se rușinau în a merge cu noi pe stradă

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
”Afacerea” testelor la cerere: Mii de botoșăneni au rotunjit veniturile Spitalului Mavromati
Tot mai mulți botoșăneni vin să se testeze la cerere la Spitalul Județean Mavromati. Cea mai mare unitate medicală din județ a început să facă teste contra cost începând cu data de 16 iunie 2020. Iar de atunci, peste 4.900 de persoane s-au testat.
Cartierul inaugurat pe Șoseaua Iașului lovit de pustiu! Locativa: La unele locuințe nu se închid ușile / Primarul: Este o cloacă, un fief PNL FOTO&VIDEO
19 februarie 2021. Primarul Botoșaniului oferea repartiții pentru noile locuințe construite la intrarea în municipiu, pe Șoseaua Iașului, într-un cartier ANL.15 aprilie 2021. Imaginea blocurilor este una dezolantă, încărcată de pustiu. Nicio mașină în parcare, nicio margine de mobilă nu se vede prin sticla geamurilor pline de praf.
Directori cu botniță la Botoșani, prefectul încearcă să le-o scoată
Pandemie, regulamentul general pentru protecția datelor (GDPR), ordine de la șefii de sus. Cam așa arată paradisul informațional al multor directori de instituții deconcentrate de la Botoșani care se bucură de beneficiile aferente funcției, de la salarii generoase, la subalterni cu care s-o facă pe-a șefii și uși închise pentru cetățenii în slujba cărora lucrează, doar în teorie.
Salariile de la Consiliul Județean publice și nu prea! Încă un șef cu leafă de lux, ceilalți funcționari ascunși după o grilă complicată – DOCUMENT
De două ori pe an, pe 31 martie și 30 septembrie, unitățile de stat au obligația de a publica salariile angajaților pe site-urile proprii sau eventual la sediile în care își desfășoară activitatea.
Baruri deschise în cartierul ocolit al orașului după ora 21, Poliția mare cere sesizări, cea Locală n-ar avea echipaje suficiente – VIDEO & GALERIE FOTO
Imaginile surprinse sunt din seara zilei de marți, 6 aprilie 2021. Însă la fel a fost și în precedenta seară, adică luni, dar și în cele din weekend.
Fost comisar de la Garda Financiară prins conducând fără permis, a mai declarat și că... nu e el, e altul la volan
S-a întâmplat duminica trecută pe o stradă din Roman, acolo unde a fost oprit în trafic de polițiștii nemțeni. Era la volan și inițial le-a declarat oamenilor legii că nu are vreun act asupra sa.
„Evadarea” în gașcă a fetelor din centru, cum a fost posibil: Au și ele niște drepturi, nu le putem încălca
Cinci fete de la Complexul de apartamente „Floare de Colț” Dorohoi au fost date dispărute pe data de 4 aprilie 2021. Au plecat din centru pe 3 aprilie, cu bilet de învoire, și nu s-au mai întors. Una singura a fost găsită în aceeași zi, celelalte după două zile.
Culisele marii trădări de la municipiu: cum s-au pierdut pe rând toate posturile ex-vicelui & cum a ajuns noul vice să nu mai vină la ședință nici în timpul programului de lucru
Modul lamentabil în care social-democrații botoșăneni au pierdut posibilitatea de a-și impune propria conducere la SC Eltrans SA survine unei serii de evenimente care au făcut ca, mai devreme sau mai târziu, o asemenea ruptură să devină inevitabilă la nivel municipal.
Botoșănean MORT în curte, ar fi trecut ore-n șir până să fie ridicat - VIDEO cutremurător & reacția primarului
Imagini greu de înțeles au devenit virale pe rețelele de socializare în seara zilei de luni, 5 aprilie 2021. Au fost surprinse în comuna Ripiceni, județul Botoșani, condusă de Gabriel Talef, un primar liberal aflat în funcție din 2012.
Loading...
Primăria a angajat executor din Suceava pentru a recupera aproape 500.000 de euro în dosarul condamnării fostului viceprimar
De fapt, municipalitatea botoșăneană a solicitat, printr-un executor judecătoresc contractat în județul vecin, încuviințarea executării silite în două dosare care s-au finalizat cu sentințe definitive și irevocabile.
Un botoșănean s-a trezit cu mascații la ușa apartamentului, barului, la locul de muncă al soției dar și la mama acasă
Dimineața zilei de joi, 1 aprilie 2021 a fost una extrem de animată pentru un bărbat din Botoșani care a fost ținta unor percheziții domiciliare inițiate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
S-a cerut mutarea unei instituții de la Botoșani într-un alt spațiu, PROMISIUNE pentru o construcție nouă
O instituție de la Botoșani are nevoie de un sediu nou. Problema a fost prezentată de către un consilier județean în cadrul ședinței ordinare de săptămâna aceasta .
Primăriță fără mască în școli sau în instituție, scenariu roșu în comunitatea ei: Ei, e o mare prostie vreau să spun, hai, altceva? În primul rând toate pozele mele sunt cu mască GALERIE FOTO
Zeci de fotografii în care primăreasa se află printre oamenii din comunitate și împarte flori de 8 Martie, fără să poarte și masca de protecție obligatorie. După mai bine de două săptămâni, comuna pe care o păstorește are o incidență de 3.06 la mia de locuitori și se află în scenariul roșu.
Femeia protejată în România doar la televizor! Botoșăneancă cu gâtul tăiat în fața fiicei, un an de libertate pentru agresor: Victima a fost poziționată ca la execuție
Pe data de 24 martie 2021, printr-un comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani anunța trimiterea în judecată a unui bărbat acuzat de tentativă de omor asupra femeii cu care a trăit timp de 17 ani. În 2020, în luna mai, i-a tăiat gâtul cu un cuțit de bucătărie în fața fiicei lor de 10 ani. Cercetarea lui penală a durat aproape un an și, în tot acest interval, el a fost liber și și-a văzut mai departe de viață.
Loading...
Buletinele de vot de la alegerile locale TOPITE la aproape 6 luni de la scrutin în timp ce procesele pentru funcția de primar NU s-au terminat
Judecătoria Botoșani a recurs la topirea, printr-o firmă specializată, a buletinelor de vot care au rezultat în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020.
Primarul vrea să demoleze zeci de garaje și să amenajeze locuri de parcare pentru mai multă lume – VIDEO & FOTOGALERIE
Au făcut-o și alte orașe mai mari, unde traficul a devenit o mare problemă. Și municipiul Botoșani se va înscrie în seria centrelor urbane unde este nevoie de decizii radicale pentru a asigura un confort sporit pentru cetățeni. Chiar cu riscul de a deranja un anumit număr de persoane vizate direct de schimbare.
108 km/h în localitate! Polițistul care i-a luat carnetul de conducere parlamentarului Șoptică, lăsat fără permis chiar de colegii săi
Un agent de la Biroul Rutier al Poliției Municipiului Dorohoi a simțit pe propria piele cum este să fii prins cu o viteză mult peste limita legală din localitate. După ce ani la rând a lăsat o mulțime de șoferi fără permis, a ajuns tocmai el să rămână pentru o perioadă fără dreptul de a conduce.
Șef din Primăria Botoșani trimis acasă după o condamnare penală cu închisoare și muncă în folosul comunității: O mare pierdere pentru noi
Săptămâna trecută, Primăria municipiului Botoșani a pierdut unul dintre cei mai experimentați funcționari publici, cu o activitate profesională de aproape trei decenii.
Fenomenul lui 2021! Tot mai multe locuri de parcare luate de persoane cu handicap, licitații anulate la Primărie – VIDEO
În mai multe cartiere din municipiul Botoșani puținele locuri de parcare libere care au fost scoase la licitație, au fost oferite în cele din urmă unor persoane care au prezentat certificate cu încadrare într-un grad de handicap.
Sute de copii născuți la Maternitate: Mămicile confirmate pozitiv despărțite de bebeluși, îi văd doar în poze - Este greu
Sute de copii s-au născut de la începutul anului la Maternitatea Botoșani. Din nefericire, unele mămici au fost confirmate pozitiv astfel că au fost nevoite să stea departe câteva zile de al lor bebeluș.
Domnul prim-ministru Câțu confundă adevărata reformă a administrației publice cu înlocuirea oamenilor PSD cu ai PNL și USR. Auzim prostia asta de 30 de ani. Nu, domnilor! Reformă înseamnă, în primul rând, regândirea legislației privind organizarea și funcționarea administrației în general, introducerea unor proceduri obligatorii și modificarea Statutului funcționarilor publici.Nr. maxim de angajați să fie introdus în legi în funcție de nr. locuitorilor județului sau localității, concursul pentru ocuparea unui post înseamnă înscrierea a cel puțin 2 candidați, condițiile de experiență și loialitate față de instituție și cetățeni să fie maxime și câte altele.
9 martie 2021, 10:43
S-o vedem si pe asta! Sunt unii care au trecut prin toate guvernele si partidele, nu s-a atins nimeni de ei. Altii sunt directori la aceleasi institutii si dupa pensionare. Si mai grav este ca "factorul politic" este responsabil si de fixare unor persoane submediocre profesional pe functii, care mai vor sa traga sfori in favoarea celor care i-au pus acolo. Si cum in majoritatea cazurilor mobilul este banul care stie pe unde sa circule, ne intrebam, ce fac organele abilitate, sau si acolo se fac numiri tot asa! Mai nou, s-a gasit solutia ca perioada de interimat sa tina vesnic, cat "vrea muschii" si buzunarul lor. Unii sunt pusi numai pentru a-i proteja pe cei ce fac numirile, sau/si pentru a colecta fonduri la partid. Ce schimba actualul guvern? Vezi inaltii functionari contestati de toata lumea, care au ajuns in posturi cheie in statul roman. Mai au si nesimtirea sa ameninte de aolo de sus. Chiar nu le e frica de nimic.
5 martie 2021, 13:04
Și așa astea sunt niște sinecuri pentru lipitorii de afișe, să ii schimbe barem la patru ani. Dorohoianca de la casa de pensii rupea bilete la cinema Melodia, dar, pentru că este foaaaaarte apropiată de primarul Alexandrescu a primit și ea o sinecură. Și apoi, dacă tot nu se pricepe, de ce să vină de la 8 la serviciu?
5 martie 2021, 10:27
Până la urmă e ceva normal , sunt directori care ajung la serviciu in fiecare zi pe la ora 12, bine asta atunci când ajung, așteptăm si noi sa se sesizeze cineva cu privire la programul pe care il are directoarea Casei de pensii de exemplu...
5 martie 2021, 09:39
foarte buna ideea, dar daca vine cu politicul pleaca cu politicul, nu vine cu politicul pe functie si apoi ramane functionar in institutie , se duce de unde a venit, ca altfel iar se spune ca sunt multi functionari publici.
5 martie 2021, 08:28
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
„Când veți merge la slujba de Înviere stimați colegi gândiți-vă că prin votul dvs ați lăsat peste 1.000 de copii aflați în grija DGASPC Botoșani fără pască și ouă roșii pe masă, că ați lăsat peste 500 de bătrâni ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9255 lei
USD
Dolarul SUA
4.0911 lei
CHF
Francul elveţian
4.4662 lei
GBP
Lira sterlină
5.6870 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7858 lei
XAU
Gramul de aur
235.1457 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2277 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3555 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1684 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2737 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1904 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6623 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.2 o C
Dorohoi
18.2 o C
Bucecea
18.2 o C
Darabani
18.2 o C
Saveni
18.2 o C
Ştefăneşti
16.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.