Știrea zilei
Hoție la un nou nivel: La Ipotești, de la Nova Apaserv nu se mai fură doar apă, mai nou se fură și curent – VIDEO & GALERIE FOTO

Un șantier deschis lângă o stație de pompare care aparține de SC Nova Apaserv SA a atras atenția angajaților companiei din cauza facturilor nejustificat de mari. Serviciul Control și Antifraudă din cadrul societății a ajuns în zonă și a descoperit un cablu conectat ilegal la stația de pompare a apei.

S-a furat apă, se fură și energie electrică de la Nova Apaserv

 

Situația care frizează absurdul a fost depistată în cursul amiezii de vineri, 24 februarie 2023 în satul Ipotești al comunei Mihai Eminescu.

 

Șantierul deschis este pentru un proiect afișat pe un panou cu vizibilitate, respectiv „Construire și dotare dispensar medical uman în sat Ipotești, comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani”.

 

Fondurile sunt de la Compania Națională de Investiții (CNI), iar beneficiarul investiției este Primăria Mihai Eminescu.

 

Lucrările sunt realizate de firma de construcții botoșăneană SC Cornell’s Floor SRL, care-și are sediul în comuna Roma.

 

Conform datelor din panoul de publicitate, lucrările au fost începute pe 17 octombrie 2022 și ar trebui finalizate anul acesta, în luna august.

 

După luna octombrie a anului trecut compania de apă și canalizare, pentru punctul de lucru de lângă acest șantier, a depistat un consum nejustificat de energie. În urma verificărilor, angajații Serviciului Antifraudă au descoperit că alimentarea cu energie a utilajelor din șantier provine de la instalația electrică care deservește stația de pompare.

 

„Au găsit acolo un cablu, s-a sesizat Poliția și este în curs de cercetare. Acolo ceva este în neregulă, că au descoperit un cablu tras și deocamdată este în curs de cercetare la Poliție, bineînțeles. Noi, intern o să vedem ce este acolo”,

Liviu Ștefan, director general SC Nova Apaserv SA

 

Poliția sesizată prin 112

 

Reprezentanții Nova Apaserv au făcut fotografii cu respectivul cablu de la care se alimentau utilajele din șantier cu energie electrică. La momentul surprinderii imaginilor, cablul era conectat la o betonieră.

 

Acesta a fost imediat tras de muncitorii de la firma SC Cornell’s Floor SRL, iar ulterior au părăsit toți șantierul.

 

Angajații de la Serviciul Antifraudă au sunat la 112 pentru a sesiza furtul. Iar asta pentru a avea siguranța că fapta urmează să fie într-adevăr cercetată, după suspiciuni legate de o serie de grade de rudenie între administrația publică locală și angajații Postului de Poliție din comuna Mihai Eminescu.

 

Culmea, șantierul unde a fost depistat cablul ilegal conectat la stația de pompare se află exact în fața Postului de Poliție al comunei.

 

În urma apelului la 112 a fost deschis un dosar penal.

 

„Se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt”,

ag. principal Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

Dacă într-adevăr a fost vorba despre un furt cu bună știință, fapta poate fi demonstrată având în vedere că pe stația de pompare se află două camere video iar polițiștii se pot folosi de imaginile surprinse.

 

Liniște din partea constructorului 

 

Redacția a încercat să contacteze conducerea firmei SC Cornell’s Floor SRL care efectuează lucrări pe șantierul din comuna Mihai Eminescu. La numărul de fix al firmei a răspuns o persoană care a transmis mai departe solicitarea ziarului cu privire la emiterea unui punct de vedere privitor la situația semnalată.

 

Ulterior, respectiva persoană a revenit cu un răspuns negativ.

 

„Dl director general nu este, este doar dl director tehnic și este de preferat să vorbiți cu dl director general. Reveniți. De toate lucrările noastre se ocupă dl director general, cu el trebuie să discutați”.

 

Deși ne-au recomandat să stăm de vorbă cu patronul, cei de la firmă au refuzat să ne transmită numărul de telefon al acestuia. Am făcut noi rost de numărul de telefon și am încercat să-l contactăm pe Marcel Bârsan atât printr-un apel cât și prin transmiterea unui SMS, însă nu am primit niciun semn că ar avea disponibilitatea de a confirma sau infirma utilizarea energiei pe șantierul deschis la Ipotești, din rețeaua electrică a stației de pompare a societății Nova Apaserv.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
SCANDAL uriaș de la o conductă ilegală descoperită de Nova Apaserv: Mii de metri cubi luați din rețeaua publică pentru a alimenta un iaz privat, polițiștii au deschis dosar penal – VIDEO & GALERIE FOTO
Un polițist de frontieră prins cu conductă ilegală la apă, ȘASE ANI a consumat fără să plătească

 

Compania de apă a județului cheltuiește lunar aproape 20.000 de lei cu paza unei stații care nu a funcționat niciodată – FOTO&VIDEO
Compania cu drept exclusiv de furnizare a serviciilor de apă și canalizare în întreg județul continuă să înregistreze cheltuieli cel puțin ciudate. Iar contractul cu paza bunurilor și obiectivelor ar putea fi un exemplu, mai ales când sunt cheltuite sume consistente pentru obiective care nu aduc niciun beneficiu.
Primăria le ia banii proprietarilor cu clădiri sau terenuri în paragină, supraimpozitare de 400% pentru foste fabrici, cantine sau case: Îi executăm silitGALERIE FOTO
Aproape opt luni au durat verificările efectuate în municipiul Botoșani de către o comisie mixtă constituită prin dispoziția primarului Cosmin Andrei. Botoșănenii care nu-și îngrijesc proprietățile sunt buni de plată.
Șoptică și atacurile șefei CJ la adresa medicilor: Vine d-na președinte și le mai dă lecții / A făcut și ea liceul pe unde a putut, facultate, numai ea știe ce a făcut și ce licență are
Pornind de la ceea ce s-a întâmplat la Secția de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean Mavromati, unde o tânără de 25 de ani a murit fără ca timp de șapte ore să primească îngrijiri medicale, deputatul Costel Șoptică a arătat pentru Botoșăneanul că asemenea tragedii se produc și ca urmare a propulsării de către PSD-iști în funcții de conducere a unor oameni care nu au vreo legătură profesională cu domeniile respective.
”Un film așa, oarecum bășcălios, la adresa unui sfânt al Ardealului” - O premieră la Unirea cum n-a mai fost alta: Unii spectatori au părăsit sala, alții s-au enervat, regizorul luat la rost VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva aplauze răzlețe, alte câteva zeci de secunde de tăcere, foarte puține felicitări și apoi un val de întrebări acuzatoare la adresa regizorului, venit în fața spectatorilor botoșăneni pentru a discuta pe seama filmului ”Arsenie. Viața de apoi”, a cărei proiecție specială a avut loc marți seară la Cinema Unirea.
Este OFICIAL! Daune de peste 7 milioane de euro solicitate de familie în cazul Alexandra
Solicitările de daune morale urmează a fi depuse de reprezentanții legali ai familiei Alexandrei Ivanov.
Alexandra ar fi împlinit 26 de ani! Comemorare la mormânt cu peste 100 de botoșăneni, slujbă oficiată de nouă preoți – VIDEO&FOTO
Alexandra Ivanov, născută pe data de 11 septembrie 1997.Decedată pe data de 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Povestea ”made in PNL” a numirii de către Doina Federovici a unui manager liberal: Să nu se facă de rușine, îi ajutăm și cu Monica Adăscăliței la Botoșani
Decizia președintelui social-democrat al Consiliului Județean Botoșani de a numi un manager liberal la conducerea celui mai mare spital a fost una surprinzătoare, cel puțin din punct de vedere politic.
An nou, probleme vechi: Zeci de școli din Botoșani tot FĂRĂ autorizație sanitară
Și în anul de învățământ care va începe luni vor exista școli din județul Botoșani care nu dețin autorizație sanitară de funcționare.
Momente emoționante: Prima generație de la ”Electro” s-a întâlnit după 45 de ani, alături de directorul care a înființat liceul – VIDEO&FOTO
Majoritatea foștilor elevi au împlinit de ceva vreme vârsta pensionării. Au făcut parte din prima generație a actualului Colegiu Tehnic ”Gheorghe Asachi”, fostul ”Liceu Electrocontact”.
Daune de peste 1 milion de euro pentru Alexandra: Să le luăm bunurile și casele / Viața nu poate costa trei paraleVIDEO
Specializată în dreptul asigurărilor, avocata din Iași care a preluat cazul Alexandrei Ivanov are deja două sentințe cu daune care depășesc pragul de 1 milion de euro. Se gândește ca și în acest proces nivelul daunelor ce vor fi solicitate să fie ridicat.
Președintele tinerilor liberali a plecat din partid la câteva luni după ce a fost ales. Cu tot cu soție... – GALERIE FOTO
La sfârșitul lunii iunie a anului trecut Andi Buchi (foto cu ochelari) a fost ales cu o largă majoritate președinte județean al Tineretului Național Liberal. La începutul lunii septembrie a acestui an, a fost anunțat oficial drept membru al Forței Dreptei, formațiune înființată de fostul președinte PNL, Ludovic Orban și condusă la Botoșani de un alt ex-liberal, Viorel Iliuță.
Se cere OFICIAL arestarea preventivă a unor angajați ai Maternității în dosarul decesului Alexandrei Ivanov: Pot în numele dreptății să fac aceste solicităriVIDEO
Ancheta în cazul morții Alexandrei Ivanov este încă în plină desfășurare și departe de a se finaliza. Se anunță un nou maraton de audieri programate cel mai probabil săptămâna viitoare, cu țintă către personalul medical.
Patronul din Suceava care era să ne lase fără depozit de deșeuri mai prosperă patru ani la Botoșani
În 2021 și 2022, depozitul a fost la un mic pas să rămână fără autorizație de mediu, din cauza unui management defectuos care a atras amenzi de la Garda de Mediu. Anul acesta, administratorul depozitului a primit „undă verde” pentru a se ocupa de depozit încă patru ani. Liberalii de la Județ nu au scos un sunet.
Percheziții la doctorițele Oprișanu și Pitrop, medicul de gardă în noaptea morții, audiere maraton la Parchetul din Suceava
Medicul Mariana Pitrop, care se afla de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a încetat din viață la Maternitatea Botoșani fără ca timp de șapte ore să i se acorde vreun ajutor medical, a fost audiată timp de șase ore în cursul zilei de vineri.
PRIMELE declarații publice ale președintelui Colegiului Medicilor Botoșani, în cazul Alexandrei Ivanov – VIDEO
La nivelul Colegiului Medicilor Botoșani a fost declanșată o anchetă disciplinară privitoare la situația ivitată la Secția de Obstetrică și Ginecologie din cadrul Spitalului Județean Mavromati în cazul „Alexandra Ivanov” unul cu un puternic impact mediatic și comunitar.
Drumuri distruse de coloane de tiruri cu cereale, șefii județului anunță controale surpriză, amenzile pot ajunge și la 5.000 de euro de șofer – VIDEO
Mai multe porțiuni de drumuri județene au fost afectate de coloanele de camioane încărcate cu cereale mai ales.Cea mai afectată este zona de nord a județului unde astfel de coloane ar fi mai frecvente.
VIDEO cu imaginile înfiorătoare de la Maternitate - PRIMELE măsuri luate de noul manager: Este într-adevăr o problemă
Moartea Alexandrei Ivanov a declanșat o serie de schimbări în sistemul medical botoșănean. Nereguli grave care înainte erau trecute cu vederea sunt acum reparate.
Încep audierile familiei la Poliție în cazul Alexandra, avocata din Iași: Vă rog să aveți încredere în funcționarea justiției!
Ancheta privitoare la decesul Alexandrei Ivanov a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Procurorii i-au delegat pe polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean pentru audierea martorilor cu implicare directă.
Faimoasă în Moldova, supranumită și „avocata diavolului”, a preluat cazul Alexandra, se anunță proces de răsunet: Vom vorbi de daune uriașe / S-au rătăcit în sistemul medical astfel de psihopațiVIDEO
Gianina Vera Poroșnicu a acceptat să reprezinte familia Alexandrei Ivanov în toate etapele legale pe care le va urma dosarul care vizează moartea tinerei, de la faza de cercetare penală până la reprezentarea ca apărător legal, după ce va fi făcută trimiterea în judecată a autorilor, aceasta dacă în probatoriul administrat de anchetatori vor apărea și persoane cu calitatea de inculpați.
Șefii de la Consiliul Județean, deplasare de urgență în comuna fără apă de la Botoșani: SOLUȚIA găsită la Primărie – VIDEO& GALERIE FOTO
Conducerea Consiliului Județean a reacționat prompt la problemele pe care le întâmpină botoșănenii din comuna Blândești cu lipsa apei.Vicepreședinții instituției au preluat această misiune de a găsi o soluție de orice fel pentru rezolvarea acestei situații și pentru ca oamenii să nu mai sufere.
Țara lui Verginel Gireadă. DNA există dar e angrenată în lupte politice nu în furtișaguri de apă și curent, în șpagi la angajări la buget.
25 februarie 2023, 13:47
Noi nu vrem sa intelegem ca tara noastra nu va intra pe na nu va raspunde fiecare de faptele sale rele. unulk a fursat zeci de mii de mc de apa si nu raspunde. Altul a dat mita la un presedinte si da mita la fiecare lucrare din fonduri publice si nu raspunde. Cum sa nu fim in faliment ca tara de unde si refugiatii pleaca.
25 februarie 2023, 12:00
Aloo...dmn. polițist, conform art. 293 - Constatarea infracțiunii flagrante (Codul de Procedura Penala), alin(3), " În cazul infracțiunii flagrante, organele de ordine publica și siguranță nationala, întocmesc un proces verbal, în care consemnează toate aspectele constatate și activitățile desfasurate, PE CARE IL INAINTEAZA DE INDATA PROCURORULUI.
25 februarie 2023, 06:30
Bravo!!!reușiți încet să arătați adevărul.
24 februarie 2023, 21:14
O asemenea construcție fără bransament electric pentru organizare de santier???
24 februarie 2023, 20:06
De ce nu apar anchetele cu Gireada asta si in presa vizuala?Am auzit ca are mare influența la TeleM printre câțiva asa ziși redactori care locuiesc in comuna M.Eminescu si care sunt cumpărați de acest condamnat penal.Oare conducerea Tele M este si ia angajata la stapan???Ar fi tare interesant ca asemenea anchete cu corupți si grupuri infracționale sa apăra pe sticla.Poate salvam județul.Hai Politia,hai DNA-ul la treaba!!!!!!!
24 februarie 2023, 19:31
Bravo si felicitări redacției.Am crezut ca nimeni nu mai spune adevarul in presa !!!Bravo si celor care iau atitudine.
24 februarie 2023, 18:57
PNL nu se dezice, partid format din tot felul de oportunisti fara educatie civica. Se vede ce oameni au, jalnica primaria de la Eminescu. Se vede ca si-a pus amprenta si la prefectură, o instituție care nu mai reprezinta pe nimeni.
24 februarie 2023, 18:41
Bravo si felicitări redacției.Am crezut ca nimeni nu mai spune adevarul in presa !!!Bravo si celor care iau atitudine.
24 februarie 2023, 17:58
Mari și multe felicitări site-ului botoșăneanul.ro cât și celor de la monitorului..ro pt ca fără anchetele și articolelor voastre totul ar fi fost mușamalizat.BRAVO REDACTIEI!!!!!Bănuiesc ca telefoanele sunt inrosite acum de la traficul de influența.Interesant de urmărit întreaga ancheta și cu apa furată și acum cu curentul,asta dacă nu se trec dosarele pe linia moarta.Încă o data FELICITĂRI !!!!!!
24 februarie 2023, 17:49
Ca bine le mai ziceți!Gireada asta cred ca este inconștient de ce fapte face.Cum sa furi și curent după ce ti-ai lăsat comunitatea fără presiune la apa,ca doar nu mișcă nimic in comuna fără sa fii anunțat sau fără acordul tău???Chiar se crede stăpân acest condamnat penalpe comuna M.Eminescu,sau este de neatins din cauza ca mitueste pe toată lumea????Ce fac cei care răspund de asemenea fapte???O fi el ajutat și de alții ca doar da in stânga și in dreapta,dar nici chiar așa,DNA-ul și Politia de ce nu își fac treaba????Vom ajunge de rasul tarii.Ne meritam reportajele cu primarul Gireada din presa naționala de care rade o întreaga țara.Ne meritam soarta cu asemenea primari corupți care sunt ajutați de un întreg grup infracțional.Rușine organelor competente!!!
24 februarie 2023, 17:31
De ce sa se risipeasca energia electrica, cand poate fi valorificata?
24 februarie 2023, 17:09
Tractoristul asta agramat de Gireada va duce PNL-ul la esec si uitare pe scena politica(ca vorba lui de absolvent de bac la 40 de ani,Harap Alb poemul,care este de fapt BASM,era scris de M.Eminescu,de altfel scris de I.Creanga).Dar,daca este stapan pe o intreaga comunitate,asa ne trebuie!!!!Cum sa fure si curentul celor de la Nova ApaServ dupa ce le-a furat si apa pt iazul lui?De fapt se stie ca ce este mare latifundiar in zona.Este oricum ajutat in aceste acte penale de vicele Drobota dar si de aproape toata primaria,pe care o are la mana prin angajari de rude si aplaudaci,dar si cu mare sustinere din partea conducerii PNL-ului,Costel Soptica,Cornila,Nechifor,Iliuta,Secrieru si multi altii din fruntea partidului.DNA TREZESTETE!!!Chiar totul este sub pres???Sunt acte penale f grave care vor scoate PNL-ul in afara politicii cinstite!!!!
24 februarie 2023, 16:56
DNA mai exista ? Aici, la Mihai Eminescu s-ar parea ca e RAIUL BANDITILOR. DNA doarme ... nani..nani..
24 februarie 2023, 16:38
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Eram cu inima îndoită după 40 de ani dacă să mă retrag, să îmi văd pensie, dar am zis să mai rămân un an. Nu pentru cumul am rămas, deci nu mă interesează latura financiară”,Eugen Mateciuc, director APM Botoș ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9675 lei
USD
Dolarul SUA
4.6709 lei
CHF
Francul elveţian
5.1538 lei
GBP
Lira sterlină
5.7134 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1507 lei
XAU
Gramul de aur
289.1272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2571 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2837 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0071 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4698 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2037 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.3 o C
Dorohoi
17.4 o C
Bucecea
17.5 o C
Darabani
16.8 o C
Saveni
17.7 o C
Ştefăneşti
18.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.