Știrea zilei
HSR a intrat în insolvenţă
La patru ani de la înfiinţarea SC Hi Speed Recovery SRL, firmă care prin activitatea sa a provocat probabil cel mai mare număr de scandaluri publice, societatea a intrat în insolvenţă. După un proces care nu a durat nici măcar două luni Tribunalul Botoşani a hotărât deschiderea procedurii de insolvenţă pentru HSR.


HSR a intrat in insolventa

Băgată în insolvenţă după trei termene

Aceasta a fost cerută de Primăria Botoşani pe considerentul că agentul economic înregistrează datorii de peste 45.000 de lei, iar la al treilea termen a şi fost admisă. Firma a formulat o contestaţie la solicitarea municipalităţii, însă aceasta nu a fost acceptată. „Admite cererea creditorului municipiul Botoşani prin Primar, privind deschiderea procedurii de insolvenţă a debitorului S.C. HI SPEED RECOVERY S.R.L. Botoşani. În temeiul art. 33 alin. 4 teza I, raportat la art.1 alin.1 pct.1, din Legea nr.85/2006, respinge contestaţia debitorului şi dispune deschiderea procedurii generale de insolvenţă a debitorului S.C. HI SPEED RECOVERY S.R.L. Botoşani”, se stipulează în hotărârea Tribunalului Botoşani. Deja a fost desemnat şi un administrator judiciar provizoriu, Lex Grup Reorganizare IPURL Suceava, căruia i s-au fixat mai multe termene.

Banii din bănci mai pot fi scoşi doar la ordinul administratorului judiciar

Astfel, data limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului este 7 ianuarie 2013, termenul de verificare a creanţelor, de întocmire, afişare şi comunicare a tabelului preliminar de creanţe este 25 ianuarie 2013, termenul de definitivare a tabelului creanţelor, a fost stabilit pentru 8 februarie 2013; iar data primei şedinţe a adunării generale a creditorului, a fost stabilită pentru 30 ianuarie 2013, cu precizarea locului şi a orei de începere a acesteia. „Dispune, de asemenea, administratorului judiciar să îndeplinească atribuţia prevăzută de art.20 alin.1 lit.b din Legea nr.85/2006, încât să întocmească un raport amănunţit asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la insolvenţă, cu menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă şi a existenţei premiselor angajării răspunderii acestora în condiţiile art. 138, şi să depună acest raport la judecătorul sindic până la termenul limită de 04 ianuarie 2013”, se mai menţionează în hotărârea Tribunalului Botoşani. Magistraţii au dat dispoziţie tuturor băncilor la care debitorul are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al administratorului judiciar. Acestuia i s-a stabilit un onorariul de 3.000 lei.

Primăria vrea să scape de HSR cum a făcut-o statul cu "băieţii deştepţi"

Hotărârea a fost pronunţată săptămâna trecută, iar HSR are dreptul la recurs. Primăria Botoşani a cerut intrarea în insolvenţă a HSR în baza prevederilor legale potrivit cărora se poate deschide o asemenea acţiune pentru un debit care trece de 45.000 de lei. Miza nu este însă atât suma, cât contractul pe care SC Hi Speed Recovery SRL îl are cu municipalitatea pentru blocarea maşinilor şi administrarea parcărilor. Edilii încearcă să aplice aceeaşi tactică folosită de Statul Român în cazul Hidroelectrica pe care au introdus-o în insolvenţă pentru a profita de legea care stipulează că în astfel de cazuri contractele existente nu se mai aplică şi a scăpa de „băieţii deştepţi”. Şefii de la municipiu susţin că HSR le datorează numai 70.000 de lei din redevenţă, însă această sumă face obiectul unui alt proces câştigat culmea de firmă la Tribunalul Botoşani, însă la care Primăria Botoşani a formulat recurs.
CITEŞTE ŞI:
Primăria aplică tactica Hidroelectrica – „băieţii deştepţi” în cazul HSR
Război Primărie – HSR la bară cu jurist contestat şi cauţiune respinsă
 
RĂSPUNS în bătaie de joc de la Administrația Bazinală, pensionarul Mețler cu „protecție” și după ce ”l-a luat... apa”
Scandalul izbucnit în cadrul Agenției Naționale a Apelor Române (ANAR) cu privire la o serie de angajări revoltătoare ale unor persoane incompetente sau cu grade de rudenie la nivel înalt, continuă să ridice o mulțime de semne de întrebare.
MODIFICĂRI în Botoșani: Poliția poate ridica mașinile din parcările concesionate, familiile cu mai multe locuri de parcare rămân doar cu UNUL singur
În sala Mihai Eminescu a avut loc luni o dezbatere publică pe marginea regulamentului de gestionare al parcărilor din municipiu.
Audit la ”TBC”: Pază de la Suceava & mașină de spălat din Italia recepționată înainte să ajungă la Botoșani - DOCUMENT
Noul manager de la Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea municipalității botoșănene a preluat conducerea unității medicale de la începutul acestei luni și susține că a găsit lucruri făcute sub sau la limita legalității. În completarea celor afirmate, are ca instrument justificativ un raport de audit pentru activitatea din anul 2020.
Primul muzeu multimedia de la Botoșani, amenajat sub pământ – IMAGINI spectaculoase despre cum va arăta – VIDEO & FOTO
Este posibil grație unui proiect cu finanțare europeană implementat alături de parteneri din Ucraina. Inițiativa aparține Primăriei municipiului Botoșani, prin serviciul de programe europene din cadrul instituției, care a atras finanțarea.
Fetițe gemene în vârstă de patru ani adoptate de o familie din Botoșani
Mai multe familii din Botoșani s-au întregit și au primit o undă de speranță chiar și pe timp de pandemie. Au reușit să adopte copii aflați în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
S-au supărat eroii în halate albe, guvernanții le-au promis mai mulți bani decât primesc deja și i-au „păcălit”, pacienții le mor în spitale, dar asta contează mai puțin
Prima ședință reunită după nefastul an pandemic 2020 la Prefectura Botoșani le-a fost cumva dedicată salariaților din sistemul sanitar botoșănean. Cunoscuta Comisie de Dialog Social (CDS) care în vremurile de normalitate se întrunea trimestrial și în cadrul căreia erau dezbătute tot felul de probleme întâmpinate de bugetari. Pentru că privații nu beneficiază de atât de multe drepturi precum cei din sistemul public.
”Gentlemen's agreement” la Nova Apaserv! Directorul „providențial” al liberalilor a deblocat într-o săptămână conturile societății
Ținta propusă în primele zile de la preluarea conducerii societății Nova Apaserv a fost deblocarea conturilor și efectuarea plăților restante urgente. Compania risca să fie deconectată de la electricitate și astfel nu mai putea furniza servicii către populație. Aceasta în condițiile în care salariații sunt neplătiți de deja două luni.
De manual: Cum ajungi șefă de centru la un concurs închis doritorilor din afara instituției - DOCUMENT
Persoana care ocupă temporar funcția de șef al Centrului Social de Urgență (CSU) din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) se află în situația favorabilă de a se definitiva pe funcție.
Trei oameni de afaceri, o fostă primăriță și un subsecretar de stat - pentru subprefect la PNL – LISTA
Dacă pentru funcția de prefect lucrurile s-au tranșat relativ repede în PNL Botoșani după ce organizația județeană a obținut postul în cadrul coaliției, oarecum paradoxal, pentru subprefect lucrurile par mai complicate. Sau cel puțin sunt mai mulți doritori.  
Loading...
Concertul de Ziua Îndrăgostiților pe scena Filarmonicii din Botoșani: Bravo!!!, au strigat domnii / Cam mult, au șoptit doamnele - GALERIE FOTO&VIDEO
Spectacol mai puțin obișnuit, sâmbătă seara, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.
Un medic botoșănean efectuează operații revoluționare în Belgia cu o cască de realitate augmentată dezvoltată de Microsoft și NASA – GALERIE FOTO
”Nimeni nu-i profet în țara lui” este un proverb cu aplicabilitate tot mai dureroasă în România. Și se resimte și mai pregnant în Botoșani, județ părăsit de zeci de mii de oameni plecați să-și găsească un rost în străinătate. Din nefericire, pierdem astfel tot mai multe minți luminate, oameni care dacă ar fi rămas pe aceste meleaguri poate că ar fi reușit să urnească lucrurile și în acest colț uitat de lume.   
Plecări și demisii pe capete la Modern Calor, avem director interimar
Compania de termoficare a orașului se află în plin proces de reorganizare a echipei de management după ce nu mai puțin de trei dintre cei șapte șefi au părăsit unitatea.
AFACERILE macabre cu bunurile statului, înfloritoare la Botoșani, locurile care se vând abuziv cu mii de euro
Botoșăneanul semnala fenomenul în urmă cu patru ani de zile, iar de atunci aproape că nu s-a schimbat nimic. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri prin care se scot la vânzare locuri de înhumare din cimitirele statului.
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
Propulsarea unui director liberal la conducerea SC Nova Apaserv SA în condițiile în care acționar majoritar al societății este Consiliul Județean, instituție cu președinte, vicepreședinte și administrator public de la PSD, a fost posibilă datorită unui plan pus la cale de PNL la care s-au raliat Pro România și ALDE.
Loading...
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă NU au demisionat! Pur și simplu au fost anunțați să NU mai vină la serviciu – DOCUMENT
După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.
Viteji și vocali doar pe Facebook! Oficial, majoritatea pacienților care au fost internați la Mavromati NU au dat șpagă sau NU au cumpărat medicamente
Peste 2.000 de pacienți sunt internați lunar la Spitalul Județean Mavromati. Puțini sunt însă cei care își exprimă oficial opinia cu privire la serviciile oferite de către cea mai mare unitate medicală din județ.
Omul lui Țurcanu de la ALDE a preluat Partidul AUR la Botoșani: Ne-am strâns mâna
O mișcare surprinzătoare pe scena politică botoșăneană a avut loc la mijlocul acestei săptămâni. Conducerea națională a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a desemnat un nou președinte al organizației județene. Și nu este vorba despre independentul care discutase pe această temă cu liderii de la București, ci de membrul altui partid.
Costel Șoptică și-a luat înapoi prefectul și un subprefect! Vot și jocuri de culise pentru posturile din Prefectură
PNL a obținut trei posturi de conducere în Prefectură, a pierdut unul și intră în marea bătălie pentru alegerea persoanelor care le vor ocupa, în cazul a cel puțin două dintre ele. Vineri, 5 februarie 2021 membrii Biroului Politic Județean (BPJ) din cadrul PNL Botoșani vor vota pentru susținerea politică a prefectului, fie el același sau altul.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă au renunțat la posturi după scandalul care se lasă cu un proces colectiv
Acțiunea fără precedent a oamenilor străzii de la Botoșani care și-au arătat intenția de a deschide un proces colectiv împotriva Direcției de Asistență Socială (DAS) a municipalității botoșănene s-a soldat cu ieșirea din sistem a doi angajați care au fost implicați direct în furnizarea meselor pe timpul carantinei.
SURSE: Fost candidat la locale și parlamentare aproape să ocupe o funcție care a avut un singur deținător în istoria județului
Un social democrat specializat pe fonduri europene ar urma să preia funcția de administrator public al Consiliului Județean.
snw ai mare dreptate,dar supt eu cuvânt mai dulce,eu cred că Onuţu a fost un aspirator general şi vă spun din surse sigure
6 decembrie 2012, 16:24
Ar trebui bagat in insolventa si tov. onutu ca a supt si el destul de la borfasii astia.
6 decembrie 2012, 14:34
Pe mine ma intereseaza doar aspectele certe ale afacerii.Aceasta firma actiona in forta, fara scrupule in scopul obtinerii unor profituri cit mai mari. Iar Politia locala - a Primariei - actiona pe fata in favoarea acestei firme, cu dispozitie certa de la fostul primar si mai ales de la Gheorghita.Toata lumea stie acest aspect. Sa punem punct potlogariilor!
6 decembrie 2012, 13:00
Deocamdata, ca si idee, actiunea primariei pare una buna, dar sa avem rabdare sa vedem care va fi si finalitatea.
6 decembrie 2012, 12:25
Lege nr. 85 din 2006privind procedura insolvenței :Art. 86. (1) Contractele în derulare se consideră menţinute la data deschiderii procedurii. Orice clauze contractuale de desfiinţare a contractelor în derulare pentru motivul deschiderii procedurii sunt nule.
6 decembrie 2012, 10:11
SCAPAM DE EXCROCI ? CUM O SA MAI FACA UN BAN SI POLITIA LOCALA CARE INTOCMEA PROCESE VERBALE SEMNATE DE ANGAJATII HSR ? CEL CE BLOCA ROTILE PE LINGA FAPTUL CA ESTE UN INCULT AVEA GRIJA SA NU BLOCHEZE ROTILE SMECHERILOR SI CUNOSCUTILOR PENTRU O MICA SPAGUTA. CRED CA TI-AI PUS BANI DEOPARTE CA NU VAD UNDE O SA MAI LUCREZI IN BOTOSANI.
6 decembrie 2012, 10:04
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Le-am și spus (n.r reprezentanților Spitalului Județean Mavromati), numai la Penitenciar se interzice folosirea telefoanelor. Este un drept constituțional și le-am atras atenția vizavi de acest lucru”Dan Nechifor, prefect ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8747 lei
USD
Dolarul SUA
4.0535 lei
CHF
Francul elveţian
4.4161 lei
GBP
Lira sterlină
5.6329 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7924 lei
XAU
Gramul de aur
225.4539 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2316 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3414 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1571 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2041 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6555 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.3 o C
Dorohoi
1.3 o C
Bucecea
1.4 o C
Darabani
1.1 o C
Saveni
1.3 o C
Ştefăneşti
4.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.