Știrea zilei
Împrumuturile de zeci de mii euro ale deputaţilor
Viaţa financiară a candidaţilor de la Botoşani la Camera Deputaţilor este cât se poate de diversificată. Dacă unii dintre cei înscrişi în cursa pentru alegerile parlamentare au câteva zeci de mii de lei în bănci, alţii îşi permit să împrumute cu sume consistente agenţi economici. Există însă şi candidaţi care au fost creditaţi de persoane fizice, iar toate astea se întâmplă în afara creditelor bancare mai mult decât consistente ale unor pretendenţi la deputăţie.
Deputatii de Botosani invart ceva bani

Aproape trei miliarde împrumutaţi unui SRL

Este din Dorohoi, acolo lucrează, dar o mare parte a averii o deţine totuşi în capitală. Este cazul lui Manuel Popa, candidatul Alianţei România Dreaptă la un mandat de deputat pe Colegiul Dorohoi. Proaspăt intrat în prim-planul politicii, directorul general de la Conted deţine un teren intravilan şi un apartament în Bucureşti şi un apartament la Botoşani. Se pare însă că nu prea stă în capitală deoarece anul trecut a făcut peste 8.000 de lei din închirierea unui imobil la Bucureşti. Cât despre bani… ce a făcut cu soţia într-un an bate spre 20.000 de euro.
La Verginel Gireadă se vede că-i „băştinaş”. Acesta deţine singur sau cu soţia Aneta 13 suprafeţe de teren la Mihai Eminescu, localitate pe care pretendentul la deputăţie a condus-o opt ani, pentru a o preda în vară partenerei de viaţă. Proprietăţile imobiliare au fost exclusiv achiziţionate în perioada 1996 – 2006 şi sunt de mai toate categoriile: agricol, intravilan, extravilan. Verginel Gireadă are o casă în Mihai Eminescu şi un apartament la Botoşani şi, printre altele, bijuterii de vreo 10.000 de euro dobândite în perioada 1990 -2006. În aceste condiţii şi-a permis să împrumute 275.000 de lei la SC Company SRL. Asta şi pentru că numai din creşterea animalelor şi subvenţii a avut venituri de 180.000 de lei.
Economist de profesie, Gheorghe Ciubotaru este omul... conturilor. Are opt depozite sau conturi curente deschise la BRD, BCR şi BancPost, în euro, lei şi dolari, toate în 2011 şi 2012. Valorile nu sunt însă uriaşe, suma totală ajungând astfel undeva spre 15.000 de euro. Două terenuri intravilane, o livadă, un teren extravilan, două case moştenite de soţia sa, Anca, un apartament cumpărat, un Land Rover şi un Opel mai fac parte din averea ex-liberalului. Livada i-a adus anul precedent venituri de 10.000 de lei, în afară de aceşti bani, împreună cu soţia de la Cadastru mai câştigând undeva spre 90.000 de lei.

Un ajutor de un miliard de la o persoană fizică

Tot un apartament în Bucureşti are şi deputatul în funcţie, Andrei Dolineaschi, care se bate cu Manuel Popa pentru un nou mandat pe Colegiul Dorohoi. În declaraţia de avere a preşedintelui executiv al PSD Botoşani apare şi celebrul Mitsubishi Lancer preluat de la premierul Victor Ponta, care a suscitat interesul televiziunilor şi ziarelor naţionale, dar şi alte două automobile, un Opel Vestra şi un Opel Corsa. Social-democratul are un credit de 35.000 de euro şi, în plus, a şi împrumutat de la o persoană fizică 25.000 de euro. N-ar trebui să-şi facă mari griji cu returnarea banilor întrucât anul trecut a înregistrat împreună cu soţia venituri de circa 80.000 de lei.
La deputatul Stelică Strugaru nu este foarte clar dacă este vorba de împrumuturi  acordate unor firme sau de contravaloarea părţilor sociale deoarece nu a precizat nici una dintre categoriile prevăzute de lege. Oricum, cert este că sunt la mijloc cinci miliarde de lei vechi la SC Iacob Com SRL şi alte şase miliarde de lei vechi la SC Doina Impex SRL. Omul are şi un credit la BCR de 75.000 de lei, iar el este cu adevărat bărbat în casă şi financiar vorbind deoarece a avut venituri de ceva peste 50.000 de lei ca deputat, în timp ce aportul soţiei n-a fost nici cât 10% din această sumă.

Credite grele la bănci

Cei care nu au împrumutat bani la şi de la firme sau persoane fizice, au relaţii de credit cu băncile. Cristian Roman are de dat la BCR 100.000 de euro dintr-un împrumut şi un card de credit, iar Costel Şoptică trebuie să înapoieze 50.000 de euro pentru un credit la Banca Românească şi 10.000 de euro pentru un card de credit la BCR. Alţii, în schimb, au ceva bani în bănci. Astfel, Neculai Rebenciuc are un depozit de 10.000 de euro, iar Mihai Baltă vreo 60.000 de lei şi 4.100 de euro. 
CITEŞTE ŞI:
 Averile damelor pentru Parlament, de la bijuteriile Roxanei la secreteleLilianei
 Candidat la Senat – vilă la Cornu, bijuterii de 1,8 miliarde, peste 3 miliarde în bănci
Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
inpuff.ro
Loading...
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Loading...
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Veștile bune despre autobuzele noi, puse puțin la păstrare! Eltrans nu are șoferi după scandalul din Consiliul Local și nici licență de traseu - FOTO&VIDEO
Începutul săptămânii era marcat la Botoșani de sosirea autobuzelor turcești care vor înlocui istoricele tramvaie care aproape că-și dau duhul zi de zi, pe străzile orașului. Patru din cele nouă autobuze au fost aduse din portul Constanța, într-un mult așteptat aer al schimbării.
Ada, come back! Fosta șefă a educației revine la Inspectoratul Școlar Județean
Schimbările pe care liberalii doresc să le facă în fruntea instituțiilor de învățământ nu se opresc doar la Casa Corpului Didactic (CCD), acolo unde în urmă cu o săptămână au înlocuit directorul.
ce te roade? bravo lui. candideaza...uite asa oftica te...........
16 noiembrie 2012, 21:35
"Averea" lui Rebenciuc mi se pare de bun simt fata de ceilalti candidati. Mie mi se pare un OM CINSTIT!
16 noiembrie 2012, 15:22
CONTUL DE 100000 EURO A LUI REBENCIUC SA TI-L EI TU CU FAMILIA ,VA AJUNGE NUMAI BINE PENTRU TOTI IN CIMITIRUL PACEA
16 noiembrie 2012, 13:22
DOMNUL REBENCIUC,ARE UN REST IN CONT DE LA 100 OOO EURO PRIOMITI DUPA CUM SE AUDE IN MASSMEDIA DE LA PDL CAND S-A BASCULAT DIN TABARA P.N.L. POATE DIN ACEST REST ISI CUMPARA CEVA PENTRU LOCUL DE VECI,CA NU A AVUT INIMA CAND A TAIAT SALARILE BUGETARILOR,PENSILE,MARIRE DE TVA,ETC. ACUMA MAI VREA UN MANDAT?? A.R.D. SEMN ELECTORAL DE LA COADA VACI.
16 noiembrie 2012, 12:25
Verginel Gireada detine multe terenuri pe care le are dela oameni care si acum plang de pe urma manevrelor facute de acesta aici nu se sesizeaza nimeni.Are dosare cat sa ocupe un dulap la parchet.
16 noiembrie 2012, 09:21
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„S-a acumulat multă tensiune, mai ales după înfrângerea de la Iași. Nu a fost vorba despre violență. Au fost discuții mai aprinse la analiza jocului, nu e ușor nici pentru Leo, nici pentru băieți. S-au acumulat frustrări, ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8397 lei
USD
Dolarul SUA
4.2964 lei
CHF
Francul elveţian
4.5479 lei
GBP
Lira sterlină
5.3548 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9859 lei
XAU
Gramul de aur
245.3126 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2475 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3676 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9748 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1643 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1812 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.