Știrea zilei
Incredibila poveste a liceenei ucise de un obsedat care înaintea crimei a sechestrat-o
Niculina Bacinschi avea o relaţie stabilă cu un băiat din sat de aproximativ un an de zile. Cu  iubitul ei, Cătălin Jacuta, fata a fost în excursie la Braşov vara trecută, iar el i-a oferit cadou un lănţişor şi o pereche de cercei pe care le va purta şi în sicriu, pentru totdeauna, la cererea mamei sale care a declarat că aceste lucruri însemnau foarte mult pentru ea.

Părinţii Niculinei povestesc că fiica lor nu a avut nici un fel de relaţie cu agresorul, Cătălin Andronicese ci doar se cunoşteau fiindcă trăiau într-o comunitate mică. Ba mai mult, cei doi se pare că erau şi rude, fiind veri de gradul II, motiv pentru care o eventuală relaţie nici nu intra în discuţie.

Criminalul ar fi făcut însă o pasiune pentru Niculina pe care ar fi început să o hărţuiască încă din luna februarie a acestui an. Insista pe toate căile să fie împreună şi chiar a recurs la acte de violenţă lovind-o de cele mai multe ori. Niculina a ţinut totul în ea pentru a-şi proteja familia, întrucât Cătălin Andronicese a ameninţat că îi va omorî pe toţi."A luat-o la el, i-a spus că o omoară"

Obsesia acestuia a degenerat săptămâna trecută când a luat-o cu forţa pe fată şi a dus-o la el acasă unde a ţinut-o sechestrată o noapte întreagă. „Era la o vecină şi s-a dus şi de acolo a luat-o, era seara pe la 8 şi ceva şi el de acolo a luat-o, când a ieşit de la vecina şi a ameninţat-o. I-a spus că o omoară, aşa i-a spus dacă nu merge cu dânsul şi ea de frică s-a dus acolo şi a ţinut-o până…noi am căutat-o de la 1 până la 3 şi ceva şi pe urmă ne-a spus vecina, cu cine a vorbit ultima dată şi de acolo ne-am dat seama că e la dânsul. Şi în jur de ora 6 am mers la el acasă şi când am mers, ea era acolo”, a povestit mama Niculinei, Irina Bacinschi.
CITEŞTE:
Mama Niculinei distrusă la morgă: Asta nu e casa ta, fata mamii - VIDEO

"A chemat pe cineva să le dea foc la amândoi"

Când au găsit-o, Niculina stătea aşezată pe pat şi tremura toată de frică. Hainele îi erau murdare, cum a fost târâtă de băiatul obsedat. I-a spus celui care a ţinut-o captivă: „Spune-i lui tata ce ai vrut să-mi faci”. „Nu i-a făcut nimic dar a chemat pe cineva ca să îi dea foc, să le dea foc în casă şi respectivul nu a vrut. Nu a avut curaj. El vroia să moară odată cu ea. Ea nu ştia de treaba asta, ce vrea să facă el”, a mai spus mama fetei.

Întreaga scenă a trecut de la sine după ce Andronicese a venit a doua zi la părinţii Niculinei şi şi-a cerut scuze pentru ce a făcut. Acesta este motivul pentru care nu s-a depus o plângere la Poliţie. „A venit şi şi-a cerut scuze, ea era foarte terorizată şi mi-a fost frică să nu…ne ameninţa tot timpul şi am zis că dacă îl luăm cu răul, e mai rău. A ameninţat că o omoară şi pe dânsa şi pe noi. Ea era terorizată şi eu când am mai auzit că a vrut să îi dea şi foc, vă daţi seama că m-am înfricoşat mai tare şi am zis că să îl luăm cu binişorul ca să nu… Nu au fost prieteni niciodată, el pur şi simplu era obsedat de dânsa, acesta este prietenul (n.r. arată spre Cătălin Jacotă), cu el nu a avut niciodată, nimic”, a mai povestit Irina Bacinschi.
CITEŞTE:
 Ucigaşul Niculinei adus mut în cătuşe la procuror şi – FOTO & VIDEO

"Dacă ceream ajutorul Poliţiei îi făcea un avertisment"

Nici în autorităţi părinţii susţin că nu au avut încredere dat fiind faptul că, Andronicese mai avea în spate şi alte încălcări ale legii şi totuşi era liber. „Şi dacă ceream ajutorul Poliţiei îi făcea un avertisment şi în timpul acesta el tot făcea ce a avut de făcut. Ea când am adus-o atunci acasă a spus că a mai lovit-o”, a mai spus mama adolescentei.Prezent la morgă pentru a fi împreună cu părinţii iubitei sale, Cătălin Jacotă susţine că şi el la rândul său a aflat târziu de coşmarul la care era supusă Niculina de luni bune. „Eu nu am ştiut nimic, eu am ştiut atunci când a luat-o la dânsul, atunci mi-a spus, până atunci nu mi-a spus nimic. Pe mine doar prostii din astea, mă ameninţa pe Facebook, mă înjura, înjurături din astea de cartier, de boschetar, vroia numai să mă enerveze”, a povestit şi Cătălin Jacuta, prietenul Niculinei.

"O să ne aveţi pe conştiinţă, o să mă găsească spânzurat"

Cătălin Andronicese se pare că oscila între ameninţări şi cereri de iertare către părinţii fetei de care era obsedat. I-a trimis un SMS lui Dănuţ Bacinschi prin care susţinea că îşi doreşte să moară împreună cu Niculina, iar în mintea sa, acest lucru ar fi fost reciproc valabil din punctul de vedere al fetei. „Nenea Dănuţ, iartă-mă pentru toate problemele pe care ţi le-am făcut , nu mai suport durerea, nici ea nu poate trăi fără mine. Diseară îmi pun capăt zilelor, o să mă găsească spânzurat în faţa casei tale. Nu suportăm să fim despărţiţi şi ea să moară după mine că a mai vrut o dată săptămâna asta să se omoare, asta e viaţa, dacă nu sunteţi de acord ca noi să fim împreună o să ne aveţi pe conştiinţă. Iartă-mă dacă am greşit cu ceva”, a fost SMS-ul trimis către tatăl Niculinei.

Cu lacrimi în ochi, Dănuţ Bacinschi a povestit că a purtat mai multe discuţii cu tânărul de23 de ani căruia i-a explicat că nu poate fi împreună cu fata lui cerându-i să o lase în pace. „A zis că ne pune în casă şi ne dă foc la toţi. M-a ameninţat şi pe mine că mă omoară…dar eu fiind la lucru plecat…am venit acasă şi am găsit scrum tot, am zis că să-l luăm cu binişorul ca să nu se întâmple asta şi uite ce s-a întâmplat. El l-a bătut pe unul, tot un prieten de-al meu înainte de sărbători şi poftim abia acum are primul proces”, a mai povestit Dănuţ Bacinschi. Tatăl Niculinei a mai povestit că în cei 17 ani cât a trăit fiica lui nu a atins-o nici măcar cu un deget şi nu poate conştientiza cum altcineva a putut să îi facă atât de mult rău.
Niculina Bacinschi era elevă la Grupul Şcolar Regina Maria din Dorohoi, în clasa a X a, la profilul filologie.
Gabriela ERDIC
[[galerie-foto]]

RĂSPUNS în bătaie de joc de la Administrația Bazinală, pensionarul Mețler cu „protecție” și după ce ”l-a luat... apa”
Scandalul izbucnit în cadrul Agenției Naționale a Apelor Române (ANAR) cu privire la o serie de angajări revoltătoare ale unor persoane incompetente sau cu grade de rudenie la nivel înalt, continuă să ridice o mulțime de semne de întrebare.
MODIFICĂRI în Botoșani: Poliția poate ridica mașinile din parcările concesionate, familiile cu mai multe locuri de parcare rămân doar cu UNUL singur
În sala Mihai Eminescu a avut loc luni o dezbatere publică pe marginea regulamentului de gestionare al parcărilor din municipiu.
Audit la ”TBC”: Pază de la Suceava & mașină de spălat din Italia recepționată înainte să ajungă la Botoșani - DOCUMENT
Noul manager de la Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea municipalității botoșănene a preluat conducerea unității medicale de la începutul acestei luni și susține că a găsit lucruri făcute sub sau la limita legalității. În completarea celor afirmate, are ca instrument justificativ un raport de audit pentru activitatea din anul 2020.
Primul muzeu multimedia de la Botoșani, amenajat sub pământ – IMAGINI spectaculoase despre cum va arăta – VIDEO & FOTO
Este posibil grație unui proiect cu finanțare europeană implementat alături de parteneri din Ucraina. Inițiativa aparține Primăriei municipiului Botoșani, prin serviciul de programe europene din cadrul instituției, care a atras finanțarea.
Fetițe gemene în vârstă de patru ani adoptate de o familie din Botoșani
Mai multe familii din Botoșani s-au întregit și au primit o undă de speranță chiar și pe timp de pandemie. Au reușit să adopte copii aflați în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
S-au supărat eroii în halate albe, guvernanții le-au promis mai mulți bani decât primesc deja și i-au „păcălit”, pacienții le mor în spitale, dar asta contează mai puțin
Prima ședință reunită după nefastul an pandemic 2020 la Prefectura Botoșani le-a fost cumva dedicată salariaților din sistemul sanitar botoșănean. Cunoscuta Comisie de Dialog Social (CDS) care în vremurile de normalitate se întrunea trimestrial și în cadrul căreia erau dezbătute tot felul de probleme întâmpinate de bugetari. Pentru că privații nu beneficiază de atât de multe drepturi precum cei din sistemul public.
”Gentlemen's agreement” la Nova Apaserv! Directorul „providențial” al liberalilor a deblocat într-o săptămână conturile societății
Ținta propusă în primele zile de la preluarea conducerii societății Nova Apaserv a fost deblocarea conturilor și efectuarea plăților restante urgente. Compania risca să fie deconectată de la electricitate și astfel nu mai putea furniza servicii către populație. Aceasta în condițiile în care salariații sunt neplătiți de deja două luni.
De manual: Cum ajungi șefă de centru la un concurs închis doritorilor din afara instituției - DOCUMENT
Persoana care ocupă temporar funcția de șef al Centrului Social de Urgență (CSU) din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) se află în situația favorabilă de a se definitiva pe funcție.
Trei oameni de afaceri, o fostă primăriță și un subsecretar de stat - pentru subprefect la PNL – LISTA
Dacă pentru funcția de prefect lucrurile s-au tranșat relativ repede în PNL Botoșani după ce organizația județeană a obținut postul în cadrul coaliției, oarecum paradoxal, pentru subprefect lucrurile par mai complicate. Sau cel puțin sunt mai mulți doritori.  
Loading...
Concertul de Ziua Îndrăgostiților pe scena Filarmonicii din Botoșani: Bravo!!!, au strigat domnii / Cam mult, au șoptit doamnele - GALERIE FOTO&VIDEO
Spectacol mai puțin obișnuit, sâmbătă seara, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.
Un medic botoșănean efectuează operații revoluționare în Belgia cu o cască de realitate augmentată dezvoltată de Microsoft și NASA – GALERIE FOTO
”Nimeni nu-i profet în țara lui” este un proverb cu aplicabilitate tot mai dureroasă în România. Și se resimte și mai pregnant în Botoșani, județ părăsit de zeci de mii de oameni plecați să-și găsească un rost în străinătate. Din nefericire, pierdem astfel tot mai multe minți luminate, oameni care dacă ar fi rămas pe aceste meleaguri poate că ar fi reușit să urnească lucrurile și în acest colț uitat de lume.   
Plecări și demisii pe capete la Modern Calor, avem director interimar
Compania de termoficare a orașului se află în plin proces de reorganizare a echipei de management după ce nu mai puțin de trei dintre cei șapte șefi au părăsit unitatea.
AFACERILE macabre cu bunurile statului, înfloritoare la Botoșani, locurile care se vând abuziv cu mii de euro
Botoșăneanul semnala fenomenul în urmă cu patru ani de zile, iar de atunci aproape că nu s-a schimbat nimic. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri prin care se scot la vânzare locuri de înhumare din cimitirele statului.
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
Propulsarea unui director liberal la conducerea SC Nova Apaserv SA în condițiile în care acționar majoritar al societății este Consiliul Județean, instituție cu președinte, vicepreședinte și administrator public de la PSD, a fost posibilă datorită unui plan pus la cale de PNL la care s-au raliat Pro România și ALDE.
Loading...
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă NU au demisionat! Pur și simplu au fost anunțați să NU mai vină la serviciu – DOCUMENT
După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.
Viteji și vocali doar pe Facebook! Oficial, majoritatea pacienților care au fost internați la Mavromati NU au dat șpagă sau NU au cumpărat medicamente
Peste 2.000 de pacienți sunt internați lunar la Spitalul Județean Mavromati. Puțini sunt însă cei care își exprimă oficial opinia cu privire la serviciile oferite de către cea mai mare unitate medicală din județ.
Omul lui Țurcanu de la ALDE a preluat Partidul AUR la Botoșani: Ne-am strâns mâna
O mișcare surprinzătoare pe scena politică botoșăneană a avut loc la mijlocul acestei săptămâni. Conducerea națională a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a desemnat un nou președinte al organizației județene. Și nu este vorba despre independentul care discutase pe această temă cu liderii de la București, ci de membrul altui partid.
Costel Șoptică și-a luat înapoi prefectul și un subprefect! Vot și jocuri de culise pentru posturile din Prefectură
PNL a obținut trei posturi de conducere în Prefectură, a pierdut unul și intră în marea bătălie pentru alegerea persoanelor care le vor ocupa, în cazul a cel puțin două dintre ele. Vineri, 5 februarie 2021 membrii Biroului Politic Județean (BPJ) din cadrul PNL Botoșani vor vota pentru susținerea politică a prefectului, fie el același sau altul.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă au renunțat la posturi după scandalul care se lasă cu un proces colectiv
Acțiunea fără precedent a oamenilor străzii de la Botoșani care și-au arătat intenția de a deschide un proces colectiv împotriva Direcției de Asistență Socială (DAS) a municipalității botoșănene s-a soldat cu ieșirea din sistem a doi angajați care au fost implicați direct în furnizarea meselor pe timpul carantinei.
SURSE: Fost candidat la locale și parlamentare aproape să ocupe o funcție care a avut un singur deținător în istoria județului
Un social democrat specializat pe fonduri europene ar urma să preia funcția de administrator public al Consiliului Județean.
in primul rand condoleante familiei.....cred ca e de nedescris durerea pe care o simt acum dansii....in al doilea rand.....politia din sat daca ar avea constiinta s-ar arunca intr-o fantana (nu poti sta cu mana in san si sa vezi cum un baiat problema face legea)in al treilea rand.....rusine sistemului romanesc....si prezumtiei ca orice amenintare va ramane probabil nefondata......dragi autoritati ...luatzi in serios plangerile facute......s-ar putea dovedi justificate.........minti bolnave se vede clar ca sunt multe.......inca odata sincere condoleante familiei
1 mai 2013, 11:53
Sa moara in chinuri nenorocitul naibii,sa-i fie arsa pielea si sa fie bagat in smoala incinsa,sa simta si el durerea parintilor fetei!!! Nenorocitule!!! Sper sa ai parte de o moarte inceata si dureroasa!!!!!
30 aprilie 2013, 17:34
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Le-am și spus (n.r reprezentanților Spitalului Județean Mavromati), numai la Penitenciar se interzice folosirea telefoanelor. Este un drept constituțional și le-am atras atenția vizavi de acest lucru”Dan Nechifor, prefect ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8747 lei
USD
Dolarul SUA
4.0535 lei
CHF
Francul elveţian
4.4161 lei
GBP
Lira sterlină
5.6329 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7924 lei
XAU
Gramul de aur
225.4539 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2316 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3414 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1571 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2041 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6555 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.3 o C
Dorohoi
1.3 o C
Bucecea
1.4 o C
Darabani
1.1 o C
Saveni
1.3 o C
Ştefăneşti
4.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.