Știrea zilei
Văduva lui Romașcanu a obținut în instanță jumătate din curtea unui liceu, și-a ridicat deja al doilea gard – GALERIE FOTO

Situație mai puțin obișnuită înregistrată în municipiul reședință de județ. Maria Romașcanu, soția celui cunoscut în oraș drept „Lulu”, decedat în 2013, a reușit să intre în proprietatea unei bucăți din curtea Liceului Tehnologic Special Sfântul Stelian care se află sub tutela Consiliului Județean Botoșani. Vorbim despre o suprafață de teren de 225 mp.

Povestea terenului

 

Înainte de revoluție, în clădirea în care învață în prezent copiii cu dizabilități, în jur de 180 la număr, a funcționat un leagăn pentru preșcolari. În 2000 fosta casă de copii mici s-a desființat, iar din 2013 în acest loc a ființat Școala Specială unde frecventează cursurile copiii cu nevoi speciale, de orice fel.

 

Tot pe atunci, adică prin 2003, familia Romașcanu, în baza unui act de moștenire de la părinți, a intrat în posesia unei suprafețe de 700 mp teren care se afla în curtea școlii. Au declarat în instanță că renunță la restul, adică bucata de 225 mp din prezent, însă între timp au revenit asupra deciziei.

 

În urmă cu aproximativ 10 ani de zile ar fi obținut o hotărâre definitivă și irevocabilă pentru punerea în posesie. Cum nici cu sentința familia nu a uzat de bucata de teren, s-a deschis un nou proces împotriva Consiliului Județean Botoșani, proprietarul terenului pe care se află unitatea educațională.

 

Proces câștigat și de această dată de Maria Romașcanu, care zilele trecute a început delimitarea proprietății sale cu piloni din metal, apoi cu montarea unui gard din plasă de sârmă.

 

Ce înseamnă asta pentru școală?

 

În primul rând, mare parte din calea de acces a fost împrejmuită, ceea ce face imposibilă intrarea microbuzului școlar, spre exemplu.

 

Și mai înseamnă…

 

„Mișcorarea foarte mult a curții, a căii de acces principale, practicarea unei reamenajări a curții. Noi nu putem să comentăm hotărârile judecătorești”,

Aurel Răileanu, directorul Liceului Tehnologic Special Sfântul Stelian

 

 

Directorul liceului spune că va efectua o serie de lucrări de reamenajare la rându-i, pentru a diminua din spațiile verzi și pentru reconfigurarea aleilor pietonale pentru elevi.

Situația de la această unitate s-a cunoscut la nivelul CJ-ului însă nu s-a identificat alt loc unde să fie mutați elevii.

 

„Este cunoscută situația Școlii Speciale dar până în prezent nu am găsit o locație mai bună decât cea în care ne aflăm. Eu nu știam exact dacă d-na Romașcanu merge în continuare cu cererea de punere în posesie. La un moment dat am crezut că a renunțat. Dar nu, doamna nu a renunțat și am aflat acest lucru acum în 2019. Acum a început să construiască”,

Aurel Răileanu, directorul Liceului Tehnologic Special Sfântul Stelian

 

 

În data de 16 decembrie 2019 s-a efectuat o vizită la Liceul Special din partea reprezentanților Consilului Județean, care s-a soldat cu o adresă transmisă Mariei Romașcanu.

 

„Vă aducem la cunoștință că nu sunteți îndreptățită să efectuați poartă de acces mare sau mică la această împrejmuire, nu aveți drept de acces sau un alt drept pe terenul proprietatea Județului Botoșani aflat în administrarea Școlii Speciale. Executarea lucrărilor de construire a împrejmuirilor se face cu autorizație de construire care include specificarea accesului în incintă. Efectuarea lucrărilor fără autorizație constituie contravenție”,

Adresă CJ Botoșani

 

Reprezentanții CJ susțin mai departe că o eventuală continuare a lucrărilor și a amenajării unei porți pe terenul Județului, adică o tulburare de posesie, constituie infracțiune și se pedepsește conform Codului Penal.

 

Funcționarii din CJ Botoșani au atașat inclusiv fotografii ale pilonilor din fier care delimitează terenul care a fost în litigiu de restul curții care este administrat de școală.

 

De cealaltă parte, proprietara terenului se afla marți dimineață, pe 17 decembrie 2019, pe bucata pe care a obținut-o în instanță și care a fost a școlii. Nu a dorit să ofere vreo declarație în mod oficial, însă s-a justificat arătând că suprafața de 225 mp este moștenirea sa pentru care de ani de zile a tot plătit impozite. Și că, deși nu va folosi terenul preluat din curtea școlii pentru că oricum nu are ce face ce el, îl va împrejmui pentru a-i împiedica pe copiii de la Liceul Special să mai joace fotbal sau să facă gălăgie și mai mult decât atât, să sară gardul în curtea sa, unde câinele său de talie mare este liber. Chiar a povestit de un incident în care pe un elev de la școala specială l-a găsit în curtea ei, urlând, cu câinele pe el și ar fi fost la un pas de un incident neplăcut.

 

loading...
S-a stins Lulu Romaşcanu
Mastodontul lui Lulu Romașcanu scos la vânzare cu 4 milioane de euro!!! - FOTOGALERIE

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
RĂSPUNS în bătaie de joc de la Administrația Bazinală, pensionarul Mețler cu „protecție” și după ce ”l-a luat... apa”
Scandalul izbucnit în cadrul Agenției Naționale a Apelor Române (ANAR) cu privire la o serie de angajări revoltătoare ale unor persoane incompetente sau cu grade de rudenie la nivel înalt, continuă să ridice o mulțime de semne de întrebare.
MODIFICĂRI în Botoșani: Poliția poate ridica mașinile din parcările concesionate, familiile cu mai multe locuri de parcare rămân doar cu UNUL singur
În sala Mihai Eminescu a avut loc luni o dezbatere publică pe marginea regulamentului de gestionare al parcărilor din municipiu.
Audit la ”TBC”: Pază de la Suceava & mașină de spălat din Italia recepționată înainte să ajungă la Botoșani - DOCUMENT
Noul manager de la Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea municipalității botoșănene a preluat conducerea unității medicale de la începutul acestei luni și susține că a găsit lucruri făcute sub sau la limita legalității. În completarea celor afirmate, are ca instrument justificativ un raport de audit pentru activitatea din anul 2020.
Primul muzeu multimedia de la Botoșani, amenajat sub pământ – IMAGINI spectaculoase despre cum va arăta – VIDEO & FOTO
Este posibil grație unui proiect cu finanțare europeană implementat alături de parteneri din Ucraina. Inițiativa aparține Primăriei municipiului Botoșani, prin serviciul de programe europene din cadrul instituției, care a atras finanțarea.
Fetițe gemene în vârstă de patru ani adoptate de o familie din Botoșani
Mai multe familii din Botoșani s-au întregit și au primit o undă de speranță chiar și pe timp de pandemie. Au reușit să adopte copii aflați în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
S-au supărat eroii în halate albe, guvernanții le-au promis mai mulți bani decât primesc deja și i-au „păcălit”, pacienții le mor în spitale, dar asta contează mai puțin
Prima ședință reunită după nefastul an pandemic 2020 la Prefectura Botoșani le-a fost cumva dedicată salariaților din sistemul sanitar botoșănean. Cunoscuta Comisie de Dialog Social (CDS) care în vremurile de normalitate se întrunea trimestrial și în cadrul căreia erau dezbătute tot felul de probleme întâmpinate de bugetari. Pentru că privații nu beneficiază de atât de multe drepturi precum cei din sistemul public.
”Gentlemen's agreement” la Nova Apaserv! Directorul „providențial” al liberalilor a deblocat într-o săptămână conturile societății
Ținta propusă în primele zile de la preluarea conducerii societății Nova Apaserv a fost deblocarea conturilor și efectuarea plăților restante urgente. Compania risca să fie deconectată de la electricitate și astfel nu mai putea furniza servicii către populație. Aceasta în condițiile în care salariații sunt neplătiți de deja două luni.
De manual: Cum ajungi șefă de centru la un concurs închis doritorilor din afara instituției - DOCUMENT
Persoana care ocupă temporar funcția de șef al Centrului Social de Urgență (CSU) din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) se află în situația favorabilă de a se definitiva pe funcție.
Trei oameni de afaceri, o fostă primăriță și un subsecretar de stat - pentru subprefect la PNL – LISTA
Dacă pentru funcția de prefect lucrurile s-au tranșat relativ repede în PNL Botoșani după ce organizația județeană a obținut postul în cadrul coaliției, oarecum paradoxal, pentru subprefect lucrurile par mai complicate. Sau cel puțin sunt mai mulți doritori.  
Loading...
Concertul de Ziua Îndrăgostiților pe scena Filarmonicii din Botoșani: Bravo!!!, au strigat domnii / Cam mult, au șoptit doamnele - GALERIE FOTO&VIDEO
Spectacol mai puțin obișnuit, sâmbătă seara, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.
Un medic botoșănean efectuează operații revoluționare în Belgia cu o cască de realitate augmentată dezvoltată de Microsoft și NASA – GALERIE FOTO
”Nimeni nu-i profet în țara lui” este un proverb cu aplicabilitate tot mai dureroasă în România. Și se resimte și mai pregnant în Botoșani, județ părăsit de zeci de mii de oameni plecați să-și găsească un rost în străinătate. Din nefericire, pierdem astfel tot mai multe minți luminate, oameni care dacă ar fi rămas pe aceste meleaguri poate că ar fi reușit să urnească lucrurile și în acest colț uitat de lume.   
Plecări și demisii pe capete la Modern Calor, avem director interimar
Compania de termoficare a orașului se află în plin proces de reorganizare a echipei de management după ce nu mai puțin de trei dintre cei șapte șefi au părăsit unitatea.
AFACERILE macabre cu bunurile statului, înfloritoare la Botoșani, locurile care se vând abuziv cu mii de euro
Botoșăneanul semnala fenomenul în urmă cu patru ani de zile, iar de atunci aproape că nu s-a schimbat nimic. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri prin care se scot la vânzare locuri de înhumare din cimitirele statului.
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
Propulsarea unui director liberal la conducerea SC Nova Apaserv SA în condițiile în care acționar majoritar al societății este Consiliul Județean, instituție cu președinte, vicepreședinte și administrator public de la PSD, a fost posibilă datorită unui plan pus la cale de PNL la care s-au raliat Pro România și ALDE.
Loading...
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă NU au demisionat! Pur și simplu au fost anunțați să NU mai vină la serviciu – DOCUMENT
După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.
Viteji și vocali doar pe Facebook! Oficial, majoritatea pacienților care au fost internați la Mavromati NU au dat șpagă sau NU au cumpărat medicamente
Peste 2.000 de pacienți sunt internați lunar la Spitalul Județean Mavromati. Puțini sunt însă cei care își exprimă oficial opinia cu privire la serviciile oferite de către cea mai mare unitate medicală din județ.
Omul lui Țurcanu de la ALDE a preluat Partidul AUR la Botoșani: Ne-am strâns mâna
O mișcare surprinzătoare pe scena politică botoșăneană a avut loc la mijlocul acestei săptămâni. Conducerea națională a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a desemnat un nou președinte al organizației județene. Și nu este vorba despre independentul care discutase pe această temă cu liderii de la București, ci de membrul altui partid.
Costel Șoptică și-a luat înapoi prefectul și un subprefect! Vot și jocuri de culise pentru posturile din Prefectură
PNL a obținut trei posturi de conducere în Prefectură, a pierdut unul și intră în marea bătălie pentru alegerea persoanelor care le vor ocupa, în cazul a cel puțin două dintre ele. Vineri, 5 februarie 2021 membrii Biroului Politic Județean (BPJ) din cadrul PNL Botoșani vor vota pentru susținerea politică a prefectului, fie el același sau altul.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă au renunțat la posturi după scandalul care se lasă cu un proces colectiv
Acțiunea fără precedent a oamenilor străzii de la Botoșani care și-au arătat intenția de a deschide un proces colectiv împotriva Direcției de Asistență Socială (DAS) a municipalității botoșănene s-a soldat cu ieșirea din sistem a doi angajați care au fost implicați direct în furnizarea meselor pe timpul carantinei.
SURSE: Fost candidat la locale și parlamentare aproape să ocupe o funcție care a avut un singur deținător în istoria județului
Un social democrat specializat pe fonduri europene ar urma să preia funcția de administrator public al Consiliului Județean.
Imparate George, indiferent de situatie e absolut incredibil ca un proxenet, un jeg, un infractor, un golan sa decida ce se intampla cu o institutie de invatamant. e tara lui papura voda, in care infractorii decid. cata carte are defunctul si urmasa lui? de ce in tara asta e permis unora sa faca ce vor?
20 decembrie 2019, 18:37
Nici cel mai din lume iscusit lăcătuș n-ar putea să-ți descuie mintea Alyne. Mai pune și tu câte o virgulă măcar, să citim mai ușor prostiile pe care le spui.
20 decembrie 2019, 15:49
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Le-am și spus (n.r reprezentanților Spitalului Județean Mavromati), numai la Penitenciar se interzice folosirea telefoanelor. Este un drept constituțional și le-am atras atenția vizavi de acest lucru”Dan Nechifor, prefect ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8747 lei
USD
Dolarul SUA
4.0535 lei
CHF
Francul elveţian
4.4161 lei
GBP
Lira sterlină
5.6329 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7924 lei
XAU
Gramul de aur
225.4539 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2316 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3414 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1571 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2041 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6555 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.3 o C
Dorohoi
1.3 o C
Bucecea
1.2 o C
Darabani
0.9 o C
Saveni
1.3 o C
Ştefăneşti
2.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.